Page 1

A selection of indiviual BA Architecture university work from:

DOB: 19/05/1994 Na : Dual | Bri /Taiwanese +44 7874 881 932 Email: Hull, Withernsea | East Yorkshire





I am a highly mo passionate about architecture and design. I’m Open minded, mul , I take in from everything in life. I believe that pushing the boundaries and striving for the unimaginable is what creates unique outcomes and experience. I am par engage with physical and theore , and fascinated towards advanced architecture construc .

Socialising Improvising Model Making Sketching Photography Archicad Revit Photoshop, Indesign SketchUp Microso


...and a small display of my other work

Language English | Mandarin (Putonghua)

Year 3 term 1 project

Profession experience DLA Design, Leeds (2017- Ongoing)


Educa Award University of Hudders Architecture/Architecture (Interna 1) BA(Hons) 2014 - 2017

) (RIBA Part

Hull College Level 3 Founda 2013 - 2014

& Design -

BA Architecture Final project External Examiner award

Compe 2017 RIBA Presidents Medal

Sixth form A-Levels Art & Design Product Design 2011 - 2013

I hope you find something intriguing and inspiring. Yan


INTRODUCTION Located in District 1, Ho Chi Minh City (HCMC) the site is a dense mixture of commercial and residential building types and a diverse mixture of uses and charateristics, there is a temple and busy market routed in the alleyway network. CONCEPT The design proposal is a hybrid of farming and residential living, taking the culture and long practiced ways of home grown produced into the city life. Combining the sustainable idea of “growing food nearer to where you eat it”. By integrating farming in the way of aquaponic into the living environments of the tenants, the design will achieve the idea of sustainable life style, sustainable environment. SHOP FRONT Shop front buildings in Vietnam generally take up more space than its own, and onto the pavement. To differentiate from this, the design does not leave room besides access space for pedestrian so there isn’t any cluttering. ACCESS Apart from the main street access, the building maintains the original alleyway connection by diving the ground floor building volume into two to allow the alley to continue through.

FORMATION The stacking formation allows the whole building to have the much-needed shaded void spaces and openings for natural ventilation to flow around the spaces that are partly utilised as aquaponic growing spaces and spaces of leisure for the tenants. By stacking the apartments from the top and bottom means that the facade of each apartment can breathe. Beside this, this formation also gives each apartment a terrace garden, creating a truly uncongested vertical living environment that is very different to the standard block apartment. COMMUNITY To accommodate for the lack of open social spaces within the site, the shaded platforms are open to the community, as well as the gym and cafĂŠ on the ground floor.

ASSEMBLING The structural design of the overall building and each apartment allows for a less onsite construction process. Each apartment can be premade in factory with all its fittings and stacked and assembled onsite. TECHNICAL DETAILS 1. Outer facade terra cotta panels with perforation are attached by a cladding system on to the columns. 2. Inner wall consists of an insulated concrete panel attached to the column by an angle fixing. 3. Structural beam to column connection and Z section for cladding system. 4. The side edges of the Slimdek is encased in a steel channel section, which forms the surfaces for top and bottom column connection. 5. Glazing channel is fixed onto the column by screw fix. 6. A low raised floor system using pedestal and frame work allows room for service work or insulation.

OPERATING SYSTEM A vertical conveyor belt delivers the collection of produced form each platform down to the small sorting facility beside the cafe on ground floor. From the sorting facility, the vegetables can be used to produce fresh dishes and drinks like smoothies as an alternative to the famous Vietnams coffee drink for the cafĂŠ. The produce can also be sent to the front street by a horizontal conveyor belt on the ground flood allowing for convenient pick up. This operating system forms the idea of sustainable living and producing food for the neighbourhood community and not transporting produce from out of town. Producing food nearer to where it will be eaten.

ENVIRONMENTAL DESIGN 1. Roof top solar panel utilise solar radiation and prevents solar gain of roof. The steep panels also dispose rain 2. Green roof also helps prevent solar radiation and acts as a filter and absorbance surface for water runoffs 3. A combination of vast shaded spaces and open-air design ensures a cool environment around the apartment 4. The overall building formation creates openings towards prevailing winds (SE/SW) to enhance natural ventilation 5. Atrium allows for further ventilation and air filtration from bottom to top 6. The regular cycle of plant water aids to cool the surrounding spaces

Double skin facade design with a perforated outer skin reduced solar gain of the apartments. The perforation of the outer skin allows air to circulate around the void between the two wall layers. Solar panels also reduces solar gain by reflecting sunlight to the roof.

The stacking formation of the design and use of solar panel disposes water away from unwanted spaces and the balcony gardens of each apartment acts as filters and an absorbance surface that reduce storm water runoff.

The buildings servicing system ustilised the verticle structure. As part of the enviromental strategy, the design incorpriates energy harvesting features such as solar panels. The solar panels are approriatly placed on sections of the roof surface of each appartment to ensure maximum exposure to the sun.

Openings orientate towards prevailing wind directions (SE/SW) to maximise natural ventilation. These openings are continued via a central atrium so further air filtration can pass through the building, and allow heat to disappear like the stack effect and wind scoop effect.

DETAIL A 1. 35MM Terra cotta panel with 20mm aluminium frame. This outer perforated facade absorbs direct sun light, shading the inner wall and allows for constant ventilation 2. 100MM Concrete insulated panel with paint interior finish. The insulation will act as a barrier from heat penetration 3.180MM air gap between the two walls allows air to circulate around the building, also allows any heat absorb to be easily disposed 4. 10mm galvanised steel Z section bolted onto the column according to the cladding frame dimensions 5. 8mm galvanised steel angle section and cladding frame fixed onto z section 6. 250mm deep galvanised steel channel encase the edge of the slimdek and forms the surfaces for top and bottom column connection 8. Steel reinforced slimdek 9. Seamless ceiling with T grid suspended system. The suspended ceiling space between the slimdek can be used for cable work 10. Low raised floor with pedestal grid system. The gap space can be used for service work. DETAIL B 1. Steel hollow section allows for connection to be made on all 4 faces without addition steel plate fixings 2. 2.5mm thick galvanised steel bracket fixes the insulated concrete panel to the column 3. Galvanised Z section fixed onto the column to receive cladding system 4. Cladding frame bolted onto the Z section 5. Glazing channel with rubber lining 6. Vertical cladding frame fixed onto mullion 7. 20mm thick single pane glazing 8. These windows can be opened to allow for a direct ventilation into the room from the perforated faรงade 9. Aquaponic vegetation shelf. The shelfing units are adjustable to adapt to different growing plants



INTRODUCTION To investigate an “event” and explore the relationships between such an event and the “space” that surrounds it and a “form” that encompasses it. In so doing, the aim is to develop a design as an architectural narrative, forming proposals which are poetic expressions of ideas. Re-designing a church to a concert hall and public venue. COCEPT A poetic expression by Shape, Volume and Rhythm Music can be bold, gentle, fast and emotional. The new design of St. Pauls Hall builds on some of these qualities. Different form and interior volume are used to portray the transitioning of such, like rhythm. This concert hall design takes on a different approach to the traditional concert hall layout and ways on entrance and access by creating a new viewing space upon the entrance of the building.










1. Structure to keep 2. Form temporary retention structure 3. Utilise retention structure for onsite office for contractor 4. New interior volumes include 2 separate viewing spaces 5. An additional viewing platform on 1F 6. Main areas of activity 7. Areas of noise source 8. Double roof and wall layer for acoustic

SPACE LAYOUT Unlike traditional theatres or concert halls, where guests to the performance would enter and approach the auditorium seating from the back towards the stage, this re-design of St. Pauls flips this layout to create second more causal viewing environment behind the stage separated by an acoustic and partial visual distorting corrugated curtain wall. This viewing space located beside the reception gives visitors a glimpse of the performance space and aims to excite the guest by revealing the contrasting space of the main auditorium space and the casual viewing space. CHARACTERISTICS The most visible north facade and church tower is kept to remain the characteristic of the old church. The new extension is designed to merge into the old church subtly whiles showcasing itself as a new exciting different structure within its surroundings to welcome and intrigue visitors upon the main entrance on the university campus.


ACOUSTICS Layering of wall and roof are used as a method to achieve better acoustic barrier. Timber batten and acoustic lining are applied to areas of the auditorium wall. A corrugated curtain wall sets the backing for the stage allowing visibility to the performance form the opening viewing space. The curve glazing has better acoustic barrier and deflective properties due to its curved form.


INTRODUCTION To design social housing for women that have experienced domestic abuse. The challenge of this project is how architectural design of space, and building can aid its users and to consider the wider influences architecture can havE. CONCEPT The idea of reintegration starts by placing a couple of tenants in a small area where they share a common space directly adjacent to each other. The same formation and coupling is used throughout the site. The old mill, serves as the heart of the site, where couples of neighbours go together with confidence of not feeling alone and interact with the rest of the neighbours. This idea is based on the principles of starting of small. SITE Backed by a river and nearby train track, the site I have chosen is secluded from one side. the development of this current car park site will bring the much-needed regeneration to Holbeck and its historically listed buildings.

1 Living Room 2 Kitchen 3 Dinning 4 Storage 5 Bathroom

6 Kids Bedroom 7 Hallway 8 Balconey 9 Master Bedroom

10 Study 11 Roof Garden

THE SENSTIVE TOPIC Domestic abuse leaves the victims feeling helpless, vulnerable, and even shameful. To help them get back to their normal life, a temporary care home is an essential first step of help, but what is the appropriate and best way of helping? REINTEGRATION If the housing design was purely designed based on the idea of providing shelter and protection, how are these people going to move forward after they leave? and why should we hide these people aside instead of inviting them into the daily society and give more awareness to the issue of domestic abuse and improve the way people deal with the problem.

COMMON SPACE The space in between each house is a chance for interaction, friendship and collaboration between the neighbours. It is a space and a chance to express one to another. It can be a beautiful garden or a play area for the kids.

WORKSHOP & NEW SKILLS The workshop space besides the houses is a chance for the tenants to learn new skills whilst living in the care of the social housing. Social interaction at a professional environment is different. To become independent not only do peopel need to have skills but they need the ability to interact and seek what they desire. RE-GENERATION This workshop is also a re-generation of the old industrial practices in Leeds such as print making. the work shop will contain several free spaces for entrepreneurs to rent out. this scheme aims to revive the deserted spaces in the Holdback Urban village.

Portfolio 5  
Portfolio 5