Page 1

www.casashops.com

onderhoudsproducten

houtopfrisser 1 l voor de reiniging van tuinmeubels

oppervlaktereiniger 500 ml voor de eenvoudige reiniging van tuinmeubels hardhoutolie 1 l voor aangetaste en verschoten hardhoutoppervlakken

onderhoudsmiddel 500 ml voor het onderhoud en het opfrissen van Durawood速 tuinmeubels

reinigingsmiddel voor kunstriet 500 ml

NL 2012

Verzorging van

tuinmeubels


Verzorging VAN HardhoutEN tuinmeubels U zult versteld staan hoe lang u de schoonheid van uw houten tuinmeubels kunt behouden door eenvoudige en gemakkelijke verzorging. De meubels moeten tijdens het winterseizoen correct opgeslagen worden en al naargelang de weersomstandigheden moeten de meubels 1-2 keer per jaar verzorgd en geolied worden. Nieuwe meubels beschikken op grond van verschillende impregnaties over een basisbescherming, zodat in combinatie met de juiste verzorging een lange levensduur van uw meubels gegarandeerd is. Reiniging U kunt kiezen uit 2 reinigingsproducten. 1. Oppervlaktereiniger Oppervlaktereiniger wordt gebruikt bij licht verontreinigde meubels. Hiermee verwijdert u vuil en vlekken zonder een vroegere olielaag in het houtmeubel aan te tasten. 2. Hout-opfrisser Hout-opfrisser wordt gebruikt bij verkleurde of sterk aangetaste oppervlakken. De hout-opfrisser verwijdert vroegere olielagen, zodat u een nieuwe olielaag aan kunt brengen. Na het aanbrengen is het raadzaam de meubels af te schuren. Oliën Plantaardige oliën van topkwaliteit met een hoog gehalte aan vaste stoffen. Hardhoutolie Voor nieuwe en recent gereinigde tuinmeubels van hardhout. Bevat kleurpigmenten die de natuurlijke kleur van het hout accentueren. De olie bevat fungicide dat een optimale bescherming tegen schimmel en houtvuur garandeert. Beschermt het hout tegen UV-stralen en zorgt voor een sterk, waterafstotend oppervlak. Reiniging Oppervlaktereiniger 1. Breng de oppervlaktereiniger aan. 2. Wrijf het vuil met een borstel weg. 3. Spoel het meubelstuk af.

Hout-opfrisser 1. Maak het meubelstuk vochtig. 2. Laat de hout-opfrisser enkele minuten lang inwerken. 3. Schuur het meubel vervolgens zorgvuldig schoon met een borstel. 4. Spoel het meubelstuk zorgvuldig af met schoon water. 5. Controleer of alle vuil verwijderd is. Wanneer dat niet het geval is, herhaalt u de stappen 1-4 tot u het gewenste resultaat bereikt heeft.

Afdrogen Verwijder eventueel overtollige olie met een doek. Het meubelstuk is na 24 uur weer geschikt voor gebruik. Gedurende deze tijd dient het meubelstuk niet in contact te komen met water. Wij adviseren de stappen 3-4 bij oudere tuinmeubels te herhalen. Uitwrijven Wij adviseren het meubelstuk met een zachte, katoenen doek direct na het afdrogen op te poetsen om een optimaal resultaat te bereiken. Opslag in de winter Een garage of een carport waar de meubels droog staan, maar waar constant een beetje gelucht wordt, is de perfecte opslagplaats in de winter. De meubels mogen nooit worden afgedekt met kunststof of iets dergelijks omdat hierdoor houtvuur en schimmel kan ontstaan. Bovendien is het niet raadzaam de houten tuinmeubels op een warme droge plaats te bewaren.

Verzorging van tuinmeubels IN DURAWOOD® Onderhoud De Durawood®-producten zijn in de fabriek voorbehandeld met ScanCom’s unieke Durawood® beschermingsoplossing. Dit verbetert de weerbestendigheid van uw Durawood®-product en garandeert een lange levensduur. Na het eerste seizoen kan de kwaliteit van de bescherming enigszins afnemen. In dat geval raden wij aan uw Durawood®-product opnieuw te behandelen met ScanCom’s Durawood®beschermingsoplossing. Breng de oplossing in ruime hoeveelheden aan. Zo zorgt u dat uw Durawood®product voldoende bescherming heeft voor het komende seizoen. Herhaal deze procedure jaarlijks aan het begin van het buitenseizoen om de levensduur van uw Durawood®-product te verlengen. Schoonhouden Als voedsel, vloeistoffen of olie op uw Durawood®-product terechtkomen, moet u de verontreiniging binnen 24 uur met water en zeep verwijderen om vlekvorming te voorkomen. Als u er niet in slaagt vlekken op deze manier te verwijderen, moet u de tafel laten drogen en deze vervolgens opnieuw schoonmaken met white spirit. Spoel de tafel daarna af met water om alle achtergebleven white spirit en vuil te verwijderen. Hierdoor zullen vlekken volledig verdwijnen. Wij raden u aan uw tafel hierna opnieuw te behandelen met ScanCom’s Durawood®-beschermingsoplossing.

6. Wanneer het hout gedroogd is, kan het ruw zijn. Schuur het daarom af met fijn schuurpapier.

Verzorging van tuinmeubels IN KUNSTRIET Breng het reinigingsmiddel aan op handgeweven meubels in kunstriet. Het reinigingsmiddel verwijdert vuil, vet, olie, verontreiniging en schimmel en laat de meubels er steeds schoon en nieuw uitzien. Het reinigingsmiddel neemt daarenboven ook de statische elektriciteit van meubels weg. Oliën Vóór het oliën dient u ervoor te zorgen dat het houtoppervlak droog en schoon is. Bij het gebruik van kleurolie dient u de fles/het blik vóór gebruik goed te schudden. De olie wordt met behulp van een kwast of doek in een gelijkmatige, dekkende laag aangebracht. Wacht vervolgens 15 tot 20 minuten.

Gebruiksaanwijzing: 1. Spuit de meubels in met het reinigingsmiddel voor kunstriet en laat het een paar minuten intrekken. 2. Gebruik een doek en/of een zachte spons om het vuil volledig te verwijderen. 3. Indien nodig kan deze handeling herhaald worden. 4. Spoel de meubels af met proper water en laat opdrogen. Op een warme droge plaats te bewaren.

2012_onderhoud_NDL  
2012_onderhoud_NDL  

onderhoudsproducten hardhoutolie 1 l voor aangetaste en verschoten hardhoutoppervlakken onderhoudsmiddel 500 ml voor het onderhoud en het op...