Page 1

El teu projecte necessita un lĂ­der, no en tĂŠ prou amb un gerent


La complexitat de la situació que vivim, els reptes que cal afrontar dia a dia, la manca de perspectiva de l’entorn pesen sobre el mateix sentit bàsic de les empreses, la seva supervivència.

Innovació

Noves Tecnologies

Creativitat


1. El líder assumeix lideratge, el gerent dirigeix 2. El gerent es fixa en l’última línia, el líder té la vista posada a l’horitzó 3. Els líders estableixen els destins perquè tenen visió, els gerents naveguen pels camins que hi arriben. 4. El líder cultiva el canvi i crea cultura, els gerents es cuiden de crear una estabilitat, per tant desactiven la cultura 5. El gerent fa les coses com cal, el líder fa allò que cal. 6. El gerent actua com un cap responsable, el líder com un entrenador i un facilitador. 7. Els líders invoquen el cor, els gerents el cap. 8. Els gerents s’encarreguen d’aconseguir objectius, mentre que els líders tenen suficient visió per a inspirar. 9. El gerent es refia de com controla la gent, el líder inspira confiança a la gent. 10. El líder té seguidors, el gerent té subordinats. 11. Els líders adquireixen propietat, els gerents adquireixen responsabilitat. 12. El gerent accepta de mantenir el status quo per treballar, el líder et repta. 13. Els líders són pro actius, els gerents són reactius. 14. El gerent crea uns límits, el líder juga com si no hi hagués cap límit. 15. Els líders catalitzen salts qualitatius en la millora, els gerents tan sols milloren les coses de forma incremental, fent retocs dels processos i sistemes existents. 16. Els líders aconsegueixen fites. Els gerents aconsegueixen conformitat. 17. Els líders generen conflictes per idees i solucions mentre que els gerents eviten els conflictes. 18. Els líders es preocupen per allò que més cal, els gerents es preocupen perquè tot sigui com cal. Font: Vinod Kumar, I am not a manager, I am a leader

Els líders són éssers humans amb qualitats extraordinàries. Aquestes qualitats de fora de l’ordinari els confereixen la qualitat d’esdevenir líders. Una altra distinció entre líders i gerents és que “els líders creen esperances i somnis i capten l’atenció, inspiren i posen els gerents a costat seu per tal d’aconseguir aquells somnis i esperances que han engendrat.” Les organitzacions necessiten ambdós tipus de persones per funcionar de forma adequada


Allò que no toca Tenim una davallada en les vendes i una capacitat de producció i de servei més elevats del que ara mateix estem realitzant.

Creem una força de venda capaç de col·locar tota aquella producció que som capaços


.

Allò que no toca Objectiu per a aquest any: augment del 10% de les vendes


Henry Mintzberg, un pensador i un investigador que ha creat paradigma i tota una escola en la direcció d’empreses s’ha postulat de forma molt crítica en contra dels MBA que es fonamenten excessivament en les xifres i els resultats, més enllà de la gestió de les persones de manera eficaç.


Per a Mintzberg, això de “augmentaràs les vendes un 10% o aniràs al carrer” és la pitjor manera de dirigir una empresa amb la informació a les mans.

L’alternativa que tenim és de prestar més atenció al pla de les persones i al pla d’acció. Fins i tot quan estàs gestionant informació, la pots gestionar de forma molt més matisada que no només escampant un grapat de xifres. Font: Wall Street Journal, 17 d’agost del 2009, What Managers really do, entrevista a Henry Mintzberg.


Batalla de Cannae Lloc: Cannae (Puglia, costa de l’Adriàtic de la península itàlica) Data: 2 d’agost del 216 a.C. Les xifres: Anníbal, amb una tropa de cartaginesos formada per 50.000 efectius entre infanteria i cavalleria s’enfronta a un total de 86.000 efectius romans entre cavalleria i infanteria. En el llarg viatge des de Carthago, la força que psicològicament atemoria l’enemic, els elefants, havien mort. No en quedava ni un.

El resultat: Contra tot pronòstic, les tropes d’Anníbal vencen estrepitosament l’exèrcit romà, anihilant-lo.

Explicació (molt simple): El líder, Anníbal, té un pla d’acció molt concret i molt ben preparat. Ell confia en la capacitat i el talent de les persones (intangibles) per a desenvolupar una determinada tàctica. L’anàlisi de les xifres feia preveure una desfeta de l’exèrcit cartaginès, però això és secundari per al líder. Sap com fer front a la situació clarament desfavorable.


Phipip Kotler, considerat el pare del Màrqueting modern, crea un punt bàsic de partida ja en els anys 70, establint que el màrqueting no consisteix en les tècniques per desfer-se d’allò que produïm aconseguint clients, sinó un procés invers, consistent en crear valor per als consumidors. "Marketing is not the art of finding clever ways to dispose of what you make. It is the art of creating genuine customer value."


La presa de decisions Ês quelcom d’una complexitat molt gran, i moltes vegades no es disposa del temps necessari.


Hem de conèixer el nostre entorn mÊs immediat, saber on va, formar-nos una idea de la tendència.


En una empresa del S.XXI, hem de valorar molt mĂŠs els intangibles que no pas qualssevol dels altres actius.


I com puc jo dirigir el meu projecte amb la dosi adequada de lideratge?

10% Aprenentatge Formal

20% Feedback i Coaching

70 % Experiència


La tendència, cada cop més consolidada, és la de creure que les habilitats per a dirigir una empresa no s’adquireixen en una escola de negocis.

Les interrelacions com ara el coaching o el networking són de molta ajuda.


Una aposta pel talent i per la innovació IRIVALLS Garcilaso, 110 08201 – SABADELL Projectes de renovació i rellançament d’iniciatives Empresa Organismes Associacions Entitats

El teu projecte necessita un líder  

El te pojecte necessita un líder no en té prou amb un gerent. Busca la revalorització, descobreix les possibilitats dels intangibles.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you