Page 1

Regiotaxi Veenweide Openbaar vervoer van deur tot deur Dagelijks tussen 06:00 en 24:00 uur (Vrijdag- en zaterdagavond tot half twee ’s nachts)

Reserveren? Bel gratis 0800 - 992 66 63 (24 uur per dag bereikbaar) www.regiotaxiveenweide.nl


Wat is Regiotaxi Veenweide? Regiotaxi Veenweide is een vorm van openbaar vervoer die u van de voordeur van uw vertrekadres naar de voordeur van uw bestemming brengt. Indien gewenst helpt de chauffeur met in- en uitstappen en het in- en uitladen van bagage. Daarbij wordt de hoofdingang van een flatgebouw, woonof verzorgingscomplex als voordeur beschouwd. Ook kunt u van en naar een halte van het openbaar vervoer reizen, zoals bijvoorbeeld het NS-station. De Regiotaxi onderscheidt zich van een ‘gewone’ taxi door het combineren van ritten, zodat de reiziger niet altijd via de kortste weg reist.

Regiotaxi Veenweide is er voor iedereen die zelfstandig of met begeleiding kan reizen – jong of oud, kwiek of slecht ter been. Dus ook mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Voor het vervoer worden personenwagens en indien nodig (rolstoel)busjes ingezet. De Regiotaxi rijdt elke dag van 06.00 uur tot middernacht. Op vrijdag- en zaterdagavonden zelfs tot half twee ’s nachts.

Het vervoergebied De Regiotaxi Veenweide biedt openbaar vervoer voor iedereen in de gemeenten Stichtse Vecht, De Ronde Venen, Lopik, Montfoort, Oudewater en Woerden. Zoals gezegd rijdt de Regiotaxi Veenweide van deur tot deur, dus op plaatsen waar het gewone openbaar vervoer niet komt. De Regiotaxi Veenweide wordt uitgevoerd door Connexxion Taxi Services. In de

2


gemeente Stichtse Vecht rijden twee regiotaxisystemen. Inwoners van de voormalige gemeente Maarssen blijven gebruik maken van de Regiotaxi Utrecht en inwoners van Loenen en Breukelen blijven gebruik maken van de Regiotaxi Veenweide.

Hoe werkt het? U regelt uw vervoer met één telefoontje. U bent verzekerd van uw rit als u minimaal één uur tevoren belt. U kunt op dat moment ook de terugreis bestellen. Wilt u meerdere ritten plannen over meerdere dagen? Geen probleem, dat kan ook met één telefoontje en dat kan 24 uur per dag. Ook het afzeggen van een rit doet u minimaal één uur van tevoren, het liefst eerder.

Een rit reserveren U belt het gratis nummer 0800 - 992 66 63 en krijgt de telefonist(e) aan de lijn. Die wil het volgende van u weten: • Uw naam; • Uw pasnummer (indien u een pas hebt); • Vertrekadres en adres van bestemming; • Gewenste vertrek- of aankomsttijdstip; • Aantal personen dat reist; • Of u een rolstoel, rollator of scootmobiel, een geleidehond, of begeleider meeneemt; • Uw (mobiele) telefoonnummer waar u bereikbaar bent voor de terugbelservice; • Indien van toepassing: prioriteitsrit. De telefonist(e) spreekt vervolgens met u af op welk tijdstip u wordt opgehaald en meldt u wat de reis kost.

3


Kwartier speling Regiotaxi Veenweide mag maximaal een kwartier vroeger of later komen dan het afgesproken tijdstip. Als de taxi voorrijdt, moet u klaar zijn voor het vertrek. Omdat er ook afspraken zijn met andere reizigers, mag u niet voor nodeloos oponthoud zorgen. De chauffeur mag na een paar minuten wachten doorrijden. De chauffeur is herkenbaar aan een naamplaatje en uiteraard is ook de taxi zelf herkenbaar.

Reistijden Het is mogelijk om in plaats van een gewenste vertrektijd een gewenste aankomsttijd af te spreken. De vervoerder brengt u dan maximaal 15 minuten te vroeg op uw bestemming. De vervoerder bepaalt IN DAT GEVAL dan uw vertrektijdstip. Bovendien moet u deze ritten twee uren voor de gewenste aankomsttijd aanmelden.

Prioriteitsritten Als u een rit naar een begrafenis, crematie, huwelijks-voltrekking, kerkelijke plechtigheid, theater, bioscoop, bus of trein minimaal 24 uur van tevoren bestelt en daarbij meldt dat het een prioriteitsrit is, garandeert de vervoerder dat u er op tijd zal zijn.

Terugbelservice Het is prettig als u weet wanneer de taxi eraan komt. Daarom vraagt de telefonist(e) altijd naar het telefoonnummer van de plaats waar u wordt opgehaald. Dan wordt u vijf tot tien minuten voor aankomst van de taxi gebeld dat de taxi in aantocht is. U hebt dan nog even tijd om uw spullen te pakken en de jas aan te trekken. Deze terugbelservice geldt ook voor de terugrit, waarvoor u dus een ander telefoonnummer kunt opgeven. Een mobiel nummer is ook altijd handig.

4


Reizen onder begeleiding Uw begeleider mag gratis met u meereizen, als u beschikt over een indicatie van de gemeente voor gratis begeleiding, of een NS-begeleiderskaart en als u dat hebt aangegeven bij de aanvraag van uw rit. Deze begeleiderskaarten zijn bedoeld voor mensen die zonder begeleiding niet met het openbaar vervoer zouden kunnen reizen. WMO-ers mogen ook een reisgezel tegen hetzelfde gereduceerde tarief meenemen. Voorwaarde is wel dat deze persoon tegelijk dezelfde reis maakt.

Gecombineerde ritten De Regiotaxi Veenweide is goedkoper dan een reguliere taxi. Dat kan omdat ritten zoveel mogelijk gecombineerd worden met die van andere reizigers. Daarom reist u niet altijd via de kortste weg. De Regiotaxi wordt bovendien aanzienlijk gesubsidieerd door de overheid.

5


Alkmaar

Zonekaart Regiotaxi Veenweide intern vervoersgebied 5-zone grens OV-zone provinciegrens

Purmerend

gemeentegrens

Zaandam Haarlem

Almere

AMSTERDAM Amstelveen

Hoofddorp

Abcoude

Vreeland

Bussum Hilversum

MijdrechtVinkeveen Wilnis

Leiden

Breukelen

Alphen aan den Rijn

Amersfoort

Kockengen

Zegveld Kamerik Woerden

Zoetermeer

Harmelen

UTRECH T

Zeist

Linschoten

Gouda

Montfoort Oudewater

Nieuwegein

Benschop Lopik

ROTTERDAM

Tiel

Dordrecht

Team GIS, afdeling INF

ondergrond: Š 2009, Dienst voor het kadaster en openbare registers, Apeldoorn

Een rit met de regiotaxi begint of eindigt altijd in het interne vervoersgebied, dat op de kaart wordt begrensd door de rode lijn. Wanneer u buiten het vervoergebied wilt reizen, kunt u een beroep doen op het landelijk systeem Valys. Kijk op www.valys.nl

6


Wat kost een rit? Voor elke rit met de Regiotaxi betaalt u een instaptarief en een vast tarief per OV-zone. De limiet van de reis bedraagt in principe vijf zones; wilt u toch verder reizen, dan brengt de Regiotaxi u vanaf de 6e zone verder voor een hoger tarief per zone. De tarieven van de Regiotaxi Veenweide per 1 januari 2011 U betaalt: OV-tarief

WMO-tarief

U reist binnen 1 zone

+ 1 opstapzone

€ 3,80

(2 x €1,90)

€ 1,10

(2 x €0,55)

U reist binnen 2 zones

+ 1 opstapzone

€ 5,70

(3 x €1,90)

€ 1,65

(3 x €0,55)

U reist binnen 3 zones

+ 1 opstapzone

€ 7,60

(4 x €1,90)

€ 2,20

(4 x €0,55)

U reist binnen 4 zones

+ 1 opstapzone

€ 9,50

(5 x €1,90)

€ 2,75

(5 x €0,55)

U reist binnen 5 zones

+ 1 opstapzone

€ 11,40

(6 x €1,90)

€ 3,30

(6 x €0,55)

Tarieven worden jaarlijks aangepast. Kijk op www.regiotaxiveenweide.nl voor de actuele tarieven.

7


Korting Gemeenten uit het gebied van de Regiotaxi Veenweide geven bepaalde groepen inwoners korting op het gebruik van de Regiotaxi. Dat zijn de mensen met een indicatie op grond van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Als u tot zo’n groep behoort, kunt u een vervoerspas krijgen waarmee u tegen gereduceerd tarief kunt reizen met de Regiotaxi Veenweide. Het zorgloket van uw gemeente kan u informeren over het verkrijgen van zo’n pas.

Betaling U betaalt contant, liefst met gepast geld aan de chauffeur. Betaling via automatische incasso is verplicht voor reizigers met een WMO-indicatie. Huisdieren die in een tas of mand kunnen meereizen op schoot, mogen gratis mee. Voor grotere huisdieren betaalt u het normale openbaar vervoertarief. Uitzondering zijn de erkende hulp- of geleidehonden. Die mogen gratis mee.

Vervoer rolstoel, rollator of scootmobiel De chauffeur zorg ervoor dat uw rolstoel, rollator of scootmobiel veilig in het voertuig wordt gezet en ook wordt vastgezet. Als u reist met een scootmobiel, dan neemt u tijdens de rit plaats op een normale zitplaats in het voertuig. De chauffeur plaatst de scootmobiel in het voertuig. Reizigers zijn verplicht mee te werken aan het veilig vastzetten van rolstoelen.

8


Puntbestemmingen Houders van een WMO-vervoerspas kunnen in sommige gemeenten naar speciale bestemmingen buiten het vervoergebied reizen tegen het kortingstarief. Deze speciale bestemmingen zijn bijvoorbeeld ziekenhuizen, NS-stations en grote winkelcentra. Op de website www.regiotaxiveenweide.nl vindt u de complete lijst.

9


Vervoerspas Wie in het bezit is van een vervoerpas van de Regiotaxi Veenweide, helpt mee met een efficiëntere afhandeling van de ritaanvragen. De pas biedt voordelen omdat de vervoerder uw vaste gegevens (naam, adres, telefoonnummer) kan herleiden uit het pasnummer. Dat zorgt voor een snellere afhandeling en vooral een kleinere kans op fouten bij het bestellen en plannen van de rit.

Hoe kom ik aan een vervoerspas? Als u in aanmerking komt voor reizen tegen gereduceerd tarief – met een WMO-indicatie of als 65-plusser – kunt u een vervoerspas bij het WMOloket van uw gemeente aanvragen. Vrije reizigers, die van een vervoerspas gebruik willen maken, kunnen die aanvragen via het servicenummer van Regiotaxi Veenweide: 0800 - 992 66 63.

10


WMO-loketten Stichtse Vecht Endelhovenlaan 1, 3601 GR Maarssen T (0346) 25 43 33 www.stichtsevecht.nl De Ronde Venen Diverse steunpunten in de gemeente T (0297) 58 76 00 www.servicepuntderondevenen.nl Lopik Raadhuisplein 1, 3411 CH Lopik T (0348) 55 99 55 of Stadsplein 1, 3431 LZ Nieuwegein T 14 030 (5-cijferig servicenummer) www.lopik.nl

Montfoort ‘Het Kloosterhof’, Om ’t Hof 8, 3417 JA Montfoort T (0348) 47 05 44 E wmo.loket@woerden.nl (Woerden voert WMO uit voor Montfoort) www.montfoort.nl Oudewater T (0348) 42 86 00 E wmo.loket@woerden.nl (Woerden voert WMO uit voor Oudewater) www.oudewater.nl Woerden Stadhuis Woerden, Blekerijlaan 14, 3447 GR Woerden T 140 348 (5-cijferig service- nummer, alleen voor afspraken) T (0348) 42 86 00 (algemeen) E wmo.loket@woerden.nl www.woerden.nl

11


Klachten en suggesties Klachten en suggesties ten aan zien van de dienstverlening kunt u kwijt op de klant-reactiekaarten die in elk voertuig aanwezig zijn. U kunt ook bellen met het servicenummer 0800 - 992 66 63 (optie 2) of e-mailen naar ctsklantenservice@connexxion.nl Vermeld altijd datum, tijdstip en traject van uw reis.

Vervoerreglement Regiotaxi Veenweide heeft een vervoerreglement waarin u alle spelregels kunt terugvinden. U kunt het vervoerreglement opvragen via de klantenservice (zie hierboven)

Bagage U mag een normale hoeveelheid bagage meenemen. De bagage mag niet van een aard of omvang zijn dat de veiligheid in het geding komt, overige passagiers worden gehinderd of andere zitplaatsen worden ingenomen, dit ter beoordeling van de chauffeur. U dient bij reservering te melden dat u bagage meeneemt.

Regiotaxi Veenweide is een initiatief van de gemeenten Stichtse Vecht, De Ronde Venen, Lopik, Montfoort, Oudewater en Woerden en de Provincie Utrecht. Het vervoer wordt verzorgd door Connexxion Taxi Services. Uitgave: oktober 2011 Oplage: 10.000 Wijzigingen voorbehouden; aan deze folder kunnen geen rechten worden ontleend.

Regiotaxi Veenweide  
Regiotaxi Veenweide  

Regiotaxi Veenweide

Advertisement