Page 1

AsuntoUUTISIA TAMPERE 1/ 2015

TUTUSTU UUSIIN YIT KOTEIHIN!

KOTIPIIRI ELÄMÄSI KODIN LÖYTYMINEN VOI OLLA PIENESTÄ KIINNI!

UUTUUKSIA NIEMENRANTA HERVANTA KALEVANRINNE RANTA-TAMPELLA TAMPERE SUITES SASTAMALA SEINÄJOKI VAASA

yitkoti.fi


2

MISSÄ SINÄ ASUISIT MIELUITEN? TUTUSTU KOTEIHIN JA VALITSE OMA SUOSIKKISI!

HEI KODINETSIJÄ! Valitsimme sinulle asuinalueiden helmiä, joissa nautitaan elämästä puhtaan luonnon, metsän, järvien ja peltomaisemien keskellä. Mutta myös lähellä palveluita, kauppoja, vapaa-ajan ja kulttuurin elämyksiä jopa keskustassa! Tutustu, valitse mieleisesi asuinalue ja uusi, tyylikäs YIT Koti! Ota yhteys ja sovi henkilökohtainen esittely. Me saatamme teidät yhteen!

SISUSTUSTEEMAT

4

RAHOITUSRATKAISUT 5 NIEMENRANTA

6

HERVANTA

8

KALEVANRINNE

10

RANTA-TAMPELLA

12

ELO-VARUSTEET

14

AUTOHALLIPAIKAT

14

SASTAMALA

15

TAMPERE SUITES

16

ASUNTOSIJOITTAMINEN

17

SEINÄJOKI

18

VAASA

19

VAPAA-AJAN ASUNNOT

20

Esitteen tiedot perustuvat 6.3.2015 tilanteeseen.


3

Unelmakotiin Kotipiirin kautta Miten saa helpoiten tietoa rakenteilla olevasta toivekodista? Liittymällä YIT:n Kotipiiriin.

yitkoti.fi/kotipiiri

Onko Helsingin Lauttasaareen tulossa uusia asuntoja? Miten Tampereen Niemenrannan rakentaminen etenee? Ehtiikö ratkaisuihin vielä itse vaikuttaa? Kaikkein näppärimmin näistä ja paljon muusta saa tietoa liittymällä YIT:n Kotipiiriin. Kun Kotipiiriin on tallentanut omat toiveet asuinalueesta ja huoneistotyypeistä, saa tietoa niistä ensimmäisten joukossa. – Kotipiiri on kehitetty sitä varten, että voisimme palvella asuntojen etsijöitä mahdollisimman hyvin. Kun sopiva kohde tulee ennakkomarkkinointiin, tiedon tästä saa ensimmäisten joukossa – ja pääsee valitsemaan parhaan päältä, kertoo YIT:n markkinointijohtaja Eeva Hirvijärvi. Uuden asunnon hankinta on usein kuukausien, ellei vuosien projekti. Aika mo-

nesti myös työläs. Ensin on ehkä myytävä vanha asunto, mikä sekin vie aikaa ja voimia.

ENEMMÄN MAHDOLLISUUKSIA

– Jos jatkuvasti ei ole uuden asunnon seuranta päällä, unelmakoti voi mennä sivusuun, Hirvijärvi huomauttaa.

Kun on ensimmäisten joukossa liikkeellä, valinnanvaraa on eniten. Hirvijärvi listaa Kotipiirin hyötyihin myös kutsut mielenkiintoisiin tapahtumiin ja tilaisuuksiin. Tällainen voi olla esimerkiksi alueen arkkitehdin kyselyilta tai vaikkapa sisustussuunnittelijan infotilaisuus.

KODISTA OMANNÄKÖINEN Kun tiedon rakenteilla olevasta unelmaasunnosta saa hyvissä ajoin, sen sisustusratkaisuihin on mahdollista vaikuttaa. Sisustusarkkitehdin luomista valmiista teemakokonaisuuksista voi valita mieleisensä ilman lisämaksua. Isommat muutokset ovat maksullisia. Kotipiiriin liittyminen on varman päälle pelaamista, sillä siihen voi tulla mukaan, vaikka asunnon hankkiminen ei juuri nyt olisi ajankohtaista. Ennen kuin suunnitelmat muuttuvat todeksi ja valmiiksi asunnoiksi, aikaa voi mennä hyvinkin vuosi tai pari. Ja tuossa ajassa myös uuden asunnon tarve voi olla ajankohtainen.

MITEN KOTIPIIRIIN PÄÄSEE MUKAAN? – Helpoiten se käy täyttämällä nettilomake osoitteessa yitkoti.fi/kotipiiri. Kannattaa muistaa myös omien tietojen päivittäminen tarpeiden muuttuessa, jotta osaamme kertoa asunnon etsijälle juuri häntä kiinnostavista asuinalueista. Omia tietoja voi muuttaa soittamalla YIT:n asuntomyyntiin tai täyttämällä nettilomakkeen uudestaan.

VIESTI AUTTOI LÖYTÄMÄÄN KODIN Helsinkiläinen Pekka Karjalainen löysi uuden kodin YIT:ltä tulleen kirjeen ansiosta.

Hän oli jättänyt yhteystietonsa YIT:lle jo pitkän aikaa ennen uuden kodin löytymistä.

– Konepajan rakentaminen Vallilassa oli jo alkanut. Tiesin alueen olemassaolosta mutta en ollut huomannut, miten iso ja merkittävä siitä tulee. Tämä selvisi, kun luin YIT:n kirjeen ja ryhdyin tutustumaan tarkemmin alueeseen, Karjalainen kertoo.

– Viestejä ei ole tullut liikaa, ehkä kerran pari vuodessa. Seuraan uusien asuntoalueiden kehittymistä edelleen. Vaikka olen hiljattain ostanut uuden asunnon, haluan saada viestejä myös jatkossa. Konepajan lähellä olevat alueet kiinnostavat edelleen, erityisesti uudistuva Pasila.


4

YIT Kodin sisustusteemat Valitse upea kokonaisuus – ilman lisähintaa Kun ostat uuden YIT Kodin ennen materiaali­valintojen tilauspäivää, saat samaan hintaan valita minkä tahansa kolmesta valmiista teemakokonaisuudesta (Kuura, Luoto, Hehku). Voit myös yhdistellä eri teemojen materiaaleja ja varusteita ilman lisäveloitusta.

Mieti rauhassa, toimi ajoissa Materiaalit valitaan kaupanteon jälkeen. Tarkista saatavilla olevat materiaali­vaihtoehdot YIT Asuntomyynnistä. Palauta valintalomakkeet täytettyinä nimetylle muutostyöinsinöörillesi tai YIT Asunto­myyntiin. Viimeisen tilauspäivän ja muut tärkeät tiedot löydät YIT Kodin Materiaalivalinnat -aineistosta.

YIT Rakennus Oy hankkii ja asentaa kaikki tarvittavat materiaalit. Huomioithan, että rakentamisen aikana esimerkiksi kodinkonetyyppi saattaa muuttua toiseksi vastaavanlaiseksi sen valmistajasta johtuen. Tästä ei luonnollisestikaan aiheudu sinulle lisäkustannuksia. Sivun kuvat ovat esimerkkejä jo toteutuneista YIT Kodeista. Irtaimisto ei sisälly tuotekokonaisuuteen.


5

YIT Kodin rahoitusratkaisut Uusi asunto edullisella maksuehdolla 15 % rahoitusetu tarkoittaa, että maksat kaupanteon yhteydessä vain 15 % asunnon velattomasta hinnasta. Loppuosa maksetaan vasta lähellä asunnon valmistumista.

Toimi ajoissa, hyödyt enemmän 15 %:n maksuehto mahdollistaa kaupan tekemisen jo rakentamisen alkuvaiheessa. Tästä on sinulle etua: • Valittavanasi on enemmän vapaita asuntoja. • Alussa voit vaikuttaa enemmän oman kodin sisustusratkaisuihin. • Et maksa nykyisen kotisi asumiskulujen lisäksi rakenteilla olevan asunnon kuluja. • 15 % rahoitusetu antaa sinulle aikaa järjestellä asunnon lopullisen rahoituksen. • Saat aikaa vanhan asuntosi myymiseen.

Pankkivapaa asuntolaina Yhtiölaina sopii sinulle, jos et halua sitoutua henkilökohtaiseen pankkilainaan. Saat yhtiölainan ilman erillisiä vakuuksia.*) Säästät aikaa ja vaivaa, sillä yhtiölaina on valmiiksi kilpailutettu. Yhtiölainassa maksetaan yleensä aluksi vain korkoja, jolloin rahaa voi käyttää esim. sisustamiseen. Asunto voi olla helpompi myydä, jos siinä on yhtiölainaa. Tällöin ostajat eivät karsiudu siksi, etteivät saa pankista niin isoa henkilökohtaista lainaa.

Yhtiölaina joustaa Ensimmäiset 1–2 vuotta asunnon valmistumisen jälkeen maksat yhtiölainasta yleensä ainoastaan korkoa. Tämän jälkeen korkoihin lisätään myös yhtiölainan lyhennykset, jolloin pääomavastikkeen summa nousee. Halutessasi voit maksaa osittain tai kokonaan oman osuutesi taloyhtiön lainasta juuri ennen kotisi valmistumista. Jos maksat yhtiölainan kokonaan pois jo ennen asunnon valmistumista, et maksa pääomavastiketta lainkaan. Voit myös myöhemmin lyhentää yhtiölainaa joko osittain tai kokonaan. Ylimääräinen lyhennys on yleensä mahdollista 1–2 kertaa vuodessa lainaehdoista riippuen. Jos myyt asunnon ennen laina-ajan umpeutumista, siirtyvät jäljellä oleva yhtiölaina ja siihen liittyvät pääomavastikkeet uuden omistajan vastuulle. Tarkemmat lainaehdot kerrotaan asuntoosakeyhtiön asiakirjoissa, joihin ostaja on velvollinen tutustumaan ennen kaupan tekoa. *) Jos asunnon yhtiölainaosuudeksi jää 75 % tai enemmän asunnon velattomasta hinnasta, maksetaan asuntoyhtiön ennakkotilille 3–4 kuukauden pääomavastikkeita vastaava summa. Kysy lisää YIT Asuntomyynnistä.

yitkoti.fi/rahoitus


6

Monien mahdollisuuksien terassi odottaa – tekisitkö terassille ruukkupuutarhan? Vai laittaisitko terassille ison pöydän, jonka ääreen mahtuisivat kaikki ystävät syömään kerralla? Niemenrannan Josefiinassa jäljellä yksi koti isolla terassilla!

NIEMENRANTA –

uusi kaupunginosa lännessä Niemenranta tarjoaa tulevaisuudessa avarat luontomaisemat ja viihtyisät, nykyaikaiset kodit noin 4000 tamperelaiselle. Niemenrannassa puuhastellaan kesävehreillä pihoilla, nautitaan Näsijärven rannoista raitteineen sekä puistoalueiden ulkoilumahdollisuuksista.

Tampereen uusin kaupunginosa Niemenranta sijaitsee Tampereen keskustan länsipuolella Lielahden tuntumassa, noin kahdeksan kilometrin päässä kaupungin keskustasta.

Läntiseen Niemenrantaan, Lielahden palveluiden tuntumaan rakennettavien kerrostalokortteleiden ja isojen, vehreiden sisäpihojen tunnelmassa on kaikuja seudun teollisuushistoriasta. Niemenrannan keskellä sijaitseva perinteikäs kartanomiljöö antaa alueelle juuret, jotka ulottuvat kauas menneisyyteen. Uudet asunnot sulautuvat maisemaan, jossa aikaisemmat sukupolvet ovat viihtyneet jo vuosisatoja sitten. Alueen tunnetuin maamerkki on kartanon näyttävä, kaksitorninen navetta.

niemenranta.fi


Niemenrannan Josefiina

7

Rakenteilla. Arvioitu valmistuminen 26.6.2015. B2007 yitkoti.fi/josefiina Esim. m2 krs mh. vh. Lunastus1 1 h+kt+alk 33,0 6. 42 090 140 300 8 976 2 h+k+s 55,0 6. 51 560 195 200 14 960 2 h+k+s 74,5 8. 89 910 299 700 20 264 Ruukin Pysäköinti, autohallipaikka 16 000

KH

SK/ LVK

KT

AULA

PE

KH

APK (MU)

(autohallista suora hissiyhteys omalle porrastasanteelle.) Vuokratontin arvioitu lunastusosuus. Valinnainen, osakkeenostajilla on mahdollisuus lunastaa huoneistokohtainen osuutensa tontin määräosasta yhtiölle ja vapautua tontin vuokravastikkeen maksamisesta. Kysy lisää Asuntomyynnistä.

KH

(autohallista suora hissiyhteys omalle porrastasanteelle.)

JK

A34

PK

A28

Ennakkomarkkinoinnissa. B 2007. yitkoti.fi/eleonoora Esim. m² krs mh. vh. Lunastus1 2 h+kt 36,0 6. 43 800 146 000 10 260 2 h+k+s 48,0 5. 56 280 187 600 13 680 3 h+k+s 82,5 6. 87 000 290 000 23 513 4 h+k+s 123,5 8. 137 700 459 000 35 198 Ruukin Pysäköinti, autohallipaikka 16 000

K

A22

Muuttovalmis. B 2007. yitkoti.fi/helene

Vain nämä jäljellä! krs mh. vh. !5. krs 70,0 m² 6. 55 240 249 000 !6. krs 3 h+k+s 7. krs (osassa asuntoa normaalia korkeampi huonekorkeus) 3 h+k+s 79,0 m² 3. 55 240 249 000 3 h+k+s 79,0 m² 4. 53 940 254 000 3 h+k+s 79,0 m² 5. 58 640 265 000 Ruukin Pysäköinti, autohallipaikka 16 000

KH

!4. krs

KT

!3. krs

A16

KT

!2. krs

A10

KH

A04

(PK/KR)

Kerrostalo | Federleynkatu 11

70 m

MH

3h + k + s

11.03.2013

VH

Niemenrannan Eleonoora

Kerrostalo | Federleynkatu 7 2

S

Niemenrannan Helene Asunto Oy Tampereen Niemenrannan Helene

LTO

(autohallista suora hissiyhteys omalle porrastasanteelle.) 1 Vuokratontin arvioitu lunastusosuus. Valinnainen, osakkeenostajilla on mahdollisuus lunastaa huoneistokohtainen osuutensa tontin määräosasta yhtiölle ja vapautua tontin vuokravastikkeen maksamisesta. Kysy lisää Asuntomyynnistä.

OH

MH1

11.03.2013

79,0 m2 L

7. krs (osassa asuntoa normaalia korkeampi huonekorkeus) TK HK

HK

ET

LTO

TULOSSA

RK

WC

SK TK

PE

HK TK

VH

LVK (PK/KR)

H1

ST

MH2

Niemenrannan Menuetti | Kerrostalo Tulossa ennakkomarkkinoinnin 2015

S

ST

H9

3 h+k+s, 70,0 m²

P

ST

MH2

yitkoti.fi/menuetti

S

ST

H2

H9

HK TK

ST

MH2

ET

S

HK

VH

WC SK

PE

RK

PK:n hana komerossa (PK)

HK

(KR)

LTO

LVK

HK

AP

PA

HK

(MU) JK

5m

TK HK

Mittaviiva 1:100

(varaus lasitettavalle osuudelle)

A33

HK

(MU)

TERASSI

!6. krs

ST

2 h+k+s 74,5 m2 !8. krs

!5. krs

A27

JK

AP

A21

K

PA

A51

!4. krs

74,5 m2

!3. krs

A15

2h + k + s

!2. krs

A09

Asunto Oy Tampereen Niemenrannan JoseÞina

A03

MH 1

3h+k+s

R

ST ST

Asunto Oy Tampereen Niemenrannan Helene

OH

1

Viereisellä sivulla kuva naapuritaloon tehdystä terassiparvekkeesta - Josefiinassa yksi jäljellä!

L

ST ST

OH

K

MH1

3 h+k+s, 79,0 m² P

LIELAHTIKESKUS 1 KM

Mittaviiva 1:100

5m

HELENE JOSEFIINA NESTORIN AARRE ELEONOORA MENUETTI

Kuvassa näkyvät jo valmistuneet, rakenteilla olevat sekä suunnitteilla olevat kohteet. Lisätietoa saat osoitteesta niemenranta.fi.

P

10.3.2014

Kerrostalo | Federleynkatu 9


8

HERVANTA

HERVANTA

on aina yhtä nuorekas! Hervantaan rakentuu Tietoraitin ja Hervannan valtaväylän välinen asuinalue 2 100–2 600 asukkaalle. Suunnitteilla oleva raitiotie pikaratikoineen tulee kulkemaan Hervannan kautta yhdistäen Tampereen reunaalueet keskustaan. Tampere-Pirkkalan lentoasemalle johtava kehätie hyödyttää suuresti sekä uusia että vanhoja hervantalaisia.

yitkoti.fi/hervanta

Asumisen taidetta Tieteenkorttelissa

Sujuvat yhteydet lähelle ja kauas

Tieteenkortteli sijaitsee seitsemän kilometriä Tampereen keskustasta etelään. Korttelin selkärangan muodostavat Tietoraitin, Tieteenkadun ja Tutkijankadun katuverkko. Kahden viime mainitun risteykseen tullee Kamreerin toriaukio. Tampereen kaupunki rakentaa Latsaruksen puiston virkistäväksi keitaaksi korttelin keskelle.

Tieteenkorttelissa on valmiin kaupunginosan tavoin ensiluokkaiset julkisen, kevyen ja yksityisliikenteen verkostot.

Ruhtinaallinen palveluvalikoima Hervannan keskustan monipuoliset palvelut ovat aivan vieressä. Lähiympäristössä on monipuolinen tarjonta eri oppilaitoksista. Kaikki hyvään elämään tarvittavat palvelut löytyvät kätevästi omalta kotiseudulta.

Ulkoilmaelämää ja harrastuksia Tieteenkorttelin ympäristössä risteilee kattava ulkoilureittien verkosto. Alueen pohjoispuolella sijaitsevat laskettelurinteet. Hervannassa on lisäksi useita lähivirkistysalueita. Harrastusmahdollisuuksia on runsaasti, mm. jää- ja uimahalli, pelikenttiä sekä sisäliikuntasaleja.


Tampereen Hervannan Dosentti

9

Kerrostalo | Tutkijankatu 4 Dosentin kodissasi neliöt on käytetty fiksusti. Tilaa valoa ja toimivuutta riittää. Hissillisessä talossa on suora yhteys maanalaiseen pysäköintihalliin. Hervannan runsaat palvelut kävelyetäisyydellä. Muuta jo kesäksi! Rakenteilla. Arvioitu valmistuminen 24.4.2015. Energialuokka A. yitkoti.fi/dosentti

Esim. krs mh. 2 h+kt 41,0 m2 5. 62 860 2 h+kt+s 44,0 m2 4. 64 020 2h+kt 49,0 m2 2. 63 720 2h+kt+s 49,5 m2 1. 61 620 2 h+kt+s 50,0 m2 4. 59 020 2 h+k+s 55,5 m2 5. 71 920 3 h+k+s 61,5 m2 4. 69 720 3 h+k+s 63,0 m2 4. 71 820 Varasto Autohallipaikka alkaen

vh. 179 200 181 900 2h+kt | 177 400 170 400A2A9 A18 187 400A27 A36 230 400 225 400 232 400 5 000 18 000

41,0 m² 1. kerros 2. kerros 3. kerros 4. kerros 5. kerros

Onko autollasi jo oma paikka vakiona?

3h+k+s | 63,0 m²

(autohallista suora hissiyhteys omalle porrastasanteelle.)

A11 A20 A29

2h+kt+s | 50,0 m²

2 h+kt 41,0 m2

A10 A19 A28

(MU) L

RANSK. PARV.

JK/PK APK

SK

KT

ET

2. kerros 3. kerros 4. kerros

Tampereen Hervannan Professori

OH PH (PPK) (KVR)

MH

PY

1. kerros

3 h+k+s 63,0 m2

S

VH

L

PY

MH2

PH

WC

(PPK) (KVR)

MH 2.-4. kerros

PH (PPK) (KVR)

S

SK

ET VH

2 h+kt+s 50,0 m2

(MU)

MH1

APK

ET OH

PARV

(MU) APK

K

VARATIEPOISTUMISLUUKKU ASUNTOJEN 20 JA 29 PARVEKKEEN LATTIASSA

5. kerros

Kerrostalo | Tutkijankatu 4 Vapaat autotallit/-hallipaikat:

mh.

Autotalli 22,0 m Autotalli 19,0 m2 Autohallipaikka

30 000 25 000 18 000

2

Tiesitkö, että YIT:llä on myynnissä autopaikkoja myös muualla Tampereella?

JK/PK L

JK/PK

KT

PY

SK

Tee järkevä sijoitus, joka suojaa kulkuvälinettäsi ja tekee talvestasi luksusta. Vielä muutama jäljellä, ole nopea! Tutustu yitkoti.fi/professori

2. kerros 3. kerros 4. kerros

OH EI60

Tutustu osoitteessa yitkoti.fi/TREautopaikat

P

5m Mittakaava 1:100

PROFESSORI 2.-4. kerros

5m

5m

Mittakaava 1:100 P

Mittakaava 1:100

Latsaruksen puisto

2.-4. kerros P

DOSENT TI


10

KALEVANRINNE –

koti ja neliöt kohdallaan Kalevanrinteen alue uusiutuu kauttaaltaan ja paikalle valmistuu uusia, viihtyisiä kaupunkikoteja. YIT rakentaa Kalevanrinteeseen kaikkiaan seitsemän uutta kerrostaloa.

Lähellä palveluita, suoran päässä keskustasta Kalevanrinteessä monipuoliset palvelut ovat lähietäisyydellä. Alueella on Prisma ja muita kauppoja. Keskustaan on noin 3 km. Alueella on hyvä kevyen liikenteen verkosto. Bussi vie keskustaan kodin kulmalta. Kalevanrinteen ensimmäiset YIT Kodit valmistuvat Asunto Oy Tampereen Kristalliin. Kristallista

löytyy koti opiskelijalle, pariskunnalle tai vaikka pienelle perheelle. Hissillisen talon kodeissa yhdistyvät taitava tilankäyttö, tyyli ja esteettömyys. Valittavana on myös maantasossa sijaitsevia koteja, joissa on oma piha ja muutamia asuntoja, joihin on oma sisäänkäynti pihalta. Viihtyisyyteen on panostettu myös ulkotiloissa. Suojaiselle sisäpihalle on suunniteltu viheristutuksia ja leikkipaikka, pysäköintiä on vain pihakannen alla. Uuden alueen keskelle valmistuu Tiilikylänpuisto asukkaiden yhteiseen käyttöön.

yitkoti.fi/kalevanrinne

YIT Koti

© Karttakeskus


11

Kokoaan suurempi Mini Uusi, nykyaikaan mukautuva kaupunkiasunto Mini on YIT:n uusi kaupunkiasunto, joka tarjoaa sinulle joustavat, elämänmukaiset neliöt. Toimiva pohja, hyvät tilaratkaisut ja valmiiksi mitoitettu, itse valitsemasi sisustus tekevät kodistasi persoonallisen ja käytännöllisen city-kodin.

Helposti toimiva koti Olemme suunnitelleet sinulle yhteistyökumppanimme kanssa monipuolisen valikoiman erikseen tilattavia, valmiita sisustuselementtejä. Voit valita niistä itsellesi mieluisimmat - huonekaluista astioihin, tekstiileihin ja muihin sisustustarvikkeisiin. Tutustu osoitteessa yitkoti.fi/miniasunnot ja kysy lisää asuntomyynnistä!

Liiketilaa Kalevanrinteessä!

Tampereen Kristalli

Kerrostalo | Sammonkatu 76

Ennakkomarkkinoinnissa. Energialuokka C. Alustavat hintaesim. krs mh. vh. 1 h+kt 30,5 m² 8. 44 400 148 000 1 h+kt+alkovi 32,0 m² 9. 48 600 162 000 2 h+k+s 42,5 m² 8. 55 200 184 000 Asunto Oy Tampereen Kristalli 2 h+k+s 50,5 m² 7. 60 300 13.01.2015 201 000 3 h+kt+s 62,0 m² 4. 71 700 ENNAKKOMARKKINOINTI 239 000 A27 kerros 4 h+kt+s m² 3 h+k+s 75,03m² 2. 7062800 236 000 Autohallipaikka, alustava hinta alk. 18 000

Tutustu osoitteessa yitkoti.fi/kristalli tai soita Asuntomyyntiin p. 020 433 4635*

(autohallista suora hissiyhteys omalle porrastasanteelle.)

MH1

*puhelun hinta 0,088 eur/min

3 h+kt+s 62,0 m2

MH2

S

(PK/KR)

PY

KH

betonikaide

RK (JK/PK)

JK/PK

ET SK

APK OP

(MU)

LASITETTU PARVEKE OH

KT

VH

Havainnekuva Sammonkadun ja Rieväkadun kulmasta.


12

RANTA-TAMPELLA

Koti kaupungin uudelta keulapaikalta Tulossa nykyisille ja tuleville tamperelaisille: valoisia, persoonallisia ja kiinnostavia koteja RantaTampellaan, Näsijärven rannalle, upeiden maisemien äärelle. Uusi Ranta-Tampella valmistuu vain kävelymatkan päähän keskustasta. Uuden Ranta-Tampellan YIT Kodit tarjoavat yksilöllisiä tilaratkaisuja, valoa ja rohkeita asumisen muotoja. Kodeissa on valinnanvaraa avarista kaksikerroksisista näköalakodeista pie-

nempiin kaupunkikoteihin ja ns. Mini-lofteihin. Pihan tasoon tulee koteja, joissa on oma pihaterassi ja oma sisäänkäynti. Rannan puolella ihasteltavaksi avautuu kirkas ja avara Näsinselkä, jonka pinnan rikkoo ainoastaan lähes huomaamaton Siilinkari. Uniikkien kotien näkymät ulottuvat Särkänniemestä yli Näsijärven ulapan, aina Lapinniemeen asti. Rantakadut ja asuintalojen keskelle rakennettava kanava siltoineen luovat alueelle omalei-

maisen ja rohkean, kaupunkimaisen ilmeen. Osa ylimpien kerrosten maisemakodeista sijaitsee korkealla kattojen yllä ja avautuu Tammerkosken suun ja kaupungin keskustan suuntaan. Autoille on omat paikat maanalaisessa autohallissa, joten rantapromenadilla kuljetaan vapaasta raitista ja raikkaasta ilmasta nauttien.

rantatampella.fi


13

Kaupunkikodin parhaat puolet

Upea järvinäköala tulee lähelle suurten, lattiaan asti ulottuvien maisemaikkunoiden kautta. Huoneistoissa on myös tilavat parvekkeet ja osassa jopa kymmenien neliöiden terassi.

Lasiseinäinen sauna Lisää valoa ja avaruutta suomalaisen kodin sydämeen. Tyylikäs lasiseinä tekee saunasta ja pesuhuoneesta yhtenäisen, avaran kokonaisuuden.

Kuva: Elfa

Kiinnostuitko? Ensimmäiset Ranta-Tampellan YIT Kodit tulevat ennakkomarkkinointiin arviolta 2016. Nyt kannattaa ilmoittautua asiakasrekisteriimme osoitteessa www.rantatampella.fi


14

ELO varusteet Elämäsi mukainen koti Kun nautit oman rakkaan kotisi tunnelmasta ja kaikista sen tyylikkäistä mukavuuksista, sinun ei tarvitse muuttaa minnekään, vaikka elämäntilanteesi muuttuisikin. ELO varusteet huolehtivat siitä, että uusi koti elää mukanasi kaikissa mukavissa vaiheissa, vauvavuosista vauhtivuosiin. ELO varusteluun kuuluvat mm. seinien erilaiset tuet sekä kalustekorkeuden muutokset. Seinärakenteissa on jo suunnitteluvaiheessa huomioitu ELO varusteiden sijoittelu. Siksi varusteiden asentaminen onnistuu myös myöhemmin, ilman suurempia remontteja. ELO varusteita voit tilata uuteen asuntoosi kaupanteon jälkeen. Saatavuudessa ja tilausaikataulussa sinua neuvoo YIT Asuntomyynti. ELO varusteiden hinnaston löydät osoitteesta yitkoti.fi/elo.

yitkoti.fi/elo

AUTOHALLIPAIKAT

Onko autollasi jo oma paikka vakiona? Tiesitkö, että YIT:llä on tarjolla autohallipaikkoja eri puolilla Tamperetta? Tutustu yitkoti.fi/TREautopaikat. Pysäköintipaikkoja autohallissa: Kiinteistö Oy Keskus Parkki, Törngrenin aukio 1 Kiinteistö Oy Kosken Parkki, Valumallinpolku 2 Ratinanrannan Pysäköinti Oy, Voimakatu 6 Ota yhteyttä, kerromme lisätietoja vielä vapaana olevista autopaikoista!


15

SASTAMALA

Näkymä 6. kerroksen kolmiosta.

yitkoti.fi/exlibris

SASTAMALA –

PARVEKE

PARVEKE

PK

RT

OH

MH 1

OH

JK

K

(MU)

APK

KT+U

KK

P

MH 2 MH 1

VH

PY

LTO (KR)

(PPK)

S

KPH

HISSI

3 h+k+kht+s, 92,0 m²

KHT

WC

A 10, 3. kerros A 17, 4. kerros

3. kerros 4. kerros 5. kerros 6. kerros

(MU)

KT+U

(MU)

A 12, A 19, A 26, A 31,

ET

SK

NAULAKKO

2h+k+s | 64,0 m²

APK

KK

1100

ET

3h+k+kht+s | 92,0 m²

NAULAKKO

JK/PK

WC

LTO

KPH

PY

(PPK) SK

(KR)

ET

SEINÄKE h=

JK

S

22.10.2012

(MU)

MH 1

vh. 162 000 189 000 203 000 256 000 279 000 17 000 18 000

APK

s.28

Esim. krs mh. 2 h+kk+s 53,0 m² 3. 44 040 2 h+k+s 64,0 m² 4. 49 440 3 h+k+s 65,5 m² 5. 54 020 3 h+k+s 87,0 m² 3. 68 380 3 h+k+kht+s 92,0 m² 4. 73 980 3h+k+s | 87,0 m² Kirjakortteli Pysäköinti, A 1, 2. kerros autohallipaikka, pistokkeeton alk. autohallipaikka, lämpöpistokkeella alk.

LASIKAIDE

Muuttovalmis. A 2007. yitkoti.fi/exlibris

PARVEKE LASIKAIDE

(MU)

KT+U

APK

PK

K

JK

VH

(JK/PK)

MH

KT+U

MH 2

RT

OH

S

OH

OH

3 h+k+s 87,0 m

2

PK

(KR)

2 h+k+s, 64,0 m²

JK

KPH

BETONIKAIDE

PINNAKAITEET

(PPK)

PARVEKE

LTO

MAHDOLLINEN SEINÄN PAIKKA

PARVEKE

PY

Huoneistovalikoimassa (53,0–92,0 m2) on tyylikkäitä vaihtoehtoja kaksioista tilaviin kolmioihin. Tasokkaaseen varusteluun kuuluvat mm. sauna, parkettilattiat, laatoitetut pesutilat, laadukkaat keittiönkoneet ja ovipuhelin.

Kerrostalo | Onkiniemenkatu 12

P

Nautinnolliselle asumiselle omistetun Exlibriksen arkkitehtuurissa on häivähdys funkkista ja edustavia yksityiskohtia, kuten arkadin mustat graniittipilarit. Iltavalaistuksessa elegantin rakennuksen muodot korostuvat upeasti. Ydinkeskustan monipuoliset palvelut, tapahtumat ja tori ovat vieressä. Autohallista on suora yhteys porraskäytävään.

Sastamalan Exlibris

LASIKAIDE

Sastamalan sydämeen tuleva Kymppikortteli viimeistelee keskustan ilmeen. Uudessa kaupunkikorttelissa on asuin- ja liikehuoneistoja, Kojukuja ja maanalainen pysäköintihalli.

22.10.2012

Pirkanmaan helmi

K

ET NAULAKKO

SK

APK (MU)

KT+U


16

TAMPERE SUITES Sijoitusasunto, oma koti vai kakkosasunto? Kaikki on mahdollista. yit.fi/tamperesuites

TAMPERE SUITES -

kaikki valmiina sinua varten Pyynikin uimahallin viereen valmistunut Tampere Suites tarjoaa monia mahdollisuuksia: Voit hankkia joko oman kodin tai huoneiston sijoitusasunnoksi tai kakkoskodiksi. Huoneiston saa täysin varusteltuna ja halutessasi vuokraus- ja siivouspalvelut ovat käytössäsi. Kerrosten 7.–9. asunnot tarkoitettu vakituiseen asumiseen. Sijoitusasuntoa tai kakkoskotia hakevalle Tampere Suites on vaivaton ja turvallinen hankinta. Yhteistyökumppanimme Forenom vuokraa huoneiston puolestasi.

19 000

MH

peili

HK

ET

HK

S

WC

SIIV. wc-var.

JK

PH

PH AP

JKP

TK

HK

HK

valokuvataulu

tehosteseinävalokuvataulu

OH

R OH

TK ylly

tehosteseinä

lly

HK laukkuh

KT

ylly

laukkuh

tehosteseinä

HK

MU

PPK var.

MU

PPK var.

KT

MH

MH

tehosteseinä

valokuva tehosteseinä -taulu

wc-var.

AP

tehosteseinä

MU

TK

laukkuh

S

ylly

uhylly

WC

SIIV.

laukk

tehosteseinä

HK

hy

ku

JK

ALK

tehosteseinä

ET

TK

lauk

SIIV. HK

hylly

* loma-asunnoissa kokonaishinta on velaton hinta, joka sisältää asuntoon kuuluvan sisustuspaketin

HK

ALKOVI

laukku

Esim. loma-asunnot krs. mh. hinta* 1h+kt+alk 32,5 m2 5. 61 640 166 600 2h+kt+alk+s 45,0 m2 1. 67 760 186 900 3h+kt+s 62,5 m2 1. 79 600 221 700

KT AP

peili

Esim. YIT Koti krs. mh. vh. 1h+kt+alk 32,5 m2 8. 73 240 183 100 2h+kt+s 44,5 m2 9. 103 760 259 400

ylly kkuh

OH

lau

1 H+KT+ALK. - 32,5 m2

Vain kaksi YIT Koti jäljellä!

autohallipaikat alkaen

3 H+KT+S - 62,5 m2 / 2-6. krs

2 H+KT+ALK+S - 45 m2 / 1-5. krs

Puutarhakatu 37, 33230 Tampere Muuttovalmis. Energialuokka A 2007 yit.fi/tamperesuites

peili

Kiinteistö Oy Tampere Suites

PH

ET

S

PPK var.

0

1

metriä

2

1 h+kt+alk, 32,5 m² TAMPERE SUITES ARKTES OY

3

3

2 h+kt+alk+s, 45,0 m²

3

30.01.2014 HUONEISTOTYYPIT 1:50

metriä

2

845

1

ARKTES OY

30.01.2014 HUONEISTOTYYPIT 1:50

metriä

1

0

3 h+kt+s, 62,5 m²

0

TAMPERE SUITES

2

845

TAMPERE SUITES ARKTES OY

30.01.2014 HUONEISTOTYYPIT 1:50

845


17

Aika mies tuo Arvo, ryhtyi pienellä pääomalla asuntosijoittajaksi.

Arvon uudessa sijoitusasunnossa laiska raha saa jalat alleen.

Kymppitonneilla

ASUNTOSIJOITTAJAKSI! Onko käytössäsi säästöjä, joille haluaisit tasaista tuottoa joka kuukausi? Uusi YIT Koti on helppo, tuttu ja turvallinen vaihtoehto, myös uudelle sijoittajalle.

Alkuun pääset jo kohtuullisella pääomalla! Uuden YIT Kodin omistajaksi pääset maksamalla vain myyntihinnan. Olemme neuvotelleet valmiiksi joustavan yhtiölainan, johon et tarvitse erillisiä vakuuksia.

yit.fi/sijoitusasunto

Sijoitusasunto alle 50 000 €

Sijoitusasunto alle 75 000 €

Jyväskylän Kullervo, Äijälänranta Jyväskylän Tiilentekijä, Mannisenmäki Kemin Urkinkulma, Keskusta Kuopion Vanha Mylly, Satama Oulun Viskaali, Etu-Lyötty Rovaniemen Kuusela, Kiela Rovaniemen Pääsky, 3. kaupunginosa Savonlinnan Postityttö, Keskusta Tampereen Kristalli, Kalevanrinne (ennakkomarkkinoinnissa) Turun Villa, Barkerinranta

Joensuun Rantakivi, Penttilä Oulun Resiina, Etu-Lyötty Oulun Merijalinraitti, Merijalinranta Porin Tähtikulma, Riihiketo Tampereen Hervannan Dosentti, Hervanta Tampereen Niemenrannan Helene ja Tampereen Niemenrannan Josefiina, Niemenranta Tampere Suites, Pyynikki Vantaan Peikonkivi, Kivistö Vantaan Puuhakivi, Kivistö

tilanne 3.2015

Asuntosijoitus on turvallinen ja helppo tapa kasvattaa varallisuutta. Saat etua mm. vuokratuottona, arvonnousuna tai tulevien vuosien eläketurvana. Voit myös hankkia pesämunan jälkipolvillesi.


18

SEINÄJOKI

Seinäjoen Komiakorttelin piha-alueiden ja julkisten ulkoalueiden ideakilpailu on ratkennut. Voittajaksi valittiin työ ”Omenankukan terälehtiä”, jonka on suunnitellut työryhmä Inka Norros, Hertta Ahvenainen ja Sanna Sarkama Aalto-yliopistosta.

KOMIAKORTTELI – komia muttei pramia

yitkoti.fi/komiakortteli

Komiakortteli valmistuu Suupohjantielle, Isoa markettia vastapäätä, tulevan kauppakeskus Lakeuden ankkurin läheisyyteen. Asunto Oy Seinäjoen Kravatti kohoaa ensimmäisenä talona uuteen Komiakortteliin, omalle tontille.

Seinäjoen Kravatti

Esim. 1 h+kk 26,5 m² 1 h+kt+alkovi 35,0 m² 2 h+kt 41,0 m² 2 h+kt+s 47,5 m² 3 h+kt+s 58,0 m² 3 h+k+s 70,0 m² 4 h+k+s 104,5 m²

krs mh. 2. 38 400 2. 42 900 2. 44 100 2. 47 400 2. 62 400 1. 65 700 6. 110 700

As.Oy Seinäjoen Kravatti

3H+K+S+VH+WC 70,0 m²

Huoneistot 06

AS. 6 2.KERROS AS.13 3.KERROS AS.20 4.KERROS AS.27 5.KERROS

vh. 128 000 143 000 147 000 158 000 208 000 219 000 369 000 Huoneistot 07

Huoneistot 05

Kerrostalo | Pirkkalankatu Ennakkomarkkinoinnissa. yitkoti.fi/kravatti

KH

S

VH

ET

WC

PP (var)

3H+K+S+VH+WC MH PP (var)

K

P

2.-6.KERROS

ET

PA

MH

3 h+k+s+vh+wc 70,0 m2 5m

PARVEKE

00

L

JK/PA MU

MU APK JK

MH

5m

APK

KT

47.5 m²

2H+KT+S

parvekkeen umpiosa 3.krs-6.krs

PARVEKE

OH

100

2.KERROS 3.KERROS 4.KERROS 5.KERROS 6.KERROS

OH

einäjoen Kravatti

KT+S 47,5 m²

47,5 m2

P OH

PARVEKE

ALK.

35.0 m²

1H+KT+ALK MU APK

2 h+kt+s

2.-5.KERROS

S

PP (var)

KH L

KT

JK/PA

ET

35,0 m2 2.KERROS 3.KERROS 4.KERROS 5.KERROS

KT+ALK 35,0 m²

einäjoen Kravatti

1 h+kt+alk

70.0 m²

L


19

VAASA

yitkoti.fi/leipurinkulma

TULOSSA VAASAAN

näppäriä kaupunkikoteja Vaasan Leipurinkulma

Kerrostalo | Myllykatu 11 B 17.2.2014 Rakenteilla.

mh. vh. Esim. 36 900 123 000 1 h+kk 27,0 m² 41 700 139 000 2 h+k 40,5 m² 47 100 157 000 2 h+k+s 50,0 m² OY VAASAN ALEKSANDER BOSTADS 51 300 171 000 ASUNTO Liikehuoneisto 49,5 m2 AB 50 700 169 000 2H + K 40,5 m2

27,0 m2

PK/KR LTO

KH

ST

ST

ST ST

27,0 m

2

AP

AP

RK

KH

ET

P

SK/PY

5m ST

ST

ST

ST

MH

B5 2H+K 40,5 m2

5. krs

2. krs

3. krs B15

B9

1. krs B3

1H + KK

KH

K ET

PP/KR LTO

RK

SK/PY

SK/PY

A2 2H+K+S 50,0 m2

S

OH

JK/PK

ET

KK

2H+KK+S 44,5 m2

50,0 m

2

JK/PK

VAASAN LEIPURINKULMA BOSTADS AB

40,5 m2

K

ST

5m

ST ST

ST

ST

2 h+k

S

OH

ST

50,0 m2

Mittaviiva 1:100

ST

SK/ PY

JK/PK

2 h+k

JK/PK

+14,500

ST

ET

AP

MH

RK

P

RK

KK

AP

AP

PP/KR LTO

A4 1H+KK 28,5 m2

ASUNTO OY VAASAN ALEKSANDER BOSTADS AB

17.2.2014

KH

ST

28,5 m2

3. krs 4. krs

krs 1 5.h+kk

KK

B29

OH

1. krs

JK/PK

B23

SK/PY

B17

1 h+kk

krs mh. vh. 3. 37 800 126 000 4. 51 900 173 000 4. 52 500 175 000 1. 39 000 130 000

ET

B5

4. krs

krs 2. 2. 2. 4. 1.

B27

A14

B21

2. krs Esim. 3. krs 1 h+kk 28,5 m² 4. krs A34! 5. krs 2 h+kk 37,5 m² 2 h+kk+s 44,5 m² 2 h+k+s 50,0 m² Liikehuoneisto 81,0 m2 A04!

OH

28,5 m

B9 1H+KK 27,0 m2

Rakenteilla. C. 2yitkoti.fi/leipurinkulma

1H + KK

A24!

Tyylikäs, hyvin varusteltu keittiö muodostaa olohuoneen kanssa avaran, viihtyisän tilan yhteisiin hetkiin. Autopaikat ovat omassa, maanalaisessa pysäköintihallissa.

Vaasan Aleksander

Kerrostalo | Myllykatu 11 A ASUNTO OY VAASAN LEIPURINKULMA BOSTADS AB

10.02.2015

Vaasan Leipurinkulma valmistuu Myllykadun ja Konepajankadun risteykseen reilun puolen kilometrin päähän keskustasta. Kolmen yhtiön talo rajoittuu osittain Tamronpuistoon ja valmistuu omalle tontille.

ST

ST

PK/KR LTO

VH

10.02.2015


Mukavin tapa omistaa loma-asunto Upouuden loma-asunnon voit hankkia mm. Rukan ytimestä, Ylläksen ja Levin hiihtokeskuksista tai Vuokatin Urheiluopiston viereltä. Vierumäellä ja Vanajanlinnassa loma-asunnot ovat aivan golfkentän vierellä. Tampere Suites taas sijaitsee kaupungin keskustassa kulttuuripalvelujen lähellä. Kun loma-asuntosi on vuokrattuna vuokrapoolin kautta, lomailet muissa YIT:n lomaverkoston kohteissa puoleen hintaan.

Harrastukset ovat lähellä ja sinä voit keskittyä lomailuun! Loma-asuntojen myynti, Siru Kääriäinen, puh. 040 503 7822

Katso kaikki kohteet:

yit.fi/loma-asunnot

Lämpimästi tervetuloa YIT Asuntomyyntiin

Mari Lindholm, myyntineuvottelija, LKV, YKV mari.i.lindholm@yit.fi 040 826 1063

Kun haluat tutustua kaikessa rauhassa uuteen asuntoosi, näytämme tulevaa kotiasi sinulle silloin, kun se parhaiten sopii. Varaa henkilökohtainen esittelyaika asuntomyynnistämme!

Leni Mentula, myyntineuvottelija, LKV, YKV leni.mentula@yit.fi 040 532 2288

Sisäänkäynti Asuntomyyntiin on Hatanpään valtatien ja Tampereen valtatien kulmauksessa. Asuntomyynnin asiakaspysäköintipaikat ovat Pyhäjärven puolella, ajoreitti Voimakadun kautta. Navigaattorilla löydät perille antamalla määränpääksi Voimakatu 20.

YIT Asuntomyynti Hatanpään valtatie 11, 33100 Tampere, p. 020 433 4635*, palvelemme ma–pe klo 9–16, asuntomyynti.tampere@yit.fi, facebook.com/YitKotiTampere, www.yitkoti.fi

(*puhelun hinta 0,088 eur/min)

Täysin varustellut YIT loma-asunnot sijaitsevat Suomen parhaiden lomakeskusten ytimessä, rinteiden, latujen ja hyvien palvelujen vierellä. Käytät loma-asuntoasi aina kun haluat, muina aikoina voit antaa sen yhteistyökumppanimme vuokrattavaksi. Lisäksi käytössäsi on kattavat kiinteistö-, liinavaate- ja siivouspalvelut.

Asuntouutiset, Länsi-Suomi 2015  

Valitsimme sinulle asuinalueiden helmiä! Tutustu, valitse mieleisesi asuinalue ja uusi, tyylikäs YIT Koti! Ota yhteys ja sovi henkilökohta...