Ygenwijs Magazine Editie 9

Page 60

60

Mindful zeilen met diepgang op St. Maarten

In de Caribische zee op zoek naar mezelf Een week zeilen bij St. Maarten en tegelijkertijd een training mindfulness volgen, zonder internet, ver weg van huis: hoe gaaf is dat? Windkracht 7 trotserend ga je de confrontatie aan met jezelf en je doet de ene ontdekking na de andere. Resultaat: een schatkist

Kwart voor vijf ‘s ochtends. De wekker gaat, ik moet naar Schiphol en ben helemaal niet relaxed. Voor mijn gevoel is het midden in de nacht en ik twijfel of ik alles wel heb gepakt. Waarom was het ook alweer een goed idee om een training mindfulness te gaan volgen op een zeilboot bij St. Maarten? Ik verman me: natuurlijk is dat een goed idee. Mindfulness kun je trainen in je achter‘Wind en water maken het makkelijk om in het hier-ennu te zijn,’ schrijft trainster Jopi Prins niet voor niets.

Jopi en ik ontmoeten elkaar in het vliegtuig en zitten ruim acht uur naast elkaar. Als we boven het Caribisch gebied vliegen en beneden ons het heldere blauwe water zien met de witte stranden van tropische eilandjes snap ik wat Jopi bedoelt. St. Maarten komt in zicht: een bijzonder eiland van slechts 34 km2 groot met circa 75 duizend inwoners en bijna 120 nationaliteiten. De landing van de Boeing 747 is een echte publiekstrekker. Vele mensen verzamelen op het strand als het enorme vliegtuig rakelings over hun hoofden scheert om vervolgens hard in de remmen te gaan op de relatief korte landingsbaan.

“Mindfulness kun je trainen in je achtertuin, of op zolder, maar daar is het effect minder sterk”