05-Butlletí Xics Agost-Setembre 2014

Page 1

AGOST / SETEMBRE La carta d’agost i setembre, 2 Impressions del 2d8f, 4 Properes actuacions, 6 Propers pilars / Noves camises, 7 Programació de Festa Major, 8 Activitats, 9 Els cromos dels Xics / La foto del mes, 10 Recordeu, 11


“Quan la gent té determinació pot superar el que sigui.” Nelson Mandela

2014 2

ASSEMBLEA GENERAL

Xics de Granollers LA TROCA Enric Prat de la Riba, 77 08401 Granollers NIF: G-59578468 Mòbil 690058095 www.xics.cat

El passat 18 de juliol va tenir lloc l’assemble general de la colla com a acte de cloenda de la primera part de la temoparada 2014. Destacar que es va aprovar la participació de la nostra colla al concurs de castells de Tarragona d’enguany. Podeu consultar l’acta clicant aquí.

n Que ja tenim a tocar l’actuació de l’onze de setembre a Llinars, la nostra plaça talismà. n Omplirem de grans castells la plaça de l’Església de Vallromanes, amb l’ajuda de Minyons i Marrecs de Salt. n El concurs de castells, l’actuació de tripleta a Granollers, la Diada dels Xics... Recordeu que els assajos es reemprendran el proper 15 d’agost i que a partir del 18 afegim una nova data d’assaig a la setmana. Els dilluns seran dedicats a la tecnificació de pilars i tronc. Aquests assajos tal i com es va informar en assemblea no són Escola de castells, però són oberts a tota la colla i caldran moltes mans per ajudar, per tant, si podeu no hi falteu. Res més Xics. Que tingueu unes bones vacances i un bon estiu. Descanseu, encara que amb més o menys mesura ens trobarem a faltar.

Assemblea 18/07/14 (Foto: Juank)

AGOST SETEMBRE

Hola XICS, Son ben merescudes aquestes vacances. No podríem haver aconseguit més fites en aquest primer tram de temporada, i en podem estar ben orgullosos per tot el que s’ha fet. Hi ha hagut molta feina a darrera però la recompensa bé s’ho ha valgut. Ara cal no afluixar. Aixequem uns dies el peu de l’accelerador per fer el canvi a una marxa més curta i a partir del 15 d’agost apretar per sortir amb més força que mai. Ens espera molta feina i de ben segur que moltes alegries. Per exemple: n Tenim per endavant una Festa Major de Granollers per demostrar i convèncer a la ciutat que no s’han de conformar amb el blanc o el blau, que el grana és el color de moda i combina molt bé. n Granollers ens ajudarà a fer soques en l’assaig obert que farem a la Porxada el 20 de setembre.


AGOST SETEMBRE

2014

2d8f / Barberà del Vallès, 6/7/2014 (Foto: Toni Torrillas)

3

Xics de Granollers LA TROCA Enric Prat de la Riba, 77 08401 Granollers NIF: G-59578468 Mòbil 690058095 www.xics.cat


IMPRESSIONS DEL 2d8f

AGOST SETEMBRE

2014 4

Xics de Granollers LA TROCA Enric Prat de la Riba, 77 08401 Granollers NIF: G-59578468 Mòbil 690058095 www.xics.cat

Va ser una setmana plena de nervis i pressió. Serem capaços? Serem prou? [...] l’objectiu era clar, descarregar la torre de vuit amb folre. Abans del castell un pensament: Confia amb tots i cadascú dels teus companys que faran bé la seva feina i dóna el màxim de tu que ho pots fer. Es veien aquelles mirades de complicitat, es respirava força col·lectiva. [...] Sonen gralles, tot va ràpid i parat. Ben sincronitzat, ens estem estirant però sabem com aguantar-ho... sona el toc de carregat i SÍ però ara comença el castell. No s’ens pot escapar. Tothom fa bé la seva feina. Soca, folre i terços els notes forts. Quints i dosos carreguen perfecte de peus. Els més petits van com bales!!! Hem d’aguantar la sortida de la canalla com sigui, ja m’ha passat l’enxaneta, vinga som-hi, veig passar l’aixecador. Va que surten els dosos i ja ho tenim. Fins al final, fins al final...i sí, alegria

màxima. Felicitat infinita. Orgull xic. Hem pogut descarregar la torre de vuit amb folre després de 15 anys, 2 intents frustrats la temporada anterior, de molta feina, de molta implicació de molts castellers... i un llarg etcètera. És molt difícil transmetre amb lletres els sentiments d’aquell moment; el que si sé és que la felicitat, satisfacció, orgull, il·lusió signifiquen moments com carregar i descarregar la torre de vuit amb folre amb el Xics.

A diferència d’altres vegades jo em notava molt més tranquil. [...] Durant el castell no volia pensar en res, tot i que estava expectant per si el lateral que tenia a sobre tenia o no problemes, m’intentava concentrar només en el clatell d’en Toni Inglès que tenia al davant meu. En un moment em va semblar que en Sergi cridava l’enxaneta massa cops i em va venir la por d’un intent desmuntat, però al cap de poc ja vaig sentir l’aleta i els crits d’ànim. La veritat és que

després d’això només recordo moments de felicitat i d’abraçades amb gairebé tothom. Som GRANS XICS!!!

Joan Esquirol (quart al 1999 i 2014)

Ramon Rovira (soca al 1999 i 2014)


És molt difícil per mi explicar què vaig sentir però aquest és el meu petit resum: Divendres a l’assaig ja vaig veure que aquesta era la bona! Abans de pujar tenia moltes ganes, força, il·lusió i sobretot responsabilitat, no podíem fallar, li devíem a la colla aquesta recompensa!! I al fer l’aleta sabia que la podíem defensar, confiava en tota la colla i així ho vam fer. Ja li vaig dir a en Sergi, fes-t’ho com vulguis però no marxem d’aquesta plaça sense descarregar el 2d8f!

Mil pensaments van passar pel cap a partir del moment que el Sergi va deixar-se la veu dient “ja està! ja està! ja està!” , i fins que es va obrir la soca. Un dels pensaments més llargs va ser recordar aquells que van fer possible la primera torre, fa 15 anys, i que, malauradament, no van poder ser amb nosaltres per re-viure aquell fantàstic moment. Per a tots ells, allà on siguin!

AGOST SETEMBRE

2014

Irene Aguado (quint al 2104) Marc Romera “T’Xuri” (Portacrosses 1999, soca 2014) Fins a carregar silenci, quietud, no es mouen peus, anem perfectes de pit, forçes compensades a dreta i esquerra. Sembla que és la bona, qué faran adalt?. Sentim en Sergi cridar l’anxaneta dos vegades seguides, tinc por que això sigui un indicador de que la canalla recula. En uns segons sentim l’aleta i algú al darrera crida, –vinga tots un pas endavant!!. Moviments de peus, crits, sabem que adalt estan treballant de valent. Un altre cop por per si no podem descarregar. S’allarguen els crits, fins que sentim que són crits d’eufòria. Ara SI. Veig dos homenassos que explotant

5

d’emoció i ploren com nens petits quan encara ni ha baixat el folre...... Amb el primer cordó del folre encara a dalt, començem a saltar. Excel·lent treball a la soca. Felicitat, mola fer castells, molen els Xics, i en volem més” Jordi Contreras (Baix 1999 i contrafort de la soca darrera l’Hilari 2014)

Xics de Granollers LA TROCA Enric Prat de la Riba, 77 08401 Granollers NIF: G-59578468 Mòbil 690058095 www.xics.cat


CALENDARI DE PROPERES D’ACTUACIONS

AGOST SETEMBRE

Diumenge 24 d’agost

Diumenge 31 d’agost

Dissabte 6 de setembre

Dijous 11 de setembre

Diumenge 28 de setembre

Vilanova del Vallès 12:00 h

Granollers 12:15 h

Canovelles 20:00 h

Llinars del Vallès 12:00 h

Vallromanes 12:00 h

Festa Major

Festa Major

Festa Major de Can Duran

Festa Major

Festa Major

Colles

Colles

Colles

Colles

Colles

Margeners de Guissona

Castellers de Sabadell

Xics de Granollers

Colla de Castellers d’Esplugues

Marrecs de salt

Xics de Granollers

Castellers de Barcelona

Castellers de Sant Cugat

Minyons de Terrassa

Xics de Granollers

Xics de Granollers

Xics de Granollers

2014 6

Xics de Granollers LA TROCA Enric Prat de la Riba, 77 08401 Granollers NIF: G-59578468 Mòbil 690058095 www.xics.cat

autocar

tren

a peu

cotxe, transport privat


PROPERS PILARS Dissabte 2 d’agost Granollers 11.00 h Festa Major de El Xiprer

Com sabeu, el passat 22 d’abril es va atorgar la Creu de Sant Jordi a la Mercè Riera, en reconeixement a la tasca humanitària que fan des d’El Xiprer. En agraïment a aquesta feina, i per celebrar aquest reconeixement Xics es va posar a la disposició d’El Xiprer. El farem el 2 d’agost, aprofitant la celebració de la seva Festa Major. Després del pilar farem un petit taller casteller obert a tothom.

AGOST SETEMBRE

NOVES CAMISES

2014

Us informem de les camises noves que s’han entregat al llarg del mes de juliol. Donem la benvinguda a:

Jaume Fuertes

Judit Juarez

7 Joan López

Gal·la Sabadell

Clàudia Mateu

Itziar Müller

Xics de Granollers

Monsif Mokadim

Xavier Pinyol

Albert Velasco

LA TROCA Enric Prat de la Riba, 77 08401 Granollers NIF: G-59578468 Mòbil 690058095 www.xics.cat


FESTA MAJOR DE GRANOLLERS. PROGRAMACIÓ XIC Dilluns 26 d’agost

20.15 h

Dimarts 27 d’agost 18 h

AGOST SETEMBRE

2014 8

20.15 h.

La Troca. Assaig especial Cercavila infantil de FM on participa la canalla de Xics La Troca. Assaig especial

Dimecres 28 d’agost 18 a 21.30 h

Plaça Can Trullàs. Operació Enxaneta.

Dijous 29 d’agost

Cercavila. Entrada a plaça. Pilar + castell

19 h 20 h

Divendres 30 d’agost 17.30 h

Terrat Parròquia St. Esteve. Assaig obert de FM

Diumenge 1 de setembre 12.15 h

Plaça Porxada. Actuació de FM

Xics de Granollers LA TROCA Enric Prat de la Riba, 77 08401 Granollers NIF: G-59578468 Mòbil 690058095 www.xics.cat

L’assaig obert de l’any passat al terrat de la Parròquia

Barra per Festa Major Enguany ens han ofert portar una barra per Festa Major. Serà la nit del darrer diumenge, a la plaça del cony (Plaça Josep Barangué). Tots aquells que tingueu més ganes de festa i aprofitar per contribuir en l’economia de la colla poseu-vos en contacte amb la gent d’Acvitivats per apuntarvos-hi. Gràcies!


ACTIVITATS ASSAIGS ESPECIALS 5 de setembre. 21 h. Sala Aplegador Per preparar una de les grans actuacions de l’any: 11 de setembre a Llinars. TALLERS: El 2 d’agost a les 11.30h, al pati d’El Xiprer, farem un petit taller després del pilar d’homenatge a l’entitat. El 16 d’agost a les 18h, a la plaça Margarida Xirgu farem un taller a Cardedeu dintre dels actes de la Festa Major. El 27 d’agost també a les 18h, a la plaça de Can Trullàs repetirem amb l’exitòs taller que no pot faltar a la Festa Major de Granollers: Operació Enxaneta!

20 de setembre. 18:30 h. Porxada Granollers: Engrana’t ! Assaig obert a la ciutat. BERLÍN 2.0: S’està mirant de preparar un bon recull de fotografies i vídeos del nostre viatge a Berlín per tal que tot aquell que ho vulgui pugui tenir una còpia. Com ja sabeu, ens van acompanyar mitjans de comunicació i alguns fotògrafs dedicats exclusivament a reflectir el nostre viatge, però també volem comptar amb aquelles fotografies que son més especials per a vosaltres o us agraden més. Ens agradaria que tots aquells que vulgueu compartir algunes fotografies ens envieu un correu a colla@xics.org i us explicarem com ho farem per tal que ens les passeu. Moltes gràcies!

AGOST SETEMBRE

2014 9

SORTIDA A AQUADIVER El dissabte 9 d’agost, aquells que vulgueu podreu anar a Platja d’Aro a disfrutar d’un dia al parc aquàtic Aquadiver. Si anem en grup de més de 25 persones els preus són més reduits. Per tal d’apuntar-vos, poseu-vos en contacte amb la Mari Ortiz i en Joan Valero (adria_aroa@hotmail.com), que ho estan coordinant tot.

Xics de Granollers LA TROCA Enric Prat de la Riba, 77 08401 Granollers NIF: G-59578468 Mòbil 690058095 www.xics.cat


ELS CROMOS DELS XICS: La col·lecció de cromos continua creixent i aquí us presentem alguns de nous que ja estan a punt de ser penjats a Pinterest. Però no parem i ja n’estem preparant d’altres amb fotos fetes a les darreres actuacions. Podeu veure els cromos a: http://www.pinterest.com/xicsgranollers/ Si encara no teniu cromo: exigiu-lo! Esteu en el vostre dret. Recordeu, que si teniu camisa, però no teniu cromo... us falta alguna cosa.

AGOST SETEMBRE

2014 10

LA TROCA Enric Prat de la Riba, 77 08401 Granollers NIF: G-59578468 Mòbil 690058095 www.xics.cat

(Foto: Juank)

Xics de Granollers

2d8f / Barberà del Vallès, 6/7/2014

LA FOTO DEL MES DE JULIOL


RECORDEU INSCRIPCIÓ als Xics de Granollers Xics, sou molts els que heu entrat per diferents motius a la nostra/vostra colla, alguns de vosaltres esteu introduïts a la nostra base de dades i d’altres no, per això i per tal d’anar actualitzant el nostre cens de castellers així com per tal de contemplarho a nivell d’assegurança castellera, us demanem a tots aquells i aquelles que no hagueu emplenat el full d’inscripció, que ho feu i l’envieu al correu colla@xics.org. Si teniu el dubte de no saber si esteu o no a la base de dades, o coneixeu algú que no rep els correus escriviu-nos a la mateixa direcció preguntant-ho. LES REUNIONS DE JUNTA Us recordem que les juntes son PARTICIPATIVES I OBERTES A TOTA LA COLLA. El calendari de reunións de Junta Directiva estarà properament penjat al calendari de la web per tal que hi pugueu assistir sempre que vulgueu. Salut i castells! EL PATI DIGITAL. aquest bloc creat per membres dels Xics de Granollers, ha esdevingut un punt de referència per a molts castellers de la nostra colla però també de la resta de colles, que busquen estar informats dia a dia de les novetats castelleres. Recordeu que podeu donar-vos d’alta, així periòdicament rebreu les actualitzacions del bloc amb les notícies més recents del món casteller en general i de tot el què fa la nostra Colla. http://elpatidigital.wordpress.com/

AGOST SETEMBRE

2014 11

Assajos oberts: dimarts i divendres, a les 19:45h. per a la canalla, i, a les 21h. per a tothom. Agenda i calendari: A la pàgina web dels Xics (www.xics.cat) teniu actualitzat el calendari amb un nou format. On, a part de les actuacions es poden veure la resta d’activitats de la Colla.

Xics de Granollers LA TROCA Enric Prat de la Riba, 77 08401 Granollers NIF: G-59578468 Mòbil 690058095 www.xics.cat


en conveni

Xics de Granollers LA TROCA / Enric Prat de la Riba, 77 / 08401 Granollers Mòbil 690 058 095 / www.xics.cat

També ens podeu trobar a