Issuu on Google+

Ficha Aprender a Aprender Codigo AA.GE /9 1 Date 27/02/2013 Idioma Inglés

Book Traveller Pre-Intermediate

Level and Units B5 Unit 4-5C MID-TERM EXAM

Guía de Estudio

Contents Use of will meaning polite request and concrete future actions. Present Simple vs. will Use of too and enough Relative Clauses Gerunds as objects of verbs and as objects of prepositions. Word Order Word Form

A. Match the sentences. 1. Where is Mary?

_____ a. You’ll have to be at the office at 8 o’clock.

2. What time is the meeting?

_____ b. You’ll have to take a taxi.

3. I can’t cook dinner, I’m too tired. finished

_____ c. She won’t be able to come as she hasn’t Her homework yet

4. I broke the window.

_____ d. She’ll probably go to an island.

5. The University is very far and I’m Late.

_____ e. We’ll have to order something then.

6. What will Sue do during her Holidays this summer?

_____ f. I hope my mum won’t be angry.

B. Complete the blanks with the Present Simple or the Future will of the verbs in brackets.

l. They (destroy) the document after they (read) it. 2. John ______ (have to) save sorne money befare he ______ (go) on the cruise. 3. As soon as Dan _____ _ (finish) his project, he (take) a week off. 4.1 need sorne fresh air! I ___ _ __ (go) for a walk in the park. 5. you (let know 1 me) when your plane (arrive)?

Ma. del Consuelo Pérez Arellano

AAGE_9.1_B5_mid

Página 1


C. Write sentences using too or enough and the prompts below. Begin with the words given. l. be / late / go / shopping It _______________________________________ 2. be /old / go / bungee jumping Mr. Hewson _______________________________________ 3. not run / fast / win / race Lee _______________________________________ 4. busy / go out / tonight I_______________________________________ 5. be / tired / wash / dishes Brenda _______________________________________ D. Join the sentences using who, which or that. lf the pronouns can be omitted, put them in brackets.

l. That's the famous scientist. She was on the news last night. __________________________________________________________________________________. 2. That's a problem. We all have to think about it carefully. __________________________________________________________________________________. 3. We went to a restaurant last night. We didn’t really like it. __________________________________________________________________________________. 4. There’s the mechanic. He repaired my car yesterday. __________________________________________________________________________________. 5. I ate a chicken sandwich. It tasted awful. __________________________________________________________________________________. E. Choose a, b, or c. 1. It’s not worth ___________________ so much money on a pair of shoes a. spend b. to spend c. spending 2. Would you like ________________ chess with me? a. play b. to play c. playing Ma. del Consuelo Pérez Arellano

AAGE_9.1_B5_mid

Página 2


3. Our French teacher makes us _____________________ one composition a week. a. write b. writing c. to write 4. When Tom finally arrived, he apologized for ________________ late. a. be b. to be c. being 5. I don’t mind ______________ care of your car while you are away on holiday. a. take b. to take c. taking 6.Don’t forget ______________ the telephone bill tomorrow. a. pay b. to pay c. paying 7.Gina kept ____________ on the project all evening. a. work

b. to work

c. working

8.Did you remember ___________ Miranda on her birthday? a. to call b. call c. calling 9.My brother refused ____________ me his video camera. a. give b. to give c. giving F. Expand the notes into sentences. 1. My mother/ make / me / practice / piano / every day. ________________________________________________________________________________. 2. Carol / help / her mother / iron / curtains / last night. ________________________________________________________________________________. 3. Tom’s parents / not let / him / go / out / last Saturday ________________________________________________________________________________. 4. It / be / good / sleep / eight hours / every night ________________________________________________________________________________. 5. Fred / offer / drive / children / school / yesterday __________________________________________________________________________________. 6. It / be/ kind / Susan / help / Mary / with / preparations / last night __________________________________________________________________________________. 7. It / be / no use / try / fix / that old phone __________________________________________________________________________________. 8. Karen / hate / do / same things / every weekend __________________________________________________________________________________. Ma. del Consuelo Pérez Arellano

AAGE_9.1_B5_mid

Página 3


ANSWER SHEET EXERCISE A. MATCH THE SENTENCES 1. C 2. A 3. E 4. F 5. B 6. D EXERCISE B. COMPLETE THE BLANKS WITH PRESENT SIMPLE OR THE FUTURE WILL OF THE VERBS IN BRACKETS. 1. 2. 3. 4. 5.

Will destroy / read Will have to / goes Finishes / will take Will go Will you let me know / arrives

EXERCISE C. WRITE SENTENCES USING TOO OR ENOUGH AND THE PROMPTS BELOW. BEGIN WITH THE PROMPS GIVEN. 1. 2. 3. 4. 5.

It is too late to go shopping. Mr. Hewson is too old to go bungee jumping / Mr. Hewson is not young enough to go bungee jumping. Lee does not run fast enough to win the race. I am too busy to go out tonight. Brenda is too tired to wash the dishes.

EXERCISE D. JOIN THE SENTENCES USING WHO, WHICH OR THAT. IF THE PRONOUNS CAN BE OMITTED, PUT THEM IN BRACKETS. 1. 2. 3. 4. 5.

That’s the famous scientist that was on the news last night. That’s a problem which all of us have to carefully think about. We went to a restaurant last night which we didn’t like. There’s the mechanic who repaired my car yesterday. I ate a chicken sandwich which tasted awful.

EXERCISE E. CHOOSE A, B OR C. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.

C C A C C B B C C B

Ma. del Consuelo Pérez Arellano

AAGE_9.1_B5_mid

Página 4


EXERCISE F. EXPAND THE NOTES INTO SENTENCES. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.

My mother makes me practice piano everyday. Carol helped her mother iron the curtains last night. Tom’s parents did not let him go out last Saturday. It is good to sleep eight hours every night. Fred offered to drive the children to school yesterday. It was kind of Susan helping Mary with the preparations last night. It is no use trying to fix that old phone. Karen hates doing the same things every weekend.

Ma. del Consuelo Pérez Arellano

AAGE_9.1_B5_mid

Página 5


AAGE_9.1_B5_mid