__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 48

sneek // SPORT

48

TEKST JOERI VAN LEEUWEN // FOTO'S SH FOTOGRAFIE

BISON BOOTCAMP BIEDT Sinds november 2018 zijn Gerson Mendonca en Mariska Spitse gestart met het geven van bootcamps in Sneek. Voor Mendonca was het een uitbreiding van zijn bedrijf Bison Personal Training en Voedingscoach terwijl het voor Spitse een nieuwe activiteit is, naast haar baan als docente lichamelijke opvoeding aan het RSG Magister Alvinus in Sneek. De zakenpartners hebben de ambitie om een CrossFit box te openen in Sneek.

We wilden bijvoorbeeld in een half jaar dertig klanten hebben en dat is gelukt. Dan kijk je weer naar een volgend doel. Het uiteindelijke doel is dat we meer klanten krijgen die de weg weten te vinden naar onze CrossFitbox.”

De twee zakenpartners hebben elkaar leren kennen bij sportschool Lifestyle, aan de Westereems in Sneek. Mendonca: “Ik ben van origine Portugees en ben rond mijn zeventiende in Nederland komen wonen. Als Personal Trainer en voedingsdeskundige heb ik in het westen van Nederland redelijk wat ervaring op kunnen doen. Inmiddels woon ik nu zes jaar in Sneek en heb ik een eigen bedrijf. Ik heb ervoor gekozen om een ruimte te huren bij Basic Fit om van daar uit personal training en voedingsadvies te kunnen geven. Na een jaar was de conclusie dat de markt weliswaar groeiende is, maar dat het te veel kosten met zich mee zou brengen om als eenpitter deze groeimarkt bij te kunnen houden.” Spitse: “We zijn elkaar tegengekomen in de sportschool waar ik destijds trainde. Ik heb jarenlang geturnd en later heb ik de ALO (Academie Lichamelijke Opvoeding, red.) gedaan. Vervolgens zocht ik in mijn vrije tijd, naast mijn werk, naar een sportieve invulling. Dit werd dus de sportschool”

(ZAKEN)PARTNERS Beide sportliefhebbers hebben buiten het zakelijke om ook een persoonlijke relatie. “Ja, dat is wel eens lastig”, aldus een lachende Spitse. “Het is niet zo dat we harde confrontaties hebben, maar af en toe kijken we wel anders tegen zaken aan. Gerson is veel meer zakelijk ingesteld, is iemand van de cijfertjes. Ik ben weer wat meer gericht op het sociale gedeelte en werk iets meer volgens

VOEDING

het principe ‘go with the flow’.” De 34-jarige Mendonca: “De klanten merken daar niets van, daar zijn we professioneel genoeg voor. Als we het niet eens zijn met elkaar. dan gaat dat meestal over sportinhoudelijke aspecten zoals de mate van de belasting of het aantal herhalingen van een oefening; niet over zakelijke beslissingen.”

CONCULLEGA’S In Sneek heb je meerdere aanbieders van

bootcamps. De 30-jarige vrouwelijke zakenpartner: “Ik kijk nog wel eens bij anderen op websites om te kijken wat zij doen en naar hun locaties. De meeste groepen zijn in de zomer in het Rasterhoffpark te vinden. Daarom willen wij daar juist niet naartoe. Op dit moment doen we het nog vanuit huis (aan de Rode Klaver in Duinterpen, red.) maar we hopen in de toekomst op een eigen locatie.” Mendonca vult aan: “Ook daarin zijn we dus aanvullend, want ik kijk alleen naar onszelf.

Mendonca heeft zich gespecialiseerd in het geven van Personal Training en voeding. Deze tak van sport is in Friesland in ontwikkeling. “In de randstad is het al veel normaler en ook hier merk je dat er steeds meer vraag naar is. Ik werk vanuit een eigen perspectief, dus niet met een bepaalde aanpak die altijd hetzelfde is. Iedere persoon is anders. De vraag is nooit identiek en ook het uiteindelijke doel kan voor elk individu anders zijn. Het gaat uiteindelijk, als je het aan mij vraagt, om bewustwording van gezond eten. Dat dit leuk kan zijn en dat je echt niet altijd alle dingen, zoals een gebakje op een verjaardag, hoeft te laten staan. Door middel van metingen kunnen we uiteindelijk ook tijdens het schema nog dingen veranderen qua eten.”

BOOTCAMPS Op dit moment geven Spitse en Mendonca samen de trainingen, rondom hun eigen woning. “We hebben nu meerdere groepen en in de toekomst hopen we op nog meer animo zodat we bijvoorbeeld kunnen groeien naar twee groepen op een avond. We kunnen in ieder geval nog groeien en dat willen we ook graag.”

Profile for Ying Media

GrootSneek 4 - 2019  

GrootSneek 4 - 2019  

Profile for yingmedia
Advertisement