Page 1

Xevi Planas 1424634

PRÀCTICA 03 PROFUNDITAT DE CAMP Notícia 1: L’ATM de Girona assoleix el record d’usuaris l’any 2017 Sensibilitat (ISO) = 100 Velocitat = 1/160 Diafragma (f.) = 5.0

Sensibilitat (ISO) = 1600 Velocitat = 1/160 Diafragma (f.) = 22


Xevi Planas 1424634

Notícia 2: La línia de bus del Girona FC és un èxit en la seva primera temporada Sensibilitat (ISO) = 100 Velocitat = 1/160 Diafragma (f.) = 5.0

Sensibilitat (ISO) = 1600 Velocitat = 1/160 Diafragma (f.) = 22


Xevi Planas 1424634

OBJECTIU PERIODÍSTIC El primer parell de fotografies servirien per il·lustrar la notícia sobre el balanç anual d’usuaris de l’Àrea de Transport Metropolità de Girona. El servei de busos de Girona va créixer el 2017 respecte l’any anterior i va superar el record d’usuaris, amb més de set milions de viatges. La fotografia és d’una de les marquesines de bus de la ciutat i reflexa el recorregut de la línia L2. En el segon cas, les fotografies retraten el detall de la línia de bus especial en dies de partits del Girona FC. Aquestes podrien complementar un petit reportatge o notícia en profunditat sobre l’èxit que ha tingut la iniciativa que ha pres aquesta temporada el club gironí. Degut a les restriccions de trànsit als voltants de l’estadi, el club i l’ajuntament han apostat aquesta temporada pel bus llançadora, que és la manera que més utilitza el públic per arribar a l’estadi.

METODOLOGIA Les quatre fotografies s’han realitzat en dues marquesines de bus diferents. S’han realitzat en pocs minuts de diferència i, degut a això, les condicions de llum eren les mateixes i, per tant, s’han pogut utilitzar els mateixos valors de velocitat, diafragma i sensibilitat en les dues parelles de fotografies. Per les instantànies amb poca profunditat de camp s’ha utilitzat una obertura de diafragma de 5.0 i una sensibilitat de 100 ISO. Per contra, les fotografies amb molta profunditat de camp s’han fet amb una obertura de 22 i, per compensar la falta de llum, una sensibilitat de 1600 ISO. En tots els casos la velocitat d’obturació ha estat de 1/160.

VALORACIÓ PERSONAL En primera instància, vaig intentar fer les fotografies amb unes condicions menys lluminoses que les finals. Això va significar que, per compensar l’obertura petita de diafragma, s’havia d’utilitzar un ISO molt alt i una velocitat molt lenta. Aquest fet va dificultar el primer intent de realització de les fotografies, i va ser per això que, finalment, les vaig realitzar amb condicions més lluminoses. Finalment, les instantànies han quedat amb bons nivells de llum, sense trobar-me amb aquests problemes. Les fotografies podrien servir en un diari de tirada local -de l’àmbit de Girona- per complementar notícies o peces de diferents articles informatius, tots ells sobre l’auge del bus com a mètode de transport. Aquest era l’objectiu de la pràctica i, per tant, s’ha completat.

Pràctica 03  
Pràctica 03  
Advertisement