Page 1

We zijn druk bezig de Transvaalbuurt voor de digitale nieuwsbrief. te verbeteren. Wilt u op de hoogte zijn Of volg Transvaalsteedsbeter op Facebook, Hyves en Twitter. wat er in Tranvaal gebeurt? Meldt u aan op www.oost.amsterdam.nl

Een kleine reparatie in uw woning? Hulp nodig in de tuin of bij het opruimen? Buurtbeheerbedrijf Transvaal staat klaar voor alle Amsterdammers.

B

uurtbeheerbedrijf Transvaal is een leerwerkbedrijf in de Transvaalbuurt. ‘Huurders én particulieren kunnen ons inschakelen voor allerlei klussen’, vertelt Naoual Schoemaker. Ze woont in de buurt, is baliemedewerkster en zorgt voor meer bekendheid van het buurtbeheerbedrijf.

Klussenteam

N

a een lange voorjaarstop starten we deze zomer weer met het Krugerpleinfestijn. Met muziek, theater, lekkere hapjes, workshops en kinderactiviteiten rond een thema. Plek: Krugerplein Tijd: 13 tot 17 uur Zaterdag 16 juli: Talent in Transvaal Zaterdag 17 september: Het verhaal van Transvaal > Ook voor het najaar staat er nog een Krugerpleinfestijn gepland.

Naoual Schoemaker: ‘Iedereen kan nu klussen laten doen door het buurtbeheerbedrijf.’ Foto: Suzanne Blanchard.

Leerwerkbedrijf voor uw klussen en reparaties

Allround vakman Iwan Veltmeijer heeft twee leerlingen onder zijn hoede. Samen vormen ze het klussenteam dat reparaties in woningen verricht. Huurders van Ymere konden hun reparatieverzoeken al doorgeven. Maar nu kunnen ook particulieren uit Transvaal én daarbuiten het buurtbeheerbedrijf inschakelen voor kleine reparaties en andere werkzaamheden in de woning of tuin. Wilt u jongeren kans geven een vak te leren en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Bel gerust op of loop even langs.

Wijkploeg Het buurtbeheerbedrijf heeft ook een wijkploeg van leermeester Jeroen Lensink en drie leerlingen. Ze zijn herkenbaar aan de gele hesjes met het logo van buurtbeheerbedrijf Transvaal. ‘De wijkploeg maakt de buurt schoon. Ze halen ook vuil weg dat langs het spoortalud ligt’, vertelt Schoemaker.

Voor de buurt

Buurtbeheerbedrijf Transvaal bestaat nu iets meer dan een jaar. Woningcorporatie Ymere en Zone3 hebben het opgericht om de Transvaalbuurt schoon, heel, veilig en leefbaar te houden en jongeren op te leiden. Het is ook een informatiepunt voor bewoners van de Tugelawegblokken, die de komende jaren worden vernieuwd. Verder zijn buurtbewoners welkom om de vergaderruimte gebruiken. ‘Ook help ik graag bewoners met een bewonersinitiatief dat gaat over schoon, heel of veilig’, zegt Naoual Schoemaker. Het buurtbeheerbedrijf is gestart door Ymere en werkt inmiddels ook met, stadsdeel Oost, Stadgenoot en Eigen Haard. Schoemaker: ‘Onze deur staat altijd open.’

> Buurtbeheerbedrijf Transvaal, Tugelaweg 54, telefoon 020-6686446. Open ma-do van 9-13 uur.

Nieuwsbrief Transvaalbuurt juni 2011  

Nieuwsbrief Transvaalbuurt juni 2011

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you