Page 7

24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé 7

www.247press.com.gr

Ρεπορτάζ

Μηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2016

“Όραμα Δημιουργίας”

Ελλείψεις στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν πιάνουμε 3 σχολεία την φορά για να αναλύσουμε τα προβλήματα τους σίγουρα μέχρι να φύγει ένας χρόνος δεν θα έχουμε καταφέρει να τα αναφέρουμε όλα. Με αυτόν τον πρόλογο ξεκινήσαμε την σειρά αυτών των κειμένων και με αυτόν θα συνεχίσουμε, αφού μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κάποια κίνηση από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής για τα σχολεία που προαναφέραμε. Αυτή την φορά περνάμε στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση κοιτώντας πιο συγκεκριμένα τα προβλήματα και τα αιτήματα των σχολείων της, όπως διαβιβάστηκαν απο την παράταξη “Όραμα Δημιουργίας” προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης και προς όλες τις σχολικές επιτροπές από τα τέλη του Σεπτεμβρίου.

5ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου (Μπουμπουλίνας 88)

4ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου (Πλουμπίδη 24 & Οδυσσέως)

Το κτήριο είναι τουλάχιστον 40 ετών. Τα παράθυρά του είναι μεγάλα χωρίς ανάκληση και χωρίς ασφάλεια για τους μαθητές. Πρέπει οπωσδήποτε να αντικατασταθούν 14 εσωτερικές πόρτες που αφορούν τις αίθουσες διδασκαλίας, αφού έχουν προβλήματα στο σκελετό τους, στα πόμολα και στις κλειδαριές λόγω της πολυετούς χρήσης τους. Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων χρειάζεται μόνωση για να μην πέσουν οι σοβάδες από τον γείσο, όπως έπεσαν και στο αντίστοιχο γυμναστήριο του σχολείου. Υπάρχει πρόβλημα με την καθαριότητα, καθώς και σοβαρό θέμα με την ισότιμη κατανομή των μαθητών. Τέλος, υπάρχει ανάγκη ανανέωσης του εργαστηρίου πληροφορικής.

Οι οροφές πολλών αιθουσών χρειάζονται μόνωση. Αν δεν γίνει σύντομα θα υπάρξει πτώση σοβάδων και συσσώρευση της υγρασίας όπως συνέβη και στην είσοδο του σχολείου. Σοβάδες έχουν πέσει και στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ενώ χρήζει άμεσης ανάγκης η επισκευή και η αντικατάσταση των αλουμινίων της. Το σχολείο διαθέτει λαχανόκηπο και κατά μήκος του διαδρόμου του πρέπει να κατασκευαστεί ένας τοίχος 10-15 cm για να εμποδίζεται η απομάκρυνση του χώματος από το νερό της βροχής. Τέλος, το κυλικείο του σχολείου χρειάζεται επισκευή (χτίστη-αλουμινά-ξυλουργό).

ŮůŭŰųŭůş

ťƈƆžƇƙƏ/7žƍƙȜ   

űƄƈ  ZZZWKHUPLFVROJU

like us on

www.facebook.com/247press.com.grȜ

www.eikona-print.gr

1ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου (Ανεξαρτησίας 17)

Δεν υπάρχει αντικεραυνική προστασία. Το στέγαστρο της αυλής και η μόνωσή του χρειάζεται άμεσα επισκευή, καθώς και παράλληλη διαμόρφωση ρύσης απορροής των υδάτων. Τα φρεάτια της αποχέτευσης χρειάζονται καθαρισμό, καθώς και συμπληρωματική κατασκευή άλλων όπου κρίνεται απαραίτητο (στο ημιυπόγειο, στο ύψος των τουαλετών κλπ). Τα σκαλοπάτια της αυλής χρειάζονται ανακατασκευή κυρίως δίπλα στο κυλικείο όπου έχουν υποστεί καθίζηση από την υγρασία. Από τις έντονες βροχοπτώσεις έχουν υποστεί ζημιές οι κάσες, οι πόρτες, τα πλακάκια και τα καζανάκια των τουαλετών. Υπάρχει επίσης μεγάλο πρόβλημα από τους εξωσχολικούς όπου συχνά γράφουν υβριστικά συνθήματα, πετούν απορρίματα και καταστρέφουν τους χώρους. Χρειάζεται να τοποθετηθεί μεταλλικό έλασμα στις εξωτερικές πόρτες των αιθουσών που υπέστησαν ζημιές λόγω των έντονων βροχοπτώσεων. Τέλος, χρήζουν άμεσης αποκατάστασης οι ζημιές που έχουν προκληθεί στο πεζοδρόμιο, μπροστά από το σχολείο, στον σωλήνα του νερού του και στο αυτόματα πότισμα που χρησιμοποιεί. Ο εσωτερικός και ο εξωτερικός ελαιοχρωματισμός του σχολείου κρίνεται απαραίτητος.

Sol a r

Th e r m a l

S y s t e m s

ţƒƎƖƍžƗƇŻƍƆƐƑƌƍƌżƄƐƄ 

62/$5.(<0$5. 

24 ΩΡΕΣ Χαϊδάρι  

Τεύχος Δεκεμβρίου

24 ΩΡΕΣ Χαϊδάρι  

Τεύχος Δεκεμβρίου

Advertisement