Page 21

24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé 21

www.247press.com.gr

Τοπικά

Μηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2016

Το θέμα με μια πρώτη ανάγνωση μπορεί να φαντάζει σοβαρό, όμως στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο, αφού αφορά ένα οικόπεδο που δεσμεύτηκε από τον δήμο πριν από 66 ολόκληρα χρόνια! Η απόφαση για την αποζημίωση του οικοπέδου πάρθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης πριν από 5 χρόνια, ο ιδιοκτήτης όμως αρνήθηκε να πάρει τα χρήματα, γιατί του φάνηκαν λίγα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία για το πόσο πίεσε την προηγούμενη Δημοτική Αρχή για να πάρει τα χρήματα που ζητούσε (74.500 ευρώ περίπου, ενώ ο δήμος του δίνει περίπου 48.000 ευρώ), το σίγουρο πάντως είναι πως ο νυν δήμαρχος πιέστηκε πολύ. Τόσο αυτός, όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ο Μιχάλης Σελέκος περιέγραψε τις συνεχείς πιέσεις που δέχονταν από τον ιδιοκτήτη που προσπαθούσε να παζαρέψει την τιμή του οικοπέδου του και οδηγήθηκε ακόμη και σε σενάρια συνωμοσιολογίας. Το παρελθόν της υπόθεσης δεν είχε οδηγήσει ποτέ τον ιδιοκτήτη στον Συνήγορο του Πολίτη, ούτε ανάλογες περιπτώσεις έχουν παραπεμθεί στο παρελθόν για παρόμοιους λόγους, οπότε σύμφωνα με τον δήμαρχο η υπόθεση μύριζε “πολιτική δίωξη”. Όπως φάνηκε βέβαια στην πορεία, ο Δήμαρχος έφτασε σε σημείο να κατηγορείται για δόλο ή βαριά αμέλεια, γιατί πολύ απλά, δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να απαντήσει στις επιστολές του Συνήγορου του Πολίτη αφού ο ιδιοκτήτης είχε προσφύγει εκεί για να βρει το δίκιο του! Έτσι και φτάσαμε στην απολογία του Δημάρχου στο πειθαρχικό συμβούλιο της αποκεντρωμένης διοίκησης. Απουσία από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης δεν υπήρχε ενώ πολλοί σχολίασαν την επαναφορά του Φ. Θεωδορακόπουλου στα Δημοτικά συμβούλια.

like us on

Η απολογία του Δημάρχου Ο δήμαρχος προφανώς δεν πίστευε πως αν αντιδρούσε προς τον Συνήγορο του Πολίτη άμεσα θα γινόταν κάτι διαφορετικό από αυτό που έβλεπε μπροστά του, αφού με τον ιδιοκτήτη που τον κατήγγειλε είχε άμεση επαφή. Αυτό είπε και στην απολογία του. Δόλος οπότε δεν υπήρχε, που δεν απάντησε στον επίσημο φορέα. Άλλωστε όπως σημείωσε, ο ιδιοκτήτης μπορεί να πάει όποτε θέλει για να πάρει την αποζημίωση του, όχι αυτή που ζητάει όμως, αυτή που ορίζει ο νόμος και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αξίζει να σημειωθεί πως η αποζημίωση του ιδιοκτήτη έχει ενταχθεί ήδη στον προϋπολογισμό του Δήμου, ενώ κατά την απολογία

www.facebook.com/247press.com.gr

του, δεν αναφέρθηκε καθόλου στο ότι διώκεται πολιτικά. Αυτά ειπώθηκαν μόνο για εσωτερική κατανάλωση. Στα κτίρια της αποκεντρωμένης διοίκησης είχαν έρθει για στήριξη στον Δήμαρχο δημότες της πόλης, ενώ ως μάρτυρες υπεράσπισης στάθηκαν στο πλευρό του η κ. Κατερίνα Πετροπούλου (από την νομική υπηρεσία του Δήμου) ο κ. Κώστας Χονδρογιάννης (από την Τεχνική υπηρεσία) καθώς και ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ηλίας Βαρυτιμιάδης. Συνήγορος υπεράσπισης του Δημάρχου ήταν η σύμβουλός του κ. Άννα Χατζή (δικηγόρος).

Αποχώρησε από την συζήτηση ο Β. Ντηνιακός Ο επικεφαλής της παράταξης “Χαϊδάρι Ξανά” αφού χαρακτήρισε “τζάμπα μάγκες” τους εκπροσώπους της διοίκησης (αφού προκάλεσαν αυτόν τον πανικό), ανέφερε παρόμοια παραδείγματα έκτακτης πρόσκλησης που αφορούσαν σημαντικές συζητήσεις όπως το κτηματολόγιο και την ποιότητα ζωής. Τονίζοντας πως για τέτοια θέματα θα πρέπει να υπάρχει πιο γρήγορη ενημέρωση, σημείωσε πως το θέμα που συζητούσαν προέκυψε λόγω ανευθυνότητας του Δημάρχου και επιτηδευμένα πήρε αυτή την μορφή. Δεν αρνήθηκε την στήριξή του, αλλά αποχώρησε από την αίθουσα δείχνοντας την πολιτική του αντίθεση σε ανάλογες πρακτικές.

24 ΩΡΕΣ Χαϊδάρι  

Τεύχος Δεκεμβρίου

24 ΩΡΕΣ Χαϊδάρι  

Τεύχος Δεκεμβρίου

Advertisement