Page 12

12 24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

www.247press.com.gr

Το θέμα του μήνα

Μηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2016

Προϋπολογισμός του κάθε πέρυσι και καλύτερα...

Με διεκδίκηση... έρχονται αποτελέσματα Ενδεικτική ήταν η τοποθέτηση του και προς το πρόσωπο και την πολιτική της Ελένης Καμπόλη, αφού σημείωσε πως υπάρχει “κάβα” για επενδύσεις από τις τότε διεκδικήσεις της από το πράσινο ταμείο. Θέμα που θα μπορούσε να προσεγγίσει και ο Γ. Κέντρης που είχε παραμείνει μόνος του αφού ο Φ. Θεοδωρακόπουλος δεν παρεβρέθηκε στην διαδικασία. Ο εκπρόσωπος της παράταξης “Πόλη Προοπτικής” ξόδεψε το μεγαλύτερο μέρος της τοποθέτησης του σε πολιτικά σχόλια που κατακεραυνώναν τον τρόπο που διοίκησε τον τόπο η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Ο Κ. Φουρλής υπεραμύνθηκε την παλαιότερη τοποθέτηση του για τον τρόπο που θα μπορεί να προϋπολογίζει τις κινήσεις της η Δημοτική Αρχή, βγάζοντας μπροστά δράσεις που θα μπορούσε να εκμεταλευτεί με βάση την ιστορικότητα του τόπου μας αλλά και το πέρασμα που διαθέτει προς τον χώρο τον Ελευσίνιων μυστηρίων που προσεγγίζουν πλήθος τουριστών όλο τον χρόνο. Αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός πως η παράταξη “Πάμε να Ενώσουμε το Χαϊδάρι” με μοναδικό εκπρόσωπο της τον επικεφαλής της Ανδρέα Μποζίκα ψήφισε τον προϋπολογισμό στο σύνολο του, ενώ όλες οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις παραδοσιακά ψηφίζουν τα έργα του προϋπολογισμού όχι όμως το σκεπτικό του.

Υπάρχουν τρόποι να βάζει χρήματα στα ταμεία του ο Δήμος! Είναι ενδεικτικό -σημείωσε ο Ηρακλής Δρούλιας- πως από τα έξοδα του προϋπολογισμού θα μπορούσε να υπάρχει μία μείωση κόστους της τάξης του 20% για τον ηλεκτροφωτισμό αν υπήρχε ένα ανταποδοτικό όφελος, για κάτι βέβαια που η διοίκηση του Δήμου δεν έχει φροντίσει κάνοντας σωστή πολιτική - “Και η αποκομιδή απορριμμάτων και ο ηλεκτροφωτισμός είναι ανταποδοτικά. Μειώνοντας εκεί τα κόστη μειώνεις και τα δημοτικά τέλη” σημείωσε για άλλη μια φορά. Ο επικεφαλής της παράταξης “Όραμα Δημιουργίας” παρότι ψήφισε “Ναι” στην λήψη δανείου από τη διοίκηση του Δήμου για τον ηλεκτροφωτισμό και την αγορά μηχανημάτων για την αποκομιδή απορριμμάτων, στηρίζει την σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) για να υπάρξουν όπως σημείωσε πολύ καλύτερά αποτελέσματα στο ταμείο του Δήμου αλλά και στην τσέπη των δημοτών. Όπως και με την καλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων. Για την χρήση των παραπάνω εργαλείων αναφέρθηκε και στον Σκαραμαγκά και για το “ΟΧΙ” του στην δημιουργία Hot spot αφού σή-

μερα έχει δημιουργηθεί στην συγκεκριμένη περιοχή μια αρνητική κατάσταση και για την αναβάθμιση της πόλης αλλά και για τους ίδιους τους χρήστες της, που βρίσκονται σήμερα εκεί. Τονίζοντας πως τα τακτικά έσοδα του προϋπολογισμού για το 2017 είναι μειωμένα σε σχέση με το 2016, παρατήρησε πως η σημερινή διοίκηση κατηγορούσε την προηγούμενη ότι δεν μπορεί να εισπράξει όταν η ίδια έχει μεγαλώσει το τίμημα των μη εισπραχθέντων και οι εκτιμήσεις της για το νέο έτος είναι ακόμα μικρότερες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα που έφερε μελετώντας το προσχέδιο δράσης για το 2017 ήταν ότι από τα ενοίκια των καταστημάτων η σημερινή διοίκηση υπολογίζει να εισπράξει το ποσό των 300.000 ευρώ, όταν πέρσι υπολογίζε να εισπράξει περίπου 400.000 και καταφέρε να φέρει στα ταμεία του μόλις 135.000! Ο ίδιος πρότεινε έναν άλλο τρόπο προσέγγισης των επιχειρηματιών του Χαϊδαρίου που να μην βλέπουν τον δήμο μόνο ως εισπράκτορα που προσπαθούν να αποφύγουν, άλλα ως έναν αρωγό για την δημιουργία νέων ευκαιριών για τους ίδιους αλλά και για την διάνθιση της εργασίας για τους υπαλλήλους τους.

like us on

www.facebook.com/247press.com.gr

24 ΩΡΕΣ Χαϊδάρι  

Τεύχος Δεκεμβρίου

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you