Page 1

Curs de blocs per a entitats

Tema 0: Abans de començar... Recur s 0: els entor ns vir tuals d'aprenentatge Un entorn virtual d'aprenentatge és una plana web que combina diferents recursos, espais d'interacció i avaluació de manera que permet reproduir dinàmiques d'ensenyament-aprenentatge. L'avantatge que ofereix un entorn d'aquest estil és que cada alumne pot llegir una lliçó, realitzar una activitat o participar en els espais de debat en el moment del dia que desitgi, adaptant-se al ritme de cadascú. Moodle és la eina que fem servir per realitzar aquest curs. Va ser dissenyada per Martin Dougiamas, basant-se en les teories pedagògiques del constructivisme social, corrent pedagògica que posa en un punt central del procés d'aprenentatge la col·laboració i la cooperació. Aquesta plataforma ens permet combinar recursos didàctica amb activitats per a estudiants realitzeu, com tasques que ens haureu d'enviar, respondre qüestionaris i enquestes i participar en espais de debat virtuals (fòrums). Darrera de cada activitat proposada hi ha un equip de formadors que respondran i et guiaran en aquest procés. Darrera de cada fòrum obert, hi ha tota un grup d'alumnes, que com tu, estan creant la seva plana web. Quan més aportis a aquest espai (als debats, comentant les activitats proposades,...) més ric serà el procés d'aprenentatge.

El perfil Una de les primeres coses que heu de fer és editar el vostre perfil. El perfil és aquella informació que poseu sobre vosaltres en aquest curs, i és allò que els vostres companys sabran de vosaltres.

1


Curs de blocs per a entitats Teniu dues maneres d'accedir al perfil:

Un cop allà, veureu que de moment hi ha molt poques dades sobre vosaltres. Anant a la pestanya Edita el perfil:

Veureu un formulari amb els camps per omplir. No es necessari omplir tots els camps, només ompliu les dades que estan marcades en vermell. Al acabar, actualitzeu el vostre perfil amb el botó que trobareu al final de la plana 2


Curs de blocs per a entitats

Recur s 1: com moure's per el cur s Al accedir al curs esteu veient aquesta pàgina inicial:

Fixeu-vos que està organitzada en tres columnes. A la part central és on anireu trobant els continguts del curs. En un primer moment, podeu veure els quatre temes que treballarem al llarg del curs, en quatre blocs comprimits. A mesura que vagi avançant el curs anirem afegint explicacions, recursos i activitats que haureu d'anar realitzant.

3


Curs de blocs per a entitats

Podreu diferenciar els recursos i activitats ja que estan marcats amb un petit dibuix:

Al clicar sobre un d'aquests enllaços ens desplaçarem cap a la pantalla del recurs o activitat. Un cop llegit el recurs, o acabada la activitat, tenim dues opcions. 1. Tornar a la pàgina principal Haurem de fer servir els enllaços que podem trobar a la part superior esquerra

2. Anar a la activitat següent Per això podem fer servir el menú superior dret.

Podem fer servir el menú desplegable, o bé els botons de navegació que hi ha al seu costat.

4


Curs de blocs per a entitats Tornem a la pàgina principal. Al llarg dels dies s'aniran acumulant varies activitats, de manera que s'anirà creant una llista ben llarga. Per poder centrar-nos en les activitats del tema que toqui aquella setmana, podem fer servir aquest botó:

Aquest botó ens amaga els altres temes del curs, i només veurem les activitats i recursos dels temes actuals. Per tornar a veure la resta de temes, cliquem al botó:

5


Curs de blocs per a entitats O fem servir el men煤 de navegaci贸 inferior.

6

Abans de comencar...  

Apunts del curs de blocs per a entitats

Advertisement