Page 1

Nummer 10 – juni ’11 – 2de jaargang – een project voor 4STW

4STW’s jongerenmagazine ‘Y-itch!’


Voorwoord & Inhoud

P15 ~ Het Interview! P2 ~ Voorwoord & Inhoud

P17 ~ Terug naar toen…

P3 ~ …En dan nu reclame

P18 ~ Zomer 2011

P4 ~ YouTube-rubriek

P20 ~ Zomeragenda 2011

P5 ~ Het Interview!

P21 ~ Zomerhoroscoop

P7 ~ 2 jaar ‘Y-itch!’

P22 ~ Getest! (McDonalds)

P9 ~ Vraag het aan Fb

P23 ~ De Madammen

P11 ~ Klik! (Londen-reis)

P24 ~ Alles op een rijtje

P13 ~ Baby mevr. Renders

P26 ~ Cartoonverhaal

P14 ~ Column; Mister X

P27 ~ Dag Amai Ni

2

4STW’s 4STW’sjongerenmagazine jongerenmagazine‘Y-itch!’ ‘Y-itch!’


...En dan nu reclame!

KOM BIJ ONZE REDACTIE! Voel jij je geroepen om bij ‘de mannen van de Y-itch!’ te komen? Wil je mee bepalen wat er volgend jaar in het jongerenmagazine komt? Heb je zin om samen met ons nieuwe projecten uit te werken?

 Kom dan zeker volgend jaar bij onze redactie!  Laat iets weten via Y-itch@hotmail.com of spreek ons gewoon aan!

4STW’s jongerenmagazine ‘Y-itch!’ 4STW’s jongerenmagazine ‘Y-itch!’

3


www.Youtube.com/user/Yitchlive

www.Youtube.com/user/Luigi6423

Luigi6423 oftwel onze eigen cartoonist Louis! Sinds we ons eigen kanaal op youtube hebben en daar

Louis heeft talent, dat weten we. Maar weten jullie dat Louis nog veel

reeds gesproken over hebben, is het tijd dat we het

verder kan gaan dan

kanaal van onze cartoonist ook eens in de bloemetjes

gewoon cartoons

zetten! Zoals jullie allen al lang weten heeft Louis

tekenen?

een fantastisch tekentalent en ook op Youtube is hij

Bekijk maar één van zijn

actief! In zijn video’s toont hij nogmaals waartoe hij

portretten van

in staat is met zijn talent!

bijvoorbeeld John Lennon en Jimi Hendrix. Hij kan ongetwijfeld meer dan meeste straatartiesten!

4

4STW’s jongerenmagazine ‘Y-itch!’

//Rubriek//Mitch Van Hove//


Deze maand: Mr. Luc Pieters Mr. Marc Slos

//Interview//Yens Sergooris//

Voor de laatste maal, dit schooljaar, ging Yens op zoek naar een nieuw slachtoffer om te interviewen. Hij vond niet één persoon, maar twee! Voor het zomernummer hebben we IO-leerkracht Luc Pieters en onze graadcoördinator op het matje geroepen. Geniet van dit uniek dubbelinterview! Wat gaat u doen tijdens uw pensioen? Gaat u DBGB missen? Hoeveel jaar heeft u lesgegeven op Don Bosco Groot-Bijgaarden? “Gezien de fusie tussen het Parnasinstituut en MMI, vermoed ik dat ik ongeveer 10 jaar lesgaf op deze campus.”

Waarom gaat u op pensioen? “Na 40 jaar les gegeven te hebben wordt het m.i. tijd om de fakkel door te geven aan een jongere generatie leerkrachten, nu dat ik ook nog in goede gezondheid ben.”

“Veel te veel om op te noemen…maar alles zonder druk of stress, wat al heel belangrijk is. En of ik DBGB ga missen? Natuurlijk zal ik al diegenen die me genegen zijn enorm missen. Maar er is een moment van komen en een moment van gaan…”

Wat is uw gênantste moment/gebeurtenis in uw carrière als leerkracht? “Ik heb de ongelofelijke pech – tientallen malen reeds - wanneer ik eens informeer naar het „lief‟ van een leerling dat zij of hij dan zegt dat de relatie juist stuk is… Kwestie van het moment te kiezen, zeker. (lacht)”

4STW’s jongerenmagazine ‘Y-itch!’


Als u één of meerdere regels zou mogen veranderen op onze school, welke & waarom? “Ik denk dat de schoolregels goed en soms voor een stuk streng zijn, maar rechtvaardig. Ik denk dat ieder van ons tussen de krijtlijnen van onze school kan leven en ook zichzelf kan blijven, wat uiteindelijk ook heel belangrijk is voor jullie ontwikkeling.”

Wat vindt u van ‘Y-itch!’? “Een heel positief en creatief initiatief gemaakt door een stel enthousiaste en leergierige leerlingen. Zo mogen er meer zijn!”

6

4STW’s jongerenmagazine ‘Y-itch!’

Wilt u nog iets kwijt aan onze lezers, aan uw leerlingen en collega’s? “Ik heb een hele mooie tijd als lesgever gehad, ook met ups en downs en daarom ben ik iedereen dankbaar voor al de mooie momenten die ik heb mogen meemaken tussen mijn leerlingen, collega‟s, directies en ouders.”

Wat vindt u van ‘Y-itch!’?

 Naam: Luc Pieters “Een heel positief en creatief initiatief  Leeftijd: gemaakt door een stel enthousiaste en 60 jaar leergierige leerlingen. Zo mogen er meer  Woonplaats: zijn!” Kapelle-op-den-Bos  Hobby‟s: Alles wat te maken heeft met actieve kunstvormen

Het Interview met Mr. Slos vind je op p. 15!


2 jaar ‘Y-itch!’ Niet alleen het schooljaar zit er op, maar ook het 2de jaar van het jongerenmagazine- en project ‘Y-itch!’. Tijd om het beginjaar van ‘Y-itch!’ te overlopen, we gaan terug naar 2009 – 2010…

Jaar 1 (2009 – 2010)

De Y-itch!-nummers op een rijtje…

4STW’s jongerenmagazine ‘Y-itch!’


Jaar 1 (2009 – 2010) 8

De Y-itch!-projecten op een rijtje…

4STW’s jongerenmagazine ‘Y-itch!’

//Thema//Yens Sergooris//


4STW’s jongerenmagazine ‘Y-itch!’


Deze zomer houdt de Y-itch!-redactie je op de hoogte via het Facebook-profiel van Yitch Jongerenproject! Tijdens de zomervakantie zullen de redactieleden foto‟s, filmpjes, verhalen, … posten op Facebook zodat jullie op de hoogte blijven van onze activiteiten! We zullen een speciaal album maken genaamd „Zomeralbum 2011‟. Voeg ons toe op Facebook!!

10

4STW’s jongerenmagazine ‘Y-itch!’

//Rubriek//Mitch Van Hove & Yens Sergooris//


Dat de Londen-reis een groot succes was, is al lang geweten! Omdat het nu toch al een paar weken geleden is, tonen wij jullie de leukste, mooiste, … foto’s van deze reis. Geniet en denk terug aan een zeer leuke reis!

4STW’s jongerenmagazine ‘Y-itch!’


12

4STW’s jongerenmagazine ‘Y-itch!’


Baby Stan! Het lijkt wel of elke leerkracht een kindje kreeg, dit schooljaar! In oktober toonde we jullie de baby van mevr. Lien Muylaert, twee nummers geleden de baby van mevr. Leen Penninck en nu de baby van mevr. Eva Renders! Haar baby heet Stan en werd geboren op 18 maart 2011. Proficiat!

//Thema//Elias Waegeman//

4STW’s jongerenmagazine ‘Y-itch!’


‘Mister X’ bekijkt de zaken vanuit een kritische houding. Elke maand schrijft hij/zij zijn of haar mening over een bepaald onderwerp dat jongeren boeit en bezighoudt. ‘Mister X’ is bekend bij onze redactie. Maar laten we hem/haar gewoon ‘Mister X’ noemen…

Het is ochtend, ik ben juist uit mijn bed gestapt en er ligt nog een heel pak studeerwerk op me te wachten. Examens… het heeft zijn voordelen en nadelen (die nadelen overwinnen de voordelen natuurlijk!). Als u dit leest, beste Y-itch!-lezer, dan zit de examenperiode er natuurlijk al op. Hopelijk kan u nu genieten van een welverdiende vakantie met vrienden, familie, met de nodige feestje en festivals! Hm, dat laatste lijkt me een zeer interessant onderwerp om eens onder handen te nemen… Welke festivals zijn er zoal in de zomervakantie? Rock Werchter, Pukkelpop en ga zo maar door. De jeugd zal het moeilijk hebben om gewoon thuis te blijven! Ik las gisteren in de krant dat de wet om de muziek „maar‟ 100 decibel hoog te zetten, op festivals. Op fuiven wordt dit 90 decibel. Zeer veel mensen zijn tegen deze wet. Maar misschien is het toch voor

14

4STW’s jongerenmagazine ‘Y-itch!’

onze bestwil dat de regering deze wet liet goedkeuren? Maar zijn we niet zelf verantwoordelijk voor onze oren?! Dat steeds meer jongeren gehoorschade krijgen is een feit, maar dat de overheid daarom de muziek stiller gaat zetten? Er zijn nog zoveel andere zaken om dit probleem aan te pakken! Promoot het gebruik van oordopjes. Deel ze gratis uit op fuiven en festivals (nu gebeurt dit maar ik heb er nog geen één gekregen…). Steek geld in het maken van oordopjes op maat i.p.v. het geld gewoon in uw eigen zakken te steken! “De nieuwe regels gaan in vanaf 2012, maar overtreders zullen pas vanaf 2013 ook beboet worden”, staat er in de krant. Vanaf 2012 wordt de muziek stiller gezet maar pas een jaar later krijg je een sanctie als je dit niet doet?! Wat ik zou doen als organisator van een fuif of festival? Ik zou feesten, feesten, feesten en nog eens feesten tot 2013! Want na 2013 gaan fuiven en festivals een stuk minder aantrekkelijk worden… Jongeren kicken op luide muziek en de bassen die je dan voelt in je hele lichaam. Je gaat naar een fuif of festival om je te amuseren met vrienden (of alleen) met muziek die jij goedvindt. Neem de muziek weg en het hele ik-ga-naar-een-goeie-fuif-idee valt weg! 90 decibel kunnen we vergelijken met een gillend kind. Dus, een fuif wordt zoals een gillend kind? 100 decibel kunnen we vergelijken met een metro. Dus, een festival wordt zoals een metro? Leuke vooruitzichten, vind je niet?

Mister X


Op pagina 5 en 6 konden jullie het interview met mr. Luc Pieters lezen. We wensen hem alle geluk toe! Nu is het tijd aan mr. Marc Slos… Het was niet makkelijk om antwoord te krijgen op onze vragen omdat hij het zeer druk had, maar het is ons toch gelukt! Ziehier, het interview met mr. Slos. //Interview//Yens Sergooris//

Hoe vond u de Londen-reis dit jaar?

Wat vond u van het schooljaar 2010 – 2011? “Behoorlijk zwaar. Mijn 10de jaar als graadcoördinator begon met 455 leerlingen, nooit voorheen waren dat er zo veel in de tweede graad. De periode tussen kerst en krokus was erg lang en werd een moeilijke periode, met heel wat conflicten. Voor leerlingen is het schooljaar immers al lang bezig, en het einde is nog niet in zicht. Wat zich overigens ook bij de leerkrachten stelt. En dat zorgt wel eens voor opstootjes. Maar naar goede gewoonte is het sinds de krokusvakantie op dat vlak een heel stuk rustiger geworden. Zodat ik op dit ogenblik met voldoening kan terugkijken op het bijna voorbije schooljaar. Nu nog zo veel mogelijk A-attesten zien uit te reiken…”

“Op een bijzonder spijtig incident tijdens de terugvaart na, was de Londen-reis een geweldig succes. Eigenlijk zijn wij, als begeleidende leerkrachten, serieus trots op onze leerlingen: de afspraken werden stipt nagekomen, wat met zich meebrengt dat het voor ons ook een heel stuk meer ontspannen wordt, waardoor we eindelijk eens fun kunnen maken. Maar het aller-leukste gevoel is dat wij met onze leerlingen echt wel naar buiten kunnen komen. Meestal ontvangen we een hoop complimentjes omdat ze zo beleefd, voornamelijk en gedisciplineerd zijn. Zo kunnen wij, leerkrachten, ons dan ook eens van een andere kant laten zien, wat misschien wel schrikken was voor sommigen…”

Bent u een (actieve) Facebookgebruiker? “Ach, ik word op smartschool al bestookt met berichten, en voorts heb ik nog twee mailadressen die ik moet beheren. De tijd die er dan nog rest investeer ik veel liever in mijn gezin en hobby‟s dan weer eens achter dat schermpje te gaan zitten.” 4STW’s jongerenmagazine ‘Y-itch!’


Wat was voor u het hoogtepunt en het dieptepunt dit schooljaar? “De opvoering van het schooltoneel voor de derde graad. Voor de mensen die in die productie enorm veel tijd en energie gestoken hebben was het werkelijk hartverwarmend te mogen ervaren hoe positief de derde graad tegenover hun prestatie stonden! Dieptepunt: de periode kerst - krokus zoals hierboven beschreven.”

Als u één of meerdere regels zou mogen veranderen op onze school, welke & waarom? “Ik heb nogal een eigen kijk op enkele zaken die krachtens het schoolreglement niet kunnen, maar die discussie voer ik liever in de directieraad. Een mens moet niet alles aan zijn leerlingen zeggen, nietwaar…?”

Wat vindt u van ‘Y-itch!’? “Een geweldig initiatief! In een erg vlotte stijl bereiken jullie je leeftijdsgenoten. Het vorig nummer „Seksss‟ heb ik met erg veel argwaan zien aankomen, maar bij het lezen kon ik enkel vaststellen dat jullie dit, nog altijd delicate onderwerp, met bijzonder veel stijl en volwassenheid benaderen! En uiteraard kan ik de uitlopers van „Y-itch!‟, zoals de car-wash, de quiz voor „Kom op tegen kanker‟ en „Y-itch!‟Radio (of was de Busradio?) alleen maar appreciëren. Ik hoop dan ook dat jullie je inventiviteit en energie in de derde graad gaan blijven cultiveren!”

 Naam: Marc Slos  Leeftijd: 45 jaar  Woonplaats: Asse  Hobby‟s: Gezin, tuinieren, geschiedenis en als het even kan: op reis gaan!

Herlees alle nummers op onze site! www.wix.com/jongerenproject/y-itch

16

4STW’s jongerenmagazine ‘Y-itch!’


Terug naar toen... Speciaal voor ons dook er een leerkracht voor de laatste keer in haar fotoalbums. Deze maand kregen we een zeer schattige kleuterfoto van mevr. Danielle Nicolet! Bedankt aan alle leerkrachten die een foto doorstuurden dit jaar!

4STW’s jongerenmagazine ‘Y-itch!’


Zomer 2011 We zeggen onze klas en school tot september vaarwel. Maar wat gaan we eigenlijk doen tijdens die twee maand vakantie? Reporter Elias trok naar leerlingen én leerkrachten uit 4STW en vroeg naar hun vakantieplannen… “Deze zomer ga ik in juli naar Ile de Ré, een eilandje dat toebehoort aan Frankrijk. Na juli komt er de 2de maand van de vakantie aan, maar dit is er eentje waar ik niet in zal uitrusten. Ik ga de handen uit de mouwen steken en werken! In de Carrefour zal ik een hele maand gaan werken. Wat ik met mijn loon zal doen? Wel, ik ga sparen voor mijn „voituurke‟, want volgend jaar mag ik er al mee naar school komen.” (Marie V.d., 4STWa) “Mijn zomervakantie gaat zich voornamelijk in juli afspelen. Ik ga twee weken naar Frankrijk. We gaan naar Saint-Maxime, een stadje dat in de Côte d‟ Azur gelegen is. Het is een familievakantie want mijn neven zullen er ook zijn en we zullen zeker fun maken! In juli heb ik ook een weekje of meer zee gepland, samen met Gregory ga ik naar Koksijde. In augustus staat er niet zoveel in mijn agenda, wel ben ik van de partij op de schuimparty in Wambeek!” (Tom, 4STWb) “Wanneer ik een A- attest krijg, kan voor mij de vakantie pas echt beginnen! Vanaf 24 juli t.e.m. 6 augustus ga ik naar Spanje en Frankrijk. In Spanje verblijven we in een hotel in het stadje Coma Ruga. Ik zal vooral genieten van het strand, de zee en vooral de zon! Wie wilt er nu niet een mooi kleurtje op zijn huid?! Ik zal ook enkele stadjes bezichtigen. Iedere avond kunnen we ons volledig geven op de muziek die ze in ons hotel zullen draaien. Op 25 juli vier ik dan mijn verjaardag in Spanje. Na de Spaanse zon trekken we terug naar België, maar stoppen we eerst nog voor een vakantie in Frankrijk. We logeren daar bij vrienden.” (Livia, 4STWc) “In juli ga ik naar Heer sur Meuse (Ardennen) als lid van het coördinatieteam van een vakantiecentrum voor kinderen. Ik zorg daar vooral voor de logistieke ondersteuning: met de camionette

rijden,

materiaal

uitlenen,

de

bar

doen

voor

de

monitoren,

...

Nadien ga ik ook nog koken op een Kazou-vakantie in Spanje, samen met 3 vrouwen (zien of ik dat overleef...) Later ga ik nog een weekje surfen in het zuiden van Frankrijk.

Dat is alles wat gepland is,

daarbuiten, misschien, nog enkele dagen naar de zee om wat te ontspannen. De kans bestaat ook steeds dat ik met mijn broer vertrek om ergens te gaan duiken.” (Mr. Pieter Cornelis, klassenleraar 4STWc)

18

4STW’s jongerenmagazine ‘Y-itch!’


“Ik zal eerst en vooral bekomen van het voorbije schooljaar ! Dat duurt gelukkig niet te lang en kost niet teveel moeite want het was, best wel, een aangenaam jaar ... Grootse plannen heb ik niet. Dat is het leuke: weinig moet, veel kan! Werken in het huis en in de tuin want tijdens het schooljaar is daar geen tijd voor te vinden. Natuurlijk ga ik ook op vakantie: Spanje, genieten van de (hopelijke) Spaanse zon, water, stadjes bezoeken... . En geloof het of niet: toch ook wel wat werken voor school...” (Mevr. Griet De Kimpe, klassenleraar 4STWb) “Deze zomer ga ik hoofdzakelijk werken in en aan ons huisje. Verder zal ik nog wat festivalletjes afschuimen, want de boog kan niet altijd gespannen staan! Een kleine reis maken we ook richting Sankt-Vith. Daarnaast zal ik ook de leerlingen missen en hoop ik dat ik volgend jaar opnieuw titularis mag zijn van zulke klas, want de boog kan niet altijd gespannen staan... Een fijne zomervakantie aan alle Y-itch!-lezers gewenst!” (Mr. Ben Van der Hasselt, klassenleraar 4STWa)

//Thema//Elias Waegeman//

4STW’s jongerenmagazine ‘Y-itch!’


Zomeragenda 2011 ‘Y-itch!’ geeft je een handige agenda voor deze zomer. Je vervelen deze zomer is haast onmogelijk!

~JULI 2011~ //Datum//

//Activiteit//

30-06-2011 t.e.m. 03-07-2011 09-07-2011

Rock Werchter

//Place to be//

@ Werchter www.rockwerchter.be Vijverfestival @ Vijver van Dilbeek www.vijverfestival.be Tijdens de vakantie geeft ‘Y-itch!’ je telkens een Facebook-update over een activiteit waar een redactielid is geweest! Hou onze Facebook-pagina dus zeker in de gaten deze zomer!

~AUGUSTUS 2011~ //Datum//

//Activiteit//

//Place to be//

18-08-2011 Pukkelpop @ Kiewit, Hasselt t.e.m. 20-08-2011 www.pukkelpop.be 26-08-2011 Jospop @ Schepdaal t.e.m. 27-08-2011 www.jospop.com Tijdens de vakantie geeft ‘Y-itch!’ je telkens een Facebook-update over een activiteit waar een redactielid is geweest! Hou onze Facebook-pagina dus zeker in de gaten deze zomer!

20

4STW’s jongerenmagazine ‘Y-itch!’


Denk

goed

na hoe je je

vakantie besteedt want hij kan zo voorbij zijn.

Jij

bepaalt

hoe

je

je

anderen!

drukke planning, is het dan

Het

is

niet

omdat

je

sterrenbeeld maagd is, dat je dit ook moet blijven in werkelijkheid…

Geniet van de welverdiende rust. Werken is voor volgend schooljaar!

al

te sterk moet houden aan je nog wel vakantie voor jou?

vakantie besteedt, niet de

Laat

Als je je tijdens je vakantie

Hou je vrienden ook tijdens de

vakantie,

aangezien

school de plaats is waar je je vrienden het meest ziet.

je

zorgen

varen

anders is je vakantie niets waard.

Neem in de vakantie ook eens tijd om na te denken en om te bezinnen…

Denk nog eens terug aan afgelopen schooljaar dan zul je uit je fouten leren.

Piekeren voor volgend jaar zal niet veel helpen, enkel verpesten.

Dure reizen en plannen zijn niets waard als je je niet amuseert.

Geniet meer van het heden en

denk

verleden

niet of

de

aan

het

toekomst

voor 2 maanden.

//Rubriek//Mitch Van Hove// 4STW’s jongerenmagazine ‘Y-itch!’


Bij ‘Y-itch!’ hebben we veel over voor onze trouwe lezers. Daarom starten we vanaf nu de nieuwe rubriek ‘Getest’, waarin we jullie over onze ervaringen vertellen die we hebben opgedaan na het testen van voedingswaren. Deze keer hebben we speciaal voor jullie de zware taak op ons genomen om de McDonald’s te bezoeken!

The Quarter Pounder is een hamburger die hier in België iets minder bekend is maar in het buitenland is hij razend populair! De Quarter pounder bestaat uit een hamburger met augurk, rauwe ui, ketchup en mosterd met daar bovenop 2 plakjes cheddar kaas. Naar onze mening is het speciale aan deze hamburger het vlees dat extra goed doorbakken blijkt te zijn.

The Big Mac! Het grote handelsmerk van McDonalds en

deze

is

belangrijkste

dan aan

ook dit

wereldwijd broodje

is

bekend! dan

Het

ook

de

legendarische Big Mac-Saus waarvan de ingrediënten nog niet geheel bekend blijken te zijn. Voor de rest bestaat

deze

hamburger

uit

de

gebruikelijke

groenten. Wij vinden de Big Mac zeer smakelijk maar het probleem is dat je zeer snel ziek kan worden van meerdere Big Macs te eten aangezien de smaak snel verveelt.

We

hadden

McDonald‟s!

fun Al

in

deze

verpakking zijn immers van onze kleine groep van 4 mensen!

22

4STW’s jongerenmagazine ‘Y-itch!’

//Rubriek//Mitch Van Hove//


Zomer: een mooi moment voor een nieuwe look! De zomer is voor vrouwen een mooi moment voor een minimetamorfose. 4% verandert dat seizoen compleet van look, terwijl 16% zich meer durft uit te spreken in het gebruik maken van kleur in make-up en kleding. Om goed voor de dag te komen laten vrouwen zich inspireren door de modebladen (30%), vriendinnen (23 %) en digitale media (15%). De voorbereiding voor de zomer bestaat uit afvallen (48%) en meer sporten en te bewegen (27%). Uiteraard zien de meeste vrouwen, namelijk 82%, zichzelf pas zomerklaar wanneer benen en oksels zijn geschoren of geharst.

De basis van de make-up voor deze zomer: een natuurlijke en perfect opgemaakte huid. Vloeibare foundation is een must. De looks variëren van uiterst natuurlijk en bijna bleek tot sexy rode koontjes. De oogmake–up is dit seizoen heel verschillend. We zien sexy zwart omrande ogen, maar ook heel natuurlijke oogmake-up.

Je kan alles doen met je haar of make-up, als je je maar goed in je vel voelt!

//Rubriek//Laura Deflou// 4STW’s jongerenmagazine ‘Y-itch!’


Alles op een rijtje 10 maanden heeft het jongerenmagazine- en project jullie overladen met nummers, projecten en nog zoveel meer! Tijd om een overzicht te maken van alle nummers én projecten die ‘Y-itch!’ dit jaar publiceerde/bracht.

De Y-itch!-nummers op een rijtje…

24

4STW’s jongerenmagazine ‘Y-itch!’


Alle projecten & activiteiten op een rijtje… Dé Grote Reclamecampagne!

Go To The Movie

Dé Y-itch!~Quiz 2011 Dé Y-itch!~Carwash

Y-itch! op YouTube

//Thema//Yens Sergooris//

4STW’s 4STW’sjongerenmagazine jongerenmagazine‘Y-itch!’ ‘Y-itch!’


Cartoonverhaal U hoeft deze cartoons niet altijd letterlijk of/en serieus te nemen! Leuke ideeën of reacties? Y-itch@hotmail.com is de plek voor al je ideeën/reacties!

Alle cartoons van Louis Clement:

26

4STW’s jongerenmagazine ‘Y-itch!’

//Cartoon//Louis Clement//


//Rubriek//Mitch Van Hove//

Een fictief project…

‘Y-itch!’ op de walk of fame!

Jeugdmagazines maken voor dummies!

Laatste Y-itch!-nummer 2010-2011… Bedankt voor jullie steun!

Y-itch!-redactie wilde vakantieplannen met opbrengst 2010-2011!

Koel blijven op het oudercontact. 4STW’s jongerenmagazine ‘Y-itch!’


28

4STW’s jongerenmagazine ‘Y-itch!’

Juninummer 2011  
Juninummer 2011  

Dit is het juninummer van het jongerenmagazine- en project Y-itch!. Meer nummers vind je op www.wix.com/jongerenproject/y-itch