Page 1


“ DONES DE FOC és molt més que un restaurant..

És una empresa social econòmicament sostenible, on les dones que més ho necessiten troben un espai de solidaritat que afavoreix l’autoestima i imparteix formació pràctica amb oportunitats de treball. TU TAMBÉ POTS COMPARTIR AQUESTA EXPERIÈNCIA AMB NOSALTRES.. ”

~1~


~2~


Jennifer, una de les dones de foc, ens dona la benvinguda.

~3~


Tot preparat a la cuina. ~4~


ACADEMIA I RESTAURANT Trini, ensenya com fer un dels plats del d´ia a una de les cuineres.

~5~


MENĂš DEL DIA A dones de foc, cada setmana canvia el menĂş, amb plats nous, naturals i sans. ~6~


Treball en equip

~7~


~8~


~9~


~ 10 ~


~ 11 ~


~ 12 ~


COM A CASA APROFITANT ELS DESCANSOS, TOT MOMENT ES BO, I TOT ESFORÇ TÉ RECOMPENÇA.

~ 13 ~


EL MÉS IMPORTANT, ACABAR AMB HUMOR LA JORNADA DE TREBALL. ~ 14 ~


DONES DE FOC desde dins COM FUNCIONA DONES DE FOC ? El principal objectiu que tenim, és la formació i inserció de dones en risc d'exclusió i como a repte proposat, és que sigui totalment sostenible, que els nostres beneficis siguin els que sustentin el projecte social .

EN QUÈ CONSISTEIX AQUESTA FORMACIÓ ? Ens dediquem a la formació de serveis de restauració tant sala como cuina, tenim un restaurant i tots els beneficis que generi aquest, aniràn destinats a formar a les dones. Per això, un altre repte important ha sigut construir l'equip operatiu (cambrers y cuiners que en un futur seràn els engarregats de formar les dones).

QUÈ VA IMPULSAR-TE A CREAR DONES DE FOC ? La creació del projecte de Dones de Foc és el fruit de tota una vida de treball y experiència al voltant tant de la cuina, ja que jo vinc d'una familia amb més de tres dones cuineres, especialitzades a tots els àmbits (pastisseria, indústria agroalimentaria, restaurció.. ), com per la meva vocació social des de molt jove, que ja vaig iniciar-me en projectes socials: vaig començar al barri, després ja a nivel més nacional y després internacional, vaig viatjar a centre-amèrica, latino-amèrica.. y posteriorment vaig tornar a Espanya en el 2008. Des d'aquest moment ja he estat fent programes de insercció a traves de la restauració i sempre vaig tenir l'espineta de crear un projecte que fos totalment sostenible I ha arribat el moment, ja estemo aquí i el perfil que he agadat és el de la dona treballadora.

HA SIGUT DIFICIL ARRIBAR FINS AQUEST PUNT ? El més dificil de tot el procés va ser prendre la decisió de començar, això és el més complicat, perque quan un té una idea, el fet de poder portar-la a terme molts cops no és per que no es tinguin les condicions, si no perque un mateox es posa obstcles, y es genèra dubtes. Fins que no es pren la decisió de portar-ho endevant no ho fa.

~ 15 ~


ALGÚN CONSELL PER QUI VULGUI COMENÇAR EL SEU PROPI PROJECTE? Tot el món té dificultats quan decideix enfrontar-se a un nou repte, es planteaja una sèrie de qüestions i resulta que li surtenn imprevistos per tot arreu. Allà està la voluntat, les ganes de continuar endevant i el que un cregui en el seu projecte. Així que el meu consell és aquest, creure i sentir que és el moment en el que tindrem les forces suficients per a enfrontar-se a qualsevol repte que aparegui, ja que reptes sempre apareixeràn.


YAIZA DE LAMO SILVA GENER 2014 FOTOGRAFIA DE REPORTATGE EDITORIAL I DE PREMSA DONES DE FOC

DONES DE FOC  
DONES DE FOC  

Articulo sobre Dones de Foc, un restaurante con un proyecto de inspección de mujeres en riesgo de exclusión muy interesante.

Advertisement