Issuu on Google+

D

ST E AT SI E G U N N IV P ER O SIT R Y, TF LO O N G LIO BE AC H

R

O

IA

RN

RI

TE

IFO

AL

E-mail: yeowool.jkang@gmail.com Website:http://www.coroflot.com/yeowoolk

YEOWOOL KANG

C

IN


CONTENTS

1 BONOBOS Pop-up Store Retail Store 2 COSMOst Post-production Company Office 3 THE CORRIDOR CSU Long Beach Academic Building 4 EVCO 425 Loft Interior Design


FIT

HIGH CONTRAST

WHIMSICAL

Main concepts for the Bonobos pop-up store is “FIT ” and “High-Contrast” which I was inspired by their pants which is the main product of Bonobos. “FIT” - I used a puzzle form for the the idea of well-fitting pants how the pants are specifically fit the body shape. “High-Contrast” - Inspired by the trademark for their pants design; high contrast pocket and waistband lining.


COVE LIGHTING

COVE LIGHTING

FLOOR PLAN

REFLECTED CEILING PLAN

POP-UP RETAIL INTERIOR DESIGN

RECESSED LIGHITNG

BONOBOS

TRACK LIGHTING


BONOBOS POP-UP RETAIL INTERIOR DESIGN


A B

ELEVATION A

ELEVATION B


Anamorphic Illusion Art from the back entrance

COSMOSTREET

Custom-designed ping-pong table

POST-PRODUCTION COMPANY OFFICE

Motion tracking effect with LED wall Behind the ping-pong table


Building Bridges Between IIDA Designers, Industry Partners & CSULB Students by BRIGHTIIDEAS on Nov 26, 2012 • 12:57 pm

Who better to design our informal learning spaces but students themselves? We are pleased to have our Junior Interior Design Studio embarking on a campus project to remodel an existing academic corridor. Nine student teams, from Professor Ottolia s class at CSULB, have an opportunity to research, plan and design an informal learning space from a student s perspective. This wide passage way is the perfect in-between space for socializing, teaching, learning and collaboration. It serves as a major corridor from the College of the Arts Offices (to the south), to the Beach Hut (to the north) and the Library (in the west).

Existing informal learning space from one end of the corridor.

The project description is to redesign the corridor to provide a place where students can socialize and study. It should be a place that inspires collaboration and creativity, as well as, where students and faculty can gather before and after class. The project goal being to develop a design solution with a strong connection to the exterior areas and entryways: the Quad, Beach Hut, MacIntosh and Education Buildings. As students, we find that informal places outside the classroom are great places to collaborate with classmates and faculty. The informality of certain spaces is ideal for teaching and mentoring and an alternative for students who would usually head home after class or to the library. With comfortable seating, places to spread out their work and electrical outlets for mobile devices, individuals, pairs, small groups and teams can begin and extend their classroom conversations. Pamela B. Neiman, IIDA, CID Principal Neiman Studio Tags: CSULB, Interior Design, Student design, student projects, Students


REFLECTIVE CEILING PLAN

MOVEMENT

CSU LONG BEACH ACADEMIC BUILDING

FLOOR PLAN


EAST ELEVATION

WEST ELEVATION

BULLETIN AREAFFF

BUILT-IN BAR

DOOR SIGNAGE + ICON


CSU LONG BEACH ACADEMIC BUILDING

INTERSECTION


OVERALL VIEW


PROFESSIONAL DEVELOPMENT

COMMUNITY ENGAGEMENT

CONFERENCE ROOM

CORRIDOR

TECH-CENTER

CSU LONG BEACH ACADEMIC BUILDING

CUSTOMIZED ICONS


one space, two different perspective The primary concept for the interior of EVCO425 loft is inspired by ‘fractal,’ which derived from the idea of how the each client; the engineer and the poet, has different perspective in terms of scale. The poet sees the bigger picture, the engineer is more focused on finer details. Fractal is a fragmented geometric shape that is split into several parts, but each of those components is just a smaller sized copy of the overall form. Started with the rectileanear shape of the given open floor plan, I fill it with the each designated space with the same shape, while maintaing the open concept.


RECESSED DOWNLIGHTING FLOURESCENT LIGHTING CEILING MOUNT LIGHTING

TRACK LIGHTING DECORATIVE PENDANT LIGHTING

1st floor reflective ceiling plan

2ND floor reflective ceiling plan

LEGEND a b c d e f g h i j l m n 0

open to below

1st floor plan

2ND floor plan

entrance powder room living room dining room kitchen storage/laundry library game room engineer’s office poet’s chair private lounge master bathroom walk-in-closet master bedroom

LOFT INTERIOR DESIGN

LIGHTING LEGEND


OFFICE VIEW / LIVING ROOM


LOFT INTERIOR DESIGN KITCHEN VIEW / LIVING ROOM


KITCHEN


library

LOFT INTERIOR DESIGN


OVERVIEW


THANK YOU


Yeowool's Interior Design Portfolio