Page 1

Vijf kernpunten voor succesvol ondernemen.


1

Ontwikkel een uniek eigen karakter. Organisaties met een uniek eigen karakter weten wie ze zijn, waar ze voor staan, waar ze goed in zijn, wat ze willen en waarvoor ze kiezen. Daarmee zorgen zij voor bestaansrecht, gekoppeld aan een eigen identiteit. Alleen als je goed uit kunt leggen waarom je doet wat je doet en kunt aangeven waarom juist jij daar goed in bent, kun je jezelf onderscheiden. Denk na over je bestaansrecht, je normen en waarden ĂŠn handel daar naar.


2

Kies positie en focus daarop. Omdat de klant jouw identiteit gaat meemaken en beleven, ontstaat vanzelf een eigen imago. Het is dus van belang om je eigen identiteit goed te laten ondersteunen door marketing en communicatie; je uitingen naar buiten. Maak duidelijk wie je bent, waar je voor staat en wat je sterke punten zijn. Bij een duidelijke focus horen ook keuzes in doelgroepen die je gaat bedienen. Je kunt en wilt nu eenmaal niet alles voor iedereen maken en leveren. In welke marktniche wil je opereren?


3

Maak je medewerkers meer betrokken. Medewerkers zijn uiterst belangrijk bij het uitdragen van de bedrijfsidentiteit in hun contacten met klanten en leveranciers. Zij dienen de ondernemersvisie, identiteit en plannen te begrijpen en (uit) te dragen. Betrek ze daarom al vanaf het begin bij het ontwikkelen en formuleren van visie, missie en doelstellingen. Medewerkers hierbij inspraak geven en erbij betrekken is van groot belang.


4

Buiten winnen is binnen beginnen. Medewerkers zullen door het inzetten van hun kennis en vaardigheden, in combinatie met hun beste talenten, opmerkelijk betere resultaten laten zien. Zowel voor zichzelf als het team en het bedrijf. Daarnaast is mogelijk extra begeleiding, opleiding of coaching nodig. Ontwikkelen van onbenutte talenten is zĂŠker nodig. Als ondernemer maak je daarmee voor jezelf tijd om je visie te volgen, je missie ten uitvoer te brengen en te gaan doen waar je goed in bent.


5

Creëer een sterk merk. Een merk is veel meer dan alleen een bedrijfslogo. Een optimaal samenspel van de hiervoor genoemde feiten levert het juiste merk op. Communiceer krachtig en duidelijk, via de juiste kanalen. Bewaak je huisstijl zorgvuldig, evenals de ‘tone of voice’ waarmee je communiceert, op basis van jouw normen en waarden. Kwaliteit is voor jouw bedrijf uiteraard vanzelfsprekend. Zo bouw je aan een sterk merk met een uitstekende reputatie en medewerkers die zich betrokken voelen.


Een goede pitch is het halve werk. Tenslotte dien je bovenstaande kort samen te kunnen vatten. Formuleer hiervoor pakkende zinnen en kreten (pay-off’s). Maak een krachtige en heldere presentatie. NIDO advies kan je helpen bij het maken van je keuzes en het ontwikkelen van een succesvolle strategie. Op basis van jarenlange praktijkervaring en een duidelijke visie op ‘de nieuwe werkelijkheid’ adviseren we ondernemers bij het maken van hun plannen voor de toekomst. Een toekomst waarin kwaliteit nooit ter discussie staat en het verschil wordt gemaakt door visie, klantgerichtheid en medewerkers die er voor gaan! Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.


Nido-advies brengt organisaties tot beste prestaties

NIDO advies Verzetsheldenlaan 58 5626 GH Eindhoven Telefoon: +31(0)6 53 37 69 12 E-mail: info@nido-advies.nl www.nido-advies.nl

Nido advies ebook  
Nido advies ebook  

Vijf kernpunten voor succesvol ondernemen.

Advertisement