Page 1

PROGRAMBLAD 10 KR

YEAH!10 PROGRAMBLAD

LER: , L Å H INNE RTISTER OR, ,A RT INFO MA, KA R, CHE ATIONE S L E SP ENT UER... S E R P RVJ E T IN

YEAH!10 1


www.byggframtiden.se

Turnéstopp 2 9 maj Yeahfestival

en i Stadspar ken kl. 12 .00 Kom och byg –18 .00 g framtiden i vårt tält . Väl komna ! mpis a en ko Utman a, vinn på Jeng nalen till fi e n re s a holm ! c i Sto k

byggas r e v ö h e b t e D rebro. ! bostäder i Ö ggas var det ska by lit Tala om för po

ikerna

Behrang Miri.

Artist: Konferencierer: Stå-upp komiker na Agneta Wallin & Lasse Nilsen.

2 YEAH!10


VÄLKOMMEN TILL YEAH!10

Så var det äntligen dags för YEAH!10 - för fjärde året i rad! Alla vi som var på festivalen förra året får fortfarande fjärilar i magen bara vi tänker på hur bra stämning det var, hur sjukt bra line-up det var, hur otroligt fint väder det var o.s.v Det kunde då vara svårt för många att tro att en festival som YEAH!09 kan bli så mycket bättre... Men! det ni inte visste var att festivalens grundare/ projektledare/festivalchef/ekonomitrams/ kalladetvadduvilldu låg hemma och var sjuk och inte alls njöt av någon underbar Yeahfestival! Därför bestämde han sig för att göra det enda rätta, att göra YEAH!10 mycket större och fetare! Ingen skulle kunna komma och säga; Shit! Kommer du ihåg YEAH!09, det var helt sjukt!! För vad var YEAH!09 i jämförelse med YEAH!10??? Inget förutom att möjligtvis Blindside gjorde deras bästa spelning någonsin och att det kom helt sanslöst mycket folk... Men det är ju bagateller, eller hur? Om du tvekar så borde du antingen lägga ner detta programblad och se dig runt i några sekunder, eller så kanske du av en händelse har hittat det här programbladet

i någons byrålåda flera år efter festivalen? -Då får du illa kvickt be ägaren att berätta om YEAH!10. För det jag vill komma till, är, att jag hoppas att du som läser detta diggar våran festival, att du förstår hur mycket arbete 21 ungdomar mellan 17-29 år har lagt ner på detta arrangemang för att du ska få gå på årets bästa upplevelse helt gratis! Under festivalhelgen jobbar ca 200 funktionärer helt ideellt! Ytterligare ca 100 personer jobbar med allt ifrån ljud/ljus till matförsäljning. Vi är grymt tacksamma till alla er och även väldigt stolta att så många är engagerade & diggar vårat koncept! Innan vi släpper dig vidare in i detta programblad så vill vi tacka dig som besökare för att du valt att besöka YEAH!10, för som jag nämnt tidigare så är det för dig vi arrangerar festivalen och det ända vi kräver av dig är att du ska ha en skön helg! Men om du känner att du vill tacka oss så hittar du oss i det skönaste och äldsta tältet på festivalen - Schack London-tältet!

/Niklas Lennartsson, Projektledare YEAH!10 3


INNEHÅLL 3 6 8 11 36 38 40 42 45 46 48 50 52

Välkommen till YEAH!10 Festivalinformation Headliners ‘10 Alla sköna band Casablanca Panic & Action Mina recensioner Ola Joyce Karta Områdesprogram Spelschema lördag Spelschema söndag Tack till våra kompisar

Ansvarig Utgivare Niklas Lennartsson Redaktion Sandra Hellstenius Niklas Lennartsson Fredrik Engström Form & Layout Henrik Lennartsson Claes Norman Niklas Lennartsson Foto Oskar Omne Tryck Trio Tryck AB Upplaga 1 000

STÖD YEA

H!

BLI MEDL

ARRANGÖ

EM I

RSFÖREN

SCHACK L

INGEN

I DAG!

ONDON et!

råd m o å p t l t tä e

åra yeahfestivalen.s besökå iv w. n på ww 4 YEAH!10 eller

g


!

YEAH!10 5


FESTIVALINFORMATION TIDER

Festivalen äger rum Lördagen den 29 Maj - Söndagen den 30 Maj 2010. Klockan 12:00 drar festivalen igång och håller på fram till 23:00 båda dagarna. Se spelschema längst bak i detta programblad!

EFTERFEST

Efter klockan 23:00, när sista bandet har spelat så bär det av mot Frimis! Vi har våra officiella efterfester där båda dagarna! På lördagen så värmer vi upp och entrar klubb senses som gästas av Kleerup! Sen på söndagen bääälllar vi ur och kör en riktigt mäktig avslutning av YEAH!10, denna kväll är det YEAH! för hela slanten och detta är någonting som absolut inte får missas! Mer info om efterfesterna hittar du i form av flyers/affischer på festivalområdet. (Frimis ligger på frimurarholmen vid NA borgen & järntorget, längs svartån)

BOENDE

Yeah! håller inte med någon camping eller annan typ av boende. Däremot kan vi varmt rekommendera STF Vandrarhem Livin´ (www.livin.se) för er som vill övernatta.

MAT

Vi har tre olika koncept med festivalmat på området som du kan välja bland. Vi har Mr. Langos vid entrén som serverar dom bästa langos man kan tänka sig. Vi har Tältkrögarnas välkända Tex-mex tält som du hittar på de flesta festivaler och som du förmodligen kommer ihåg som det bästa! Tältkrögarna har även ett tält där dom serverar grym thaimat, så du behöver inte gå och vara hungrig på YEAH!10. Om du är ute efter något lättare, kanske en fika eller en glass, då ska du besöka stadsparkens egna servering!

PENGAR

För uttag av kontanter finns Bankomater i centrum.

SÄKERHET

Det finns sjukvårdspersonal samt säkerhetspersonal på plats under hela festivalen. Om du behöver deras hjälp, eller vill rapportera brand, sabotage, slagsmål eller liknande är det bara att hugga första bästa funktionär eller gå till informationstältet, som hjälper dig att hitta dem. Om du vill stå längst fram på en konsert, är det bara att se till att vara där i god tid. Är du en ovan konsertbesökare så rekommenderar vi dig att stå lite längre bak, eftersom trycket kan bli ganska högt längst fram. Om du står långt fram och känner att trycket blir för stort, 6 YEAH!10


försök då att ta dig ut mot sidorna eller bakåt. Är du allra längst fram kan du signalera åt scendikespersonalen, så hjälper de dig att ta dig därifrån. Glöm inte bort att ta hand om varandra!

SCENER

I år har vi utökat antalet scener från två till hela fyra stycken! Våra scener är följande:

Savann - Festivalens största scen, fick namnet Savann 2009 och kallades innan det för stora scen, precis som den kallas året runt av alla örebroare, men så fet som den är på YEAH! är den aldrig annars så vi tyckte att det var dags för ett nytt namn. Klassiska spelningar: Blindside 2009, Mammuth 2008, Ape Rape Escape 2008, The Breeze the Breath 2007 & Dead Reprise 2007.

Safari - Festivalens näst största scen, i år återigen belägen i det gamla cirkustältet från

premiäråret 2008. Fick namnet Safari 2009 då vi övergav det gamla namnet Cirkus. Safari växer och växer och är i år inte längre någon liten scen (som den även har kallats). På Safari uppträder i år artister som Mohammed Ali, Pretty Whores, Marching Band, Smash Into Pieces m.fl. Klassiska spelningar: Guldgossen 2009, Elefant 2009.

Grottan - Festivalens tredje största scen som är helt ny för i år! Grottan är den scenen

som verkligen håller den gamla YEAH! -andan kvar, med sitt proppfulla schema med en ny artist varje halvtimme! Totalt spelar 20 band om dagen i Grottan och från årets line-up kommer du bland annat att kunna se artister som Zackarias, Uniform, Earlytobed, Yes I Am, InSekt m.fl.

Oasen - Festivalens minsta scen, men förmodligen även den intimaste! Denna scen

snodde sitt namn från förra årets backstageområde och är en scen som kommer att bjuda på politiska debatter, teater, trubadurer m.m. Oasen har även det lugnaste schemat detta år, så vem vet kanske dyker det upp något helt oplanerat och häpnadsväckande där!

ARRANGÖR

Arrangör av YEAH!10 är den ideella föreningen Schack London. Alla som jobbar med YEAH! gör det helt ideellt, det gör även alla funktionärer. Alla som vill kan bli medlemmar i föreningen Schack London, och på så sätt även få chansen att jobba med YEAH! eller andra evenemang som föreningen arrangerar. Man kan också få hjälp att förverkliga drömmar och idéer om evenemang som man vill göra. Det finns helt enkelt alla möjligheter till att utveckla föreningen! Om du är intresserad av medlemskap, eller om du bara vill snacka evenemang så besök Schack London’s egna tält på området.

YEAH!10 7


HEADLINERS ´10 CASABLANCA

Vad får man egentligen om man tar en bit Sahara Hotnights, en del Melody Club, en del Space Age Baby Jane, en Alice Cooper-gitarrist samt en allsvensk fotbollspelare? Jo, du får Sveriges mesta supergrupp! Inte bara är det en utav de mest osannolika konstellationer man hört om på många år - nej, det är till och med förjävla bra! Med spelning på årets P3 Guld-gala som startskott för bandets karriär samt uppträdande i Melodifestivalens finalprogram så är det nog knappast någon som lyckats undgå detta härliga bands existens. När KISS landar i Sverige i sommar så står Casablanca för uppvärmningen utav publiken men vill du se en hel spelning med dem - då är det till YEAH!festivalen du måste bege dig! Hallelujah säger vi här på festivalkontoret, äntligen blir det lite redig rock i Stadsparken!

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/casablanca

DE LYCKLIGA KOMPISARNA

De Lyckliga Kompisarna, ofta förkortat DLK, är en utav Sveriges absolut främsta akter inom genren trallpunk. 2008 gjorde De Lyckliga Kompisarna en återkomst, efter att ha låtit bandet vila i ett drygt decennium. Bandet har genom åren haft inte mindre än 18 olika konstellationer, idag är den enda kvarvarande orginalmedlemmen Mart Hällgren, men De Lyckliga Kompisarnas grundsound är sig likt! Den som haft öronen med sig kan knappast ha missat deras ack så psykiskt inträngande låtar “Ishockeyfrisyr” samt “Dricka sprit och hålla käften” - minns du dem inte? Du kommer att känna igen dessa klassiker så fort de drar igång i Stadsparken!

http://www.myspace.com/delyckligakompisarna

8 YEAH!10




     YEAH!10 9


10 YEAH!10


ALLA SKÖNA BAND ADEPT

Om man undrar vad Trosa någonsin tillfört till det svenska musiklandskapet så finns det enbart ett svar - metalhardcorebandet Adept. Debutplattan som släpptes förra våren, ”Another Year Of Disaster” har fått ge namn åt den kommande Sverigeturnén, där Yeahfestivalen står som festivalstartskottet för herrarna. Efter förra årets spelning på Sonisphere Festival’s största scen så kan vi absolut förvänta oss den hårdaste, om än vackraste, hardcore både Yeahfestivalen och Panic & Action har att erbjuda!

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/theadept

AGENT

Det progressiva rockbandet Agent, med starkt lysande influenser ifrån musiker såsom Albert Hammond Jr. samt The Strokes är på god väg att ta över vid den punkt där Mando Diao en gång lämnade sin alternativa publik. Den Kumlafödda kvartetten är ännu osignerade men med bandets skamlösa flirtar med brittisk post-punk och deras alltid lika svala scenuttryck bådar gott om att vi snart har ett nytt White Lies att skicka våra indieflickor till.

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/agentswe

AIM FOR THE SUNRISE

Metalcorebandet Aim For The Sunrise har nu existerat i snart två år och på denna korta tid har de redan hunnit bli en stabil del i den svenska hardcorescenen. Knappt någon medlem är fyllda 20 år, men debut-EP’n The Bigger Picture; Hope finns redan i handeln, spelningar har genomförts landet runt och bandet siktar givetvis på att landa på toppen utav hardcorescenen. Med goda omskrivningar i Close Up så är det få som missat dessa Örebrograbbar, se till att hänga på du med!

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/aimforthesunrise

ALISSA ISAKOVIC

Musikern från Örebro med den fantastiskt raspiga rösten har under sina år som oetablerad artist varit förband åt bland annat Laakso och Maia Hirasawa, varit med på ett ex antal samlingsplattor, uppträtt i SVT’s “Eftersnack” och även spelat på självaste Hultsfredsfestivalen! Med ett alternativt, smutsigt men framförallt poppigt fjärilar-i-magen sound levererar Alissa en vemodig lycka som griper sig fast hos varje lyssnare.

Lyssna och läs mer: www.myspace.com/AlissaIsakovic YEAH!10 11


ANYONE FOR TENNIS

Anyone For Tennis ifrån Örebro är ett poppigt rockband med energiska och inte sällan utflippade liveframträdanden, dock ligger det ett själsligt lugn och en stillsam sensibilitet över dessa Örebrograbbars framtoning. Att ett band som Anyone For Tennis, med arenarock som musikalisk bild, släpper en helt akustisk skiva inom en snar framtid bygger på denna paradox mellan musikens råa explosivitet och texternas strama återhållsamhet. Just därför kan du som publik heller aldrig veta vad som komma skall, annat än att det kommer att vara världsomvälvande...

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/anyone4tennis

APE RAPE ESCAPE

Bandet, som till en början enbart existerade för attdriva med den genre de idag är en utav undergroundSveriges främsta inom, är en given bokning för oss på Yeahfestivalen. Kanada väntar för tillfället på prominent besök utav detta popfluffiga hardcoreband men eftersom de alltid drar full pott hos sin kära Örebropublik så blir det givetvis ett stopp i Stadsparken först! Med rykande färska låtar i bagaget och en Mosh-Monkey mer taggad än någonsin så kan deras spelning på YEAH!10 helt enkelt inte bli annat än fan-fan-fantastisk!

Lyssna och läs mer; http://www.myspace.com/aperapeescape http://musicstage.se/aperapeescape

BAD KARMA

Med en färsk EP ute i handeln, vilken bandet själva beskriver som din nya bibel, så står Bad Karma redo för nya utmaningar, med YEAH!festivalen som härlig utgångspunkt. Många liknelser har dragits till hemstadsbröderna Uniform, men med tiden så har Bad Karma utvecklat sig mot ett mer renodlat rocksound som skiljer sig ifrån mer eller mindre... allt!

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/ihavebadkarma

BEHRANG MIRI

Hiphoparen som blev censurerad i Iran och har fått Malmös ungdomar att lyssna på honom, Behrang Miri, har redan vid 24 års ålder hunnit med mycket. Han är etablerad rappare, pedagog och föreläsare samtidigt som han har en passion för social medvetenhet och en förmåga att fånga sin publik. Han drar sig inte för att tala om sådant som är tabu och med hans unika sound kommer hans spelning vara en hyllning till det mångkulturella Örebro.

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/behrangmirimiddleeast

12 YEAH!10


CHASING DECOYS

Den Foo Fighters-osande Närke-kvartetten Chasing Decoys står för tillfället i ombytet utav basist. Det svängiga soundet kommer dock inte att förändras i och med denna ändring i laguppställning - Chasing Decoys är alldeles för djupt nedgrävda i den jordiga, svettiga och huvudsvängande rock som de stabilt levererar gång efter gång. The Hellacopters nämns flitigt som inspiration, och det råder ingen tvekan om att dessa grabbar kommer att hålla den klassiska rock’n’rollen vid liv. Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/chasingdecoys

CHEMICAL VOCATION

Poppunkarna i Chemical Vocation har tuffat på länge, men efter en tid av tystnad så står de åter upp igen på scen. Tillsammans med sina bolagsbröder kommer även de att dela Örebro Stadspark med kanadagässen! Stolt kan vi även meddela att spelningen på Yeah! blir helt exklusiv, då bandet för tillfället sysslar för fullt med att skriva på nya plattan och egentligen inte alls skulle ha spelat i sommar...

http://www.myspace.com/chemicalvocation

COLDWORKER

Örebroarna i Coldworker är gamla i gemet, även om denna konstellation startade för lite drygt fyra år sedan så är bandmedlemmarna formidabla och etablerade män ifrån band såsom Nasum, Relentless, Ruin, and Phobos. Musikaliskt så vill Coldworker helst bli sammankopplade med europeisk grindcore samt amerikansk death metal och det är däri man finner Coldworkers senaste platta Rotting Paradise, som släpptes i Maj 2008. Efter turné med Arch Enemy och Path Of No Return, en mixCD tillsammans med Deathbound samt annat smått och gott så har det varit relativt tyst om dessa dösmetallare, därför blir det alldeles strålande med ett hemmabesök i parken!

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/coldworker

CULTURAL ELECTRICITY

Cultural Electricity är ett band från Sveriges kallaste delar som låter musiken speglas av de sex månader mörker, kyla och snö som varje vinter tar ett hårt grepp om deras hem- och hamnstad Luleå. För dessa envisa låtskrivare är replokalen och glädjen i musiken botemedlet mot den karga vinterdepressionen. Electropop är något de gärna förknippas med, en av de stora inspirationskällorna är britpop plus en stor mängd olikartad electro.

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/culturalelectricity

YEAH!10 13


DRIVE LIKE RED

Efter att ha vunnit Pennybridge Jukebox’s storslagna tävling, där en heldag i studion med Millencolin stod på spel, så har Örebrograbbarna Drive Like Red’s självförtroende skjutit i höjden. Självklart är det korrekt att dessa grabbar får den uppmärksamhet de förtjänar då Drive Like Red är något storslaget på spåren! Debut-EP’n ”Too Much Is Never Enough” släpps lagom till att du skall hinna lyssna in dig på denna melodiska hardcore innan de står på scen i den vackra Stadsparken! Så kom och njut utav det band som mycket möjligt kan tänkas vara på väg att bli den absoluta spjutspetsen i vårt land vad gäller scennärvaro!

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/drivelikered

EARLY TO BED

Med fem år på nacken så har detta renrasiga rockband skapat sig en spjutspets utav klockrena ljudbilder och snåriga verser. Efter en kollektiv flytt till Göteborg, samt en management-deal med välrenommerade Bad Taste Records, så står bandet nu färdiga med sin debutskiva The Phantomime. Skivan är redan släppt i Japan, men står fortfarande på glänt i resterande delar utav världen. Kaxigheten och bandets tro på sig själva som musikens räddare i nöden är inget som går att sticka under stol med, men med dessa grabbar bakom instrumenten så kan vad som helst ske...

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/earlytobed

FAR FROM SANE

Stockholmsgänget Far From Sane har äntligen fått till det för sig, en EP är på väg ut i handeln och redan nu kan man lyssna in sig på de välproducerade smakproven som killarna smugit upp på Myspace. Bandet startade för drygt 3 år sedan och har sedan dess sett ut precis som de gör idag. Under våren 2010 beger sig Far From Sane ut på erövringsturné där ett flertal besök i Estland räknas in!

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/thefarfromsane

FARMERS MARKET

Norska jazzgossarna i Farmers Market skapade sitt band redan 1991, ända sedan dess har de tuffat på med sin mix utav bulgarisk folkmusik, jazz, popmusik och extravaganta humor. Farmers Market har länge varit en utav Norges mest eftertraktade liveband. Den senaste plattan Surfin USSR, var bandets stora genombrott. Och som på Farmers Market’s alla inspelningar, så vittnar låttitlarna om en stor humor, eller vad sägs om låtarna Kalashnikov Wedding, From Prussia with love och Tractor tracks across the Tundra? Norges säkraste liveakt beger sig nu över gränsen till vårt kära Örebro, att missa dem är helt enkelt inte ens ett val!

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/farmersmarkettheband

14 YEAH!10


Frihet Gemenskap M채nniskov채rde

www.kdu.se YEAH!10 15


FARSTA

Även om man, som musiker, kanske inte vill spela på vissa strängar när det gäller att presentera sina nya band och projekt, så går det inte att negligera det faktum att Farstas trummis är den mer eller mindre legendariske Nils Gunnar “Gurra” Ljungstedt - tidigare trumslagare i både Ebba Grön samt Imperiet. Bandet är för tillfället osignat men med sitt alldeles unika sound där både det vokaliska samt repertoaren ljuder med en övertygelse som är svår att slå så kan man inte annat än ana ett skivkontrakt i horisonten. Musiken är på svenska och påminner mycket om 80-talets skitiga punk, men med en mognad som lägger sig över de taggar som numer viker sig smidigt. Trots denna anpassningsförmåga har Farsta bestämt påstått att de aldrig, aldrig kommer att stryka någon medhårs.

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/farsta1

FATAL IF SWALLOWED

Metalbandet Fatal If Swallowed har enbart existerat i knappt två år men ändock har mycket skett för detta gäng. Många kanske känner igen bandet närmare om man påpekar att detta alltså är de grabbar som en gång i tiden kallade sig Slick. Självförtroendet är det inget fel på, deras intention med musiken är att verkligen skapa en skillnad, att betyda, att påverka. Inga små ord från ett ungt metalband, men å andra sidan, när saker är sanna, varför då inte skrika ut dem?

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/fatalswe

FRACTION OF A DOT

Fraction Of A Dot är ett relativt nystartat band ifrån Örebro. Bandet består utav Robin Yourstone (tidigare medlem i Ourlastbreath), Johan Borehed, Jonatan Tjäder (båda tidigare medlemmar i Drive Like Red), Emil Eriksson samt Matti A J Louma-Pantti (båda nuvarandemedlemmar i Runawaydroid). Med andra ord kan man kalla Fraction Of A Dot för en alldeles riktig supergrupp... Eftersom bandet är såpass nyss så är musiken som frambringas utav dessa herrar inte riktigt spikrak ännu. En fusion utav post-hardcore, screamo och skönt poppig emo är den förklaring som håller sig värdig för tillfället. En EP på detta tema är i planeringsstadiet, och inspelningarna har påbörjats.

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/fractionofadot

GLIDISH

Borlängerapparen Glidish har under sina aktiva år hunnit med en hel del. Med otaliga mixtapes och nätsläpp i ryggsäcken så släppte han under 2009 sitt soloalbum; S.T.Ä.M.P.L.A.D. Albumet gästades av prominenta gäster såsom Houman Sebghati, Prop Dylan och Josef Mauritzson. För tillfället jobbar han på sitt andra soloalbum vilket beräknas att släppas lagom till årets Yeahfestival!

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/glidish 16 YEAH!10


HER BRIGHT SKIES

Jönköpingsgänget i Herbrightskies jobbar för tillfället hårt med arbetet utav lanseringen utav den nya plattan ”Causing A Scene” som går ut i affärerna den 24 Mars. Trots att bandet länge har varit ett band att hålla koll på så är det nu som saker och ting lossnat rejält för detta kärleksdoftande rockband och vad är väl inte bättre då än att kunna se dem, sittandes i det mjuka gräset med den dekorativa försommarhimmelen som inramning? Nej, just det!

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/herbrightskies

IMMANU EL

IMMANU EL är ett ungt svensk band med ett unikt sound - dynamisk gitarr och keyboard skapar ett ljudlandskap med något av en nordisk stämning. Ursprungligen var bandet inspirerat av tidig rock och experimentell musik, som tillsammans med popinfluenser hjälpt IMMANU EL att hitta och skapa ett eget sound som blev grunden till deras debutalbum. IMMANU EL började 2004 som ett musikaliskt experiment som snabbt ledde till ett skivkontrakt med bolaget And The Sound Records och debutalbumet “Come They Come, They Come” släpptes året redan därpå. Albumet har distribuerats i Europa, Asien, USA och digitalt över hela världen. Debutalbumet och bandets live-framträdanden på turné fått strålande recensioner i både svensk och amerikansk press. Dagens IMMANU EL - med nya skivan “Moen” som släpptes i november 2009 - är ett något råare band med stor närvaro och potential i sitt eget sound.

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/immanuelband

INDEVOTION

Indevotion startades runt sommaren 2008 och kommer från den vackra kuststaden Oskarshamn. Musiken kan nerskalat beskrivas som energifylld rock med vitt skilda influenser utav allt ifrån pop till emo. Med sångerskan My Helmner som frontfigur, som bland annat fått en utmärkelse i Rockkarusellen -09 för sin fantastiska scenpersonlighet, så är det givet att scenshowen kommer att ta dig med storm. Om du är ett fan utav band som till exempelvis Paramore och Relient K så passar denna akt dig som handen i handsken!

Lyssna och läs mer: www.myspace.com/indevotiononline

INSEKT

InSekt är ett alldeles nybildat band, som bygger på medlemmar ifrån bland annat Ape Rape Escape, Mammuth samt Soapbox. Utav detta kan vi lära att antagligen kommer vi att få en käftsmäll när dessa herrar väl står på scen! Annars är det mesta väldigt hysch-hysch för tillfället men som man brukar säga - den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!

YEAH!10 17


ISAK STRAND & THE RESIN BAND

Denna bandclash började på en buss mot Kalmar 2008. Där träffades Isak och trummisen Andreas utav en slump och över ett samtal om musik kom det fram att de båda hade hjärtat på samma ställe gällande musiken. Tillsammans med två värvade medlemmar började dom spela tillsammans, en poppig soul/reggae som snabbt fäster sig på minnet. Isak är annars kanske mer känd som ”han den där från Idol” där han på audition sjöng den egenskrivna dängan ’Mama said’ som senare kom med på första skivan som han släppte tillsammans med The Resin Band.

Lyssna och läs mer: http://isakstrand.se/

JOHN & HANNA

Syskonen Lindstrand har länge varit musikintresserade men började spela tillsammans först för två år sedan. Det blir många låtar skrivna men endast ett fåtal väljs ut och spelas upp. Syskonen satsar på att beröra omgivningen med sin pop/indie inspirerade singersongwriter musik och har hittills lyckats. På Yeah! ackompanjeras dem av ett helt band och kommer bjuda på både låtar med drag i och lite mer avskalade akustiska låtarna men allt med samma inriktning - lättlyssnat och behagligt.

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/johnhannalindstrand

JOHNNY REX

Västeråsgrabbarna har under flera år hållt sin hemstad i ett järngrepp, med fyllda lokaler runtom i staden så kan man nu förstå killarnas önskan om att ta över världen, med Örebro i spetsen... Eftersom bandets medlemmar är influerade utav en mängd olika genrer, samt att alla medlemmarna sjunger emellanåt, så kan det konstateras att den musikaliska mixen är total. Men någonstans så kan man ändock påstå att Johnny Rex rör sig mestadels åt alternativ rock. För tillfället sysslar bandet med inspelning utav debutplattan, som smidigt nog kommer ut i Maj!

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/johnnyrex

KLAS ERIKSSON

Klas Eriksson levererar låtar av högsta kvalitet i en oslagbar mix utav klassisk singer/songwriter tradition med stark personlig touch. Klas Eriksson har hyllats i bl.a Nöjesguiden och Groove och under förra året fick han även agera förband till Dinosaur Jr på Kulturbolaget i Malmö. Under 2009 fick han även chansen att spela på Arvikafestivalen, där han gjorde ett bejublat framträdande. Några av spåren på Klas Erikssons nya skiva är producerade av inga mindre än de välkända musikerna Jens Andersson (från The Ark) och Andreas Söderlund (från Niccokick).

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/klaseriksson

18 YEAH!10


KÖZA

Köza har beskrivits som en poetisk gaturappare med ett grymt flow, musiken kommer direkt från hjärtat med engangemang för rättvisa och politiska frågor. Sommaren 2010 kommer du kunna se honom på Yeah!festivalens scen men redan 2009 stod Köza på Hovets stora scen inför miljontals tv-tittare och publik och framförde låten En Riktig Krigare ,när George Scott gjorde entré och comeback i den stora kampsportsgalan Rumble Of The Kings. Som alla stora artister har han ett crew som hjälper honom på vägen. Närmast står Benjamin Kalinovic, producent och proffsboxare. Nyligen signade även Köza ett skivkontrakt med Platform Music för att hamna i ett stall som bl.a. består av Mind Kaos, Pase, Matthews och Natalie Remy. Tycker du att du hört namnet Köza förut? Det är för att du kan ha sett honom som förband åt både Ken Ring, Dogge eller Medina.

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/kozamusic

LELAND BACKUS

Leland Backus bildades våren -09 och består av Pelle Mellberg och Alexander Backus. Från första början bildades bandet som ett coverband men efter ett gemensamt studioprojekt på musikhögskolan så föll grabbarna för att skapa sitt eget sound - däri föddes idén om Leland Backus. Denna singer/songwriter-doftande countrypop döljer ingenting, hjärtat slits ut och man blir som ett med känslor, toner och förnimmelser. För tillfället håller Leland Backus på med att spela in debutplattan, som beräknas vara färdig till hösten.

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/lelandbackus

LIT THE PARADE

Lit The Parade - en nystartad konstellation med en avskalad myspace och mycket hysch-hysch som omger dem. Bandets musik väldigt välspelad och behaglig. Sångaren Claes Eliasson är gammal i gamet och har i sin ryggsäck musik i samma småpoppiga, halvakustiska stil. Gitarristen Jacob Håål har tidigare ackompanjerat många andra i härlig folkrocksanda. Tillsammans har dom slagit sig samman, dragit med sig några vänner och skapat bandet med samma namn som en låt av det gamla klassiska punk/pop-bandet Strindbergs.

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/littheparade

LOUD AS LIGHT

Det gamla The Idle Hands, nu under ett nytt namn, gästade Yeah! Winter Session vol.2 med sin indiepoprockiga musik i januari. De har rötterna i Örebro och vi är glada att Loud as Light kommer tillbaka till oss i sommar!

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/theidlehandsswe

YEAH!10 19


KOM FÖRBI VÅRT TÄLT FÖR ATT VETA MER OM VAD VI ÄLSKAR!

20 YEAH!10


MARCHING BAND

Indiepopbandet från Linköping beskriver sin nya skiva som ”invecklade melodier och komplexa arrangemang med en obesvärad och självklar popkänsla”. Lyssnar man på den om och om igen som man tenderar att göra så blir det precis vad albumet heter - ”Pop Cycle”. Med detta andra album gräver de två upphovsmakarna ner sig ännu mer i musikens värld och med tidigare låtar publicerade i serier som Scrubs, Greek och How I Met Your Mother kan detta band vara värda en titt.

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/marchingband

MEADOWS EVER BLEEDING

Duon Meadows Ever Bleeding, bestående utav hemmasönerna Stefan Larsson och Christoffer Wadensten, låter inte en sekund smita dem förbi. Smida medans järnet är varmt brukar det ju heta och det är just vad dessa män gör - EP’n kom ut i början utav året och nu sätter de upp diverse spelningar runtom i mellansverige. Debutplattan ser dagens ljusden 23 April, precis lagom till att vi alla skall ha lärt oss varenda textrad tills de står på scen i Stadsparken!

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/meadowseverbleeding

MIDI

Denna Örebroduo kan nog klassificeras som det mest oklassificerbara band du någonsin hört. Duon Henrik “Blinklampa’’ Malm samt Johan ‘’Antenn-Sven’’ Fridberg säger sig ha influensen ifrån bland annat kemi, matematik, elektronikprylar, Professor Baltazar samt Doctor Snuggles. Vad detta har med musik att göra får helt enkelt stå för dem. Men visst kan du ana att det naturvetenskapliga gymnasieprogrammet har en hel del att göra med denna teknikgalna musik. När du lyssnar till Midi fylls huvudet snabbt med en miljard olika ljud och då hjärnan har en grundfunktion i att vilja separera dessa ifrån varandra så fallerar man till att njuta fullt ut - så släpp all logik, släpp allt du hört förut, låt hjärnan ta paus och bara fyll dig själv till bredden med denna fantastiska duo! Med enkla ord - det här är sannerligen en upplevelse du inte kan leva utan.

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/midiveryhard

MOHAMMED ALI

Mohammed Ali gick förut under namnet UKN (Underklassen) och består utav rapparna Moms och Alias Ruggig. Duon bildades i början av 2000-talet och har tidigare släppt diverse demoplattor men det är i och med debutplattan Processen som Mohammed Ali har fått sitt stora genombrott. Processen är den första delen i en triologi som senare också kommer att innefatta albumen Processen fortsätter (släpps till sommaren) och Slutprocessen (släpps mot slutet av året). I slutet utav 2009 fick Mohammed Ali den stora äran att agera förband en utav vår tids

YEAH!10 21


mest legendariska hiphop-akter, Dead Prez. Detta genomförde de med galans och blev mycket omtalade som den svenska hiphopens framtidshopp. Bland annat hävdar bröderna Masse, Chepe och Salla (b.la. The Latin Kings) att Processen är den bästa svenska hiphopskivan på 10 år.

Lyssna och läs mer: www.myspace.com/mohammedali01

MOHLAVYR

Efter att ha fått strålande ovationer efter att ha spelat tillsammans med Lars Demian samt att fullständigt ha sålt ut sin EP Can or Can’t så kan man lätt konstatera att Ulrika Mohlins, namnet bakom Mohlavyr, självförtroende ligger på topp. Med musikaliska rötter i PJ Harvey, Yann Tiersen samt Edith Piaf så målar Mohlavyr upp socialrealistiska, men ändock drömska, tavlor som är svåra att slita sig ifrån. Mohlavyrs främsta ambition vad gäller musiken är att kombinera denna så långt det går med andra konstarter, vilket blir ohyggligt tydligt när Ulrika Mohlin beger sig upp på scen.

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/mohlavyr

NEJRA

Nejra är en prestationsfylld romantiker med känsla för det som till synes är vemodigt och inte alls särskilt lustfyllt, i de stora molnen utav becksvart depression finner Nejra droppar utav lycka och glädje. Enligt Nejras egen utsago så sägs det att musiken influeras utav allt det du möjligtvis kan tycka om, samt allt det du möjligtvis avskyr - så kila dig till parken och bilda dig en egen uppfattning om denna smäktande indiepop som dryper utav Peter Gabriel-referenser!

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/nejraband

NITRODIVE

Med nya plattan ”Breaking the Silence” i ryggen så står världen öppen för Göteborgsgrabbarna Nitrodive, rockbandet som inte tvekar en sekund för att föra in, och omvandla, popmusik till enormt mycket hårdare tappning i sin annars så rena alternativrock. Med influenser från bland annat Foo Fighters, Danko Jones och Motörhead rör sig bandet snabbt och kaxigt runtom i den klassiska rocken, men Nitrodrive hymlar inte med sanningen - det riktigt lyser om alla de hintar bandet ger sin publik, för nu kära publik, nu har rocken gått vidare till 00-talet.

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/nitrodive

OLA JOYCE

Med romantikdoftande melankoli, inramat utav välproducerad pop så kommer Ola Joyce att ta Sverige med storm detta år. Den Örebrofödde musikern har ett förvirrat förflutet, med både munk samt barpianist som forna yrken. Dessa forna, spretiga upplevelser präglar Ola Joyce popmusik och det är

22 YEAH!10


inte sällan musiken handlar om besvärliga sanningar om trevande vägval och mållöst kringresande i jakt på nya kickar.

Välkommen till oss

Lyssna: http://www.myspace.com/olajoyce

ONE ARM SHORT

One Arm Short spelar inom ett brett musikspektra, lite punk blandat med en stor dos metal och topping utav hardcore samsas tillsammans. Om än att det är spretigt så kan vi konstatera att det är hårt som gäller för detta gäng. Riktigt hårt. Bandet har en gedigen historia utav grymma gigs bakom sig och att få dessa Stockholmsgrabbar till YEAH!festivalen och vårt vackra Stadsparken känns som en riktig fullträff.

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/onearmshort

ORIEL JOANS

Stockholmsbaserade Oriel Joans med Örebrosonen Karl Lindahl i spetsen levererar en melankolisk och känslosam indiepop. Det fina med Oriel Joans är att man direkt får känslan av att detta är äkta, det är inget annat än helt ärlig musik. Missa för all del inte Oriel Joans på YEAH!10!

Välkommen till oss

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/orieljoans

Välkommen till oss Välkommen till oss vi hjälper dig när du behöver trycksaker både offset och digitaltryck vi hjälper dig när du behöver trycksaker både offset och digitaltryck

tel: 019-20 74 30 • www.triotryck.se • triotryck@triotryck.se

: 019-20 74 30 • www.triotryck.se • triotryck@triotryck.se vi hjälper dig när

YEAH!10 23


OURLASTBREATH

Ourlastbreath är Örebrosönerna som aldrig lärt sig hur man tar saker långsamt fram. Med en snittålder på blotta 17 år så är det en bravad att dessa metalcoremusiker redan hunnit med ett flertal Sverigeturnéer samt spelat in, inte bara en, utan två, EP’s. Med ny frontman så står de klara med EP’n ”Bring Us Home” och är redo att ge er en show ni sent skall glömma.

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/ourlastbreathswe

PRETTY WHORES

Malmötrion Pretty Whores (tidigare Pretty Whores Of Manhattan) är gamla i gemet och har länge arbetat sig runt vårt avlånga land. Otaliga spelningar har avklarats och däribland har bandet stått på scen tillsammans med internationella akter såsom Danko Jones, Graveyard samt Electric Eel Shock. Pretty Whores har under åren, flertalet gånger, roterat på radion med diverse låtar, där den kanske mest kända är ”Teens Of USA”, titelspåret på bandets debut-EP. Med Pretty Whores aggressiva och rent av hänsynslösa indiebaserade hardcorepunk, som influerats starkt utav Iggy Pops råhet och Beastie Boys förstånd, så kan man någonstans skymta att grabbarna kanske inte är alltför nöjda med det faktum att de blivit upplockade och satta som MTV Soundtrack? Men visst, det är enorm skjuts i karriären och vem vill inte nå ut till tusentals nya lyssnare? Kanske du blir Pretty Whores nya största fan? Går du på deras spelning på YEAH!festivalen så kan vi lova dig det!

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/prettywhores

PROWESS

Metalkvintetten ifrån Linköping kan äntligen pusta ut - debutplattan är äntligen ute, efter åtta månders hårt slit. På sätt och vis kan man hävda att Prowess är en förlängning på 4/5 delar utav bandmedlemmarnas gamla band 12 Gauge Dead, men i och med tillskottet, i form utav sångaren Erik Kempe, har bandet växt enormt vad gäller bredd och skicklighet. Prowess har både blivit recenserade i Sweden Rock Magazine samt Close-Up, och har dessutom blivit spelade på P3 Rock. Med Mastodon och Meshuggah som främsta influenser så går det inte att missa hur hårt det kommer att bli på scen, så låt håret växa ut och bege er längst fram till scenstängslet för att vädra stråna!

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/prowessmetal

ROYAL REPUBLIC

Singeln ”All Because Of You” snurrade flitigt på radio i vintras och i samma veva släptes debutalbumet ”We Are The Royal”, vilken fick ett mycket varmt mottagande där bandets musik beskrivs som ”Ett slag med knuten näve i ansiktet, om man tänder på smärta.” Debutalbumet mixades utav ingen mindre än Stefan Glaumann (Imperiet, Rammstein, Backyard Babies m. m.)

24 YEAH!10


I och med Royal Republics fantastiska egensinnighet och varierande melodiföljder så har paralleller med både The Hives och The Ark gjorts flertalet gånger. Bandet själva hävdar att de vill ge publiken en upplevelse som driver dem till gladhet, festpepp och kåthet, vilket inte heller skiljer sig alltför mycket ifrån de två tidigare nämnda banden.

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/royalrepublicsweden

RUGGED WILDERNESS & MOUNTAIN MAN NO MORE

Det norskfödda solobandet Rugged Wilderness & Mountain Man No More är numer en duo som strävar efter att få det enkla, det simpla, det sköra, till någonting alldeles magiskt och magnifikt. Musiken kan beskrivas som popmusik, men med starka influenser ifrån friimprovisation, jazz och punk. På scen har Maria Norseth Garli och Kim Aksnes med sig utmärkande instrument såsom melodika, klockspel samt munspel, utöver det självskriva pianot som står som själva grunden i Rugged Wilderness & Mountain Man No More musik. Så vill du föras bort i drömmarnas romantiska land så är detta definitivt konserten för dig!

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/ruggedmountain

YEAH!10 25


SADIE RAIN

Östersundsbaserade Sadie Rain är själva definitionen utav en rotlös poetsjäl, med egenhändigt sammanskrivna bandbeskrivningar som är skrivet på målande vers så är det inte annat än att ett indiehjärta måste brista därute någonstans. Harmonisk popmusik med melankoli lika svart som om den vore skapad i Göteborg binds ihop med glättiga melodier som nästintill skulle kunna vara tagna ur en omgång schlagerfestival. Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/sadierain

SHILOH

Shiloh är skivbolaget Panic & Actions (våra kära samarbetspartners) senaste tillskott och de skiljer sig en aning gentemot resterande band på detta bolag då det handlar om vidunderlig indie som låter dig föras till de djupaste utav dina indiedrömmar. Debutplattan är på gång och det arbetas flitigt i studion utav denna trolska och alldeles, alldeles underbara Göteborgskonstellation.

http://www.myspace.com/shilohband

SLEAZY TRASH

Sleazy Trash är ett hårdrocksband ifrån Örebro, vilka har sina starka rötter i 80-talet. Bandet har turnerat runt en hel del över Sverige den senaste tiden, just nu har de precis släppt en helt nya demo, (när ni ändå är i Örebro för att besöka festivalen, så kan ni passa på att smyga in på någon skivaffär och plocka på er ett gratisexemplar). Om du gillar den mer klassiska hårdrocken från 80-talet med lite mer drag och hintar åt rock’n’roll så är det här helt rätt för dig!

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/sleazytrash

SLEEPING DERVISH

Trots att man vid första lyssningen på Sleeping Dervish oerhört välproducerade demo antar att bandet är från det stora landet i väst så är fallet icke så. Dessa blödiga poprockare kommer ifrån Linköping, och precis som alla andra så harvar de på runtom i småstäderna för att vinna era hjärtan, eftersom våra hjärtan redan är förlorade till dem så hoppas vi att detsamma sker med era! Om det är såhär bra våra småstadsband är, då ska man verkligen vara stolt över vårt avlånga land.

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/sleepingdervish

SMASH INTO PIECES

2007 bestämde sig gitarristen Benjamin Jennebo för att äntligen starta det band han gått och drömt om, med sig fick han ett helt gäng utav sina kompisar och framgångarna lät inte vänta på sig. Under 2009 kom 26 YEAH!10


bandet med i TV4:s program Talang och efter att ha blivit erbjudna att delta i semifinalen så tackade grabbarna för sig och hoppade av tävlingen. Underligt kan tyckas men när man får ett erbjudande ifrån Ninetone Records om skivkontrakt så tackar man inte nej!

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/smashintopieces

SOCIAL SIBERIA

Jocke Jensen, gitarrist i Chemical Vocation, har sedan en tid valt att gå solo vid sidan av bandet och samma dag som Her Bright Skies släpper sin debutskiva så går även han ut med sitt första alster. Albumet är döpt till ”Waterworks” och kan lättast klassificeras som stram indie-emo med en stor egensinnighet som avnjuts på bästa sätt inramat utav lummiga träd & en vacker kvällssol  - det vill säga på Yeah!festivalen!

http://www.myspace.com/socialsiberia

STEREO ARCADE

Jönköpingsgrabbarna i Stereo Arcade har den senaste tiden haft uppehåll för att spela in sitt nya material men nu är de äntligen ute i svängen igen! Bandet består utav fem välkammade indiepopkillar och musiken är lika strikt uppbyggd som deras skjortor är strikt strukna. Efter fyra års kämpande tillsammans så har ljudets förfinats och inte ett öga kommer att gå torrt ifrån denna show.

Lyssna och läs mer: www.myspace.com/stereoarcade

STEVE AND THE ALCOHOLICS

Steve and the Alcoholics är ett skatepunkband från Göteborg som består av medlemmar från Chemical Vocation, When We Fall, Bowser och Go Drowsy. Bandet är relativt nystartat och var från en början mest tänkt som ett roligt sidoprojekt. Det visade sig sedermera att det fanns ett enormt sug efter den klassiska nittiotalsinspirerande skatpunk som bandet levererade. Därmed var Steve and the Alcoholics ett faktum. Med en ny EP och en europaturné i sommar kommer dom till Yeahfestivalen mer taggade än någonsin.

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/steveandthealcoholics

THE DEAD AND LIVING

Debutalbumet Decadence, som släpps på independentbolaget Lightning Records, är nyligen färdigställt och The Dead And Living är äntligen ute på scenerna igen. Musiken är en slags fusion utav radiopopens lätthet och Flogging Molly’s bisarrhet. Sorgligt, folkligt, allsångsvänligt och likblekt - allt i en enda stor mix! Därför kan vi utlova att vem du än är, så kommer du att älska minst en utav bandets sköna bitar...

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/thedeadandliving YEAH!10 27


THE GOOD HONEY SOCIETY

Med en scennärvaro och karisma som få, och ett album som blivande klassiker är The Good Honey Society ett band att lägga på minnet. Under hösten och vintern av 2009 har TGHS spenderat sin tid i studion för inspelning av sitt andra album. Med mycket jobb och hjärta växte det fram ett album som kommer att nå lyssnaren och stanna där. Det vi idag vet är att en försmak av skivan i form av ett singelsläpp kommer i maj. The Good Honey Society är noga med sin musik, och därför ruvar de på den färdiga 10-spårsplattan i avvaktan på det rätta bolaget att släppa den på. Skivan är döpt och färdig, ”Desperate Measures”, så det är bara att börja hålla utkik!

Lyssna och läs mer: http://myspace.com/goodhoneysociety

THE HAPPY HIPPO FAMILY

Med The Happy Hippo Family vet man aldrig vad som sker, en konsert med dem för alltid fram frågan om dessa grabbar verkligen har alla flodhästar hemma. Men å andra sidan är väl vi alla litet galna emellanåt. Enligt bandet handlar allt om underhållning så galenheten kan måhända vara påklistrad, oavsett så blir det helt omöjligt att stå still när bandet står på scen. Musiken kan närmast förklaras vid att de som lyssnar på The Happy Hippo Family oftast går runt i morfars pullover alternativt den där klänningen de hittade längst in på Myrorna - det vill säga enormt indiepoppigt och rödvinskladdigt...

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/thehappyhippofamily

THE MODERN ART

Örebrobaserade The Modern Art är ett utav alla de band som så sakterliga grävt sig in i YEAH!-ledningens hjärtan. Med spelning på vinterns YEAH WINTERSESSION så är det inga okänningar vi plockar upp på scen, nej vi vet att The Modern Arts spelning med största möjlighet kommer att bli en utav de mer röjigare, då bandet med sin Kaliforniendoftande garagerock rycker med varenda kotte! Att stå still är de facto helt omöjligt till denna catchy musik.

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/themodernartswe

THE MUDDERS

Denna shoegaziga poptrio släpper Debut-EP’n ”French People Never Lie” hos indiebolaget Tailor Maid Production under våren men redan innan har grabbarna säppts på platta - 2008 medverkade de på samlingsalbumet ”Powerpop overthrow vol.3”, vilken släpptes och distributerades över USA. Så med radiospelningar i USA som grund så har The Mudders all anledning till att känna sig lika stora som deras musik faktiskt är. YEAH!festivalen är inte slösaktiga med stämpla band men det här är sannerligen ett band ni kommer att få höra mycket ifrån i framtiden!

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/themudders

28 YEAH!10


THIS HAVEN

Örebrobandet This Haven, som har giggat tillsammans med band som Freak Kitchen, Nightingale och Alabama Thunderpussy, förärar i år Yeahfestivalen med en spelning. Ett tätt samarbete med metallegenden Dan Swanö har resulterat i ett brutalt sound på skiva, men de kan även leverera en grym liveshow! Gillar du blytung metal, är This Haven något du bara inte får missa!

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/thishaven

THYREOS

Degerfors finaste, metalbandet Thyreos, beskriver sin musik som ”den nya heavy metal”-upplevelsen. Mycket kan man säga om det uttalandet men att det skulle vara osant är icke en utav dem! Genren som malts, stötts och knådats på alla sätt man kan tänka sig, blir faktiskt något helt annat i Thyreos tappning och du kommer inte att bli missnöjd. En kär jämförelse som gjorts är att Thyreos låter litet som Europe blandat med Hollow - inte så tokigt alltså!

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/thyreos

YEAH!10 29


THYSELIUS

Med en rörig historia involverandes både maffiatvång i London och gatuliv på Manhattan så har Thyselius texter och melodier sakta fått växa in i sig själva och bli starka, hållbara och tillförlitliga alster. När bandet väl formades så föll det sig som så att en utav YEAH!-festivalens kära bokare, Jonatan Tjäder, blev bandets eminenta basist. I vintras släppte bandet en skiva, Crashing Towards Daylight, på vilken du kan se en 11-dimensionell graf som kallas för Theory of Everything”, en slutlig teori som ska förklara hur hela universum hänger ihop. Kalle Thyselius, själva navet i Thyselius har alltså inga modesta planer för sitt band... Men detta Coldplayinspirerade band är utan tvekan en utav våra starkast lysande stjärnor på uppgång, missa dem inte i Stadsparken lummiga inramning, för tusan!

Lyssna och läs mer: http://thyseli.us

TINY BOYS

Tiny Boys är det kiviga indiepopbandet du alltid drömt om - rart rodnande pojkar som antagligen aldrig kommer att kunna odla ett helskägg samt vemodigt vackra indieflickor med perfekt hårläggning. Men skenet kan bedra, bandet lägger in mycket utav det sena 80-talets råa post-punk emellan de insmickrande poprefrängerna. Länge har Tiny Boys varit en hyllad Stockholmsangelägenhet med spelningar på alltifrån Debaser Medis till Kägelbanan, men nu är det alltså dags för dem att inta resten utav vårt avlånga land.

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/tinyboysmusic

UNIFORM

Enkelt sagt så är det som så att denna rock’n’roll-kvartett kommer att ta dig med storm. Uniform är ösiga med såpass bra sångtexter att det nästan kommer att göra det mer eller mindre omöjligt för dig att vilja lyssna på något annat, då allt annat i jämförelse med Uniform kommer att låta som gafflar mot porslinstallrikar - riktigt dåligt med andra ord... Uniform har starka influenser ifrån bland annat The Stooges och MC5 vilket gör att du som är från en äldre generation kommer att få behagliga nostalgitrippar av deras 60-talsdoftande garage-punk medan du som kommit till lite senare kommer att kunna glädjas utav deras new-school-aktiga influenser.

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/uniformband

V8 INTERCEPTOR

Örebroarna i det tunga punkrockbandet V8 Interceptor öser alltid på för fullt, med råa influenser ifrån The Hellacopters rör de sig snabbt i ljudbilden och den så lätt slarviga rock’n’rollen har V8 Interceptor med tiden låtit mogna till ett starkt och rent koncept där alla onödigheter slipats bort. Vad är det som vi har kvar då? Jo, ett utav Örebros absolut brutalaste akter...

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/v8interceptorband 30 YEAH!10


www.mattiaskall.se

Sveriges stรถrsta festival infรถr Gud Tema: Namnen Kรถp biljett och kolla program www.frizon.nu

YEAH!10 31


VIETCONG PORNSÜRFERS

Att se Faluns finaste garagepunkband Vietcong Pornsürfers på scen har beskrivits på mångs sätt, men en utav de mer rumsrena kommentarerna är ”en smutsig känga i skrevet” - inte så lugnt alltså. Nej, det är energisk rock’n’roll med överdos på humörsvängningar á la tonårsångest. Våren 2009 släppte bandet, på eget bevåg, plattan ”Cunts Don’t Play Guitar” som de så självgott dedikerat till alla fake-rockers samt diva-band ute i världen. Därmed finns det inget utrymme för något annat än total dominans där enbart det högsta är gott nog! Se dem utöva sin självklara självgodhet på YEAH!festivalen i sommar!

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/vietcongpornsurfers

VINCENT VICIOUS

Att se Vincent Vicious live är aldrig en enkel sak. Flickor och pojkar som springer runt över scen och beblandar sig med alla de möjliga instrument, gärna någon annans därtill. Men mitt i detta sammelsurium utav virrighet så skänker Vincent Vicious ett lugn över publiken, deras popdoftande soulbitar lägger sig som en smäck över trumhinnorna hos vem som än står i publiken och som publik går det inte att göra annat än att le stort. Vincent Vicious har tidigare stått som förband åt Sugarplum Fairy och innan de når YEAH!festivalen kommer de även att ha värmt upp scenen för Friska Viljor.

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/vincentvicious

WINCHESTER WIDOWMAKERS

Countryfolkrockarna Winchester Widowmakers pysslar för tillfället med utpustning efter att ha färdigställt den nya skivan, därför är suget efter att få stå på scen övervägande och vi känner en stor stolthet i att ha fångat upp dem till YEAH! Winchester Widowmakers musik för lätt dina tankar mot musiker såsom Beirut och Monde Yeux, banjo och mandolin är starka inslag och du kommer inte att gå oberörd ifrån denna perfekta sommarspelning!

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/thewinchesterwidowmakers

YES I AM

I början utav 2007 gav sig Örebrokvartetten Christoffer Ring, Joakim Honkanen, Gustav Larsson samt Nicholas Johansson hän åt att röra till ordentligt i Örebros musikaliska gryta. Efter att ha tagit hemorten med storm så har även Stockholm erövrats och nu är Yes I Am, med sin emotionella indierock, redo att bege sig ut i världen. Debut-EPn släpptes för ett tag sedan och bakom mixerkonsollerna satt ingen mindre än Martin “Konie” Erhencronen, som jobbat med bl.a. I Are Droid, Hello Saferide samt Thunder Express... Innan horisonten hägrar för stadens söner så skall de självklart stå på scen i Stadsparken!

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/yesiamband 32 YEAH!10


ZACKARIAS

Norrköping/Göteborgsbandet Zackarias spelar en riktigt popig musik på svenska som för tankarna till akter som Bob Hund & Markus Krunegård. Enligt bandets youtubeklipp så verkar vi kunna förvänta oss en fartfylld, energisk och känsloladdad liveshow! Poppigare än så här blir det knappast, så missa ej Zackarias på årets Yeahfestival!

Lyssna och läs mer: http://www.myspace.com/zackariasband

ÅR&DAR

Från Stockholm kommer dessa fem pojkar som intar Stadsparken med ”musik, känslor och visioner” enligt dem själva. År&Dar är deras verklighetsflykt där dem spelar och sjunger om den verkliga världen med hjälp av den egna iakttagelseförmåga. Låtarna är lättsmälta, personliga och den sockersöta sångarens svenska refränger kommer nog få de flesta kroppshyddorna att vaja i takt i parken.

http://www.myspace.com/arochdar

YEAH!10 33


Gå mEd i SSU! Den 19:e september vinner vi valet. Men vi måste vara många som hjälps åt. Precis som vår politik går ut på - vi är starkare om vi hjälps åt. Därför behöver vi dig som medlem. Efter fyra år av en borgerlig politik saknar en av fyra unga jobb, regeringen prioriterar

sänkta skatter för de rika och klyftorna i Sverige växer. Engagera dig i SSU nu! Kom förbi vårt tält på festivalområdet så berättar vi mer om hur du kan vara med och arbeta för valseger. Tillsammans är vi SSU!

Tips på YEAH! Delete - En monolog om de utestängda Lördag I 14:00 I Oasen En pjäs som lyfta fram frågor kring arbetslöshet och alienation, trygghet och våld i dagens Sverige. Efteråt finns det tid att diskutera de tankar och känslor som väckts.

SMS:a ”SSUmedlem” [mellanslag] ditt personnummer till 72 456 eller gå in på SSU.se. Erbjudandet gäller nya medlemmar som går med mellan april och oktober 2010. SSU behandlar dina personuppgifter i enlighet med PUL, för att ge dig bästa service.

34 YEAH!10

20 spänn!


YEAH!10 35


CASABLANCA REDO ATT TA ÖVER VÄRLDEN Vad får man egentligen om man tar en bit Sahara Hotnights, en del Melody Club, en del Space Age Baby Jane, en Alice Cooper-gitarrist samt en allsvensk fotbollspelare? Jo, du får Sveriges mesta musikaliska clash - Casablanca! Vi åkte till Stockholm och besökte Mats Rubarth och Anders Ljung för en kort pratstund. Inget har lämnats åt slumpen, minutiös planering och säkerhet före chansning - debutplattan fanns redan färdig innan Casablanca ens gick ut till allmänheten med sin existens.

Hur känner ni att detta spelat ut sig, såhär när ni väl är på banan?

-Det var inte vår plan att göra såhär, inget vi planerade så att säga... men det har ju fungerat, säger Mats Rubarth lite trevande. -Fast det kunde ju vart lite bra att släppa skivan när man nått epicentrum. Det finns ju några gånger då vi har haft sådana punkter, så som med P3 Guld och Melodifestivalen. Många andra band hade nog passat på just då. Men vi väntar tills efter turnén, konstaterar Anders Ljung, till vardags sångare i Space Age Baby Jane. -Vi borde nog lägga upp hela livesetet på Myspace och låta folk höra. Så att de kan känna sig lite mer delaktiga i konserterna, haha, klämmer Anders in innan Mats avbryter honom barskt; -Det är ju snart! Bara några veckor! Kanske dags att göra det nu...

I och med att Casablancas första framträdande var på P3 Guld, en relativt folklig tillställning, samt att de fick äran att delta i Melodifestivalen genom att 36 YEAH!10

tolka förra årets vinnarlåt, La Voix, så kom bandet att bli väldigt folkligt med ens. Folkligheten - var det något ni siktade på när ni gick in i det här?

-Ja, alltså, hårdrock är en väldigt folklig genre, den mest ödmjuka. Så att det blev folkligt är naturligt. Vi närde den här drömmen länge och med hårdrocksfolkligheten så kommer man in på det här territoriet. Och om vi kan visa folk att det finns något annat än Idol så är det enbart positivt, föra bort folk ifrån snusket. Men har man inga polare så är det ju en enkel väg att gå (Idolvägen, reds. anm.) men det är väldigt mycket att koka soppa på en spik, hävdar Anders bestämt medan Mats börjar flacka med blicken och visa på oro över att hans bandkollega svävat iväg. Därför, återigen, avbryter han Anders med orden; -Det fanns ingen anledning till att tacka nej till en sådan förfrågan som


Melodifestivalen, det fanns ju faktiskt 4 miljoner orsaker till att göra det! Anders å sin sida fortsätter; -På spelningar har man roligt i 40 minuter men Melodifestivalen är en sådan karusell där du festar och krökar i 2-3 dygn... så jävla roligt! Jag högaktar verkligen Melodifestivalen! -Anders kommer att fortsätta tills du avbryter honom... viskar Mats och tittar menande mot mannen som helt svävat bort i en inre monolog om idoler, sagor och religion. Emellanåt hör man ett muttrande men slutligen tystnar Anders och skiner upp i ett stort leende. Tystnaden kring bandets existens har varit fullkomlig, inga smygspelningar har genomförts och efter premiären på YEAH! festivalen står förbandsgig åt KISS näst på tur.

Trots att ni alla är väletablerade musiker på egen hand, så har ni ändå inte gjort så mycket tillsammans, hur känns det då att nästintill starta med att stå som förband till KISS?

-Det är väldigt vågat men vi är ju som sagt inte 17-åringarna i Idol. Man kan se det som att idag skulle vi inte vinna Champions Leauge, men däremot Allsvenskan! svarar Anders och glirar mot den forne AIKmittfältaren Mats Rubarth. -Vi har ju repat tillsammans i två och ett halvt år. Det fanns två vägar att gå, antingen att festa och köra på, eller att ligga sömnlös om nätterna för att vi inte försökte, replikerar Mats.

Apropå era vitt skilda bakgrunder, med alltifrån AIK, via Space Age Baby Jane till förstagitarrist för Alice Cooper, kan man skymta att mottagandet utav Casablanca färgats utav forna fördomar?

-Ingen vet vilka Space Age Baby Jane är ändå! utropar Anders glatt och fortsätter; -Absolut kan vi ha färgats en aning men vi är alla bra musikaliskt, vi har tagit russinen ur kakorna... Öhm... Nu menar jag inte att resten utav banden skulle vara sämre... Supergrupp, aldrig rena musiker, vad tycker ni om det fack ni nu hamnat i? -Jag finner det väldigt konstigt. Se bara på Guns’N’Roses, Soundtrack Of Our Lives, The Hellacopters - de är alla så kallade ‘supergrupper’, men kallade någon dem för det? Nej, just det, förkunnar Anders kvickt. -Det ligger nog mycket i att vi måste hålla på länge. Efter två, tre skivor, då är vi ett band och inte ”bara ett projekt”, filosoferar Mats. -Vi lägger faktiskt större vikt vid Casablanca än vad folk gärna vill tro. Vi vill verkligen satsa på att komma ut internationellt, för det är något vi antagligen inte kommer att genomföra med våra andra band, säger Anders med ett visst vemod i rösten samtidigt som han kikar ner i bordet.

Casablancas medlemmar är alla färgstarka ledarfigurer ifrån de forna konstellationer de härstammar ifrån, med frontfigurer och låtskapare i en stor blandning. Har det varit enkelt att finna era nya roller i Casablanca?

-Något jag har upptäckt är att det är jävligt trångt fram vid scenkanten! svarar Anders, den som förmodas ha fått största biten utav frontmanna-kakan, då han står som sångare. -Ja... man har ju fått söta och blöta en hel del, om vi säger så, lägger Mats till med ett hånfullt flin och avslutar därmed intervjun.

YEAH!10 37


PANIC & ACTION

Ett unikt samarbete har utvecklats mellan bolaget Panic & Action samt YEAH!10, efter ett par möten fram och tillbaka så står nu alltså bolagets alla akter på scen under festivalen. Liknande samarbeten har aldrig genomförts förut, varken från festivalens eller bolagets sida. Peter Ahlqvist, en utav nyckelpersonerna i Panic & Action är mycket stolt över samarbetet: -Efter förra årets festival, som jag besökte både på lördag och söndag, så har jag pushat för att Adept skall få spela hos YEAH!, men så fick jag en tanke kring ett samarbete så då kläckte jag fram denna idé för festivalen då jag kände att vi verkligen kan göra något bra för Örebro och dess musikliv genom detta samarbete!

Är denna något ni kommer att genomföra med andra festivaler också?

-Nej, det hela är mycket exklusivt, i och med att Chemical Vocation inte spelar någon annanstans i Sverige i sommar. Dessutom kommer råheta Adept att kicka igång sin ordinarie festivalsommar på YEAH!festivalen. Känns grymt kul att få presentera bolagets alla akter och hela den nya verksamheten i den egna hemstaden!

38 YEAH!10

Som stort namn inom musikbranschen, samt att Panic & Action ännu inte fastställt en utgångspunkt för bolaget, så blir det inte alltid så att Peter Ahlqvist befinner sig i Örebro just, men emellanåt landar han på hemmaplan.

Hur ser du på Örebros kulturliv?

-När jag väl är hemma i Örebro så vill jag inte gå ut, jag ser så mycket när jag är ute och reser. Men det kanske beror på att jag saknar en del här... Framförallt så saknas det en bra lokal, en mellanstor med bra ljud där man kan uppleva musik i ett professionellt sammanhang - det har inte funnits på flera år. Ingen lokal känns genuint äkta, vilket är vad som krävs. Det finns många arrangörer men tyvärr ingenstans att hålla till, kanske YEAH! kan initiera till detta?


YEAH ja, hur ser du på festivalens plats i Örebros kulturliv?

-Jag känner igen mig då jag för ett antal år sedan höll på med Bergslagsrocken. Det finns en del intressanta saker i länet men YEAH! går på en ny nivå, som för allting uppåt. Dessutom är det väldigt schyst att det skapas utav ungdomar - för ungdomar.

Slutligen, vad anser du om kanadagäss?

-När jag var ung trodde jag att de var ifrån Kanada och eftersom mitt favorithockeylag var Maple Leafs så jag tyckte att de var riktigt fräna...

YEAH!10 39


MINA RECENSIONER Eftersom YEAH! är en festival för främst o-etablerade artister som är up & coming så har vi tagit fram ett litet recensions-formulär! Här recenserar du dina artister och kan kanske om några år märka att du faktiskt recenserade ett av sveriges största band när dom fortfarande var demo!

Artist: _________________ Scen: _________________ Datum: _________________ Betyg: __/ 5 Känsla: _________________ Väder: _________________ Övrigt: _________________ _________________________ _________________________ _________________________

Artist: _________________ Scen: _________________ Datum: _________________ Betyg: __/ 5 Känsla: _________________ Väder: _________________ Övrigt: _________________ _________________________ _________________________ _________________________

Artist: _________________ Scen: _________________ Datum: _________________ Betyg: __/ 5 Känsla: _________________ Väder: _________________ Övrigt: _________________ _________________________ _________________________ _________________________

Artist: _________________ Scen: _________________ Datum: _________________ Betyg: __/ 5 Känsla: _________________ Väder: _________________ Övrigt: _________________ _________________________ _________________________ _________________________

Artist: _________________ Scen: _________________ Datum: _________________ Betyg: __/ 5 Känsla: _________________ Väder: _________________ Övrigt: _________________ _________________________ _________________________ _________________________

Artist: _________________ Scen: _________________ Datum: _________________ Betyg: __/ 5 Känsla: _________________ Väder: _________________ Övrigt: _________________ _________________________ _________________________ _________________________

40 YEAH!10


Artist: _________________ Scen: _________________ Datum: _________________ Betyg: __/ 5 Känsla: _________________ Väder: _________________ Övrigt: _________________ _________________________ _________________________ _________________________

Artist: _________________ Scen: _________________ Datum: _________________ Betyg: __/ 5 Känsla: _________________ Väder: _________________ Övrigt: _________________ _________________________ _________________________ _________________________

Artist: _________________ Scen: _________________ Datum: _________________ Betyg: __/ 5 Känsla: _________________ Väder: _________________ Övrigt: _________________ _________________________ _________________________ _________________________

Artist: _________________ Scen: _________________ Datum: _________________ Betyg: __/ 5 Känsla: _________________ Väder: _________________ Övrigt: _________________ _________________________ _________________________ _________________________

Artist: _________________ Scen: _________________ Datum: _________________ Betyg: __/ 5 Känsla: _________________ Väder: _________________ Övrigt: _________________ _________________________ _________________________ _________________________

Artist: _________________ Scen: _________________ Datum: _________________ Betyg: __/ 5 Känsla: _________________ Väder: _________________ Övrigt: _________________ _________________________ _________________________ _________________________

Artist: _________________ Scen: _________________ Datum: _________________ Betyg: __/ 5 Känsla: _________________ Väder: _________________ Övrigt: _________________ _________________________ _________________________ _________________________

Artist: _________________ Scen: _________________ Datum: _________________ Betyg: __/ 5 Känsla: _________________ Väder: _________________ Övrigt: _________________ _________________________ _________________________ _________________________ YEAH!10 41


OLA JOYCE

Med romantikdoftande melankoli, inramat utav välproducerad pop så är den Örebrofödda musikern Ola Joyce på god väg att ta Sverige med storm. Med en nysläppt debutskiva så står denna man redo att axla rollen som en utav sin generations främsta känslomarkerare. När jag möter upp Ola Joyce på Universitetet, (även Sahlén, mellannamnet Joyce tog Ola några år sen, reds.anm), så slås jag till en början utav vilken kontrast hans blotta varande är. Den långa, svarta skinnrocken, de tajta stuprörsjeansen, de slarvigt knytna Doc Martens-kängorna och en blick som skulle få självaste Medusa att titta under lugg samspelar harmoniskt tillsammans med en personlighet som ger ordet ‘öppenhjärtlighet’ en helt ny innebörd. Finurlig glädje omger Ola Joyce, vilket kanske inte är så konstigt, då skivan Happily Suppressed precis landat i skivbutikerna.

Hur känns det nu, att äntligen ha färdigställt albumet?

- Det har varit en lång resa. Mycket fram

42 YEAH!10

och tillbaka. Men det känns skönt att ’hoppa in i matchen’ då det tidigare inte har funnits så mycket ute, bara en EP med de låtar som inte platsade på skivan, svarar Ola samtidigt som han spanar på alla de studenter som passerar oss titt som tätt.

Om du fick nämna en specifik händelse, eller upplevelse, som påverkat dig i skapandet utav Happily Suppressed, vad skulle då det vara? - Min vistelse i Dubai var väldigt viktig för mig. Där är det en helt annan stämning än här, det är en ondare atmosfär... ytligare framförallt. Givetvis var det en fantastisk upplevelse som jag njöt utav, men det kan jag nog snarare känna nu, idag. Då upplevde jag det annorlunda eftersom jag


varje dag arbetade som barpianist för en publik som ej var tacksam alls. Det var hårt, men jag fick bita i det sura äpplet. Många utav mina låtar är i direkt nedstigande led ifrån min tid där, avslöjar Ola.

Hur kom det sig att du stannade i Dubai, trots denna arbetssituation?

- Det var det enda begripliga. Man måste bejaka sina impulser, framförallt vad det gäller resande. Ser man en möjlighet så kan man inte sitta och vänta på att det skall passa, då riskerar man att man skall ångra sig och att det skall bli för sent...

Sedan en tid tillbaka har Ola Joyce gått in i ett samarbete med Radar Magazine, där han bloggar om sitt artistskap och sin eviga kamp emot den trista vardagsdraken. Din blogg på Radar Magazine har beskyllts för att vara pretentiös och överdådig - är du en pretentiös musiker som lever i sin egna lilla bubbla?

- Olika människor lägger olika betydelse i ord. Pretentiös är nödvändigtvis inte något dåligt. Hur kan det vara det? Motsatsen till att ha pretentioner är att inte ha några - är det positivt? frågar Ola och sänder en arg blick. - Det är en bonnig attityd som påminner om när plugghästen fick stryk i skolan. Visst, du kan titta på Doobidoo vare dag om du vill, det är ett fritt val, men om du tycker att jag är något negativt, då är det också ett fritt val att inte bry sig om mig, konstaterar Ola kvickt med ett stort allvar som kantas utav glimten i ögat. Med ett kulturliv som för tillfället går på sparlåga och en musikscen som saknar givna platser att samlas på så utgjorde Ola Joyce’s akustiska spelning på universitetsområdet en ljus punkt i studenternas annars så slentrianliknande lunch.

När du själv växte upp i Örebro, hur såg du då på det kulturutbud som existerade? - Jag gick på musikgymnasiet på Risbergska så det mesta jag fann var i skolans famn, jag hann inte uppleva så mycket utanför den världen. Men jag har hört rykten om att det var riktigt livat här på 70-talet... Det är synd att Örebro inte tar vara på sig självt, det ligger på ett bra läge mittemellan Stockholm och Göteborg och borde därför vara ett självklart ställe att spela på.

Ett levande kulturliv brukar annars vara ett signum för universitetsstäder, men inte här? - Universitet och kloster har längs hela historien utgjort det kulturella hjärtat, men nu ser det annorlunda ut på något sätt. Det finns människor här ifrån hela världen, en stad som Örebro kanske borde ta vara på de resurser som finns här på universitetet, svarar Ola samtidigt som han återigen svävar iväg med blicken.

När du är ute i världen - vad saknar du mest med Örebro?

- Familjen så klart... svarar Ola betänksamt och upptäcker snabbt att det inte var ett tillfredsställande och fullt svar. - Ja, vad saknar jag...? Att få gå och lägga sig tidigt, och att vakna tidigt. Jag blir lugn när jag kommer hit, distraktionerna är färre, vilket själen mår bättre utav. Lite lagom Happily Suppressed så att säga. Att vara lycklig med en gräns.

Slutligen, vad tycker du om ett koncept såsom YEAH?

- Det är helt fantastiskt. Det läggs ner så mycket ideellt arbete ifrån så många engagerade människor i det här, långt mer än vad man kan tänka sig, avslutar Ola.

YEAH!10 43


Örebro 2010 är samlingsnamnet för ett år av firande. För 200 år sedan hölls riksmöte i Örebro. Här valdes Jean Baptiste Bernadotte till svensk kronprins. 1810 blev även startpunkten för det moderna Sverige, med fred och senare också demokrati och tryckfrihet. Därför firar vi i Örebro under hela 2010!

www.orebro2010.se

44 YEAH!10


FESTIVALOMRÅDET Bac ksta ge

4

1 Glenar

tsson

3 5 5

Info

2

6 WC WC WC WC

5

1

Savann

4

Oasen

2

Safari

5

Försäljning & Organsiationer

3

Grottan

6

Sjukvård/Information/Toaletter YEAH!10 45


OMRÅDESPROGRAM ABF/365/UNGDOM MOT RASISM

Du missar väl inte ABF/365/Ungdom mot Rasism-tältet på Yeah? Temat i år är mångfald - av kreativa idéer, människor och åsikter. Så kom och gör din röst hörd, få hjälp med din idé, engagera dig i något du brinner för eller bara ta det lugnt i sofforna ett tag. Och det kommer inte bara att hända saker i tältet, utan runt om på hela festivalområdet! Delta i filtsamtal om olika aktuella ämnen (komplett med picknickfika), hitta en bra bok i utomhusbiblioteket, var med i vårt “jättekylskåpspoesi”, skapa egna smycken eller konst med pärlplattor, sticka, testa dina fördomar eller hjälp till att leta upp de kända personligheter som gömt sig i parken. Galna upptåg, pyssel, tankeväckande möten, kakor och kärlek utlovas!

HYRESGÄSTFÖRENINGEN

Hyresgästföreningen ställer till med Stand Up med fokus på bostadspolitik. - Det behövs 216 000 lägenheter för alla de unga som nu behöver en bostad. I Oasens lugna vrå blir det fokus på bostadspolitiken med både stand up och förhör utav Barbro Engman, förbundsordförande i Hyresgästföreningens Riksförbund. Kom och sätt henne, samt eventuella politiker, på prov! Kom dit och gör din röst hörd i frågan!

SCHACK LONDON

Bredvid ABF tältet hittar du festivalarrangörernas egna tält där du bara kan chilla och ta det lugnt till sköna dj’s! Bland annat kommer du att hitta Osten af Mozzarellas egna DJ, Starke Arvid när han spinner vinyl så det står härliga till. Även kommer säkert en hel del andra lokala DJ’s komma och gästspela! Du kommer även att kunna bli medlem i föreningen på plats, och därmed stötta YEAH! festivalen och en rad andra arrangemang. Medlemskapet kostar 100kr per år och då får du självklart chansen att vara med och påverka hur föreningens framtid skall se ut, och om du är riktigt entusiastisk så kanske du rent av är med och arrangerar nästa års festival!

46 YEAH!10


YEAH! SHOP

Mitt på området, bredvid grottan ligger vårat nya merchandise-tält som vi i år valt att kalla YEAH! Shop. Där hittar du allt från skivor, till tröjor och pins med dina festivalfavoriter. Inte minst från vara headliners! Här kan även skivsigneringar förekomma och säkert en hel del artistvimmel! Du hittar även den officiella YEAH! t-shirten här, som i år är hur snygg som helst, illustrerad av YEAH! festivalens egna designer Henrik Lennartsson! Titta gärna in i YEAH! Shop och stötta våra band genom att köpa deras merchandise!

SWERUN FREERUNNING

Örebros grymmaste freerunning/street stunt-grupp kommer att volta runt på festivalområdet och visa galna stunts. Killarna i Swerun är ledare för AGF Örebro Freerunning grupp, där man som nybörjare kan gå och lära sig freerunning. Swerun kommer hänga lite i Schack London-tältet i mellanåt, då får du passa på och snacka med dom!

Fakta Freerunning och Parkour

Parkour går ut på att ta sig förbi hinder och röra sig på ett snabbt och effektivt sätt genom alla sorters miljöer. Parkour utövas oftast i befintliga stadsmiljöer, där murar, husfasader och andra hinder forceras med bland annat löpning, hopp, klättring och balansering. Freerunning är en närliggande disciplin men har mer inriktning på akrobatik, trick och spektakulära hopp från hög höjd. Källa: Nationalencyklopedin

LIVEKONST

Förra året så introducerade vi livekonsten till YEAH! festivalen, det bidrog en hel del till den sköna stämningen som fanns i parken, och det blev dessutom tre riktigt bra konstverk med mycket Örebrokänsla. I år så gör vi detta tre gånger så stort genom att ge samma konstnärer mycket större utrymme att måla på! Vi ger dom dessutom den bästa platsen i hela parken, så detta kan du bara inte missa. Kanske är det just dig dom målar av i denna stund!

YEAH!10 47


SPELSCHEMA LÖRDAG SAVANN 30-90 min

12:00 12:30 13:00 13:30 14:00 14:30 15:00 15:30 16:00 16:30 17:00 17:30 18:00 18:30 19:00 19:30 20:00

JOHN & HANNA 12:00-12:30 LIT THE PARADE

ONE ARM SHORT 13:45-14:15

14:15-14:45

MOHLAVYR 14:30-15:00 15:00-15:30

HAPPY HIPPO FAMILY 15:45-16:15

ISAK STRAND & THE RESIN. SHILOH 16:00-16:30

16:30-17:00

NON TIQ 16:45-17:15

BEHRANG MIRI

17:15-17:45

HER BRIGHT SKIES 18:00-18:30 ADEPT

CIRCUS MADMAN 12:15-12:45 STEVE & THE ALCOHOLICS 13:00-13:30

CHASING DECOYS

IMMANU EL

30-60 min

12:45-13:15

TANGERIN 13:30-14:00 SOCIAL SIBERIA

SAFARI

CHEMICAL VOCATION 17:30-18:00 NITRODIVE 18:15-18:45

18:45-19:30

FARSTA 19:00-19:45

OLA JOYCE 19:45-20:45

LINGUA 20:00-20:45

20:30 21:00 21:30 22:00 22:30 23:00

48 YEAH!10

COLDWORKER 21:00-21:45 CASABLANCA

21:30-23:00

MARCHING BAND 22:00-23:00

15:15-15:45


GROTTAN 20 min

OASEN 20-50 min

12:00 FORTUNE FICTION 12:30-12:50 THYREOS 13:00-13:20

12:30 SMIL & SIM 13:00-13:30

FATAL IF SWALLOWED 13:30-12:50 MIDI 14:00-14:20

13:30 DELETE 14:00-14:50

FRACTION OF A DOT 14:30-14:50 EARLYTOBED 15:00-15:20 V8 INTERCEPTORS 15:30-15:50

14:00 14:30

DEBATT 15:00-15:50 HYRESGÄSTFÖRENINGEN

PROWESS 16:00-16:20

15:00 15:30 16:00

AGENT 16:30-16:50 PEEL MD 17:00-17:20

13:00

16:30 MARTIN LUNDIN 17:00-17:30

17:00

TINY BOYS 17:30-17:50

17:30

THIS HAVEN 18:00-18:20

18:00

MAJESTIC MOJO 18:30-18:50 VIETCONG PORNSÜRFERS 19:00-19:20

18:30 BEATRICE PETTERSSON 19:00-19:30

YES I AM 19:30-19:50 ÅR&DAR 20:00-20:20

19:30 ROBIN ÖMAN 20:00-20:30

CULTURAL ELECTRICITY 20:30-20:50 THE DAZZLED 21:00-21:20

19:00 20:00 20:30

KLAS ERIKSSON 21:00-21:45

21:00

OURLASTBREATH 21:30-21:50

21:30

ZACKARIAS 22:00-22:20

22:00 22:30 23:00

YEAH!10 49


SPELSCHEMA SÖNDAG SAVANN 30-90 min

12:00 12:30 13:00 13:30 14:00 14:30 15:00 15:30 16:00 16:30 17:00 17:30 18:00 18:30 19:00 19:30 20:00

SADIE RAIN 12:00-12:30 LELAND BACKUS

THE DEAD AND LIVING 12:15-12:45 DAVY JONES 13:00-13:30 IN-EXILE 13:45-14:15

14:15-14:45

YOU ATE MY DOG

THE SUBMISSIONS 14:30-15:00 15:00-15:30

DRIVE LIKE RED

ANYONE FOR TENNIS 15:45-16:15 NEJRA

30-60 min

12:45-13:15

ORIEL JOANS 13:30-14:00 STEREO ARCADE

SAFARI

15:15-15:45

ALISSA ISAKOVIC 16:00-16:30

16:30-17:00

SISTA SKRIKET

THE MODERN ART 16:45-17:15 17:15-17:45

VINCENT VICIOUS 17:30-18:00

APE RAPE ESCAPE 18:00-18:30 VINNARE AV OPENING ACT

THYSELIUS 18:15-18:45 18:45-19:30

SMASH INTO PIECES 19:00-19:45

ROYAL REPUBLIC 19:45-20:45

MOHAMMED ALI 20:00-20:45

20:30 21:00 21:30 22:00 22:30 23:00

50 YEAH!10

PRETTY WHORES 21:00-21:45 DE LYCKLIGA KOMPISARNA

21:30-23:00

FARMERS MARKET 22:00-23:00


GROTTAN 20 min

OASEN 20-50 min

12:00 FAR FROM SANE 12:30-12:50

12:30

THE MUDDERS 13:00-13:20

13:00

BON SUCCES 13:30-12:50

13:30

LOUD AS LIGHT14:00-14:20

14:00

LETTERS FROM YOU 14:30-14:50

14:30

MEADOWS EVER BLEEDING 15:00-15:20

15:00

JOHNNY REX 15:30-15:50

15:30

GLIDISH 16:00-16:20

16:00

KÖZA 16:30-16:50 AIM FOR THE SUNRISE 17:00-17:20

16:30 JENNY NYGREN 17:00-17:30

17:00

BAD KARMA 17:30-17:50

17:30

SLEEPING DERVISH 18:00-18:20

18:00

SLEAZY TRASH 18:30-18:50 THE COCKPITS 19:00-19:20

18:30 MAXUS WIDAR 19:00-19:30

THE GOOD HONEY SOCIETY 19:30-19:50 INSEKT 20:00-20:20

19:00 19:30

SEBASTIAN ORRE 20:00-20:30

20:00

RUGGED WILDERNESS. 20:30-20:50

20:30

INDEVOTION 21:00-21:20

21:00

UNIFORM 21:30-21:50

21:30

STAIRS 22:00-22:20

22:00 22:30 23:00

YEAH!10 51


TACK TILL VÅRA KOMPISAR SPONSORER & PARTNERS

Programblad YEAH!10  

Programbladet som såldes under YEAH!10

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you