Page 1

Droogijs in de Bakkerij Betere verwerking voor een optimaal rendement

In de bakkerij kan droogijs op verschillende manieren toegepast worden. Denk bijvoorbeeld aan het droogijsstralen van de bakblikken. Dan heeft u de garantie dat het ĂŠcht schoon is. Maar droogijs wordt ook gebruikt om het deeg tijdens het kneden op de juiste temperatuur te houden. Met name in de zomer komt dit erg goed van pas.


Mengen en kneden Het handhaven van de optimale temperatuur Om steeds hetzelfde perfecte resultaat te krijgen, moet voor elk soort deeg een optimale temperatuur worden gehandhaafd. Als de temperatuur van het deeg in de kneedmachine te hoog wordt, kan de structuur veranderen. Met name in de zomer kan dit een probleem zijn, want dit leidt tot ongewenste reacties. Door droogijs toe te voegen kan de optimale temperatuur worden verkregen, waarna het deegmengsel korrelig en vrijstromend blijft, zelfs na het toevoegen van een droge substantie zoals vet.

Droogijsstralen Het reinigen in de bakkerij Met droogijsstralen kunnen cakeblikken en bakplaten makkelijk en zeer goed gereinigd worden. Door het gebruiken van deze toepassing weet u zeker dat er niets achterblijft. Een groot bijkomend voordeel is dat droogijs direct overgaat in gas, waardoor alleen de vervuiling overblijft.

Yara Gas B.V. Lorentzweg 35 NL 3208 LJ Spijkenisse www.yara.nl www.droogijs.nl

T. 0181 600 800 F. 0181 600 810 E. yara.info@yara.com info@droogijs.nl

Droogijs in de Bakkerij  

In de bakkerij kan droogijs op verschillende manieren toegepast worden. Denk bijvoorbeeld aan het droogijsstralen van de bakblikken. Dan hee...

Droogijs in de Bakkerij  

In de bakkerij kan droogijs op verschillende manieren toegepast worden. Denk bijvoorbeeld aan het droogijsstralen van de bakblikken. Dan hee...

Advertisement