Page 4

4 24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

www.247press.com.gr

Επικαιρότητα

γράφει

Μηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2016

Ο μελάγχθων

Εδώ δεν αναλύουμε την είδηση…

την λιβανίζουμε

“Αυτοί, άνδρες Χαϊδαριώτες, που έχουν διαδώσει αυτή τη φήμη, αυτοί είναι οι πιο φοβεροί μου κατήγοροι...” Δικαστές: Παγκοσμιοποιήση, Νέα Τάξη Πραγμάτων, Άκρατος νεοφιλελευθερισμός Συνήγοροι του Διαβόλου: Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Συνήγορος του Πολίτη Συνήγοροι του κόκκινου Σωκράτη: Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης... To 399 π.Χ. ο μεγαλύτερος φιλόσοφος της αρχαιότητας, ο Σωκράτης, οδηγήθηκε σε μια περίφημη δίκη ενώπιον 500 Αθηναίων πολιτών, με την κατηγορία ότι εισήγαγε στην πόλη τους “καινά δαιμόνια”. Σήμερα, 2500 χρόνια μετά, η Δίκη του Σωκράτη επαναλήφθηκε, με διαπρεπείς νομικούς και επιφανείς πολίτες από όλο το Χαϊδάρι. Την φέρνω μπρος σαν σήμερα εκείνη την Τετάρτη. Η νύχτα ήρθε πιο γρήγορα από ότι φέρνει η πλάση και ο Δήμαρχος δικάζονταν χωρίς να έχει πειράξει. Παράβαση καθήκοντος η ετυμηγορία, και όλοι συγκεντρώθηκαν να δουν αν θα έρθει αργία. Με κλάματα υποδέχτηκαν τον άρχοντα της πόλης και όλοι περιμένανε κακά της φύσης όλης. “Ελαφριά” η αμέλεια, ανύπαρκτος ο δόλος, και όλοι αιφνής φαντάστηκαν πως κάπου υπάρχει ψόγος. Και αν εθεάθη κώνειο, εγώ πάντως δεν είδα, μόνο παιδιά και συγγενείς που φτιάχναν νέο ποίημα. Πως ήρθανε βρυκόλακες να πιούνε λίγο αίμα, που βγαίνει απο τους πίδακες του Κάπα Κάπα ψέμα. Οι κάμποι γίναν θάλασσα και τα βουνά ποτάμι και πνίξανε τον Τάταρη που έφερε το φιρμάνι... Γιατί αλήθεια όμως κατέτρεξαν τον Δήμαρχο για μια υπόθεση που σέρνεται με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου 6 χρόνια τώρα, για ένα οικόπεδο που έχει εκτιμηθεί με τη βούλα; Γιατί; Γιατί όμως και αυτός δεν απάντησε στις ενστάσεις του Συνήγορου του Δημότη; Ολόκληρες ανακοινώσεις βγάζει ακόμα και όταν ο ψύλλος πηδήξει μπροστά απο το παραθύρι του, εκεί, με την βοήθεια δικηγόρου, δεν μπορούσε να απαντήσει; Γιατί Mαμά (όπως έλεγε και η διαφήμιση);;; Πολλές οι απορίες, μία η απάντηση... “Δήμαρχε, μας τραβάς νυχτιάτικα στο Δημαρχείο επειδή για άλλη μια φορά... τον έπαιζες τον αμανέ”... Θρήνος και Οδύνη!!! Για δες καιρό που διάλεξε... πήγαινε το τραγούδι και όλη δίπλα του η διοίκηση φύλαγε καραούλι.

Ο Βαγγέλης με το που εξέτασε την υπόθεση που ήτανε για γέλια, πήρε και τον Δημήτρη μαζί του και την κάνανε απο το Δημαρχείο. Τα έχωσε στον Δήμαρχο για τα γνωστά τσιτάτα του και αναρωτήθηκε αν οι ασκήσεις πανικού γίνονται για συγκεκριμένο λόγο. Αποσυντονισμός της κοινής γνώμης λέγεται αυτό δημότη. Τώρα ξέρεις...

τον ρίξαμε στο 17,83% (στον δεύτερο έφτασε στο 31,44%) Ο Θόδωρος έφτασε στο 14,23% εμείς του βάλαμε 14,15% ενώ ο Κώστας κινήθηκε με 4,07% και εμείς τον ρίξαμε στο 3,29%, Και στον συνονόματο πάλι λάθος κάναμε. Απο 3,92 τον ρίξαμε στο 3,86%. Έρχονταν τα "καινά δαιμόνια" της απολογίας του Δημάρχου, επηρέασαν και το τυπογραφείο. Απεταξάμην τον δαίμονα!!!

Ο Ανδρέας (και χρόνια του πολλά) δεν ξέρω γιατί μπερδεύτηκε. Πώς το "παρών" έγινε "υπέρ" του δέοντος για τον Μιχάλη, ο Θεός ξέρει και η ψυχή του. Η τελευταία χτυπάει ακούω προς τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο. Περιμένει τις νέες ανακοινώσεις. Αν “κάτσει” αυτό σώθηκε το καράβι του. Κοντά στον καπετάνιο λοιπόν, γιατί αλλιώς οι φουρτούνες που έρχονται θα είναι μεγάλες και το σκαρί είναι φθαρμένο.

Τον έτερο Τάσο πάντως δεν τον περίμεναν να τους βγει μπροστά με άλλου είδους επιστολή, παρότι έχουν ξεσηκωθεί όλοι οι παλιοί δεξιοί. Πόσο μάλλον για τα ρέματα. Δεν έχει καταθέσει η παρούσα διοίκηση -όπως γράφει- σύμφωνα με το υπ΄αριθ. ΦΕΚ 204/Β/1956 παραχωρητήριο, διεκδικητική αγωγή εναντίον της ΕΥΔΑΠ παρότι έχει προετοιμαστεί απο το 2015. Όπως αναφέρει έχει εγκαταλειψει στην τύχη τους, τους παρόχθιους ιδιοκτήτες, πολλών απο τα 60 ρέματα που αριθμούσε η πόλη μας απέναντι στις εκβιαστικές εισπρακτικές της εταιρείας Ύδρευσης.

Τον προϋπολογισμό πώς τον θέλετε; Μήπως παχύ σαν τα τσουρέκια των εορτών; Γιατί Φαρινάπ δεν έχει όπως καταλαβαίνετε. Είναι ακριβό. Παρότι στα ράφια κυκλοφορεί με κόκκινο εξώφυλλο σαν τα χρώματα της διοίκησης. Σκληρό το αλεύρι για την προπαρασκεύη και η κλασσική του έκδοση κυκλοφορεί με γαλάζια εμφάνιση στα ράφια των σούπερ μάρκετς. Όργανα της παγκοσμιοποίησης και αυτά μην το ψάχνετε. Γυρνάμε στα μπακάλικα για το 2017. Δεν φταίει το καινούριο αίμα. Το παλαιό φταίει. Των γαλάζιων...

Μιας και μιλάμε για ρέματα θα θυμάστε όλοι εκείνο το υπέρογκο ποσό που χρεώθηκε η εκκλησία του Άγιου Ανδρέα για μια διαρροή που έφτιαξε ποτάμι στο ρέμα του Ελαιώνα. Τα 92.000 εύρω έγιναν μονοψήφιες χιλιάδες. Με χρηστή διαχείριση. Να κλείσουμε με τα νερά, βάζοντας αντιπλημμυρικό στίγμα. Θα εγκριθεί οσονούπω η μελέτη που αφορά όλη την Δυτική Αθήνα. Τάδε έφη πηγή απο την Περιφέρεια.

Αυτοί, αστεία- αστεία κατηγορούνταν από την Λαϊκή Συσπειρωμένη παρέα, ότι δεν εισέπραταν χρήματα. 7 ήταν τότε τα μύρια, με τους καινούριους φτάσανε τα 9.200. Οι εκτιμήσεις των καινούριων λένε ότι θα εισπράξουν κάπου στα 290 χιλιάρικα. Να πούμε και ευχαριστώ. Τέτοιες εποχές... Μάζευε και ας είναι και ρόγες... Ο Ηρακλής πάντως μαζεύει. Όσο και αν μιλούν πολλοί για τις εντυπώσεις που αφήσε με την δημοσκόπηση, λογιστικά λάθη δεν υπήρχαν. Το μοναδικό λάθος στα νούμερα του ήταν το ποσοστό που γράψαμε ότι πήρε το 2014. Γράψαμε ότι είχε πάρει 11,27% ενώ είχε φτάσει στο 12,04%. Ο Ανδρέας ήταν στον πρώτο γύρο τότε στο 17,93% και εμείς

“Οι Βρυκόλακες ευχαριστιούνται όταν βρίσκουν κόλακες. Ευχαριστώ για την Αθανασία. Όσο για αίμα δεν βρήκα. Το είχανε πιει άλλοι” Τάδε έφη Παπαπιτζάμης Υ.Γ: Μαζί τα πίνανε στη Salonika γνωστοί μισθοφόροι που έχουν αναλάβει την αντεπίθεση στον Βαγγέλη. Αναρωτιέμαι ώρες-ώρες, πόσο θα κρατήσει αυτό το παραμύθι... Μου φέρνει στο μυαλό εκείνο το τραγούδι του Μηλιώκα με λίγο αλατοπίπερο στο τέλος... Αλλού τρώς και αλλού πίνεις... και στην ΚΕΔΕ με προδίδεις!

like us on

www.facebook.com/247press.com.gr

24 ΩΡΕΣ Χαϊδάρι  

Τεύχος Δεκεμβρίου

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you