MotoDrive Magazine 01 2016

Page 48

#MOTOCLUBS

SOCIAAL NETWERK

Op pad met een toertocht van Motor Toerclub Beuningen

Als je op 3 januari bij “Beuningen On Ice” staat te kijken hoe mensen hun schaatsen onder binden, verwacht je eigenlijk geen motorfietsen te zien. Toch klinkt er regelmatig motorgeronk en staat de parkeerplaats al snel vol motoren. Motor Toer Club (MTC) Beuningen is klaar voor de “koude-ballen”-tocht... Het is een traditie. Als de oliebollen net zijn afgekoeld maakt MTC Beuningen een korte motorrit, om vervolgens het glas te heffen op het nieuwe jaar. Want als het ergens om draait bij deze club, dan is het om gezelligheid en lekker motorrijden. Ze zijn daar behoorlijk fanatiek in: “We hebben elk jaar tien toerritten, acht avondritten en twee weekenden in Duitsland of Luxemburg”, vertelt scheidend voorzitter Wout Verwoerd. “Daarnaast hebben we ook nog een aantal familie-evenementen, zoals een grote clubbarbecue, al dan niet gecombineerd met kamperen, en “Waalschurken”. Dan struinen we wandelend wat Waalstrandjes af. En op oudjaar gaan we met de club carbid schieten. Dan hebben we ook nog technisch/ theoretische evenementen. De afgelopen jaren hebben we een Motogymkhana en theorieavond gehad in samenwerking met rijschool Paul Lam. Verder heeft Tim de Bot van TRS Racing Suspension een avond over vering verzorgd. Daarbij heeft hij uitgelegd hoe vering in elkaar steekt en hoe die afgesteld moet worden. Hij nodigde ons ook nog uit om langs te komen in Tiel, dan kon je gratis je motor laten keuren. Daar hebben een paar leden gebruik van gemaakt. Na opnieuw afstellen kenden zij hun motor niet meer terug!”

48

MOTODRIVE MAGAZINE

Sociale evenementen Bijzonder aan de MTC Beuningen is dat de club jaarlijks ook aan een viertal sociale evenementen deelneemt: “We doen als vrijwilligers mee met de Motorrun Doesburg. Dat is een integratieproject van de stichting Integratie Verstandelijk Gehandicapten. Ook helpen we als “motards” bij de begeleiding van de “Groeistadklassieker”, een wielerwedstrijd die op de heuvelrug in Amersfoort plaatsvindt. We rijden dan van kruispunt naar kruispunt, om de wedstrijd heen. In totaal zijn er 45 toermotoren en 35 politieagenten. We hebben wel eens meegemaakt dat de weg door een ongeluk was versperd. Dan moet je het peloton ad hoc omleiden. Dat is wel een uitdaging, maar dat maakt het leuk. Bij sociale ritten stellen we de leden € 10,- benzinegeld beschikbaar als tegemoetkoming, uit de contributiepot. Niet dat iemand het ooit komt ophalen… Een ander leuk evenement is de Santarun Beuningen, dit jaar ten behoeve van de voedselbank Wijchen Beuningen en de Stichting Leergeld Tweestromenland. Verder profileren we ons als club door op de lentefeesten op de markt te staan en te gaan naar de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. De burgemeester wist niet eens dat er een motorclub hadden en dus laten we dat graag zien”.

Iedereen welkom Bij MTC Beuningen zijn alle motorrijders uit Beuningen en omstreken welkom, ongeacht de afkomst of het soort of merk motor waarop ze rijden. Er staat dan ook een bijzonder bonte verzameling motoren voor

het tijdelijke ijspaleis aan de Van Heemstraweg: toermotoren, sportmotoren, allroads, streetfighters, naked bikes, customs, noem maar op, ook van zeer diverse merken als BMW, Yamaha, Triumph, Suzuki en zelfs Ducati en Moto Guzzi. In totaal heeft de club nu 48 leden en viert ze dit jaar haar tweede lustrum. Tien jaar geleden ontstond de club toen een aantal bevriende, motorrijdende ondernemers, waaronder toercommissaris Don Roording en John Maaskamp, tijdens een bijeenkomst in café De Zaak opperden dat er nodig een Beuningse motorclub moest komen. “We deden een oproep in foldertjes, in de Beuningse krant en door flyers bij “Richard en Angelique” de plaatselijke benzinepomphouders en tevens HarleyDavidson-rijders”, aldus Don. Wat begon als de kauwgomballenbende Beuningen kreeg al gauw genoeg animo en veranderde in een “serieuze” toerclub, de MTC Beuningen, die gekscherend onder de leden ook nog wel BOB wordt genoemd (Band of Brommers).

Voorzitter Nadat Wout zes jaar voorzitter is geweest, geeft hij nu het stokje over aan Judith Nelissen, die nog maar net lid is: “Mijn partner Joost en ik hebben twee jaar geleden het rijbewijs gehaald en gelijk ieder een motor