Page 1


2


T O T A L C O N C E P T

Adoria design radiators

Basic

14

Modern

15

Design

20

Classic

22

Oase

23

Imago panel radiators

27

Terra floor heating

29

3


L E G E N D

LEGENDA LEGEND LEGEND LÉGENDE De collectoren zijn bedoeld voor de aan- en afvoer van het water. Er zijn verschillende vormen collectoren. Collectors: for water supply and drainage. There are different types of collectors. Kollektoren: dienen dazu, das Wasser zu- und abzuleiten. Es gibt verschiedene Formen von Kollektoren. Collecteurs : pour l’adduction et l’évacuation d’eau. Il y a plusieurs modèles de collecteurs. De buizen verbinden de twee collectoren met elkaar. Er zijn verschillende vormen buizen. Tubes: these connect the two collectors to one another. There are different types of tubes. Rohre: verbinden die beiden Konvektoren miteinander. Es gibt verschiedene Formen von Rohren. Tuyaux : pour relier les deux convecteurs. . Il y a plusieurs modèles de tuyaux. De maximale waterdruk tijdens werking van de radiator (Bar) The maximum water pressure (Bar) whilst the radiator is on. Der maximale Wasserdruck (in Bar) bei normalem Betrieb des Heizkörpers. Pression maximale de l’eau (en bar) lorsque le radiateur fonctionne. De geteste maximale waterdruk van een radiator (Bar). The maximum water pressure (Bar) a radiator can take has been tested. Es wird getestet, welchen Wasserdruck (in Bar) ein Heizkörper maximal aushält. La pression maximale de l’eau (en bar) pouvant être supportée par le radiateur a été testée. De maximale temperatuur tijdens werking van de radiator. The maximum temperature whilst the radiator is on. Die maximale Temperatur bei normalen Betrieb des Heizkörpers. Température maximale de l’eau lorsque le radiateur fonctionne. Is de radiator geschikt voor een stromingsbuis? Is the radiator suitable for a flow tube? Eignet sich der Heizkörper für den Anschluss an ein Strömungsrohr? Le radiateur peut-il être utilisé avec un tube d’injection? Welk elektrisch element is geschikt voor de radiator? Which electrical element is suitable for the radiator? Welches elektrische Heizelement ist geeignet? Quel élément pour ce radiateur?

4

maxºC


Verwarming

Totaalconcepten Oók als het om verwarming gaat, ligt de kracht van Haceka in het aanbieden van totaalconcepten. We hebben stilgestaan bij alle mogelijke facetten van het verwarmen. Onze collectie is daardoor breed en divers, maar door de uniforme verpakking hebben onze producten een duidelijke, eenduidige uitstraling. Door onze innovatiekracht lukt het ons bovendien om vernieuwende producten op de markt te brengen. Dit alles zorgt ervoor dat het rendement per meter in uw winkel omhoog gaat.

Heating

Total concepts Haceka’s strength lies in its ability to offer total concepts, and heating is no exception. We have taken all possible aspects of heating into account. Therefore our range is wide and diverse, but thanks to the uniform packaging, our products are recognisable and distinctive in character. Furthermore, our innovation capacity enables us to launch renewable products on the marketplace. All of the above ensures that the yield per metre in your store will increase.

Heizung

Komplettlösungen Auch wenn es ums Heizen geht, liegt die Stärke von Haceka im Anbieten von Komplettlösungen. Wir haben uns zu allen denkbaren Facetten des Heizens Gedanken gemacht. Unsere Kollektion ist somit umfangreich und divers, aber durch die einheitliche Verpackung sind unsere Produkte eindeutig erkennbar. Aufgrund unserer Innovationskraft sind wir außerdem in der Lage, immer aktuelle Produkte auf den Markt zu bringen. Dank unserer Leistungsfähigkeit erzielen Sie also in Ihrem Geschäft pro Meter Ausstellungs fläche einen höheren Umsatz.

Chauffage

Concepts globaux La force de Haceka réside dans le fait de proposer des concepts globaux, même s’il s’agit de chauffage. Nous avons examiné toutes les facettes du chauffage en détail. Bien que nous soyons en mesure de proposer une vaste collection, nos produits ont un aspect univoque et reconnaissable grâce à leur conditionnement uniforme. De plus, notre force d’innovation nous permet de commercialiser des produits innovants. Tout ceci permet d’augmenter le rendement par mètre dans votre magasin.

5


Het assortiment verwarming van Haceka bestaat uit

Design radiatoren: behaaglijke warmte én decoratief

• Design radiatoren • Paneel radiatoren • Vloerverwarming

De tijd dat u uw design radiator alleen gebruikt om de handdoeken te drogen in de badkamer is voorbij. Een design radiator heeft een luxe uitstraling en is een sierraad voor iedere ruimte in uw woning. Iedereen volgt zijn eigen smaak en Haceka presenteert vier stijlen zodat voor iedere woonwens een radiator beschikbaar is. Bij Haceka kunt u kiezen uit designradiatoren in de volgende stijlen; basic, modern, design en klassiek.

In de folder leest u eerst wat algemene informatie per categorie. Daarna volgt een gedetailleerd overzicht, waar u per model alle informatie kunt lezen die nodig is.

Design en Paneel radiatoren Kwaliteit EN442 is een Europese norm die de berekening voor uitgifte van een radiator heeft gestandaardiseerd. Als consument weet u dan hoeveel warmte de radiator afgeeft in een standaard omgeving. De criteria voor die standaard omgeving is als volgt. Volgens EN 442 wordt het wattage bepaald aan de hand van een aanvoer van water met de temperatuur van 75°C en een retour van 65°C bij een kamertemperatuur van 20°C graden. Een radiator kan alleen worden vergeleken met een andere radiator als ze volgens dit principe zijn getest. Dit kan niet als de radiator getest is volgens een andere norm. Een fabrikant kan bijvoorbeeld de aanvoertemperatuur verhogen naar 90°C. Dan zal het wattage van dezelfde radiator hoger zijn. Het wattage is nodig om te berekenen welke en hoeveel radiatoren u nodig heeft om een ruimte te verwarmen. De calculaties die in deze folder staan zijn gebaseerd op radiatoren die getest zijn volgens EN442. Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij Haceka. Naast het voldoen aan de Europese keurmerken wordt iedere radiator getest op lekkage voordat de radiator de fabriek mag verlaten. Daarom geeft Haceka op alle design- en paneelradiatoren 10 jaar garantie. Uitvoering en montage Alle paneel en design radiatoren zijn er in de meest voorkomende maten. Op de verpakking vindt u de afmeting en de warmte afgifte. Zo kunt u heel gemakkelijk de radiator kiezen die je nodig hebt. De radiatoren in deze folder worden geleverd inclusief: - Bevestigingsmateriaal - Wandsteunen - Ontluchtingsventiel - Blindstopper - Montage instructie De radiatoren zijn eenvoudig te monteren. Scan onderstaande QR code voor de instructiefilm. De montage vindt u natuurlijk ook in de verpakking.

Basic Dit zijn de standaard designradiatoren van goede kwaliteit tegen een redelijke prijs. U heeft de keus uit D-vormige en vierkante collectoren en ronde en ovale buizen. Zo kunt u de radiator toch de stijl geven die past bij uw badkamer en/ of toilet. De basic designradiatoren zijn uitermate geschikt als bijverwarming of voor het verwarmen en drogen van uw handdoeken. De accessoire serie Oase past op alle modellen. Daarmee creëert u uw eigen radiator met uw persoonlijke functionaliteit en uitstraling. Modern Deze collectie biedt u radiatoren met een luxere uitstraling. Ook zijn de modellen in grotere afmetingen verkrijgbaar. U kunt kiezen uit ronde collectoren en ronde of platte buizen. Vooral de platte buizen geven een strakke uitstraling. De radiatoren zijn vanwege hogere warmteafgifte geschikt voor zowel hoofd- als bijverwarming, afhankelijk van uw wensen. De radiatoren zijn niet specifiek ontworpen voor de badkamer, ook al kunnen ze daar wel gebruikt worden. Deze radiatoren zijn van toepassing in iedere ruimte binnen uw huis. Design Met de modellen uit deze collectie haalt u radiatoren in huis die qua ontwerp of materiaalgebruik eruit springen. Zo is de Merzouga gemaakt van 100% hoogwaardig RVS. De kwaliteit van het RVS bepaalt of er makkelijk vlekken op de radiator komen en of de afwerking er luxueus uitziet. Bij de Merzouga hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. De radiator is een sieraad in uw woning. Houdt u van een strak interieur, dan is de Tanami werkelijk een pronkstuk in uw woonkamer. Het strakke paneel met structuur afwerking geeft een trendy, luxueuze uitstraling. Klassiek De klassieke radiator Victoria is een blikvanger in zowel de moderne als de klassieke badkamer. De buizen zijn gemaakt van messing. De combinatie van de buizen en de lederradiator maakt deze radiator tot een ‘must have’. U hoeft de radiator niet op te hangen, maar kunt deze gewoon bevestigen aan de muur en vloer. Let er wel op dat alle buizen warm worden; dat is handig voor het drogen van handdoeken.

Verwarming Accessoires • Haceka heeft een assortiment met decoratieve en technische accessoires. - De decoratieve accessoires bestaan uit haakjes, handdoekhouders en toiletrolhouders die op de design radiator gemonteerd kunnen worden. Door het unieke bevestigingssysteem kunnen de accessoires op ieder model gemonteerd worden.

6


-De technische accessoires bestaan uit radiatorkranen, stromingsbuizen en elektrische verwarmingselementen. • Bij de kraantjes is er keuze uit fraaie designkraantjes, luxe thermostaatkranen of een H-blok. Alle kranen zijn verkrijgbaar in de modellen recht en hoek. • De ideale aansluiting van de designradiator is diagonaal. Indien dit niet mogelijk is, kan er gebruik worden gemaakt van een stromingsbuis om de radiator goed te verwarmen. In de folder wordt aangegeven welk model geschikt is voor een stromingsbuis. • De elektrische verwarmingselementen zijn geschikt voor ruimtes waar geen CV aanwezig is. U vult de radiator met water en deze wordt elektrisch verwarmd door het element

Paneel radiatoren behaagelijke warmte overal in huis Zijn uw huidige radiatoren aan vervanging toe? De makkelijkste oplossing is om dan weer radiatoren te nemen. Al het leidingwerk is immers al aanwezig, waardoor u de nieuwe radiatoren eenvoudig kunt installeren. De radiatoren van Haceka bieden een hoog rendement door het gebruik van smalle en dichter bij elkaar geplaatste waterkanalen. Hierdoor kunnen meer convectielamellen op de panelen bevestigd worden. Deze zijn rechtstreeks op elke waterkanaal gelast, wat een verhoging van de warmteafgifte tot gevolg heeft. De paneelradiatoren van Haceka worden geleverd inclusief zijpanelen en rooster aan de bovenzijde. Er zijn twee soorten paneelradiatoren verkrijgbaar. - Una, een enkele radiator met één convector, type 11 - Duo, een dubbele radiator met twee convectoren, type 22

Vloerverwarming Voelt u niets voor radiatoren in uw huis? En wilt u met blote voeten overal in huis kunnen rondlopen? Dan is de keuze voor vloerverwarming snel gemaakt. Met vloerverwarming profiteert u van een heleboel prettige voordelen: een hoge warmte opbrengst, lager energie verbruik en (een prettige bijkomstigheid) minder stofverplaatsing in huis! Kwaliteit Uitvoering en montage De Fuego elektrische vloerverwarmingsmat wordt geleverd in sets van 1, 2,5 en 4 m2, geschikt voor onder een tegel vloer. Ook voor de minder ervaren klussers zijn de vloerverwarmingssystemen van Haceka heel eenvoudig te installeren. De mat is zelfklevend. Dat is handig want dan kunt u deze direct op een betonnen dekvloer of bestaande tegelvloer aanbrengen, zonder dat deze verschuift. De nieuwe tegels lijmt u er simpelweg bovenop.

dus ook niet kan beschadigen.

Het kiezen van de juiste verwarming Bepaal eerst in welke ruimtes u verwarming nodig heeft en waar ze komen te hangen. U krijgt het beste rendement als u ze op de koudste plekken plaatst, bijvoorbeeld onder een raam of tegen een buitenmuur. Bepaal uw warmtebehoefte • Bereken het aantal kubieke meters van de ruimte: (lengte x breedte x hoogte). • Bepaal de gewenste temperatuur in de ruimte (zie ook de tabel hieronder). Houdt hierbij rekening met de isolatie van uw huis. • Bereken tot slot het benodigde warmtevermogen per kamer: vermenigvuldig het aantal m3 van de ruimte (zie 1) met het benodigde wattage per m3 (zie 2). bijvoorbeeld: 57,6 m3 x 65 W = 3744 Watt Let op! Bij geïsoleere muren kunt u 10% van het berekende vermogen aftrekken. Voor een 2°C hogere temperatuur is een radiatorcapaciteit van 10% extra nodig. Kiezen en aanschaffen Nu u de warmtebehoefte per kamer weet, kunt u de radiatoren kiezen die u nodig heeft. Bij grotere ruimtes is het beter om de warmte te verdelen over meerdere radiatoren die dan samen het gewenste vermogen leveren.

Isolatie Zeer goed

Watt/ m3 Watt/ m3 Omschrijving 20°C 24°C 45 55 Huidige bouwnorm, zwaar geïso leerd en HR-glas Goed 65 75 Spouwmuur isolatie en dubbelglas Gewoon 85 95 Spouwmuur en enkel glas Matig 100 115 Enkel steens en enkel glas

Meer weten? Bijvoorbeeld over de installatie, onderhoud en handige tips van designradiatoren, paneelradiatoren, vloerverwarming en accessoires? Kijk op www.haceka.com

Thermostaat Niet alle thermostaten zijn geschikt voor vloerverwarming. Daarom heeft Haceka een speciale thermostaat ontwikkeld. Een slim programmeerbaar apparaat met een beschermingsfactor voor uw vloer. Er zit namelijk een handige warmtebegrenzing op, die wordt gemeten met behulp van de vloersensor. Die zorgt ervoor dat de vloer niet te heet kan worden en

7


The range of Heating by Haceka consists of

Design Radiator Pleasant heat and decorative

• Design radiators • Panel radiators • Under-floor heating

The time that you only used your design radiator to dry towels in the bathroom is over. A design radiator has a luxury appearance and is an attractive addition to any room in your house. Everyone has their own taste and Haceka presents four models so that there is a radiator available for every style of home. At Haceka, you can choose from design radiators in the following models: basic, modern, design and classic.

In this brochure, you will first read some general information per category. This will be followed by a detailed overview, where you can read all the information you need about each model. European standard EN442 is a European standard which has standardized the calculation for heat emission of a radiator. According to EN442 the wattage is determined by the water supply with a temperature of 75°C and a return temperature of 65°C at a room temperature of 20°C. A radiator can only be compared to another one if they are tested according to this principle. This cannot be done if the radiator was tested according to another standard. A manufacturer can, for instance, increase the supply temperature to 90°C. The wattage of that radiator would therefore appear higher. The wattage is necessary for calculating which radiators and how many of them you will need to heat a room. The calculations shown in this brochure are based on radiators that have been tested according to EN442. Haceka considers quality of paramount importance. In addition to meeting European quality standards, every radiator is tested for leakage before it is allowed to leave the factory. This is why Haceka gives a 10 year guarantee on all design radiators and panel radiators. Model and assembly All the panel radiators and design radiators are available in the most common sizes. On the packaging you can see the size and the heat emission, so it is very easy for you to choose the radiator you need. The radiators in these brochures will include - Fastening material - Wall brackets - Air-release valve - Blind stopper - Installation instructions The radiators are easy to assemble. Scan the QR code below for the instruction film. Of course, you will also find the assembly instructions in the packaging.

Basic These are the standard high-quality design radiators at reasonable prices. You can choose between D-shaped and square collectors and round or oval tubes. This way you can still give the radiator the style that matches your bathroom and/or toilet. The basic design radiators are well suited for additional heating or warming and drying your towels. Oase’s accessories fit all models. With these you create your own radiator with your required functionality and the desired appearance. Modern This collection offers you radiators with more a luxurious appearance. These models are also available in bigger sizes. You can choose from round collectors and round or flat tubes. The flat tubes emphasize the modern design. Because of the higher heat emission the radiators are suitable as main or additional heating, depending on your needs. The radiators are not designed specially for the bathroom although they can be used there. These radiators can be used in every room in your house. Design With the models from this collection you will get radiators that stand out because of their design and use of material. For example, Merzouga is made of 100% high-quality stainless steel. Whether the radiator stains easily or whether it looks luxurious is determined by the quality of the stainless steel. With Merzouga you do not need to worry about that. The radiator is a feature in your home. If you prefer an interior with a linear look, the Tanami will form a real focal point in your living room. The linear panel with a structural finish gives a trendy, luxury look. Classic The classic radiator Victoria is an eye-catcher in modern as well as classic bathrooms. The tubes are made of brass. The combination of tubes and the leather radiator makes this radiator a must have. There is no need to mount the radiator; you can just attached it to the wall and floor. Please note that all tubes will heat up; you can use these for drying towels.

Heating Accessories • Haceka has a range of decorative and technical accessories. - The decorative accessories consist of hooks, towel holders and toilet roll holders that can be fitted to the design radiator. Due to the unique fitting system, the accessories can be fitted to every model. -T  he technical accessories consist of radiator taps, flow tubes and electric heating elements. • The taps come in a choice of attractive design taps, luxury thermostatically controlled taps or an H-block. All the taps are available in straight and perpendicular models. • The ideal connection for the design radiator is diagonal. If this is not possible, a flow tube can be used in order to heat the radiator properly. The brochure indicates which model is suitable for a flow tube.

8


• The electric heating elements are suitable for rooms where there is no central heating available. You fill the radiator with water and it is electrically heated by the element.

Panel radiators, for a pleasant heat throughout the whole house Do you want to replace your current radiators? The easiest solution is to buy radiators again. The plumbing is already there of course, which makes installing new radiators all the more easy. Haceka’s radiators have a high yield because of the use of narrow and closely placed water channels. This makes it possible to place more convection slats on the panels. These are welded directly onto each water channel, resulting in an enhanced heat emission. The panel radiators by Haceka are supplied inclusive of side panels and a grid at the top. There are two types of panel radiator available: - Una, a single radiator with one convector, type 11 - Duo, a double radiator with two convectors, type 22

Floor heating No radiators in your living room or bathroom, and always a pleasantly warm floor. You can enjoy this with floor heating by Haceka. The floor is heated uniformly by means of radiation. Heat emission throughout the room is equal, which ensures a pleasant temperature. Quality Model and assembly The Fuego electric under-floor heating mat is supplied in sets of 1, 2.5 and 4 m2, suitable for using under a tiled floor. The under-floor heating systems by Haceka are also very easy to assembly for the less experienced D.I.Y’ers. The mat is self-adhesive, which is useful because you can fit it directly to a concrete floor or existing tiled floor without it becoming displaced. You simply glue the new tiles on top.

Attention! For insulated walls, you can deduct 10% from the capacity calculated. For a 2°C higher temperature, a radiator capacity of 10% extra is required. Making a choice and then purchasing Now that you know the heating requirements for each room, you can choose the radiators that you need. For larger rooms, it is better to divide the heat over several radiators which then supply the required capacity together.

Watt/ m3 Watt/ m3 Description 20°C 24°C 45 55 Present building standards, heavily insulated and high yield glass Good 65 75 Cavity wall and double glazing Average 85 95 Cavity wall and single glazing Moderate 100 115 Single wall and single glass Insulation Very good

Do you wish to know more? For example, about the installation or maintenance, or useful tips about design radiators, panel radiators, under-floor heating and accessories? Then visit our website at www.haceka.com.

Thermostat Not all thermostats are suitable for under-floor heating. This is why Haceka has developed a special thermostat. A smart thermostat that can be programmed and with a protection factor for your floor – the thermostat has a useful heat limiter. The heat is measured using the floor sensor, which ensures that the floor does not become too hot and therefore cannot be damaged.

Choosing the right heating First decide in what rooms you need heating and where the radiators will be placed. You will get the best yield if you place the radiators in the coldest spots, for example, under a window or against an outside wall. Determine your heating needs • Calculate the number of cubic metres of the room: (length x width x height). • Determine the temperature desired in the room (see also the table below). In doing so, also take account of the insulation of your house. • Finally, calculate the heat capacity required for each room: Multiply the number of m3 of the room (see 1) by the required wattage per m3 (see 2). for example: 57.6 m3 x 65 W = 3744 Watt

9


L’assortiment Chauffage d’Haceka se compose de • Radiateurs design • Radiateurs à panneaux • Chauffage par le sol Ce dépliant vous propose des informations générales par catégorie. Vous trouverez ensuite un aperçu détaillé qui vous permettra de prendre connaissance de toute l’information nécessaire par modèle. Norme européenne EN442 est une norme européenne destinée à standardiser le calcul du dégagement de chaleur d’un radiateur. Cela signifie que le consommateur peut comparer les puissances en watts des radiateurs testées selon la norme EN442. Selon EN 442, la puissance en watts est déterminée à l’aide d’une arrivée d’eau à une température de 75 °C et d’un retour à 65 °C à une température ambiante de 20 °C. Un radiateur ne peut être comparé à un autre radiateur que s’ils ont été testés selon ce principe. Cette comparaison est impossible lorsqu’un radiateur a été testé selon une autre norme. Un fabricant peut, par exemple, augmenter la température de l’eau de façon à atteindre 90°C à l’arrivée. La puissance en watts de ce radiateur sera alors plus élevée.La puissance est nécessaire pour calculer le type et la quantité de radiateurs nécessaires pour chauffer un espace. Les calculs de ce dépliant se basent sur des radiateurs testés selon la norme EN 442. Haceka attache beaucoup d’importance à la qualité. Chaque radiateur satisfait non seulement aux normes européennes, mais on vérifie aussi si le radiateur ne présente pas de fuites avant qu’il ne quitte l’usine. Pour cette raison, Haceka donne une garantie de 10 ans sur tous les radiateurs design et à panneaux. Exécution et montage Tous les radiateurs à panneaux et design existent dans les dimensions les plus fréquentes. Les dimensions et l’émission de chaleur se trouvent sur l’emballage. Vous pouvez ainsi très facilement choisir le radiateur dont vous avez besoin. Tous les radiateurs dans cette brochure sont fournis avec: - Matériel de fixation - Equerres - Purge d’air - Bouchon - Notice d’installation Les radiateurs sont faciles à monter. Scannez le code QR cidessous pour voir la vidéo d’instruction. Les instructions de montage se trouvent bien entendu aussi sur l’emballage.

Gamme de radiateurs design Fini le temps ou vous utilisiez votre radiateur design uniquement pour sécher les serviettes dans la salle de bain. Un radiateur design a un rayonnement de luxe et est un bijou pour chaque espace de votre habitation. A chacun de suivre ses propres goûts et Haceka propose quatre styles vous permettant de disposer d’un radiateur correspondant à vos souhaits. Chez Haceka, vous pouvez choisir entre des radiateurs design des styles suivants : basique, moderne, design et classique Basic Il s’agit de radiateurs design standard de bonne qualité, vendus à un prix abordable. Vous avez le choix entre des collecteurs carrés en forme de D et des conduites ovales et rondes. Ceci permet de donner au radiateur le style qui s’accorde avec votre salle de bains et/ou vos toilettes. Les radiateurs design Basic conviennent particulièrement au chauffage d’appoint ou au chauffage et séchage de vos serviettes. Les accessoires Oase s’adaptent à tous les modèles. Vous créez ainsi votre propre radiateur en lui donnant votre cachet personnel. Modern Cette collection vous offre des radiateurs d’un aspect plus luxueux. Des modèles aux dimensions plus importantes sont disponibles. Vous pouvez choisir entre des collecteurs ronds ou des conduites rondes ou plates. Les conduites plates ont un aspect plus sobre. Ces radiateurs dégagent davantage de chaleur et conviennent aussi bien au chauffage principal qu’au chauffage d’appoint, en fonction de vos souhaits. Ils ne sont pas spécialement conçus pour les salles de bains, bien qu’ils puissent y être utilisés sans problèmes. Ils conviennent à chaque pièce de votre maison. Design Les radiateurs de cette collection sautent aux yeux de par leur conception et leurs matériaux. Le modèle Merzouga, par exemple, est fabriqué entièrement en inox de haute qualité. La qualité de l’inox détermine si le radiateur est sensible aux taches et si sa finition a un aspect luxueux. Le modèle Merzouga permet d’avoir l’esprit tranquille. Le radiateur est destiné à orner votre habitation. Si vous appréciez un intérieur design, alors le Tanami est réellement un joyau dans votre salle de séjour. Le panneau lisse avec une finition structurée donne un rayonnement luxueux et tendance. Classique Le radiateur classique Victoria accroche l’attention dans toutes les salles de bains, qu’elles soient classiques ou modernes. Les conduites sont fabriquées en laiton. La combinaison de conduites et d’un radiateur à éléments en fait un ‘must’. Vous n’avez pas besoin de suspendre ce radiateur. Vous pouvez le fixer simplement au mur et au sol. Veillez toutefois à ce que toutes les conduites chauffent bien. C’est pratique pour sécher les serviette.

Accessoires chauffage • Haceka a un assortiment d’accessoires techniques et décoratifs. - Les accessoires décoratifs se composent de petits crochets, de porte-serviette et de dérouleurs de papier toilette qui peuvent être montés sur le radiateur design. Leur système de fixation unique permet aux accessoires d’être montés sur chaque modèle. - L es accessoires techniques se composent de robinets de radiateur, de tubes d’injection et d’éléments de chauffage électrique.

10


• Dans les robinets, vous avez le choix entre les petites robinets design, les robinets thermostatiques ou le bloc H. Toutes les robinets sont disponibles dans les modèles droits ou coudés. • Le raccordement idéal du radiateur design est diagonal. Si ce n’est pas possible, vous pouvez utiliser un tube d’injection pour bien chauffer le radiateur. Le dépliant indique quel est le modèle adapté à un tube d’injection. • Les éléments de chauffage électrique sont adaptés pour des espaces sans chauffage central. Vous remplissez le radiateur d’eau et celle-ci est chauffée électriquement par l’élément.

Radiateur à panneaux une chaleur agréable partout dans la maison Voulez-vous remplacer vos radiateurs ? La solution la plus simple consiste à les remplacer par d’autres radiateurs. En effet, les canalisations sont déjà présentes, ce qui permet d’installer facilement les nouveaux radiateurs. Les radiateurs Haceka ont un bon rendement grâce à l’utilisation d’un réseau plus dense de canaux aquifères étroits. Ceci permet de fixer davantage de lamelles de convection sur les panneaux. Celles-ci sont soudées directement sur chaque canal, ce qui augmente la puissance calorifique.Les radiateurs à panneaux d’Haceka sont livrés avec les panneaux latéraux et une grille sur le dessus. Deux types de radiateurs à panneaux sont disponibles. - Una, un seul radiateur avec un convecteur, de type 11. - Duo, un double radiateur avec deux convecteurs, de type 22.

Chauffage par le sol Plus besoin de radiateurs dans votre séjour ou votre salle de bains et toujours un sol agréablement chaud. C’est ce que vous obtenez avec le système de chauffage par le sol de Haceka. Le sol est chauffé d’une manière égale par rayonnement. Le dégagement de chaleur est le même dans toute la pièce, ce qui donne lieu à une température très agréable. Qualité Exécution et montage Le tapis de chauffage électrique par le sol Fuego est livré en éléments de 1, 2, 5 et 4 m², adaptés à être placés sous le carrelage. Pour les bricoleurs moins expérimentés, les systèmes de chauffage par le sol de Haceka sont très faciles à installer. Le tapis est autocollant. C’est pratique car vous pouvez le poser alors directement sur une dalle en béton ou sur le carrelage existant, sans qu’il ne glisse. Vous collez alors simplement les nouveaux carrelages au-dessus.

Déterminez votre besoin en chaleur. • Calculez le nombre de mètres cubes de l’espace : (longueur x largeur x hauteur). • Déterminez la température souhaitée dans l’espace (voir également le tableau ci-dessous). Tenez compte dans ce cas de l’isolation de votre maison. • Calculez ensuite la puissance calorique nécessaire par pièce : Multipliez le nombre de m³ de l’espace (voir 1) avec la puis sance nécessaire par m³ (voir 2). Par exemple : 57,6 m3 x 65 W = 3744 Watt Attention ! Vous pouvez retirer 10 % de la puissance calculée pour les murs isolés. Pour une température de 2°C supérieure, vous avez besoin de 10 % de capacité de radiateur en plus. Choisir et acheter Quand vous connaissez le besoin en chaleur de chaque pièce, vous pouvez choisir les radiateurs dont vous avez besoin. Dans des zones plus vastes, il est préférable de répartir la chaleur sur plusieurs radiateurs qui fournissent alors ensemble la puissance nécessaire. leveren.

Isolation Très bonne

Watt/ m3 Watt/ m3 Description 20°C 24°C 45 55 Norme de construction actuelle, isolation lourde et vitrage HR Bonne 65 75 Isolation avec murs creux et double vitrage Normale 85 95 Murs creux et simple vitrage Moyenne 100 115 Une seule brique et simple vitrage

En savoir plus? Par exemple à propos de l’installation, de l’entretien et des trucs pratiques des radiateurs design, des radiateurs à panneaux, du chauffage par le sol et des accessoires? Cliquez sur www.haceka.com.

Thermostat Tous les thermostats ne sont pas adaptés pour le chauffage par le sol. C’est pour cette raison que Haceka a développé un thermostat spécial, disponible chez Karwei. Un appareil intelligent programmable avec un coefficient de protection pour votre sol. Il contient notamment une limitation pratique de la chaleur, qui est mesurée à l’aide d’un capteur dans le sol. On évite ainsi que le sol ne devienne trop chaud et que cette chaleur ne provoque des dommages.

Le choix du bon chauffage Déterminez d’abord dans quels espaces vous avez besoin d’un chauffage et où vous allez installer les radiateurs. Vous obtiendrez le meilleur rendement en les installant aux endroits les plus froids, par exemple sous une fenêtre ou contre un mur extérieur.

11


Zum Heizungs-Sortiment von Haceka gehören - Design-Heizkörper - Panel-Heizkörper - Bodenheizung In dem Prospekt erhalten Sie zunächst einige allgemeine Informationen zu den jeweiligen Kategorien. Daran schließt sich eine detailliertere Übersicht an, der Sie alle notwendigen Informationen zu den einzelnen Modellen entnehmen können. Qualität Design- und Panel-Heizkörper EN 442 ist eine europäische Norm, die die Berechnung für die Wärmeabgabe eines Heizkörpers standardisiert. Gemäß EN 442 wird die Wattleistung anhand einer Wassertemperatur von 75°C am Eingang und von 65°C am Ausgang bei einer Umgebungstemperatur von 20° C festgestellt. Heizkörper können nur miteinander verglichen werden, wenn sie nach diesem Prinzip getestet wurden. Wurde ein Heizkörper nach einer anderen Norm getestet, ist dies nicht möglich. Ein Hersteller kann beispielsweise die Eingangstemperatur auf 90°C erhöhen. Dann ist die Wattleistung desselben Heizkörpers höher. Die Wattzahl ist notwendig, um die Anzahl der Heizkörper zu berechnen, die Sie benötigen, um einen Raum zu beheizen. Die in diesem Prospekt aufgeführten Berechnungen basieren auf Heizkörpern, die nach EN442 getestet wurden. Ein Heizkörper von Haceka muss nicht nur den europäischen Gütezeichen entsprechen, sondern wird auch anderen Tests unterzogen. So wird auch auf Leckage getestet, bevor ein Heizkörper die Fabrik verlässt. Daher gibt Haceka auf alle Design- und Panel-Heizkörper 10 Jahre Garantie. Ausführung und Montage Alle Panel- und Design-Heizkörper sind in den häufigsten Maßen erhältlich. Auf der Verpackung finden Sie Angaben zu den Abmessungen und der Wärmeleistung. So können Sie ganz einfach den Heizkörper auswählen, den Sie brauchen. Die Heizkörper wird geliefert insgesamt: - Befestigungsmaterial - Wandhalter - Entlüftungsventil - Blindstopfen - Montageanleitung Die Heizkörper lassen sich ganz einfach montieren. Scannen Sie den unten stehenden QR-Code ein, um zum Anleitungsfilm zu gelangen. Die Montageanleitung finden Sie natürlich auch in der Verpackung.

Design Heizkörper Behagliche Wärme und decorative Die Zeiten, in denen Sie Ihren Design-Heizkörper im Badezimmer nur zum Trocknen von Handtüchern verwendet haben, sind vorbei. Ein Design-Heizkörper verströmt Luxus und ist ein Schmuckstück für jeden Raum Ihres Zuhauses. Jeder hat seinen eigenen Geschmack und Haceka bietet vier Stilrichtungen an, so dass für jeden Wohnwunsch ein Heizkörper zur Verfügung steht. Bei Haceka haben Sie die Auswahl aus Design-Heizkörpern in den folgenden Stilrichtungen: Basic, Modern, Design und Klassisch. Basic Diese Modelle sind standardmäßige Design-Heizkörper: gute Qualität zu einem vernünftigen Preis. Sie haben die Wahl zwischen D-förmigen und rechteckigen Kollektoren und runden und ovalen Rohren. Durch Ihre persönliche Wahl passt sich Ihr Heizkörper dem Stil Ihres Badezimmers und/oder Ihres WCs an. Die Basic-Heizkörper eignen sich ausgezeichnet als Zusatzheizung oder zum Trocknen oder Anwärmen Ihrer Handtücher. Die Accessoires der Serie Oase passen zu allen Modellen. Damit verleihen Sie Ihrem Heizkörper persönliche Funktionalität und Ausstrahlung. Modern Diese Kollektion bietet Heizkörper mit einer luxuriöseren Ausstrahlung. Die Modelle sind auch in größeren Größen erhältlich. Sie haben die Wahl zwischen runden Kollektoren und runden oder flachen Rohren. Vor allem flache Rohre wirken schlichtelegant. Da diese Heizkörper viel Wärme abgeben, können Sie sie je nach Wunsch sowohl als Haupt- als auch als Zusatzheizung einsetzen. Die Heizkörper wurden nicht speziell für das Badezimmer entworfen, obwohl sie natürlich auch dort installiert werden können. Die Heizkörper eignen sich für alle Räume im Haus. Design Mit den Modellen aus dieser Kollektion erwerben Sie Heizkörper, die in Sachen Entwurf oder Materialverwendung außergewöhnlich sind. Das Modell Merzouga ist beispielsweise aus 100 % hochwertigem Edelstahl gefertigt. Es hängt von der Qualität des Edelstahls ab, ob der Heizkörper anfällig ist für Flecken und ob die Verarbeitung luxuriös wirkt. Beim Modell Merzouga brauchen Sie sich diesbezüglich keine Sorgen zu machen. Der Heizkörper stellt ein Schmuckstück in Ihrer Wohnung dar. Mögen Sie strenge Linien im Innenraum? Dann ist der Tanami wirklich ein Prunkstück in Ihrem Wohnzimmer. Das gerade Panel mit Strukturoberfläche verströmt eine trendige, luxuriöse Ausstrahlung. Klassisch Der klassische Heizkörper Victoria ist ein Blickfang sowohl im modernen als auch im klassisch eingerichteten Bad. Die Rohre sind aus Messing. Die Kombination aus Rohren und Rippenheizkörper macht diesen Heizkörper zu einem echten Hingucker. Der Heizkörper muss nicht aufgehängt werden. Sie können ihn einfach an der Wand und am Fußboden befestigen. Achten Sie jedoch darauf, dass alle Rohre warm werden. So können Handtücher praktisch trocknen.

Heizungs-Accessoires • Haceka verfügt über ein Sortiment an dekorativen Accessoires und technischen Zubehörteilen. - Zu den dekorativen Accessoires gehören Haken, Handtuchhalter und Toilettenrollenhalter, die am Design-Heizkörper angebracht werden können. Dank des einzigartigen Befestigungssystems können die Accessoires an jedes Modell montiert werden. - Zu den technischen Zubehörteilen gehören Heizkörperventile, Durchflussrohre und elektrische Heizelemente.

12


• Bei den Ventilen haben Sie die Wahl aus schönen DesignVentilen, luxuriösen Thermostat-Ventilen oder H-Blöcken. Alle Ventile sind in den Ausführungen gerade und abgewinkelt verfügbar. • Der Design-Heizkörper wird idealerweise diagonal angeschlossen. Falls das nicht möglich ist, kann ein Durchflussrohr eingesetzt werden, um eine gute Aufheizung des Körpers sicherzustellen. Im Prospekt wird angegeben, welches Modell sich für ein Durchflussrohr eignet. • Die elektrischen Heizelemente kommen für Räume in Frage, in denen es keine Zentralheizung gibt. Sie füllen den Heizkörper mit Wasser, das vom Heizelement elektrisch erwärmt wird.

Panel-Heizkörper Behagliche Wärme im gesamten Haus Möchten Sie Ihre Heizkörper austauschen? Am einfachsten ist es, sich auch wieder für Heizkörper zu entscheiden. Das ganze Rohrnetz ist ja schon vorhanden. Die Installation der neuen Heizkörper ist dann simpel. Mit den Heizkörpern von Haceka haben Sie eine hohe Nutzleistung, dank dem Einsatz schmaler und enger beieinander liegender Wasserkanäle. So können mehr Konvektionslamellen auf den Flachheizkörpern befestigt werden. Diese wurden direkt auf die einzelnen Wasserkanäle geschweißt, sodass die Wärmeabgabe gesteigert wird. Die Panel-Heizkörper von Haceka werden inklusive Seitenpanelen und Heizungsgitter an der Oberseite geliefert. Es sind zwei Arten Panel-Radiatoren erhältlich. - Una, ein Einzel-Heizkörper mit einem Konvektor, Typ 11. - Duo, ein Doppel-Heizkörper mit zwei Konvektoren, Typ 22.

Bodenheizung Keine Heizkörper mehr in Ihrem Wohn- oder Badezimmer und immer ein angenehm warmer Fußboden? Kein Problem mit Bodenheizung von Haceka. Die Fußbodenheizung erfolgt gleichmäßig mithilfe von Strahlung. Die Wärmeabgabe ist überall im Zimmer gleich, sodass eine sehr angenehme Temperatur herrscht. Qualität Ausführung und Montage Die elektrische Bodenheizmatte Fuego wird in Sets von 1, 2, 5 und 4 m2 geliefert und eignet sich für die Montage unter Fliesenböden. Auch der weniger erfahrene Heimwerker kann die Bodenheizungssysteme von Haceka ganz einfach installieren. Die Matte ist selbstklebend. Das ist sehr praktisch, da Sie sie ohne Verrutschen direkt auf der Oberfläche des Betonbodens oder des bestehenden Fliesenbodens verlegen können. Die neuen Fliesen werden dann einfach darüber verlegt. Thermostat Nicht alle Thermostate eignen sich für Bodenheizungen. Daher hat Haceka ein spezielles Thermostat entwickelt, das natürlich bei Karwei erhältlich ist. Hierbei handelt es sich um ein intelligentes und programmierbares Gerät, das Ihren Boden schützt. Es verfügt nämlich über eine praktische Wärmebegrenzung, die über einen Bodensensor gesteuert wird. Auf diese Weise kann sich der Boden nicht zu sehr aufheizen und auch nicht beschädigt werden.

Die richtige Heizung auswählen Legen Sie zunächst fest, in welchen Räumen Sie eine Heizung benötigen und wo Sie sie aufhängen möchten. Die beste Wärmeleistung erzielen Sie, wenn Sie den Heizkörper an der kältesten Stelle anbringen, beispielsweise unter einem Fenster oder an einer Außenmauer. Bestimmen Sie Ihren Wärmebedarf • Berechnen Sie die Anzahl von Kubikmetern des Raums: (Länge x Breite x Höhe). • Legen Sie die gewünschte Temperatur im Raum fest (siehe auch die Tabelle unten). Berücksichtigen Sie dabei auch die Isolation Ihres Hauses. • Berechnen Sie schließlich die benötigte Wärmeleistung je Zimmer: Multiplizieren Sie die Anzahl m3 des Raums (siehe 1) mit der benötigten Wattzahl je m3 (siehe 2). Ein Beispiel: 57,6 m3 x 65 W = 3744 Watt Achtung! Bei isolierten Wänden können Sie von der berechneten Leistung 10 % abziehen. Für eine um 2°C höhere Temperatur ist eine zusätzliche Kapazität des Heizkörpers von 10 % notwendig. Auswählen und anschaffen Jetzt kennen Sie den Wärmebedarf je Zimmer und können den dazu benötigten Heizkörper auswählen. Bei großen Räumen ist es besser, die Wärme auf mehrere Heizkörper zu verteilen, die dann zusammen die gewünschte Leistung liefern.

Watt/ m3 Watt/ m3 Beschreibung 20°C 24°C 45 55 Heutige Baunorm, gut isoliert und Doppeltverglasung Gut 65 75 Zweischalenwand Isolierung und Doppeltverglasung Einfach 85 95 Zweischalenwand und Einfachverglasung Mäßig 100 115 Einfache Wand und Einfachverglasung Isolierung Sehr gut

Möchten Sie mehr erfahren? Beispielsweise zu Installation, Wartung und praktischen Tipps für Design-Heizkörper, Panel-Heizkörper, Bodenheizung, Accessoires und Zubehörteilen? Klicken Sie auf www.haceka.com

13


14

Basic


Sahara

Gobi

10 BAR

13 BAR

10 BAR

95ºC

G1/2

G1/2

G1/2

G1/2G1/2

G1/2 G1/2

G1/2

G1/2 G1/2 G1/2

G1/2

G1/2

G1/2

G1/2 G1/2

G1/2 G1/2 G1/2

G1/2

G1/2 G1/2

G1/2

95ºC

G1/2G1/2

G1/2

G1/2 G1/2

G1/2

G1/2

G1/2

G1/2

wit / white / Weiß / blanc 1117199 EAN 8711331006747 293 W 1000 BTU

G1/2

G1/2 G1/2 G1/2

G1/2

G1/2

G1/2

wit / white / Weiß / blanc 1117575 ean 8711331006754 394 W 1344 BTU

G1/2 G1/2 G1/2

G1/2

wit / white / Weiß / blanc 1156389 EAN 8718315060016 368 W 1256 BTU

G1/2

G1/2

G1/2 G1/2 G1/2

wit / white / Weiß / blanc 1112188 EAN 8711331006761 628 W 2143 BTU

G1/2

G1/2

zwart / black / Schwarz / noir 1156392 EAN 8718315060047 368 W 1256 BTU

chroom / chrome / Chrom / chrome 1156395 EAN 8715060078 258 W 880 BTU

G1/2

wit / white / Weiß / blanc 1156390 EAN 8718315060023 565 W 1928 BTU

zwart / black / Schwarz / noir 1156393 EAN 8718315060054 565 W 1928 BTU

G1/2

1/2

G1/2

13 BAR

chroom / chrome / Chrom / chrome 1156396 EAN 871835060085 395 W 1348 BTU

wit / white / Weiß / blanc 1156391 EAN 8718315060030 829 W 2828 BTU

zwart / black / Schwarz / noir 1156394 EAN 8718315060061 829 W 2828 BTU

chroom / chrome / Chrom / chrome 1156397 EAN 8718315060092 580 W 1979 BTU

wit / white / Weiß / blanc 1116686 EAN 8711331006778 897 W 3060 BTU

15


Sinaï

Gita

10 BAR

13,5 BAR

10 BAR 12

95ºC

G1/2

G1/2

G1/2

G1/2

G1/2

G1/2

G1/2 G1/2

G1/2

G1/2

wit / white / Weiß / blanc 1110721 EAN 8711331006846 367 W 1252 BTU

G1/2 G1/2

G1/2

G1/2

G1/2

G1/2 G1/2

G1/2

16

G1/2

G1/2

G1/2

G1/2

G1/2

G1/2

G1/2

G1/2 G1/2

G1/2

wit / white / Weiß / blanc 1156521 EAN 8718315060238

G1/2

wit / white / Weiß / blanc 1116741 EAN 8711331006853 566 W 1931 BTU satijn grijs / satin grey / Satin grau / gris satiné 1117390 EAN 8711331006877 367 W 1252 BTU

G1/2

satijn grijs / satin grey / Satin grau / gris satiné 1117205 EAN 8711331006884 566 W 1931 BTU

317 W 1082 BTU G1/2

G1/2

G1/2 G1/2

G1/2

wit / white / Weiß / blanc 1156522 EAN 8718315060245

G1/2

493 W 1682 BTU wit / white / Weiß / blanc 110237 EAN 8711331006860 835 W 2849 BTU

satijn grijs / satin grey / Satin grau / gris satiné 1112270 EAN 8711331006891 835 W 2849 BTU

13 BAR 30 BAR

95ºC


Modern 15


Negev

Thalia

6 BAR 4 BAR

7,8 BAR BAR 7,8

6 BAR 4 BAR

110ºC

G1/2G1/2

G1/2G1/2

G1/2G1/2

G1/2G1/2

110ºC

G1/2 G1/2

G1/2

G1/2G1/2

G1/2G1/2

G1/2G1/2

G1/2 G1/2

G1/2

G1/2G1/2

G1/2 G1/2

wit / white / Weiß / blanc 1114862 EAN 8711331006983 657 W 2242 BTU

18

wit / white / Weiß / blanc 1118736 EAN 8711331006976 789 W 2693 BTU

7,8 BAR 7,8 BAR

wit / white / Weiß / blanc 1114092 EAN 8711331008239 1488 W 3945 BTU

wit / white / Weiß / blanc 1156526 EAN 8718315060283 1957 W 6678 BTU


Kalahari

Merzouga

8 BAR

10,4 BAR

10 BAR

110ºC

100ºC

G1/2

G1/2 G1/2 G1/2

G1/2

G1/2 G1/2

G1/2

G1/2 G1/2

G1/2 G1/2

G1/2

G1/2 G1/2

G1/2

G1/2 G1/2

G1/2

G1/2

G1/2

G1/2

antraciet / anthracite / Anthrazit / anthracite 1116603 EAN 8711331007065 537 W 1833 BTU

G1/2

G1/2

G1/2

G1/2

1200 mm G1/2

wit / white / Weiß / blanc 1111533 EAN 8711331007027 537 W 1833 BTU

G1/2

G1/2 G1/2

G1/2 G1/2

G1/2

G1/2 G1/2

wit / white / Weiß / blanc 1117299 EAN 8711331007041 870 W 2969 BTU antraciet / anthracite / Anthrazit / anthracite 1113015 EAN 8711331007072 870 W 2969 BTU

G1/2

G1/2 G1/2

G1/2

G1/2 G1/2

wit / white / Weiß / blanc 1114709 EAN 8711331007058 1338 W 4567 BTU

G1/2 G1/2

455 mm 455 mm 500 mm 500 mm

1200 mm

G1/2

750 mm

G1/2 G1/2

750 mm

G1/2

16,5 BAR

G1/2

100% RVS 100% stainless steel 100% Rostfreier Edelstahl 100% acier inoxidable 1114556 EAN 8711331006945 250 W 853 BTU

G1/2

G1/2 G1/2

455 mm 455 mm 500 mm 500 mm

G1/2

100% RVS 100% stainless steel 100% Rostfreier Edelstahl 100% acier inoxidable 1118813 EAN 8711331007126 435 W 1484 BTU

antraciet / anthracite / Anthrazit / anthracite 1120102 EAN 8711331007089 1338 W 4567 BTU

19


Design

20


Mojave

Tanami

BAR 48 BAR

10,4 BAR 6 BAR

5,2BAR BAR 10

110ยบC

G1/2

G1/2

6,8BAR BAR 12

95ยบC

G1/2

G1/2

G1/2

G1/2

G1/2 G1/2 G1/2

G1/2

antraciet / anthracite / Anthrazit / anthracite 1116735 EAN 8711331006952 675 W 2304 BTU

antraciet / anthracite / Anthrazit / anthracite 1156524 EAN 8718315060269 1814 W 6191 BTU

antraciet / anthracite / Anthrazit / anthracite 1156525 EAN 8718315060276 2177 W 7426 BTU

antraciet / anthracite / Anthrazit / anthracite 1156527 EAN 8718315060290 519 W 1771 BTU

21


Victoria

9 BAR

9 BAR

mm

80ยบC

wit / white / WeiรŸ / blanc 1115980 EAN 8711331006938 924 W 3119 BTU

22


Oase 23


1116204 Dubbele handdoekhouder tec Double towel holder, tec Doppel-Handtuchhalter, tec Double porte-serviettes, tec EAN 8711331007300

1116782 RVS haak Stainless steel hook Edelstahlhaken Crochet en inox EAN 8711331007379

1124600 Closetrolhouder met klep tec Toilet roll holder with lid tec Papierrollenhalter mit Deckel tec Porte-rouleau avec couvercle tec EAN 8711331007348

1119320 Dubbele haak tec Double hook tec Doppelhake tec Crochet double tec EAN 8711331007393

1117322 Dubbele handdoekhouder chroom Double towel holder, chrome Doppel-Handtuchhalter, chrom Double porte-serviettes, chrome EAN: 8711331007294

1114904 Closetrolhouder met klep chroom Toilet roll holder with lid chrome Papierrollenhalter mit Deckel chrom Porte-rouleau avec couvercle chrome EAN: 8711331007331

24

1156523 Bevestigingsbeugels wit, 4 stuks Supports de montage blanc, 4 pièces Brackets white, 4 pieces Halterungen weiß, 4 Stück Gobi + Sinaï + Sahara EAN: 8718315060252

1110507 Dubbele haak chroom Double hook chrome Doppelhake chrom Crochet double chrome EAN: 8711331007386


1121373 Thermostatische radiatorkraan recht Thermostatic radiator valve right Heizkörper-Thermostatventil rechts Robinet de radiateur thermostatique droite EAN: 8711331006556

1125509 Thermostatische radiatorkraan hoek Thermostatic radiator valve corner Heizkörper-Thermostatventil Ecke Robinet de radiateur thermostatique angle EAN: 8711331006563

1112213 Radiatorkraan recht Right radiator valve Heizkörperventil rechts Robinet de radiateur droite EAN: 8711330016532

Adoria Oase 68 cm 1111430 EAN 8711331008079

1125057 Radiatorkraan hoek Corner radiator valve Heizkörperventil Ecke Robinet de radiateur angle EAN: 8711331006549

Adoria Oase 108 cm 1113481 EAN 8711331008086

1156528 Thermostatische radiatorkraan kantelbaar Thermostatic radiator valve adjustable Heizkörper-Thermostatventil kippbar Robinet de radiateur thermostatique basculant EAN: 8718315060306

1124132 Stopventiel Stop valve Absperrventil Robinet d’arrêt EAN: 8711331006570

Adoria Oase 158 cm 1111197 EAN 8711331008093

Stromingsbuis

Flow tube

Tube d’injection

Durchflussrohr.

Heeft u bijvoorbeeld de Sahara gekocht en kunt u de aan- en afsluiting alleen aan de bovenzijde realiseren? Maak dan gebruik van een stromingsbuis, anders wordt alleen de bovenzijde warm en verlaat het warme water de radiator weer. Door een stromingsbuis in de afvoer van de radiator te plaatsen, wordt het water van onder de radiator naar boven vervoerd. De ideale aansluiting voor aanvoer aan de bovenzijde en afvoer aan de onderzijde is dan weer bereikt.

Have you bought the Sahara, for example, and you can only install the connector and the valve at the top? Then use a flow tube, because otherwise only the top part will heat up and the hot water will leave the radiator again. By placing a flow tube in the return of the radiator, the water is transported from the bottom of the radiator to the top. The ideal installation for a supply at the top and return at the bottom will be achieved again.

Si vous avez acheté le Sahara par exemple et que vous ne pouvez effectuer le raccordement que par le haut. Utilisez alors un tube d’injection, sinon seule la partie supérieure va chauffer et l’eau chaude va quitter le radiateur. En plaçant un tube d’injection dans l’évacuation du radiateur, l’eau du bas du radiateur est transportée vers le haut. Le raccordement idéal pour l’alimentation de la partie supérieure et l’évacuation par la partie inférieure est de nouveau atteint.

Haben Sie beispielsweise das Modell Sahara erworben und können Ein- und Ausgang nur an der Oberseite anlegen? Setzen Sie dann ein Durchflussrohr ein, da ansonsten nur die Oberseite warm wird und das warme Wasser wieder aus dem Heizkörper entweicht. Mithilfe eines Durchflussrohrs, das Sie in den Heizkörperausgang montieren, wird das Wasser von der Unterseite des Heizkörpers nach oben transportiert. Der ideale Anschluss für den Eingang an der Oberseite und den Ausgang an der Unterseite wird auf diese Art und Weise auch realisiert.

Let er wel op dat de stromingsbuis ongeveer 5cm korter moet zijn dan de lengte van de radiator. Anders heeft u kans dat u het water hoort stromen.

However, make sure that the flow tube is about 5 cm shorter than the length of the radiator, otherwise you might hear the water flowing.

Faites bien attention que le tube d’injection soit environ 5 cm plus court que la longueur du radiateur. Sinon, vous risquez d’entendre l’eau couler.

Achten Sie darauf, dass das Durchflussrohr ungefähr 5 cm kürzer sein muss als die Länge des Heizkörpers. Ist dies nicht der Fall, ist das Strömen des Wassers möglicherweise hörbar.

25


1116497 EAN: 8711331007669 300 W

1122126 EAN: 8711331007676 600 W

1119630 EAN: 8711331007683 900 W

Elektrische verwarmingselementen Electric heating elements Voor ruimtes die niet verwarmd worden door CV, is het mogelijk om uw design radiator elektrisch te verwarmen met het Adoria Oase verwarmingselement. Denk bijvoorbeeld aan de zolderkamer die wat extra warmte nodig heeft, of de serre.

For rooms that are not heated by central heating, it is possible to heat your design radiator electrically, using the Adoria Oase heating element. For example, for an attic room which needs some extra heat, or the conservatory.

Montage De montage is eenvoudig. Stop het element aan de onderzijde in de radiator. Vul de radiator met water tot de bovenste buis en eventueel max. 3% koelvloeistof (bijvoorbeeld glycol). De vloeistof is alleen nodig als het water kan bevriezen. Voeg niet teveel toe, want dat beïnvloedt de werking van de radiator in negatieve zin. Zet vervolgens het element aan en de radiator wordt warm.

Assembly The assembly is easy. Place the element at the bottom of the radiator. Fill the radiator with water as far as the top tube and possibly with a maximum of 3% coolant (for example, glycol). The coolant is only needed in places where the water could freeze. Do not add too much, because that will have a negative effect on the performance of the radiator. Then switch on the element and the radiator will heat up.

In onderstaande tabel ziet u welk element geschikt is voor welke radiator.

The table below shows which element is suitable for which radiator.

Model Gobi, Sahara, Sinai, Gita Gobi, Sahara, Sinai, Gita Gobi, Sahara, Sinai Gobi Gobi Merzouga

Model Gobi, Sahara, Sinai, Gita Gobi, Sahara, Sinai, Gita Gobi, Sahara, Sinai Gobi Gobi Merzouga

Afmeting 690x590 mm 1110x590 mm 1624x590 mm 1110x590 mm 1624x590 mm 1200x500 mm

Kleur Wit, Zwart, Satijn Grijs Wit, Zwart, Satijn Grijs Wit, Zwart, Satijn Grijs Chroom Chroom RVS

Element 300 Watt 300 Watt 600 Watt 300 Watt 300 Watt 300 Watt

Afmeting 690x590 mm 1110x590 mm 1624x590 mm 1110x590 mm 1624x590 mm 1200x500 mm

Kleur Wit, Zwart, Satijn Grijs Wit, Zwart, Satijn Grijs Wit, Zwart, Satijn Grijs Chroom Chroom RVS

Element 300 Watt 300 Watt 600 Watt 300 Watt 300 Watt 300 Watt

Éléments de chauffage électrique

Elektrische Heizelemente

Dan Dans les zones qui ne sont pas chauffées par le chauffage central, il est possible de chauffer votre radiateur design avec l’élément de chauffage Adoria Oase. Pensez par exemple à la chambre mansardée qui a besoin d’un peu plus de chaleur ou à la serre.

Haben Sie Räume, die nicht mit der Zentralheizung geheizt werden können? Sie können Ihren Design-Heizkörper mit dem Heizelement Adoria Oase elektrisch beheizen. Denken Sie dabei zum Beispiel an das Dachzimmer, in dem etwas mehr Wärme erwünscht ist, oder den Wintergarten bzw. die überdachte Veranda.

Montage Le montage est simple. Enfoncez l’élément par le bas dans le radiateur. Remplissez le radiateur d’eau jusqu’au tube supérieur et avec éventuellement au maximum 3 % de liquide antigel (par exemple du glycol). Le liquide est uniquement nécessaire si l’eau risque de geler. N’en ajoutez pas trop car cela influence négativement le fonctionnement du radiateur. Raccordez ensuite l’élément et le radiateur chauffe.

Montage Die Montage ist ganz einfach. Schließen Sie das Element unten an den Heizkörper an. Füllen Sie den Heizkörper bis zum obersten Rohr mit Wasser auf und geben Sie ggf. max. 3 % Kühlflüssigkeit (z.B. Glykol) hinzu. Die Zugabe der Kühlflüssigkeit ist nur nötig, wenn die Gefahr besteht, dass das Wasser gefriert. Fügen Sie nicht zu viel hinzu, da dies die Funktion des Heizkörpers beeinträchtigt. Schalten Sie dann das Element ein. Der Heizkörper erwärmt sich. Der nachstehenden Tabelle können Sie entnehmen, welches Element sich für welchen Heizkörper eignet.

Le tableau ci-dessous indique quel est l’élément adapté à quel radiateur. Model Gobi, Sahara, Sinai, Gita Gobi, Sahara, Sinai, Gita Gobi, Sahara, Sinai Gobi Gobi Merzouga

26

Afmeting 690x590 mm 1110x590 mm 1624x590 mm 1110x590 mm 1624x590 mm 1200x500 mm

Kleur Wit, Zwart, Satijn Grijs Wit, Zwart, Satijn Grijs Wit, Zwart, Satijn Grijs Chroom Chroom RVS

Element 300 Watt 300 Watt 600 Watt 300 Watt 300 Watt 300 Watt

Model Gobi, Sahara, Sinai, Gita Gobi, Sahara, Sinai, Gita Gobi, Sahara, Sinai Gobi Gobi Merzouga

Afmeting 690x590 mm 1110x590 mm 1624x590 mm 1110x590 mm 1624x590 mm 1200x500 mm

Kleur Wit, Zwart, Satijn Grijs Wit, Zwart, Satijn Grijs Wit, Zwart, Satijn Grijs Chroom Chroom RVS

Element 300 Watt 300 Watt 600 Watt 300 Watt 300 Watt 300 Watt


Imago 27


Una

Duo

Type 11 10 BAR

Type 22

7,7 BAR

10 BAR

110ยบC

Art.no. 1110233 1114966 1124264 1115830 1156381 1156383 1118464 1110383 1114988 1114989 1156382

Afm mm hxb 400x400 400x600 400x800 400x1000 400x1400 400x2000 600x400 600x600 600x800 600x1100 600x1600

28

7,7 BAR

110ยบC

Wattage 285 W 428 W 570 W 712 W 998 W 1421 W 403 W 604 W 805 W 1108 W 1610 W

BTU 972 1460 1945 2429 3405 4848 1375 2061 2747 3780 5493

EAN-code 8711331006594 8711331006631 8711331006662 8711331006679 8718315059935 8718315059959 8711331006624 8711331006617 8711331006648 8711331006655 8718315059942

Art.no. 1124985 1124012 1120600 1124863 1128604 1156384 1156385 1156386 1110214 1122724 1113097 1156387 1156382 1128601 1128602 1156388

Afm mm hxb 400x600 400x800 400x1100 400x1400 400x2000 500x600 500x800 500x1000 600x600 600x800 600x1100 600x1400 600x1600 900x600 900x800 900x1000

Wattage 661 W 881 W 1211 W 1541 W 2202 W 808 W 1077 W 1346 W 935 W 1246 W 1714 W 2181 W 2493 W 1317 W 1756 W 2195 W

BTU 2255 3006 4132 5258 7513 2757 3675 4592 3190 4251 5848 7441 8506 4493 5991 7489

EAN-code 8711331006723 8711331006730 8711331006716 8711331008437 8711331016609 8718315059966 8718315059973 8718315059980 8711331006686 8711331006693 8711331006709 8718315059997 8718315059942 8711331016579 8711331016586 8718315060009


29


Fuego

Oase

Vloerverwarmingsmat Underfloor heating mat Bodenheizmatte Natte de chauffage par le sol

Art.no. 1124757 1117616 1123900

30

Afm. mm 1,0 m2 2,5 m2 4,0 m2

Wattage 150 W 375 W 600 W

Inbouw thermostaat met voeler Build in thermostat with sensor Einen Einbauthermostat mit FĂźhler Thermostat encastrable avec dĂŠtecteur

EAN-code 8711331007744 8711331007751 8711331007768

1116252 EAN 8711331007973


Langdurige garantie

Alle verwarmingsproducten van Haceka zijn kwaliteitsproducten die voldoen aan alle geldende Europese normen. Ze zijn zorgvuldig gefabriceerd en grondig getest. Vandaar dat we op al onze producten langdurige garanties kunnen geven: - Designradiatoren; 10 jaar. - Oase decoratieve accessoires 10 jaar, exclusief stromingsbuis en kranen. - Oase elektrische verwarmingselementen 2 jaar. - Paneel radiatoren; 10 jaar. - Fuego vloerverwarmingsmat 10 jaar. - Oase inbouwthermostaat 3 jaar.

Long term guarantee

All of Haceka’s heating products are quality products which comply with all of the applicable European standards. They have been carefully manufactured and thoroughly tested. This is why we can offer long term guarantees for all of our products: - Designer radiators; 10 years. - Oase decorative accessories 10 years, except for the flow tube and taps. - Oase electric heater elements 2 years. - Panel radiators; 10 years. - Fuego floor heating mat 10 years. - Oase built-in thermostat 3 years.

Lange Garantie

Alle Heizungsprodukte von Haceka sind Qualitätsprodukte, die alle geltenden europäischen Normen erfüllen. Sie werden sorgfältig hergestellt und gründlich getestet. Aus diesem Grund können wir auf alle unsere Produkte lange Garantie geben: - Designheizkörper: 10 Jahre. - Oase dekoratives Zubehör: 10 Jahre, mit Ausnahme auf Strömungsrohr und Wasserhähne. - Oase elektrische Heizelemente: 2 Jahre. - Plattenheizkörper: 10 Jahre. - Fuego Fußbodenheizungsmatte: 10 Jahre. - Oase Einbauthermostat: 3 Jahre.

Garantie de longue durée

Tous les produits de chauffage de Haceka sont des produits de qualité satisfaisant aux normes européennes en vigueur. Ils sont fabriqués avec soin et testés méticuleusement. C’est pourquoi nous sommes en mesure d’offrir une garantie de longue durée : - Radiateurs design : 10 ans. - Accessoires décoratives Oase : 10 ans, sauf sur le tube d’injection et les robinets. - Eléments de chauffage électrique Oase : 2 ans. - Radiateurs à panneaux : 10 ans. - Natte de chauffage par le sol Fuego : 10 ans. - Thermostat encastrable Oase : 3 ans.

31


Haceka B.V. P.O. Box 83 3800 AB Amersfoort The Netherlands Euroweg 27 3825 HA Amersfoort The Netherlands Phone: +31 (0)33 4699 699 Fax: +31 (0)33 4622 966 E-mail: info@haceka.nl Internet: www.haceka.com

Acc Sanit / Haceka S.A.S. CRT N°3 De Lesquin, Rue du Fort, F-59273 Fretin France Tél. : +33 (0)3 2038 0896 Fax : +33 (0)3 2038 3092 E-mail: info@haceka.fr Internet: www.haceka.fr

Haceka GmbH Badausstattung Junkerstraße 13-17 32257 Bünde, Deutschland Tel: +49 (0)5221 96940 Fax: +49 (0)5221 969410 E-mail: info@haceka.de www.haceka.de Wijzigingen voorbehouden Subject to alternations Änderungen vorbehalten Sous réserve de modifications

Heating