Page 1

P R O J E C T C O L L E C T I O N

Y E B A I 夜


Y

E

B

A

R E T A I L

SOHO NYC

I


Yohji Yamamoto’s garments are fascinating in terms of details, drapery and cutting techniques; people who appreciate his works should not miss out on the true value of his design philosophy. Spatial order and repetition are keys to interpret or reveal Yohji’s collections without ruining the philosophy and quality inherent within each of his designs. The only way to remain authentic in the external quality and internal appealing voice of the garments is creating a timeless and silent environment so that each dress could speak itself and customers can listen clearly through intimate sensory experiences such as viewing, touching and smelling. Vocabularies such as drapery, hanging, layering, folding and framing are translated through unique design approaches into various specific interior details to conceal the chaotic nature of the city street and exhibit the glamour and beauty of Yohji’s design.


FLOOR-PLAN

CIRCULATION

1. Main Entrance 2. Display Zone A 3. Display Zone B 4. Display Zone C 5. Display Zone D 6. Check-out Desk 7. Closets & Mirror Door 8. Fitting Room 9. Mirror Wall 10. Concealed Storage 11. Load/Exit 12. Restroom 13. Vestibule

Accessibility Subtleties Simplicity Breatheability Movement Clarity Fluent

4

6

7

4

7

12 13

2

2 3

1

2 3

5 3

8 8

9

11 10


S I T E - I N T R O D U C T I O N 320sm (3600sq ft). Located in the center of Soho at 103 Grand Street in New York, which is highly populated by visitors, office workers, artists and shoppers. It is a historical area that is an archetypal example of inner-city regeneration, gentrification. A large number of storefronts with rectangular glazings and gallery-look are at street levels. Iconic interiors, mainly including lofts and galleries and traffic is dense on Broadway Avenue and Grand Street.

STOREFRONT GRAND ST ENTRY


15’ (4750MM)

D I S P L A Y WINDOW

C H E C K- O U T DISPLAY


C H E C K- O U T ELEVATION

C H E C K - O U T VIEW


D I S P L A Y COLUMNS

V E S T I B U L E SCULPTURE

M I R R O R STORAGE


D I S P L A Y DRAPERY

D I S P L A Y VIEW

D I S P L A Y MIRROR


D I S P L A Y ELEVATION

D I S P L A Y WINDOW


Y

E

B

A

I

H O S P I T A L I T Y

PRESIDENTIAL VILLA BALI


Divided by two freestanding buildings in order to achieve separation of socialization and privacy, the priorities for this boutique hotel project included accessibility of natural environments and obscurity, and flexibility of spatial functionality. This presidential villa would not only encourage occupants to explore the local culture, but also, as a center of the vacation destination, offer customers a total immersion of relaxation and personalized experiences. The keys throughout the design process were geometry and tradition. Numerous potentials and linkages relating to spatial order were developed to discover interior rhythm and variety of spatial form and dialogue. By re-interpreting intangible elements such as nature or worship, and adopting rich and articulate details, chaos hidden in the space may slowly go away as clarity flows up to the surface.


FLOOR-PLAN 1. Main Entrance & Arrival Landscape 2. Front-yard 3. Terrace 4. Wooded Passageway 5. Deck & Meditation 6. Kitchen 7. Dining Area 8. Communal Area 9. Study and working Area 10. Courtyard 11. Restroom for Guest-Bedroom 12. Outdoor Shower 13. Staircase to Presidential Suite 14. Presidential Suite 15 Bathroom and Dressing Area 16. Working Area 17. Presidential Swimming Pool 18. Guest Bedroom 19. Observation Deck

5 19 4

2

1

17 6

11

3

7

18

14 12

13

10

8

16 9

15


M A I N - G A T E ELEVATION

A

R

R I V A ELEVATION

L


PUBLIC-HOUSE ELEVATION

PRIVATE-VILLA ELEVATION


L I V I N G - A R E A ELEVATION

PUBLIC-DINING VIEW


L

I

B R A R ELEVATION

Y

ROTATING-DOOR ELEVATION

D

O O R ELEVATION


G U E S T- R O O M ELEVATION

G U E S T- R O O M VIEW G U E S T- R O O M ELEVATION


MASTER-BEDROOM ELEVATION

MASTER-BEDROOM VIEW

MASTER-BEDROOM ELEVATION


Y

E

B

A

I

H O S P I T A L I T Y

IRON & WINE SAVANNAH


The wine club on Daufuskie island, SC, was a rather special case. Initiated to be designed as a signature amenity of an artistS retreat built on the island (virtual studio project), offering mainly fine wine, steak and dessert. What is so special about this project was that this wine club must be able to play a role in regenerating customers and revitalizing the area by introducing facilities and buildings that can be used for art exhibition, especially local artists and for various events and activities such as lectures, conferences, art presentation and wine tasting. The contrast between exquisite and tranquil nature of wine and natural materials is fascinating in the space, where a wide range of characteristics such as artists, investors, buyers and local residents are invited. The wine club will become one of most appealing places in which people talk about art, escape from highly populated areas, celebrate hobbies and interests in the retreat.


F L O O R P L A N 1. MAIN ENTRANCE 2. RECEPTION

1

3. OPEN KITCHEN

2

12

6

6

8

4. BAR AREA 5. WINE WALL 6. WINE STORAGE

3

4

13

5

7

7. PRIVATE TASTING ROOM 8. PANTRY ROOM 9. RESTROOM

11 10

10. OFFICE AND MECHANICAL

9

9

14

11. STAND-UP TASTING AREA 12. LIBRARY AREA 13. SEMI-PRIVATE TASTING 14. STORAGE


E N T R A N C E ELEVATION

R E C E P T I O N VIEW

R E C E P T I O N ELEVATION


OPEN-KITCHEN ELEVATION

W I N E - B A R ELEVATION

W I N E - B A R VIEW


W I N E - B A R ELEVATION

W I N E - B A R ELEVATION


V I P - R O O M ELEVATION

C O M M U N A L-T A B L E VIEW


L I B R A R Y ELEVATION

B O O K S H E L F VIEW


WINE-STORAGE ELEVATION

WINE-STORAGE ELEVATION


SEMI-PRIVATE ELEVATION

SEMI-PRIVATE PERSPECTIVE

F I R E P L A C E ELEVATION


Y

E

B

A

I

R E S I D E N T I A L

ALEXANDER HOUSE SAVANNAH


Located right by Forsyth Park which is the biggest public park in downtown Savannah. The intimate adjacency provides welcoming views and access to natural environment. My focus of the project was to bring contemporary lifestyle to such a town that is known for historical architectures and monuments. And as a retreat residence, the chemistry formed by the collision between this historical city and new generation of residents encouraged me to create space that regain the balance that embraces both the inherent self-narrative of the city and emerging energy generated by modern life.


CONFIGURATIONS VOLUMETRIC

F L O O R - P L A N FREE-STANDING


SIDEWALK-VIEW ELEVATION

S K E T C H - U P ISOMETRIC

S T R E E T- V I E W ELEVATION


L I V I N G - A R E A ELEVATION

C O U R T Y A R D VIEW

C O U R T Y A R D ELEVATION


MASTER-BEDROOM ELEVATION

MASTER-BEDROOM VIEW

D I N I N G - A R E A ELEVATION

C O M M U N A L- A R E A VIEW


Y E B A I

CELL: 912. 306. 5764 EMAIL: yebai20@student.scad.edu 304 E 33RD ST. SAVANNAH. GA. 31401

Ye Bai Portfolio  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you