Page 1

VERDENS GIFTIGSTE EDDERKOP Juni 2014

Den giftigste edderkop i verden, findes sted i Brasilien. Det er Den brasilianske vandreedderkop som også bliver kaldt for bananedderkoppen. På portugisisk kaldes den for aranhas-armadeiras, hvilket betyder “bevæbnede edderkopper”. Den latinske betegnelse er Phoneutria nigriventer, hvor Phoneutria betyder “Morderen”. Edderkoppen blev navgivet som Den brasilianske vandreedderkop fordi de ikke bygger spind, men i stedet for gå på skovbunden om natten på udkig efter bytte. De edderkopper er nataktive, og så finde steder at skjule i løbet af dagen. Selvom den brasilianske vandreedderkop er mest udbredt i Brasilien, har den artsfæller, der lever i andre dele af Syd- og Mellemamerika.

RANDOM FACTS OM VANDREEDDERKOPPEN 1.En familie blev tvunget til at flygte fra deres hjem efter hundredvis af vandreedderkopper myldrede ud af en kasse bananer. 2.Den brasilianske vandre edderkop vises i Guinness Book

Hvorfor så farlig? Man siger at edderkoppen er verdens giftigste edderkop, fordi det er den edderkoppeart, der dræber flest mennesker i verden. Den har en kraftig gift og deres tænder er lange nok til at kunne bide igennem menneskets hud. De lever også i tætbefolkede områder af Brasilien (nogle af de største byer fx. Rio de Janeiro og São Paulo). Den har en vandrende natur, hvilket betyder at den søger ly i mørke steder som f.eks. huse, tøj, støvler, biler, kasser, bananklaser osv. (hvor den angriber, når folk forstyrrer den).

of World Records som verdens mest giftige edderkop. 3. symptomer på edderkoppens gift: Smerte, inflammation, tab af muskel kontrol og vejrtrækningsproblemer, kvælning

”Netto blev til en kriblende affære, da en behåret edderkop fra Sydamerika pludselig kravlede rundt i en kundes vogn. Edderkoppen, som i fuldvoksen størrelse kan være livsfarlig, havde gemt sig i en klase bananer og taget turen til den danske storbyjungle.” - Ekstra bladet De brasilianske vandreedderkopper kan bliver op til 15 cm i diameter (hvis man regner benene med) og deres kroppe kan være op til 4,8 cm lange.

Verdens giftigste edderkopper  

Den brasilianske vandreedderkop :)

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you