Page 1

Online Content Publiceren Kennismarketing naar de next level Omdat publiceren steeds belangrijker wordt, is de gedachte ontstaan om ‘het zelf kunnen publiceren’ zeer laagdrempelig te maken en daarbij geheel geautomatiseerd alle relevante media netwerken te benutten waarbij iedere auteur kan ervaren dat publicaties resulteren in nieuwe contacten. Graag geven we inzicht waarom online content publiceren belangrijk voor u kan zijn, hoe u dat kunt doen en op welke manieren dat effect heeft.

1.

Online content

2.

Publiceren is publiciteit

3.

Toepassingsmogelijkheden

4.

Sociale netwerken & sociale media

5.

De stappen naar resultaat

“A picture paints a 1.000 words”


1. Online content Wat is content en wat kan ik bereiken met ‘online content’ publiceren? Met content wordt bedoeld allerlei informatie die iets van betekenis heeft op bijvoorbeeld uw werkterrein of uw interessegebied. Door slim gebruik te maken van de content die u al heeft en/of maakt, zoals presentaties, korte video’s en artikelen, kunt u gemakkelijk profiteren van de voordelen die online publiceren biedt. De potentiële klant krijgt het beeld zoals u het zelf in gedachten heeft. U bepaalt immers zelf de inhoud en vorm. Als de inhoud gebaseerd is op uw eigen kennis en ervaring, wordt uw authenticiteit versterkt.

content

Authenticiteit is een kwaliteitskenmerk Informatie & artikelen die goed zijn opgebouwd en aantrekkelijk zijn vormgegeven vestigen een autoriteit en leiden veelal tot kwalitatieve relaties en warme contacten. Laat uw diensten, oplossingen en activiteiten voor zich spreken!

Online publiceren kan in verschillende vormen Whitepapers Korte teksten / informatie Presentaties Foto’s Video & Animatie


2. publiceren is publiciteit Hoe bereik ik een zo groot mogelijk publiek met mijn boodschap? Door het online publiceren van informatie, zoals kennis en ervaring, wordt een geheel nieuw netwerk van relaties ontwikkeld met potentiële nieuwe klanten. U krijgt de gelegenheid uw informatie online te presenteren en binnen een aantal klikken een zeer groot publiek te bereiken. Personen die geïnteresseerd zijn in uw onderwerpen kunnen u vinden en willen vervolgens die informatie tot zich nemen of zelfs doorvertellen binnen hun eigen relatienetwerk waardoor uw boodschap verspreid wordt.

Leidt online content ook tot resultaat en bijvoorbeeld omzetverhoging? Het publiceren van online content leidt tot aandacht. Uw informatie kan worden gevonden en wordt mogelijk gelezen. Als uw informatie waardevol is voor de bezoeker dan maakt u hiermee een goede indruk. Die indruk leidt tot interactie en/of dialoog. Via deze communicatie kunt u een relatie opbouwen die waardevol kan blijken, die zelfs mogelijk tot een cliëntrelatie kan leiden. Xperwise is een platform dat het gemakkelijk maakt om alle publicaties online optimaal zichtbaar te houden. U kunt worden gezien als een expert in uw vakgebied. Hierdoor genereert u meer contacten en die kunnen natuurlijk leiden tot sales!


3. toepassingsmogelijkheden Waarvoor kan ik de verschillende mogelijkheden van online content allemaal gebruiken? Er zijn verschillende manieren om uw boodschap online te presenteren waarbij inhoud en vorm elkaar versterken. Elke mogelijkheid heeft eigen kenmerken om de content aan te bieden aan uw publiek en deze zo goed mogelijk over te brengen. Door de “animatie-video” van Xperwise te bekijken ervaart u hoe prettig en duidelijk een boodschap kan worden overgebracht. De animatie gaf u een korte indruk, een duidelijke boodschap en maakte u nieuwsgierig. Waarna u besloot dit document te lezen. U geeft daarbij in ieder geval aan interesse te hebben!

De mens is sterk ingesteld op visuele informatie Met een attractieve vorm van content wordt de informatie-overdracht bij de ontvanger van de boodschap aanzienlijk gestimuleerd. Iedereen heeft een boodschap. Maar hoe bundelt u deze boodschap zodat het ook begrijpelijk wordt voor iedereen. Maak informatie ‘snackable’.

Begrijpen

verbinden

verspreiden

groeien

20%

90%

200%

12%

is wat er onthouden wordt na het lezen van tekst

van de informatie in onze hersenen is visuele informatie

worden visuals vaker ‘geliked’ op facebook dan tekst

groei in ‘traffic’ na het publiceren van een infographic


Hierbij treft u een overzicht van de voorbeelden waarvoor u de verschillende manieren van online content kunt gebruiken

Whitepaper Een goed geschreven Whitepaper blijft heel belangrijk. Het is een document waarin een bepaald probleem of vraagstuk wordt uitgelicht. Door te laten zien hoe u een dergelijk probleem aanpakt kunt u uw onderneming als deskundige presenteren en een praktijkvoorbeeld geven van uw oplossingsgerichtheid en resultaat.

Ideaal voor:

Infographic Een infographic is een helder plaatje, een grafisch beeld, waarmee de boodschap teruggebracht wordt tot kernachtige visueel aantrekkelijke informatie. Een infographic is het snackable maken van uw informatie. Infographics zijn als marketingcommunicatie-instrument het middel tegen information overload.

Ideaal voor:

Kennisdocument Onderzoek Case study

Onderzoek Brochure Project of beleidsplan

wie leest infographics? Text

87% Infographics

Iedereen

leest liever

Video & animatie Video is na persoonlijk contact de sterkste en rijkste vorm van communicatie. Onderzoek wijst uit dat een uitleg met beeld tot wel 5 keer “beter� wordt onthouden dan uitleg die niet door beeld wordt ondersteund.

infographics

Ideaal voor: Instructie en demonstratie Evenementregistratie Bedrijfspresentatie


4. Sociale netwerken & sociale media Wat is het verschil tussen sociale media & sociale netwerken en hoe kunt u die effectief inzetten? Iedereen heeft tegenwoordig een beeld bij sociale media. De voorkeur heeft het om hierbij een onderscheid te maken in sociale netwerken en sociale media netwerken.

Sociale netwerken Eenvoudig gezegd staat bij sociale netwerken de persoon centraal en krijgt de persoon door deelname een netwerk van andere personen aangeboden. Facebook, Twitter en LinkedIn zijn hier de bekendste voorbeelden. Maar internationaal bestaan diverse andere, bijvoorbeeld zakelijke netwerken als Efactor en Ushi.

Sociale Media

Social media

Bij sociale media ligt het accent logischerwijs op de media. YouTube is bijvoorbeeld een sociaal media netwerk. Daar staat de content centraal, in dit geval video, om gezien en gedeeld te worden. Van sociale media netwerken zijn er ook velen. Ieder geconcentreerd op meestal ĂŠĂŠn type media.

YouTube en Vimeo voor de video Slideshare en Prezi voor presentaties ISSUU voor PDF documenten Flickr & Pinterest voor foto En vele anderen

Media

Alle sociale netwerken en sociale media zijn direct of indirect met elkaar verbonden. De overeenkomst bij al deze typen is het publiceren. Publiceren van wat u wilt delen of wat u verwacht dat de ander nodig heeft.


5. De stappen naar resultaat Hoe kunt u al die online mogelijkheden eenvoudig toepassen en zo benutten dat het de gewenste resultaten brengt? Omdat publiceren steeds belangrijk wordt en het zelf kunnen publiceren zeer lage kosten met zich meebrengt, is het Xperwise platform ontwikkeld. Hierop kan heel gericht op de business-2-business markt [B2B] zeer laagdrempelig zelf gepubliceerd worden en daarbij kunnen geheel geautomatiseerd alle relevante media netwerken worden benut. Door het uploaden van uw presentaties, korte video’s en whitepapers worden deze optimaal vindbaar via Google en ook op alle door u zelf te bepalen relevante media netwerken geplaatst. Uw publicaties worden gepresenteerd als actuele en specifieke kennisonderwerpen. Elke lezer wordt automatisch gevraagd of hij/zij interesse heeft. De respons van de lezer hierop en diens gegevens, enkel verkregen als reactie op uw eigen publicaties, zijn voor u! Omdat Xperwise een combinatie van whitepaper- en sociale marketing biedt, kan iedere auteur ervaren dat publicaties resulteren in nieuwe contacten.

Kennis & informatie worden uitgewisseld via webportal & app Iedere lezer, maar ook u als bedrijf, wordt een App aangeboden. Deze App kunt u desgewenst zelf geheel naar eigen stijl aanpassen en weer aan uw eigen klanten aanbieden. De publicatie wordt automatisch voorzien van nieuws en via de webportal en app optimaal aan de lezer aangeboden. De wijze waarop u informatie kunt presenteren is daarmee heel eenvoudig geworden en zeer kosteneffectief.

De toegevoegde waarde:

EĂŠn publicatie-platform gekoppeld aan alle andere sociale en media netwerken. Publicaties met informatieve achtergrond. Publicaties gebundeld tot actuele onderwerpen waar op wordt gezocht. Platform is gericht op het genereren van nieuwe contacten.

Uw PowerPoint presentatie komt op Slideshare, uw whitepaper op ISSUU en uw video op Vimeo enz. Zodat de auteur als autoriteit wordt herkend en alle sociale- en media netwerken optimaal worden benut.


Abonnementen Publiceren op Xperwise is geheel kosteloos. Daarnaast worden er drie abonnementen aangeboden.

Profile Voor experts.

Gratis

· Lees & abonneer op actuele onderwerpen. · Publiceer uw eigen kennis & ervaring.

Projects Voor business- & project managers. · Abonneer op relevante informatie voor de project realisatie. · Keuze om in contact te willen komen met experts.

€ 49,per jaar

Exposure Voor marketingmanagers. · Manage uw publicaties op alle social media netwerken en de conversie naar leads.

€ 49,-

per maand

· Meet het resultaat met statistieken.

Deals Voor account- & verkoopmanagers. · Ontvang de leads en ontmoet geïnteresseerden. · Ontwikkel uw contactdatabase.

€ 149,per maand

Content Xperwise biedt u aan de eigen content te ontwikkelen of u daarbij te ondersteunen. Speciaal voor het publiceren op Xperwise zijn de volgende pakketten ontwikkeld.

Tekst

· Whitepaper · Rapport

€ 950,-

Data visualisatie

Animatie & video

€ 1.450,-

€ 2.250,-

· Infographic · Presentatie

· Promotiefilm · Case study


Over de auteurs

Jan C. Smit, oprichter & managing director Xperwise is de B2B portal voor bedrijven en organisaties om kennis & informatie uit te wisselen. www.xperwise.nl

Thierry de Vries, chief creative officer Bart Jenezon, chief information officer The 1nspiring Company is content specialist, van idee tot realisatie, strategisch inhoudelijk & visueel. www.1nspiring.com

“A wise choise for experts�

mail@xperwise.nl Bronnen: blog.visual.ly/11-infographics-about-infographics www.stikkymedia.com/blog/impact-infographics-infographic www.dreamgrow.com/why-you-should-use-infographics-for-marketing

Xperwise whitepaper  
Xperwise whitepaper  

Graag geven we inzicht waarom online content publiceren belangrijk voor u kan zijn, hoe u dat kunt doen en op welke manieren dat effect heef...

Advertisement