Page 1

1 05-2014 7 mei t/m 7 juni Adviesprijs â‚Ź 2,99

NIEUW LEVEN Voor toekomstige moeders

Welke Luier kies

Jij?

80% van alle vrouwen

is binnen een jaar zwanger!

Zwangerschapskwalen

Maart2014


’t Kriebelt, maar het zijn niet oma’s gebreide sokjes. Misschien wordt het hoog tijd om te gaan parfuminderen. Als je baby wel eens last heeft van een kriebeltje of jeuk, kan het helpen om een of meer dagelijkse producten te vervangen door een product zonder parfum. Parfuminderen is gemakkelijk, want Neutral Baby biedt een groot aantal producten zonder parfum. Probeer het gewoon eens!


3

Inhoud

Welke

Luier kies Jij 9

ijs € 2,9

viespr

NIEUEW LEV N i t/m 7

4 7 me

05-201

juni Ad

moeders komstige Voor toe

ZWANGERSCHAPSKWALEN

SNELLER & GEZONDER ZWANGER

DROGE BILLETJES, BLIJE BABY'S

Colofon

t je Hoe loop p erscha zwang het goed in nd? buitenla

d n a a m e d Volgen e i t i d e r e zom e van Eerste editi n N ieuw leve ige komst Voor a lle toe moeders

ABONNEMENTEN Abonnementsprijs € 31,98 (jaar, 11nrs.), € 18,98 (half jaar). Europa (priority): € 81,20-, overig (priority): € 98,99. Bij betaling per acceptgiro geldt een toeslag van € 2,-. Voor het beëindigen van een abonnement geldt een opzegtermijn van één maand vóór afloop van de abonnementsperiode. Zonder wederopzegging worden abonnenten na de eerste abonnementsperiode omgezet in een abonnement voor onbepaalde tijd. Inning van het abonnementsgeld blijft gelijk aan de gelijk aan de periode waarvoor het abonnement is aangegaan. Na omzetting van het abonnement naar onbepaalde tijd geldt een opzegtermijn van drie maanden vanaf de dag dat de opzegging Nieuw Leven heeft bereikt. Eventueel te veel vooruitbetaald abonnementsgeld word automatisch teruggestort. Opzeggen kan schriftelijk, telefonisch of per e-mail. Opzeggingen worden onzerzijds schriftelijk of per e-mail bevestigd. Vermeld bij opzegging altijd het adres waarop Nieuw Leven bezorgd wordt. Zie ook www.nieuwleven.nl/abonnementsvoorwaarden. ONZE GEGEVENS:WPG Klantenservice, postbus 251, 1852 AZ Alkmaar of nieuwleven.abonnement@weekbladpers.nl of tel. 072-522 38 25. SELFSERVICE: Voor adreswijziging of klachten ga naar: www.nieuwleven.nl/selfsevice (vooraf eenmalig registreren). NIEUW LEVEN OP IPAD € 2,99 per editie, gratis voor abonnees. Ga naar de app store of naar www.nieuwleven.nl/ ipad. Nieuw Leven is er ook op CD-ROM en in elektronische vorm voor mensen met leeshandicap. Maart2014


4

Beetje rekenen, veel vrijen 4 slimme acties om gezond en sneller zwanger te worden

Stoppen met roken Bereken je eisprong Stop allebei met roken en drinken Alcohol en roken kunnen nadelige effecten hebben op jouw vruchtbaarheid en die van je partner.

Slik foliumzuur

Als je regelmatig ongesteld bent, is het simpel om vast te stellen wanneer je ovuleert: circa 14 dagen voor je menstruatie. Ook plotseling helder slijm, buikpijn of een lichte bloeding kunnen op een eisprong wijzen.

De gezondheidsraad beveelt vrouwen met een kinderwens en zwangere vrouwen aan om extra foliumzuur te gebruiken, ter verlaging van het risico op een open ruggetje. Houd je altijd aan de aanbevolen dosering van een tablet per dag.

80% Van alle vrouwen is innen een jaarzwanger Maart2014

Vrij vaak

Vrij vooral in de zes dagen voor je eisprong; dat geeft de grootste kans op een zwangerschap. Zaadcellen blijven in de baarmoeder namelijk nog een paar dagen leven. Weet je niet precies wanneer je ovuleert? Om de 2 a 3 dagen seks is meestal genoeg om zwanger te worden. Ook kun je een ovulatie test doen om je exacte eisprong te bepalen.


5

Droge billetjes, blije baby’s

MAATLABEL Gewicht Baby

Maat luier

3 - 6 kg

Mini

4 - 9 kg

Midi

7 - 18 kg

Mixi

9 - 20 kg

Mixi plus

11 - 25 kg

Junior

15+ kg

De eerste paar luiers zijn even wennen, maar waarschijnlijk word je al snel heel handig in verschonen. Welke luier kies je voor je baby of je dreumes? En wat doe je bij luieruitslag? Als je voor het eerst luiers aanschaft, kun je in je omgeving informeren naar welk merk bevalt en waarom. De pasvorm van de luier kan doorslaggevend zijn, maar ook de prijs, de milieuvriendelijkheid of hoe je kind eropw reageert. In elk geval zorg je dat je kind een luier heeft die past bij zijn gewicht. Pampers heeft luiers in alle soorten en maten. Bekijk de luiertabel om te zien welke luier bij welk gewicht hoort.

Welke

Luier kies Jij

De hele dag een luier aan kan luieruitslag veroorzaken, maar ook ziekte of doorkomende tandjes kunnen ervoor zorgen dat de huid van de billetjes ineens rood is en warm aanvoelt. Heeft je kind luier uitslag, verschoon dan nog vaker, maak de billetjes schoon met lauw water en dep goed droog. Smeer het huidje daarna dun in met een vette crème of juist royaal met een zinkhoudend product. Probeer uit welke creme bij jouw baby het beste werkt. Als de luieruitslag niet snel weggaat, kan het een schimmelinfectie worden, te herkennen aan rode plekjes met schilferige randen. Vraag in dat geval de apotheek of huisarts om speciale creme. Laat met goed weer of in een goed verwarmde kamer je kind ook af en toe met blote billetjes rondlopen of kruipen. Dan kan de huid even ademen.

Pampers Baby-Dry Baby’s bewegen zelfs tot wel twee keer zoveel als volwassenen. Daarom zijn de nieuwe Pampers Baby-Dry ontworpen om vocht meteen in te sluiten voor een ‘gouden slaap’ van tot wel 12 uur lang. De luiers nemen nu nog meer vocht op dan voorheen. Verder zorgen de comfortabele pasvorm, de rekbare zijkanten en een extra-drooglaagje ervoor dat je baby dag en nacht optimaal is beschermd tegen lekken.

1.

6. 2.

5. 3. 1. Pampers Mini - €15.25 4. Pampers Maxi Plus - €15.25

Maart2014

4. 2. Pampers Midi - €15.25 5. Pampers Junior - €15.25

3. Pampers Maxi - €15.25 6. Pampers Extra Large - €15.25


6

Maart2014


7

7

Zwangerschapskwalen Maagzuur, misselijkheid en striae zijn maar een paar kwaaltjes waar je mee te maken kunt krijgen als je zwanger bent. Gelukkig zijn de meeste kwalen van voorbijgaande aard. Lees, huiver en haal dan weer opgelucht adem.

Misselijkheid, Hoe kom je eraan?

Drie op de vier vrouwen heeft in meer of mindere mate last van misselijkheid als ze zwanger zijn. Het openbaart zich meestal rond week 5 van de zwangerschap en wordt veroorzaakt door de toename van het hormoon HCG. Volgens bakerpraatjes duidt misselijkheid erop dat er een meisje op komst is, maar dat wordt niet door de wetenschap bevestigd.

Hoe kom je ervan af?

In de meeste gevallen verdwijnen de klachten vanzelf na drie tot vier maanden. Tot dan kun je proberen om regelmatig iets kleins te eten. Als je een lege maag hebt, voel je je sneller misselijk. Vraag de aanstaande vader liefjes om een licht ontbijt op bed, dan heb je in ieder geval iets in je maag als je opstaat. Heb je rond de lunch geen trek, probeer dan een kopje bouillon, dat wekt de eetlust op. Als je meer dan drie keer per dag overgeeft, zelfs geen vocht vasthoudt en meer dan vijf procent van je gewicht verliest dat je had voor je zwangerschap, is dat reden om een arts in te schakelen.

Maart2014

Brandend maagzuur Hoe kom je eraan? Progesteron verslapt je spieren, dus ook de sluitspier van je maag. Het maagzuur kan daarom makkelijk weer naar boven komen. Het wordt er allemaal niet beter op doordat je baby ook steeds meer tegen je maag duwt.

Hoe kom je ervan af?

Laat scherp en vet eten staan. Doe ook kalm aan met koffie en koolzuurhoudende dranken, die prikkelen ook de maag. Eet liever zes kleine porties dan drie grote. Eet rustig en kauw goed, speeksel neutraliseert maagzuur. Bied weerstand aan het dutje op de bank direct na het eten en eet uiterlijk drie uur voor je naar bed gaat. Verhoog je matras en leg een paar kussens onder je boven lichaam.

Striae Hoe kom je eraan?

Tijdens de zwangerschap rekt je huid op bij je buik en borsten. Omdat je extra vet opslaat moeten ook je dijen, heupen en billen eraan geloven. Gevolg is striae, oftewel rood-blauwe strepen op de huid. Deze zwangerschapsstrepen herstellen helaas niet meer, ook niet als je na je zwangerschap weer helemaal in shape bent. Na verloop van tijd worden de strepen wel wit waardoor ze minder opvallen.

Hoe kom je ervan af? Sommige vrouwen hebben meer last van striae dan andere. Je hebt er geen invloed op en dure crèmes helpen ook al niet. Sommige vrouwen zweren bij creme met vitamine E, maar of dat ook werkelijk helpt is niet wetenschappelijk bewezen. Koop een goede bh, anders gaat de zwaartekracht zich er ook nog eens mee bemoeien. Met huidmassages stimuleer je de doorbloeding en houd je het bindweefsel soepel.


8

V贸贸r, tijdens en na de bevalling

www.heltiq.nl Maart2014

5037156159677

Magazine Nieuw Leven  
Magazine Nieuw Leven  
Advertisement