Page 12

12

Versión pdf. en www.periodicoelraval.blogspot.com

RAONS PER COMPRAR ALS COMERÇOS DEL BARRI

EL RAVAL

S'aproven els pressupostos 2017, uns comptes amb més despesa social i als barris El pressupost per l’any en curs preveu dotar de recursos les polítiques socials i de reactivació econòmica amb impactes directes en els barris.

1. Perquè són els nostres veïns. 2. Perquè són a prop. 3. Perquè a l’hora de fomentar les activitats del barri (festes, revistes, clubs esportius, llums de nadal) són els primers en donar suport. 4. Perquè els nostres barris serien molt lletjos sense els comerços i els seus aparadors. 5. Perquè als comerços es manté el caliu del barri. 6. Perquè als comerços del barri trobem el tracte personalitzat i el millor servei professional. 7. Perquè sense el nostre suport molts comerços haurian de tancar 8. Perquè tots volem un barri més digne i més humà on viure.

El pressupost permetrà fer inversions per valor de 429,1 milions d’euros, el que suposa un increment del 8%, respecte l’any passat. Un terç d’aquests recursos, 141.6 M. d’Euros, es destinaran a la construcció o millora d’equipaments als barris i 117 M. d’Euros, a millores a l’espai públic per garantir una ciutat més sostenible i saludable. Augmenta la despesa social La despesa corrent s’ha incrementat un 4% i arriba als 2.151,4 milions d’euros. L’anàlisi de la despesa corrent per polítiques revela que es destinaran 153,5ME a transport públic, 144ME a cultura, 121,8ME a l’educació, 119,4ME a l’habitatge, que reforçarà la inversió per construir habitatge protegit i comprar pisos pel parc públic, per ajuts al lloguer i a la rehabilitació i per la unitat que lluita contra l’exclusió residencial. Pel que fa a les partides destinades a polítiques d’ocupació i promoció econòmica arriben als 71,5 ME. A més, es prioritza la política de serveis socials i promoció social que arriba als 321 milions d’euros, amb un increment de recursos del 10% respecte el 2016. Entre d’altres, es comptarà amb més recursos per garantir els drets energètics de la ciutadania i s’obriran més places per accedir a beques menjadors per a infants. Alhora es dotarà de més cobertura el servei d’atenció domiciliària i el de teleassistència. Altres actuacions previstes S’invertiran 17 milions d’euros al desplegament del Pla de Barris per promoure la dinamització econòmica i la cohesió social a les zones amb majors desigualtats de la ciutat, centrades a l’eix Besòs. També es destinaran 12 milions d’euros per tirar endavant el Pla de Recursos Humans municipal, que inclou la internalització de la gestió de serveis bàsics. D’altra banda, l’Ajuntament incorporarà més de 400 treballadors en el marc del Pla de Recursos Humans 2015-2019, dels quals 260 s’incorporen a l’àrea dels Drets Socials per reforçar l’atenció directa dels Equips d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, dels Centres de Serveis Socials i de serveis especialitzats per a persones amb discapacitat. En l’àmbit de la salut s’implementaran 50 accions que s’enmarquen en el primer Pla de Salut Mental que té la ciutat, amb un pressupost de 22,3M d’Euros i que té l’objectiu de millorar la salut comunitària als barris i realitzar actuacions de prevenció de consum de drogues i obesitat infantil. A més, els pressupost 2017 dóna compliment als principals objectius financers, entre ells no fer dèficit i mantenir una bona liquiditat per tal de poder seguir complint amb el compromís de pagar els proveïdors a 30 dies.

HAMBURGUESAS RAMBLA DEL RAVAL, 32-34

VINS, CAVES I LICORS Sant Pau, 56 Tel. 93 301 94 83

C/ Sant Pau, 42 Tel. 93 317 10 42

BARCELONA MAR Nuevo albergue en pleno centro AA, Calefacción, TV, Internet

C/ SANT PAU, 80 TEL. 93 324 85 30 FAX: 93 324 85 31 e-mail: info@youthostel.com www.youthostel.com

"El Raval" Enero 2017. Num. 274  

Perdiódico "El Raval" enero 2017

Advertisement