Page 1

HÄLSA & SPORT Specialutgava TIDSKRIFT Mars 2017

MATTRENDER UNDER 2017 GER DIG FLER SKÄL ATT ÄTA GRÖNSAKER

HUR FUNGERAR aktivitetsarmband OCH VAD SKILJER DEM ÅT?

KOLLA IN VÅRA Effektiva MEN SNABBA ÖVNINGAR FÖR DET ULTIMATA TRÄNINGSPASSET

FRÅGAN OM

DET STORA HÄLSOPROBLEMET SMART CUP

ÖVERVAKAR DITT DAGLIGA VATTENINTAG PRODUKTRECENSION


… för en hälsosam

och aktiv vår

Kära läsare, Reklamprodukter bör signalera ett positivt budskap, ett som förstärker varumärket de kommer att bära. Våren är en optimistisk och positiv säsong. Det är den ideala tiden att lansera en kampanj, att inspirera anställda eller stärka kundrelationer. Vi ser också denna möjlighet och vi tror att de bästa resultaten kan uppnås med lite uppmuntran. Låt dig inspireras av reportagen, produkterna och exemplen i den här tidningen som fokuserar på en hälsosam och sportig livsstil. Du kommer att upptäcka att ett stort antal reklamprodukter spelar en avgörande roll i den här säsongens kampanjer. Inspirerad, entusiasmerad och ivrig att få veta mer? Vi är här för att hjälpa dig att gå vidare till nästa steg. Hör bara av dig och diskutera dina idéer, vilka de än må vara, utan några som helst förpliktelser.

>> Se sidan 5 och nyttja detta fullt ut: de 10 första läsarna som reagerar har en chans att vinna en Smart Cup!

MATTRENDER 2017 1

Mer grönsaker Grönsakers popularitet verkar omöjlig att stoppa. Vi kan förvänta oss mer substitut för kött, mer comfort food med grönsaker, grönsaksyoghurt och fler restprodukter från grönsaker på våra tallrikar i år.

2

Knasiga Milkshakes Om vi syndar i år så gör vi det som Ozzie med den australiska Freakshaken: kakbitar, kex, vispad grädde, frukt och en storslagen topping. Sockerchock garanteras!

3

Kolla in nästa sida för att se vilka produkter som kan hjälpa dig i köket!

4 2

Vattenmelonjuice Lägg våra ord på minnet: Sommarens hit kommer att bli vattenmelonjuice. Utmärkt till picknick, strandbesök eller andra utomhusaktiviteter som huvudsakligen sker när det är varmt ute. Ta den med, den kan hindra dig från att bli uttorkad!

Poke bowl Efter förra årets hype kring Pokemon Go kommer vi snart att falla för den hawaiiska ‘poke bowl’: en sallad med ris, grönsaker och rå fisk, marinerad i limejuice, soja och sesamolja. Mums!


Kökshjälp

Vårt produkturval BU M A B

2

Priser från

285 SEK

Priser från

182 SEK

P261.219

P261.512

En tålig skärbräda i bambu med 4 hygieniskt separerade PP-brädor för grönsaker, kött, fisk och kyckling. Ett sätt för dig att arbeta med ingredienserna lika organiserat som en kock.

Funktionalitet möter stil i denna köksstandard. Ett stabilt silverfärgat ABS-ställ som rymmer tre stora (23,5x19,5cm) skärbrädor med praktisk hållare.

Skärbräda Förvaring

2

i1

Priser från

54 SEK

P261.297

Skärbrädsset

2 i 1 citrus zester och rivjärn

Smart 2 i 1 behållare för citrusskal och rivjärn. Den ger ditt kulinariska mästerverk det där lilla extra.

Priser från

68 SEK

P262.777

Grönsakssvarv

Vad sägs om spagetti med zucchini, krämig svampsås och valnötter till middag? Enkelt, naturligt och gott. Tillaga rätten med denna praktiska grönsaksskärare.

i1

Priser från

113 SEK

P262.817

2 i 1 Grönsakssvarv och juicepress

Denna trendiga skärare är smartare. Du kan även pressa färska juicer med den integrerade saftpressen. Mer vitaminer, mindre förvaringsutrymme!

Priser från

28 SEK

Priser från

68 SEK

P261.597

P261.427

Allt du behöver för att fixa din sallad när du är på språng är den här bägaren. Häll i dressingen från den mindre och separata bägaren och skaka när det är dags att avnjuta måltiden.

Förbered en fräsch och hälsosam lunchsallad, komplett med extra ingredienser och dressing. Gör iordning salladen när det passar dig, nyttja de 4 separata och löstagbara sektionerna i detta set.

Sallads-shakerset

Matlåda/Salladsskål

Fruktens bästa kompisar

Priser från

422 SEK

P261.982

Mason Jar mixer

En trendig mixer med 2 glasbehållare för dina exotiska och hälsosamma skapelser. Njut av dem genom sugröret i locket, direkt från behållaren av glas.

Priser från

Priser från

32 SEK

Priser från

91 SEK

P262.453

P261.101

Gör alla dina fräscha smoothies i denna stabila och kraftfulla mixer, den har en stor 550ml bägare och löstagbart lock. Den levereras med iskross, bruksanvisning och gratis recept på smoothies i fall din inspiration skulle sina.

Gör iordning frukten till din smoothie med detta färgglada set. Få ut det mesta av varje fruktbit till din hälsosamma, fruktiga och vitaminrika smoothie.

Pressa färsk juice i en handvändning tack vare den automatiska skalaren! Den roterar när du trycker på den. Skonsamt för handleden!

Smoothie 2 Go minimixer

Specialer bjudande

25%

355 SEK

P261.632

Tala om vilka varuprov på den här sidan du skulle vilja beställa och få 25% rabatt på dem.

Fruktknivar

Juicepress

Ett hälsosamt erbjudande! Klicka in på www.xdcollection.com/anderzson/hs/se och fyll i det korta formuläret för att nyttja detta introduktionserbjudande bums!

3


…ALLA BEHÖVER

VÄTSKA

HÄLSOSAMT VÄTSKEINTAG Vuxna bör dricka cirka 6/8 glas vätska varje dag. Det kan vara olika typer av drycker… Att dricka vatten är ett bra val, framför allt mellan måltiderna. Det vätskar upp dig utan ge extra kalorier och du riskerar inte att skada tänderna.

DRICK (VAR UPPMÄRKSAM PÅ DITT KOFFEININTAG OM DU ÄR GRAVID*)

Mjölk ger vatten och är en lämplig källa till näringsämnen. För vuxna och äldre barn är det bäst att välja varianter med låg fetthalt.

H2O -HJÄLPARE

DRICK MYCKET

Te och kaffe ger vatten, och några näringsämnen om det dricks tillsammans med mjölk. Drick utan socker för att begränsa kaloriintaget. Du kan prova koffeinfritt, örter och andra varma drycker också.

DRICK REGELBUNDET MEN VÄLJ PRODUKTER MED LÅG FETTHALT

DRICK MÅTTLIGT

Lågkaloriläsk

Priser från

91 SEK P436.545

Låsbar flaska med fruktbehållare Priser från

Låsskyddat lock med krok 700 ml Integrerad infusionsdel Skyddad drickpip

78 SEK P436.08*

Citronflaska Integrerad juicepress 650 ml Frostad yta Trendiga färger

Priser från

400 SEK P436.522

Swiss Peak powerbank-flaska

ger vatten utan extra kalorier men kan innehålla syra som i värsta fall skadar tändernas emalj. Priser från

Fruktjuice ger vatten och en del vitaminer och mineraler. Ett normalt dagligt intag är uppemot 5 GLAS OM DAGEN. De innehåller dock socker (och kalorier) och kan vara syrliga, vilket ökar risken för att tänderna skadas.

DRICK I SMÅ MÄNGDER

P436.57*

Shaker Shakerkula i metall 800 ml Starkt och säkert stängbart lock Pålitlig greppbarhet och graderad bägare (i ml)

Priser från P436.81*

Läskedrycker som innehåller socker ger vatten, men de förser dig också med kalorier, vanligen utan ytterligare näringsämnen och de kan vara syrliga. Att dricka läsk ofta kan orsaka skada på tänderna.

* När man är gravid är det bäst att begränsa sitt dagliga intag av koffein till 200mg. Detta motsvarar ungefär två muggar kaffe, två och en halv muggar te eller upp till fem burkar cola. Källa: Natural Hydration Council & British Nutrition Foundation.

4

34 SEK

DRICK MÅTTLIGT

Integrerad 5000mAh powerbank 560 ml Integrerat ställ för smartphone Skyddad drickpip

62 SEK

Vattenflaska med fruktbehållare

Integrerad infusionsdel 500 ml Stängbart lock Trendigt genomskinliga färgdetaljer Priser från P436.15*

78 SEK

Vattenflaska med telefonställ Integrerat telefonställ 700 ml Smart drickpips-skydd & sugrör Krok som underlättar transport


VAD

PROVADE DU?

! N N I V

Smart cup. En flaska som håller ett öga på ditt vätskeintag under dagen. Fungerar den på riktigt, eller är det i första hand ett marknadsföringstrix? Sabrina testade den under en vecka och här är hennes rapport. Det krävs att man studerar den en stund innan man kan få den att fungera som tänkt. Som tur är kommer flaskan med en detaljerad bruksanvisning på 6 sidor som hjälper en att komma igång. Till att börja med måste man ta bort batteriskydden. Sedan ska du installera en app (gratis) ‘iCUP’ i din telefon. Både Apple och Android går bra, iOS 7.1 eller senare, Android 4.3 eller senare. Det finns förresten en praktisk QR-kod i anvisningarna som gör det lätt för dig att hitta appen. För att koppla samman flaska och telefon krävs Bluetooth 4.0 eller högre.

”När du öppnar appen kan du justera inställningarna för en personlig vätskeplan.” Ange ditt namn, ålder, vikt, längd, schemalagd daglig konsumtion och ställ in påminnelseljudet på on/off. Om ljudet är aktiverat kommer det att påminna dig med ett pip-ljud efter 30 minuter om du har druckit mindre än 100ml och efter 1 timme om du druckit mellan 100 och 200ml. Ljudet upprepas om du ignorerar påminnelsen. Självklart slutar alla påminnelser och pip-ljud så fort du uppnått ditt mål. Nu vet jag hur den fungerar och kan sätta den på prov! Jag döpte min Smart cup till “Poseidon” vilket låter passande, sedan angav jag alla mina personuppgifter i appen. Så kom jag till kontoret och hällde upp en första kopp till mig själv… med kaffe.

När jag väl vaknat ordentligt kalibrerade jag min flaska (tom!) innan jag fyllde den med vatten. En röd lysdiod lyser upp i ett par sekunder när jag ställer ner den. Ganska logiskt, eftersom jag inte hade tagit någon klunk! Försenad till ett morgonmöte tog jag mitt pappersarbete, min flaska och satte mig i mötesrummet. Naturligtvis började den pipa mitt i mötet, generat tog jag snabbt en liten klunk. Den tystnade, till min lättnad, men bestämde sig för att visa en röd lysdiod. Ett halvt dussin nyfikna blickar tvingade mig att förklara vad det handlade om. Pip-ljudet upprepades naturligtvis några gånger. Senare samma dag, när jag hade vant mig vid att ta upp min flaska mer regelbundet blev lysdioden helt plötsligt grön! Så till slut nådde jag målet jag satte upp tidigare. 750ml var mitt mål, tror jag. När jag kom hem kollade jag appen i min telefon och visade stolt dagens historik för min pojkvän. Översikten är ganska lätt att läsa och på något sätt beroendeframkallande märkte jag under de närmaste dagarna. Avslutningsvis vill jag säga att Smart cup fungerar ganska bra, när man väl har förstått hur den fungerar. Det är ett roligt sätt att påminna sig om att hålla vätskenivån under dagen. Poseidon regerar!

Fakta • Innehåll 430ml • 2 x CR2032 knappcellsbatterier • Tillverkad av 304 rostfritt stål med PP lock • BPA-fri!

Att göra

• Använd endast med vatten eller te • Endast handdisk, ljummet vatten och diskmedel • Var försiktig med varma drycker • Ta hand om tomma batterier i enlighet med lokala föreskrifter

Gör inte

• Diska hela produkten: avskilj SmartPad från botten innan flaskan rengörs • Detta är ingen leksak, förvara den utom räckhåll för små barn • Blanda gamla och nya batterier. Vid byte, byt ut båda Försäljningspris 512 SEK

VINN

DIN Smart Cup!

Vill du testa en själv? Hör av dig till oss, men skynda dig. Bland de 3 första svaren ger vi bort en Smart cup. För att vinna är det bara att låta oss veta det så fort som möjligt på www.xdcollection.com/anderzson/hs/se

5


Den ultimata produkten

Aktivitetsmätaren är tveklöst förknippad med ett hälsosamt leverne och en sportig livsstil. Det finns ett obegränsat antal modeller tillgängliga på marknaden att välja mellan. För företag som vill dra igång en marknadsföringskampanj med hjälp av dessa produkter är det viktigt att reda ut vad de olika modellerna gör och inte gör. Vi har listat några modeller åt dig på nästa sida, med en enkel översiktlig produktspecifikation. Behöver du mer information? Det är bara att kontakta oss för mer information och alternativ.

Allt om

aktivitetsarmband

1

2

Försäljningspris

Försäljningspris

P330.861

626 SEK

Aktivitetsarmband med pekskärm och pulsmätare Pulsmätare; dynamisk hjärtfrekvens, vattentät, omedelbar laddning.

5

P330.421

Pekskärm; platt design, omedelbar USB-laddning, stor skärm.

208 SEK

Keep Fit; lång standby-tid, färgrik.

Försäljningspris

P330.581

522 SEK

Swiss Peak aktivitetsarmband med pulsmätare

Swiss Peak; dynamisk hjärtfrekvens, Swiss Peak kvalitet, fjärrstyrd kamera.

1.243 SEK

Multisport E-ink klocka

Multisportklocka; E Ink skärm, allround, inkl. USB-kabel.

Försäljningspris

P330.591

P410.55*

313 SEK

Aktivitetsarmband Smart fit

Smart Fit; modern modell, omedelbar USB-laddning, stoppur.

8

Försäljningspris

Försäljningspris

P330.921

4

7

6

Aktivitetsarmband Keep fit

6

522 SEK

Aktivitetsarmband med pekskärm

Försäljningspris

P330.75*

3

57 SEK

Pedometer-armband

Stegräknare; enkel, färgrik, funktionell.

Försäljningspris

P417.063

41 SEK

Solcellspedometer

Stegräknare med solceller; 100% miljövänliga steg


ÖVERSIKTLIG

PRODUKTSPECIFIKATION

Specifikationer Artikelnummer Inklusive laddkabel Vikt BATTERI Strömförsörjning Batterikapacitet

P330.581

P330.861

P330.921

P330.591

P330.421

P330.75*

P410.55*

P330.651

JA

DIRECT USB

JA

DIRECT USB

DIRECT USB

JA

NEJ

JA

24 g

19 g

65 g

16 g

16 g

21 g

38 g

22 g

Lithium

Lithium

Polymer Lithium

Polymer Lithium

Lithium

Polymer Lithium

AG10 (not rechargeable)

Lithium

3.7 V

5V

5V

5V

5V

5V

1.5 V

5V

75 mAh

100 MAH

50 mAh

75 mAh

55 mAh

-

100 mA

“Linksmart”

“Linksmart”

“Veryfit 2.0”

“Linksmart”

“Veryfit 2.0”

n.a.

“Navigator sport”

IP54

IP67

IP67

IP67

IP67

NEJ

NEJ

IP4

5-7 DaGAR

5-7 daGAR

5-7 daGAR

> 7 daGAR

5-7 daGAR

> 7 daGAR

1 År

4-5 daGAR

ANDROID

4.4

4.4

4.4

4.4

4.4

4.4

N.A.

4.4

iOS

7.1

8.1

8.0

8.1

8.1

8.1

N.A.

9.0

APP

60 mAh “Swiss Peak”

Vattentät Standby-tid

Plattform

Skärm Touch / OLED / LCD

OLED

OLED

E-ink

OLED

OLED

OLED

LCD

-

DIAMETER

0.49”

0.96”

1.28”

0.86”

0.96”

0.49”

0.96”

-

68 x 32 px

128 x 96 px

128 x 128 px

96 x 32 px

128 x 96 px

68 x 32 px

90 x 60 px

-

21 (max 5)

24 (max 5)

Upplösning

Funktioner Aktivitet | Inaktivitet Kaloriförbrukning Distans Hjärtfrekvens (puls) Sömnkvalitet Sovtid STEG Larmklocka KlockA Målsättning GPS Påminnelser Smartphone notifikationer Social Integration Stoppur Fjärrstyrd kamera Telefonfinnare Understödda sporter

21 (max 5)

Vill du jämföra vattenflaskor? Vi ger dig en trevlig och tydlig överblick på en PDF-sida. Gratis såklart. Det är bara att ta kontakt med oss!

7


EAR BUDS

sa lö d å Tr

sa lö d å Tr

P330.651

P326.56*

Trådlösa hörlurar med puls och stegräknare

P326.403

Trådlösa hörlurar

Oova Hörlur in-ear mic

Detta trådlösa set med Bluetooth är paketerat i en liten förvaringspåse. Upp till 3 timmars speltid (perfekt för maraton…) och utrustat med en funktion som gör det möjligt att besvara inkommande samtal. En riktig allroundEK produkt! Bara att välja färg. 6S

1m15 plattkabel med mikrofon och pickup-funktion. Paketerat i en snygg liten XD-designad förvaringspåse med synligt varumärke, tillverkad av miljövänlig och återvinningsbar EK PET och majs. 3S

13

15

P326.611

Hörlurar i aluminium

De ultimata hörlurarna med pulsmätning och stegräknare. Självklart är de trådlösa, för optimal användarvänlighet. Se din statistik gällande kalorier och distans m.m. på din telefon, med hjälp av gratis-appen. 5h användningEK stid på en laddning! 0S

Modernt och robust set med hörlurar i glänsande aluminium. Det gör det möjligt för dig att ta emot inkommande samtal. Förvara denna juvel säkert i den skyddande förvaringspåsen. EK

6S

68

10

sa lö d å Tr

Specialsport och aktivitetshörlurar Svettålig TPE kabel Inklusive Swiss Peak förvaringspåse Bluetooth 4.1

P326.37*

Hörlurar med platt sladd och mikrofon

P326.321

Hörlur Sport

Basic Sports hörlurar med 3.5” stickpropp. Inklusive reservanslutningar. Paketerat i presentförpackning.

62

P326.392

Dessa hörlurar är paketerade i en skyddande förvaringspåse, de har 1,2m plattkabel för maximal rörelsefrihet. Med pickup-funktion och mikrofon K integrerat i kabeln. SE

K

SE

5 15

FITNESS FAKTA

662

2 34

K

SE

PROFIL

Kaloriforbrukning 827

Swiss Peak trådlösa hörlurar

Slitstarka trådlösa öronsnäckor för upp till 4h speltid i ett sträck med “Swiss Peak”-kvalitet! Inklusive 2 extra membran och laddkabel, förpackat tillsammans i ett praktiskt “Swiss Peak” fordral med dragkedja.

Resultat baserade på: Man / Kvinna Vikt: 75 kg / 60 kg Träningspass i minuter: 60

Träning

473

378

Löpning, 17 km/h

Träning

Cykling, stor ansträngning

394

Träning 1.418

8

1.134

Promenad (gång), 6 km/h

315

Träning

Tyngdlyftning, stor ansträngning


LÖPNING

P330.281

400 UV

Sport/löparbälte-LED

P453.901

Swiss Peak solglasögon

Trendiga och hållbara solglasögon som skyddar dina ögon mot starkt ljus, levereras tillsammans med ett slitstarkt Swiss Peak-designat rån EK rf påsfordral. ise 8S r P 14

Med en kombination av säkerhet och hälsa är du alltid redo med detta löparbälte: det är tillverkat av vattenavstötande material med en vattentät dragkedja för förvaring av dina oumbärliga tillhörigheter när du tränar, inklusive ett säkerhetsljus som kan ställas in i 3 lägen och ett reglerbart spänne för perfekt från K r passform. SE ise Pr 91

P320.85*

Universalsportbälte

Denna säkerhets-armbindel förbättrar din synlighet och förvarar din telefon och MP3-spelare. Det är bara att välja några öronsnäckor från sidan 8 så har du ett komplett rån K rf set! SE ise r P 74

P320.19*

Sportarmband

Att lyssna på lite musik kan få dig att hålla igång! Eller att lyssna på en bok som läses upp för dig. Placera din telefon i denna neopren-armbindel och njut av att koppla av samtidigt som du avverkar kilometrar. Inklusive hörlurar och en liten rån förvaringsficka. rf EK ise 7 S r P 5

P320.181

Basic universalsportarmband

Denna praktiska och vattenavstötande bältesväska skyddar dina värdesaker och förbättrar din säkerhet när du tränar tack vare dekorativa rån reflexer runt blixtlåset. rf EK ise 4 S r P 3

7 - Minuters fullständig Body Workout Gör varje övning i 30 sekunder. Vila i 10 sekunder mellan övningarna.

1. Uppvärmande hopp (Jumping Jacks)

12. Triceps-hävningar mot stol

2. Sitt mot vägg

11. Plankan

3. Armhävningar

10. Spring på plats med höga knän

4. Situps

5. Kliv upp på stol

9. Utfall framåt (Lunge)

8. Armhävningar med rotation

6. Sitt på huk

7. Plankan sidan

9


- Reklam -

MULTIFUNKTIONELL UTRUSTNING FÖR UTOMHUSAKTIVITETER Äventyrlig – Djärv – Säker FRÅN VÅR SENASTE KOLLEKTION Swiss Peak aktivitetsarmband med pulsmätare

NEW Swiss Peak trådlösa hörlurar

Swiss Peak powerbank-flaska

Swiss Peak solglasögon Med Swiss Peak appen på flera språk

SAMTLIGA 60 PRODUKTER FRÅN “SWISS PEAK” KOLLEKTIONEN ÄR NU TILLGÄNGLIGA. För utförlig information, priser och varuprover, kontakta oss:

10


GÖR DIG REDO FÖR ÄVENTYR! Försäljningspris 417 SEK

Försäljningspris 616 SEK

P330.05*

P330.201

Spela in dina utomhusäventyr med HD (High Definition). Upp till 70 minuters action kan spelas in, minnet kan utökas till 32GB! Inklusive monteringsutrustning och alla nödvändiga kablar!

Fånga dina äventyr på HD med denna vidvinkelkamera. 1h kontinuerlig inspelning på en enda laddning. Inkluderar selfiepinne och andra tillbehör. Allt är förpackat i ett skyddande “Swiss Peak” fordral.

Actionkamera med 11 tillbehör

Swiss Peak actionkamera

360 graders actionkamera FOCUS ON

DENNA VECKA

Unik actionkamera som kan skapa helt otroliga 360-graders filmer! Med högkvalitativ lins och LCD-skärm gör den här kameran fantastiska filmer på dina utomhusaktiviteter, sportevenemang, festivaler eller konserter. Med plats för SD-kort för utökad minneskapacitet (kort ingår ej) upp till 125GB. Med 1.000 mAh batteri för att kunna spela in filmer i upp till två timmar. Inklusive 19 tillbehör såsom hjälmfäste, vattentätt fordral (upp till 30m) och mycket mer. Paketerat i en lyxig presentförpackning. Mått 5,0 x 5,0 x 6,0 cm. Extra info Batterier inkluderade. P330.501

Produktspecifikation

Full HD 360° kamera Med WiFi-funktion Inklusive 19 tillbehör

• Vattentätt hölje som låter dig filma fascinerande vattensport; vattentätt upp till 30 meter under ytan; • Högupplöst skärm som visar och spelar upp inspelade och fascinerande videor • Löstagbart batteri som är lätt att byta ut och som förlänger din kameras livslängd • Videoinspelning under laddning • Videoinspelning med batteri • HD vidvinkelobjektiv • Stödjer minneskort upp till 128GB • Multipla videoinspelningsformat: 4K/MP4


LÄSARRECENSION

DET STORA FLASKTESTET AV LISA Labrey

När jag blev ombedd att testa några

sportflaskor räknade jag inte med att testa 6 stycken olika! Men eftersom jag dricker mycket vatten, för jag vet att det är bra för mig, och jag går till gymmet två gånger i veckan, tänkte jag att det skulle bli en lätt uppgift. Min vanliga flaska är ett märke från stormarknaden som inte räcker så länge, så jag köper en ny flaska sisådär varannan vecka. I denna jämförelse använde jag alla testflaskorna i ungefär en vecka och fyllde dem med kranvatten. Märkte inte några skillnader. I alla fall inte på smaken! Men när det handlar om praktisk nytta var det stora skillnader, vilket du kan läsa om i min recension.

12

1

2

Frost flaska

MIN ERFARENHET:

Det första jag märkte var naturligtvis den speciella känslan i materialet. När jag förstod att den inte var trasig och att jag kunde ställa behållardelen i frysen försökte jag bums! Efter 3 timmar i frysen hällde jag mina sportdrycker i behållaren. Efter träningen och en uppfriskande dusch ungefär tre timmar senare var resterande dryck fortfarande kall!

Vattenflaska Sport

En basmodell 500ml som har en bra detalj: ett sugrör! När jag körde min spinning i gymmet kom den väl till pass. Jag behövde inte vicka på flaskan för att kunna dricka. Eftersom det är en metallflaska, kan den uppenbarligen inte bli klämd. För att kunna stänga flaskan säkert trycks drick-pipen ner. Eftersom pipen inte är skyddad på något sätt, föredrar jag denna flaska vid inomhussporter.

3

Bopp Sport vattenflaska

4

Swiss Peak Tritan-flaska

5

Sportflaska i aluminium

6

Kyl-handduk

Originell! Det var det första som slog mig när jag såg den här! Uppenbarligen en flaska för löpning, öppningen fungerar även som ett handtag när man dricker. Trots öppningen rymmer den 550 ml, vilket är ganska bra. De färgade delarna ger en behaglig och skön känsla. Det enda som oroade mig var att locket inte kan låsas. Annars är detta en praktisk flaska och ett hett samtalsämne på gymmet, vilket jag fick erfara! Den här skulle jag definitivt ta med mig på en vandring! Den är stor (750 ml), har en krok att fästa på min ryggsäck och locket är skyddat. Plasten känns stark, med halkskydd där man greppar. Jag gillar verkligen den här flaskan för att den är så praktisk. Min personliga favorit, eftersom jag även kan ta med den till jobbet, till gymmet och den soliga stranden om ett par veckor, förhoppningsvis! Jag älskar verkligen den naturrosa färgen. Jag är en tjej, trots allt… 600ml är ganska rymligt. Det är en rätt så stor flaska, och att dricka med en hand är inte så lätt när man cyklar, speciellt inte om dina händer är ganska små, som mina. Annars är drickpipen praktisk och materialet i stål är idealiskt för lite tuffare utomhusanvändning. Den här gjorde mig förvirrad till en början. Hur används den?! Efter att ha läst manualen förstod jag att den INTE är till för att dricka ur, utan för din kylhandduk (vilken ingår). Så, jag höll den under vatten, vred ur den och la den i flaskan. Efter en konditionsträning på gymmet häromdagen upplevde jag hur den kylande effekten lugnande min nacke. En bra sak är att den fuktiga handduken kan förvaras i flaskan, utan att andra saker blir blöta. Bara synd att flaskan inte kan användas för att dricka ur.


D en u ltimata

sportväskan Basic sportbag Inget tjafs, bara att köra! Den rätta väskan för dig:

3 Ultimate sportbag Sportigt utseende och rymliga fack gör denna till en idealisk sportväska för hela laget. Bara att välja den färg som bäst matchar dina klubbfärger: 3 fack med dragkedja Rymmer 42L Utvändig nätficka för sportflaskan Justerbara axelremmar Vadderat handtag

Priser från 197 SEK

Ett huvudfack Framficka med kardborreband Utvändig nätficka för sportflaskan Justerbar axelrem Vadderat handtag Rymmer 30L

Priser från 54 SEK /P702.02*

2

/P708.09*

Swiss Peak weekend-/sportväska Den bästa kvaliteten och med ett skarpt öga för detaljer och funktionalitet. Denna sportväska har allt:

1

Lättillgängligt huvudfack Skofack med ventilation Flaskhållare Fack för värdesaker och mindre prylar Justerbar axelrem och vadderat handtag Rymmer 40L Swiss Peak kvalitetsstandard

Priser från 400 SEK /P707.231

13


TILLVERKAT MED RESPEKT HAMBURG: SPORTIGA, LEDIGA, RAFFINERADE

BY XD APPAREL ModelL Hamburg

VÅRA JACKOR

XS-S-M-L-XL-XXL-XXXL

“XD Apparel” - tygerna innehåller minst 50% återvunnen polyester och tillverkas av genomskinliga återvunna PET-flaskor. Arbetsprocessen vid tygtillverkningen är certifierad och innebär eliminering av avfall i hela materialflödet fram till den färdiga produkten. I dagsläget är det ungefär 900 kemiska substanser som omfattas av Bluesign technologies ramverk, vilket syftar till att minimera säkerhetsrisken för konsumenter.

Serien med sportjackor från Hamburg är tidlös i sin design, och skyddar dig mot blåst med sin sköna microfleece. Du kommer bara att vilja ta av den när det är dags att stoppa den i tvättmaskinen. Priser från 417 SEK

ModelL BRUSSELS XS-S-M-L-XL-XXL-XXXL

SOFIA: ETT ENDA LAGER FÖR FLEXIBILITET Sofia är din vårjacka i sportig stil och design. Tillverkad i ModelL SOFIA flexibelt material som kan XS-S-M-L-XL-XXL-XXXL sträckas åt fyra håll för perfekt passform. Denna mjuka jacka är luftig, vattenoch vindtät, för att skydda dig under alla omständigheter. Sofia är jackan som gör att du mår och ser bra ut!

KLÄDPÅSE Alla plagg från XD Apparel levereras individuellt förpackade i en klädpåse med galge, båda gjorda av återvunnen polyester. Alla plagg från Apparel kan maskintvättas i 30 grader (se tvättråd i plagget).

Brussels

Priser från 525 SEK

BRYSSEL: DET ULTMATA I ALLA VÄDER

på hur Ta reda ingen tillverkn går till

Dessa allround Bryssel-jackor har 4 fickor med blixtlås! Halsen är i bekväm fleece, midjan och ärmarna är justerbara för att förhindra att vind kommer in. Allround, i alla väder, allt bra! Priser från 525 SEK

14

Sofia

www.xd-apparel.com


Fallstudie

Mark DeGrate, CEO TubeWise

På TubeWise producerar vi industriella rörsystem. Arbetsvillkoren för våra 173 kontors- och fabriksanställda är både hårda och stressande. I samarbete med hälsoinspektionen tog vi fram ett program i syfte att lyfta frågan om ansvaret för hälsofrågor. Vår leverantör av kontors- och reklamprodukter föreslog ett antal produkter som passar vårt arbete inom detta tema. Vi valde en vattenflaska och en aktivitetsmätare.

PLATSEN DIAGNOSTISERAD MED:

HÄLSOINSPEKTIONEN

Var och en av de anställda fick välja en produkt som de ville använda på jobbet. Självklart tog vi fram ett komplett schema för all kommunikation kring detta. Naturligtvis trycktes företagets logotype på artiklarna. Dessutom föreslog vår leverantör att sätta en sleeve runt produkten. För bara en liten extra kostnad fick förpackningen samma look som vårt företag. Utöver det sa han: “Du skulle kunna förklara ert projekt på ett par rader”. Bra förslag. Reaktionerna var mycket positiva och allt fungerade bra. Efter 7 månader sjönk frånvaron med 17% och produktiviteten är 3% upp. Personalen glad, ledningen glad. Tillsammans med vår leverantör arbetar vi just nu redan med vår julkampanj riktad till våra kunder, återigen kring temat hälsa.

PROGRAM I SYFTE ATT BETONA VIKTEN AV ANSVAR FÖR

HÄLSOFRÅGOR

PERSONALENS ERFARENHETER, KRÄVANDE OCH STRESSANDE

ARBETSVILLKOR

PRODUKTFÖRSLAG FRÅN:

LEVERANTÖR AV KONTORSOCH REKLAMPRODUKTER

NUVARANDE PLATS:

TUBEWISE TUBEWISE

ETT ANTAL PRODUKTER SOM PASSAR

ÄNDAMÅLET

NÄSTA UTGÅVA:

SWISS PEAK MAGAZINE June 2017

OUTDOOR & ADVENTURE MAGAZINE

NEW TRAVEL GEAR WHAt do you need, and what can you leave at home

OUTDOOR TRENDS DON’t MISS OUT ON THE LATEST OUTDOOR AND ADVENTURE TRENDS

En närmare titt på Swiss Peak collection. Upptäck det unika med “ Swiss Peak” och dess utbud av produkter. Tidningen inspirerar och släpper loss det äventyrliga i dig!

SAFETY ON SNOW Ski slopes do have some particular rules to be followed

PRODUCT REVIEW: BACKPACKS, TROLLEY’s, LAPTOP BAGS. WHAT ARE SPECIFICATIONS

SUMMER IS COMING UPCOMING EVENTS THIS SUMMER WE HAVE PLENTY OF EVENTS PLANNED.

This magazine is part of a series of magazines, issued every quarter | Next editon: Tech and Mobile: the world’s getting wireless

Kommer omkring slutet av maj, men om du vill veta mer om den nu, kontakta din återförsäljare!

15


Swiss Peak Sport

Swiss Peak Pilot

Swiss Peak Fashion

Swiss Peak Classic

400 UV

400 UV

400 UV

400 UV

LÅT SOLEN SKINA I VÅR! Gör din beställning till ett värde av 5.000 SEK och välj dina Swiss Peak solglasögon, gratis! Begränsat antal solglasögon tillgängliga. Gör din beställning på www.xdcollection.com/anderzson/hs/se Health & Sport magazine är en periodisk upplaga, skickad till dig av:

Priserna ger en indikation på rekommenderade priser, för exakta priser och offerter, kontakta oss ©COPYRIGHT

Alla rättigheter reserverade. Ingen del av detta arbete, ej heller de uppgifter som anges häri och/eller som kan härledas härifrån och/eller frambringas i samband härmed, får reproduceras eller användas i någon form eller på något sätt. Rättsliga åtgärder kommer att vidtas vid överträdelser. Avvikelse i färg och tryckfel förbehållet. Leverans: Villkor finns tillgängliga på begäran. Alla tryckta illustrationer i denna tidning är till för att visa möjliga avbilder och är endast avsedda som referenser. Kollektionen i denna tidning uppfyller samtliga kvalitetskrav enligt ISO 9001:2008 och ISO 14001:2004 certifiering. Detta blir mer och mer relevant i en bransch där hållbarhet blir allt viktigare.

Health & Sport magazine SE - Anderszon  
Health & Sport magazine SE - Anderszon