Page 1

informeert uitgave van Ymere | nummer 7 | december 2010

www.ymere.nl

Heesterveld

Ballen schieten op het balkon Samen met straatvoetbalkoning Edgar Davids mikten straatvoetballers uit heel Amsterdam woensdag 24 november op hetzelfde doel: de balkons van Heesterveld. Hoe hoger het balkon, hoe meer punten in de wedstrijd Red Bull Balcony Shot. De jongste deelnemer was 7 jaar, de oudste 59. De 22-jarige Nick van Uum schoot de meeste punten bij elkaar: ‘Dit had ik nooit verwacht, ik had echt een geluksdag vandaag!’ Tweede werd de tienjarige Richendrik: ‘Edgar Davids heeft me uitgelegd hoe ik de bal het beste kon schieten en daardoor schoot ik de bal op het balkon.’ Hij scoorde daarmee net zo hoog als Ajax-spits Mitchell Donald, die ook een poging waagde.

Een ander voetbaltalentje viel buiten de prijzen, maar nam trots de bal mee naar huis waarmee hij eerder geschoten had… Ymere was door Red Bull gevraagd om mee te werken aan dit evenement. Gebiedsbeheerder Herman Koers dacht direct aan Heesterveld, maar benaderde eerst de bewoners. Die wilden voor het merendeel graag meedoen. De kinderen zelf stonden te glimmen naast hun voetbalheld Edgar Davids. Herman Koers: “Het is goed voor ze, zo krijgen ze zelfvertrouwen. Door met Edgar te praten, zien ze mogelijkheden om iets te willen worden in de wereld. Het liefst voetballer natuurlijk!”

informeert | december 2010

YM1116 nbr Heesterveld.indd 1

03-12-2010 15:30:10


Mooi nieuw huis Vier maanden woont mevrouw Gahadjar nu op het Bijlmerplein. De verhuizing was veel werk, zegt ze, maar haar huis is heel mooi geworden. Na vijfentwintig jaar in Heesterveld gewoond te hebben, is het nog wel een beetje wennen. Ze kent de buren natuurlijk nog niet zo goed… Mevrouw Gahadjar is een van de 180 huurders uit Heesterveld die met hun ‘stadsvernieuwingsurgentie’ via Woningnet een nieuwe woning hebben gevonden. Heeft u vragen over de herhuisvesting of wilt u bijvoorbeeld uw verhuiskostenvergoeding regelen? Dan kunt u terecht op ons inloopspreekuur, of bellen met 0800-0006.

H-buurt feest samen Een topfeest was het H-buurt feest op 27 oktober, ondanks het herfstige weer. Het feest trok ruim 200 buurtbewoners. Met ’s middags spelletjes, een springkussen en poffertjes voor de kinderen, een afsluitende barbecue en een avondvullend programma voor de ouders en overige buurtbewoners. Ook rappers van het platenlabel Clockworkerz traden op. Clockworkerz is een van de drie eigen platenlabels van blok IV in Heesterveld. Voor volgend jaar zomer is het plan een spelletjesmiddag te organiseren op het nieuwe Bijlmer sportcomplex.

YM1116 nbr Heesterveld.indd 2

03-12-2010 15:30:12


Vrijwilligers gezocht! Kinderen uit de buurt krijgen drie keer in de week huiswerkbegeleiding op Heesterveld 1. De begeleiding is een initiatief van Ymere en Kansrijk Amsterdam.

Voor het project kunnen we extra vrijwilligers goed gebruiken. Woon je bijvoorbeeld als student in Heesterveld en lijkt het je leuk om kinde-

Vragen over geld Heeft u vragen over de huur, wilt u een afbetalingsregeling afspreken of een toeslag aanvragen? In december kunt u hiervoor nog drie dinsdagen terecht bij het speciale inloopspreekuur op Heesterveld 1: op dinsdag 7 december, dinsdag 14 december en dinsdag 21 december. Van 13.00 tot 14.30 uur zitten medewerkers van Ymere en van MaDi Amsterdam Zuidoost (maatschappelijke dienstverlening) voor u klaar. Zij kunnen bijvoorbeeld ook tips geven hoe u uw administratie overzichtelijk houdt. Daarmee kunt u schulden voorkomen. Heeft u na december nog vragen over huur of huursubsidie, dan kunt u natuurlijk altijd bellen met 0800-0006.

ren tussen de 7 en 14 jaar te helpen met hun huiswerk? Meld je dan aan bij gebiedsbeheerder Herman Koers.

Laatste ‘Broodje mee’ Vrijdag 18 december kunnen kinderen uit Hoptille en Heesterveld voor het laatst een lekker ontbijtje ophalen op het Ymerekantoor aan Heesterveld 1 voor ze naar school gaan. Het is de laatste dag van het ontbijtproject ‘Broodje mee’, een project van Ymere en Kansrijk Zuidoost. Ymere is nog in gesprek met de scholen in de buurt over een grote gezamenlijke ontbijtochtend.

informeert | december 2010

YM1116 nbr Heesterveld.indd 3

03-12-2010 15:30:17


Kunstvissen Dit trappenhuis in Heesterveld is omgetoverd tot een kleurige onderwaterwereld. Het is een van de schilderijen die kinderen hebben gemaakt in de ‘schilderklas’ van kunstenaars Natascha Salij en Manuel Rui Fernandes. Zij geven twee

Contact keer per week les in het atelier op Heesterveld 73. Wie alle kunstwerken eens van dichtbij wil bewonderen, kan contact opnemen met gebiedsbeheerder Herman Koers.

Vragen over het beheer van Heesterveld: Brian Manberg, consulent gebiedsbeheer T 0800 -0006 E klantenservice@ymere.nl Herman Koers, gebiedsbeheerder Heesterveld/Hoptille T 06 54 60 60 11 Klachten of technische problemen: Ymere Locatie Amsterdam-Oost T 0800 - 0006 Inloopspreekuur Het inloopspreekuur vindt plaats in de even weken op de maandag en donderdag. Dit is in de week waarin de Woningnetkrant verschijnt. Op maandag is het spreekuur van 13.00 - 15.30 uur en op donderdag van 14.00 - 17.00 uur. De tijden zijn ook vermeld op Heesterveld 1.

YM1116 nbr Heesterveld.indd 4

03-12-2010 15:30:05

Nieuwsbrief Heesterveld nr 7  

Samen met straatvoetbalkoning Edgar Davids mikten straatvoetballers uit heel Amsterdam woensdag 24 november op hetzelfde doel: de balkons va...

Nieuwsbrief Heesterveld nr 7  

Samen met straatvoetbalkoning Edgar Davids mikten straatvoetballers uit heel Amsterdam woensdag 24 november op hetzelfde doel: de balkons va...

Advertisement