Page 1

YIHAN WANG ARCHITECTURE PORTFOLIO


Yihan Wang : (929)-294-1964

Education

: yihanwang1994@gmail.com

08/2017 05/2019

Pratt Institute | Brooklyn, NY Master of Architecture

: 490 Myrtle Ave,5A Brooklyn, NY 11205

09/2012 06/2017

Hebei University of Technology | Tianjin, China Bachelor of Architecture

Work Experience

About Me International background and design experience in residential properties, urban scale planning and commercial complexities. Familiar with using digital media and tools in designing process. Able to design in several methods, with environmental issues and contexts in consideration.

Skills BIM & 3D Modeling Rhinoceros Grasshopper Autodesk Revit Sketchup Zbrush Autodesk Maya Autodesk 3ds Max Drawing & Layout Autodesk CAD Adobe Photoshop CC Adobe Illustrator CC Adobe InDesign CC Adobe After Effects CC Rendering & Texture Lumion Keyshot Maxwell Render V-Ray for Rhino/Sketchup Substance Painter Others 3D Printing CNC Milling Laser Cutting Coding (Python, Html, CSS) Languages English (Fluent) Mandarin (Native)

06/2018 08/2018

JG Neukomm Architecture | New York The Helux renovation design Member of three people design team Design the canopy and entrance elevation Do the modeling and rendering work

10/2016 12/2016

Beijing Institute of Architectural Design | Beijing Liangjing Manor project design Member of twelve people design team Created floor plans and construction drawings Designed the layout for the whole project

07/2015 08/2015

China Academy of Building Research | Beijing Yuantong Automobile Center design Member of five people design team Created site plan and layout Researched and designed project façade

07/2014 08/2014

Beijing Local Architecture Design | Beijing Xiaomengzhai Village project design Member of two people design team Analyzed location conditions and created site model Designed Façade model and rendered

Publications 09/2015

Yihan Wang, Siyu Ji. Comparison between Chinese and Japanese Gardens from the Perspective of Zen Aesthetics——with Chinese literal gardens and Japanese rock gardens as examples. Urbanism and Architecture, September 2015, Vol.187, PP: 220

08/2015

Yihan Wang, Siyu Ji. Brief Discussion on the Building Design of Taiwan Lanyang Museum. Urbanism and Architecture, August 2015, Vol.185, PP:15

CONTENTS The incinerator and boat house

2

02 / 2018

NYPL courtyard

8

09 / 2018

The Residential Building

16

09 / 2017

The Hanging Platform

20

04 / 2017

Mental Health Shinto Shrine

24

02 / 2019

Awards (selected) 12/2016

2015-2016 HUT Third-class Scholarship

06/2016

3dimperial design competition First Prize

12/2014

2013-2014 HUT Forth-class Scholarship

12/2013

2012-2013 HUT Third-class Scholarship

1


The Incinerator Part

Planting Area

Forest Park

Wood Path

The Boat House

The Incinerator and Boat House 02/2018, Venice, Italy

The Venice city is facing the problem to deal with the large quantity of trash and there will be a new incinerator station designed in Isola La Certosa. I seperate the second program which is a boat house for ISMAR and the incinerator to occupy the whole lagoon and get the space into use. In this way I create a new ship route for garbage boats to not have a negitive influence to the tourists. The whole site is devided into four parts, the building design part, the farm region connect two buildings, the forest park, and the orginal boat school. In this way, the Isola La Certosa can be an extra large area of the Venice city for both sightseeing and research.

HENRY SMITH-MILLER / Instructor

2

COLLABORATORS YIHAN WANG / Conceptual Design, Diagrams, Drawings, Renderings, Detail drawings and Physical Model

LUCHANG WANG / Detail drawings and Physical Model

SOFTWARE USAGE Rhino / Grasshopper / 3ds Max / AutoCAD / Maxwell Render / Substance Designer / Adobe Suites

Site Plan

3


Roof plan

4

Floor plan

5


ROOF

Aluminium ST Support

62'6" 3/16" Aluminium Panel

Waterproof Layer CEILING 54'7 1/2"

12'-1 1/2" 9'-9 1/2"

Slot Diffuser

Supply Duct

SILL 2'-4"

Insulation

Glass Fin

44'10" FLOOR 2 42'6"

Glass Window

TO BEAM

Power Generation

7'-4"

40'

Metal Support Arms

5/8" water pipe

FLOOR 1

Stonel Panel

32'8" Steel Stud Wall

OUTSIDE CEILING Pohl Europlate 27'

Sight Analysis

10'-0"

U Shape Stud

Hanging Structure

WALK WAY

C Shape Stud

17' Water Tube

Foundation Bolt FUNDATION

6

Incinerator Axon

1F Plan

2F Plan

Facade Design

Wall Detail

10'

7


73° 50°

48° 39° 33°

Spring/Fall 6am - 12pm

Summer 6am - 12pm

Winter 6am - 12pm 22°

Spring/Fall 12am - 18pm

Summer 12am - 18pm

Winter 12am - 18pm

Spring (March 21)

Summer (June 21)

49°

Spring/Fall 6am - 12pm

Summer 6am - 12pm

31°

Winter 6am - 12pm

26°

25°

15° 4° Spring/Fall 12am - 18pm

Summer 12am - 18pm

Winter 12am - 18pm

Fall (September 23)

Winter (December 22)

NYPL Courtyard 09/2018, Manhattan, New York

The New York Public Library is located in 5th avenue and west 42 street, next to the bryant park. We decided to create an auditorium space at the north part of NYPL courtyard. The auditorium as interior public space is using as education and other condition, to seperate from bryant park as exterior public space. The courtyard is mainly design due to the function need, but also create a new circulation for the people go to the library. The structure design think carefully about the solution to deal with the orginal weight bearing system, and also deal with the sound and light problem as needed.

CRISTOBAL CORREA / Instructor

8

COLLABORATORS YIHAN WANG / Conceptual Design, Diagrams, Drawings, Renderings and Physical Model

WENZE CHEN / Concept Design, Diagrams and Physical Model

SOFTWARE USAGE Rhino / Grasshopper / LadyBugs / ZBursh / AutoCAD / V-Ray render / Substance Designer / Adobe Suites / Lumion

Sunlight trace

Distinguish the interior space

Fold due to sun angle by seasons

Transform by reference lines 9


10

Ground Floor

First Floor

Second Floor

Third Floor

11


12

Circulation

Structure Design

Sound Curtain

Landing Detail

Wall Connection Detail

13


14

Section 2-1

Section 2-2

15


Sight Analysis N

B

A

A'

The Residential Building 09/2017, Brooklyn, New York

The residential building is based on nature and through economical pressure, collective housing often evolves into systemic and repetitive patterns. From urban to domestic scale, I tried to investigate infrastructural, programmatic and spatial vertical cores as well as the potential interstitial spaces and variations within regular patterns. The design started with the new type of micro units that can satisfy the demand of people. Severl systems to make the whole building more convenient for people to live are also added, especially the transportation system "pipes", allowed people to get whatever they want through the pipes instead of waiting for the elevators. The facade system works well in high temperature conditions.

STEPHANIE BAYARD / Instructor

16

B'

COLLABORATORS YIHAN WANG / Conceptual Design, Diagrams, Drawings, Renderings, Detail Drawings and Physical Model

SOFTWARE USAGE Rhino / Grasshopper / Sketchup / Revit / AutoCAD / Keyshot Render / Adobe Suites

Site Plan

Section A-A'

17


1'-6 1/4"

Col

FLOOR 3 180'-0"

7'-9 1/4"

5'-4"

2 CEILING A-100 177'-9 1/4"

SILL

2'-5 1/2"

3 172'-5 1/2" A-100 FLOOR 170'-0"

GWB

STEEL STRUCTURE

PLYWOOD SLEEPER

THIS IS A WALL SECTION

CONNECTING BOLT

INSULATION

PAINTED METAL

ALUMINUM PANEL

COPING PANEL

TERRACOTTA RAINSCREEN

STEEL CONNECTION

T.O.PARAPET 152'-2"

SYSTEM MINERAL WOOL

3 A-100

INSULATION

WALL DETAIL 1 1/2"= 1'-0"

LIQUID-APPLIED AIR-VAPOR BARRIER

STONE PAVERS ADJUSTABLE PEDESTAL 14'-4 1/4"

WINDOW STOPPER

ROOF 140'-9" T.O.SLAB 140'

4 A-100

GLASS WINDOW

RIGID INSULATION

ALUMINUM WINDOW STOPPER

CONCRETE SLAB

ALUMINUM WINDOW FRAME

REINFORCED STEEL

CONNECTING BOLT

THREAD ROD ALUMINUM CEILING STUD GWB HUNG CEILING

CEILING 137'-9" 1 A-100

WALL SECTION A-A 1/2"= 1' -0"

2 A-100

WINDOW DETAIL 3"= 1' -0"

4 A-100

ROOF DETAIL 1 1/2"= 1'-0"

MATERIAL AND ASSEMBLIES FINAL ASSIGNMENT SHEET NUMBER

WALL SECTION DETAIL DRAWINGS

18

Wall Details

A-001

INSTRUCTOR

DRAWN BY

DATE

HENRY SMITH-MILLER

YIHAN WANG

DEC/14/2017

19


N

Dijkstra Analysis

Ant Colony Algorithm

The Hanging Platform

Path Selection

04/2017, Tianjin, China

This platform is located in a residential area built in the old days without any long-term perspective and scientific planning. With the increasing number of private car ownership, there are less and less area for people to relax which were used as parking space. Moreover, many cars come across the residential area for convenience which will threaten the security of the people. By using parametric design tools, I decided to design a platform hanging in the sky to separate pedestrian system from vehicle system, so that people can do activities safely and will not have any adverse effects on vehicle system. The design work also tried to solve the problem of parking which cars is much more than parking space.

PING SHU / Instructor

20

COLLABORATORS YIHAN WANG / Conceptual Design, Diagrams, Drawings, Renderings, Detail Drawings and Physical Model SOFTWARE USAGE Rhino / Grasshopper / Python / 3ds Max / AutoCAD / Maxwell Render / Adobe Suites

Path Generation Process

Site Plan

21


Parkinglot Floor Section

Parking Transportation

Dynamic Driving Path

Activity

Site

Static

Ground

Composite

Function Environment

Under Sight

Derivation

Parkinglot Floor Plan

22

Composite Space

Library Floor Plan

Community Center 2F

23


Medical Support

Mental Health Law

No Effort

Education

Conflict between Law and Culture

Hospital

Not Willing to Solve

Herd Mentality

Sorrow to Death

Mental Health Problem

Society Culture Background

Not Trouble Others

Shame to Ask for Help

Shinto

Ask for Help from Kami

Work Conditions

Workload

Mental Health Shrine

Project

Community Clinic

Railway Treatment Station

Work Overtime

Other Physical Conditions

Research Process

Transportation System

Commuting Time

No Time Ask for Help

Peak Hour Full Load

Mental health problem has more potential menace than physical health

Mental health law set up by Japanese government but not work due to culture reasons

The main conflict is between mental health law and unhealthy culture

People pray to the specific KAMI to deal with the challange and get treatment mentally

Use religion to deal with the conflict and create Mental Health KAMI for this condition

Social work overtime culture let people has less personal time and need more efficient way

Mental Health Shinto Shrine 02/2019, Tokyo, Japan

The Shinto Shrine is located in Shinkoiwa station, Tokyo. With the condition of mental health problem and Japanese culture, people refused to regard mental health issue as a real problem. There is a conflict between law and culture, and this condition prevent patients get treatment from doctor and hospital. I'm using traditional religion to deal with culture, and transfer the needs of get treatment to pray for luck. In this way, people will be more positive to the mental health issue. Also the accessbility of the space and the effiency of get treatment is really important due to the work over time background. So the Shinto Shrine will help people to release their pressure and become more powerful.

PETER MACAPIA / Instructor

COLLABORATORS YIHAN WANG / Conceptual Research, Design, Diagrams, Drawings, and Physical Model SOFTWARE USAGE Rhino / Grasshopper / 3ds Max / AutoCAD / Adobe Suites

24

25


26

Site Plan - The context

2F Plan - The orginal connection

1F Plan - The accessibility

27


28

Elements Axon

Section A-A'

29


30

Profile for yihan wang

yihan wang-architectural portfolio  

yihan wang-architectural portfolio  

Advertisement