Page 1

www.247press.com.gr

Μηνιαία τοπική έκδοση | Δεκέμβριος 2016 | Τιμή: 0,01 € | 6ος Χρόνος | Φύλλο 62

Διαβάστε στον

μελάγχθων

www.facebook.com/247press.com.gr

Αποκεντρωμένη Διοίκηση

“Αυτοί, άνδρες Χαϊδαριώτες, αυτοί είναι οι πιο φοβεροί μου κατήγοροι...” σελ 4 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

Κάθε πέρυσι και καλύτερα σελ 10

Στροφή από Δεξιά σελ 14

like us on

σελ 20

32 σελίδες


2 24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2016

Το θέμα Σκανάρετε, για περισσότερες σχετικές ειδήσεις

Μηνιαία Τοπική Έκδοση Τιμή: 0,01 € Εκδότης: Ίδρυμα Σπουδών Σύγχρονων Τεχνολογιών Αρχισυντάκτης: Μπάμπης Σταύρου Σύμβουλος Έκδοσης: Σταύρος Μπαλοδήμας Υπεύθυνος Αθλητικού Ρεπορτάζ: Γιάννης Πανόπουλος Συνεργάτες: Π. Νιζάμης, Μ. Στεφανάκης, Μ. Παπαμανώλης, Χ. Σπυρόπουλος, Γ. Μπενέας Υπεύθυνος διανομής: Παναγιώτης Δηλμπέρης Νομικος Σύμβουλος: Ιωάννης Γ. Μανουσάκης & Συνεργάτες Επικοινωνία: e-mail: 247pressgr@gmail.com info@247press.com.gr, Φαβιέρου 23, Χαϊδάρι, ΤΚ 12461 τηλ.: 210 5323263 Εκτύπωση: Graphisma Creative Συνδρομές: Παναγιώτης Δηλμπέρης - τηλ.: 693 1374695

Συνέκρινε τον Φιντέλ με την ελληνική επανάσταση του 1821!

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση άρθρων ή ρεπορτάζ της εφημερίδας χωρίς την άδεια της 24 ΩΡΕΣ Χαϊδάρι. Επίσης οι απόψεις των αρθρογράφων και συνεργατών, οι οποίοι υπογράφουν τη στήλη τους, εκφράζουν τους ίδιους τους συντάκτες τους και όχι την εφημερίδα. Η 24 ΩΡΕΣ Χαϊδάρι θα δημοσιεύει κάθε επώνυμη επιστολή, που θα είναι σύντομη και κόσμια.

O Έλληνας πρωθυπουργός ήταν ο μόνος (!) Ευρωπαίος ηγέτης που παρέστη στην επικήδεια τελετή για τον Φιντέλ Κάστρο, στην Αβάνα και... ξεπέρασε τον εαυτό του συγκρίνοντας την Κούβα με την ελληνική επανάσταση του 1821. Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του χαιρέτισε τον λαό της Κούβας και εξέφρασε για μια ακόμη φορά την τιμή που ένιωσε συμμετέχοντας σε μια τόσο ιστορική στιγμή, όπως είπε. Χαρακτήρισε τον Κάστρο, τον “Κομαντάντε Φιντέλ” όπως τον αποκάλεσε, ως “μεγάλο επαναστάτη του 20ού αιώνα” και συνέχισε συνδέοντας την εθνική εξέγερση του ελληνικού λαού το 1821 με την επανάσταση στην Κούβα:

“Ελευθερία ή θάνατος ήταν το σύνθημα της ελληνικής επανάστασης το 1821. Patria o muerte (Πατρίδα ή θάνατος), το σύνθημα της κουβανικής επανάστασης το 1959” είπε χαρακτηριστικά. Σημείωσε δε ότι “στα χνάρια του Σιμόν Μπολίβαρ και του Χοσέ Μαρτί, παρέα με τον Τσε, ο Φιντέλ μετέτρεψε την Κούβα από μια ακόμα δικτατορία σε ένα παγκόσμιο σύμβολο αντίστασης και αξιοπρέπειας”. Ο Αλέξης Τσίπρας επικαλέστηκε εξάλλου τον Φιντέλ Κάστρο και για τους συμβιβασμούς στην “πορεία για τον σοσιαλισμό”. Όπως είπε, “το παράδειγμα του Φιντέλ μας συντροφεύει και θα μας συντροφεύει πάντα. Στις νίκες και στις ήττες μας. Στις ανατροπές και στους συμβιβασμούς μας”.

Σημεία διανομής 24 ΩΡΕΣ Χαϊδάρι Επαγγελματίες προβληθείτε μέσα από τις σελίδες της 24 ΩΡΕΣ Χαϊδάρι Ο κάθε κάτοικος του Χαϊδαρίου μπορεί πλέον να βρίσκει την 24 ΩΡΕΣ Χαϊδάρι σε συγκεκριμένα σημεία διανομής στα κεντρικότερα σημεία της πόλης. Για την εξυπηρέτηση των αναγνωστών μας τοποθετήθηκαν ήδη σταθερά stands σε πολυσύχναστα σημεία του Χαϊδαρίου κι έτσι μπορείτε να την αναζητείτε σε αυτά κάθε μήνα. Τα stands είναι τοποθετημένα στα εξής σημεία: • • • • •

Δημαρχείο Χαϊδαρίου Καραϊσκάκη & Δαβάκη Εθνική Τράπεζα Bar by Enigma Κολυμβητήριο

• Κινηματογράφος”ΑΝΟΙΞΗ” • Ταχυδρομείο (οδός Αγ. Στρατοπέδου) • Πλατεία Κουνελίων

• • • •

Εμπορικό κέντρο Δάσους Κεντρική πλατεία Δάσους Ταχυδρομείο Δάσους Φαβιέρου & Φειδιππίδου

like us on

• Πεζόδρομος Δάσους • ΚΕΠ (Αγων. Στρατοπέδου) • Στρ. Καραϊσκάκη & Κερασούντος

www.facebook.com/247press.com.gr


4 24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

www.247press.com.gr

Επικαιρότητα

γράφει

Μηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2016

Ο μελάγχθων

Εδώ δεν αναλύουμε την είδηση…

την λιβανίζουμε

“Αυτοί, άνδρες Χαϊδαριώτες, που έχουν διαδώσει αυτή τη φήμη, αυτοί είναι οι πιο φοβεροί μου κατήγοροι...” Δικαστές: Παγκοσμιοποιήση, Νέα Τάξη Πραγμάτων, Άκρατος νεοφιλελευθερισμός Συνήγοροι του Διαβόλου: Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Συνήγορος του Πολίτη Συνήγοροι του κόκκινου Σωκράτη: Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης... To 399 π.Χ. ο μεγαλύτερος φιλόσοφος της αρχαιότητας, ο Σωκράτης, οδηγήθηκε σε μια περίφημη δίκη ενώπιον 500 Αθηναίων πολιτών, με την κατηγορία ότι εισήγαγε στην πόλη τους “καινά δαιμόνια”. Σήμερα, 2500 χρόνια μετά, η Δίκη του Σωκράτη επαναλήφθηκε, με διαπρεπείς νομικούς και επιφανείς πολίτες από όλο το Χαϊδάρι. Την φέρνω μπρος σαν σήμερα εκείνη την Τετάρτη. Η νύχτα ήρθε πιο γρήγορα από ότι φέρνει η πλάση και ο Δήμαρχος δικάζονταν χωρίς να έχει πειράξει. Παράβαση καθήκοντος η ετυμηγορία, και όλοι συγκεντρώθηκαν να δουν αν θα έρθει αργία. Με κλάματα υποδέχτηκαν τον άρχοντα της πόλης και όλοι περιμένανε κακά της φύσης όλης. “Ελαφριά” η αμέλεια, ανύπαρκτος ο δόλος, και όλοι αιφνής φαντάστηκαν πως κάπου υπάρχει ψόγος. Και αν εθεάθη κώνειο, εγώ πάντως δεν είδα, μόνο παιδιά και συγγενείς που φτιάχναν νέο ποίημα. Πως ήρθανε βρυκόλακες να πιούνε λίγο αίμα, που βγαίνει απο τους πίδακες του Κάπα Κάπα ψέμα. Οι κάμποι γίναν θάλασσα και τα βουνά ποτάμι και πνίξανε τον Τάταρη που έφερε το φιρμάνι... Γιατί αλήθεια όμως κατέτρεξαν τον Δήμαρχο για μια υπόθεση που σέρνεται με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου 6 χρόνια τώρα, για ένα οικόπεδο που έχει εκτιμηθεί με τη βούλα; Γιατί; Γιατί όμως και αυτός δεν απάντησε στις ενστάσεις του Συνήγορου του Δημότη; Ολόκληρες ανακοινώσεις βγάζει ακόμα και όταν ο ψύλλος πηδήξει μπροστά απο το παραθύρι του, εκεί, με την βοήθεια δικηγόρου, δεν μπορούσε να απαντήσει; Γιατί Mαμά (όπως έλεγε και η διαφήμιση);;; Πολλές οι απορίες, μία η απάντηση... “Δήμαρχε, μας τραβάς νυχτιάτικα στο Δημαρχείο επειδή για άλλη μια φορά... τον έπαιζες τον αμανέ”... Θρήνος και Οδύνη!!! Για δες καιρό που διάλεξε... πήγαινε το τραγούδι και όλη δίπλα του η διοίκηση φύλαγε καραούλι.

Ο Βαγγέλης με το που εξέτασε την υπόθεση που ήτανε για γέλια, πήρε και τον Δημήτρη μαζί του και την κάνανε απο το Δημαρχείο. Τα έχωσε στον Δήμαρχο για τα γνωστά τσιτάτα του και αναρωτήθηκε αν οι ασκήσεις πανικού γίνονται για συγκεκριμένο λόγο. Αποσυντονισμός της κοινής γνώμης λέγεται αυτό δημότη. Τώρα ξέρεις...

τον ρίξαμε στο 17,83% (στον δεύτερο έφτασε στο 31,44%) Ο Θόδωρος έφτασε στο 14,23% εμείς του βάλαμε 14,15% ενώ ο Κώστας κινήθηκε με 4,07% και εμείς τον ρίξαμε στο 3,29%, Και στον συνονόματο πάλι λάθος κάναμε. Απο 3,92 τον ρίξαμε στο 3,86%. Έρχονταν τα "καινά δαιμόνια" της απολογίας του Δημάρχου, επηρέασαν και το τυπογραφείο. Απεταξάμην τον δαίμονα!!!

Ο Ανδρέας (και χρόνια του πολλά) δεν ξέρω γιατί μπερδεύτηκε. Πώς το "παρών" έγινε "υπέρ" του δέοντος για τον Μιχάλη, ο Θεός ξέρει και η ψυχή του. Η τελευταία χτυπάει ακούω προς τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο. Περιμένει τις νέες ανακοινώσεις. Αν “κάτσει” αυτό σώθηκε το καράβι του. Κοντά στον καπετάνιο λοιπόν, γιατί αλλιώς οι φουρτούνες που έρχονται θα είναι μεγάλες και το σκαρί είναι φθαρμένο.

Τον έτερο Τάσο πάντως δεν τον περίμεναν να τους βγει μπροστά με άλλου είδους επιστολή, παρότι έχουν ξεσηκωθεί όλοι οι παλιοί δεξιοί. Πόσο μάλλον για τα ρέματα. Δεν έχει καταθέσει η παρούσα διοίκηση -όπως γράφει- σύμφωνα με το υπ΄αριθ. ΦΕΚ 204/Β/1956 παραχωρητήριο, διεκδικητική αγωγή εναντίον της ΕΥΔΑΠ παρότι έχει προετοιμαστεί απο το 2015. Όπως αναφέρει έχει εγκαταλειψει στην τύχη τους, τους παρόχθιους ιδιοκτήτες, πολλών απο τα 60 ρέματα που αριθμούσε η πόλη μας απέναντι στις εκβιαστικές εισπρακτικές της εταιρείας Ύδρευσης.

Τον προϋπολογισμό πώς τον θέλετε; Μήπως παχύ σαν τα τσουρέκια των εορτών; Γιατί Φαρινάπ δεν έχει όπως καταλαβαίνετε. Είναι ακριβό. Παρότι στα ράφια κυκλοφορεί με κόκκινο εξώφυλλο σαν τα χρώματα της διοίκησης. Σκληρό το αλεύρι για την προπαρασκεύη και η κλασσική του έκδοση κυκλοφορεί με γαλάζια εμφάνιση στα ράφια των σούπερ μάρκετς. Όργανα της παγκοσμιοποίησης και αυτά μην το ψάχνετε. Γυρνάμε στα μπακάλικα για το 2017. Δεν φταίει το καινούριο αίμα. Το παλαιό φταίει. Των γαλάζιων...

Μιας και μιλάμε για ρέματα θα θυμάστε όλοι εκείνο το υπέρογκο ποσό που χρεώθηκε η εκκλησία του Άγιου Ανδρέα για μια διαρροή που έφτιαξε ποτάμι στο ρέμα του Ελαιώνα. Τα 92.000 εύρω έγιναν μονοψήφιες χιλιάδες. Με χρηστή διαχείριση. Να κλείσουμε με τα νερά, βάζοντας αντιπλημμυρικό στίγμα. Θα εγκριθεί οσονούπω η μελέτη που αφορά όλη την Δυτική Αθήνα. Τάδε έφη πηγή απο την Περιφέρεια.

Αυτοί, αστεία- αστεία κατηγορούνταν από την Λαϊκή Συσπειρωμένη παρέα, ότι δεν εισέπραταν χρήματα. 7 ήταν τότε τα μύρια, με τους καινούριους φτάσανε τα 9.200. Οι εκτιμήσεις των καινούριων λένε ότι θα εισπράξουν κάπου στα 290 χιλιάρικα. Να πούμε και ευχαριστώ. Τέτοιες εποχές... Μάζευε και ας είναι και ρόγες... Ο Ηρακλής πάντως μαζεύει. Όσο και αν μιλούν πολλοί για τις εντυπώσεις που αφήσε με την δημοσκόπηση, λογιστικά λάθη δεν υπήρχαν. Το μοναδικό λάθος στα νούμερα του ήταν το ποσοστό που γράψαμε ότι πήρε το 2014. Γράψαμε ότι είχε πάρει 11,27% ενώ είχε φτάσει στο 12,04%. Ο Ανδρέας ήταν στον πρώτο γύρο τότε στο 17,93% και εμείς

“Οι Βρυκόλακες ευχαριστιούνται όταν βρίσκουν κόλακες. Ευχαριστώ για την Αθανασία. Όσο για αίμα δεν βρήκα. Το είχανε πιει άλλοι” Τάδε έφη Παπαπιτζάμης Υ.Γ: Μαζί τα πίνανε στη Salonika γνωστοί μισθοφόροι που έχουν αναλάβει την αντεπίθεση στον Βαγγέλη. Αναρωτιέμαι ώρες-ώρες, πόσο θα κρατήσει αυτό το παραμύθι... Μου φέρνει στο μυαλό εκείνο το τραγούδι του Μηλιώκα με λίγο αλατοπίπερο στο τέλος... Αλλού τρώς και αλλού πίνεις... και στην ΚΕΔΕ με προδίδεις!

like us on

www.facebook.com/247press.com.gr


6 24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2016

τα

Επιμέλεια σελίδας: Μπάμπης Σταύρου

Ποιός

Ελένη Νιάρχου Η

Γιατί;

Για τις δράσεις της ως Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας

Ποιός

3 πρόσωπα της επικαιρότητας

Ελένη Νιάρχου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Χαϊδάρι. Είναι πτυχιούχος Μουσικών Σπουδών, φοιτήτρια Ευρωπαϊκού Πολιτισμού στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και εργάζεται επί 17 χρόνια ως Εκπαιδευτικός Μουσικής στην Α/θμια Εκπ/ση. Από τη σχολική χρονιά 2008 έως σήμερα είναι Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α/θμιας Γ΄ Αθήνας. Έχει ενεργό δράση στην προώθηση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την Αειφορία επιδιώκοντας, μακροχρόνια και σταδιακά, την περιβαλλοντική ευαισθη-

τοποίηση των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Ίδρυσε και συντονίζει δύο Τοπικά Θεματικά Δίκτυα: “Ο σχολικός κήπος των χρωμάτων και των αρωμάτων” και “Το σχολείο μας συναντιέται με την Αειφορία”. Συμμετέχει η ίδια ως εισηγήτρια σε συνέδρια, συμπόσια, επιμορφωτικά σεμινάρια Διδακτικής Μεθοδολογίας και πρακτικών εφαρμογών. Παράλληλα, έχει δυναμική παρουσία σε θέματα θεσμικών διεκδικήσεων του Υ.Π.ΠΕ.Θ. και έχει συγγράψει τέσσερα βιβλία για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

Πούντζας Παναγιώτης

Γιατί; Για την 3η Πανελλήνια θέση που κατέκτησε ως προπονητής με την ομάδα των ΓΥΝΑΙΚΩΝ και την ΑΝΟΔΟ στην Α Εθνική με την ομάδα των ΑΝΔΡΩΝ του Ομίλου Αντισφαίρισης Χαϊδαρίου

Ποιός

Τ

εχνικός Διευθυντής του Αθλητικού Ομίλου Αντισφαίρισης Χαϊδαρίου και υπεύθυνος αγωνιστικής ομάδας. Εργάζεται στον Α.Ο.Α.Χ. από το 2004 και έχει σημειώσει σημαντικές διακρίσεις με τους αθλητές του, όπως η κατάκτηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος με την Αρκαδιανού Άννα (Κ12), με τον Παπαγεωργίου Γιώργο (Α12 και Α14) και

με τον Παπαϊωάννου Γιάννη (Διπλά Α16). Έχει συνοδέψει ως προπονητής 6 φορές τις αποστολές της Εθνικής Ομάδας Junior. Επίσης λειτουργεί ως Τεχνικός Σύμβουλος(tutor) της Θ΄ Ένωσης και φέτος συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΠΑΕ(Σύνδεσμος Προπονητών Αντισφαίρισης Ελλάδος).

Πατέρας Βλάσσης

Γιατί; Γιατί ανέλαβε την εκκλησία του Άγιου Ανδρέα 10 σκαλιά κάτω από τη γή, και μέχρι σήμερα έχει καταφέρει με πολύ προσπάθεια να την ανεβάσει πιο ψηλά στον ουρανό αλλά και στις καρδιές των πιστών, που κάθε Κυριακή γεμίζουν με ευλάβεια τον χώρο της.

Ο

κατά κόσμον Βλάσσης Φιλιππόπουλος διανύει καθημερινά 56 χιλιόμετρα για να ανοίξει τις θύρες του ιερού ναού και όταν τον ρωτάς για το πως τα καταφέρνει σου απαντά "Η πίστη είναι ένα ηφαίστειο που βράζει, όταν εκρήγνυται γίνεται έργο". Αυτό το έργο είδαμε να προσελκύει πλήθος κόσμου στην ονομαστική εορτή του ναού και περιμένουμε την αποκορύφωση του στις 10 του

like us on

Δεκέμβρη όπου θα τεθεί σε προσκύνημα μέχρι και τις 12 του ίδιου μήνα το Τίμιο Ξύλο του Σταυρού του Αυτοκράτορα Μανουήλ Γ΄ του Μεγαλοκομνηνού. Ο Σταυρός φυλάσσεται από το 1993 στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στα υψώματα του Βερμίου, στην Καστανιά Ημαθίας και είναι ένα απο τα ιερότερα σεβάσματα και κειμήλια του γένους των Ελλήνων του Πόντου.

www.facebook.com/247press.com.gr


24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé 7

www.247press.com.gr

Ρεπορτάζ

Μηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2016

“Όραμα Δημιουργίας”

Ελλείψεις στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν πιάνουμε 3 σχολεία την φορά για να αναλύσουμε τα προβλήματα τους σίγουρα μέχρι να φύγει ένας χρόνος δεν θα έχουμε καταφέρει να τα αναφέρουμε όλα. Με αυτόν τον πρόλογο ξεκινήσαμε την σειρά αυτών των κειμένων και με αυτόν θα συνεχίσουμε, αφού μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κάποια κίνηση από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής για τα σχολεία που προαναφέραμε. Αυτή την φορά περνάμε στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση κοιτώντας πιο συγκεκριμένα τα προβλήματα και τα αιτήματα των σχολείων της, όπως διαβιβάστηκαν απο την παράταξη “Όραμα Δημιουργίας” προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης και προς όλες τις σχολικές επιτροπές από τα τέλη του Σεπτεμβρίου.

5ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου (Μπουμπουλίνας 88)

4ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου (Πλουμπίδη 24 & Οδυσσέως)

Το κτήριο είναι τουλάχιστον 40 ετών. Τα παράθυρά του είναι μεγάλα χωρίς ανάκληση και χωρίς ασφάλεια για τους μαθητές. Πρέπει οπωσδήποτε να αντικατασταθούν 14 εσωτερικές πόρτες που αφορούν τις αίθουσες διδασκαλίας, αφού έχουν προβλήματα στο σκελετό τους, στα πόμολα και στις κλειδαριές λόγω της πολυετούς χρήσης τους. Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων χρειάζεται μόνωση για να μην πέσουν οι σοβάδες από τον γείσο, όπως έπεσαν και στο αντίστοιχο γυμναστήριο του σχολείου. Υπάρχει πρόβλημα με την καθαριότητα, καθώς και σοβαρό θέμα με την ισότιμη κατανομή των μαθητών. Τέλος, υπάρχει ανάγκη ανανέωσης του εργαστηρίου πληροφορικής.

Οι οροφές πολλών αιθουσών χρειάζονται μόνωση. Αν δεν γίνει σύντομα θα υπάρξει πτώση σοβάδων και συσσώρευση της υγρασίας όπως συνέβη και στην είσοδο του σχολείου. Σοβάδες έχουν πέσει και στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ενώ χρήζει άμεσης ανάγκης η επισκευή και η αντικατάσταση των αλουμινίων της. Το σχολείο διαθέτει λαχανόκηπο και κατά μήκος του διαδρόμου του πρέπει να κατασκευαστεί ένας τοίχος 10-15 cm για να εμποδίζεται η απομάκρυνση του χώματος από το νερό της βροχής. Τέλος, το κυλικείο του σχολείου χρειάζεται επισκευή (χτίστη-αλουμινά-ξυλουργό).

ŮůŭŰųŭůş

ťƈƆžƇƙƏ/7žƍƙȜ   

űƄƈ  ZZZWKHUPLFVROJU

like us on

www.facebook.com/247press.com.grȜ

www.eikona-print.gr

1ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου (Ανεξαρτησίας 17)

Δεν υπάρχει αντικεραυνική προστασία. Το στέγαστρο της αυλής και η μόνωσή του χρειάζεται άμεσα επισκευή, καθώς και παράλληλη διαμόρφωση ρύσης απορροής των υδάτων. Τα φρεάτια της αποχέτευσης χρειάζονται καθαρισμό, καθώς και συμπληρωματική κατασκευή άλλων όπου κρίνεται απαραίτητο (στο ημιυπόγειο, στο ύψος των τουαλετών κλπ). Τα σκαλοπάτια της αυλής χρειάζονται ανακατασκευή κυρίως δίπλα στο κυλικείο όπου έχουν υποστεί καθίζηση από την υγρασία. Από τις έντονες βροχοπτώσεις έχουν υποστεί ζημιές οι κάσες, οι πόρτες, τα πλακάκια και τα καζανάκια των τουαλετών. Υπάρχει επίσης μεγάλο πρόβλημα από τους εξωσχολικούς όπου συχνά γράφουν υβριστικά συνθήματα, πετούν απορρίματα και καταστρέφουν τους χώρους. Χρειάζεται να τοποθετηθεί μεταλλικό έλασμα στις εξωτερικές πόρτες των αιθουσών που υπέστησαν ζημιές λόγω των έντονων βροχοπτώσεων. Τέλος, χρήζουν άμεσης αποκατάστασης οι ζημιές που έχουν προκληθεί στο πεζοδρόμιο, μπροστά από το σχολείο, στον σωλήνα του νερού του και στο αυτόματα πότισμα που χρησιμοποιεί. Ο εσωτερικός και ο εξωτερικός ελαιοχρωματισμός του σχολείου κρίνεται απαραίτητος.

Sol a r

Th e r m a l

S y s t e m s

ţƒƎƖƍžƗƇŻƍƆƐƑƌƍƌżƄƐƄ 

62/$5.(<0$5. 


8 24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

www.247press.com.gr

Τοπικά

Μηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2016

Φεύγει η Τροχαία από το Χαϊδάρι! Αυτή η απόφαση, έχει ως άμεσο αποτέλεσμα στην πόλη μας την κατάργηση των τμημάτων Τροχαίας Περιστερίου και Αιγάλεω και την ίδρυση του τμήματος Τροχαίας Δυτικής Αττικής. Η απόφαση αυτή οδηγεί σε “κλείσιμο” της υπηρεσίας της Τροχαίας Αιγάλεω που είχε την έδρα της στην πόλη του Χαϊδαρίου και την μεταφορά της στο Περιστέρι. Δυστυχώς για την πόλη μας η οποία συνεχίζει να αποψιλώνεται από την παρουσία δημοσίων υπηρεσιών, δεν υπήρξε πρόταση από τις αρχές της πόλης για στέγαση της υπηρεσίας στα διοκητικά όρια του δήμου μας, με αποτέλεσμα, μόλις πριν λίγες ημέρες ο δήμος Περιστερίου, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, να παραχωρήσει προς χρήση για τα έξι επόμενα χρόνια δημοτικό κτίριο ώστε να εγκατασταθεί η νέα Τροχαία Δυτικής Αττικής.

Οι σαρωτικές αλλαγές στη δομή της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν αποφασιστεί από τον Αύγουστο, δρομολογούνται και τίθενται προς εφαρμογή. Συγκεκριμένα στην Αττική από τα 91 Τμήματα Ασφαλείας μένουν τα 71, ενώ από τα περίπου 123 Αστυνομικά Τμήματα μένουν 87 και 11 αστυνομικοί σταθμοί, ενώ τα Τμήματα Τροχαίας κατεβαίνουν στα 15. Συνολικά στην Ελλάδα θα λειτουργήσουν 575 αστυνομικά τμήματα, τμήματα ασφαλείας, τροχαίας και τουριστικής αστυνομίας

και 105 αστυνομικοί σταθμοί. Το “κλείσιμο” και η σύμπτυξη των αστυνομικών υπηρεσιών κυμαίνεται κατά μέσο όρο στο 35%-40% των υπηρεσιών που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα. Εντοπίζεται επίσης πως ενώ καταργούνται κάποια αστυνομικά τμήματα να εμφανίζονται κάποιοι αστυνομικοί σταθμοί.

Πιο συγκεκριμένα, η εγκατάσταση της Τροχαίας Δυτικής Αττικής θα γίνει στην περιοχή “Τσαλαβούτα”, κοντά στον Κηφισσό, στο κτίριο που μέχρι σήμερα φιλοξενούταν ένα μέρος του ηλεκτρολογικού τμήματος του Δήμου Περιστερίου, απέναντι από το κανάλι “Extra”. Ευτυχώς, προς το παρόν τουλάχιστον παραμένουν ενεργά στην πόλη μας το Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου και το Τμήμα Ασφαλείας Χαϊδαρίου, τα οποία και δίνουν τη μεγάλη μάχη κατά της εγκληματικότητας στην πόλη του Χαϊδαρίου.

Στο Βοτανικό κήπο, το «Garden Cafe» χαρίζει στιγμές αναψυχής στο πιο όμορφο δάσος της πόλης! Ιερά Οδός 403, Δαφνί Χαϊδαρίου, Τ. 210 5324792,

kiposthegardencafe

like us on

www.facebook.com/247press.com.gr


www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2016

24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé 9 Τοπικά

Ο δήμος Χαϊδαρίου εκφράζει την αλληλεγγύη του στα προσφυγόπουλα Ο Δήμος Χαϊδαρίου προχωρά σε συγκέντρωση σχολικών ειδών που θα δοθούν στα παιδιά των προσφύγων ώστε να βοηθηθεί η παρακολούθηση των μαθημάτων τους. Τα σχολικά είδη θα μαζεύονται καθημερινά από 22/11 στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου, 9:00 με 13:00. Τα είδη που συλλέγονται είναι τετράδια, τσάντες, μολύβια, στυλό, κασετίνες, μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόρους, γόμες κλπ. Ο δήμος Χαϊδαρίου καλεί τους φορείς και τους πολίτες της πόλης, να συνεισφέρουν σε αυτή την προσπάθεια. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν 9:00 με 13:00 στα τηλέφωνα: 2132047266 και 2132047267.

like us on

www.facebook.com/247press.com.gr


10 24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

www.247press.com.gr

Το θέμα του μήνα

Μηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2016

Ετήσιο πρόγραμμα δράσης 2017

Προϋπολογισμός του κάθε πέρυσι και καλύτερα... Το τεχνικό πρόγραμμα και το ετήσιο πρόγραμμα δράσης για το 2017 κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης η διοίκηση του Δήμου Χαϊδαρίου για συζήτηση, αλλά και για την απαραίτητη έγκριση τους απο το σώμα.

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ Το παραπάνω γράφημα απέστειλε η διοίκηση στο σύνολο των Δημοτικών παρατάξεων και δείχνει χαρακτηριστικά το πως θα κινηθεί ο δήμος μας για το νέο έτος. Οι προβλέψεις όπως βλέπετε είναι μεγάλες, άλλα πολύ μικρότερες απο τα λειτουργικά έξοδα. Οι ενέργειες που δείχνουν μία “κίνηση” πιάνουν ένα πολύ μικρό μέρος της πίτας, ενώ οι επενδύσεις δεν δείχνουν να καλύπτουν το

κενό που θα δημιουργηθεί απο τις αναμενόμενες απώλειες των στόχων. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως από τα 18 εκατομμύρια περίπου που θα διαθέσει ο δήμος για τα λειτουργικά του έξοδα, τα 9 περίπου εκατομμύρια διατίθενται για την μισθοδοσία όταν στα αποθεματικά του αφήνει ένα ταμείο που δεν φτάνει ούτε για μία μέση οικογένεια αν τύχει κατι έκτακτο, αφού αναλογεί στο ποσό των... 646,11 €!!!

like us on

www.facebook.com/247press.com.gr


24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé 11

www.247press.com.gr

Το θέμα του μήνα

Μηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2016

Προϋπολογισμός του κάθε πέρυσι και καλύτερα... Ηρακλής Δρούλιας

Ο Προϋπολογισμός θυμίζει την ημέρα της μαρμότας!

ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ Α2 ­ Ενέργειες Α3.1 ­ Λειτουργικά έξοδα Α3.2 ­ Προβλέψεις Β ­ Επενδύσεις ΣΥΝΟΛΟ (1) ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ

= = = = = =

152.422,07 € 17.606.182,01 € 13.420.864,05 € 3.644.720,82 € 4.824.188,95 € 646,11 €

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ

=

34.824.835,06 €

Α2: ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Με τον όρο Ενέργειες, εννοούνται οι δραστηριότητες μιας Διεύθυνσης που πιθανόν δεν επαναλαμβάνονται συνεχώς και ταυτόχρονα δεν αποτελούν επενδύσεις. Α3: ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Εδώ, αναφέρεται το συνολικό ύψος της κάθε άμεσης λειτουργικής δαπάνης της Υπηρεσίας, καθώς και ο αντίστοιχος Κ.Α. του Προϋπολογισμού, ώστε με αναγωγή στο κυρίως σώμα του Προϋπολογισμού να προκύπτει ευθέως η ανάλυση δαπανών ανά είδος. Β: Στην ενότητα αυτή, εμφανίζονται όλες οι προμήθειες, έργα και δράσεις επενδυτικού χαρακτήρα. Η καταχώρηση εδώ, γίνεται κατά φορέα υλοποίησης

Εντύπωση προκάλεσε στον επικεφαλής της παράταξης “Όραμα Δημιουργίας” Ηρακλή Δρούλια το ότι τα προνοιακά επιδόματα δίνονται στους δημότες που τα δικαιούνται από τους υπάλληλους του δήμου, οπότε μπαίνουν στα ταμεία του δήμου και στον προϋπολογισμό. Αναρωτήθηκε γιατί δεσμεύεται ο πολύτιμος χρόνος των εργαζομένων όταν άλλοι δήμοι (φέρνοντας ως παράδειγμα τη Νίκαια και τη Νέα Σμύρνη) όλο αυτό έχουν καταφέρει να το απλοποιήσουν με σύγχρονους τρόπους κάνοντας μια άριστη κοινωνική πολιτική. Ο Ηρακλής Δρούλιας χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό μίζερο και απλά διαχειριστικό, παρουσιάζοντας ένα σύνολο προτάσεων από την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων, μέχρι την εξοικονόμηση χρημάτων από ενέργειες που σήμερα μόνο κοστίζουν στον δήμο: - “Η υπογειοποίηση της Καβάλας σε δύο σημεία θα ήταν ένα μεγάλο έργο. Όπως και η αξιοποίηση και η ενοποίηση των χώρων πρασίνου της πόλης με ένα δίκτυο πεζόδρομων και ποδηλατοδρόμων που θα μπορούν να συνδεθούν με την ιστορικότητα της Ιεράς οδού, της Αφαίας...” σημείωσε μεταξύ άλλων όπως και το ότι για να γίνουν ουσιαστικά πράγματα χρειάζεται καλύτερη οργάνωση.

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ Κατανομή δαπανών Α2 ­ Ενέργειες Α3.1­ Λειτουργικά έξοδα Α3.2­ Προβλέψεις Β­ Επενδύσεις

= = = =

0,00 € 4.544.451,81 € 2.474.366,33 € 0,00 €

ΣΥΝΟΛΟ

=

7.018.818,14 €

σουβλάκια . και άλλα.. like us on

www.facebook.com/247press.com.gr


12 24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

www.247press.com.gr

Το θέμα του μήνα

Μηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2016

Προϋπολογισμός του κάθε πέρυσι και καλύτερα...

Με διεκδίκηση... έρχονται αποτελέσματα Ενδεικτική ήταν η τοποθέτηση του και προς το πρόσωπο και την πολιτική της Ελένης Καμπόλη, αφού σημείωσε πως υπάρχει “κάβα” για επενδύσεις από τις τότε διεκδικήσεις της από το πράσινο ταμείο. Θέμα που θα μπορούσε να προσεγγίσει και ο Γ. Κέντρης που είχε παραμείνει μόνος του αφού ο Φ. Θεοδωρακόπουλος δεν παρεβρέθηκε στην διαδικασία. Ο εκπρόσωπος της παράταξης “Πόλη Προοπτικής” ξόδεψε το μεγαλύτερο μέρος της τοποθέτησης του σε πολιτικά σχόλια που κατακεραυνώναν τον τρόπο που διοίκησε τον τόπο η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Ο Κ. Φουρλής υπεραμύνθηκε την παλαιότερη τοποθέτηση του για τον τρόπο που θα μπορεί να προϋπολογίζει τις κινήσεις της η Δημοτική Αρχή, βγάζοντας μπροστά δράσεις που θα μπορούσε να εκμεταλευτεί με βάση την ιστορικότητα του τόπου μας αλλά και το πέρασμα που διαθέτει προς τον χώρο τον Ελευσίνιων μυστηρίων που προσεγγίζουν πλήθος τουριστών όλο τον χρόνο. Αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός πως η παράταξη “Πάμε να Ενώσουμε το Χαϊδάρι” με μοναδικό εκπρόσωπο της τον επικεφαλής της Ανδρέα Μποζίκα ψήφισε τον προϋπολογισμό στο σύνολο του, ενώ όλες οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις παραδοσιακά ψηφίζουν τα έργα του προϋπολογισμού όχι όμως το σκεπτικό του.

Υπάρχουν τρόποι να βάζει χρήματα στα ταμεία του ο Δήμος! Είναι ενδεικτικό -σημείωσε ο Ηρακλής Δρούλιας- πως από τα έξοδα του προϋπολογισμού θα μπορούσε να υπάρχει μία μείωση κόστους της τάξης του 20% για τον ηλεκτροφωτισμό αν υπήρχε ένα ανταποδοτικό όφελος, για κάτι βέβαια που η διοίκηση του Δήμου δεν έχει φροντίσει κάνοντας σωστή πολιτική - “Και η αποκομιδή απορριμμάτων και ο ηλεκτροφωτισμός είναι ανταποδοτικά. Μειώνοντας εκεί τα κόστη μειώνεις και τα δημοτικά τέλη” σημείωσε για άλλη μια φορά. Ο επικεφαλής της παράταξης “Όραμα Δημιουργίας” παρότι ψήφισε “Ναι” στην λήψη δανείου από τη διοίκηση του Δήμου για τον ηλεκτροφωτισμό και την αγορά μηχανημάτων για την αποκομιδή απορριμμάτων, στηρίζει την σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) για να υπάρξουν όπως σημείωσε πολύ καλύτερά αποτελέσματα στο ταμείο του Δήμου αλλά και στην τσέπη των δημοτών. Όπως και με την καλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων. Για την χρήση των παραπάνω εργαλείων αναφέρθηκε και στον Σκαραμαγκά και για το “ΟΧΙ” του στην δημιουργία Hot spot αφού σή-

μερα έχει δημιουργηθεί στην συγκεκριμένη περιοχή μια αρνητική κατάσταση και για την αναβάθμιση της πόλης αλλά και για τους ίδιους τους χρήστες της, που βρίσκονται σήμερα εκεί. Τονίζοντας πως τα τακτικά έσοδα του προϋπολογισμού για το 2017 είναι μειωμένα σε σχέση με το 2016, παρατήρησε πως η σημερινή διοίκηση κατηγορούσε την προηγούμενη ότι δεν μπορεί να εισπράξει όταν η ίδια έχει μεγαλώσει το τίμημα των μη εισπραχθέντων και οι εκτιμήσεις της για το νέο έτος είναι ακόμα μικρότερες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα που έφερε μελετώντας το προσχέδιο δράσης για το 2017 ήταν ότι από τα ενοίκια των καταστημάτων η σημερινή διοίκηση υπολογίζει να εισπράξει το ποσό των 300.000 ευρώ, όταν πέρσι υπολογίζε να εισπράξει περίπου 400.000 και καταφέρε να φέρει στα ταμεία του μόλις 135.000! Ο ίδιος πρότεινε έναν άλλο τρόπο προσέγγισης των επιχειρηματιών του Χαϊδαρίου που να μην βλέπουν τον δήμο μόνο ως εισπράκτορα που προσπαθούν να αποφύγουν, άλλα ως έναν αρωγό για την δημιουργία νέων ευκαιριών για τους ίδιους αλλά και για την διάνθιση της εργασίας για τους υπαλλήλους τους.

like us on

www.facebook.com/247press.com.gr


24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé 13

www.247press.com.gr

Το θέμα του μήνα

Μηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2016

Η “24 Ώρες Χαϊδάρι” φιλοξενώντας φωτογραφίες από το ανεκτίμητης συλλεκτικής αξίας αρχείο του Γιάννη Ιγγλέση, παρουσιάζει κάθε μήνα φωτογραφίες από το παρελθόν της πόλης του Χαϊδαρίου. Οι φωτογραφίες ανήκουν στο αρχείο του Γιάννη Ιγγλέση, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την δωρεάν παραχώρησή τους. Όσοι ενδιαφέρεστε να έχετε και ηλεκτρονική πρόσβαση σε αυτές, μπορείτε να γίνετε μέλη στο group ΧΑΪΔΑΡΙ – Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΚΡΥΜΜΕΝΩΝ ΘΗΣΑΥΡΩΝ. Photo 1: Photo 2:

Photo 3:

Photo 4: Photo 5:

Photo 6:

like us on

Retro1 ΟΔΟΣ ΑΚΡΙΤΑ 2508-1973 1964 ... ΑΝΕΜΕΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤ/ΧΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ... στο βάθος το υπόστεγο της “ΔΟΜΙΚΗΣ” 938 Στις αλάνες με τα χαμομήλια... κάτω από την σημερινή ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ... τότε ένας χωματόδρομος με τις δυο πευκοσειρές ... Η μάντρα που φαίνεται στο βάθος είναι η περιτοίχιση της βίλλας του αρχιτέκτονα - μηχανικού ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΥ 1960 Παραλία Σκαραμαγκά Μια υπέροχη σχολική φωτογραφία από το 2ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ - ΤΑΞΙΣ Ε΄ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 1964-65 Δαφνί, δεκαετία 1960

Χαϊδάρι, η πόλη των κρυμμένων θησαυρών 1

2

3

4

5

6

www.facebook.com/247press.com.gr


14 24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

www.247press.com.gr

Το θέμα του μήνα

Μηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2016

Άρωμα “ώριμης” Δεξιάς στο Χαϊδάρι Άρωμα δεξιάς έχει αρχίσει να μυρίζει στο Χαϊδάρι. Σε άρθρο του ο Τάσος Βουρλούμης μιλά για τη νέα του κίνηση (Αδέσμευτοι Κεντροδεξιοί), απαντώντας μόνος του σε ερωτήσεις -που προφανώς θα ήθελε να των ρωτήσουν- που λύνουν πολλές απορίες. Δυναμικό παρών δίνει με την σειρά του ο Τάσος Λυμπέρης μετά από πολύ

καιρό, αναλύοντας τις καταστάσεις που αφορούν τα ρέματα και το κτηματολόγιο. Μετά από καιρό επίσης βγαίνει στην επιφάνεια και μια καταγγελία που κυκλοφορούσε χρόνια από τον Δημήτρη Ξανθόπουλο χωρίς να βρίσκει λύση αλλά τώρα πήρε τον δρόμο της...

βαιότητος, οδυνηρές συνέπειες (κατηγορία για παράβαση καθήκοντος, που οδηγεί σε απιστία), για τα όργανα που παίρνουν και υλοποιούν τέτοιες αποφάσεις! “Είναι δυνατόν” αναρωτιέται “να λαμβάνονται παρόμοιες αποφάσεις από το Σώμα, οι οποίες δεν βασίζονται καν σε νομοτεχνικά επεξεργασμένες υπηρεσιακές εισηγήσεις, αλλά, σε μια πολιτικού χαρακτήρα, προσχηματική και μάλλον εξωπραγματική, πρόταση του Προέδρου του Δημοτικού μας Συμβουλίου;”

Λυμπέρης κατά Σελέκου για το κτηματολόγιο Δυναμική επανεμφάνιση έκανε τις τελευταίες ημέρες ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου κ. Τάσος Λυμπέρης, αφού απέστειλε προς την διοίκηση του Δήμου μία αναλυτικότατη επιστολή για το θέμα του Εθνικού Κτηματολογίου που αφορά την πόλη μας. Ο Τάσος Λυμπέρης, αφού δηλώνει ικανοποιημένος που μετά απο 8 χρόνια απραξίας θα λειτουργήσει τελικά και στο Δήμο μας το Εθνικό Κτηματολόγιο, εκφράζει την δυσαρέσκεια του που στην επιστολή που έλαβε ως πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου διαπίστωσε πως συνοδευόταν από σχετική απόφαση(!) του Δημοτικού μας Συμβουλίου, η οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, μιλούσε για παραίτηση του Δήμου, από οποιοδήποτε δικαίωμα αποζημίωσης (σε νέο χαράτσι μάλιστα αναφέρεται!), όσων κατοίκων, αποδεδειγμένα, έχουν καταπατήσει Δημοτική περιουσία! Την συγκεκριμένη παραίτηση όπως αναφέρει ο Τάσος Λυμπέρης την μεταφράζει σε απεμπόληση, εκ μέρους του Δήμου, των εμπραγμάτων δικαιωμάτων του, που όπως εξηγεί επιφέρει, μετά βε-

Αναλύοντας φράσεις που ειπώθηκαν εντός Δ.Σ. που όπως χαρακτηρίζει αποπνέουν εμπάθεια και μικροψυχία για την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, σημειώνει πως τότε δηλώθηκαν 330 δικαιώματα και υποβλήθηκαν 268 ενστάσεις. Ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου υπενθυμίζει μάλιστα, πως την κύρια ευθύνη για τη δήλωση των δικαιωμάτων του Δήμου, καθώς και την πρωτοβουλία των κινήσεων και των ενεργειών, την είχε αποκλειστικά η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και όχι η τότε πολιτική ηγεσία αναφερόμενος μάλιστα και σε ονόματα που βρίσκονται μέχρι και σήμερα στον Δήμο. Βέβαια όπως τονίζει “το έργο της Επιτροπής Κτηματολογίου απέβη, στην πορεία, εξαιρετικά δύσκολο, αφού δεν είχε στη διάθεσή της, τα πλήρη στοιχεία της Δημοτικής Περιουσίας, μια και το βιβλίο στο οποίο ήταν καταχωρημένη η περιουσία του Δήμου, είχε κάνει προ πολλού φτερά!”. Δεν παραλείπει να σημειώσει πως τότε λύθηκε και το ακανθώδες ζήτημα της ιδιοκτησίας του χαρακτηρισμένου ως κοινόχρηστου χώρου, στο Ο.Τ. 388 του Α. Δάσους, από την οδό Μάνης έως την Ακροπόλεως (όπου βρισκόταν και το νταμάρι Χαμηλοθώρη) και αναγνωρίζεται τώρα, ο Δήμος ως ιδιοκτήτης, σε όλο το εμβαδόν της έκτασης αυτής των 10 στρεμμάτων, όπως και ότι τότε δηλώθηκαν

και όλες οι εκτάσεις που προέκυψαν από το παραχωρητήριο των 80 στρεμμάτων του Υπουργείου Γεωργίας προς το Δήμο (ΦΕΚ 204/Β/1956), αλλά και όλες οι πλατείες και τα σχολεία παρότι δεν υπήρχαν γι’ αυτά διαπιστωτικές πράξεις. Τέλος, ο Τ. Λυμπέρης αναφερόμενος στα πρακτικά του Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε στις 31/10/16 διαπιστώνει κάποιες παλινωδίες και αντιφάσεις (όπως γράφει) όσον αφορά τα ρέματα και τις διεκδικήσεις της ΕΥΔΑΠ σε αυτά: “Ενώ αρχικά παραδέχεστε, με τα λεγόμενά σας, πως το Χαϊδάρι είναι ο μοναδικός ίσως Δήμος του Λεκανοπεδίου, όπου τα ρέματα δεν ανήκουν στην ΕΥΔΑΠ, στο τέλος της τοποθέτησής σας ισχυρίζεστε, πως στις συναντήσεις που είχαμε πέρυσι για την ανάδειξη και προάσπιση της δημοτικής περιουσίας, βάζατε τάχα, έναν κόκκινο αστερίσκο, που έλεγε πως δεν προτίθεστε ως Δημοτική Αρχή να βάλετε ζήτημα για τα ρέματα!” σημειώνει χαρακτηριστικά τονίζοντας πώς “ο δήμος με τον τρόπο του προϊδέαζε πως δεν σκοπεύει να αντιδηκήσει με την ΕΥΔΑΠ!” σημειώνει χαρακτηριστικά, καταλήγοντας για αυτό το θέμα: "Φοβούμαι, πως μετά από δυόμιση χρόνια στο θώκο της εξουσίας, προσπαθείτε, μάταια τώρα, να δικαιολογήσετε την αβελτηρία σας, αφού δεν έχετε καταθέσει, σύμφωνα με το υπ’ αριθ. ΦΕΚ 204/Β/1956 παραχωρητήριο, μέχρι σήμερα, διεκδικητική αγωγή εναντίον της ΕΥΔΑΠ, όπως είχαμε προετοιμάσει με ειδικό φάκελο και είχαμε προτείνει άλλωστε και στη σύσκεψη της 10/6/15 (σημειωτέον ότι το κτηματολόγιο λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις διεκδικητικές αγωγές), αλλά έχετε εγκαταλείψει, πλέον, στην τύχη τους, τους παρόχθιους ιδιοκτήτες, πολλών από τα 60 ρέματα, που αριθμούσε κάποτε η πόλη μας και στις εκβιαστικές εισπρακτικές πρακτικές της παραπάνω εταιρείας! Με ποιον τρόπο λοιπόν θα ξεκαθαρίσει, αν όχι δικαστικά, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ρεμάτων στο Δήμο μας;”

ΒΙΟΛΑΤΟΣ Δ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Πνευμονολόγος - Φυματιολόγος Επιστημονικός συνεργάτης 4ης Πνευμονολογικής Κλινικής ΓΝΝΘΑ “Η Σωτηρία”

Σπιρομέτρηση - Βρογχοσκόπηση Μελέτη ύπνου - Οξυγονοθεραπεία Νεφελοποίηση Διακοπή Καπνίσματος Παιδοπνευμονικά περιστατικά Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση και Εξετάσεις

Επισκέψεις κατ’ οίκον

Ιατρείο: Αγωνιστων Στρατοπέδου 60, Χαϊδάρι, ΤΚ 124 61 Τηλ(fax): 216 700 1938 Κιν.: 6932 764166

Ε-mail: g.violatos@yahoo.gr www.pneumoiasis.gr

“δέχεται καθημερινά απόγευμα με ραντεβού”

like us on

www.facebook.com/247press.com.gr


24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé 15

www.247press.com.gr

Το θέμα του μήνα

Μηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2016

Ο Τάσος Βουρλούμης απαντά γιατί δημιουργήθηκαν οι Αδέσμευτοι Κεντροδεξιοί Χαϊδαρίου ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο κόσμος της κεντροδεξιάς στο Χαϊδάρι πιστεύει ότι 3-4 κληρονόμοι παλαιών πολιτικών οικογενειών της πόλης μας προσπαθούν με νύχια και με δόντια να ελέγξουν την ΔΗΜ.Τ.Ο. της ΝΔ για ίδιον όφελος, λόγω των ασυγκράτητων φιλοδοξιών τους.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πιστεύετε κ. Βουρλούμη ότι θα τα καταφέρουν; ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι συνέβη κ. Βουρλούμη και τελευταία συμπεριφέρεστε ως Αδέσμευτος Κεντροδεξιός Χαϊδαρίου; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πιστεύω ότι τα τελευταία 3-4 χρόνια αλλά και μετά τις αρχές Απριλίου 2016 η ΔΗΜ.Τ.Ο. της ΝΔ στο Χαϊδάρι έχει χάσει όλα τα σοβαρά στοιχεία που θα έπρεπε να χαρακτηρίζουν την οργάνωση ενός Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Το αποκορύφωμα της αντιδημοκρατικής λειτουργίας είναι ότι δεν συγκαλείται η Δημοτική Συνέλευση όπως ρητά ορίζει ο κανονισμός λειτουργίας της οργάνωσης.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί κ. Βουρλούμη συμβαίνουν κατά την γνώμη σας τα παραπάνω;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η γνώμη μου είναι ότι πλανώνται πλάνην οικτρά, διότι έχουν αλλάξει ριζικά οι συνθήκες. Η κατάρρευση του πελατειακού πολιτικού συστήματος και η ραγδαία αύξηση της ανεργίας κάνουν τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους να αποδεσμεύονται από την οργάνωση της ΝΔ. Αν προσθέσεις και την αντιδημοκρατική λειτουργία λόγω ανικανότητας, τότε εύκολα καταλαβαίνουμε γιατί από ΠΡΩΤΗ δημοτική παράταξη το 2006 και το 2010 γίναμε τελευταία δημοτική παράταξη το 2014.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι σας απασχολεί περισσότερο αυτή τη χρονική περίοδο κ. Βουρλούμη; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σε μια περίοδο φοβερών ανακατα-

τάξεων στην πατρίδα μας, άρα και στην πόλη μας, σε μια περίοδο που πρέπει να παλέψουμε για ένα πιο αντιπροσωπευτικό πολιτικό σύστημα κυρίως για το καλό της πόλης μας, οι άνθρωποι της Κεντροδεξιάς στο Χαϊδάρι αναρωτιούνται: • Γιατί οι Διοικήσεις της ΔΗΜ.Τ.Ο. δεν εφαρμόζουν τον κανονισμό λειτουργίας της; • Γιατί αποφεύγουν συστηματικά τον διάλογο προσβάλλοντας την νοημοσύνη μας; • Γνωρίζει η διοίκηση της ΔΗΜ.Τ.Ο. ότι οι άλλες δημοτικές παρατάξεις οργανώνονται συστηματικά για το 2019. • Μήπως σκέπτεται να εφαρμόσει το πετυχημένο μοντέλο του 2014;

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι περιμένετε να γίνει κ. Βουρλούμη και τι προτείνετε; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Περιμένω ύστερα από μία έκρηξη αυτοκριτικής όλων να ορισθεί μία έκτακτη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, με σκοπό την επανασυσπείρωση του κόσμου, με σεβασμό στη δημοκρατική λειτουργία της οργάνωσης, όπως συμβαίνει σε όλες τις οργανώσεις των κομμάτων που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Αν δεν συμβούν τα παραπάνω, η πρότασή μας είναι η ομάδα των ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΩΝ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ μεγαλώνοντας να προσπαθήσει να βοηθήσει την πόλη μας ποικιλοτρόπως.

Δημήτρης Ξανθόπουλος

Η αλήθεια για το έργο της Περαιβού Με ένα άρθρο επιβεβαίωσης των κινήσεων του εδώ και χρόνια έρχεται στην δημοσιότητα ο Δημήτρης Ξανθόπουλος. “Πιστώνοντας” το έργο που ξεκίνησε στην Ιερά Οδό στο ύψος της Περαιβού στον πρώην Υπουργό Γ. Σουφλιά, μας αποστέλλει ένα μεγάλο αριθμό επιστολών που κοινοποιούσε ο ίδιος από το 2007 σε ένα σύνολο υπηρεσιών επιβεβαιώνοντας την γραφειοκρατία που ισχύει μέχρι και σήμερα, δείχνοντας όμως πως με

like us on

www.facebook.com/247press.com.gr

αυτόν τον τρόπο συνέβαλλε στο να αρχίσει να φτιάχνεται ένας δρόμος που χαρακτηριζόταν από όλους ως καρμανιόλα, αφού είχαν συμβεί πολλά τροχαία ατυχήματα. Στα όσα γράφει για την ατομική του προσπάθεια δεν αποκλείει και τον τότε διοικητή της τροχαίας Αιγάλεω κ. Τζανέτο Φιλιππάκο, ενώ σημειώνει πως θα γίνει αρωγός ούτως ώστε το έργο να τελειώσει και πιο γρήγορα για να παραδοθεί ο συγκεκριμένος δρόμος στους συμπολίτες του.


16 24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

www.247press.com.gr

Επικαιρότητα

Μηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2016

ΠΑΛΑΤΑΚΙ - ΕΛΑΙΩΝΑΣ - ΑΝΩ ΛΙΟΥΜΗ

Πρωταγωνιστές οι λακούβες και τα σκουπίδια Η έρευνα που πραγματοποιήσαμε και παρουσιάσαμε μέρος της στο προηγούμενο μας φύλλο, έφερε σημαντικά στοιχεία που οφείλουμε να σας παρουσιάσουμε τους επόμενους μήνες, μέχρι να ολοκληρωθεί η δημοσίευση τους στο σύνολο της. Αυτή την φορά, αφού χωρίσουμε το Χαϊδάρι σε περιοχές όπως είναι το Κέντρο της πόλης, η Αστυθέα,το

Ποιά είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα στην γειτονιά μου

Ποιά είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα στην γειτονιά μου

Αναφέρετα επιγραμματικά σε ποιά γειτονιά μένετε:

Αναφέρετα επιγραμματικά σε ποιά γειτονιά μένετε:

ΠΑΛΑΤΑΚΙ

ΚΕΝΤΡΟ

Ποιά είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα στην γειτονιά μου

4,48

Αναφέρετα επιγραμματικά σε ποιά γειτονιά μένετε:

41,79 - Καθαριότητα - σκουπίδια

16,67 - Λακούβες Πεζοδρόμια

16,67

58,33 - Καθαριότητα σκουπίδια

29,85

8,96 - Πάρκινγκ

8,33 - Πάρκινγκ

58,33

41,79

2,08

1,49 - Χώροι άθλησης

3,47 - Κυκλοφοριακό

6,94

36,11

1,49 2,99 1,49

13,89 - Όλα τα παραπάνω

21,53

1,49 - Κανένα

8,96

2,08 - Εγκληματικότητα

0,69 - Κανένα

2,99 - Αδέσποτα ζώα

5,97

15,28 - Πάρκινγκ

6,94 - Συγκοινωνίες

15,28

1,49 - Συγκοινωνίες

29,85 - Όλα τα παραπάνω

3,47

1 49

Ποιά είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα στην γειτονιά μου Αναφέρετα επιγραμματικά σε ποιά γειτονιά μένετε:

Κέντρο - Παλατάκι - Ελαιώνας

3,03

Κυκλοφοριακό, πάρκιγκ, Εμφάνιση εγκληματικότητας! συγκοινωνία... σκουπίδια! Φτάνοντας στο Άνω Λιούμη παρατηρούμε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα της περιοχής είναι το πάρκινγκ σε ποσοστό που ξεπερνά τους μισούς ερωτηθέντες (58,33%). Οι λακούβες ισοψηφούν με το κανένα πρόβλημα (16,67%) ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως στην συγκεκριμένη περιοχή παρατηρούμε και έντονη εγκληματικότητα κάτι που δεν υπήρχε καθόλου στις υπόλοιπές περιοχές που αναλύσαμε σε αυτό το ρεπορτάζ. Το ποσοστό δεν είναι μεγάλο (8,33%) δεν παύει όμως να χρειάζεται να ερευνηθεί.

21,53 - Καθαριότητα - σκουπίδια

13,89

5,97 - Συντήρηση σχολείων

1,49

Άνω Λιούμη

0,69

1,49 - Κυκλοφοριακό

16,67 - Χώροι άθλησης

8,33

36,11 - Λακούβες - Πεζοδρόμια

4,48 - Λακούβες - Πεζοδρόμια

ΑΝΩ ΛΙΟΥΜΗ

16,67

Δάσος, το Δαφνί και τα Κουνέλια, θα ασχοληθούμε με την περιοχή γύρω απο Παλατάκι, τον Ελαιώνα και θα φτάσουμε μέχρι το Άνω Λιούμη. Μέσα από την ανάλυση της έρευνας θα δούμε μαζί ποια προβλήματα αντιμετωπίζει η κάθε περιοχή, όπως μας δήλωσε ο κόσμος που μένει εκεί...

Όπως βλέπουμε στο διάγραμμα στην περιοχή γύρω από το Παλατάκι αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με τα σκουπίδα (41,79%) και αμέσως μετά όλα τα άλλα μαζί. Ένα ποσοστό της τάξης του 29,95% λέει πως αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα αδέσποτα, την συγκοινωνία, το κυκλοφοριακό, τους χώρους στάθμευσης, ενώ δεν βρίσκει χώρους να αθληθεί. Επίσης, πολλοί είναι αυτοί που παρατηρούν και φροντίζουν να το σημειώσουν, πως τα σχολεία γύρω απο την περιοχή τους είναι ασυντήρητα Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζει και το κεντρικό Χαϊδάρι, αφού το ιστορικό Παλατάκι σηματοδοτεί και τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στις υπηρεσίες της πόλης και στα καταστήματα της. Τα σκουπίδια εδώ βρίσκονται στην δεύτερη θέση

ΕΛΑΙΩΝΑΣ 63,64 - Λακούβες - Πεζοδρόμια

3,03 3,03

6,06

12,12 - Καθαριότητα - σκουπίδια 9,09 - Πάρκινγκ 3,03 - Χώροι άθλησης

9,09 12,12

3,03 - Eγκληματικότητα

63,64

6,06 - Αδέσποτα ζώα 3,03 - Όλα τα παραπάνω

(21,53%), γιατί την πρώτη θέση παίρνει η έλλειψη πεζοδρομίων και οι λακούβες (36,11%). Οι λακούβες κυριαρχούν και στην συνέχεια της διαδρομής κάποιου που κινείται προς τον Ελαιώνα, αφού εκεί το πρόβλημα οξύνεται (63,64). Η καθαριότητα δεν δείχνει να αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα (12,12%) αν και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι εκεί δεν υπάρχει η πίεση των καταστημάτων όπως στο κέντρο της πόλης.

Λ. Αθηνών 282, Χαϊδάρι Τηλ.: 210 5813424, Fax: 210 5813015, Κιν.: 6989083257 e-mail: info@gasautocar.gr, www.gasautocar.gr

like us on

www.facebook.com/247press.com.gr


18 24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

www.247press.com.gr

Επικαιρότητα

Μηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2016

Από τον Κορυδαλλό η είσοδος για τον Διομήδειο Κήπο; Σοβαρή είναι πλέον η πιθανότητα να ανοίξει νέα είσοδος του Βοτανικού Κήπου στα διοικητικά όρια του δήμου Κορυδαλλού, κάτι που πιθανότατα θα οδηγήσει σταδιακά στο κλείσιμο της εισόδου από την Ιερά Οδό, η οποία εξασφαλίζει την άμεση πρόσβαση των κατοίκων του Χαϊδαρίου στον ομορφότερο πνεύμονα πρασίνου της Αττικής.

20.000 επισκέπτες μηναίως Αξίζει να τονιστεί ότι, ειδικά την περίοδο που ο καιρός επέτρεπε, ο αριθμός των επισκεπτών του Κήπου ξεπέρασε σύμφωνα με εκτιμήσεις τους 20.000 επισκέπτες μηνιαίως, ένας αριθμός που έφτασε σε αυτά τα ύψη από τη στιγμή που ο Κήπος επέκτεινε το ωράριο λειτουργίας του και ήταν ανοιχτός καθημερινά, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οι επισκέπτες του Κήπου, που δεν προέρχονταν μόνο από την πόλη μας αλλά από ολόκληρο το λεκανοπέδιο της Αττικής, είναι πολύ πιθανόν να έχουν πλέον πρόσβαση από άλλο δήμο, κάτι το οποίο θα διώξει τις χιλιάδες των επισκεπτών από την πόλη.

like us on

www.facebook.com/247press.com.gr


24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé 19

www.247press.com.gr

Επικαιρότητα

Μηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2016

Ηρακλής Δρούλιας

Άστοχοι οι χειρισμοί του δήμου Χαϊδαρίου Το ζήτημα ανέδειξε σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης “Όραμα Δημιουργίας” κ. Ηρακλής Δρούλιας, ο οποίος επισήμανε πως οι άστοχοι χειρισμοί της Δημοτικής Αρχής στο θέμα της λειτουργίας του κυλικείου στον Κήπο και η έλλειψη συνεννόησης και συνεργασίας με τη Διοίκηση του Ιδρύματος που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι πολύ πιθανόν να στερήσουν από την πόλη μας την πρόσβαση σε έναν από τους μεγαλύτερους Βοτανικούς Κήπους στην Ευρώπη, που όλες οι πόλεις θα ήθελαν να έχουν και να προσφέρουν τα οφέλη του στους κατοίκους

like us on

τους. Όπως τόνισε ο κ. Δρούλιας, ο Δήμαρχος θα έπρεπε άμεσα να συναντηθεί με τη Διοίκηση του Ιδρύματος και του Πανεπιστημίου για να αρθούν οι όποιες παρεξηγήσεις και να υπάρξει συνεργασία για την αξιοποίηση του Βοτανικού Κήπου προς όφελος των πολιτών. Αντίθετα όμως με την παρότρυνση του κ. Δρούλια, ο Δήμαρχος (αλλά και ο κ. Τσατσαμπάς, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του κ. Ντηνιακού) μίλησε για εκβιασμό (!) από την πλευρά του Πανεπιστημίου και δεν φάνηκε να έχει την παραμικρή διάθεση για περαιτέρω συνεργασία με τη Διοίκηση του Βοτανικού Κήπου.

www.facebook.com/247press.com.gr

Επικοινωνία του Ιδρύματος με τον δήμο Κορυδαλλού για διάνοιξη εισόδου από εκεί! Δυστυχώς οι φόβοι του κ. Δρούλια δείχνουν να επιβεβαιώνονται, καθώς ήδη από τον περασμένο μήνα οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος έχουν ζητήσει από τον δήμο Κορυδαλλού να ανοίξει είσοδος από τα διοικητικά όρια του συγκεκριμένου δήμου! Όπως φαίνεται μάλιστα και από το σχετικό έγγραφο της Διοίκησης του Ιδρύματος προς τον δήμο Κορυδαλλού, το Πανεπιστήμιο έχει ήδη έρθει σε επικοινωνία με το Δήμο Κορυδαλλού και αναζητά συνεργασία και εναλλακτικές προσβάσεις προς τον Βοτανικό Κήπο. Το ρεπορτάζ από την πόλη του Κορυδαλλού λέει ότι οι εκπρόσωποι του δήμου Κορυδαλλού είναι κάτι παραπάνω από θετικοί στο ενδεχόμενο διάνοιξης εισόδου στον Κήπο από τα διοικητικά όρια του δήμου τους και αιφνιδιάστηκαν ευχάριστα από αυτή την εξέλιξη. Οι πληροφορίες από τον Κορυδαλλό μάλιστα αναφέρουν ότι αυτή την εβδομάδα δρομολογούνται συναντήσεις ανάμεσα σε εκπροσώπους του δήμου Κορυδαλλού και εκπροσώπους του Ιδρύματος για το συγκεκριμένο θέμα. Δυστυχώς για την πόλη μας, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως η διαμάχη της Δημοτικής Αρχής με το Πανεπιστήμιο λαμβάνει πλέον διαστάσεις βεντέτας (μιας και ο κ. Σελέκος έκανε λόγο για εκβιασμό από την πλευρά του Ιδρύματος) και μπορεί να έχει απρόσμενη τροπή, με μόνους σίγουρα ζημιωμένους του κατοίκους της πόλης του Χαϊδαρίου, που πιθανότατα στο μέλλον δεν θα μπορούν να επισκέπτονται από το Χαϊδάρι τον Κήπο.


20 24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

www.247press.com.gr

Τοπικά

Μηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2016

Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Εν Αναμονή της απόφασης του Πειθαρχικού για τον Μ. Σελέκο

Σε δύο περίπου μήνες, αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου που αφορά την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος που αντιμετωπίζει τόσο ο Δήμαρχος, όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου. Αν οι κατηγορούμενοι κριθούν ένοχοι προβλέπονται διοικητικές κυρώσεις, ενώ τους παρέχεται το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση.

Γραφτείτε συνδρομητές μόνο με 20€ το χρόνο και η εφημερίδα μας θα έρχεται στην πόρτα σας! like us on

Του

Παναγιώτη Νιζάμη

Επικοινωνείστε στα Email: 247pressgr@gmail.com, info@247press.com.gr και στο τηλέφωνο: 693 1374695

www.facebook.com/247press.com.gr


24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé 21

www.247press.com.gr

Τοπικά

Μηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2016

Το θέμα με μια πρώτη ανάγνωση μπορεί να φαντάζει σοβαρό, όμως στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο, αφού αφορά ένα οικόπεδο που δεσμεύτηκε από τον δήμο πριν από 66 ολόκληρα χρόνια! Η απόφαση για την αποζημίωση του οικοπέδου πάρθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης πριν από 5 χρόνια, ο ιδιοκτήτης όμως αρνήθηκε να πάρει τα χρήματα, γιατί του φάνηκαν λίγα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία για το πόσο πίεσε την προηγούμενη Δημοτική Αρχή για να πάρει τα χρήματα που ζητούσε (74.500 ευρώ περίπου, ενώ ο δήμος του δίνει περίπου 48.000 ευρώ), το σίγουρο πάντως είναι πως ο νυν δήμαρχος πιέστηκε πολύ. Τόσο αυτός, όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ο Μιχάλης Σελέκος περιέγραψε τις συνεχείς πιέσεις που δέχονταν από τον ιδιοκτήτη που προσπαθούσε να παζαρέψει την τιμή του οικοπέδου του και οδηγήθηκε ακόμη και σε σενάρια συνωμοσιολογίας. Το παρελθόν της υπόθεσης δεν είχε οδηγήσει ποτέ τον ιδιοκτήτη στον Συνήγορο του Πολίτη, ούτε ανάλογες περιπτώσεις έχουν παραπεμθεί στο παρελθόν για παρόμοιους λόγους, οπότε σύμφωνα με τον δήμαρχο η υπόθεση μύριζε “πολιτική δίωξη”. Όπως φάνηκε βέβαια στην πορεία, ο Δήμαρχος έφτασε σε σημείο να κατηγορείται για δόλο ή βαριά αμέλεια, γιατί πολύ απλά, δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να απαντήσει στις επιστολές του Συνήγορου του Πολίτη αφού ο ιδιοκτήτης είχε προσφύγει εκεί για να βρει το δίκιο του! Έτσι και φτάσαμε στην απολογία του Δημάρχου στο πειθαρχικό συμβούλιο της αποκεντρωμένης διοίκησης. Απουσία από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης δεν υπήρχε ενώ πολλοί σχολίασαν την επαναφορά του Φ. Θεωδορακόπουλου στα Δημοτικά συμβούλια.

like us on

Η απολογία του Δημάρχου Ο δήμαρχος προφανώς δεν πίστευε πως αν αντιδρούσε προς τον Συνήγορο του Πολίτη άμεσα θα γινόταν κάτι διαφορετικό από αυτό που έβλεπε μπροστά του, αφού με τον ιδιοκτήτη που τον κατήγγειλε είχε άμεση επαφή. Αυτό είπε και στην απολογία του. Δόλος οπότε δεν υπήρχε, που δεν απάντησε στον επίσημο φορέα. Άλλωστε όπως σημείωσε, ο ιδιοκτήτης μπορεί να πάει όποτε θέλει για να πάρει την αποζημίωση του, όχι αυτή που ζητάει όμως, αυτή που ορίζει ο νόμος και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αξίζει να σημειωθεί πως η αποζημίωση του ιδιοκτήτη έχει ενταχθεί ήδη στον προϋπολογισμό του Δήμου, ενώ κατά την απολογία

www.facebook.com/247press.com.gr

του, δεν αναφέρθηκε καθόλου στο ότι διώκεται πολιτικά. Αυτά ειπώθηκαν μόνο για εσωτερική κατανάλωση. Στα κτίρια της αποκεντρωμένης διοίκησης είχαν έρθει για στήριξη στον Δήμαρχο δημότες της πόλης, ενώ ως μάρτυρες υπεράσπισης στάθηκαν στο πλευρό του η κ. Κατερίνα Πετροπούλου (από την νομική υπηρεσία του Δήμου) ο κ. Κώστας Χονδρογιάννης (από την Τεχνική υπηρεσία) καθώς και ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ηλίας Βαρυτιμιάδης. Συνήγορος υπεράσπισης του Δημάρχου ήταν η σύμβουλός του κ. Άννα Χατζή (δικηγόρος).

Αποχώρησε από την συζήτηση ο Β. Ντηνιακός Ο επικεφαλής της παράταξης “Χαϊδάρι Ξανά” αφού χαρακτήρισε “τζάμπα μάγκες” τους εκπροσώπους της διοίκησης (αφού προκάλεσαν αυτόν τον πανικό), ανέφερε παρόμοια παραδείγματα έκτακτης πρόσκλησης που αφορούσαν σημαντικές συζητήσεις όπως το κτηματολόγιο και την ποιότητα ζωής. Τονίζοντας πως για τέτοια θέματα θα πρέπει να υπάρχει πιο γρήγορη ενημέρωση, σημείωσε πως το θέμα που συζητούσαν προέκυψε λόγω ανευθυνότητας του Δημάρχου και επιτηδευμένα πήρε αυτή την μορφή. Δεν αρνήθηκε την στήριξή του, αλλά αποχώρησε από την αίθουσα δείχνοντας την πολιτική του αντίθεση σε ανάλογες πρακτικές.


22 24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

www.247press.com.gr

Τοπικά

Μηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2016

Εν Αναμονή της απόφασης του Πειθαρχικού για τον Μ. Σελέκο Ηρακλής Δρούλιας

Συστηματική η ανευθυνότητα της Δημοτικής Αρχής Μετά την αποχώρηση του Βαγγέλη Ντηνιακού, τον λόγο είχε ο Ηρακλής Δρούλιας ο όποιος παρατήρησε ότι τα ίδια σημάδια ανευθυνότητας που έχει σημειώσει και στο παρελθόν για τον τρόπο που λειτουργεί η σημερινή διοίκηση του δήμου, συνεχίζουν να εμφανίζονται και σήμερα. Έκανε λόγο για διοικητική ανεπάρκεια του δημάρχου, ενώ για τον καλύτερο συντονισμό σε ανάλογα θέματα πρότεινε την εφαρμογή του θεσμού του Συνηγόρου του

Με “γκρίνια” αλλά κοντά στον Δήμαρχο Πριν οδηγηθεί στο πειθαρχικό ο Μ. Σελέκος έπρεπε να έχει την σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης γι΄ αυτά που υποστηρίζει μέχρι σήμερα. Άλλωστε το κατηγορητήριο καλούσε τους Δημοτικούς Συμβούλους να γνωμοδοτήσουν επί της κατηγορίας του δόλου ή της βαριάς αμέλειας για να μην οδηγηθεί ο Δήμαρχος της πόλης σε προσωρινή αργία. Η έκτακτη κλήτεύση τους όμως για ένα θέμα που από μικρή αμέλεια οδήγησε σε κάτι τόσο σοβαρό, δημιούργησε άμεσα έντονο εκνευρισμό.

Δημότη που ήδη ισχύει και σε άλλους δήμους, αφουγγραζόμενος την σοβαρότητα που θα μπορούσε να έχει ένα παρόμοιο θέμα σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή. Χαρακτήρισε υπερβολικό μεν να τεθεί ο δήμαρχος σε αργία για τον παραπάνω λόγο, παρόλα αυτά, τόνισε πως είναι τεράστιο διοικητικό ατόπημα του δημάρχου το ότι δεν υπήρξε απάντηση από τον Δήμο στον Συνήγορο του Πολίτη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: “Το πάθημα αυτό ας γίνει τουλάχιστον μάθημα για το μέλλον”.

Μποζίκας

Παρών στην αρχή, υπέρ στο τέλος! Έκπληξη έκανε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Α. Μποζίκας (μείζονος… συμπολίτευσης όπως έχει χαρακτηριστεί κατά το παρελθόν από τον Ηρ. Δρούλια) δηλώνοντας απλά παρών στην συνεδρίαση, αλλά για να μην χαλάσει την “πάστα” λίγο πριν την λήξη της συζήτησης, προστέθηκε και αυτός στην ομόφωνη συμπαράσταση που έδωσαν όλες οι παρατάξεις ως προς την παύση της πειθαρχικής δίωξης του Δημάρχου για την υπόθεση.

like us on

www.facebook.com/247press.com.gr


24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé 23

www.247press.com.gr

Αθλητικά

Μηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2016

Όμιλος Αντισφαίρισης Χαϊδαρίου

3η θέση στο διασυλλογικό για τις Γυναίκες

Σκανάρετε, για περισσότερες σχετικές ειδήσεις

Την 3η Πανελλήνια θέση κατέκτησε η ομάδα των ΓΥΝΑΙΚΩΝ του Ομίλου Αντισφαίρισης Χαϊδαρίου στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής 2016. Την ομάδα στελέχωνε η Αρκαδιανού Άννα και η Κόκκοτα Αγγελική με τον προπονητή κ. Πούντζα Τάκη. Οι αθλήτριες του ομίλου τερμάτισαν πρώτες στον όμιλό τους στην Α φάση (11-13/11), κι έτσι εξασφάλισαν το εισιτήριο για τη Β΄(25-27/11). Την Παρασκευή 25/11 η ομάδα μας είχε ρεπό αφού η ομάδα του Ιφιτου Σταυρούπολης δεν συμμετείχε. Το Σάββατο 26/11 ήρθαν αντιμέτωπες με την ομάδα της Πετρούπολης. Η νίκη κρίθηκε στο ΔΙΠΛΟ των κοριτσιών και ύστερα από ένα ματς με πολλές ανατροπές η ομάδα της Πετρούπολης πήρε τη νίκη

με σκορ 2-1. Την Κυριακή 27/11 οι Χαϊδαριώτισσες ήρθαν αντιμέτωπες με την ομάδα της Φιλοθέης. Δυστυχώς παρ' όλη την προσπάθεια της Αγγελικής και την Άννας η ομάδα της Φιλοθέης επικράτησε με σκορ 2-0, τερματίζοντας έτσι στην 3η θέση! Η πρόεδρος του ομίλου Χαντζή Δήμητρα και το Δ.Σ. θέλουν να συγχαρούν θερμά τόσο τις αθλήτριες όσο και τον προπονητή του Α.Ο.Α.Χ. για αυτή τη σημαντική διάκριση που κατάφεραν.

Στους 8 καλύτερους της Ελλάδας στην ηλικία του ο Ν. Κατσιμίχας! Στα master 2016 που διοργανώθηκαν στην Πετρούπολη 11-14/11/2016 αγωνίσθηκε ο αθλητής του ομίλου Νίκος Κατσιμίχας. Η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί την “κορυφή” για τους αθλητές, αφού συμμετέχουν οι 8 καλύτεροι της Ελλάδας σε κάθε κατηγορία! Ο Νίκος αγωνίστηκε με τους Βάλαρη, Σαμολαδά, και Γραμματικούλη και κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του παρά τον τραυματισμό του την Κυριακή 13/11 στην 8η θέση. Η πρόεδρος του ομίλου Χαντζή Δήμητρα, το Δ.Σ. και οι προπονητές του Πούντζας Τάκης, Μπαλογιάννης Γιώργος, Παπαϊωάννου Γιάννης του δίνουν θερμά συγχαρητήρια για αυτή την σημαντική διάκριση!

Άνοδος στην Α΄ Εθνική για την Αντρική ομάδα! Ο Μπαλογιάννης Γιώργος (συνοδός προπονητής-παίκτης), ο Καραμάνης Θανάσης, ο Παπαγεωργίου Γιώργος και ο Παπαιωάννου Γιάννης, αφού τερμάτησαν πρώτοι στον όμιλό τους στην Α΄ φάση του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Β Εθνικής Νότου (11-13/11) διεκδίκησαν την άνοδο στην Β΄ φάση (25-27/11). Την Παρασκευή 25/11 οι Χαϊδαριώτες τεννίστες νίκησαν την ομάδα της Ραφήνας με 3-0 και έκαναν το πρώτο βήμα για την άνοδο. Το Σάββατο 26/11 εξασφάλισαν την πρόκριση επικρατώντας στην ομάδα του Περιστερίου με 3-0. Την Κυριακή 27/11 η ομάδα του Χαϊδαρίου ανα-

like us on

www.facebook.com/247press.com.gr

μετρήθηκε με την ομάδα του Κερατσινίου για την 1η-2η θέση, ηττήθηκε όμως με 2-0 και τερμάτησε τελικά στη 2η θέση. Η πρόεδρος του ομίλου Χαντζή Δήμητρα και το Δ.Σ. τους δίνουν θερμά συγχαρητήρια που κατάφεραν ύστερα από 2 χρόνια να επιστρέψει η ομάδα των ΑΝΤΡΩΝ στην Ά Εθνική!


24 24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

www.247press.com.gr

Αθλητικά

Μηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2016

Λάθη, ατυχία και τιμωρίες κρατούν τον Α.Ο.Χ. χαμηλά στη βαθμολογία προσπάθεια να κάνει το 0-1, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνο Στο β΄ μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και στο 51′ ο Κύβελος με φάουλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μίχου για το 11. Οι Χαϊδαριώτες συνήλθαν, πήραν και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων και απάντησαν στο 58΄ όταν μετά από φάουλ του Φουκαρά, ο κορυφαίος της αναμέτρησης Γεωργοπάλης με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι πέτυχε το 2ο προσωπικό του τέρμα και έγραψε το 1-2.

Σκανάρετε, για περισσότερες σχετικές ειδήσεις

ΧΑΪΔΑΡΙ-ΡΟΥΦ:2-3

Η επιθετική δυστοκία, τα συνεχόμενα ατομικά λάθη και η τιμωρία της έδρας του, έχουν κρατήσει το Χαϊδάρι μακριά από τους φετινούς του στόχους. Μια χρονιά που ξεκίνησε με πολλά όνειρα και τη δημιουργία μιας καινούργιας ομάδας, δεν εξελίσσεται όπως θα ήθελαν οι άνθρωποι του συλλόγου. Παρόλα αυτά, δεν τα παρατούν, συνεχίζουν την προσπάθεια και με τη βοήθεια του κόσμου τους, οι Χαϊδαριώτες πιστεύουν ότι σύντομα θα έρθει η ανάκαμψη.

ΧΑΪΔΑΡΙ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ:0-1

Η ομάδα του κ. Πυρένη, ηττήθηκε με 0-1 από την ομάδα της Αργυρούπολης κυριολεκτικά από το πουθενά, καθώς είχε την υπεροχή της μπάλας για 90΄, έχασε ευκαιρίες, είχε ακυρωθέν γκολ, όμως ένα παραπάτημα του Μίχου στο 80΄ έφερε ακόμη μία απρόσμενη ήττα, η οποία κρατά τους Χαϊδαριώτες χαμηλά στη βαθμολογία και φυσικά εκτός στόχων. Οι “κυανέρυθροι” ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και στο 3΄ ο Φουκαράς έχασε από πλάγια μεγάλη ευκαιρία, ενώ στο 11΄ ο Μαυρουδής με κεφαλιά από τα 3μ. έστειλε τη μπάλα ολομόναχος άουτ! Στην επανάληψη είχαμε συνέχεια της εικόνας του α΄ μέρους, με την πίεση εκ μέρους των “κυανέρυθρων” να είναι μεγαλύτερη, όμως στην τελική προσπάθεια δεν υπήρχε το καθαρό μυαλό ώστε να στείλει κάποιος τη μπάλα στα δί-

χτυα. Στο 70΄ μετά από γύρισμα του Φουκαρά ο Μαυρουδής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως ο βοηθός υπέδειξε οφσάιντ, σε μία φάση πολύ δύσκολη. Κόντρα στη ροή του αγώνα, στο 80΄,μετά από τυφλό γέμισμα στα καρέ του Χαϊδαρίου, ο Γκρεβτζίδης έστειλε χλιαρά με αδύναμη κεφαλιά τη μπάλα προς την εστία του Α.Ο.Χ., ο Μίχος έχασε την ισορροπία του και η μπάλα κύλησε στην αριστερή γωνία του για το 0-1.

ΑΓ. ΕΛΕΟΥΣΑ-ΧΑΪΔΑΡΙ:1-2

Μοιραίος παίχτης και πάλι ο Μαυρουδής, που έχασε σημαντικές ευκαιρίες στο 6΄, στο 14΄και στο 29΄. Τελικά, η υπεροχή των “κυανέρυθρων” επιβραβεύθηκε στο 31΄ με τον Γεωργοπάλη να εκμεταλλεύεται την κεφαλιά πάσα του Κοτσολάκου μετά το πλάγιο του Γιαννουλάκη και με διπλή

Οι φιλοξενούμενοι στο 2΄ άνοιξαν το σκορ, όταν μετά από κόρνερ και άστοχη έξοδο του Μίχου, ο Νταουτάι από κοντά πλάσαρε σε κενή εστία για το 0-1. Πριν προλάβουν να συνέλθουν από την ψυχρολουσία οι “κυανέρυθροι”, στο 9΄ ο Νταουτάι βρήκε στον κενό χώρο τον Γαλάνη, που πλάσαρε εύστοχα για να γράψει το 0-2. Οι Χαϊδαριώτες αντέδρασαν, έχασαν ευκαιρίες, για να μειώσουν τελικά στο 26΄, όταν μετά από σέντρα του Μουρεζίνη, ο Μαυρουδής με κεφαλιά μείωσε σε 1-2, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου. Στην επανάληψη οι Χαϊδαριώτες ήταν ισοπεδωτικοί, έπαιξαν μονότερμα τον αντίπαλο και στο 53΄ ο Γιαννουλάκης με πολύ ωραίο σουτ έξω από την περιοχή ισοφάρισε σε 2-2. Η πίεση συνεχίστηκε, στο 59΄ ο Καλαμπαλίκης πλάσαρε από πλάγια σε κενή εστία και οι αμυντικοί έδιωξαν σε κόρνερ, ο Μουρεζίνης στο 63΄ μόνος του σούταρε άουτ, ενώ μεγάλες ευκαιρίες χάθηκαν με τους Κοτσολάκο, Μαυρουδή, Γιαννουλάκη στις οποίες ο Κουνάδης αντέδρασε με εκπληκτικό τρόπο. Κόντρα στη ροή του αγώνα όμως και ενώ όλοι πίστευαν ότι το 3ο γκολ του Χαϊδαρίου είναι θέμα χρόνου, στο 83΄ μετά από δυνατό πλάγιο άουτ, η μπάλα έφτασε στην μικρή περιοχή, ο Ασλανίδης πρόλαβε την έξοδο του Μίχου κι έγραψε το 2-3. Οι Χαϊδαριώτες δεν τα παράτησαν, στο 88΄ ο Κουνάδης με νέα μεγάλη επέμβαση έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ, ενώ στο 92΄ ο Μουρεζίνης με μακρινό φάουλ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, η οποία στη συνέχεια βρήκε στην πλάτη του Κουνάδη και κατέληξε κόρνερ, στην τελευταία φάση του αγώνα!

like us on

www.facebook.com/247press.com.gr


24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé 25

www.247press.com.gr

Αθλητικά

Μηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2016

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ Α.Ο. ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Συνεχίζουν κανονικά τις υποχρέωσεις τους στο οικείο Πρωτάθλημα Βετεράνων Στα πλαίσια των αγώνων αυτών, διεξήχθη ο αγώνας Α.Ο. Χαϊδάρίου-Ιεράπολης, στο "Τ. Χαραλαμπίδης". Παίχθηκε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και από τις δύο ομάδες, κυριάρχησε ο αλληλοσεβασμός και το "καθαρό" ποδόσφαιρο, με ωραίες φάσεις και ενέργειες και από

τους 22 ποδοσφαιριστές. Η ομάδα της Ιεράπολης αντιστάθηκε σθεναρά αλλά υποτάχθηκε φυσιολογικά στη ποιοτική ανωτερότητα των παιχτών του Χαϊδαρίου, με το τελικό σκορ του αγώνα να διαμορφώνεται σε 4-1.

Παρών στο γήπεδο και ο Θ. Αποστολόπουλος! Τέλος, στον αγώνα παραβρέθηκε και ο ευρισκόμενος στο στάδιο της ανάρρωσης Θ. Αποστολόπουλος, που μετά τη πρόσφατη περιπέτεια με το τραυματισμό του στον αγώνα με τη Κηφισιά, αυτή τη φορά καθοδήγησε την ομάδα και έδωσε οδηγίες από τον πάγκο, αφήνοντας στη συνέχεια στο πόστο του ως βοηθό του Δημ. Μπερνιδάκη. Αμφότεροι οδήγησαν την ομάδα σε μια ακόμη επιτυχία και νίκη.

like us on

www.facebook.com/247press.com.gr

Τελευταίος αγώνας του Γ. Δημούδη Στον αγώνα αυτό, αγωνίστηκε για τελευταία φορά με τη φανέλα των παλαιμάχων του Α.Ο.Χ. ο Γ. Δημούδης. Το αγαπητό μέλος της οικογένειας του Α.Ο.Χ. για επαγγελματικούς λόγους αναχωρεί οικογενειακώς και μετακομίζει στη Κρήτη. Αγαπητέ Γιώργο, η οικογένεια του Α.Ο. Χαϊδαρίου σου εύχεται τα καλύτερα στο νέο ξεκίνημα της ζωής σου!

Αναβλήθηκε ο αγώνας με το Μαρκόπουλο Λόγω κακών καιρικών συνθηκών (ισχυρή βροχόπτωση) ο αγώνας Μαρκόπουλο - Χαϊδάρι αναβλήθηκε και θα διεξαχθεί σε νέα ημερομηνία.


26 24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

www.247press.com.gr

Αθλητικά

Μηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2016 Α ΚATHΓΟΡΙΑ

1ος Όμιλος

Σκανάρετε, για περισσότερες σχετικές ειδήσεις

1.

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

28

2.

ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ

28

3.

ΠΑΠΑΓΟΣ

24

4.

ΦΩΣΤΗΡΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

23

5.

ΑΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

21

6.

ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΠΕΡ/ΡΙΟΥ

20

7.

ΡΟΥΦ

19

8.

ΠΕΥΚΗ

17

9.

ΓΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

16

10. ΧΑΪΔΑΡΙ

14

11. ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

13

12. ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

13

13. ΑΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ

11

14. ΑΓ. ΕΛΕΟΥΣΑ

7

15. ΑΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

6

16. ΔΑΦΝΗ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ

5

Σταθερά ψηλά συνεχίζει ο Θρίαμβος Συνεχίζει τις ψηλές πτήσεις η ομάδα του κ. Παπαρούνη, η οποία από την αρχή του πρωταθλήματος βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις της.

ΗΦΑΙΣΤΟΣ - ΘΡΙΑΜΒΟΣ: 1-0

Οι φιλοξενούμενοι ήρθαν κοντά στο γκολ στο 24’, όταν με ωραία κεφαλιά ο Μπερτσιάς, έστιλε τη μπάλα στη συμβολή των δοκών, όμως στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 42’ ο Κίτσιος με δυνατό σουτ έπειτα από σέντρα του Χίου, νίκησε τον Αργυρόπουλο για να γράψει το 1-0. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 45΄, λίγο πριν την ανάπαυλα αποχώρησε τραυματίας ο Μπερτσιάς, του οποίου γύρισε το πόδι. Στην επανάληψη, οι παίχτες του Θριάμβου μπήκαν εμφανώς επηρεασμένοι από τον τραυματισμό του Μπερτσιά, ενώ οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν κι έχασαν σημαντικές ευκαιρίες με τους Χίο στο 47΄ και Νησαριώτη στο 56΄. Ο Θρίαμβος αντέδρασε, είχε μεγάλη ευκαιρία στο 68΄ με τον Μπανιά, η κεφαλιά του οποίου βρήκε το δοκάρι του Στουραΐτη, χωρίς όμως να καταφέρει κάτι περισσότερο στη συνέχεια.

ΘΡΙΑΜΒΟΣ Χ. - ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΑΘ.:3-2

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στην αρχή, με τους φιλοξενούμενους να είναι απειλητικοί και να χάνουν μεγάλη ευκαιρία στο 26΄, όταν η προσπάθεια του Αρώνη έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Αργυρόπουλου. Σαν να μην έφτανε αυτό για τους φιλοξενούμενους, οι γηπεδούχοι ήταν άμεσα πιο ουσιαστικοί και άνοιξαν το σκορ στο 28′, όταν μετά από ωραία εναλλαγή της μπάλας, ο Κακλαμάνος με ωραία προσπάθεια έγραψε το 1-0, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου. Το β΄ μέρος ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, καθώς στο 47΄ ο Ρούπι εκμεταλλεύτηκε την λάθος απόκρουση του Μωραΐτη και με κοντινό πλασέ έγραψε το 20. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε και στο 63΄ ο Τσαγιάννης με ωραίο γυριστό σουτ έγραψε το 30. Οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν όμως, στο 72΄ ο Αρώνης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτυ

μείωσε σε 3-1, ενώ στο 89΄ ο Τάσσης μείωσε σε 32, κάτι όμως που δεν έφτανε για να αλλάξει τον τελικό νικητή της αναμέτρησης.

ΠΕΥΚΗ - ΘΡΙΑΜΒΟΣ: 1-2

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι κι έχασαν μεγάλες ευκαιρίες στο 8΄ με τον Κακλαμάνο και στο 9΄ με τον Τσαγιάννη. Στο 19΄ ο Θρίαμβος κέρδισε πέναλτυ το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Τσιούλος για το 0-1, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου. Αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη επέμβαση του Αργυρόπουλου σε σουτ του Γκατζιώρα στο 34΄. Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε, οι άμυνες των δύο ομάδων ήταν πιο προσεκτικές και απείλησαν μόνο ο Ρούπι στο 53΄ για τον Θρίαμβο και ο Ανδρέου στο 81΄ για την Πεύκη. Τελικά, σε μία αμυντική αδράνεια των παιχτών του Θριάμβου, μετά από ασίστ του Ζαφειράκη ο Ανδρέου με εύστοχο πλασέ ισοφάρισε σε 1-1, όμως ο Θρίαμβος δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Στο 92΄ με δυνατό σουτ εκτός περιοχής ο Αλ. Μπάκας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σαΐτη κι έγραψε το τελικό 1-2.

Αναλαμβάνονται διεκπεραιώσεις ασφαλιστικών εταιριών

ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ● ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ● ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Λ. Καραγιάννη 4, Χαϊδάρι (1η παράλληλος από Λ. Αθηνών 202), Τηλ. 210.5817120

like us on

www.facebook.com/247press.com.gr


24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé 27

www.247press.com.gr

Αθλητικά

Μηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2016 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Β ΕΣΚΑ 1 ΑΚΟ ΑΡΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ 17

Σκανάρετε, για περισσότερες σχετικές ειδήσεις

2 ΑΕΣ ΕΝΩΣΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

17

3 ΓΣ ΩΡΩΠΟΥ

16

4 ΓΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

15

5 ΑΧΑΡΝΗΣ ΛΦΜ

14

6 ΠΟ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ

14

7 ΕΥΝΙΚΟΣ ΓΑΣ

14

8 ΑΟ ΠΕΥΚΗΣ

13

9 ΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ

12

10 ΑΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ

11

11 ΓΣ ΔΑΦΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ

10

12 ΑΚΑΔΗΜΙΑ 2008

9

Δύσκολη η κατάσταση για την Δάφνη Η προσπάθεια δημιουργίας φέτος μίας νεανικής ομάδας, όπως είναι φυσικό έχει πολές δυσκολίες, καθώς παρά το δεδομένο ταλέντο, η έλλειψη εμπειρίας έχει στερήσει από τις αθλήτριες του κ. Μαούνη τους βαθμούς που δικαιούνται βάση απόδοσης. Δυστυχώς, οι "πράσινες" βρίσκονται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και πρέπει να αλλάξουν δραματικά τα πράγματα για να μπορέσει η ομάδα να μείνει στην κατηγορία.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ-ΔΑΦΝΗ: 51-37

Δεν τα κατάφεραν οι αθλήτριες του κ. Μαούνη στο ντέρμπι της ουράς της βαθμολογίας και ηττήθηκαν στο ΜΕΤΣ από το Παγκράτι με 51-37. Οι “πράσινες” ξεκίνησαν άσχημα το παιχνίδι, στη συνέχεια ισορρόπησαν, όμως στο τέλος μίλησαν η έλλειψη καθαρού μυαλού και εμπειρίας, με αποτέλεσμα την ήττα. Τα δεκάλεπτα ήταν: 17-8, 28-19, 39-33, 51-37.

ΔΑΦΝΗ-ΜΑΡΟΥΣΙ: 41-47

Ακόμη μία ήττα με 41-47 γνώρισε η νεανική ομάδα του κ. Μαούνη. Οι νεαρές αθλήτριες της Δάφνης, ήταν ανταγωνιστικές κόντρα σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, όπως είναι ο Γ.Σ. Αμαρουσίου. Η διαφορά δεν ξέφυγε ποτέ για τις φιλοξενούμενες και αν υπήρχε μεγαλύτερη

like us on

εμπειρία στην ομάδα, το αποτέλεσμα σίγουρα θα ήταν διαφορετικό. Τε δεκάλεπτα ήταν: 8-11, 14-22, 30-37, 41-47.

ΕΥΝΙΚΟΣ-ΔΑΦΝΗ: 57-52 (κ.δ. 46-46)

Ακόμα μία ήττα για τις αθλήτριες του κ. Μαούνη, οι οποίες λύγισαν στην παράταση κόντρα στον ισχυρό Εύνικο με 57-52, σε έναν πολύ δύσκολο αγώνα. Το νεανικό συγκρότημα της Δάφνης στάθηκε πολύ καλά στον αγώνα που διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο Ζοφριάς. Ήταν κοντά στο σκορ καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, που οδηγήθηκε στην παράταση και λύγισε από τον Εύνικο στις λεπτομέρειες. Τα δεκάλεπτα ήταν: 16-13, 23-22, 35-32, 46-46, (παρ. 57-52).

www.facebook.com/247press.com.gr

Ανακοίνωση-διάψευση σε δημοσιεύματα του Μ. Θεοδοσιάδη Ανακοίνωση - διάψευση εξέδωσε ο πρόεδρος του Θριάμβου Χαϊδαρίου κ. Θεοδοσιάδης, με αφορμή ανακριβή, κατευθυνόμενα και κακόβουλα δημοσιεύματα μερίδας τύπου της πόλης. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: - “Θα ήθελα να ενημερώσω όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται και ενημερώνουν για τα αθλητικά δρώμενα της πόλης μας (Χαϊδάρι), ότι δημοσιεύματα χωρίς την υπογραφή μου, δεν μας αφορούν και δεν φέρουμε καμία ευθύνη. Όλες οι επίσημες ανακοινώσεις γίνονται μέσα από το επίσημο σάιτ μας. Ο πρόεδρος, Μιχάλης Θεοδοσιάδης”. Αξίζει να σημειώσουμε επίσης, ότι τα τρία ιστορικά ποδοσφαιρικά σωματεία της πόλης Α.Ο. Χαϊδαρίου, Θρίαμβος Χαϊδαρίου και Α.Ε. Δάσους-Δάφνης Χαϊδαρίου συναντήθηκαν για δεύτερη φορά την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου στις 6:30 μ.μ. στα γραφεία του Θριάμβου αυτή τη φορά. Αυτή η συνάντηση ήρθε ως συνέχεια της πρώτης συνάντησης (βλ. φωτογραφία) που έγινε πριν λίγο καιρό στα γραφεία του Α.Ο. Χαϊδαρίου, όπου και τα τρία σωματεία συντονίζουν τις ενέργειές τους για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αθλητισμός στην πόλη.


28 24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

www.247press.com.gr

Αθλητικά

Μηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2016 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Γ ΕΘΝΙΚΗ 1. ΔΑΦΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ 2. EΣΠΕΡΟΣ ΑΟΠΑ 3. ΓΛΑΥΚΟΣ 4. ΊΚΑΡΟΣ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ 5. ΑΧΑΓΙΑ 82 6. ΚΑΛΑΜΑΤΑ 7. ΚΑΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 8. ΈΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ 9. ΑΚΡΑΤΑ 10. ΠΟΡΦΥΡΑΣ 11. ΊΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 12. ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΙΓΙΟΥ 13. ΕΡΜΙΟΝΗ 14. ΠΕΥΚΗ 15. ΆΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Σκανάρετε, για περισσότερες σχετικές ειδήσεις

15 14 13 13 12 12 12 12 11 11 10 9 8 8 8

Σταθερά στην κορυφή η Δάφνη Δαφνίου Εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής η ομάδα του κ. Δεσποτάκη. Παρά το ότι οι "πράσινοι" ηττήθηκαν στον Ίλιον από την τοπική Ένωση, είναι ακόμα πρώτοι και επιτέλους επιστρέφουν στην έδρα τους. Οι παίχτες του κ. Δεσποτάκη, οι οποίοι ήταν σαν τους “τσιγγάνους” από την αρχή του πρωταθλήματος και αγωνίζονταν ως γηπεδούχοι στη Μάνδρα, επιτέλους θα αγωνιστούν στο Χαϊδάρι για πρώτη φορά τον μήνα Δεκέμβριο! Κάλιο αργά, παρά ποτέ!

Ίκαρος Καλλιθέας-Δάφνη Δαφνίου: 66-86

Οι αθλητές του κ. Δεσποτάκη, κόντρα σε έναν μάλλον αδύναμο αντίπαλο, ήταν πολύ σοβαροί, επέβαλλαν το ρυθμό τους από την αρχή δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν το ροζ φύλλο. Οι γηπεδούχοι πάλεψαν στο α΄ μέρος, όμως στην επανάληψη υποτάχθηκαν φυσιολογικά στην ανωτερότητα της Δάφνης. Δεκάλεπτα: 20-24, 37-44, 53-62, 6686.

Δάφνη Δαφνίου Πεύκη: 95-71

Οι γηπεδούχοι, που συνεχίζουν να είναι μόνοι τους στην κορυφή της βαθμολογικής κατάταξης,

μπήκαν από την αρχή δυνατά στο παιχνίδι και τρέχοντας ένα επιμέρους σερί 18-6, στο πρώτο δεκάλεπτο έδειξαν από νωρίς ποιος έχει το “πάνω χέρι”. Στην συνέχεια η διαφορά όλο και μεγάλωνε με αποτέλεσμα η Δάφνη Δαφνίου να φτάσει σε μία πολύ εύκολη νίκη. Δεκάλεπτα: 18-6, 55-27, 7748, 95-71.

Ένωση Ιλίου-Δάφνη Δαφνίου: 87-75

Κόντρα σε ένα δυνατό αντίπαλο στην “καυτή” έδρα του, οι αθλητές του κ. Δεσποτάκη ηττήθηκαν με 87-75 από την Έν. Ιλίου για πρώτη φορά

φέτος, σε ένα παιχνίδι όπου υπάρχουν πολλά παράπονα για τη διατησία των κ.κ. Σπυρόπουλου και Κόλλια. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι “πράσινοι” αγωνίστηκαν χωρίς τον Μιχόπουλο, κάτι το οποίο στέρησε σημαντικές λύσεις στο επιθετικό κομμάτι. Η ομάδα του κ. Δεσποτάκη ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο ματς και προηγήθηκε με +11 (2132) στο πρώτο δεκάλεπτο. Στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως, οι γηπεδούχοι, εκμεταλλευόμενοι την ανοχή των διαιτητών, παίζοντας ασφυκτική άμυνα με πολλά φάουλ που δεν σφυρίχτηκαν, κάλυψαν τη διαφορά και μπήκαν στο ημίχρονο προηγούμενοι με δύο πόντους (4745). Στο τρίτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι ήταν πολύ εύστοχοι και ανέβασαν την διαφορά σε διψήφιο νούμερο και η περίοδος έκλεισε με 68-58. Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι “πράσινοι” μείωσαν σε 74-69 πέντε λεπτά πριν το τέλος, όμως με “έξυπνα” σφυρίγματα οι κ.κ. Σπυρόπουλος, Κόλλιας έκοψαν κάθε διάθεση για ανατροπή, με αποτέλεσμα το τελικό σκορ να είναι 87-75, υπέρ των γηπεδούχων. Δεκάλεπτα: 21-32, 47-45, 68-58, 87-75

like us on

www.facebook.com/247press.com.gr


www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2016

like us on

www.facebook.com/247press.com.gr

24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé 29 Αθλητικά


30 24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

www.247press.com.gr

Αθλητικά

Μηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2016

Σκανάρετε, για περισσότερες σχετικές ειδήσεις

Χαμηλές "πτήσεις" για το άτυχο Δάσος Χαϊδαρίου Το νεανικό Δάσος, παρά τις καλές εμφανίσεις, δεν καταφέρνει να εισπράττει σε βαθμούς αυτό που αξίζει με την απόδοσή του. Σίγουρα οι πολλές απουσίες έχουν στερήσει εναλλακτικές λύσεις από τον πάγκο στον κ. Θεοδώρου, με τη διοίκηση του συλλόγου να είναι έτοιμη για μεταγραφική ενίσχυση την περίοδο του Ιανουαρίου.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ - ΔΑΣΟΣ: 2-0

το 2-0, που ήταν και το τελικό σκορ.

Το Δάσος έχασε ένα παιχνίδι στο οποίο ήταν καλύτερο σε όλη της διάρκειά του. Από την αρχή οι “πράσινοι” πήραν την πρωτοβουλία κι έχασαν μεγάλες ευκαιρίες με τον Χεκιμίδη, τον Σαφρά και τον Χ. Γωγιό. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το γκολ ήταν θέμα χρόνου, κόντρα στη ροή του αγώνα, με σουτ από τα 35μ. του Γονιδάκη οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ για το 1-0. Πριν προλάβουν οι “πράσινοι” να συνέλθουν από το σοκ, στο 39΄ ο Καραγεώργος έγραψε Γ ΚATHΓΟΡΙΑ

3ος Όμιλος 1. ΑΕ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ 2. ΧΑΛΚΗΔΟΝΙΚΟΣ 3. ΑΙΜΟΣ ΠΕΤΡ/ΛΗΣ 4. ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ 5. ΝΕΑ ΖΩΗ ΜΕΤ/ΣΗΣ 6. ΓΑΛΑΞΙΑΣ 7. ΑΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 8. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΙΣ/ΝΗΣ 9. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ 10. ΑΕ ΙΛΙΟΥ 11. ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΑΙΓΑΛΕΩ 12. ΤΟΛΜΗ ΠΕΡΙΣΤ.

22 21 20 16 15 15 14 13 12 11 7 5

13. ΔΑΣΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ 14. ΑΟ ΚΩΦΩΝ

4 4

ΔΑΣΟΣ - Α.Ο. ΚΩΦΩΝ: 0-0

Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι είχαν “κατασκηνώσει” στην αντίπαλη περιοχή, έχασαν σωρεία ευκαιριών, όμως και πάλι δεν κατάφεραν να σκοράρουν ακόμα και από τα δύο μέτρα από την εστία. Το αποτέλεσμα βάση απόδοσης, μπορεί να κρίνεται άδικο για το Δάσος, όμως από την άλλη, αξίζουν τα εύσημα και στους φιλοξενούμενους, γιατί έστω και με τη βοήθεια της τύχης, πήραν έναν ανέλπιστο πόντο. Το μοναδικό παρήγορο στοιχείο για το Δάσος, είναι ότι έπαιξε σωστό ποδόσφαιρο και ότι αγωνίστηκε σήμερα μόνο με δύο παίχτες με ηλικία πάνω από 18χρονών.

Α.Ε. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - ΔΑΣΟΣ: 2-1

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με αναπάντεχο τρόπο στο 9΄ με σουτ του Γαζεπίδη. Το Δάσος εντέδρασε γρήγορα όμως και στο 16΄ μετά από κλέψιμο του Δάρδανου, ο Σαφράς απέφυγε τον τερματοφύλακα κι έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Το β΄ μέρος κύλησε με τους γηπεδούχους να έχουν μία ελαφρά πρωτοβουλία, αλλά το Δάσος ήταν πολύ επικίνδυνο στις αντεπιθέσεις. Δυστυχώς, ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα έληγε ισόπαλο, στο 92΄ μετά από σύγχυση στην περιοχή του Δάσους, ο Μητρογιάννης με πλασέ από κοντά πέτυχε το τελικό 2-1 για τους γηπεδούχους.

Σταθερά ψηλά οι Γυναίκες του Θρίαμβου Σταθερά στην 3η θέση της βαθμολογίας είναι η ομάδα της κ. Μήτση, η οποία όλα δείχνουν ότι θα διεκδικήσει μέχρι το τέλος την άνοδο στην Α2. τα τελευταία παιχνίδια ήταν:

ΘΡΙΑΜΒΟΣ - ΑΙΟΛΟΣ 3-0 Ο Θρίαμβος κατέκτησε εύκολα το πρώτο σετ με 25-17. Στο δεύτερο σετ η ομάδα του Ταύρου ξεκίνησε καλύτερα, όμως οι “κυανόλευκες” πίεσαν στο σερβίς και με ένα εντυπωσιακό σερί 18-6 κατέκτησαν το σετ (25-19) και ουσιαστικά και τη νίκη, μιας και στο τρίτο και τελευταίο όπως αποδείχθηκε σετ, η ομάδα του Ταύρου δεν είχε ούτε τις δυνάμεις, ούτε και τις λύσεις να κοντράρει τον Θρίαμβο. Σε αυτό το τρίτο σετ, ο Θρίαμβος από νωρίς πήρε μια σημαντική διαφορά 6-7 πόντων και το μόνο που κατάφερε ο Αίολος ήταν να μαζέψει τη διαφορά, μειώνοντας από 24-17 σε 24-21, ενώ το σετ έκλεισε με 2521.

ΆΛΙΜΟΣ - ΘΡΙΑΜΒΟΣ 1-3 Σπουδαία νίκη για την Γυναικεία ομάδα βόλλεϊ του Θρίαμβου, που επικράτησε εκτός έδρας του Αλίμου με 3-1 σετ προσπέρασε τον Άλιμο και ανέβηκε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο, με το πρώτο σετ να καταλήγει με 22-25 υπέρ του Θριάμβου, το δεύτερο σετ

like us on

να το κατακτά η ομάδα του Αλίμου με 25-21, όμως 3ο και 4ο σετ πήγαν στον Θρίαμβο με 17-25 και 18-25 αντίστοιχα.

ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ - ΘΡΙΑΜΒΟΣ Δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη για τον Θρίαμβο Χαϊδαρίου, που επικράτησε της Δραπετσώνας στο “Αρ. Παπαμιχαήλ” με 3-0 σετ για την 6η αγωνιστική της Β’ Εθνικής της ΕΣΠΕΔΑ. Η ομάδα της κ. Μήτση παραμένει στην 3η θέση της βαθμολογίας πίσω από Αργυρούπολη και Άρτεμις Κορυδαλλού. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Β ΕΘΝΙΚΗ - Β ΟΜΙΛΟΣ 1

ΑΓΣ ΑΡΤΕΜΙΣ

19

2

ΑΟΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

17

3

ΑΟ ΘΡΙΑΜΒΟΣ

15

4

ΑΠΣ ΑΛΙΜΟΥ

14

5

ΟΦΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ

12

6

ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ

9

7

ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ ΧΑΪΔ.

8

8

ΑΓΟΓ ΕΥΡΥΑΛΗ

7

9

ΔΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

7

10 ΑΕ ΑΙΟΛΟΣ-ΤΑΥΡΟΣ

6

11 ΑΕΓ ΑΙΞΩΝΗ

3

12 ΑΦΜΣ ΦΟΙΝΙΞ

0

www.facebook.com/247press.com.gr


24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé 31

www.247press.com.gr

Αθλητικά

Μηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2016

Σκανάρετε, για περισσότερες σχετικές ειδήσεις

Ανεβαίνει βαθμολογικά ο Πήγασος Σταθερά ανοδική είναι η πορεία του Πήγασου μετά το άσχημο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής ΕΣΠΕΔΑ Γυναικών. Η ομάδα της κ. Γκόγκου έχει πλέον ανέβει στην 7η θέση της βαθμολογίας με 8β. και ατενίζει τη συνέχεια του πρωταθλήματος με αισιοδοξία.

ΠΗΓΑΣΟΣ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ: 3-2

Σημαντική νίκη με μεγάλη βαθμολογική σημασία πέτυχε ο Πήγασος Χαϊδαρίου, ο οποίος επιβλήθηκε στο 2ο Κλειστό Γυμναστήριο Χαϊδαρίου με 3-2 σετ της ομάδας της Δραπετσώνας. Το παιχνίδι ήταν για γερά νεύρα, κυρίως εξαιτίας των διαιτητικών αποφάσεων, οι οποίες εκνεύρισαν τις αθλήτριες της κ. Γκόγκου και οδήγησαν το παιχνίδι στα 5 σετ. Οι “πορτοκαλί” προηγήθηκαν με 1-0 και 21, για να φτάσει το παιχνίδι στο 5ο σετ, όπου μετά από μεγάλη μάχη επικράτησαν τελικά με 20-18.

ΠΗΓΑΣΟΣ-ΕΥΡΑΛΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ:3-1

Μεγάλη νίκη πέτυχαν οι αθλήτριες της κ. Γκόγκου με 3-1 επί της Ευρυάλης Γλυφάδας και ανέβηκαν στην βαθμολογία. Οι “πορτοκαλί”, κόντρα σε μία δυνατή ομάδα που

like us on

πέρυσι αγωνιζόταν στην Α2, κατέκτησαν το 1ο σετ με 25-23, για να ισοφαρίσουν οι φιλοξενούμενες κατακτώντας το 2ο σετ με 18-25. Το 3ο σετ ήρθε και πάλι για τις Χαϊδαριώτισσες με 25-23, για να κλείσει εύκολα το ματς με 25-15 και 3-1 σετ για την ομάδα του Πήγασου.

ΜΙΛΩΝ-ΠΗΓΑΣΟΣ:3-1

Για ακόμη μία φορά τα πολλά λάθη στα δύο πρώτα σετ έφεραν την ήττα για τις αθλήτριες της κ. Γκόγκου, οι οποίες ηττήθηκαν με 3-1 σετ στη Νέα Σμύρνη από τον Μίλωνα. Το ξεκίνημα στο παιχνίδι ήταν άσχημο για τις “πορτοκαλί” οι οποίες έχασαν με “κάτω τα χέρια” τα δύο πρώτα σετ. Στη συνέχεια αντέδρασαν, μείωσαν σε 2-1, όμως το τέταρτο σετ χάθηκε στις λεπτομέρειες, παρά την καλή εμφάνιση. Πολύ καλή η διαιτησία των κ.κ. Βελώνη και Καντλή.

www.facebook.com/247press.com.gr

Πολύ καλή παρουσία από τα τμήματα υποδομής Συνεχίζουν τις πολύ καλές εμφανίσεις τους στα αντίστοιχα πορωταθλήματα υποδομής οι ομάδες κορασίδων Α΄ και Β΄ όπως και η ομάδα νεανίδων του συλλόγου. Αναλυτικά τα αποτελέσματά τους ήταν:

ΝΕΑΝΙΔΕΣ ΑΡΗΣ ΑΜΦΙΑΛΗΣ-Α.Ο.ΠΗΓΑΣΟΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ 1-3 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ- Α.Ο.ΠΗΓΑΣΟΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ 3-0 Α.Ο.ΠΗΓΑΣΟΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ 3-0 ΑΟΝΑ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ- Α.Ο.ΠΗΓΑΣΟΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ 3-0

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Α' ΑΙΟΛΟΣ ΤΑΥΡΟΥ-Α.Ο.ΠΗΓΑΣΟΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ 3-0 ΣΕΤ Α.Ο.ΠΗΓΑΣΟΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ-ΜΙΛΩΝΑΣ. 3-1 ΣΕΤ ΑΚΑΔΗΜΟΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ- Α.Ο.ΠΗΓΑΣΟΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ 0-3 ΑΚΑΔΗΜΟΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ- Α.Ο.ΠΗΓΑΣΟΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ 0-3 Α.Ο.ΠΗΓΑΣΟΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΑΙΟΛΟΣ ΤΑΥΡΟΥ 1-3

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Β' Α.Ο.ΠΗΓΑΣΟΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ-Α.Ε.ΙΚΑΡΟΥ- ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 3-0 Α.Ο.ΠΗΓΑΣΟΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- Α.Ο.ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ 3-0 ΑΜΙΛΛΑ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ- Α.Ο.ΠΗΓΑΣΟΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ 0-3 ΑΜΙΛΛΑ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ - Α.Ο.ΠΗΓΑΣΟΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ 0-3 ΑΙΟΛΟΣ ΤΑΥΡΟΥ- Α.Ο.ΠΗΓΑΣΟΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ 2-3


24 ΩΡΕΣ Χαϊδάρι  

Τεύχος Δεκεμβρίου

24 ΩΡΕΣ Χαϊδάρι  

Τεύχος Δεκεμβρίου

Advertisement