Page 1

Er worden dagelijks 150 miljoen plastic waterflessen verkocht. Slechts 25 procent daarvan is gerecycled. Het overige deel eindigt als zwerfafval of op de vuilstortplaats.


Het afval van plastic flessen neemt alarmerend toe. Het is verdrievoudigd sinds 1995.


Het water dat wij niet nodig hebben. Niet-koolzuurhoudend water is het snelst groeiende segment van de Amerikaanse drankenmarkt. Naar schatting is 25 procent zelfs niet afkomstig van een bron, maar uit gemeentelijke watervoorzieningen.


Bij sommige soorten plastic begint het afbreekproces al binnen een jaar in de oceaan en daarbij komt toxische bisfenol A (BPA) en andere chemicaliĂŤn vrij in het water.

Het duurt 450 tot 1.000 jaar voordat een plastic fles volledig uit ons eco systeem is verdwenen.


Omdat de meeste kunststoffen lichter zijn dan het zeewater, drijven zij voor jaren op het wateroppervlak, waarbij zij langzaam afbreken in kleinere delen.


Dodelijk plastic. Volgens de Verenigde Naties, dood maritiem afval (hoofdzakelijk plastic) jaarlijks meer dan ĂŠĂŠn miljoen zeevogels, 100.000 zoogdieren en schildpadden. Doppen van plastic flessen worden vaak gevonden in de magen van dode zeeleeuwen, dolfijnen, schildpadden en andere dieren.


Om een waterfles te produceren heeft u deze hoeveelheid olie nodig. En vier keer zoveel water dan er in de fles past.


Olie moet gewonnen en verscheept worden door tankers, om vervolgens verwerkt te worden door raffinaderijen en dan weer op transport enz. enz.


Water afkomstig uit plastic flessen is 10.000 maal duurder dan kraanwater en meestal niet gezonder.


Het hoge mineraalgehalte in sommige plastic flessen water maakt het water ongeschikt voor baby’s en jonge kinderen.


Men verscheept flessen water vanuit de hele wereld. Van ItaliĂŤ naar de Verenigde Staten en van Frankrijk naar Canada. Bijna een kwart van de plastic flessen water passeert een landgrens om de consument te bereiken.


Om het water te transporteren naar de eindbestemming is er wekelijks een equivalent van 37.800 vrachtwagens nodig en dat alleen al in de Verenigde Staten.


Gezond verstand. Toegankelijk kraanwater is gezond, veilig en gecontroleerd. Het is vers, in tegenstelling tot water in flessen, welke opgeslagen liggen in magazijnen, vrachtwagens en winkels.


Geen plastic flessen meer, geen verspilling meer, geen onzin meer.


Het is niet alleen de fles, het is een bedrijfs statement. U kunt later zien dat we allemaal water nodig hebben, maar het niet hoeven te verspillen.


Duurzaam denken op ieder bureau. De roestvrijstalen waterfles, die een levenlang meegaat. Het is gewoon briljant.


De meeste volwassenen verliezen ongeveer 10 kopjes water per dag via de normale lichaamsfuncties zoals transpiratie en ademhaling. Om ons lichaam naar behoren te laten werken, moeten we het water dat we verliezen compenseren.


Het hervullen van uw plastic fles? Beter van niet!


Hervullen van uw plastic fles? Beter van niet. BacteriĂŤn groeien goed op de rand en de enige manier om dit te voorkomen is door het reinigen van de fles met warm water, zeep en daarna goed afdrogen tussen de gebruiksbeurten. Ooit iemand gezien die dat doet? Onze roestvrijstalen flessen kunnen gewoon in de vaatwasser.


De fles. En het complete verhaal van de fles.


Digitaal beschikbaar:

Een redactionele tekst die u kunt gebruiken voor uw interne communicatie of kunt publiceren in uw eigen magazine.

Een duidelijke bedrijfsverklaring, die u kunt publiceren in uw jaarverslag.


Maak het uw strijd. En uw fles . Meer en meer bedrijven gaan de strijd aan. Het is een gemakkelijke stap om op hetzelfde moment het milieu ĂŠn veel geld te besparen. De flessen kunnen zelfs worden gepersonaliseerd met uw bedrijfslogo en gedrukt in kleuren die u wilt.


Š Copyright Alle rechten voorbehouden Deze actie mag uitsluitend in combinatie met producten van Xindao gebruikt worden. Geen enkel deel van deze publicatie, noch enige informatie hieruit en/of hiervan afleidbaar en/of ontwikkeld in relatie hiermee, mag op enigerlei wijze worden vermenigvuldigd of gebruikt.


Geen plastic, maar RVS Kan in de vaatwasser, milieuvriendelijk. Mensen die zich bewust zijn van een gezonde en milieuvriendelijke leefomgeving kiezen voor het alternatief voor plastic.

NL_BattleBottleBook_HR  

Slechts 25 procent daarvan is gerecycled. Het overige deel eindigt als zwerfafval of op de vuilstortplaats. Er worden dagelijks 150 miljoen...