Page 1

LOOPBAANPLANNING EN VERZUIMPREVENTIE MET DE INZETBAARHEIDSMETER


Wilt u als leidinggevende uw invloed versterken? Zoekt u een alternatief voor functioneringsgesprekken? Wilt u meer stabiliteit en vertrouwen? Wilt u verzuim voorkomen in plaats van bestrijden?

KIES DAN VOOR DE INZETBAARHEIDSMETER


METEN IS WETEN Met de inzetbaarheidsmeter krijgt u antwoord op de volgende vragen:  Welke verzuimrisico’s zijn er?  Is er sprake van een patroon?

 Welke gerichte actie is nodig om inzetbaarheid te versterken en verzuim te voorkomen?


HET RESULTAAT     

Werknemers: doen waar zij goed in zijn maken gebruik van elkaars verschillen doen hun werk met plezier zijn zoveel mogelijk zelfsturend kunnen omgaan met stress

EEN ALTERNATIEF VOOR EEN FUNCTIONERINGSGESPREK Een functioneringsgesprek is vaak gericht op het verbeteren van zwakke punten. Dit kan leiden tot frustraties, een ‘zesjescultuur’ en 33% van de werknemers ligt er ’s nachts wakker van.

Met de inzetbaarheidsmeter kijkt u vooral naar de kwaliteiten van een werknemer en hoe die verder zijn te ontwikkelen.


WAT IS DE VRAAG? Bij een inzetbaarheidsgesprek staat de vraag centraal: • waar ben ik als werknemer goed in? • hoe ontwikkel ik mijn talenten? • waar word ik als werknemer gelukkig van? • Hoe draag ik bij aan een prettig arbeidsklimaat en een hoge productie?

DRIE DIMENSIES De inzetbaarheidsmeter is gebaseerd op drie dimensies: 1. de mens-as 2. de taak-as 3. de waarden-as Waarden zijn een bron van innerlijke energie. Als waarden worden geëerd dan leidt dat tot stresstolerantie, veerkracht, mentale weerbaarheid en loyaliteit.


DE ARBEIDSGEBIEDEN

DE KRACHT VAN ONS MODEL 1. we meten en versterken de inzetbaarheid op acht arbeidsgebieden

2. we versterken de inzetbaarheid met de coachmatrix 3.0. op ieder arbeidsgebied. 3. we oefenen vaardigheden met simulaties. .


DE COACHMATRIX 3.0 Met de coachmatrix 3.0 versterken werknemers hun inzetbaarheid: niet probleemgericht, maar doelgericht.

SIMULATIES In de wetenschap wordt steeds meer gebruik gemaakt van simulaties. Wij doen dat met microsimulaties. Tijdens een microsimulatie mag alles fout gaan, net zolang tot het lukt.


MAARTEN KOUWENHOVEN De inzetbaarheidsmeter is ontwikkeld door Maarten Kouwenhoven, psycholoog.

SIMULATIES De theorie is gebaseerd op: 1. de Transactionele Analyse (TA), een communicatiemodel dat voor iedereen tussen de 8 en 80 jaar is te begrijpen. 2. het handboek Strategisch Coachen GENOMINEERD ALS BESTE COACHBOEK VAN DE LAATSTE 10 JAAR


MEER WETEN? Wilt u de inzetbaarheid versterken van: • een medewerker, • een team, • een groep of staf, • een afdeling • uzelf? Vraag gratis de online vragenlijst aan voor een pre-scan.

ALLES GAAT BETER MET DE INZETBAARHEIDSMETER

WILT U LIEVER ZELF DE METING UITVOEREN? Volg dan ons geaccrediteerde (nascholings-) programma: ‘De inzetbaarheidsmeter’. Wij verzorgen dit programma ook in-company. Neem vandaag nog contact met ons op: info@kouwenhovenopleidingen.nl

WIJ STAAN U GRAAG TE WOORD

Loopbaanplanning en verzuimpreventie  

Loopbaanplanning en verzuimpreventie gaan beter met de inzetbaarheidsmeter

Loopbaanplanning en verzuimpreventie  

Loopbaanplanning en verzuimpreventie gaan beter met de inzetbaarheidsmeter

Advertisement