Page 1

A ROAD TO SUCCES

THERE ARE MANY ROADS TO REACH YOUR GOAL


DAG 1 WOENSDAG THE WALL STREET ALS MERK


DAG 1 Primaire Doelgroep

WOENSDAG

“Wereldwijde zakenmannen- en vrouwen tussen de ± 30 en ± 60 jaar , die betrokken zijn met de financiële wereld”

THE WALL STREET ALS MERK

PROEVEN N.v.t.

Kernconcept

De Amerikaanse financiële wereld in een straat

RUIKEN uitlaatgassen, cologne van de zakenmannen, koffie

TAAL

HOREN taxi´s, (getoeter), gesprekken tussen personen., vogels, sirene

VOELEN Levendig, druk

ZIEN

Grote gebouwen, zakenmensen in pak, the Bull, Federal hall, The New York stock exchange, standbeeld George Washington

Merkbelofte Het centrum van New Yorks financiële district

Amerikaans, zakelijk., Internationale talen het is een echte wereldstad

Merkpersoonlijkheid ambitieus/ hardwerken, doelmatig/doelgerichtheid/efficiënt/tijdbesparend/ snel, intelligentie/intellectueel/opleiding/verstandig, materialisme /veel geld hebben, verantwoordelijk(heid), uniek/onderscheidend, succes hebben

ICONEN The Bull, Federal hall en George Washington.

MERKUITERLIJK

MERKUITERLIJK Merkwaarden rechtvaardigheid, leven om te werken, carrière, individualiteit, kennis, macht, status, vaderlandsliefde.

Merk-missie “het aanbieden van bedrijfspanden en werkgelegenheid voor de financiële sector. Wall street wil bekend staan als het centrum van de financiële wereld.

Merk-visie Wall street zal steeds meer zakenmensen/ bedrijven trekken. Wall street zal zich daarom nog meer profileren op de financiële wereld.

MERKINNERLIJK


DAG 2 DONDERDAG BRANDSTORE ANALYSES ABERCROMBIE AND FITCH

AMERICAN GIRL PLACE

Waarde/doel Kwaliteit/schoonheid

Waarde/doel Zelfontplooiing/status

Betekenissen/consequenties Ontwikkelen van zelfvertrouwen

Betekenissen/consequenties Opgroeien op een leuke manier > Ontwikkelen van zelfvertrouwen

Eigenschappen (abstract en concreet) Een kledingwinkel met de focus op schoonheid en kwaliteit | Een kledingwinkel met modellen op enorme posters

Eigenschappen (abstract en concreet) Beste vriendin > Een ‘mini me’ in de vorm van een pop


DAG 2 DONDERDAG BRANDSTORE ANALYSES APPLE RETAIL STORE

BUILD-A-BEAR WORKSHOP

Waarde/doel Ontplooiing/Leren

Waarde/doel Beleving

Betekenissen/consequenties Op een leuke manier om leren gaan met Apple | Ontwikkelen van kennis over de producten van Apple

Betekenissen/consequenties Een leuke en vernieuwende manier van winkelen

Eigenschappen (abstract en concreet) Kenniscentrum voor producten van Apple > Een glazen kubus met het Apple logo

Eigenschappen (abstract en concreet) Een harig vriendje voor iedere gelegenheid | Tot leven brengen van een teddy beer


DAG 2 DONDERDAG BRANDSTORE ANALYSES HOLLISTER

LEGO STORE

Waarde/doel Kwaliteit/schoonheid

Waarde/doel Zelfontplooiing

Betekenissen/consequenties Ontwikkelen van zelfvertrouwen

Betekenissen/consequenties Opwekken en ontwikkelen van creativiteit door middel van leren en spelen

Eigenschappen (abstract en concreet) Een kledingwinkel met de focus op schoonheid en kwaliteit | Een kledingwinkel met modellen op enorme posters

Eigenschappen (abstract en concreet) Creatief ‘centrum’ voor kinderen | Een winkel met alleen maar LEGO producten


DAG 2 DONDERDAG BRANDSTORE ANALYSES M&M STORE

NIKE TOWN

Waarde/doel Ervaring

Waarde/doel Inspireren/creativiteit

Betekenissen/consequenties Het ervaren van een totale M&M beleving

Betekenissen/consequenties Het creëren van een inspirerende en creatieve winkelbeleving

Eigenschappen (abstract en concreet) De complete wereld van M&M onder één dak | Productstore gebaseerd op het merk M&M

Eigenschappen (abstract en concreet) De naam zegt het al: een Nike ‘Town’ | Een winkel met alleen maar Nike producten


DAG 3 VRIJDAG VIJF KUNSTUITINGEN MoMA QUOTE MoMA A trip from here to there Dit is natuurlijk een hele typerende uitspraak voor instituut Werken en Leren. Een afnemer begint aan een nieuwe uitdaging in zijn leven, met als doel het behalen van een certificaat of diploma. Het startpunt is zijn huidige situatie, werken zonder een opleiding en wellicht beperkt in zijn kennis op een bepaald vakgebied. Zijn eindpunt is bereikt wanneer hij of zij een diploma op zak heeft, veel heeft geleerd en dit ook kan toepassen in de praktijk.


DAG 3 VRIJDAG VIJF KUNSTUITINGEN MoMA IDENTITY ELEMENTS 1

2

Identity elements Het is ontzettend belangrijk om je huisstijl en branding op orde te hebben. Wanneer mensen een wazig beeld hebben van het merk of de organisatie (afbeelding 2), is er geen duidelijk verhaal en zal dit dus volstrekt onduidelijk zijn. Wanneer alle branding elementen goed op elkaar aansluiten wordt het een geheel en kan het een goed merk worden of zijn (afbeelding 1). Bij Werken en Leren is dit heel belangrijk, het is een merk dat wordt gebouwd. Het is vanaf het begin belangrijk om alles in ĂŠĂŠn lijn door te voeren.


DAG 3 VRIJDAG VIJF KUNSTUITINGEN MoMA IT TAKES A VILLAGE TO BUILD A BRAND It takes a village to build a brand Een merk bouwen doe je niet in je eentje. Het is een proces waar veel mensen bij betrokken zijn. Vooral de consumenten hebben een belangrijke rol in dit proces. Wanneer zij het merk bijvoorbeeld leuk, cool, onderscheiden of mooi vinden. Dan zullen zij het steunen en supporten. Vandaar de uitspraak “It takes a village to build a brand”. In dit schilderij zijn meerdere figuren samen te zien die ergens aan bijdragen.


DAG 3 VRIJDAG VIJF KUNSTUITINGEN MoMA MAKE A DECISION Make a decision In het leven draait alles om keuzes maken. Datzelfde geldt voor instituut Werken en Leren. Hoe gaan zij zich onderscheiden om een merk te worden dat “remarkable” is? Het wordt een lang proces met veel knopen die moeten worden doorgehakt. Hetzelfde geldt voor de afnemers of potentiele afnemers. Zij moeten de trigger overhalen en kiezen om te gaan studeren. En het “pistool” dat zij gaan kiezen moet natuurlijk Werken en Leren zijn.


DAG 3 VRIJDAG VIJF KUNSTUITINGEN MoMA THE HELPING HAND The helping hand Misschien wel het meest belangrijke aspect van Werken en Leren is het ondersteunen van de student. Zij helpen de student door middel van high impact learning. De hand afgebeeld op het kunstwerk heeft hier natuurlijk alles mee te maken. Een langdurige proces met veel ruimte en verschillende dingen. Instituut Werken en Leren is en blijft zichtbaar en vindbaar voor de afnemer om op terug te vallen en om advies te vragen.


DAG 4 ZATERDAG PROTOTYPING CENTRAL PARK DE HOND

Een hond dat symbool staat voor gezelligheid, rust vind in de natuur, zich zelf verzorgd, een schoothondje en waar mensen trots op het hondje zijn.

Brengt mensen samen

Sport

Familie

Gezelligheid


DAG 4 ZATERDAG PROTOTYPING CENTRAL PARK DE HOND

Liefde

Speels

Amerikaanse trots

Rustgevend


DAG 4 ZATERDAG YOUNG & RUBICAM Klopt het dat een merk meer waard wordt wanneer deze vanuit de eigen identiteit wordt opgebouwd? Young & Rubicam meet de relatie die de consument met het merk heeft. Wanneer het merk een sterke identiteit heeft waar de consument zich mee kan identificeren, zal het merk van meerwaarde zijn voor de consument en kan dus worden geconcludeerd dat een merk met een sterke identiteit meer waard is wanneer deze vanuit de eigen identiteit wordt opgebouwd. Wanneer dit consistent in de visuele merkuitingen wordt doorgevoerd, zal het merk hier de voordelen van ondervinden.

Wat is de meest voorkomende fout wanneer een merk wordt opgebouwd? Een erg belangrijke fout die veel organisaties maken, is dat een merk wordt opgebouwd maar dat er daarna te weinig aandacht aan wordt besteed. Een merk wordt gemeten aan de hand van onderstaande factoren: - Energized differentation - Relevance - Esteem - Knowledge Wanneer opgemerkt wordt dat hierop hoog wordt gescoord, wordt er al snel vanuit gegaan dat men een sterk merk heeft waar niets meer aan gedaan hoeft te worden. Uit een onderzoek dat Young & Rubicam heeft uitgevoerd, is gebleken dat men altijd in merken moet blijven investeren om de cijfers van de vier factoren optimaal te houden. Hoe belangrijk is storytelling voor het bouwen van een merk? Storytelling is erg belangrijk voor een merk. Wanneer een merk zich positioneert met een verhaal en daar veel voordeel uit genereert wat betreft de vier factoren, is het van belang dat er telkens weer in het merk wordt ge誰nvesteerd. Storytelling is het fundament van het merk en is dus van belang om het merk op verder te borduren.


GEHELE WEEK ALL DAGEN KAPFERER MODEL NYC FYSIEK - Hoge gebouwen - Contrast van oud en nieuw (oude gebouwen die worden weerspiegeld in hoge gebouwen van glas) - Gele taxi’s - Metro´s - Amerikaanse vlag - Billboards - Drukte - Veel prikkels - Schoon - Vrijheidsbeeld - Brooklyn Bridge - Empire State Building - Ground Zero - Freedom Tower - Wall Street - China Town - Brandstores - Central Park - Musea PERSOONLIJKHEID - Trots - Vriendelijk - Druk - Toegankelijk - Extravert - Gedreven - Sportief - Kunstzinnig - Milieubewust - Populair

RELATIE - Knipperlichtrelatie (grote aantrekkingskracht dat je de stad vaker wilt bezoeken) - Ying & Yang relatie ( de stad heeft zo’n grote aantrekkingskracht dat je wordt aangetrokken door alle prikkels die de stad afgeeft. De stad fungeert als het ware als een soort van magneet. Je wordt ernaartoe getrokken en wilt alles zien en meemaken. REFLECTIE - Een trotse, intelligente, populaire en milieubewuste stad. - Populaire stad, waar iedereen welkom is en kan genieten van de trekpleisters die de stad biedt.

CULTUUR - Verenigde Staten van Amerika - Nieuw-Amsterdam (handelspost Nederlanders) - Mix van culturen - Behulpzaam - Respect ZELFBEELD - Een trotse, zelfverzekerde stad met ambitie zichzelf te verbeteren in welk opzicht dan ook. - Een stad waar niemand zich hoeft te vervelen en die veel te bieden heeft wat betreft: - Entertainment - Bezienswaardigheden - Educatie - Ontplooiing - Vrijheid


GEHELE WEEK ALL DAGEN KAPFERER MODEL NYC WAARDE PROPOSITIE

NEW YORK

A PROUD, AMBITIOUS CITY FOR EVERYONE


GEHELE WEEK ALL DAGEN KAPFERER MODEL NYC


GEHELE WEEK ALL DAGEN FOTOGRAFEER DRIE GEBOUWEN COLUMBIA UNIVERSITY Columbia University Het Columbia University is onderverdeeld in tien verschillende scholen en 26 bibliotheken. Het raakvlak met instituut Werken en Leren FEM is dat het merk verschillende opleidingsvormen aanbiedt evenals de Columbia University. Het Maar voor iedere faculteit hebben zij een apart gebouw. Columbia hanteert verschillende merken voor iedere faculteit, maar probeert hier vandaag de dag wel meer uniformiteit aan te geven. Dit is wel lastig omdat de verschillende faculteiten niet verplicht zijn om zich aan het huisstijlhandboek te houden. Instituut Werken en Leren FEM probeert hetzelfde te doen met de opleidingsvormen die vanaf september 2013 onder de naam instituut Werken en Leren FEM als ĂŠĂŠn geheel naar buiten worden gecommuniceerd.


GEHELE WEEK ALL DAGEN FOTOGRAFEER DRIE GEBOUWEN FLATIRON BUILDING Flatiron building Het Flat Iron Building is een typisch voorbeeld van de bouwstijl Chicago School. Deze stijl bestaat uit verschillende oude stijlen, zoals klassiek, renaissance en gotiek. Omdat architecten geen stijl konden verzinnen, werden de verschillende stijlen door elkaar gebruikt waardoor de stijl Chicago School ontstond. Het raakvlak met het merk instituut Werken en Leren FEM is dat de verschillende stijlen overeenkomen met de verschillende opleidingsvormen die vanaf september 2013 onder de naam instituut Werken en Leren FEM als ĂŠĂŠn geheeld worden aangeboden. De opleidingsvorm zal vanaf dan onder eenzelfde naam naar buiten worden gecommuniceerd. De verschillende stijlen vormen de nieuwe bouwstijl Chicago School.


GEHELE WEEK ALL DAGEN FOTOGRAFEER DRIE GEBOUWEN PACE UNIVERSITY Pace University Wanneer wordt gekeken naar Pace University kan worden geconstateerd dat het een vrij eenvoudig, kubistisch gebouw is. Dat is vooral opvallend door de hoge gebouwen op de achtergrond. Het gebouw heeft raakvlakken met het merk instituut Werken en Leren FEM doordat het een beetje een degelijk gebouw is ten opzichte van de gebouwen op de achtergrond. Uit interviews naar het moedermerk HAN van instituut Werken en Leren FEM kan worden geconcludeerd dat de HAN ook als vrij degelijk wordt gezien, wat een raakvlak is met Pace University.


GEHELE WEEK ALL DAGEN BENCHMARK COLUMBIA UNIVERSITY

BENCHMARK COLUMBIA UNIVERSITY Onze bevindingen in relatie met instituut Werken en Leren FEM zijn als volgt: - De naam Columbia University is een gezamenlijke naam voor de zestien scholen; - Geen consistent logo; - De doelgroepen goed in kaart brengen en de verschillende doelgroepen anders benaderen (met name tone-of-voice) - Helden (bekende mensen) worden ingezet om de Columbia University te promoten; -

Columbia University onderscheidt zich door middel van de stad waar ze zich vestigen:


GEHELE WEEK ALL DAGEN BENCHMARK COLUMBIA UNIVERSITY

New York Portfolio  

New York Portfolio

Advertisement