Page 3

heerenveen

GROOTHEERENVEEN.NL

3

6.700 ZONNEPANELEN OP DAK SPORTSTAD HEERENVEEN HEERENVEEN – Bij Sportstad Heerenveen zijn ze deze week van start gegaan met het plaatsen van zonnepanelen op het dak van het complex. De bedoeling is dat er in december in totaal 6.700 panelen op het dak van Sportstad Heerenveen én op het Abe Lenstra stadion liggen. Bij het voetbalstadion komen de zonnepanelen onder andere op het dak van de noord- en zuidtribune.

JAARLIJKSE ROMMELMARKT VAN DE VERENIGDE DOOPSGEZINDE GEMEENTE

Nadat een deel van het dak van het AZ-stadion afgelopen maand instortte, waar mogelijk het gewicht van de zonnepanelen die in 2015 werden geplaatst een rol in speelt, gaf Sportstad-directeur Rinse Bleeker te kennen dat vooraf zeer goed onderzocht is of het dak van Sportstad het kan dragen. Eveneens gaf Bleeker aan dat het Abe Lenstra Stadion een compleet andere constructie heeft dan het AZ-stadion.

Het bedrijf Zonel Energy uit Heerenveen heeft de opdracht van de zonnepanelen gekregen. Dat bedrijf heeft ook de zonnepanelen geleverd die op het dak van Thialf en de Elfstedenhal liggen.

HEEFT U OOK NIEUWS TE MELDEN ? LAAT HET ONS WETEN!

heerenveen

HEERENVEEN – De jaarlijkse rommelmarkt van de Verenigde Doopsgezinde Gemeente Heerenveen en Tjalleberd staat ook dit jaar weer op de agenda.

KIJK VOOR HET LAATSTE NIEUWS UIT HEERENVEEN E.O. OP:

De 44ste editie is op zaterdag 31 augustus en duurt van 9.00 tot 13.00 uur. De rommelmarkt is naast Joris in ’t Veldstate aan de Van Kleffenslaan 5 in Heerenveen. Er wordt van alles verkocht, zoals: servies, puzzels, vele boeken, antieke spullen, kleding, elektrische artikelen, klein meubilair en huishoudelijke artikelen.

STERKE FOTO’S DOOR CURSUSSEN FRB FOTOGRAFIE

WWW.GROOTHEERENVEEN.NL

PVDA STELT SCHRIFTELIJK VRAGEN OVER GESLOTEN KIOSK OP DE HEIDE HEERENVEEN – PvdA Heerenveen heeft tijdens de hete dagen deze zomer meerdere signalen en vragen ontvangen over het gesloten zijn van de kiosk in recreatiepark de Heide. Reden genoeg voor de PvdA-raadsfractie het college van gemeente Heerenveen schriftelijk vragen te stellen over de kiosk. De PvdA-fractie wil graag weten wat de reden is waarom de kiosk bij het Heidemeer gesloten is en wat het college gaat doen om op korte termijn te zorgen dat er toch producten, denk aan ijsjes en dergelijke, aangeboden kunnen worden. Tevens is de vraag gesteld of het college eens is met PvdA Heerenveen dat een kiosk in de Heide toerisme en comfort tijdens warme dagen bevordert. PvdA Heerenveen blijft het volgen.

ALLEMAAL BLIJE GEZICHTEN BIJ DE ZOMERSPELWEEK HEERENVEEN JUBBEGA - Velen fotograferen met hun camera op de automaat. Maar, handmatige instellingen leiden tot fraaiere en krachtiger foto’s. Daarvoor moet je je toestel beheersen en dat gaat veel verder dan te weten waar de knopjes zitten. Zoiets leer je natuurlijk niet binnen een dag. De gedegen ‘basiscursus instelbare camera’ telt daarom zeven lessen van elk drie uren, die eenmaal in de twee weken op avond worden gegeven. Tijdens elke les wordt theorie behandeld die thuis weer nagelezen kan worden. Maar uiteindelijk gaat het om de praktijk, vandaar de vele oefeningen tijdens de lessen. Het huiswerk bestaat uit te maken foto’s waarop je persoonlijk opbouwende reacties krijgt van de docent. Na de basiscursus is specialisatie mogelijk in richtingen als Landschap & Natuur, Portret & Model, Macro, en meer. De docenten zijn Roland Bouma en Greetje Keuning van FRB Fotografie. Al ruim vijftien jaar geven ze, onder andere in Heerenveen, Joure en Jubbega les. De eerste les wordt gegeven op een doordeweekse avond tussen 23 september en 4 oktober. Voor meer informatie: tel. 0516-461938 en www.FRBfotografie.nl

DE VERFBOER JUBBEGA HELPT BIJ RESTAURATIE LEUGENBANKJE AKKRUM

AKKRUM – De Verfboer uit Jubbega stelt materiaal beschikbaar aan Plaatselijk Belang Akkrum-Nes zodat zij het bekende Leugenbakje in het centrum van Akkrum kan opknappen.

ORANJEWOUD – Vorige week is de Zomerspelweek weer gehouden in de bossen bij Scouting van Maasdijk in Oranjewoud.

Naar aanleiding van een oproep via Hart voor Heerenveen doneert de verfwinkel uit Jubbega verf, schuurpapier, reinigingsmiddel en kwasten. Dat Jubbega zich inzet voor Akkrum in het kader van maatschappelijk betrokken ondernemen, wordt erg gewaardeerd.

Ruim 200 kinderen waren aangemeld voor een week vol avontuur en spanning. Het thema van dit jaar was ‘Vikingen’. Op de eerste dag werd er traditioneel gestart met het bouwen van hutten in het bos. De rest van de week stond bol van de activiteiten voor jong en oud. Voor de oudere kinderen was er op donderdagavond een spokentocht waarna ze bleven slapen. De Zomerspelweek werd dan ook feestelijk afgesloten. De bege-

De Leugenbank in Akkrum werd eind april gerestaureerd door de plaatselijke meubelmaker Brekelmans. Er kwamen twee nieuwe poten onder en bepaalde plekken die waren beschadigd door vandalen werden bijgewerkt. Nu moet de bank helemaal verfvrij gemaakt worden zodat deze weer de donkergroene kleur krijgt. De bijzondere bank staat in het midden van het dorp. Plaatselijk Belang Akkrum-Nes is erg blij dat De Verfboer uit Jubbega wil helpen bij een mooi karakteristiek stukje Akkrum.

leiding is in handen van een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Zonder hen is het niet mogelijk om de Zomerspelweek te organiseren.

HET FLAEIJELFEEST OOK SUPERLEUK VOOR KINDEREN! NIEUWEHORNE – Voor kinderen is het Flaeijelfeest ook een geweldige beleving. Er is op zaterdagmiddag 28 september niet alleen heel veel te zien, maar ook van alles te doen voor de kinderen vanaf 2 jaar. Hoe leefden de mensen rond 1920? Maak een rondje door de Dorpsstraat langs de kapper, smid, dokter, slager en het snoepwinkeltje (de kruidenier). Bekijk de plaggenhut eens van binnen en ga langs het boerenhuis en je hebt een beetje een indruk. Ook is er een heus klaslokaal anno 1920 te zien, waar je even plaats kunt nemen. Het ging er wel iets anders aan toe dan nu!

Profile for Ying Media

GrootHeerenveen 8 - 2019  

GrootHeerenveen 8 - 2019  

Profile for yingmedia
Advertisement