Page 1

Informatie over het vervoer in Rotterdam!

De OV-chipkaart

Watertaxi

Tuk Tuk

Splash tour

Tram

Bus


DE OV– CHIPKAART Wat is de ov chipkaart?

De OV-chipkaart is het betaalmiddel voor het openbaar vervoer in Nederland. Met een OV-chipkaart op zak hoeft u niet meer na te denken over strippenkaarten of metrotickets. U laadt de kaart op met een saldo in euro's of u zet er een reisproduct op zoals een enkele reis, een maandabonnement voor woon-werkverkeer of een trajectkaart. De OV-chipkaart kan gebruikt worden in trein, tram, bus en metro.

Soorten OV 

Anonieme OV

Persoonlijke OV

Wegwerpkaart

In– en uitchecken In– en uitchecken doet u bij de kaartlezers. In de bus en de tram vindt u deze bij de in- en uitgang. Bij de metro staan deze voor het station. De kaartlezer vindt u aan de rechterkant van het poortje. Op stations zonder poortjes staan losse kaartlezers. Vergeet niet uit te checken, want dan bent u uw volledige instaptarief kwijt!


DE WATERTAXI Een watertaxirit moet u altijd vooraf bestellen. Dit kan op de dag zelf, maar ook ruim van tevoren. In het laatste geval reserveren we uw rit. U bent kapers op de kust te snel af en betaalt hiervoor eenmalig €5,00 reserveringskosten. Wanneer u een rit bestelt geeft u aan met hoeveel personen u waar en op welk tijdstip op- en af wilt stappen. We komen dus op afroep. Bij voorkeur krijgen we een mobiel telefoonnummer van u.

Opstapplaatsen

Onze snelle Maastaxi’s bevaren het hele gebied tussen Kinderdijk en Spijkenisse. Maar ritten verder weg, bijvoorbeeld naar Dordrecht of Hoek van Holland zijn ook mogelijk. Voor de laatst genoemde ritten gelden buitentarieven. Die prijzen kunt u opvragen via 010 4030303. De overige tarieven zijn door ons rittenprogramma berekend aan de hand van de af te leggen afstand en de groepsgrootte. Ook voor de Maastaxi’s hebben wij vergunningen om maximaal 8 passagiers per boot te vervoeren. Aan grote groepen kunnen we maximaal 3 boten tegelijk toezeggen.


DE TUKTUK Een tuktuk is een driewielig voertuig met een tweetaktmotor. Een tuktuk is meestal overdekt en geschikt om meerdere personen mee te vervoeren. Voor een tuktuk gelden regels voor onder andere de maximumsnelheid, minimumleeftijd en rijbewijsplicht.

De tuktuk kost; voor 1 persoon â‚Ź3; voor 2 personen â‚Ź5;


DE SPLASH TOUR In 60 minuten zie je eerst tijdens de stadsrit de meest bijzondere en mooiste plekjes van Rotterdam. Dan komt de 'splash': de spectaculaire duik in de Maas. De bus blijkt ineens ook een zeewaardige boot, die verder door het water langs de spectaculaire skyline van de stad vaart! Ticketprijzen per persoon

Januari en februari:

Volwassene:

â‚Ź 22,50

Kind ( t/m 12 jaar):

â‚Ź 15,50

elke zaterdag en zondag om 11:00, 12:30, 14:00 en 15:30 uur

Maart t/m juni:

elke woensdag t/m zondag om 11:00*, 12:30, 14:00, 15:30 en 17:00 uur

Juli en augustus:

elke dinsdag t/m zondag om 11:00, 12:30, 14:00, 15:30, 17:00 en 18:30 uur

September en oktober: elke woensdag t/m zondag om 11:00*, 12:30, 14:00, 15:30 en 17:00 uur November en december: elke zaterdag en zondag om 11:00, 12:30, 14:00 en 15:30 uur * Alleen in de weekenden


DE BUS

Met de RET BOB-bus kun je 's nachts reizen door Rotterdam en omgeving. De BOB-bussen vertrekken in de buurt van populaire uitgaansgelegenheden. De BOBbuskaart kost â‚Ź4,50 voor een enkele reis. Tijden: do t/m za nacht 1.00 tot 7.00 uur (tijden variĂŤren per traject).

Als je niet weet welke bus je moet nemen om naar je eind bestemming te gaan kijk dan op 9292ov.nl. Deze site helpt je om je weg te vinden met de verschillende haltes, de site geeft ook aan welk saldo je op OV- chipkaart moet hebben staan om naar je bestemming te


DE TRAM Trams in Rotterdam zijn een goede aanvulling op de metro, want ze komen op plaatsen waar de metro niet komt. Er is een uitgebreid tramnetwerk in de stad en de trams brengen je bijna overal heen. Trams hebben voorrang op kruispunten en brengen je snel van A naar B in Rotterdam. Ze zijn ideaal om korte afstanden af te leggen in het centrum van de stad maar kunnen je ook snel naar de buitenwijken vervoeren.

Lijn 2:

rijdt in het zuiden van Rotterdam

Lijn 4:

rijdt tussen het westen van Rotterdam, Rotterdam centrum en het noorden van Rotterdam

Lijn 7:

rijdt tussen het oosten van Rotterdam, Rotterdam centrum en de Erasmusbrug

Lijn 8:

rijdt tussen het westen van Rotterdam, Rotterdam centrum en het noorden van Rotterdam

Lijn 20:

rijdt tussen het zuiden van Rotterdam en Rotterdam centrum

Lijn 21:

rijdt tussen Schiedam, Rotterdam centrum en Rotterdam Oost.

Lijn 23:

rijdt tussen Vlaardingen, Schiedam, Rotterdam centrum en het zuiden van Rotterdam.

Lijn 25:

rijdt tussen Barendrecht, Rotterdam centrum en het noorden van Rotterdam.

Lijn 29:

rijdt tussen het Centraal Station en het Feyenoordstadion of tussen het Centraal Station en het Spartastadion (alleen op wedstrijddagen)

informatie  

vervoer in Rotterdam