Page 6

6

Hela denna bilaga är en annons från Knivsta kommun

BO & LEVA

ANNONS

Text: Ezra Hultberg | Foto: Erik Mårtensson

Familjen som flyttade från södra Stockholm till Knivsta

”VI TRIVS SÅ BRA HÄR!” FÖR FEM ÅR SEDAN tog Charlotte Modorato-Rosta, 36 år och sambon Niklas Pederson, 37 år beslutet att flytta till Knivsta, eller Alsike, för att vara exakt. Ett beslut som familjen inte ångrar.

V

i är båda från söder om Stockholm, jag från Stjärnhov i Sörmland och Niklas från Nykvarn. Då tänker man ofta inte ens tanken på att flytta upp på norrsidan. Men vi trivs så bra här, säger Charlotte Modorato-Rosta. Efter en sejour i Sigtuna hittade familjen till slut till Alsike strax utanför Knivsta samhälle, bara tio minuter från Uppsala, 30 minuter till Stockholm och Arlanda runt hörnet. – Vi trivdes väl i Sigtuna också, men där fanns inte så stora möjligheter att köpa hus med rimliga priser och det vi sökte var varken lyx eller renoveringsobjekt. I Alsike får man väldigt mycket hus för pengarna. Charlotte som jobbar som marknadsutvecklare för Ekologiska Lantbrukarna berättar att nu när familjen är lite större – med de tre barnen, Nomie 5 år, Julius 4 år och Noelle 14 månader – tittar man också på andra värden än tidigare. – Vi har två av barnen på samma dagis, och ett av dem på Alsike skola alldeles intill och samtliga tre på några minuters gångavstånd hemifrån, vilket är en stor trygghet, påpekar Charlotte. – Dagis, skola, aktiviteter och natur, här är allting väldigt nära. Det finns så mycket stress i livet ändå, så om man kan minimera några moment är det klockrent. Flera dagar i veckan jobbar jag hemifrån, men de dagar jag behöver vara inne i Stockholm slänger jag mig bara på cykeln ner till tåget och är på plats inne i stan på nolltid, säger Charlotte Modorato- Rosta.

Dagis, skola, aktiviteter och natur, här är allting väldigt nära. Flera dagar i veckan jobbar jag hemifrån men de dagar jag behöver vara inne i Stockholm, slänger jag mig bara på cykeln ner till tåget och är på plats inne i stan på nolltid, säger Charlotte Modorato-Rosta.

ALSIKE – EN VÄXANDE STADSDEL I EN VÄXANDE SMÅSTAD • Av Knivsta kommuns 12 500 invånare bor 3 217 i Alsike. På knappt 10 år har befolkningen ökat med 2 124 invånare. • Knivsta är en ung kommun på flera sätt. Bland annat är nästan en tredjedel av invånarna barn eller ungdomar. Det ställer höga krav på barnomsorg, skola och fritidsverksamhet. • I kommunen som helhet finns 12 kommunala och 11 fristående förskolor, varav 4 respektive 5 i Alsike. I kommundelen finns tre grundskolor varav en friskola.

Mycket hus för pengarna lockade. Efter en sejour i Sigtuna hittade familjen till slut till Alsike strax utanför Knivsta samhälle, bara tio minuter från Uppsala, 30 minuter till Stockholm och Arlanda runt hörnet.

Klädbutik för hela familjen i Knivsta centrum SNABBVÄXANDE Knivsta passar perfekt för Familyhouse som den 25 oktober slår upp portarna till den växande klädbutikskedjans första butik i Mälardalsregionen. Precis som namnet säger riktar sig Familyhouse till hela familjen – kläder och skor för hela livet som Knivstabutikens

ägare Anders Olsson beskriver det framgångsrika konceptet, som nu sprids över landet. Han berättar att Familyhouse finns på mindre orter som de stora butikskedjorna tycker är för små, orter med mellan 5 000 och 20 000 invånare. Just den storleken har visat sig passa alldeles utmärkt för det utbud av kläder och skor för alla åldrar som Familyhouse erbjuder. Hittills finns butikerna främst

i södra Sverige, nyligen öppnades exempelvis en butik i småländska Värnamo. – Knivsta och vårt läge i centrum passar perfekt för oss. Här finns idag ingen större klädbutik trots att det är en relativt stor ort, dessutom med stor befolkningstillväxt och mycket barnfamiljer. Här finns också en stor framtida potential med nya centrumområdet och den ständigt växande villastaden Alsike. Allt det här påverkade givetvis vårt beslut, avslutar Anders Olsson.

Den 25 oktober slår portarna upp till klädbutiken Familyhouse i Knivsta. Det blir den växande klädbutikskedjans första butik i Mälardalsregionen.

Knivsta kommun  
Knivsta kommun  

Tidningsbilaga från Knivsta kommun i Svenska Dagbladet.

Advertisement