Issuu on Google+


“ DONES DE FOC és molt més que un restaurant..

És una empresa social econòmicament sostenible, on les dones que més ho necessiten troben un espai de solidaritat que afavoreix l’autoestima i imparteix formació pràctica amb oportunitats de treball. TU TAMBÉ POTS COMPARTIR AQUESTA EXPERIÈNCIA AMB NOSALTRES.. ”

~1~


~2~


Jennifer, una de les dones de foc, ens dona la benvinguda.

~3~


Tot preparat a la cuina. ~4~


ACADEMIA I RESTAURANT Trini, ensenya com fer un dels plats del d´ia a una de les cuineres.

~5~


MENĂš DEL DIA A dones de foc, cada setmana canvia el menĂş, amb plats nous, naturals i sans. ~6~


Treball en equip

~7~


~8~


~9~


~ 10 ~


~ 11 ~


~ 12 ~


COM A CASA APROFITANT ELS DESCANSOS, TOT MOMENT ES BO, I TOT ESFORÇ TÉ RECOMPENÇA.

~ 13 ~


EL MÉS IMPORTANT, ACABAR AMB HUMOR LA JORNADA DE TREBALL. ~ 14 ~


DONES DE FOC desde dins COM FUNCIONA DONES DE FOC ? El principal objectiu que tenim, és la formació i inserció de dones en risc d'exclusió i como a repte proposat, és que sigui totalment sostenible, que els nostres beneficis siguin els que sustentin el projecte social .

EN QUÈ CONSISTEIX AQUESTA FORMACIÓ ? Ens dediquem a la formació de serveis de restauració tant sala como cuina, tenim un restaurant i tots els beneficis que generi aquest, aniràn destinats a formar a les dones. Per això, un altre repte important ha sigut construir l'equip operatiu (cambrers y cuiners que en un futur seràn els engarregats de formar les dones).

QUÈ VA IMPULSAR-TE A CREAR DONES DE FOC ? La creació del projecte de Dones de Foc és el fruit de tota una vida de treball y experiència al voltant tant de la cuina, ja que jo vinc d'una familia amb més de tres dones cuineres, especialitzades a tots els àmbits (pastisseria, indústria agroalimentaria, restaurció.. ), com per la meva vocació social des de molt jove, que ja vaig iniciar-me en projectes socials: vaig començar al barri, després ja a nivel més nacional y després internacional, vaig viatjar a centre-amèrica, latino-amèrica.. y posteriorment vaig tornar a Espanya en el 2008. Des d'aquest moment ja he estat fent programes de insercció a traves de la restauració i sempre vaig tenir l'espineta de crear un projecte que fos totalment sostenible I ha arribat el moment, ja estemo aquí i el perfil que he agadat és el de la dona treballadora.

HA SIGUT DIFICIL ARRIBAR FINS AQUEST PUNT ? El més dificil de tot el procés va ser prendre la decisió de començar, això és el més complicat, perque quan un té una idea, el fet de poder portar-la a terme molts cops no és per que no es tinguin les condicions, si no perque un mateox es posa obstcles, y es genèra dubtes. Fins que no es pren la decisió de portar-ho endevant no ho fa.

~ 15 ~


ALGÚN CONSELL PER QUI VULGUI COMENÇAR EL SEU PROPI PROJECTE? Tot el món té dificultats quan decideix enfrontar-se a un nou repte, es planteaja una sèrie de qüestions i resulta que li surtenn imprevistos per tot arreu. Allà està la voluntat, les ganes de continuar endevant i el que un cregui en el seu projecte. Així que el meu consell és aquest, creure i sentir que és el moment en el que tindrem les forces suficients per a enfrontar-se a qualsevol repte que aparegui, ja que reptes sempre apareixeràn.


YAIZA DE LAMO SILVA GENER 2014 FOTOGRAFIA DE REPORTATGE EDITORIAL I DE PREMSA DONES DE FOC


DONES DE FOC