Issuu on Google+

WORK x 5 2004-2008


ECO-VILLA COMPLEX

masterplan and housing design in Shenzhen firm: line and space. LLC, Tucson, AZ feature: single family housing complex site: shenzhen, PRC area: 520 sqm / house schedule: Oct. 2007 title: intern architect duty: DD, physical model making, rendering, oral translation, paper transit highlights: . to maximizely preserve the exisited environment by an ecological site layout . to maximize the view sight to the ocean . to be extensively energy effiency including the solar, water harvestation, green roof, wind power, natural ventilation, ect.

aerial view

water color rendering picture (courtesy by ray jin)

1

site plan

type I model

section diagram

type III model

type II model

2

diagrams

3

site model


1. swimming pool 2. lobby 3. bamboo garden 4. safe room 5. gym 6. sauna 7. servant room 8. home media room 9. storage 10. meeting room

10 9

8

1 3

ground level

7

2

3 4

6

5

6

basement level

upper level

Energy Efficiency Systems . PV panels on roof and facade . green roof garden . water harvestation . net metering system . geo thermal and green roof . solar-power pool . natural ventilation . gray water recycle system section

energy diagram


General Notes A. All structural issues including steel sizes, footings, glass mullion depth, etc to be determined by Vanke's engineers or selected product manufacturers

3

Keynotes 1. Suspended glass wall system with insulated panes 2. Tempered glass mullion 3. Steel support structure for mock-up, shown dashed for clarity 4. Concrete footing 5. Clear anodized aluminum framed sliding glass door with insulated panes 6. Elevated concrete deck 7. Type 316 stainless steel window sill/door header. Size to be determined by Vanke's structural engineers in coordination with window manufacturer 8. 75mm x 150mm x 6mm thick type 316 stainless steel outrigger (support for window sill/door header) w/ integrated slot light 9. 50mm x 50mm x 6mm thick type 316 stainless steel outrigger supports 10. Type 316 stainless steel rods to support window sill/door header (if required), shown dashed for clarity

1500

550

2300

8000 to bottom of shoe @ head

5100

4

388

axonometric of roof garden

375

400

375

5 3000 to T.O. Door

3062

2500 3450

4000

1150

glassy railing detailing section

detail section of roof garden

4


STACK VIEWER

Renewal to a community club house firm: Original Studio, Shanghai feature: cultural renewal site: Shanghai, PRC area: 2,496 sqm schedule: May 2005 title: project architect duty: SD+DD+CD, site service team: xing liu, lucy ku, jacky lee

west view

highlights: . to overally renovate the previous office building into a club house by stacking volumes on each level as for the multiple view sights. . to ecologically shade the balcony and A/C by the use of recycled wood on its facade. . to tenderly downsize the scale from mass to middle to fit the environment as well as being a

program

site picture after renovation by 06/15/07

east view

1

N

site plan

south elevation

west view

east view

2

3

design sketch (site picture before renovation by 05/15/05)

diagram of design evolution


1. pump room 2. mechanical room 3. guard 4. gym 5. locker 6. bathroom 7. meeting room 8. office 9. ping-pong 10. billiards

1

2

3

4

5 second level

third level

fourth level

top level

6

7 8

10

ground level

section A

9

section B

facade picture


2.5mm aluminum

bubble wand

80X40X5mm column L75X100mm adapter

10mm embed-steel

structure slab

50mm EPS recycled wood

L50X5 galvanized steel

10mm embed-steel

L50X75X5mm adapter piece

M8X35 stainless steel bolts 4mm stainless steel wood pendant

bubble wand, silicone seal low-e 6+9ai+6 hollow glass

epoxy glue 140 series aluminum beam 140 series aluminum alloy column

M10X120 stainless steel bolt

detail drawing 1:30

detail drawing 1:10

detail drawing 1:30

detail drawing 1:10

wall section


BIG SHADE

Renewal to a commercial market firm: Original Studio, Shanghai feature: commercial renewal site: Shanghai, PRC area: 12,520 sqm schedule: Jan. 2006 title: project architect duty: SD+CD, site service team: xing liu, huang fey highlights: . to overally renovate the previous 2 levels commerical tea-trading market into 3 levels including interior renovation. . to ecologically shade the building by the full covery of aluminon board on its major facade. . to pierce the pattern of tea leaf and branch on its facade as to achieve a sense of culture .

design evolution

site picture after renovation by 07/10/2007

site plan

rendering image

south elevation

roof garden 820 sqm

extended level 4,200 sqm

aluminon facade 2,478 sqm filled-in mass 950 sqm original mass 8,457 sqm design sketch (site picture before renovation by 02/06/2005)

daylight anaylsis (ECOTECH V5.0)

diagram of function


1. lobby 2. regular shop 3. mass shop 4. bathroom 5. plump room 6. safeguard 7. meeting room 8. office

new structure

ads 6 5

structure reinforce layout old structure

4

2 facade

7

3

1 skeleton 8

ground level

facade diagram

section A-A

north elevation

front elevation

facade picture


retaining wall

140 al column

140 al column

140 al column cover

adpater cover

100x150x8 mm adapter

80x70x8 mm connector

4.5m

1.5mm steel baser

120mm anti-fire cotton

M10 adpative screw

beam/slab

steel frame reecting ceiling

3.0m aluminon rib pierced board connector bezel facade unit - model diagram

wall section detail 1:30

detail picture (courtesy by Xing)

detail drawing 1:10

detail drawing 1:10

wall section


ECO-URBAN PLATFORM

rethinkingTucson mall and its Rillitor river parkway 1:500

school: University of Arizona feature: independent studio work site: Tucson, AZ area: 7,520 sqm schedule: Sept. 2007 highlights: . to reactivate the garage buidling, which links Tucson mall and the river, into a urban platform . . to ecologically shade the building by light structures on its top. . to cantilever boxes into riverside for people to catch the great view of river and the mountains.

1:250

1:50

rendering image of site (sketch-up+v-ray)

aerial image from the riverside

surface parking

shading

ground parking

trail-walk

entrance

box-view

diagram of function


rendering image in dask (sketch-up+v-ray)

section of program

physical models


URBAN SEWING

Rethinking abandoned powerplant in Berlin school: Technology University of Berlin feature: workshop site: Berlin, Germany area: 12,520 sqm schedule: June. 2004 highlights: . to "re-sew" the site into the city with linear structure. . to ecologically increase the green space of the site and improve its quality. . to give a multiple program into this site and transform the lost space into a hybrid place.

site photo 07/08/2004

rendering image of site (sketch-up+v-ray)

figure-ground analysis

structure evolution diagrams

model evolution


enclosure

phrase I- program

extension

phrase I- green area

intersection

phrase II- program

connection

phrase II- green area

bridging

phrase III- program

juxtaposing

phrase III- green area

phrase I model

phrase II model

phrase III model


Channels CS,PRC studio installation

Urban Screen CS,PRC studio skin design

Artist Space CS, PRC studio interior design

Nautural Villa CS,PRC studio housing

Amber House HZ,PRC studio housing

Hyper Highrise CS,PRC studio highrise

1999

2008

2000

2001

Urban Knot SZ,PRC urban studio plaza

The Bund SH,PRC renewal project research

Mixed-Courtyard nationally competition 2nd prize

Eco-Bay HN,PRC studio masterplan

2002

2003

Hybrid Space Tucson,AZ thesis mixed-use urban design

Bambooish SH,PRC renewal project office SD,DD,CD realized

Chinese hotel SZ,PRC competition shortlist

Resort Center BJ,PRC public SD

Urban Sewing BL,GM TU-Berlin workshop

Eco-Villas Tucson,AZ line and space housing masterplan & SD, DD

China Pavalion SH,PRC EXPO 2010 exhibition competition

Weaving Box BJ,PRC office SD

Dragon building ZJ,PRC commercial SD, DD under construction

Yuyuan Garden SH,PRC MADA s.p.a.m commercial SD

Urban Platform Tucson,AZ studio urban design

Stack Viewer SH,PRC renewal project cultural SD,DD,CD realized

Big Shade SH,PRC renewal project commerical SD,DD,CD realized

Qiaozi Bay SH,PRC commercial SD,DD

Dilapidated Courtyard House in Old Beijing BJ,PRC renewal project research

2007

2006

2005

2004


portfolio 2004-2008