Bozelliving magasign vinter 22-23

Page 1

bozel living GUDENÅPARKEN Nyt boligprojekt i Tørring. Special tillæg – vend magasinet BOLIGREPORTAGER Indretning og inspiration s. 16 BUILD YOUR DREAM Hvilken hustype er du? s. 46 DRØMMETYDER Historien om Frank Indehaver af bozel s. 10 – et gratis magasin til dig om zero energy living Nr.1 · Vinter 22/23 · GUDENÅPARKEN ZERO ENERGY LIVING Billigere end fjernvarme - vi har fremtidens energikoncept s. 93 Bozelliving.com
Living - villa i Holte
Bozel Bozel Living – villa i Holte
6 | BOZEL

VELKOMMEN TIL FØRSTE UDGAVE

Bozel Living – et gratis magasin til dig om zero energy living

Bozel living har en vision om at skabe unikke hjem, som afspejler husejerens per sonlighed. Vi lader os ikke stoppe af kon ventioner, men prøver i stedet at udfordre dem for at skabe noget anderledes.

For os er et hjem mere end bare 4 vægge, nogle møbler og et tag til at holde det hele tørt. Et hjem er et sted hvor man skal leve, og du kan kun leve rigtigt, hvis dit hjem er bygget og indrettet til dit eget personlige behov.

Med M agasinet her vil vi give dig indblik i, hvordan vi bygger nul-energi luksus boliger, der gør livet nemmere, og hvordan det er at leve i dem. Du finder de lidt mere videnstunge artikler om at bygge bære dygtig luksus bagerst i magasinet, mens de inspirerende boligreportager begynder allerede på de næste sider.

vi vil også fortælle lidt om vores tilgang til det at bygge hjem og om vores grundlæg ger og ejer Frank Petersen, manden med

idéen. Han vil præsentere sig selv og den historie der førte til, at han blev en inno vatør indenfor husdesign, og fortælle om hvordan hans perspektiv på boligdesign og indretning kommer til udtryk i de huse, han bygger.

vi håBer du vil tage godt imod vores nye magasin, som du læser allerførste udgave af. Har du ris eller ros hører vi gerne fra dig, og søger du endnu mere inspiration eller viden om Bozel Living, finder du os på bozelliving.com

til sidst skal vi nævne, at hvis du vender magasinet og starter fra bagsiden, kan du læse om Gudenåparken, som er et nytæn kende ”landsby”-projekt ved Gudenåen i Tørring, som vi er meget stolte af. Det kom binerer bæredygtighed, naturoplevelser, fællesskab og individuelle behov i et nyopført boligkvarter – og du kan stadig nå at være med! Læs om de spændende perspektiver og tankerne bag fra den anden ende af magasinet.

velkoMMen til første udgave – og rigtig god fornøjelse!

VELKOMMEN
BOZEL | 7
Om Bozel Living 7 · VELKOMMEN TIL FØRSTE UDGAVE 20 · BOZEL - FREMTIDENS ENERGIEFFEKTIVE BOLIG 22 · DRØMMETYDER Bozel Living koncepter 47 · ROOM 1-2-3-4 – SÅDAN SKABER VI DIT HJEM PERFEKT 58 · VORES HUSE Indretning og inspiration 28 · BOLIGREPORTAGE –KØKKEN 25 METER OPPE I TRÆERNE 38 · BOLIGREPORTAGE – RUNDE FORMER BOZEL LIVING ECOPARK Bautavej 1A DK-8210 Aarhus V Mail: frank@bozel.dk Tlf: +45 29 93 58 02 www.bozelhouses.com DIREKTØR Frank Petersen ARKITEKTER Frank Petersen, Søren Holm, Lars Weilgaard Christensen LAYOUT Julie Nørskov Leth Mads Andreas Sørensen SKRIBENT Nicolai Juul, Jakob Rubin ANNONCER Kontakt direktør Frank Pedersen TRYK LaserTryk.dk A/S P. O. Pedersens Vej 26 8200 Aarhus N 28 47 8 | BOZEL
Sådan bygger vi dit Bozel Living hus 96 · BYGGESYSTEMER 98 · ROCKZERO 104 · ISOBYG 108 · NYE MÅDER AT UDTÆNKE OMRÅDE PLANLÆGNING Byggeguide 112 · ANNONCØRLISTE Vend magasinet 180 · TILLÆG: GUDENÅPARKEN Zero Energy Living: Grønne muligheder 76 · HUSE TIL FREMTIDEN 80 · GRØN ENERGI I DIT HJEM SELV I VINDSTILLE GRÅVEJR 83 · MED ET STORT BATTERI TIL DELING KAN GOLFLEJLIGHEDERNE I HADERSLEV UDNYTTE ET SOLCELLEANLÆG TIL FULDE 86 · BILLIGERE END FJERNVARME 88 · BOZEL LIVINGS MEST BÆRE DYGTIGE VILLA BRUGER OGSÅ LIVING BETTER 92 · SPAR ENERGI SVARENDE TIL GRUNDENS PRIS PÅ 30 ÅR 180 58 98 BOZEL | 9
10 | BOZEL
Bozel Living – villa i Ry
BOZEL | 11
12 | BOZEL
BOZEL | 13
Bozel Living – villa i Holte
BOZEL LIVING – FOTOS
Bozel Living – villa i Veksø
14 | BOZEL
Bozel Living – villa på Mozart Allé
BOZEL LIVING – FOTOS
BOZEL | 15
Bozel Living – villa i Them
16 | BOZEL
BOZEL | 17
Bozel Living – sommerhus i Klitmøller

LUKSUS UDSIGT LUKSUS HJEM LUKSUS LIV

BOZEL LIVING

Fremtidens energieffektive bolig

BOZEL er et akronym for ”BO Zero E nergy Living”. Det står for et koncept om at skabe fremtidens energieffektive bolig. Siden vi startede i 2008 har vi bygget mere end 80 boliger for tilfredse kunder og løbende finpudset vores tilgang og metoder. I dag står vi med et unikt koncept for, hvordan vi skaber fremtidens boliger i dag.

”Zero Energy Living” er udgangspunktet for de ting vi gør - dvs at alt vi gør kommer fra den tankegang, at dit hjems energiregnskab går i nul, både når vi bygger det, og når du lever i det.

”Zero Energy Living” betyder tre ting:

1) NUL-ENERGI NÅR VI BYGGER

Vi bygger med et minimalt energiforbrug og lavest muligt klimaaftryk. Det kommer til udtryk i vores byggemetoder. Vi benytter RockZero, som er højt isolerende og minimalt klimabelastende, når vi bygger huse med en skal af mursten.

Hvis du foretrækker et hus i beton, foretrækker vi at bygge med isobyg. Det har samme højt isolerende egenskaber som RockZero systemet, men egner sig meget bedre til et betonlook.

Og så supplerer vi med minihuse bygget med høj effektivitet i en lukket konstruktionshal, før de transporteres til din grund når de er færdige. Høj effektivitet = mindre klimabelastning.

Læs mere om Bozel Livings byggemetoder fra side 81.

2) NUL-ENERGI HVOR DU BOR

Det betyder, at dit Bozel Living hus har et minimalt energifor brug. Udover isolering i topklasse, tilføjer vi tidens teknologi for at holde dit energiforbrug nede. Læs mere på side 63.

3) NUL-ENERGI NÅR DU LEVER

Og ikke mindst gælder ”Zero Energy Living” også dit liv i dit nye Bozel Living hjem. Du lever uden at behøve bruge din energi på vedligehold og flere kedelige dagligdagsopgaver end højst nødvendigt. Brug energien på det du elsker i stedet.

Bozel Living er BÅDE / OG: BÅDE luksus OG bæredygtighed

20 | BOZEL

BO Zero Energy Living

BOZEL | 21

DRØMMETYDER

Historien bag BOZEL

Jo, Frank Petersen er besat. Og bosat. Efter 40 år med design og bolig indretning er han stadig i gang fra kl. 6 om morgenen til sent om aftenen med at tegne og styre byggerier af drømmeboliger. Hans redskab er den kreative proces, hvor fantasien får frit løb og overraskende meget kan lade sig gøre.

At påstå man kan tyde folks drømme, kræver selvtillid. At ramme plet kræver erfaring. Den har Frank Petersen 40 år af. Erfaring er hans afsæt, når han bygger drømmehuse til sine kunder. De foreløbig over 80 BOZELhuse er alle endt med at se mere fantastiske ud, end ejerne drømte om kunne lade sig gøre, og udover de færdigbyggede, har vi tegnet hundred vis af andre huse.

“Jeg spørger ind til kundernes dagligdag og hvilke behov, de har. Helt ned i detaljen som, hvordan vil I gerne spise aftensmad? Hvad laver I sammen i weekenden? Hvilket sted har I tænkt: Det her er det fedeste rum, jeg har været i. Beskriv det for mig. Sæt ord på jeres vildeste drøm. Giv los. Slip de kedelige tanker om, hvad der ikke kan lade sig gøre,” fortæller Frank Petersen entusiastisk.

“Jeg tager kunderne på ordet. Slår streger på et stykke papir, mens de snakker. Som regel kan virkeligheden parres med fantasien, hvis man er kreativ, tænker grænseløst og kobler det højtsvævende med de givne rammer, byggegrundens udseende og selvfølgelig økonomi.”

Hemmeligheden bag Frank Petersens magi ligger to steder. I hans fandenivoldskhed og det tyske byggeklodssystem ISOBYG, som Frank Petersens firma BOZEL er førende i brugen af. ISOBYG kan formes i avancerede konstellationer og er stærkere, sundere og bedre isolerende - til en langt lavere pris.

“Efter en times snak kigger vi på papiret. Deres stue svæver tre meter ud i luften. Soveværelset ligger halvt ude i haven. Det er udstyret med multifunktionelt badeværelse-spa. Børneafdelingen er lydtæt med panoramavinduer. Køkkenet kan åbnes og rumme 20 gæster. Det var ikke nødvendigvis det, de sagde, men det var det, de drømte om. Som regel er øjnene ved at poppe ud af hovedet på dem,” forklarer Frank Petersen med et grin.

“Når jeg nævner, at huset er vedligeholdelsesfrit, svamp- og rådsikkert og energineutralt, siger de: Hvorfor har vi aldrig hørt om det før? Det kan jeg ikke svare på. Det har I så nu, skal vi gå i gang?”

ARTIKEL – DRØMMETYDER
Sæt ord på jeres vildeste drøm. Giv los. Slip de kedelige tanker om, hvad der ikke kan lade sig gøre.
Frank Petersen, Indehaver, BOZEL 22 | BOZEL

Frank Petersen, 59 år og fra Hammel ved Silkeborg, har hjulpet mennesker med at indrette bolig, siden han som stor dreng overtog driften af sin families møbel- og indretningsbutik.

I nogle år designede han udstillingsrum for internationale møbelkæder i Singapore, USA, Norge, Den Dominikanske Republik, Hong Kong, Irland, Tyskland, Argentina, Colombia, Spanien, Italien, Sverige, Mexico med flere. Altid i high end segmentet, hvor den personlige og individuelle stil er afgørende.

“Jeg har hjulpet 1000-vis mennesker med at sætte former og farver på deres boligdrømme. Jeg ser mig som en slags boligdrømme-fødselshjælper. Mange vil gerne udtrykke sig personligt, men har svært ved at finde ud af hvordan. Her kommer min erfaring mig – og dem – til gode. Først og frem mest er min rolle at inspirere og konkretisere,” fortæller Frank Petersen.

Frank Petersen er ud af en stor, kreativ familie med rødder i indretnings-, design- og køkkenbranchen. Som ung blev Frank Petersen sendt til USA for at studere. Det var under dette ophold, at hans far blev syg, og sønnen måtte tage hjem og bistå med driften af forretningen.

sommeren. Room 3 er designet af haven og alt det omkring huset. BOZELs komplette løsninger inkluderer indretning, møbler, udekøkkener, ude-inde soveværelser, havearkitektur, centralt styrede varmesystemer og bæredygtige energikilder, der gør boligen ekstremt energivenlig eller ligefrem energi producerende. Sidste skud på stammen, Room 4 er tanken om at gøre udelivet i haven mere langvarigt og tiltrækkende selv når sommeren går på hæld og de kolde måneder nærmer sig.

“Mit ønske er, at mine kunder tænker stort. Det bliver ikke dyrere af den grund. Det bliver lækrere.”

Min inspiration til indretning er alle de forskellige måder, jeg har set folk bo og leve på rundt om i verden. Det hele drejer sig om livsstil. At se, hvad der rører sig i verden, er mit drive.

“Det er logisk: Du skal have et hus, og du ved godt, der findes en have. Ude i den skal du have en seng og et udebadeværelse. Når vejret er dårligt, skal du alligevel kunne være ude, så har vi glasdelen, som er halvt ude halvt inde. Dér kan du dufte naturen og høre fuglene, vandet, regnen. Uden at du bliver kold og våd. Når du er inde, er du i et hus, der er fuldstændigt tæt, helt lukket af, så du næsten ikke kan høre noget udefra,” siger Frank Petersen med vanlig begejstring.

“Min inspiration til indretning er alle de forskellige måder, jeg har set folk bo og leve på rundt om i verden. Det hele drejer sig om livsstil. At se hvad der rører sig i verden, er mit drive. Jeg har tegnet snese af huse i flyvemaskiner og luft havne og på bjergskrænter i Nepal, Norge og Sydamerika,” fortæller Frank Petersen.

Det var også i udlandet, Frank Petersens fascination for hoveddøre opstod. I Danmark har vi ’tonsvis af røvkedelige’ hoveddøre, som Frank Petersen så diplomatisk kalder det. Ude omkring prioriterer man hoveddøren højt. En hoveddør skal være storslået, flot og passe specielt til den familie, man er, mener han.

“En anden inspiration er det integrerede udeliv, folk har i andre lande. Det går igen i alle mine huse. Vi har for længst fået varme på vores tilværelser i Danmark med højisolerende vinduer og mure, så vi kan sagtens åbne mere op for det udendørs, mens vi stadig er inde,” forklarer frank Petersen.

Tankegangen førte til begrebet Room 1-2-3-(og senere 4), BOZELs grundlæggende koncept. Room 1 dækker over det rene indeområde. Room 2 er det flydende inde- og udeom råde, en havestue af glas, hvis vægge kan åbnes helt om

“Folk siger: Vi vil have walk-in closet. Jeg siger, okay, enten skal du have et kæmpe walk-in, eller også skal du ikke have noget. BOZEL sætter en ære i at kaste konventionerne op i luften. I mine seneste huse har bruseren hængt bag sengen eller direkte over soveværelse-gulvet. Køkkenet laver vi, så du også har et viktualierum, eller som et designer-køkken, du kan pakke væk. Vi laver kontor midt i stuen, hvor du kan arbejde tæt på resten af din familie og lukke det af, hvis du ønsker absolut ro,” forklarer Frank Petersen.

BOZELs huse er minimalistiske og detaljerige på samme tid. Hvert hus er udstyret med mindst én overraskende detalje. Dit hus’ unikke speciale, ingen andre har. Placeret lige præcis det helt rigtige sted at investere i den opfind somme detalje. “Jeg dyrker det minimalistiske, men ikke på den maskuline måde, man ofte ser. Mine huse er en kombination. I de stramme linjer skal det feminine trives; fællesskab, nærvær, familieværdier. Hvor samværet har de allerbedste betingelser,” siger Frank Petersen, der i sin ’fremskredne alder’, som han kalder det, er begyndt at fokusere mere på sine egne feminine sider.

“Jeg har opdaget diætkure, yoga og spinning. Det er en helt anden sag. Men jeg får det sgu bedre af det.”

ARTIKEL – DRØMMETYDER
BOZEL | 23
Frank Petersen, Indehaver, BOZEL

Gudenå–parken

Foto: Hedensted Kommune
NYT BOLIGPROJEKT I TØRRING Vend magasinet
Lev, leg og gør livet let
Bozel Living – villa i Holte
INDRETNING OG INSPIRATION Køkken 25 meter oppe i træerne + Runde former side 27-43

OM BOLIGEN

Her bor: Familien Blædel bestående af to voksne og tre børn

Bolig: 340 m2 signatur luksusvilla fra Bozel Living Beliggende i naturskønt område i Nordsjælland.

BOLIGREPORTAGE
28 | BOZEL

SIGNATURVILLA

Køkken-alrummet er i direkte forbindelse med husets stue og en gasfyret brændeovn. Det ligger ud for midten af de 50 meter høje douglas-graner med udsyn til vild natur, egern og mindst 22 fuglearter lige uden for vinduet.

KØKKEN 25 METER OPPE I TRÆERNE

Familien Blædel vendte hjem fra Indien og brugte tre år på at projek tere og opføre deres drømmehus, på toppen af en skrænt med et ’flydende smykke’ som gulv.

Der var mange gode grunde bag beslutningen, men især én, selve byggegrunden, da familien Blædel flyttede tilbage til Danmark efter en udstationering i Indien og ledte efter det perfekte sted at bo.

En 3.400 m2 store naturgrund ud til Søllerød Naturpark var ideel til deres ambitiøse boligdrøm. På den stejle skrænt kunne de bygge et topmoderne hus i et unikt design med en følelse af at være ude i vild natur. Husets køkken-alrum ’hænger’ i luften 30 meter oppe mellem træerne med udsigt over dal og på klare dag Hven og Sverige 4 km væk.

Naboerne ser man ikke. At der kun er 20 minutters kørsel til arbejdspladsen i København var en anden god grund.

NÆSTEN ENERGINEUTRALT

”Vi var grundige og krævende og stu derede Bozel huse i Ry, Skanderborg, ved Limfjorden og her i Nordsjælland, før vi følte os overbevist om, at Frank kunne løse opgaven. Det handlede ikke kun om at forstå vores ideer, men også om at kunne udføre dem,” fortæller Martin Blædel.

Oplægget gik på at integrere udsigten og skrænten ud mod den fredede naturpark. Huset skulle være enestående, minimalistisk, eventyrligt og funktionelt på ’den skandinaviske facon’. Og samtidig så fleksibelt indrettet, at det kunne rumme de planlagte tre børns opvækst fra 0 til 18 år.

BOLIGREPORTAGE
BOZEL | 29
Reportage fra en bolig i særklasse

”Vores tilgang til BOZEL var anderle des. Vi ønskede et hus, der levede op til 2020 standarderne som energineutralt , og vi havde fået øjnene op for de tyske ISOBYG-byggeelementer. Det viste sig, at BOZEL var den eneste herhjemme, der havde erfaring med at bygge avancerede konstruktioner af dem,” siger Martin Blædel. Udefra ser Blædel-familiens hus

mindre ud, end det er. Indenfor vokser det til gengæld i flere plan med panorama-vinduer og terrasser placeret uden kig til naboer. Fra alle rum falder blikket på den fjerne horisont og skoven.

GULVET ER ET ‘FLYDENDE SMYKKE’

Huset er indbygget i skrænten mod en række 50 meter høje, canadiske

Pangfarve over komfuret og smalle glashylder. Øen midt i rummet er af specialdesignet corian med organisk form som en nyre – intet mindre – som kontrast til husets øvrige, stramme linjeføring.

Soveværelset. Med corian badekar med uforstyrret panorama over skoven, mapei-be ton mønstret bagvæg og dampsauna giver det ikke nogen mening at køre langt efter wellness

Mapei-dobbelttrappe. Ned ad skrænten til husets voksenafdeling ad husets kranspulsåre. Trappen bygget af ungarske specialister i plastificeret beton med levende mønster efter håndpudsning

BOLIGREPORTAGE
30 | BOZEL

Vi studerede BOZEL huse i Ry, Skanderborg, ved Limfjorden og i Nordsjælland, før vi følte os overbevist om, at Frank kunne løse opgaven. Det handlede ikke kun om at forstå vores ideer, men også om at kunne udføre dem.

Martin Blædel, Holte

OM HUSET

Huset stod færdigt i 2012 direkte ud til Søllerød Naturpark på en 3.400 m2 stor, stærkt skrånende grund, omgivet af fredet natur.

Den månedlige udgift til el og varme er 420 kr.

Ved dette byggeprojekt var det bygherrens interesse i ISOBYG-byggeelementerne, der førte til kontakten med BOZEL.

Som landets førende inden for avanceret byggeri med ISOBYG og komplette designløsninger, opførte BOZEL et usædvanligt hus i tre plan med udsigt fra alle rum

BOLIGREPORTAGE
BOZEL | 31

Lange udsigter. På en klar dag ser man Hven og Øresund bag skoven, der er fredet.

douglasfyr. I køkkenet er man halvvejs oppe i træerne. I trækronerne huserer egern og mindst 22 fuglearter, ifølge familien Blædels egne regi streringer. ”Vi ønskede et hus med en følelse af frihed og rå natur. Vi brugte tre år på at projektere og bygge det og fik flere unikke løsninger som f.eks. køkkenbordplade og badeværelsesmøbler i corion. Nogle af de største udfordringer var den svævende terrasse og det specielle betongulvlook,” siger Martin Blædel.

Betongulvet skulle være samme ’elefanthud’, som Martin og Katrine Blædel havde set i DR’s

koncertsal. Det viste sig økonomisk umuligt. Frank Petersen brugte måneder på at finde en alternativ løsning. En dag ringede han fra Ungarn.

”Han havde besøgt et murerfirma, som var eksperter i arbejdet med mapei, et plastificeret betonmateriale, der kan få den samme overflade og struktur, når man blander det korrekt og håndpudser. Mapei-betonflader har vi brugt til trapper, gulve og vægge,” siger Martin Blædel.

”Vi ser det som et flydende smykke, der går igen og får huset til at hænge design- og ’være-mæssigt’ sammen.”

BOLIGREPORTAGE
Diskret indgang. På stien op til huset mødes man af en mur i mapei-beton.
32 | BOZEL

Et BOZEL-hus har altid badeværelser ud over det sædvanlige. Her direkte ud til naturen i en vinkel, så der ikke kan kigges ind – kun ud.

Værelse med udsigt. Børneværelse med adgang til 25 m2 svævende terrasse.

BOLIGREPORTAGE
BOZEL | 33
Bozel Living - villa i Holte Bozel Living – sommerhus i Klitmøller
Living – villa i Glostrup
Bozel

Runde former I STRAMT DESIGN

BOLIGREPORTAGE 38 | BOZEL

Familien Lylloff satte store krav til deres ny hus i Hørsholm. Som aktiv, social storfamilie skulle det egne sig præcis til deres livsførelse. Resultatet var organisk. Og en silo med udestue i to etager.

Det første, der slår en, når man træder ind i familien Lylloffs BOZEL-hus i Hørsholm nord for København er gulvet. Og loftet. Der er højt til loftet, nærmere bestemt 3,30 m., Og lofterne er beklædt med forsænkede plader med hulmønstre, der leder tankerne hen på koraler, en natursvamp eller et finurligt månelandskab.

”Vi ville have højt til loftet, men også en følelse af nærhed og kompakt

hygge. De lydabsorberende plader, BOZEL kom frem med, giver en fanta stisk akustik og fortætter stemningen i rummene. Det giver liv og ser supersejt ud,” siger bygmester Jesper Lylloff, der flyttede ind med sin kone, signe, og i alt fem fælles og sammenbragte børn i slutningen af 2015 efter et års planlægning og byggeri.

PLANLAGT TIL 25 GÆSTER TIL BORDS

Tilbage til gulvene. Og hovedpine. Det kostede nemlig en del af den slags hos BOZELs chefarkitekt, Frank Petersen, og hans folk at finde teknikken og farven til at give betongulvene den glød af skinnende, varmt, slidt, slidstærkt og

Med BOZELs system

kunne vi lave noget meget individuelt og mere for det budget, vi havde til rådighed, end vi troede.

sandfarvet ler, familien Lylloff ønskede.

”Vi arbejdede med farveprøver i snapseglas, som vi blandede i selvni vellerende flydespartel. Fra teknikken, som vi brugte til at fordele farvelaget, ser man antydning af penselstrøg og små lyse prikker, som giver en flot, changerende effekt,” fortæller Frank Petersen.

Lylloff-familien krævede ikke kun børneværelser med plads til 5 børn, en voksenafdeling på afstand af børne værelserne med wellness-afdeling som på de fine hotellers bedste værelser, spiseplads med plads til op til 25 mennesker, men også udestuer i begge husets etager.

Brusekabinen er åben og står direkte bag en glasvæg bag dobbelt sengens hovedgærde i et åbent koncept, der minder om luksuriøse hotelværelser - med adgang til walk-incloset og badekar på øverste etage af udestue-tårnet.

BOLIGREPORTAGE
BOZEL | 39

“FANTASIEN FIK VINGER”

”Den drøm, som vi luftede for BOZEL, troede vi ikke selv på kunne lade sig gøre med vores økonomi. Inden for en time havde Frank Petersen tegnet et hus i grove streger på et stykke A4-papir, der svarede godt overens med vores ønsker og sagt, jo, hvorfor ikke,” mindes Jesper Lylloff.

Udestuen i stueetagen ligger i forlængelse af køkkenet med to skydedøre. Det giver mulighed for at have 25 til bords, når Signe Lylloffs store familie kommer forbi til fester og højtider. Og for en spiseafdeling i normal størrelse til daglig i samme rum.

Huset på Kløvervangen i Kørsholm er bygget med udgangspunkt i cirklens form. Fra vejen tårner den to-etagers udestuesilo dominant med sine glaspartier, der både tillader indsyn, men især udsyn over området, der er Hørsholms højest beliggende.

”Vi valgte at ville bo i netop dette område, men ikke i den forstand på denne grund, der var flad som en pandekage og ret uinteressant. Som modspil fandt BOZEL på at bygge halvdelen af huset oven på fundamentet af det gamle, så vi fik to forskudte plan og grunden pludselig så kupperet ud,” fortæller Jesper Lylloff.

Teknisk set svæver noget af huset over en del af grunden, der er særlig blød. Det er muligt på grund af de avancerede ISOBYG-blokke, huset er bygget i. Fundamentet under det tidligere hus blev gravet ud, hvilket gav mulighed for 72 m2 kælder udover de 236 m2 bolig i to plan. Hertil kommer to udestuer på hver 25 m2.

”Vi havde fat i flere byggefirmaer under beslutningsfasen. Da vi stødte på BOZELs univers på deres hjemmeside, fik vores fantasi vinger, om jeg så må sige. Det var virkelig kreativt og meget i vores smag. Med BOZELs system kunne vi lave noget meget individuelt og mere avanceret for det budget, vi havde til rådighed, end vi troede.”

BOLIGREPORTAGE 40 | BOZEL

Spisekøkkenet med den svævende trappe op til voksenafdelingen på 1. sal. Skydedørene til den opvarme lige havestue slås til side og giver plads til 25 middagsgæster, hvilket er normalt i storfamilien Lylloff.

BOLIGREPORTAGE
BOZEL | 41

Markante trapper er et andet af BOZELs varemærker. Her som brede bænke med siddemuligheder for mange børn og voksne i forbindelse med stuen.

Elegant, slank trappe fra køkkenet til øverste etage og voksenafde lingen, beskyttet mod ‘styrt’ af en ‘usynlig’ glasbarriere.

BOLIGREPORTAGE
42 | BOZEL

OM HUSET

Huset stod færdigt i 2015 med 236 m2. Bolig, 72 m2 kælder og to lukkede havestuer på 25 m2 hver.

RUNDT OG ORGANISK

Fra vejen ligner familien Lylloff hus et palæ domineret af runde former. Indvendigt er linjeføringen stringent og bygget op med 2 store trapper som sociale omdrejningspunkter.

Store flader, sort-hvid, højt til loftet og masser af lys. Køkkenet er stort og anven deligt og kan ‘pakkes’ ned til diskretion.

BOLIGREPORTAGE
BOZEL | 43
Bozel Living – villa i Tørring
BOZEL LIVING KONCEPTER Room 1-2-3-4 + Vores huse side 45-73
– villa i Holte
Bozel Living

SÅDAN SKABER VI

Vores inspiration til Room 1-2-3-4 er det integrerede udeliv, folk har i andre lande. Udfordringen var, at finde en metode, hvor vi kunne skabe det samme integrerede udeliv i det danske klima. Med Room 1-2-3-4 har vi fundet løsningen.

Et Bozel Living hus er et gennem isoleret lavenergihus med et fantastisk indeklima. Det giver os mulighed for at åbne op og skabe en flydende overgang mellem hjemmets inde- og udeområde. Det handler om at skabe et naturligt flow hele vejen fra

hoveddøren til det bagerste hjørne af haven. At skabe fornemmelsen af at huset ikke er smidt i landskabet, og at haven ikke er blevet en eftertanke, som bare skal fylde grunden ud.

Hele huset er bygget i moderne materialer med solid isolationsevne. Dermed sikrer man også et lavt varmetab i bygningen, og bevæger sig tættere på Zero Energy Living. Strømmen til opvarmning af rum og vand kommer primært fra solcelle anlæg, men mere om det i Room 2

Men hvordan skaber man et hus som byder op til, at man føler der er fri bevægelse mellem hoveddøren og haven?

Det handler om kreative og utraditi onelle løsninger, og om at gøre huset til mere end bare fire vægge med et køkken, nogle værelser og en stue. At udfordre konventionerne for hvordan man bruger pladsen i sit hus, og skabe noget nyt. Netop det kan du læse mere om på de næste sider.

DIT
Dit hjem er ikke bare dit hus. Det er også din have, din terrasse, dit drivhus, dit skur, din carport, dit udhus. Bozel Living tænker alle de dele ind i dit hjem fra begyndelsen. Vi kalder tankegangen ”Room 1-2-3-4” ROOM 1·2·3·4
helhedsplan for
dit
liv 1 Inde ROOM 1-2-3-4 2 Inde/ude 3 Ude 4 Det andet BOZEL | 47
HJEM KOMPLET
En
hvordan
hjem bliver en sammenhængende ramme for dit

ROOM 1 – Indeområdet

Indeområdet er det vi kalder for Room 1. Det er et design hvor entréen byder dig hjertelig velkommen, hvor der er skæve vinkler og højt til loftet, og hvor der er et dynamisk flow mellem hjerterummet og husets orangeri – eller det vi kalder for Room 2.

Room 1 er indeområdet i dit BOZEL hus, det er lige fra I kommer ind af døren og bliver budt hjertelig velkom men af rene linjer, som holder jer let i hånden og hjælper jer ind i et rum med liv og højt til loftet. Det er også her i Room 1, at starten på rejsen gennem BOZELs rum filosofi begynder. Husets indre rum bliver gjort levende af skæve vinkler. Her er frihed og plads til liv. Der bliver ikke sat grænser i Room 1 i et BOZEL hus, der bliver kun set mulighe der. Muligheder for at lave et hus, der er noget særligt, fordi designet er noget helt specielt. Her er også plads til at

lave unikke installationer, uanset om det er et badekar i soveværelset, eller en stue der svæver over køkkenet

“Room 1 skal være flydende og fan tasifuldt, vi gør brug af skæve vinkler og nytænkende måder at designe et hjem på. Derfor er der altid noget man ikke har lagt mærke til før, fordi man ser det fra et nyt sted, og det gør det spændende at tage rejsen gennem et af vores huse.” siger Frank Petersen.

Men det handler ikke kun om det visuelle udtryk. Room 1 er naturligvis også funktionelt. Her er et køkken tilpasset jeres behov, så I kan kokkerere til den store familiefest, eller bare til hverdagsaftenen hvor det skal være nemt og lækkert. I den ene side af køk kenet er der åbent ud i udestuen som leder direkte ud til terrassen og haven. På første sal er ungdomsafdelingen fordelt på tre værelser, godt lydisoleret så ingen forstyrrer hinanden.

SÅDAN SKABER VI DIT HUS KOMPLET 48 | BOZEL

Room 1 skal være flydende og fantasifuldt, vi gør brug af skæve vinkler og nytænkende måder at designe et hjem på. Derfor er der altid noget man ikke har lagt mærke til før, fordi man ser det fra et nyt sted, og det gør det spændende at tage rejsen gennem et af vores huse.

SÅDAN SKABER VI DIT HUS KOMPLET
BOZEL | 49

ROOM 2 – Et flydende indeog udeliv

Room 2 gør rejsen mellem inde og ude til noget helt særligt. Her må fornemmelsen af at være i forbindelse med haven og naturen ikke blive forstyrret af vægge. Derfor er Room 2 en glasstue, et orangeri, en udestue, et kært barn af mange navne. I virkeligheden handler Room 2 om at bringe fornemmelsen af sydens varme til Danmark, selv i de lidt koldere måneder på året. Rummet lader solen bringe lys og varme udefra og ind, men det bringer også indelivet til naturens dørtærskel, og det gør huset levende fordi man er forbundet med naturen. Om sommeren kan

Room 2 for alvor forbinde huset og haven, fordi stuen kan åbnes helt, og bringe livet udenfor ind i huset.

Men Room 2 er mere end bare forbin delsen til naturen. Rummet er designet med indbyggede solceller i taget, og producerer derfor bæredygtig strøm til hele huset. Solcellerne er tænkt ind bygningen fra starten af, så de ikke tager fokus fra det lækre design af huset. Det gør den dejlige udestue til et funktionelt rum, som er med til at fremtidssikre jeres hus. Den bæredygtige strøm som jeres Room 2 producerer, handler ikke bare om at gøre elregningen billigere. Solcellerne producerer nemlig også strøm til husets varmepumpe, og derfor er bæredygtigheden i højsædet hjemme hos jer.

SÅDAN SKABER VI DIT HUS KOMPLET 50 | BOZEL

HVAD ER SOLCELLER?

En solcelle er et apparat, der omsætter lysstråling til elektricitet uden bevægelige dele eller slid.

Åbenheden af et rum med glasvægge og lys fra solen, kombineret med tanken om bæredygtig strøm leveret af den lyskilde der er lige på den anden side af glasset, er med til at binde rummet, og samtidig huset, sammen med haven, så I får fornemmelsen af, at huset og haven er en del af en helhed.

HVAD ER EN VARMEPUMPE?

En varmepumpe er en miljørigtig måde at omsætte energi til varme på, fordi den udnytter energien i luften til at producere varme og varmt vand.

SÅDAN SKABER VI DIT HUS KOMPLET
BOZEL | 51

ROOM 3 – Udelivet

Room 3 er BOZELs svar på hvordan man skaber en have, der ikke blot er en fryd for øjet, men i bund og grund en fryd for livet. Vi arbejder i helheder og ønsker at give dig det komplette havedesign. ”Mange mennesker bygger et hus uden at tænke på haven. De ender med en kedelig og uinspire rende løsning, med den traditionelle græsplæne omkranset af bede. Hos BOZEL ønsker vi at ruske op i etablisse mentet og skabe noget ekstraordinært, og endda til de samme penge som folk normalt ville give for deres kedelige havedesign.”

Mange venter med at designe deres have til senere, når de bygger et nyt hus. Vi har erfaret, at et helstøbt design, der favner alle inde- og uderum på én og samme tid, er en drastisk forbed ring af den traditionelle status quo. Man kan meget hvis man tør tænke anderledes og har en klar plan inden man går i gang med byggeprocessen. ”Vi har vores egen tegnestue med arkitekter og bygningskonstruktører der har forskellige specialer. Vi kan derfor skabe et hjem komplet, hvor hus, have, orangeri og tilstødende byggerier er

tænkt ordentligt ind fra begyndelsen” siger Frank Pedersen.

Vi har haft kunder der både ønskede sig et hyggeligt og usynligt bålområde, et komplet udekøkken og et indbygget loungeområde, der består af andet end de traditionelle rattan møbler. Det skaber vi ved at ommøblere jorden og skabe et bølgende landskab hvor familiens ønsker vokser dynamisk ud af de planter og konturer vi har brugt til at skabe specifikke områder.

Når BOZEL designer haver bruger vi naturens elementer – vand, træ, sten og planter – til at skabe en atmosfære, som giver lyst til at bruge haven, uanset vejret.

STAY HOME CAMPING

Ja, bliv hjemme og tag på camping i din egen have, dette en ide ud fra hvad der sker i den nye verden vi er på vej ind i med Corona. BOZEL tænker mange gerne vil blive hjemme og nu skal der en ny ferieform frem, en ferieform der også kan gå på Airbnb.

Tanken bag Stay Home Camping er at gøre haven til en Glamping-plads. Glamping er et koncept vi har set dukke

op på mange campingpladser, hvor teltet og campingvognen skiftes ud med et luksuriøst telt på op mod 50 kvm. med stor dobbeltseng og spændende indretning. Vi ser ikke nogen grund til, at man ikke skal kunne slå det samme op i baghaven henover sommeren. Så har man et sted at holde ferie, hvor man ikke er langt væk hjemmefra. Eller bliver sommeren for varm og har man brug for et køligt sted at sove, kan man sove udendørs. Har man børn eller børnebørne kan de også overnatte derude og få en spændende oplevelse. Vi mener også, at pladsen i baghaven bør gå det ekstra skridt og være koblet til vand og strøm, så man kan tage bad og høre musik i teltet.

Skulle man være interesseret i at invitere gæster i haven, kan Glampingpladsen i baghaven lejes ud gennem Airbnb.

I vores Home Resort som du kan læse mere om i Gudenåparken specialtillægget, vil beboere også kunne finde Stay Home camping some en del af parken.

SÅDAN SKABER VI DIT HUS KOMPLET 52 | BOZEL

ROOM 4 – Det uisolerede rum i haven

Room 4 er BOZELs tanker om uundvær lige uisolerede rum i haven, her er vi også sprængfyldt med gode løsninger.

Alle har en drøm, alle tænker sjove rum, til liv og leg, ude er mulighederne rigtig mange, og her arbejder vi med livet ude i de varme måneder, prøver om livet i haven kan blive endnu bedre, sjovere og længere.

Det er alt fra garagen, carporten, legehuset, grill hytten, saunaen, hønsehuset, dyrehold, legehus, skure, værksted, hobbyrum, ja tænk bare helt vildt her kommer vi langt på literen når vi bygger m2.

Måske kan grillhytten om sommeren stå åben uden vægge så man kan

mærke den blide brise mens man nyder aftensmaden i dagens sidste solskin. Grillhytten har også rindende vand og skabe så udstyret ikke ligger og flyder. Og når det kolde vejr nærmer sig, trækkes vindfang frem, og nu kan man forlænge sæsonen en smule og holde ved den gode sommerstemning.

Legehuset kan gøres til en del af haven, som ikke kun er for de små. Hængekøjer kan hænges op i forlæn gelse af det lille træhus så mor eller far aldrig er for langt væk. Måske en af legehusets sider har et vindue i plexiglas så børnene kan se hønsene fra deres legehus.

SÅDAN SKABER VI DIT HUS KOMPLET BOZEL | 53

HOLDBAR KVALITET OG MAKSIMAL SIKKERHED

Porte til private og Porte til industri. HÖRMANN er en familieejet virksomhed med 10.000 ansatte og 25 fabrikker i Tyskland.

Bozel Living –villa i Ry

Spændende glasbyggerier i eksklusiv kvalitet og unikt design.

Den 5. årstid – til alle tider…

Bozel Living – villa i Hinnerup

VORES HUSE

58 | BOZEL

4.Stue Phased

FIRE MÅDER AT FINDE FREM TIL JERES DRØMMEBOLIG

BOZEL arbejder med fire forskellige måder at skabe jeres næste hus på. Hvad enten I er til den enkle løsning, eller det helt store kreative værksted, så har vi mulighed for at opfylde jeres ønsker til det nye boligbyggeri.

De fire forskellige måder at bygge et BOZEL hus på adskiller sig visuelt på forskellig vis. Det spænder fra den simple men elegante modulhus

Kunde: Adresse: © copyright - må kun kopires/ anvendes efter aftale bozel.dk Voldby Hovvej 85 8450 Hammel

Sag: Frank Petersen Møllevangen 1, 8450 Hammel Stueplan

løsning, skabt af karakterfaste moduler i kreative kombinationer, til det stor slåede, kreative og fuldendte design hus, hvor fantasi og ønsker får frit løb og skaber drømmehuset. Herimellem findes også designhuset, hvor færdige designs er klar til byggeri, måske med en lille finpudsning for at opfylde et ønske, samt Oasen som er et hus, bygget med fokus på integration af Room 2 i varierende omfang.

VORES HUSE
3600 4300 2800 4870 5910 3000 1690 4000 3350 200 5120 980 870 600 750 600 1660 1200 1080 1310 4600 1000 2380 750 200 680 980 630 200 1550 2380 1530 420 300 980 2020 100 980 30 2340 300 1500 1500 1500 1500 1740 2940 200 6100 200 3980 1200 1130 5960 23460 4680 12810 5960 23460 7050 12860 1310 4600 4120 2690 5450 420 3800 200 3050 19740 1220 1100 600 3690 1400 4410 590 1100 2520 600 1500 12300 1350 1950 900 3110 4400 1540 3400 2100 1310 6180 4000 860 2380 1360 860 2380 1360 6500 4000 2530 100 10290 650 1200 750 750 2880 2350 980 2020 980 2000 1100 2380 700
Fra færdigtegnet typehus med stærk designfeature til arkitekttegninger fra bunden med jeres BOZEL | 59

DESIGN HUSE

Vælg mellem 20 atypiske typehuse der alle byder på design i særklasse, varierede størrelser og plads til at I kan justere udgangspunktet efter jeres specifikke behov. Bozel Livings Designhuse sprænger rammerne for, hvad et typehus er.

Er typehuse ikke bare for kedelige? Kan det virkelig være rigtigt at man ikke kan få lidt personlighed med i sit nybyggeri medmindre man betaler en formue?

Bozel Livings nye typehuskoncept med 20 spændende modeller, er typehusdesign med kant - til et fornuftigt budget. Har I forelsket jer i Bozel Livings idégrundlag, men vil ikke bevæge jer ud i et helt nyt design, så er designhusene noget for jer. Her får I rammen til jeres eget indretningsprojekt i et moderne hus baseret på Bozel Livings kerneværdier. Huset vil dog stadig være noget særligt, da Bozel Livings huse har et fremstående udtryk, som vil skille sig ud blandt traditio nelle boliger.

Med det store udvalg af designs at bygge på er der rig mulighed for, at I kan finde det hus der passer til jer og skabe et hjem i det. Har I brug for en lille ændring for virkelig at få fornemmelsen af det perfekte? Designhusene kan justeres efter behov, så de små detaljer kan være med.

KORT OM BOZEL LIVING DESIGNHUSE

• Typehus med karakter

• Tag udgangspunkt i en af 20 forskellige basismodeller og tilpas til jeres smag, stil og behov – eller brug den som den er

• Lever fuldt ud op til Bozel Livings Zero Energy Living koncept

• Fra 88 m2

VORES HUSE
Bozel Living Split House
60 | BOZEL
F 46.7 m² Køkken / Alrum 11.4 m² Værelse 4.8 m² Bad 11.4 m² Værelse 12.5 m² Værelse 10.0 m² Entre / Bryggers 6.0 m² Bad 4.1 m² Garderobe 13.5 m² Værelse 3.7 m² Hal 16.6 m² Stue © copyright må kun kopires efter aftale bozelhouses VORES HUSE Drømmer du om en åben pejs i et stort køkken/alrum med direkte udgang til udsigsterrasse? Intet problem. Vi tilpasser gerne vores typehuse efter dine individuelle ønsker. Bozel Living Split House FlexHouse GenerationHouse TakeOff SplitHouse BOZEL | 61 Se flere Bozel Living Designhuse online

TINYHOUSE

TinyHouse er til dig, der tænker økonomisk og ønsker at leve med minimalt klimaaftryk. Bozel Livings udvalg spænder fra det lille

TinyHouse på 45 m2 til TinyMulti med mulighed for flere tilbygninger. Lev enkelt og hold mulighederne åbne med et Bozel Living TinyHouse.

At bo småt og klima bevidst kan sagtens gå hånd i hånd med at bo lækkert i et flot hus. Netop den kombi er et af Bozel Livings varemærker.

Når du vælger at bo i et TinyHouse så vælger du at minimere spildplads. Du ved hvad du har brug for og det er det du omgiver dig med. Med et Bozel Living TinyHouse optimerer du din bolig til din minimalistiske livsstil.

Hvis dine nøgleord er høj kvalitet, minimal spildplads og fleksibilitet så er et Bozel Living TinyHouse et godt valg når du vil investere i fremtidens bolig.

Disse boliger er bygget til at holde i 100 år. Der er fokus på at du ikke skal bruge tiden på vedligeholdelse. Alle husene er Svanemærket og opføres bæredygtigt. Samtlige byggematerialer er screenet for farlige stoffer.

TinyHouse er for dig der ikke ønsker at bo i et stort hus men i en bolig der har lige det du skal bruge. Faktisk er de små boliger meget flexible. Du kan sagtens udbygge dem senere i livet. Hvis du vil have udestue bygget på dit TinyHouse så er det også en mulighed.

VORES HUSE
VM Køl Opv. 8.66 m² Sovevær. 5.40 m² Vær. 3.75 m² Bad 24.21 m² Stue/Alrum 5.47 m² Entre Terrasse 5.96 m² Depot 8.55 m² Orangeri Tek.
62 | BOZEL

• Minimalistisk livsstil

• Minimalt klimaaftryk • Lav udgift

• Lille vedligehold

• Optimal udnyttelse af plads

• Fleksibilitet: Gode muligheder for senere udvidelse

• Fra 45 m2

VORES HUSE
KORT OM BOZEL LIVING TINYHOUSE
BOZEL | 63
Se flere Bozel Living Tinyhouse online

OASEN HUSE

Få fornemmelsen af at bo i naturen - i stedet for at skubbe den til side for at få plads til et hus. Det opnår dit oasenhus med en stor tilbygning af glas, der udvisker grænsen mellem ude og inde, forlænger din udeperiode med martsoktober og delvist fungerer som klimaskal og varmekilde til resten af dit hus.

Oasen er huse som har den store Room 2 udestue. Her får du fornem melsen af at bo i naturen i stedet for at skubbe den til side for at få plads til et hus. Her stræber vi at skabe en forbindelse mellem hus og have, inde og ude. Det gør naturligvis også, at Oasen husene får et helt særligt udtryk, fordi de store glas stuer bliver gjort til en del af huset.

Oasen husene kan også bygges i en ultimativ udgave. Her tænker vi for alvor stort med udestuen. For huset bygges faktisk inde i udestuen. Den ultimative BOZEL Oase er et Tiny House i et enormt Room 2. Her har du din have hele året, der skal intet være i vejen for at du kan nyde naturen i de mørke måneder uden at pakke dig ind i alt for mange lag tøj.hus der passer

til jer og skabe et hjem i det. Har I brug for en lille ændring for virkelig at få fornemmelsen af det perfekte? Designhusene kan justeres efter behov, så de små detaljer kan være med.

VORES HUSE
64 | BOZEL

Via en stor glastil bygning kan du få fornemmelsen af at være ude i naturen –langt inde i dit hjem

KORT OM BOZEL LIVING OASENHUSE

Forlæng sommeren med en stor udestue af glas – som at bringe Sydfrankrig til Danmerk

Overgang mellem ude og inde tages til et andet niveau

Lever fuldt ud op til Bozel Livings Zero Energy Living koncept

Tag et hvilket som helst Bozel Living hus og gør det til et Oasenhus

Snit A-A (99)4.01 7.42 m² Kontor 8.39 m² Bad 89.26 m² Alrum/Stue 19.45 m² Room 40.15 m² Room 2 1300 900 2603 900 1800 600 900 1300 900 722 281 1300 1300 7503 5652 6600 900 1700 900 7300 15420 4223 2881 23063 3575 3373 3572 3249 7010 3773 Snit B-B (99)4.02 B-B (99)4.02 1276 2802 1335 5278 1770 2802 1570 16833 Kunde: Adresse: Mål: Dato: © copyright - må kun kopires/ anvendes efter aftale bozel.dk Voldby Hovvej 85 8450 Hammel +45 29 93 5802 frank@bozel.dk Sag: Tegn Nr: Enter address here 1 : 75 Owner 03/31/11 Stueplan (99)3.02 VORES HUSE
BOZEL | 65
Se flere Bozel Living Oasenhuse online

SIGNATUR

Nul-energi luksusboliger, der gør livet nemmere. Det er her, vi virkelig excellerer. Bozel Living har designet og bygget mere end 50 arkitekttegnede luksusvillaer. Fra 200m

som en svunden tids badehoteller til modernistiske højborge, der springer ud af skråningen.

Bozel Livings Signaturhuse giver jer ulti mativ frihed til design og udtryk. Hvis I vil have frihed til at bygge en villa, som er lige nøjagtig det I drømmer om. En villa, hvor kun fantasien sætter grænser. I bliver inddraget i designprocessen lige fra starten, og med Frank som guide kommer I grundigt rundt om alle detaljer, så huset passer til netop jeres

behov. Har I et usædvanligt ønske i forhold til materialer bestiger Bozel Living bjerge for at opfylde det.

Bozel Living har gennem årene skabt en perlerække af individuelt designede luksusvillaer – alle skabt ud fra ejernes specifikke ønsker og med dem som med-arkitekter.

VORES HUSE
Garderobe4m² Shed4m² Kontor9m² Bad5m² 55 m² Køkken/ Alrum 10 Værelsem² 19 Soveværelsem² Bad8m² Not TerrasseEnclosed 10 Værelsem² 10 Bryggersm² Redundant Room Stue Not CarportEnclosed Redundant Room Entre/ Hal
Dato:Mål: Bautavej1A 8210 AarhusV +4529
TegnNr: ©copyright
bozelhouses.com bozelhouses Tegnetaf:
KS:Papirstørrelse: 1:100(56)3.07 Plantegning
09.12.2020 Silvia Szalayova Checker 66 | BOZEL Se mere om Bozel Living Signaturhuse online
Navn:
Tegning:
måkun kopires efter aftale med Bozel CVR: 36730536
Adresse:
CIRCLE 10192m2

Nul-energi luksusboliger, der gør livet nemmere kan f.eks. være modernistiske højborge, der springer ud af skråningen.

VORES HUSE
BOZEL | 67

DAVIDSEN

En troværdig og seriøs samarbejdspartner

Bozel Living - villa i Holte Vinduer til visionær arkitektur Bozel Living –villa i Væksø
ZERO ENERGY LIVING: GRØNNE MULIGHEDER Energi for livet + Elhus + Living Better + Visionære energiløsninger side 75-93

Meningen med Bozel Huset er at give dig energi for livet. Bogstaveligt ved at lave så energivenligt et hus som det er teknisk muligt. Og i overført betydning, ved at skabe en arkitektur der giver dig glæde og kraft hver morgen fra du slår øjnene op.

BOZEL HUSET: ENERGI FOR LIVET

Der er mange ting, man skal tage højde for, når man bygger huse. De skal overholde lokalplanen, man skal bygge et ordentligt fundament, sørge for at huset er isoleret. Og så synes vi hos Bozel Living, at man også skal tænke på klimaet og vores planet.

Derfor har vi i hele vores byggekoncept indtænkt ideen om bæredygtige elementer; lige fra de materialer vi anvender, til forskellige produkter der genanvender og lagrer vand, varme og strøm. Vi har samlet metoderne og gjort dem klar, så du kan bygge din livsstil i en energivenlig bolig. Du kan bruge vandet fra bruseren til flere formål, skabe et bedre indeklima, og stræbe efter at anvende mere grøn elektricitet.

ET GRØNT HUS MED ”STRATEGISK UTÆTTE”

VINDUER

Vores lavenergihuse er sat sammen af en række produkter fra velkendte producenter, der gør et hus fra Bozel Living til et grønt hus. Konstruktionen er bygget op af vægsystemet Rockzero fra Rockwool, der både minimerer kuldebroer, holder på varmen, og er nemt at bygge med. Indvendigt har vi et væld af forskellige produkter, der alle gør din hverdag lidt mere grøn. F.eks. varmeanlægget fra Living better, der med ”strategisk utætte” vinduer sikrer huset en konstant strøm af frisk luft og et varme-effektivt luftskifte.

Energien kommer fra at luften passerer gennem vinduerne til en varmepumpe inde i huset. Ingen fjernvarme, ingen jordvarme, ingen udendørs varmepumpe. Det er fremtidens billigste løsning på energi – billigere end fjernvarme! Et anlæg der gør, at man med et hus fra Bozel Living ikke kun tænker på klimaets velvære, men også på sit eget.

Det bedste er, at du ikke skal gå på kompromis med arkitektur og design. Vores energivenlige løsninger kan kombineres med spændende og smarte byggeløsninger, der skiller sig ud i bybille det. Så vi synes selv, at et hus fra Bozel Living har rigtig mange fordele.

På de næste sider kan du læse mere om vores energiløsninger. Først følger et ”grønt” afsnit om hvad de enkelte løsninger helt konkret bidrager med. Og bagefter følger der et par historier om hvad man kan få ud af vores løsninger og om et par af vores leverandører.

76 | BOZEL

At bygge energivenligt med Bozel Living betyder ikke, at du skal gå på komprimis med dine drømme om luksus og indretning. Vores løsninger giver dig et energivenligt luksushjem til en overkommelig pris.

ENERGI FOR LIVET BOZEL | 77

Vi har skabt verdens eneste cirkulære brusesystem

SPAR ENERGI SVARENDE TIL GRUNDENS PRIS PÅ 30 ÅR

Energi fra vinduerne med Living Better

Energi fra regnvandet med Regnvandstanken

Energi fra kogepladen med Ztove

Brian Christiansen og Bozel teamet bag udviklingen af Gudenåparken har fra projektets start ønsket at skabe et boligområde, hvor der er stillet skarpt på bæredygtighed - både for klimaet, men også for beboernes pengepung. Derfor er Gudenåparken etableret med en fælles energiløsning, hvor husene udstyres med solpaneler, der samler solens energi og sender den til centrale batterier. Her kan energien lagres til der bliver brug for den. Det betyder f.eks. at der kan høstes energi,

BOZEL HUSET

Energi fra konstruktionen med Rockzero

Energi fra solen med batterier og solcelleanlæg

Energi fra brusebadet med Orbital shower

mens man er på arbejde. Når man kommer hjem, er der bæredygtig strøm til madlavning, computerspil, musik, fjernsyn og opladning af el-bilen. Løsningen vil give området grøn energi 8 måneder om året.

Regnvandet der falder på tagene, bliver ikke bare ledt væk til ingen verdens nytte. Vandet bliver samlet i tanke, hvorfra det kan anvendes, når man vasker tøj, skyller ud eller vander græsplænen. Med en række forskellige løsninger, kan man måle på, hvor stor

en besparelse, man kan få ved at købe et hus i Gudenåparken - løsninger der både sparer beboerne og miljøet en hel masse.

Bozels samlede energiløsning giver huset en besparelse på over 500.000 over 30 år med en energistigning på 2%. Tænk hvis stigningen bliver mere end det, så kan der spares virkelig meget, så der er vist intet valg - denne løsning giver grøn mening!

LAVENERGIPAKKEN: BILLIGERE END FJERNVARME
VISIONÆRE ENERGILØSNINGER
BOZEL | 79

ENERGI FRA VINDUERNE

Ventilationsanlæg er dyre og giver både for meget støj og for højt strømforbrug. Med vores ”strategisk utætte” vinduer er huset sikret en konstant strøm af frisk luft og et varme-effektivt luftskifte.

Ventilationsanlæg er dyre og giver både for meget støj og for højt strømforbrug. Med vores ”strategisk utætte” vinduer er huset sikret en konstant strøm af frisk luft og et varme-effektivt luftskifte.

• Al ventilation, varmt brugs vand og boligopvarmning produceres af en IKM RX udsugsvarmepumpe.

• Al lufttilførsel sker gennem Ventilationsvinduer.

• Udsug sker fra køkken, bad og bryggers til RX varmepumpen, som omdanner energien i den udsugede luft – f.eks. restvarme ved madlavning – til varmt vand og boligopvarmning.

• Udsugningsvarmepumpen sikrer ventilation i boligen – 24 timer i døgnet – for opfyldelse af bygningsreglementets krav om grundventilation og øget luftskifte.

luft
frisk luft Frisk luft Varmt brugsvand Afkast ÷15 °C Gulvvarme
Udsug af brugt
Opvarmet
80 | BOZEL LAVENERGIPAKKEN: BILLIGERE END FJERNVARME

ENERGI FRA KONSTRUKTIONEN

Rockzero er Rockwools patenterede alt-i-ét byggesystem til bærende vægge op til 2,5 etager. Det modulære byggesystem inkluderer alt imellem den valgfri indre og ydre beklædning inkl. åbninger til vinduer og døre. Det opfylder ikke bare de højeste standarder inden for varmeisolering og energieffektivitet, men sikrer også en hurtig og effektiv byggeproces.

Byggesystemet leveres i én samlet pakke klar til on-site montering, og er hurtigt og nemt at samle. Det er baseret på kendte arbejdsgange og kræver intet specialværktøj eller løfteud styr. Og da systemet er skræddersyet til det specifikke projekt, er det kun nødvendigt med små tilpasninger på stedet.

Alt i alt sikrer det en effektiv konstruktion, der mindsker risikoen for fejl på byggepladsen og gør den samlede byggeproces så pro blemfri som muligt.

Rockzero søjlen er designet som et I-formet tværsnit, der består af to stålflanger og en isolerende kerne. De består som sagt af tre kuldeafbry dende zoner:.

Mellem den midterste og den inderste zone, sidder der en OSB4. Det er den der sikrer den unikke lufttæthed. Den erstatter også den tradi tionelle plastdampspærre. *Konstruktionen i sig selv giver ikke energi. Men den høje isolering sparer opvarmningsenergi sammenlignet med konventionelle ydervægskonstruktioner. Ergo opnår man ”overskudsenergi” fra konstruktionen.

BOZEL | 81 LAVENERGIPAKKEN: BILLIGERE END FJERNVARME

ENERGI FRA REGNVANDET

REGNVANDSTANKEN

I en verden hvor vi stadigvæk bliver flere og flere, er det rart at kunne begrænse sit aftryk på klimaet. Hver dansker bruger i gennemsnit 106 L drikkevand om dagen til forskellige gøremål. Det bliver derfor til rigtig meget på et år.

Så hvorfor ikke bruge gratis regnvand i stedet?

Derfor giver det mening at anvende regnvand, for det er både nemt, gratis og godt for miljøet. Med RegnvandsTanken bliver regnvandet samlet op i store, nedgravede tanke, og vil efterfølgende kunne anvendes til toiletskyl, tøjvask, bilvask og vinduesvask og til haven. Samtidig med at man sparer penge, skåner man også miljøet, og skriver sig derfor ind i den overordnede ide med bæredygtighed - f.eks. i Gudenåparken.

Det er enkelt og godt for miljøet.

KAN MAN FÅ ET KVALITETS REGNVANDSANLÆG TIL EN LAV PRIS?

Vi mener ja! Vi har ikke det billigste regnvandsanlæg, men vi har et vi kan give 25 års garanti på og det kan vi kun hvis det er en god og høj kvalitet.

Se dig godt for, når du kigger på regnvandsanlæg, der er stor forskel på regnvandstanke og regnvandspum per og du må ikke gå på kompromis med kvalitet, du skal have dit regnvandsanlæg de næste mange år.

Bozel Living samarbejder med Regnvandstanken.dk, som ikke alene har det bedste anlæg på markedet, de har også det billigste.

HÆV VÆRDIEN AF DIT HUS MED ET REGNVANDSANLÆG

Et regnvandsanlæg har en meget lang afskrivningsprofil.

Selv om du evt. ikke selv når at få det fulde økonomi ske udbytte af dit anlæg til regnvand, så vil det stadig have stor værdi for dig, når du en gang skal sælge dit hus. En boligkøber kan med det samme høste fordelene af et anlæg til opsamling og genbrug af regnvand. Samtidigt et overleveringen let, der er ikke meget teknik at sætte sig ind i med et regnvandsanlæg.

LAVENERGIPAKKEN: BILLIGERE END FJERNVARME
Fotos fra regnvandstanken
82 | BOZEL

ENERGI FRA SOLEN

SÅDAN FUNGERER ET SOLCELLE ANLÆG TIL PRIVAT FORBRUG

De solcelleanlæg vi opererer med hos Bozel Living prioriterer strømproduktionen således:

solenergi el el el

Når batteriet er fuldt opladet, sælges overskuds strømmen fra solcellerne på elnettet.

Først vil solcellerne dække den strøm som bliver brugt i huset mens strømmen produceres.

Når anlægget producerer mere strøm end den der bliver brugt, så oplades batteriet. På en normal dag bliver batteriet ladet fuldt op inden middag.

ET TYPISK ANLÆG

BOZEL Living har altid tænkt i selvforsynende energihuse. I dag kan en boligenhed blive tæt på energi- uafhængig med solceller. Inkorporerer vi en komplet solcelle+batteri-løsning, kan vi inddække 75% af husets totale energiforbrug. Ved intelligent styring af forbruget kan vi komme højere op. solar BATTERY

Til et hus som forbruger ca 6.000kWh årligt, er det mest økono misk med et solcelleanlæg på 6,5kW tilkoblet et 7,5kWh lithiumbatteri.

Solcelleanlægget monteres på taget. Hvis taget hælder, producerer anlægget ca 6.200kWh strøm om året, hvoraf 70-75%, dvs ca 4.500kWh går til effektivt forbrug.

Du får mest effektiv udnyttelse af din hjemmeproducerede solenergi hvis du bruger af den mens den

produceres. Derfor er det en fordel at vaske, tørre og lave mad når solen skinner.

Har du elbil, kan du med fordel lade den op direkte fra dit solcelleanlæg. Elbil lades ikke fra batteriet, men kun når der er overskuds strøm der sendes på nettet. Det kræver blot en ladestation, der passer til solcellean lægget - eller alternativt at du selv holder øje med hvornår solcellerne producerer overskudsstrøm, f.eks. via en app.

LAVENERGIPAKKEN: BILLIGERE END FJERNVARME
1 2 3
BOZEL | 83

ENERGI FRA KOGEPLADEN

Ztove gryder og pander har indbyggede temperatursen sorer, der kommunikerer direkte med din Ztove kogeplade. Det gør det muligt for Ztove systemet at justere varmen automatisk, så du får den rigtige temperatur til netop den ret du laver.

Med temperaturstyring bruger du kun den mængde energi, der skal til for at din mad bliver tilberedt. Intet mere. I appen kan du benytte særligt energivenlige programmer - eksempelvis ’den automatiske riskoger’ som er optimeret mod at spare energi. Du kan desuden følge dit energiforbrug i appen.

Du kan trygt bruge låg, uden at være bekymret for at din mad koger over. At koge med låg er op til 300% mere energieffektivt i forhold til uden.

”DET BEDSTE KOGEGREJ I VERDEN”

Det lyder vildt, men vi er overbevist om at det er rigtigt. Kogegrejet er lavet med en tyk 6 mm bund. Bunden er designet med en 3-lags sandwich konstruktion af stål-aluminium-stål.

Dette gør varmefordelingen 37% bedre i forhold til normalt kogegrej af rustfrit stål, og du kan lave mad og stege jævnt på hele kogegrejets overflade. Ztove giver dig konsekvent gode resultater.

KOGEGREJ DER HOLDER

Vores kogegrej er designet med et fokus på holdbarhed. Non-stick belægning bliver ofte ødelagt på grund af overophedning. Vores kogegrej har en maks. temperatur på 250 ºC, hvilket gør at non-stick belægningen holder næsten evigt.

Temperaturgrænsen giver en sikkerhed for børn og ældre ved at fjerne risikoen for overophedning, der kan udløse brand i køkkenet.

LAVENERGIPAKKEN: BILLIGERE END FJERNVARME
84 | BOZEL

ENERGI FRA BRUSEBADET

Orbital Shower er en del af Bozel Livings sortiment fordi design og energieffektivitet går op i en højere enhed. Orbital shower omdanner brusebadene til energi. Både varme og badevand opsamles og genbruges i det bad, du er i gang med. En NASA opfindelse der er på vej ind i BOZEL husene.

Kan I også godt lide at tage lange, varme bade, men synes det både er for dyrt for jer selv og for klimaet? Så vil I med garanti elske Orbital! Med denne vand- og energispa rende løsning, genanvender du vandet, når du bader. I tråd med Gudenåparkens fokus på bæredygtighed for både jeres penge pung, men også for miljøet, indgår Orbital som en mulighed for at tage smart-teknolo gien til det næste niveau.

Med en række forskellige løsninger integreret i jeres hus, behøver I ikke længere at tænke på, hvor længe i bader, for efter ca. 15 minutter er badeværelset, vandet og hele systemet varmet så godt op at det praktisk talt er gratis. Så skal I ikke længere have dårlig samvittighed over at tage 5 minutter ekstra i badet, og skal kun tænke på de andre medlemmer af familien.

Orbital Shower har udviklet et system, der filtrerer og genbruger dit brusevand mens du er i bad og dermed sparer vand og varme på dine lange bade (+10 min).

Bader du normalt i 10 min med et forbrug på 100 liter, reducerer Orbital systemet dit forbrug til 25 liter. En reduktion på 75%!

Traditionel bruser: 100 ltr vandforbrug

Orbital Shower: 25 ltr vandforbrug

Vand fyldes på

Orbital Shower fylder systemet op med vand

Sæbe skylles af Orbital Shower filtrerer vand med forurening og sæberester væk og fylder nyt vand på

100 ltr 5 min 10 min

75 ltr vandbesparelse

LAVENERGIPAKKEN: BILLIGERE END FJERNVARME
Shampoo skylles af Orbital Shower filtrerer vandet med forurening og shampoorester væk og fylder nyt vand på 25 ltr BOZEL | 85

BILLIGERE END FJERNVARME

Living Better står bag udviklingen af ventilationsvinduet, som sammen med IKMs udsugsvarmepumpeteknologi genvinder varme fra almindelig udluftning og skaber bedre indeklima.

Gudenåparken ved Tørring er et nyt boligområde, som Bozel Living er med til at udvikle. Der er fjernvarme i området, men den blev valgt fra. Den viste sig at være dyrere for Gudenåparkens huse på grund af det faste gebyr for at være tilkoblet fjern varmenettet. I stedet valgte man en smart løsinng fra Living Better, der ved hjælp af særlige ventilationsvinduer og moderne udsugsvarmepumper, skaber lavenergi genvindingsvarme

I de nyopførte rækkehuse er der blevet ekstra højt til loftet, fordi der ikke skulle føres rør ind til ventilationen. I stedet sidder der tre Ventilationsvinduer i hvert hus og sørger for konstant tilstrømning af forvarmet, frisk luft. I teknikskabet står en højeffektiv udsugsvarmepumpe, som udnytter energien i afkastluften til både gulvvarme og varmt vand.

Deltagerne fik både vinduer, varmepumpe og indretningen at se i de unikke omgivelser. Efter rundturen gik snakken om politiske udfordringer i bygningsreglementet, energipriser og kommende projekter, hvor LivingBetter bliver tænkt ind.

400 NYE BOLIGER OG FUNDING I GUDENÅPARKEN

LivingBetter er nu installeret i 400 nybyggede enfamilie-boliger, og det økonomiske fundament er sikret for udbredelsen af konceptet i udlandet. Det blev markeret ved et kick-off

arrangement i det nye boligområde Gudenåparken i Tørring

De sidste lag tagpap var stadig ved at blive brændt på, da LivingBetter fredag eftermiddag 16. juni bød en udvalgt gruppe eksperter inve storer, rådgivere og specialister fra byggebranchen velkommen til Gudenåparken. Her var de seneste tre nye rækkehuse med LivingBetter ved at blive opført. Flere deltagere kendte allerede til LivingBetter, men mange havde ikke set systemet i et nyt hus.

“Vi er meget glade for at få lov at vise gårdhavehusene i Gudenåparken frem. Her kan I se LivingBetter i brug, få svar på spørgsmål og lytte til Levebygs erfaringer med det,” sagde Peter L. Clausen, adm. direktør i LivingBetter A/S.

Blandt de fremmødte var repræsen tanter for LivingBetters nye medejere, Hands-On Mikrofonden og de to lokale investorer, Allan og Torben Christensen.

Inden chefkok Michael Bøgild Jensen præsenterede dagens festlige mad og drikke, gik også Poul Horn på talersto len. Som opfinderen bag de patente rede ventiler, som førte til udviklingen af Ventilationsvinduet og LivingBetter delte han spændende tanker.

“Solen er i bund og grund den eneste energikilde, vi har. Den skal vi sørge for at bruge, så godt vi kan,” sagde Poul Horn.

LIVING BETTER: ENERGI FRA VINDUERNE
86 | BOZEL

“Vi er meget glade for at få lov at vise gårdhave husene i Gudenåparken frem. Her kan I se LivingBetter i brug, få svar på spørgsmål og lytte til Levebygs erfaringer med det,” sagde Peter L. Clausen, adm. direktør i LivingBetter A/S

Han lovede, at der også er ny tekno logi på vej, som gør den nuværende løsning endnu bedre. Herefter gik deltagerne ud i de nye huse for at høre mere om Gudenåparken og LivingBetter.

ET NATURSKØNT OMRÅDE MED FOKUS PÅ BÆREDYGTIGHED

Der er fuldt fokus på bæredygtige løsninger i Gudenåparken. Den smukke beliggenhed med udsigt til Gudenåen, egen strand og aktivitets-sø indbyder til at tænke anderledes. Derfor er LivingBetter valgt som energi- og indeklimaløsning i de første rækkehuse, der opføres på området.

Firmaet Levebyg ApS står bag projektet. Grunden er tidligere akti vitetsområde for firmaet Coastzone, som blandt meget andet drev en gokart-bane på stedet. I dag bliver de eksisterende bygninger omdannet til glæde for de kommende beboere i Gudenåparken.

De får blandt andet adgang til kontorfællesskab, gæstelejlighed, fælles værksted, fitnessrum og kreativt værksted. Det gør det lettere for beboerne at bygge mindre boliger og til sammen bruge færre ressourcer. I sin søgen efter den bedste løsning med varmepumpe har direktør i Levebyg ApS, Brian Christiansen, været igennem flere muligheder. Hans valg faldt på LivingBetter af flere årsager.

“Det er vigtigt, at vi kan leve i vores boliger. Derfor er der højt til loftet og masser af frisk luft her, selvom vi bygger mindre og forholdsvist tæt. Derfor skal der heller ikke være en udvendig varmepumpe, som brummer og skæmmer. Da jeg først havde stiftet bekendtskab med LivingBetter, gav de traditionelle løsninger ikke mening,” fortæller Brian Christiansen, direktør i Levebyg ApS.

LIVING BETTER: ENERGI FRA VINDUERNE
BOZEL | 87

GUDENÅPARKEN: TESTVILLA MED ALLE DE NYESTE TEKNIKKER

Det startede med en ombygning med fjernvarme og endte med en helt nybygget villa med Living Better.

UALMINDELIG BOLIG MED ALMINDELIGE LØSNINGER

”Vi var bare bange for at det var for dyrt. Men da vi fik alle udregningerne, var det en no-brainer. Hele systemet, anskaffelsen og driften var billigere end fjernvarme”, fortæller bygherre Brian Christiansen.

FRISK LUFT

Villaen i Tørring er en af Bozel Livings mest bæredygtige til dato – ikke mindst takket være det innovative varmegen vindingssystem fra Living Better, der også bidrager markant til et stærkt forbedret indeklima.

Prismæssigt var det også en god løsning. Specielt i et år hvor danskerne har været mere indenfor end tidligere.

“Luften føles blød og rar at være i. På de rigtigt varme dage har det været

varmt, men ikke uudholdeligt. Fordi vi har udhæng og ventilationsvinduer, har det været dejligt at være indenfor, også om sommeren,” siger Brian Christiansen.

Vores huse er både sunde at være i og kan let overholde de gældende energikrav. Med erfaringen fra de mange husbyggerier var det ingen stor overraskelse for folkene bag Living Better, at løsningen var egnet til villaen ved Tørring.

LIVING BETTER: ENERGI FRA VINDUERNE
88 | BOZEL
Bozel Livings designer villa med sammenfuget sten og stål Frisk luft og uhørt lavt energiforbrug med Living Better

Villaen er endnu ikke helt færdig. Men det er allerede tydeligt, at luksus og lavt energiforbrug går hånd i hånd.

I testvillaen ved Tørring er der lagt vægt på en af den nutidige skandinaviske minimalismes absolutte hovedfokus, nemlig den gllidende overgang mellem ude og inde og frit udsyn til lys og luft. Det skønne ved Living Better er, at systemet netop

udnytter vores forkærlighed for store vinduer. I testvillaen ved Tørring udmønter det sig eksem pelvis i det store vindue, der favner trappen i fuld bredde og højde.

SÅDAN FUNGERER LIVING BETTERS KOMPLETTE LØSNING

Varmt brugsvand

Udsug af brugt luft

• Al ventilation, varmt brugsvand og boli gopvarmning produceres af en IKM RX udsugsvarmepumpe.

• Al lufttilførsel sker gennem Ventilationsvinduer.

• Udsug sker fra køkken, bad og bryggers til RX varmepumpen, som omdanner

energien i den udsugede luft til varmt vand og boligopvarmning.

• Udsugningsvarmepumpen sikrer ventilation i boligen – 24 timer i døgnet – for opfyldelse af bygningsreglementets krav om grundventi lation og øget luftskifte.

frisk luft Frisk luft
Opvarmet
Afkast ÷15 °C Gulvvarme LIVING BETTER: ENERGI FRA VINDUERNE
BOZEL | 89

GRØN ENERGI I DIT HJEM SELV I VINDSTILLE GRÅVEJR

Hvorfor nøjes med en elbil hvis man kan få et helt elhus? Lyder det skørt? Sammenligningen er nu ikke så dum.

Idéen med en elbil er at du lader batteriet op, kører den næsten flad og lader den op igen til næste gang du skal bruge den. Præcis det samme kan du gøre med dit hjem - hvis altså du installerer et batteri i det. Hos Bozel Living er vi begejstrede for ny teknollogi. Især den slags, der på en

bæredygtig og klimavenlig måde, gør dit liv lidt lettere.

Det gør solpaneler ikke alene. men kombineret med det rette batteri, er vi et langt skridt nærmere. Derfor arbejder Bozel Living sammen med både VisBlue batterier og Risskov El om installation af batterier i både enfamili huse og sociale byggerier.

Det generelle elforbrug stiger og stiger. Næsten alt hvad vi gør til daglig kræver strøm.

Tænk hvis du kunne producere din egen strøm fra vind og sol og gemme den til du skulle bruge den. Det kan du med et batteri - det skal bare være stort nok. Teknologien er klar - er du?

Det er nemt at få grøn strøm når solen skinner på dine solceller eller når vinden blæser mod din vindmølle. Men hvad gør du, når det er helt vindstille og solen er skjult bag grå skyer?

ENERGI FRA SOLEN
FRA
Fotos: Nicholas Doherty / Chelsea, Unsplash 90 | BOZEL
ENERGI SOLEN

SÅDAN FUNGERER ET SOLCELLE ANLÆG TIL PRIVAT FORBRUG

De solcelleanlæg vi opererer med hos Bozel Living prioriterer strømproduktionen således:

Først vil solcellerne dække den strøm som bliver brugt i huset mens strømmen produceres.

3

Når anlægget producerer mere strøm end den der bliver brugt, så oplades batteriet. På en normal dag bliver batteriet ladet fuldt op inden middag.

ET TYPISK ANLÆG

Til et hus som forbruger ca 6.000kWh årligt, er det mest økono misk med et solcelleanlæg på 6,5kW tilkoblet et 7,5kWh lithiumbatteri.

Solcelleanlægget monteres på taget. Hvis taget hælder, producerer anlægget ca 6.200kWh strøm om året, hvoraf 70-75%, dvs ca 4.500kWh går til effektivt forbrug. Du får mest effektiv udnyttelse af din hjemmeproducerede solenergi hvis du bruger af den mens den

produceres. Derfor er det en fordel at vaske, tørre og lave mad når solen skinner.

Har du elbil, kan du med fordel lade den op direkte fra dit solcelleanlæg. Elbil lades ikke fra batteriet, men kun når der er overskuds strøm der sendes på nettet. Det kræver blot en ladestation, der passer til solcellean lægget - eller alternativt at du selv holder øje med hvornår solcellerne producerer overskudsstrøm, f.eks. via en app.

HYBRID SOLCELLE ANLÆG – MED BATTERILAGER

Med et hybrid solcelle anlæg fra Risskov teknik & solar, sikrer du dig det højeste selv-forbrug af din egen energi produktion. Energien bliver lavet om dagen imens du typisk ikke er hjemme, bliver gemt på et batteri og kan så bruges om aftenen når du er hjemme og solen ikke skinner mere.

NETTOMÅLERORDNINGEN, ELBIL OG HYBRID SOLCELLEANLÆG

På en god sommerdag, afhængig af egetforbruget, produceres der mere sol end der kan bruges i husets elforbrug, så det kan med fordel lagres på

batteriet. Hvis der stadig produceres mere end der kan bruges, så bliver det solgt/sendt tilbage på el nettet, eller det kan bruges på en elbil. Det anbefales normalt ikke at lade fra et solcelle batteri til en elbil, så det skal være overskudsstrømmen der bruges til elbilen.

Man er uafhængig af støtte med et hybrid solcelleanlæg og man kan også vælge at benytte håndværkerfradraget til montagen.

Vores hybrid solcelleinvertere er naturligvis på positivlisten fra Dansk Energi, hvilket er et lovkrav for nettilslutning.

LITHIUM L iFe PO4

Et Lithium LiFePO4 batteri er et genop ladeligt batteri som udmærker sig med mange Cycles ved en høj afladning (DOD). Batteriet skal arbejde i et rum med stuetemperatur, da høj varme forringer batteriets levetid. Batteriet tåler ikke frost og kan placeres ved temperaturer mellem 0 – 40°C, men den optimale driftstemperatur er omkring 20°C

Hvis batteriet er korrekt dimensio neret, vil det blive fuldt af- og opladet omkring 220 gange om året, da det normalt ikke vil nå en fuld opladning i vintermånederne.

ENERGI FRA SOLEN
solenergi
solar BATTERY
el el el
Når batteriet er fuldt opladet, sælges overskuds strømmen fra solcellerne på elnettet. 1 2 BOZEL | 91
Komplette solcelleanlæg i alle størrelser
Bozel Living – villa i Holte

MED ET STORT BATTERI TIL DELING KAN GOLFLEJLIGHEDERNE I HADERSLEV

UDNYTTE ET SOLCELLEANLÆG TIL FULDE

Solcelleanlæg med batteri giver et utroligt godt energiregnskab i enfamilie boliger. Men hvis man kan koble flere boliger op på det samme anlæg –med et større, mere effektivt batteri – så sker der virkelig noget.

Golflejlighederne består af 8 lejlighe der på i alt 545m2, samt 10 mindre med 240m2, i alt 795m2 beboelse. Lejlighederne er bygget med de absolutte bedste lavenergimateri aler og installeret med Livingbetter energisystemet. Ventilationsvinduerne sikrer sammen med IKM

udsugningsvarmepumpen den helt optimale energiforsyning.

Energien skabes igennem vinduerne og derved sikres det bedste indeklima sammen med en billig opvarmnings form.

Energiforbruget er minimalt og dette sikres med en ZERO ENERGI løsning

med VISBLUE batteriet og en optimeret solcelleløsning.

Alle lejligheder deles om et stort batteri og opsparer og forbruger energien når der er behov for det.

På den måde sendes kun en minimal energi ud i det offentlige elnet.

ENERGI FRA SOLEN BOZEL | 93

8 GODE GRUNDE TIL AT HAVE ET VISBLUE BATTERI INSTALLERET

1. LANG LEVETID

VisBlues batteriløsning er meget fordelagtig ift. levetid. Batteriet kan op- og aflades i højere grad en både bly- og li-ion batterier – rundt regnet 10,000-20,000 gange – uden at påvirke kapaciteten. Dette betyder at batteriet har en min. levetid på 20 år. Udover det så er prisen set over batteri ets levetid også lav, hvilket gør batteriet til en rentabel investering. Kunden kan

nyde godt af batteriet ved at lagre den genererede overskudsenergi til senere brug, når kundens vedvarende energi kilde ikke genererer elektricitet.

2. SKALERBARHED

En anden fordel ved at installere en VisBlue batteriløsning er, at kapaciteten (kWh) og effekten (kW) er uafhængige af hinanden. Dette gør det muligt at skræddersy et batteri til kundens eksakte behov. Lige meget hvilket behov kunden har, så kan vi gøre det muligt at møde den præcise kapacitet efterspurgt af kunden. Det skal nemlig kunne betale sig at være miljøbevidst.

Det kræver lidt plads at få instal leret et VisBlue batteri til en hel boligblok – men hvis man tænker det ind fra starten af byggefasen, betaler investeringen sig bedst.

3. SIKKERHED

En batteriløsning fra VisBlue er sikker at installere hvor som helst. Dette kan f.eks. være tæt på mennesker, befolkede arealer og dyr. Dette er muligt pga. strukturen af batteriet, da energien er lagret i en elektrolytvæske, der hoved sageligt består af vand (80%). Dette betyder at batteriet ikke kan brænde eller eksplodere. Udover dette er der ingen risiko for farlige læk eller gasser, da vi bruger vanadium i vores elektrolyt.

4.

EN MILJØVENLIG LØSNING

VisBlue gør verden grønnere. Punktum. Vi øger udbyttet af vedvarende energi,

ENERGI FRA SOLEN
94 | BOZEL

hvilket gør det muligt for kunden at lagre det energi, som deres vedva rende energikilder producerer i højere grad. VisBlues batteriløsning er lavet af genanvendte materialer og selve batteriet er 99% genanvendeligt. Dette er muligt pga. en separation af de vigtigste operative komponenter (tanke, elektrolyt, pumper, elektrode stak, osv.). disse komponenter kan genanvendes eller genbruges på forskellige måder.

5. MULIGT AT TILPASSE OG OPGRADERE

En VisBlue batteriløsning er skalerbar og bygget ved brug af vores egne standard moduler. Dette gør at

batteriet er nemt at tilpasse. Vores sortiment af batteriløsninger inkluderer indendørs-, udendørs- og container løsninger. Vores batteriløsninger er bygget til demontering, hvilket tillader os en nem opgradering, hvis kundens elektricitetsbehov skulle ændre sig.

7. EN STOR BESPARELSE

6. OPTIMERET KONTROLSTRATEGI

VisBlue har udviklet en optimeret kontrolstrategi, der er med til at sikre en optimal effektivitet. Hver af vores installationer er først simuleret, da dette er med til at sikre at batteriet passer til kundens behov og at den optimale størrelse er brugt.

Vores batteriløsning giver besparelser fra først dag det er i brug. Kunden bruger nemlig langt mere af den over skydende energi fra deres vedvarende energikilde, hvilket resulterer i et fald af køb fra elnettet.

8. FORSKNING

Stifterne af VisBlue er stadig en del af universitetsverdenen. Dette holder VisBlue opdateret vedrørende forsk ning omkring energilagring og gør det muligt for VisBlue at deltage i lignende projekter, verden over.

ENERGI FRA SOLEN BOZEL | 95
Bozel Living – Villa i Tørring

SÅDAN BYGGER VI DIT BOZEL LIVING HUS

Byggesystemer + RockZero + ISOBYG + Områdeplanlægning

side 95-111

BYGGE METODER

Bozel Living benytter 3 byggemetoder til at skabe dit nye hus. Design og klima spiller en væsentlig rolle for os. Derfor benytter vi materialer og metoder, som dels har så lavt klimaaftryk som muligt, dels giver størst mulig frihed i den kreative, arkiteknoniske tilblivelse.

ONSITE KONSTRUKTION

Onsite byggeri er de ting der bygges på byggeplad sen uden forudgående produktion.

Bozel Living søger at reducere denne metode mest muligt, da det oftest er den dyreste måde at bygge på. Vi bruger kun onsite byggeri til de dele, der ikke kan laves på andre måder, f.eks. fundamenter.

Bozel Living benytter Rockzero, når vi bygger onsite.

ELEMENT BYGGERI

Ved Element byggeri forstås den metode, hvor man færdiggør de fleste elementer i en central konstruktions hal, som så samles til større dele på byggepladsen. Man seriefremstiller elementerne, hvilket holder prisen nede og kvaliteten i top. BozelLiving foretrækker denne metode til langt de fleste byggerier. VI benytter Rockzero i elemen ter fra Roust til elementbyggeri.

MODULÆRT BYGGERI

Byggeri der kan sammensættes af mindre, færdigt byggede enheder, kaldes modulært byggeri. Som ved element byggeri, samles delene på fabrik, men til endnu mere færdige enheder, før de fragtes til byggepladsen.

Metoden giver mening så længe modulerne ikke bliver for store til at kunne fragtes hensigtsmæssigt.

Bozel Living benytter moduler fra Danbox.

ARTIKEL – BYGGESYSTEMER
100 | BOZEL

Rockzero

Rockzero systemet har høj isoleringsevne både for kulde og støj, er meget energieffektivt, lægger op til stor designfrihed og giver samtidig plads til en effektiv byggeproces. Netop derfor benytter vi i BOZEL huse Rockzero, fordi systemet gør det nemt at skabe energieffektive huse, og med materialets store designfri hed, kan vores kreative værdier

implementeres uden at gå på kom promis med bæredygtigheden.

Rockzero er et byggesystem udviklet af Rockwool, og det kan bruges i konstruktioner op til 2.5 etage. Væggene bygges op af bærende stålsøjler, mellem disse søjler bygges en væg af op af flere lag isoleringsmateriale. Væggene skabes til sidst i en valgfri beklædning.

ARTIKEL – BYGGESYSTEMER
BOZEL | 101

ROCKZERO – FREMTIDENS VÆGSYSTEM

Rockzero® er et modulært alt-i-ét-byggesystem til bærende vægge, og Bozel Livings foretrukne lavenergi byggesystem til huse over 80 m2

Rockzero® er et patenteret alt-i-ét byggesystem til bærende vægge op til 2,5 etager. Det modulære byggesy stem inkluderer alt imellem den valgfri indre og ydre beklædning inkl. åbnin ger til vinduer og døre. Det opfylder ikke bare de højeste standarder inden for varmeisolering og energieffektivitet, men sikrer også en hurtig og effektiv byggeproces.

Byggesystemet leveres i én samlet pakke klar til on-site montering, og er

hurtigt og nemt at samle. Det er baseret på kendte arbejdsgange og kræver intet specialværktøj eller løfteudstyr. Og da systemet er skræddersyet til det specifikke projekt, er det kun nødven digt med små tilpasninger på stedet.

Alt i alt sikrer det en effektiv kon struktion, der mindsker risikoen for fejl på byggepladsen og gør den samlede byggeproces så problemfri som mulig. Reducer energiforbruget med mere end 20%

Et 2018 byggeri har et væsentligt større energiforbrug end et 2020 byggeri og derfor også en højere varmeregning.

Skifter du til et 2020 byggeri, viser beregninger, at man vil kunne spare cirka 20% på energiforbruget sammenlignet med et byggeri, der kun lever op til 2018-kravene – og langt mere sammenlignet med ældre bygninger.

ROCKZERO FORDELE

• Rockzero er produceret af genanvendelig stenuld baseret på sten fra naturen

• Huse bygget med Rockzero lever op til near-zeroenergy- building standarden uden montering af solceller

• Højest mulig niveau af brandsikkerhed, da Rockzero er lavet af sten

• Rockzero bremser støj udefra og sikrer en behagelig akustik i bygningen på grund af stenuldens egenskaber

• Rockzero giver designfrihed, da systemet ikke har betydning for valg af facader

• Bevaring af oprindelige varmeisoleringsevne og bran degenskaber i hele konstruktionens levetid – bygningens energimærke forværres ikke

• Systemet består af søjler med komprimeret isolering

imellem, som indeholder 3 kuldeafbrydende zoner og sikrer stabilitet og bæreevne

• Ingen risici for fugt på grund af stenuldens evne til at ånde og afvise fugt

• Højt niveau af modstandsdygtighed over for mikroorga nismer, råd og skimmelsvamp

• Rockzero overflødiggør dampspærre, der indgår i traditionel byggeri

• Systemet passer til byggeriets eksisterende konstruktioner som døre og vinduer

• Effektiv byggeproces – modulær opbygning sikrer højt tempo og lav risiko for fejl

• Intuitivt byggemetode, som kun kræver kort introduktion og intet specialværktøj

ARTIKEL – BYGGESYSTEMER – ROCKWOOL
102 | BOZEL

BEREGNINGSEKSEMPEL FOR ET 140 M2 HUS

Ifølge bygningsreglementet er 2018 kravet for boliger = 30+1000/areal, altså ca. 37 kWh/m2/år og 2020 kravet er 27 kWh/ m2/år.

Har du derfor et hus på 140 m2 svarer det til en reducering på ca. 27%:

2018 kravet: 37 kWh/m2/år = 5.180 kWh/år

2020 kravet: 27 kWh/m2/år = 3.780 kWh/år

Total besparelse = 1.400 kWh per år. Dvs. en reduktion i energiforbruget på over 20%. Ovenstående illustrerer alene forskel len på 2018 og 2020 kravet. Der vil derfor være en markant større besparelse, hvis man for eksempel skifter fra et hus fra 70’erne.

ARTIKEL – BYGGESYSTEMER – ROCKWOOL
BOZEL | 103

Anvender du Rockzero kan du leve op til 2020-kravene, selv uden brug af alternative tiltag som solceller på taget, idet Rockzero fås med en U-værdi på ned til 0,10 W/m2·K.*

Det vil sige, at man ved at udskifte eksisterende vægløsninger med U=0,14 W/m2K med Rockzero U=0,10 W/m2K i mange tilfælde kan gå fra klasse 2018 til 2020 og dermed opnå betydelige besparelser på det samlede energiforbrug.

LEVERER SOM KALKULERET

Beregninger af bygningers energiper formance ødelægges ofte af kulde broer grundet elementer som døre, vinduer og tilstødende byggelementer.

Rockzero vægsystemet har en indbygget lufttæthed der minimerer kuldebroer. Derfor er man sikker på at bygningen performer konsekvent og at energibesparelserne vil være som beregnet. Det betyder mere simple energiberegninger og færre efterkalku lationer samt et system, der performer som det skal både på papiret og i virkeligheden.

Over en periode på 25 år udgør prisen for selve konstruktionen kun 5,5 procent af prisen for bygningen. Beboelsesudgifterne, hvilket inkluderer energiudgifter, udgør derimod 86 procent. Små investeringer i design og materialer kan derfor have en stor indvirkning på de samlede udgifter.

ROCKZERO KONSTRUKTIONEN

Rockzero væggen består af tre zoner, der hver især bryder de kulde broer, som bærende konstruktioner normalt medfører, og sikrer at systemet leverer en optimal og vedvarende energieffektivitet.

Systemet bygges op af en unik kombination af bærende søjler uden kul debroer, ROCKWOOL stenuldsisolering i høj densitet og indvendige OSB 4-plader, der resulterer i en slank løsning.

Søjlerne udgør den bærende del af Rockzero vægsystemet, og placeres lodret i konstruktionen mellem to fag af Core

Batts. De består af tre kuldeafbrydende zoner, der sikrer en meget lav u-værdi i forhold til væggens tykkelse. Søjlerne fungerer samtidigt som underlag for både den udvendige beklædning og OSB 4-pladerne på indersiden.

ROCKZERO VÆGGENS OPBYGNING

Her kan du se Rockzero vægsystemets opbygning. Alle elementer som ses nedenfor er en del af den samlede leverance. Væggen er opbygget på samme måde som en væg eller trækonstruktion, man har bare udskiftet de bærende elementer med komprimeret stenuld. Rockzerosøjlerne er de bærende elementer i væggen.

ARTIKEL – BYGGESYSTEMER – ROCKWOOL
104 | BOZEL

Søjler er designet som et I-formet tværsnit, der består af to stålflanger og en isolerende kerne. De består som sagt af tre kuldeafbrydende zoner:

1. Den yderste zone er isoleringszonen. Det er nemlig her den bedste isoleringsevne ligger. Men det er også her du fastgør den udvendige beklædning. Den kan leveres med murbinder til mursten eller metalprofil til en let facade.

2. Den midterste zone er den bærende del. Den består af en meget hårdt komprimeret stenuld. Den bidrager også til isoleringsevnen.

3. Den inderste zone kalder vi også for installationszonen. Det er nemlig her du trækker dine installationer som VVS og el, uden at bryde lufttætheden.

Mellem den midterste og den inderste zone, sidder der en OSB4. Det er den der sikrer den unikke lufttæthed. Den erstatter også den traditionelle plastdampspærre.

BOZEL | 105

ELEMENTBYGGERI MED ROUST ELEMENT

Ved elementbyggeri forstås den metode, hvor man i konstruk tionshal seriefremstiller de fleste elementer, som så samles til det egentlige hus på byggepladsen. Metoden er hurtig og effektiv og holder kvaliteten i top. Bozel Living benytter Roust Element til elementbyggeri med Rockzero®

Roust Element har års erfaring med at konstruere bygninger baseret på elementbyggeri. Historien om den familieejede virksomhed, Roust Træ, starter tilbage i 1925, hvor stifter Herman Pedersen, startede som selvstændig tømrer. Mange år senere bliver tømrervirksomheden til Roust Savværk, da idéen om et egentligt savværk opstod, efter at en orkan væltede stort set alle træer i den lokale skov, Varde Sønderplantage.

Med et savværk kunne man udnytte de væltede træer til bygningstøm mer. Her kom navnet Roust Savværk til.

I 1970’erne ændrede man fokus og solgte præfabrikerede spær. En satsning, der i dag bærer virksom heden mod dygtig anvendelse af nye teknologier. Således indfører Roust som de første robotteknologi i den type produktion i 2005, og stræber i dag efter meget høje klimamål.

ARTIKEL – BYGGESYSTEMER – ROUST ELEMENT
106 | BOZEL

I hallerne nord for Esbjerg bygger Roust elementerne til mange forskelligartede byggerier. Det kræver i sagens natur sin plads, og en af de store fordele er, at det mindsker arbejdstiden på byggepladsen, og dermed effektiviserer opførelsen af dit Bozel Living hus.

ARTIKEL – BYGGESYSTEMER – ROUST ELEMENT
BOZEL | 107
1: Modulerne bygges fra nul til færdig i vores fabrikshal... 2...før de køres frem til din grund... 3...hejses på plads med kran... 4...hvorefter de samles og tilsluttes, og kort efter kan du flytte ind. 3 2 1 4

MODULÆRT BYGGERI ER

EFFEKTIVT OG KLIMAVENLIGT

Sådan bygger Bozel Living sammen med Danbox Living kvalitetshuse med overblik fra start til slut.

Modulbyggeri betyder, at hele huset bygges færdigt i en fabrikshal før det køres til din grund, hejses på plads og tilsluttes el, vand og kloak. Det kaldes modulbyggeri, fordi huset bygges i store ”klodser” eller ”moduler” som fragtes hver for sig, og samles på byggegrunden til et større hus. Et modul kan være op til ca 80 m2, så hvis du ikke har brug for mere, kan hele dit hus sagtens bestå af bare ét modul.

Bozel Living ser mange fordele ved modulbyggeri. De lavpraktiske fordele handler i høj grad om logistik. Tænk f.eks. på, at håndværkerne ikke skal samles fra nær og fjern, men blot

møder ind til den samme konstrukti onshal hver morgen. Og i forlængelse heraf, at byggematerialer ikke skal indkøbes til hvert specifikke hus, men købes ind i større mængder til fabrik kens produktion og lager.

Eller bare det, at man bygger indendøre, og derfor har elimineret risikoen for at byggeriet går i stå pga dårligt byggevejr.

Alle disse ting gør, at modulbyggeri har en mere klimavenlig byggefase end traditionelt byggeri. Der er simpelthen mindre spild og et lavere energiforbrug, når vi bygger modulært i en fabrikshal.

D et allerbedste er, at der stadig er plads til stor designfrihed, både

i grundplan og valg af overfladerbåde indvendigt og udvendigt. Det oplagte er at sætte et par træbeklædte længehus-moduler sammen i en vinkel eller forskudt af hinanden. Og du kan få facader og tag næsten som du ønsker.

Skulle du få brug for at udvide dit hus, er det meget nemt at tilføje et ekstra modul senere i livet. Eller tage det væk igen, for den sags skyld - uden at skulle bryde ned. For Bozel Living er det vigtgit at tænke fremtiden ind i byggeriet, så vi i fællesskab kan passe på vores jord og hjælpe klimaet på rette vej igen. Det gør vi i høj grad med modulbyggeri.

Små moduler kan sagtens give plads til store rumfor nemmelser og en åben fornemmelse via store panora ma-vinduespartier.

6 FORDELE VED MODUL BYGGERI

· Tørre og sunde materialer uanset vejr.

· Gnidningsfri byggeproces fri for byggerod.

· Stor fleksibilitet: Tilføj eller fjern nemt ekstra moduler senere i livet.

Stor fleksibilitet: Småt og godt eller stort og luksus.

Det eneste - udover tilslut ninger - der bliver lavet ”on site” ved vores modulhuse, er sådan noget som tagudhæng og evt oppudsing.

· Ingen nedbrydning: Sælg og genbrug dit tiloversblevne modul et andet sted.

· Klimavenligt byggeri.

EFFEKTIVT BYGGERI MED MODULER
BOZEL | 109

ISOBYG – DET BEDSTE BYGGESYSTEM TIL LAVENERGI BETONVÆGGE

ISOBYG er et højkvalitets byggesystem til at bygge lavenergi betonvægge. Systemet består af “lego” blokke som stables og fyldes med beton. Den høje isolering af blokkene sikrer at en blok med 40 cm. giver u-værdi 0,11. Systemets materialer tager ikke skade af fugt og er modstandsdygtig overfor råd og svamp.

Med ISOBYG kan du opføre lavenergi bygninger i den bedste kvalitet, hvad enten du skal bygge i et plan eller mange etager. Selvom kvaliteten er i top, er prisen ikke højere end andre måde at bygge på, men du sikrer dig en væg som er højt isoleret i uorganiske materialer. Og for mange er det muligt at spare penge på væggen samtidig med at man får den bedste lav-energi i høj kvalitet.

ISOBYG har to byggesystemer hvor det ene afsluttes med 55 mm EPS indvendig og 2 lag gips. ISOBYG REFORM afsluttes indvendig med rå beton, og skal sluttelig kun spart les/pudses. ISOBYG er et glimrende alternativ til gasbeton, træ, og mursten, og egner sig til alle som ønsker god kvalitet i sit byggeri til den rigtige pris.

ISOBYG BYGGESYSTEM BETONVÆGGE

ISOBYG er en blivende støbeforskalling med udvendig isolering i høj effektiv klasse 31 isolering. Blokkene stables og fyldes med beton i. Systemet findes i to varianter.

ISOBYG systemet med 55 mm. EPS indvendig. Blokkene findes i mange tykkelser og bedste udgave er 45 cm. blokken med u-værdi 0,096.

REFORM INDVENDIG BETON

Ved ISOBYG REFORM er alt isoleringen udvendig, og indvendig fjernes den specialt tilpassede støbeplade, så væggen afsluttes med en rå beton overflade, som efter følgende kan spartles. Forskellen på de to systemer er alt overvejende den indvendige finish, hvor REFORM systemet giver mulighed for løbende at trække indvendige installati oner, samt en nemmere indvendig finish med kun spartling. Denne løsning vælges ofte da mange gerne vil have beton indvendig og slippe for at montere 2 lag gips indvendig.

ARTIKEL – BYGGESYSTEMER – ISOBYG 110 | BOZEL

DERFOR BYGGER BOZEL LIVING MED ISOBYG BYGGESYSTEM

HURTIG OPFØRELSE

Systemet består i alt sin enkelthed af store EPS blokke, som sættes sammen ligesom legoklodser. Normalt opføres en etage på 1 uge. Blokkene måler 1,2×0,3 meter, og stables let oven på hinanden

U-VÆRDI 0,096. Effektiv klasse 31 isolering gør du kan få u-værdi på 0,096 med en 45 cm. blok og 0,12 med 41 cm. REFORM væg. Væggene er pakket ind i isolering udvendig, og dermed undgås kuldebroer.

INGEN RÅD OG SVAMP

ISOBYG opføres med uorganiske materialer som Beton og EPS, og råd og svamp er derfor ingen problem. Derfor kan du bygge året rundt uden afdækning, og der er ingen behov for dampspærre.

STOR STYRKE = HJØRNE VINDUER

ISOBYG blokkene fyldes med beton. Over vinduerne armeres typisk med Y12 eller Y16. Derfor er det muligt let og billigt at bygge hjørne vinduer uden søjler i hjørnet

STOR STYRKE = STORE SPÆND

Over vinduerne bliver der automatisk en støbt overligger som let spænder 5 meter. Store vinduespænd er således billige og lette alt lave.

STOR STYRKE = MANGE ETAGER

Betonen tykkelse kan fås i flere tykkelser, og systemet kan bruges til alt fra 1 til 10 plan. Ovenstående viser 6 etagers byggeri inkl. kælder med ISOBYG reform

FACADE PUDS I MANGE FARVER Mange vælger at få deres ISOBYG hus i hvid. Men farven vælger du naturligvis selv.

FACADE MED MURSTEN Naturligvis kan ISOBYG systemet kombineres med en facademur i mursten? Murbinderne monteres let inden der støbes

FACADE MED SKIFFER ELLER TRÆ

En facade med skiffer eller træ er også let at montere på ISOBYG systemet. Således er der mulighed for at opnå netop det facade udtryk, du ønsker.

KVALITETS BYGGERI TIL YDERVÆGGE

En ydervæg i beton og uorganisk isolering er klart det bedste valg til et moderne lavenergi hus. Ingen kuldebroer, ingen risiko for råd og svamp eller fugt i konstruktionen. ISOBYG er nemt at bygge med for enhver håndværker såvel som selvbygger. Med ISOBYG byggesystemer har du fremtidssikret værdien af dit byggeri.

ARTIKEL – BYGGESYSTEMER – ISOBYG BOZEL | 111

NYE MÅDER AT UDTÆNKE OMRÅDEPLANLÆGNING

Home City, Home Resort, Hometel og Homewell

BOZELs Home-koncepter er vores måder at tænke anderledes om hjem, bolig og fritid. Det kan være alt fra det store byfællesskab til en lille campingplads i bagha ven. I de store byfællesskaber handler det om at skabe et lille lokalsamfund, som er bundet sammen omkring de fællesarealer og aktiviteter som området lægger op til. På den lille have glamping-plads handler det mere om at sikre at man har et sted hvor der er plads og ro til afslapning inden for rækkevidde.

ARTIKEL – OMRÅDEPLANLÆGNING
114 | BOZEL
Bozel Livings Homekoncepter

HOME CITY

– TOMORROWS CITY

Home city en ny måde at bo, leve og dele på. Home City er BOZELs nye måde at se en by på, den har vi udviklet på baggrund af et stigende ønske om at bo anderledes, ikke alt skal i fremtiden være 700 kvm. parcelgrund hvor der må bygges 30%. BOZEL bryder også her grænserne for nytænkning.

BOZEL fremtidens by, er en helt ny måde at bo og leve på, vi skaber unikke boliger der holder i flere generationer fra 0-100+ år, HOME CITY, fællesskabet der samler livet i en sund og god måde at bo på.

Et naturligt liv hele vejen rundt, fra nyfødt til friplejehjemmet, alt samlet omkring et skønt grønt boligområde. Der er huse med egen energiforsyning,

huse med rum til kærlighed og livskvalitet, huse med livet – hele livet. Fællesskab, men alligevel alene hjemme når man vil være alene.

Home City med den totale energi forsyning og livskvalitet, som skaber et langt liv.

Med vores samarbejdspartnere har vi i dag en komplet energi model der sikrer den totale forsyning fra fælles solcelleanlæg over store batterier, der både forsyner husene med strøm, men ikke mindst forsyner den fælles varme pumpe med strøm, hele BOZELs Home City vil være selvforsynende.

Et friplejehjem, som er bygget ind i Home City og derfor er en del af et levende lokalsamfund. Samtidig er bedstemor altid lige i nærheden, så børn og børnebørn kan besøge hende, eller invitere hende på aftensmad.

Vi tror på at følelsen af fællesskab er vigtig for trivsel, men at det er vigtigt ikke kun at omgive de ældre med andre ældre, så de ikke føler sig sat til side. Naturligvis har friplejehjemmet også den fulde service, så de ældre bliver respektfuldt behandlet og får den omsorg de behøver.

HOME RESORT

Home Resort er et koncept vi har udviklet til at være en helt ny måde at bo i et fællesskab på, uanset om du er ung, en familie eller senior, vil du her opleve en ny måde at bo på. Det er BOZELs Home Resort.Det først projekt “Gudenåparken” I Tørring, lidt vest for Horsens præsenterer vi, i samarbejde med en bygherre, i oktober. Her vil blive bygget 70 huse af forskellige størrelser og typer, alle sammen samlet

ARTIKEL – OMRÅDEPLANLÆGNING BOZEL | 115

om et stort resort med multihal, fælleshus, sø strand og skov. Alt hvad hjertet kan begære for at leve livet med mottoet: “Lev og leg livet let”. Læs mere om Gudenåparken senere i magasinet.

HOMEWELL

Homewell er nerven i vores Home City og Home Resort projekter. Her vil Homewell være samlingspunk tet for bymiljøet, en kæmpe villa der skyder sig op midt i området og byder på lejligheder til mange. Denne store villa vil fungere som hotel til byens udefra kom mende gæster, et lille lokalt shoppingsted, og en villa til at huse forpagter parret som tager sig af det hele.

Bygningen vil også have en fællessal, fælles køkken, fungere som fælles ophold og fælles shopping. Her kan holdes fest, laves mad til mange gæster, som overnatter i hotellet. Home Citys forpagterpar, som bor i villaen, lever og arbejder i et hus med alt hvad de skal bruge, og driver et boutique hotel og boutique shopping, hvor du kan komme og prøve varer, selvføl gelig med ekspedition som i den mest eksklusive butik Gudenåparkens fælleshus er et godt eksempel på Homewell idéen. Læs mere om Gudenåparken bagerst i magasinet

ARTIKEL – OMRÅDEPLANLÆGNING
116 | BOZEL

BYGGE GUIDE

Oversigt over Bozel Livings samarbejds partnere

EGHOLMPARK A/S

Klima, økonomi og tid med familien. Fremtidens beboelse kræver nytænk ning og innovation.

MIDDELFART SPAREKASSE

Omtale am evelit estisit et aut auditae rest prae illabor iaerfera cone dolo te sapiet quo vel moluptios accupta sit www.midspar.dk

TOTALKREDIT

Hos Totalkredit tror vi på, at den bedste rådgivning er den, du får af din lokale rådgiver, der kender dig bedst. www.totalkredit.dk

EDC

Hos EDC har vi mere end 50 års erfaring med bolighandel, og vi gør os umage hver eneste gang www.edc.dk

DANBOX

Helårshuse, Fritidshuse og Erhvervs byggeri. Enkelt, funktionelt og arkitekt tegnet, helt uden byggerod. danbox-living.com

DANISH CUBEHOUSE

Udført i bedste danske kvalitet og design er Danish Cubehouse et attrak tivt alternativ til et traditionelt anneks. danishcubehouse.dk

BOZEL | 117

SKAB DEN 5. ÅRSTID

Giv huset flere lyse og varme timer med rum i glas. Du kan for eksempel få et hus uden om huset eller en have under tag. drivadan.dk

HVERDAGENS LYSE RUM

Fordyb dig i årets farver. Fortab dig i nærværet af familie og venner. Dyrk det gode udeliv uanset årstid

www.vica.dk

BÆREDYGTIGHED I BYGGERIET

I ROCKWOOL har vi stor fokus på bæredygtighed, og vi arbejder løbende på at optimere vores produktion og produkter, så de kan bidrage positivt til en mere bæredygtig byggebranche.

Kontaktinfo · website

INDRETNING UDE ELLER INDE

Vi har den flotteste solafskærmning i høj kvalitet og smart design. Til vinduer, udearealer og terrasser. moogio.dk

HARMONY IN HEAT AND LIGHT

SOLAMAGIC supplies heat and improves quality of life in many outdoor and indoor areas.

www.solamagic.com

VI KLARER SKÆRENE

Vi fremstiller og svejser stålkonstrukti oner, facader, trapper, gelændere og altaner i stål. arnborgkleinsmedie.dk

118 | BOZEL

A BUSINESS BUILT ON AIR

Lav fundering til såvel let som tungt byggeri, lavenergibyggeri og fritidshuse.

www.sundolitt.com

LAVENERGI BYGGESYSTEM

Med Isobyg opføres lavenergibygninger i høj kvalitet. Systemet er modstands dygtigt overfor råd, svamp og fugt. isobyg.dk

GODE LØSNINGER I DIT BYGGERI

Vi producerer producerer og leverer træbasserede bygningselementer til ethvert byggeri. Elementer fra Roust Element er din sikkerhed for gode løsninger i dit byggeri, der er fremstillet i bæredygtige materialer efter dine behov. roustelement.dk

LOKAL FORANKRING

Troværdig og seriøs samarbejdspartner for vores professionelle kunder. Vi er storleverandør til private i hele landet davidsen.dk

AKUSTIKLOFTER TIL ALLE BEHOV

Vores lofter reflekterer dagslyset, modstår fugt, afviser bakterier og øger den visuelle komfort. rockfon.com

EN BÆREDYGTIG LØSNING

Hos Troldtekt A/S mener vi, at akustisk komfort og sundt indeklima er centrale elementer i det gode byggeri. troldtekt.dk

BOZEL | 119
DAVIDSEN

LAGRING AF GRØN ENERGI

Vi gør solenergi til en lysende forret ning ved at lagre din solenergi så du kan bruge den efter behov. www.visblue.dk

RISSKOV TEKNIK OG SOLAR

Skift til solenergi i dag, og begynd at spare penge fra dag 1.

www.risskovteknik.dk

GEBERIT SKABER LIVSKVALITET

VI skaber dit nye badeværelse baseret på miljøvenlige, ressourcebesparende og holdbare produkter og løsninger, der fokuserer på grøn bebyggelse, samt produktionsprocesser, der minimerer vand og energiomkostninger. www.geberit.dk

IKM

Effektiv og behagelig opvarmning kombineret med et godt indeklima baseret på frisk udeluft. www.ikm.dk

VERDENS ENESTE CIRKULÆRE BRUSESYSTEM

Vi har taget vand for givet for længe. Det er tid til at bruge det smartere. orbital-systems.com

TIMELESS, DURABLE

Water and how people experience it is the essence of VOLA, shaping how water is used through design. dk.vola.com

120 | BOZEL

ALT TIL BADEVÆRELSET

SPA Kompagniet sælger spabade til inde- og udebrug, samt udstyr til badeværelset og wellness.

www.spakompagniet.dk

MANGLER DU INSPIRATION?

SG Armaturen udvikler og designer kvalitetsbelysning og tilhørende udstyr til både bolig- og erhvervsbrug.

www.sg-as.com

KVALITETSVINDUER AF ALLE SLAGS

Skal vi udvikle arkitekturen sammen med dig?

www.kronevinduer.dk

REGNVAND TIL TOILETSKYL, HAVEVANDING OG TØJVASK

Vi arbejder for at udbrede kendskabet til genbrug af regnvand. Vi ser det som en af en de enkle metoder til at skabe mere bæredygtigt byggeri, det kan ikke være mere simpelt end at genbruge regnvand.

www.regnvandstanken.dk

BASERET PÅ EN LANG TRADITION

LIGHT-POINT producerer innovative belysningsprodukter af overlegen kvalitet og godt håndværk. light-point.com

ET IKKE HELT ALMINDELIGT VINDUE

Living Better dækker hele behovet for ventilation, varme og varmt brugsvand i ét bæredygtigt system. livingbetter.dk

VINDUER FOR LIVET

72

De rette vinduer og døre betyder særligt noget for udtrykket på din bolig, indeklimaet og varmeforbruget velfac.dk

UDVIKLET I STIV KULING FRA VEST

Derfor har vores vinduer en epokegø rende karm, hvor karmfalsen hele vejen rundt er fuldstøbt i termisk PUR. idealcombi.dk

Spørg efter vores FSC -certificerede produkter. VELFAC Tlf. 70 110 200 projektsalg@VELFAC.dk www.VELFAC.dk Besøg vores udstilling VELFAC VinduesHuset på en af følgende adresser: Islevdalvej 98 2610 Rødovre Vesterled 8 6950 Ringkøbing Bygholm Søpark 23 8700 Horsens 04.002-11.21 © 2022 DOVISTA A/S VELFAC og VELFAC VinduesHuset er registrerede varemærker brugt under licens DOVISTA A/S, CVR-nr. 21 14 75 83. HELO et varemærke tilhørende VKR Holding A/S. Der tages forbehold for trykfejl. Ret til tekniske ændringer og ændringer sortimentet forbeholdes. BOZEL | 121

ÅBNER OP TIL 90% AF BREDDEN

Lacuna har fokus på høj isoleringsevne, tæthed og sikkerhed, samt design og kvalitet.

lacunaofdenmark.com

DET PERFEKTE MATERIALE

Cosentino tilbyder ultrakompakt Dekton af ubestridelig skønhed med unikke egenskaber.

www.cosentino.com

BURNTWOOD

Smukke facader af bæredygtigt, overfladebrændt træ lavet efter over 1000 år gamle metoder.

www.burntwood.dk

FACADER OG GULVE INDE OG UDE

Besøg os i vores store showroom i Hvidovre og se eksempler på overfla der, farver og strukturer. www.sto.dk

KREATIVE FACADER

Flydende konturer? Tjek. Skarpkantet minimalisme? Tjek. Hvis du drømmer om det, kan vi få det til at ske. www.rockpanel.dk

FORMAT C

DIN LOKALE BLIKKENSLAGER

Vi kan hjælpe dig med at finde den facadebeklædning, der opfylder dine drømme og behov www.kbzinc.com

KOMPROMENT TAG- OG FACADELØSNINGER

Miljøæstetiske løsninger i bæredygtige materialer komproment.dk

RÅDGIVNING TIL BRUG AF TRÆ

Lister og listebeklædninger, vægbe klædninger, massive gulve, trappetrin, håndlister og borde med mere. dhs.as

SKABER, FORBINDER & ÅBNER RUM

Uanset hvilken beklædning du er på udkig efter, så har vi et produkt, der passer til dit projekt. www.dolle.dk

122 | BOZEL

TAG OS PÅ VÆRDI

Hyggeligt, stilfuldt, funktionelt. Vi har det rette gulv til din bolig. Tag naturlig hed af højeste kvalitet ind i dit liv. www.haro.com

EN VERDEN AF MÆRKEVARER

Stort udvalg af trægulve. Mange mærker, mange sorter. Trægulv til mange formål. traegulvcentret.dk

GRØNT VALG AF UDVENDIGE DØRE

Indgangsdøren er det første du møder når du kommer hjem, og det sidste du ser, når du forlader huset. Hos swedoor finder du et stort udvalg af døre til alle formål. swedoor.dk

BENNY’S FLISEIMPORT

Vi har i dag agentur for nogle af de mest moderne og inspirerende flisefa brikker fra Italien og Tyskland. www.flisebenny.dk

SMUKKE BETONOVERFLADER TIL HELE BOLIGEN

Conteco gør det muligt for amatører og professionelle at skabe unikke beto noverflader i alle boligens rum. Conteco sikrer høj kvalitet og et veldokumenteret produkt, der som det eneste på markedet er godkendt til brug i vådrum. conteco.dk

Esagona 25,4x29,4: Bianco Playa, Azzurro Mare, Turchese Abbamar, Giada, Acqua Mosaico Esagona Azzurro Mare 27x27 8
BOZEL | 123

INNOVATIVT DANSK DESIGN I ALLE PRISKLASSER

Vores tilgang til og fokus på design er en af grundstenen i vores Svane DNA, og derfor designbeskytter vi flere af vores kerneprodukter. Du finder altid unikke og innovative løsninger til hele boligen hos os.

www.svane.com

PEJSE TIL ENHVER LEJLIGHED

Living Flames tilbyder pejseløsninger med et stort fokus på kvalitet, design og service inden for gas, hybrid og el.

livingflames.dk

BOYE INVENTAR

Moderne snedkervirksomhed. Vi fremstiller standard- og unikaprodukter til detail- og byggebranchen.

www.boyeinventar.dk

UNIK KVALITETSSIKRING

Vores sortiment af vandhaner kan levere både kogende vand, isvand og danskvand direkte fra hanen. akvatur.dk

DESIGN, QUALITY AND INNOVATION

We produce wall-beds and made-to-measure wardrobes jotajotape.com

EN PORT FOR LIVET

Hörmann udvikler, producerer og installerer individuelt tilpassede døre og garageporte af høj kvalitet. hoermann.dk

DESIGNER BADRUMSMØBLER

Stort udvalg af stilrene designermøbler til dit badeværelse. Se vores kataloger online eller kom forbi vores showroom.

copenhagenbath.com

DESIGNLIVING.DK

Bredt udvalg af designprodukter til din have. Når vi udvælger produkterne, har vi den moderne dansker i sinde. designliving.dk

E L E M E N T S You will find a long lifespan in the quality of the materials surrounding you and a feeling of pure satisfaction will start your day—every day TROMSØ BATHTUB Matt whit Acovi 48/ø135 23 TIMEFOR YOU COPENHAGENBATH.COM
124 | BOZEL

Ubestrideligt skønne facader af ultrakompakt Dekton

Moderne snedkerinventar

Design, Quality and

Innovation
produce wall-beds and made-to-measure wardrobes
We

GUDENÅPARKEN

TØRRING

Bozel Living.com
GUDENÅPARKEN · vinter 2022
beliggenhe d · Bo tæt på by og skov · Huse og områder · Fælleshuset · Strand, sø, s kov og park · Stay home camping i skoven · Sport og baner · Handel og køl · Grønne løsninger i Egholm Park · Ejendomsmæglere
Central
Forsidefoto: Hedensted Kommune Lev, leg og gør livet let GUDENÅPARKEN Brian Christiansen BOZEL LIVING Frank Petersen, Direktør +45 29 93 58 02 Frank@bozelliving.com www.bozelliving.com 2 | Gudenåparken

Gudenåparken er det smukke pilotprojekt for vores Home Resort koncept, ført ud i livet lige her i det midtjyske landskab. Man kan næsten mærke idyllen allerede. Gudenåparken ligger både praktisk nemt og naturligt perfekt. Her vil vi skabe rammerne for et fællesskabsbaseret mikrosamfund.

Gudenåparken ligger i god pendlerafstand fra mange arbejdspladser, og er omringet af den smuk ke midtjyske natur, med Gudenåen lige i baghaven.

Her kan I leve og lege, gøre livet let

Gudenåparken - indhold 4

BRIANS VISION 6

LEV OG LEG LIVET LET

CENTRAL BELIGGENHED I MIDTJYLLAND 10

BO TÆT PÅ BY, SKOV OG NATUR

VELKOMMEN TIL GUDENÅPARKEN

BOZEL - ZERO ENERGY LIVING 18 · HUSE OG OMRÅDEROVERSIGTSKORT OVER GUDENÅPARKEN

FÆLLESHUSET

22 · PARKEN, BEPLANTNINGEN, TORVET

· FITNESS & TRÆNING 26

KREATIV HUSET

VÆRKSTEDET

TIL KAMP MOD MADSPILD

SKOVEN & SUMPEN

· CHRISTINAS LUND

· BADESTRAND OG -SØ 34

BOLIGOMRÅDER OG HUSE I GUDENÅPARKEN 36 · ÅHUSENE

38 · SØ VILLA 40 · RÆKKEHUSENE 42 · SØHUSENE 44 · TINYHOUSES 46 · SØ VILLA ØST 48 · GÅRDHAVEHUSE 50 · ENERGI OG DESIGN 52 · FACADEBEKLÆDNING 53 · TAG 54 · VINDUER OG DØRE 55 · UDTRYK OG DESIGN 56 · BOZEL LIVING

·
·
8 ·
·
12 ·
14 ·
20 ·
24
·
27 ·
28 ·
28 ·
30
32
·
Gudenåparken | 3

BRIANS VISION

Fremtidens beboelse kræver nytænk ning og innovation. Hvis I oven i hatten tænker klima, økonomi og mest af alt mere tid med familien ind i ligningen, har I et godt bud på, hvordan det optimale hjem ser ud anno 2021, hvor bæredygtighed er et gennem gående tema. Med boligområdet Gudenåparken i Tørring har I et bære dygtigt boligområde, hvor indehaver af CoastZone Brian Christiansen tænker stort og fremadrettet. For ham betyder bæredygtighed alt, men kun

når det giver mening, og specielt bæredygtighed i livet betyder meget for ham. Initiativer som smart-teknologi i hjemmet, leveringsaftaler med de lokale dagligvarebutikker og optimal udnyttelse af energi og varme, er blot nogle af de ting, der er integreret i Gudenåparken. Gennem en række forskellige initiativer, der giver mening for parken, er den med til at sende et klart signal om at aftrykket på miljøet og klimaet skal tages seriøst.

4 | Gudenåparken SPECIALTILLÆG – GUDENÅPARKEN

GRØN OG PERSONLIG ENERGI

Hos Gudenåparken er det ikke kun den grønne energi, der er i fokus. Det er også den personlige energi, hvor jeres hjem og boligområde er med til at frigøre mere energi og tid, der tilsammen gør parken til et unikt og innoverende sted at bo. Med Brian Christiansens vision for parken, ”Lev og leg livet let”, skal familien og børnenes leg styrkes og fremmes.

Der er rig mulighed for at boltre sig i parkens skov, på bålpladsen og træningsområde og ikke mindst slænge sig på badestranden, og I er ikke længere væk fra jeres hus, end I kan se til det. Alligevel får I følelsen af friluftsliv og åben himmel, når der leges på tarzanbanen eller der laves mad over åben ild. Der skal være plads til samvær og afslapning, selv i en travl hverdag, så parkens beboere kan med lethed tilgå både urørt natur, gode fritidsaktiviteter og ikke mindst motionsmu ligheder, alt sammen indenfor de trygge rammer i Gudenåparken.

FÆLLESSKABETS CENTRALE ROLLE

Fællesskabet har en central rolle at spille for Gudenåparken. Med et væld af aktiviteter og fællesarealer tilgængelig for alle parkens beboere, kan I både bruge den ekstra tid sammen med familien og sammen med jeres naboer, for pasning af fællesområder og fælleshus tager parkens vicevært kyndig hånd om. Som Brian

Christiansen fremhæver, er dette i høj grad med til at frigøre mere tid til familien og naboerne, så I i stedet for at bruge tiden på at klippe hæk eller slå en alt for stor græsplæne, kan bruge tiden ved badesøen, i Kreativ huset, i fitness eller ved bålstedet, hvor I sammen kan nyde et glas vin, mens børnene leger i Skoven, helt fri for bekymrin ger om at hækken ikke er klippet. Fælleskøkkenet i Fælleshuset skal også fremhæves her, da bebo erne her har mulighed for at være sammen om at lave mad til fællesspisning.

I det moderne køkken er der plads til at I kan udfolde jeres kulinariske kundskaber i fællesskab, og på den måde bruge meningsfuld tid med hinanden. Tid til at lege og leve.

FREMTIDENS BOLIGOMRÅDE

Gudenåparken er et bud på fremtidens boligom råde, hvor I får mere for meget mindre, og I får ovenikøbet endnu mere tid sammen med familien og det der virkelig betyder noget.

Med energi for livet, et velfunderet fælles skab og fokus på et bæredygtigt hjem, taler Gudenåparken til dem der tænker på fremtiden; en fremtid hvor den personlige energi harmonerer med bæredygtighed, og hvor fællesskab, leg og afslapning bliver centrale elementer i hverdagen. Denne værdi lægger Brian Christiansen selv stor vægt på, og han og familien har allerede lagt beslag på en byggegrund i det nye boligområde.

Gudenåparken | 5 SPECIALTILLÆG – GUDENÅPARKEN

LEV OG LEG

Gør livet let

Gudenåparken er stedet hvor husdrømmen bliver til virkelighed, hvor der er plads og tid til at leve, uden stress i hverdag og weekend fordi huset skal males eller hækken skal klippes. Det har været vores mission med skabelsen af Gudenåparken – en ny måde at bo og leve på, hvor I kan bruge tid på lige netop det, I elsker. Helt enkelt: Lev og leg livet let!

Her er der tid til en dejlig sommerdag i haven med afslapning og livsglæde, hvor børnene spiller bold i haven eller i parken. Familie og venner kan bruge en lys sommeraf ten ved søen, omkring et bålfad, og nyde snobrød eller et køligt glas rosé. Haven og fællesarealerne bliver passet og plejet af områdets gartnerteam. Det gør jeres tid til fritid, som I kan bruge på det, I vil.

Områdets huse er designet på baggrund af principper om lav vedligeholdelse, og derfor kan I bruge jeres tid på familie og venner. Gudenåparken er et særligt fællesskab, hvor der er plads til folk fra alle stadier i livet – fra den nystiftede familie, som vil have et godt sted for børnene at vokse op, til forældreparret der har set børnene flyve fra reden, og nu vil have et sted, der passer til deres egne behov.

6 | Gudenåparken SPECIALTILLÆG – GUDENÅPARKEN

Vores mission med skabelsen af Gudenåparken har været, at skabe en ny måde at bo og leve på - en som giver tid og plads til at lege

” Gudenåparken | 7 SPECIALTILLÆG – GUDENÅPARKEN
Central
i Midtjylland 20 KM 35 KM 35 KM 70 KM 60 KM TØRRING 8 | Gudenåparken
beliggenhed

PENDLERAFSTANDE MED MANGE MULIGHEDER

Med motorvejen lige til Tørring er byen placeret centralt i forhold til et væld af arbejdspladser. På blot ½ times kørsel når I byer som Silkeborg, Herning, Skanderborg, Fredericia, Kolding, Billund og Middelfart, på kun 40 minutter Aarhus, og på 1 time Odense og Esbjerg. Med denne afstand har I adgang til arbejdspladser i flere for skellige brancher, ligesom store globale virksomheder som LEGO, Siemens og Bestseller også kan nås på denne tid. Hvis I vil helt til hovedstaden, er I på Rådhuspladsen på 2 timer og 15 minut ter, så storbylivet eller den forlængede weekend er aldrig længere væk, end I kan køre til det på overskuelig tid.

Kortet viser ca. afstande fra centrum af Tørring til centrum af de pågældende byer.

20
KM 25 KM 35 KM 65 KM
Gudenåparken | 9

CYKELAFSTAND FRA GUDENÅPARKEN TIL:

• Daginstitution – 1,4 km

• Skole – 1,3 km

• Gymnasium – 1,5 km

• Svømmehal – 1,2 km

• Fitness – 1,2 km

• Bibliotek – 1,2 km

• SuperBrugsen – 1,8 km

• Netto – 1,2 km

• Gudenåen – 50 m

• Åens udspring – 8,2 km

• Camping – 1,4 km

Bo tæt på by, skov og natur

Gudenåparken ligger ved Gudenåen i et fantastisk område med urørt natur i baghaven. Der er let adgang til alt man kunne tænke sig. Boligområdet ligger lige op af Tørring by, forbundet direkte med cykelsti og med korte afstande til hverdagens gøremål. I byen er der gode indkøbsmuligheder på torvet, som netop nu renoveres til et aktivt og levende samlingssted. Tørring byder på en komplet pakke af uddannelse, med kun 1300 meter til en velfungerende skole fra 0-10. klasse, en af de få skoler i landet, som tilbyder en musiktalent linje. I byen findes også en vuggestue,

et børnehus og Tørring gymnasium, som er præmieret for sit lærerengagement. Byen er derfor et oplagt sted for en børnefamilie at slå sig ned.

Tørring Idrætsforening tilbyder alle almindelige former for idræt for alle aldersgrupper, og nogle mere specifikke som løbeklubber, Crossfit og Triathlon klubben, som har en af Danmarks støwrste ungdomsafdelinger. Området omkring byen byder også på gode muligheder for aktivt udeliv, med afmærkede løbe- og vandreruter, åbent landskab og skove. I det lokale sportscenter Gudenåcentret findes et

væld af faciliteter til sport: En svømme hal, spinninglokaler, skydebaner, et fitnesscenter og endda en fysioterapik linik. I centret findes også et døgnåbent bibliotek og kontor til landbetjenten.

Butikkerne i Tørring garanterer gode muligheder for indkøb, og med det brede udvalg kan du finde alt hvad du skal bruge lokalt. Blandt byens butikker er den største SuperBrugsen, med en kæmpe delikatesse og en indbydende vinafdeling, alt sammen styret af en passioneret uddeler. Muligheden for dagligvarehandel er også styrket af de tre lavprisbutikker.

10 | Gudenåparken SPECIALTILLÆG – GUDENÅPARKEN

Haven og fællesarealerne bliver passet og plejet af områdets gartner team. Det gør jeres tid til fritid, som I kan bruge på det, I vil.

Gudenåparken | 11 SPECIALTILLÆG – GUDENÅPARKEN
12 | Gudenåparken SPECIALTILLÆG – GUDENÅPARKEN

Velkommen til Gudenåparken

Gudenåparken er til jer der søger en nem, spændende og bæredygtig bolig at bo i. Parken er skitseret som en moderne landsby, hvor boligerne ligger i små klynger omkring det centrale torv og hyggelige grønne haverum, som alt sammen er med til at skabe rammen om jeres fremtidige bolig, der gør livet lettere og enklere for jer. Med boligen følger muligheden for et fællesskab,

hvor I omgås og har glæde af hinanden i hverdagen, hvor omtanke og respekt for naturen er fælles værdier. Med Gudenåens udspring, en cen tralt placeret badesø og urørt skov lige i baghaven, er naturen allerede en inte greret og vigtig del af Gudenåparken. Alligevel vil vi med en række projekter gøre skoven til en endnu større del af området, som både skal fremme

områdets mange muligheder, men også fremme fællesskabsfølelsen og legen; alt sammen i en naturlig forlængelse af fællesområderne ved Fælleshuset. Så hvad end I er til indendørs eller uden dørs aktiviteter, skov eller strand, så har Gudenåparken et tilbud, som alle parkens beboere kan benytte sig af.

Gudenåparken | 13 SPECIALTILLÆG – GUDENÅPARKEN

Bozel - Zero energy living

Vi ved, hvordan fremtidens huse ser ud, og med den viden inviterer Bozel Living dig indenfor til fremtidens måde at bo på.

Det gør vi med vores nyskabende og energieffektive koncepthuse, som ikke bare er en arkitekttegnet fryd for øjet, men også huse som er både billige og behagelige at leve i. Vi skaber et unikt hjem til dig og din familie, hvor huslige bekymringer og problemer er fortid, men hvor der i stedet er plads til boligdrømme, fordybelse og en ny og bedre måde at leve på – lyder det som noget for jer?

For os handler det ikke kun om at bo godt, men også om at leve godt. Derfor taler vores nye projekt Gudenåparken ikke kun til jer, der vil bo i fremtidens huse, men også til jer som vil leve livet. Vi har gjort et stort stykke arbejde, for at gøre dit liv med et hus fra Bozel Living mere bæredygtigt – både for jer

men også for klimaet, så I i stedet kan fokusere på at nyde livet i fællesskab med familien og vennerne.

Forestil jer, at I kommer hjem fra arbejde. Det har været en hård dag, men hækken klipper ikke sig selv, og ukrudtet forsvinder heller ikke sådan bare. Men solen skinner alligevel fra en skyfri himmel, og I vil måske mest af alt helst sidde på terrassen og nyde nærvær med familien, i stedet for at skulle i gang med endnu mere arbejde. Dette er I fri for med et koncepthus fra Bozel Living i Gudenåparken, for der klarer parkens gartnerteam skærene, mens I har travlt med at nyde livet og legen i de dejlige, naturskønne omgivelser.

Når familien skal slå sig ned, og virkelig føle at I har et hjem, skal det både have et personligt præg og tilpasses familiens drømme og krav. Sådan tænker Frank Petersen, som er manden bag Bozel Living og han ved

godt, hvad han snakker om. Han har et hav af ideer, som kan hjælpe ønskerne og drømmene godt på vej, og med de sirligt udvalgte byggesystemer i ryggen, er han selv i gang med at udleve sin drøm om at skabe det ideelle hjem til sine mange kunder.

Bozel Living

Bozel Living er stiftet af Frank Petersen og har eksisteret siden 2008. Vi har bygget 93 hjem, og tegnet 100-vis af spændende huse gennem 14 år.

I dag designer Bozel Living konceptuelle huse og bygger dem med nogle af Danmarks stærkeste totalentreprenører. Hos Bozel Living specialiserer vi os i nul-energi luksusboliger, der gør livet nemmere.

Når du kommer hjem i Gudenåparken, venter der ikke arbejde i haven. Det tager gartneren sig af. Du kan bare nyde livet på din terrasse. Hos Bozel Living speciali serer vi os i nul-energi luksusboliger, der gør livet nemmere.

14 | Gudenåparken SPECIALTILLÆG – GUDENÅPARKEN

HUSE TIL FREMTIDEN

Der er mange ting, man skal tage højde for, når man bygger huse. Det skal overholde lokalplanen, man skal bygge et ordentligt fundament, sørge for at det er isoleret, og så synes vi hos Bozel Living at man også skal tænke på klimaet og vores jord. Derfor har vi i hele vores byggekoncept indtænkt ideen om bæredygtige elementer; lige fra de materialer vi anvender, til forskellige produkter der genanvender og lagrer vand, varme og strøm. Det har vi bygget en hel livsstil op omkring, så man i alle aspekter af dagligdagen bruger vandet fra bruseren til flere formål, får skabt et bedre indeklima, og stræber efter at anvende mere grøn elektricitet. Når man så samtidig kan kombinere det med spændende og smarte byggeløsninger,

der skiller sig ud i bybilledet, så synes vi at et hus fra Bozel Living har rigtig mange fordele.

Vores lavenergihuse består af en række pro dukter fra velkendte producenter, der i sin helhed gør et hus fra Bozel Living til et grønt hus. Selve modulet er bygget op af vægsystemet Rockzero fra Rockwool, der både minimerer kuldebroer, holder på varmen, og er nemt at sætte sammen. Indvendigt har vi et væld af forskellige produkter, der har det til fælles at de gør kundens hverdag lidt mere grøn. F.eks. har vi både varmepumpen fra IKM og ventilationsvinduet fra Horngroup, der i fællesskab er med til at skabe det ideelle inde klima, så man med et hus fra Bozel Living ikke kun tænker på klimaets velvære, men også på sit eget. Alligevel skal klimaets ve og vel også fremhæves,

Gudenåparken | 15 SPECIALTILLÆG – GUDENÅPARKEN

og med VisBlue, der laver bæredygtige batterier, og Hydraloop, der genanvender vandet fra toilet og bruser, er det er stort skridt i den rigtige retning.

Vi bygger vores lavenergihuse med moduler. På den måde bliver byggeprocessen mere gnid ningsfri, og fordi de bliver fremstillet på fabrikker, får man hurtigere sat gang i byggeriet. På denne måde bliver det også nemmere at tilpasse det enkelte byggeri, så det passer til jeres ønsker, ligesom ekstrabyg nemt kan tilføjes. Fælles for hele modulhus-konceptet er derfor fleksibiliteten. Udover de mange muligheder for at tilbygge, kan det også nemt flyttes, og hvis man tilmed tilføjer nogle elementer fra Bozel Livings ADDONkoncept, så er det ikke længere kun huset, der er tilpasset dine ønsker, men derimod hele livsstilen vi gerne vil skabe omkring vores huse. Derfor kan vi både bygge småt og godt og stort og luksus – og alt derimellem, alt afhængigt af dine ønsker for fremtiden, uden at det kommer på bekostning af vores fokus på bæredygtighed.

Man er heller ikke begrænset, når man bygger med moduler, fordi selve modulerne også er lette

at bygge sammen. Så hvad end man ønsker sig ét enkelt modul på 60 kvm, eller man skal over i den helt anden ende med et på mere end 200 kvm, så kan man bygge til og fra, så det passer lige nøjagtigt til kundens ønsker. Alle færdiglavede moduler bliver løftet på plads med en kran, og kan lige sådan flyttes igen med en kran. Derfor er nedbrydning og at køre huse til deponering også fortid, og vi mener at måden man bygger frem tidens huse på, er bundet op på at man tænker fremtiden ind i byggeriet, så vi i fællesskab kan passe på vores jord og hjælpe klimaet på rette vej igen. Bozel Living bygger derfor ikke kun fremti dens hus baseret på design og teknik alene, men vi stræber også efter at forbinde den bæredygtige livsstil, samtidig med at det gode klima kommer på dagsorden. Lige såvel som vi skal bruge vores jord i mange år endnu, skal et hus fra Bozel Living også holde i mange generationer, og med denne helstøbte og bæredygtige løsning, mener vi at vi har et solidt fundament for at sige: hos Bozel Living bygger vi huse til fremtiden.

16 | Gudenåparken SPECIALTILLÆG – GUDENÅPARKEN
Du kan få mere for dine penge end du tror.

Sæt ord på jeres vildeste drøm. Giv los. Slip de kedelige tanker om, hvad der ikke kan lade sig gøre

DRØMMETYDER

Kreative tanker ud over det sædvanlige fra bozel.

Jo, Frank Petersen er besat. Og bosat. Efter 40 år med design og boligindretning er han stadig i gang fra kl. 6 om morgenen til sent om aftenen med at tegne og styre byggerier af drømmeboliger.

Hans redskab er den kreative proces, hvor fantasien får frit løb og overraskende meget kan lade sig gøre. At påstå man kan tyde folks drømme, kræver selvtillid. At ramme plet kræver erfaring. Den har Frank Petersen 40 år af. Erfaring er hans afsæt, når han bygger drømmehuse til sine kunder. De foreløbig over 80 Bozel Living-huse er alle endt med at se mere fantastiske ud, end ejerne drømte om kunne lade sig gøre, og udover de

færdigbyggede, har vi tegnet hundredvis af andre huse.

“Jeg spørger ind til kundernes dagligdag og hvilke behov, de har. Helt ned i detaljen som, hvordan vil I gerne spise aftensmad? Hvad laver I sammen i weekenden? Hvilket sted har I tænkt: Det her er det fedeste rum, jeg har været i. Beskriv det for mig. Sæt ord på jeres vildeste drøm. Giv los. Slip de kedelige tanker om, hvad der ikke kan lade sig gøre,” fortæller Frank Petersen entusiastisk. “Jeg tager kun derne på ordet. Slår streger på et stykke papir, mens de snakker. Som regel kan virkeligheden parres med fantasien, hvis man er kreativ, tænker grænseløst og kobler det højtsvævende med de givne rammer, byggegrundens udseende og selvfølgelig økonomi.”

” Gudenåparken | 17 SPECIALTILLÆG – GUDENÅPARKEN

Huse og områder

Gudenåparken er opdelt i syv områder, som hver har sin særlige karakter og historie. Fælles for alle områderne er Fælleshuset med plads til fælles aktiviteter, Skoven med plads til leg, Torvet med plads til samvær, Parken og selvfølgelig badestranden og -søen med plads til afslapning.

Der vil være en glidende overgang mellem alle områderne, hvilket skal være med til at sikre fællesskabsfø lelsen. Derfor fungerer alle fællesom råderne som et bindeled på tværs af parken, som både skal understøtte fællesskabet men også legen og hyggen med hinanden.

3
1. Åhusene 2. Sø Villa Vest 3. Rækkehusene 4. Søhusene 5. Tinyhouses 6. Sø Villa Øst 7. Gårdhavehusene FACILITETER 8. Badestrand 9. Badesø 10. Torvet 11. Park 12. Fælleshuset 13. Værksted 14. Kreativ huset 15. Fitness 16. Skoven 17. Tarzanbane 18. Sump 19. Christinas lund 20. Træning 14 15 16 17 18 19 18 | Gudenåparken SPECIALTILLÆG – GUDENÅPARKEN
BOLIGOMRÅDER
Kommende
1 2 4 5 7 12 11 9 6 8 10 13 15 20 Gudenåparken | 19 SPECIALTILLÆG – GUDENÅPARKEN
udstykning med 40 DOMEA udlejnings boliger, forventes færdigt 2023

Fælleshuset

FÆLLESHUSET: det store samlingspunkt for Gudenåparken. Ligesom de andre fælles faciliteter, ligger huset ved det centrale torv, og det er derfor altid oplagt at kigge forbi og få en snak. Fællesfunktionerne består af den store fællessal, caféområde, køkken, pejsestue, gæsteværelser, yogarum og overdækket terrasse.

Kort sagt: her er alt hvad parkens beboere skal bruge, for at kunne pleje fællesskabet. Her samles I i større eller mindre grupper, spiller spil, tager del i fælles maddage, eller simpelthen bare hænger ud, alt sammen med udsigt til natur, skov og sø. Med de enorme syd-nord-vendte glaspartier på begge sider af bygningen, er Fælleshuset en integreret del af hele parken, uden at det føles som om, den står i vejen. Her kigger I fra skovkanten, gennem fælles salen og hele vejen hen til søen på den anden side, hvor parken gemmer på endnu en perle til parkens beboere.

Kommende udstykning 40 DOMEA Kommende udstykning med 40 DOMEA udlejnings boliger, forventes ærdigt 2023
12 20 | Gudenåparken FÆLLES FACILITETER

FÆLLESHUSET

• Ca. 300 m2

• Lukket rum til kold opbevaring

• Overdækket terrasse samt åben deponering/varegård.

• Borde og stole til ca. 60 perso ner fast og ca. 80 ekstra

• Tilstødende lagerrum med plads til borde og stole.

• Toiletter til damer, herrer og handicap toilet.

• Industrikøkken: renoveret lokale med brugte hvidevarer, som er blevet udskiftet løbende

• Cafeområde med skabe og service til ca. 100 personer.

• Pejsestue med fx brændeovn eller biogasovn

• Loungeområde med plads til ca. 15 personer.

• 3 værelser, heraf 1 familievæ relse, inkl. 1 badeværelse og 2 toiletter.

Gudenåparken | 21 FÆLLES FACILITETER

Parken, beplantningen, torvet

Rundt om Fælleshuset og hen til søen ligger den fælles park. Som en del af de fælles rekreative områder, er der her åbent rum, så parkens beboere har rigeligt med plads til at udfolde både leg og samvær, samtidig med at det er ideelt som samlingssted. Her vil I f.eks. kunne sidde og nyde det dejlige sommervejr.

De grønne og unikke engarealer og regnvejrsbede, som er en del af parkens udformning, spiller en central rolle i hele Gudenåparkens fokus på bæredygtighed, klima og natur, samtidig med at det er en fryd for øjet. Ligesom de grønne områder er blevet tilpasset landskabet og målene med hele parken, er hvert af de forskellige boligområder ligeså tilpasset, så de gennem beplantningen også er med til at fortælle en unik historie, der skriver sig ind i historien om at være et bæredygtigt boligområde. Alt dette er med til at omkranse endnu et område, hvor fællesskab, samvær og hygge er nøgleord.

11

10

De grønne og unikke eng arealer og regnvejrsbede, som er en del af parkens udformning, spiller en central rolle i hele Gudenåparkens fokus på bæredygtighed, klima og natur.

Kommende udstykning 40 DOMEA Kommende udstykning
DOMEA udlejnings
forventes ærdigt 2023
med
boliger,
22 | Gudenåparken FÆLLES FACILITETER

TORVET:

• Fælles udesamlingsområde imellem søen i syd og fælleshuset.

• Indrettet med forskellige rum til forsamling, samt vilde bede og LAR bassin

• Amfiscene i græs ned mod søen med plads til ca. 250 personer.

TORVET

Som levn fra gokartbanen nord for Fælleshuset, der før lå på store dele af området, hvor Gudenåparken nu ligger, er der efterladt et stort stykke asfalt, som skal blive til parkens torv. Omkranset af park og unik beplantning, kan området i samspil med det store festtelt anvendes til en lang række fællesarrangementer som loppemarked, petanquespil eller blot endnu et samlingspunkt for parkens beboere, hvor der er plads til leg og afslapning. Her er I også tæt på alle fællesfunktioner, og I vil med lethed kunne mødes over en kop kaffe, slappe

af og få en sludder, når I har afsluttet træningen eller hentet dagligvarer fra kølerummet. Det er også her parkens amfiscene ligger som en integreret del af det eksisterende landskab. Samtidig med at I har udsigt over sydsiden af parkens sø, kan I virkelig mærke roen fra den, som I sidder nede i dette lille gemmested. Her vil I kunne lave skuespil eller afholde minikoncerter, alt mens solen spejler sig i søens blanke overflade.

Gudenåparken | 23 FÆLLES FACILITETER

Fitness & Træning

Er I til traditionelle motions- og træ ningsmetoder, så ligger Fitness mellem skoven og Fælleshuset. Her finder I redskaber som i ethvert andet moti onscenter, så I kan styrke jeres fysiske sundhed. Så hvad end I er til stejle bakker på cyklen, løb eller styrke træning, kan I her holde pulsen oppe og konditionen ved lige. I tråd med hele målet for Gudenåparken, er der store, sydvendte vinduer, så I, selvom I er indenfor, har frit udsyn til skovens herligheder, som måske kan være med til at give indtrykket af at I cykler og løber ude i det fri. Muligheden for at rykke ud under halvtaget er også til stede, så I stadigvæk får følelsen af at træne udenfor, selvom regnen står ned i stænger.

Kommende udstykning med DOMEA udlejnings boliger, forventes ærdigt 2023

15 20 24 | Gudenåparken FÆLLES FACILITETER

FITNESS LOKALE:

• 9 stationer nyt og moderne udstyr.

• Udetræningsområde på terrasse mod skoven og arealet i skoven til crossfit inkl. 8 stationer.

I forlængelse af fitnesslokalet er der et pedelkontor med div. værktøj og redskaber til vedligehold.

Som en sidste del af Skoven, er der den udendørs træning. Som en udendørs forlæn gelse af fitnessrummet har I her muligheden for at rykke træningen helt ud i skoven. Her er det jer selv, der skal agere vægt, og på bedste crossfit-manér skal I løfte, hæve og skubbe de simple træningsredskaber, alt mens I er ude under åben himmel og nyder lysets spil i trækro nerne. Vejret spiller her ingen rolle, og ligesom det er centralt for Sumpen, er det her også kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan de forskellige redskaber skal anvendes.

Gudenåparken | 25 FÆLLES FACILITETER

Kreativ huset

KREATIV HUSET:

• 1 keramikværksted med 2 drejeskiver og ovn til brænding, samt borde og reoler til værktøj og keramikting.

• 1 atelier med 2 staffelier og reol til div. malerting.

Kommende udstykning med DOMEA udlejnings boliger, forventes ærdigt 2023

14
26 | Gudenåparken FÆLLES FACILITETER

Værksteder

Driller cyklen, skal bilen have mere luft i dækkene? Så foregår det alt sammen i værkstedet. Hvad end I skal klare småreparationer eller vaske motor cyklen, scooteren eller cyklen, klares det alt sammen her. Ligesom Kreativ huset er tilgængeligt for alle parkens beboere, er Værkstedet det også. Med sin placering lige til vest for Fælleshuset, vil der helt naturligt komme til at være liv her. Hvis det kræver lidt ekstra hånd snilde, når cyklen skal vaskes eller bilen skal gennemgås på puslepladsen, er der her både plads til hjælp, gode råd og lidt dækspark.

VÆRKSTEDER

• 1 pusleplads til biler med div. værktøj, støvsuger, trykluft til at pleje bilen

• Reoler og værkstedsbord med div. værktøj.

• 1 værksted til cykler med 2 stk. cykelophæng samt værkstedsbord.

Kommende udstykning
40 DOMEA udlejnings
forventes ærdigt 2023
med
boliger,
14
Foto: Sten Rademaker / Unsplash
Gudenåparken | 27 FÆLLES FACILITETER

Sumpen & Skoven

Sumpen er for alvor her, fantasien får frie tøjler. Her bygger børnene huler og bygger videre på de allerede eksi sterende broer. De går på opdagelse omkring Sumpen. Måske opstår der en fortælling om trolde eller et sumpfolk, der plejede at bo der – kun fantasien sætter grænser. Hele Sumpen virker en smule forladt, og det er helt med vilje. I tråd med hele områdets urørte natur, indgår Sumpen som et centralt element, hvor naturen passer sig selv – ligesom børnenes leg også gør det her.

SKOVEN & SUMPEN

• Legeplads til mindre børn og 3-4 aktiviteter.

• Kreativlegepladsen ”Sumpen”, hvor der er 2 huler der kan bo sumptrolde i.

• Træningsområde med div. træningsaktiviteter

• Multibane til enten fodbold, håndbold, floorball eller basketball.

Kommende udstykning med DOMEA udlejnings boliger, forventes ærdigt 2023

16 18
28 | Gudenåparken FÆLLES FACILITETER

Med selve Skoven i den sydvestlige del af parken har I et stykke natur, som I kan kalde jeres eget, for det ligger lige i baghaven. Her kan I indånde den friske luft i en smuk natur, samtidig med at I er hjemme. I går så at sige ud i naturen, når I går hjem. I skoven er den urbane støj og larm erstattet af bækkens rislen og fuglenes kvidren. Her kan I udleve drømmen om det simple liv, som bestemt ikke skal forveksles med det pri mitive liv. Gennem en række forskellige områder placeret her, er der skabt plads til at familien har et sted at være, men vigtigst af alt, at børnene kan udfolde deres leg i et trygt og ordentligt miljø.

Gudenåparken | 29 FÆLLES FACILITETER

Christinas Lund

Christinas Lund er ”fælleshuset” under åben himmel. Med denne lejr er samværet med familien og fællesskabet med naboerne i højsædet. Lejren er opkaldt efter Christina, der har arbejdet hårdt på at realisere drømmen om Gudenåparken. Vi har valgt at opkalde Gudenåparkens lejr efter hende, da hendes samarbejde med kommunen, energi og dedikation har været med til at muliggøre hele projektet, og Christinas Lund skal derfor afspejle den styrke, som Christina besidder. Området er ikke det primitive spejderliv, men i stedet et robust udekøkken i jern, hvor I kan tilberede al slags mad over åben ild. Måske en fisk fanget i Gudenåen et lille stenkast væk, hvor I samtidig kan invitere jeres venner og naboer på et glas vin. Det vigtigste af alt er fællesskabet, og området gør det let at tage en aften ud af kalenderen og ind i skoven. Det er her snakken går, mens børnene leger i skoven. Ligesom jeres hus er lige i nærheden, er redska berne til at lave mad over bål også lige ved hånden. I skal blot koncentrere jer om at nyde livet og hinanden.

CHRISTINAS LUND

• ”Nak og æd” område

• Bålsteder,

• Køkkenhytte

• Udstyr til madlavning over bål, med tilhørende siddepladser på stubbe og bordbænkesæt.

Kommende udstykning med DOMEA udlejnings boliger, forventes ærdigt 2023

19
30 | Gudenåparken FÆLLES FACILITETER

“Nak og Æd” området er for dig der gerne vil nyde den lidt brændte smag af træ som sætter sig i maden når du tilbereder den over åben ild. Med Gudenåparkens udekøkkenredskaber kan du tilberede det meste af det du drømmer om.

Udekøkken i jern, hvor I kan tilberede al slags mad over åben ild eller i røgeovnen

Gudenåparken | 31 FÆLLES FACILITETER

Badestrand og -sø

Sidst, men ikke mindst, nærmest midt i hele Gudenåparken, ligger parkens charmerende åndehul: badesøen. Her har vi taget højde for de forskellige årstider der findes i landet, og gjort det til et centralt og attraktivt element, som beboere i alle aldre kan få glæde af. Søen er så ren at I kan bade i den, og med sin dybde på 120 cm kan I også sagtens svømme i den. Der er anlagt en decideret badestrand i nordenden, hvor fint strandsand og beachvolley går hånd i hånd, og lægger dermed ekstra tryk på det rekreative element, som parken også handler om. Beplantningen af dette område har taget inspiration fra det nordvestjyske klitlandskab, som kan give et tilflugts sted til fugle, samt et flot og afdæmpet farveudtryk.

Fordrer vejret ikke bikini og bade bukser, er der anlagt en sauna og et vildmarksbad, så tankerne bliver ledt hen på Finland. Men det er centralt i Jylland Gudenåparken ligger, og det ligger faktisk alt sammen lige midt i Gudenåparken. Tæt på natur og tæt på skov, uden I er alt for langt væk fra alle de andre ting, som også betyder noget for en.

Netop naturen skal være en del af dette område. Dette gøres ved at etablere en blomstereng rundt langs vandkanten, som giver farve, duft og øget biodiversitet, der tiltrækker insekter og fugle. Hvis der også plantes hvid hængepil, ved I for alvor, at I står ved en skovsø.

Kommende udstykning med 40 DOMEA udlejnings boliger, forventes færdigt 2023

Kommende udstykning med DOMEA udlejnings boliger, forventes ærdigt 2023
8 9
32 | Gudenåparken FÆLLES FACILITETER
Visualisering af strand og sø
Sauna og vildmarksbad STRANDEN • Strandområde ved søens nordende • Beachvolley • Vildmarksspa • Sauna Gudenåparken | 33 FÆLLES FACILITETER

Boligområder og huse

Gudenåparken er udlagt med syv områder, der hver har en særlig karakter og fremtoning. De individuelle ”kvarterer” er placeret omkring Fælleshuset, parken og søen. Bebyggelsens aktive centrum er Fælleshuset med festsal, café, køkken, pejsestue, yogarum og gæsteværelser. De øvrige aktivitetsrum er samlet syd for Fælleshuset. Gudenåparkens friarealer i Parken og Stranden ligger ved Badesøen og danner sammen med Skoven en zone af fællesfunktioner ned gennem området i nord-syd retningen, hvor områderne opdeler, samler og skaber specielle stemninger, ligesom ”kvartererne” er tilpasset de afveks lende landskabelige træk.

34 | Gudenåparken HUSE OG BYGGEGRUNDE

liciliti velles int optates vendiscid et esequam dolori conem iuntem aceperum fugitibus Accuptaquas corrovitatis sust fuga. Labor adiscil modis nis sincips untusant alique nimi, autem aut aut

Gudenåparken | 35 HUSE OG BYGGEGRUNDE

ÅHUSENE

Ved ankomsten på Gudenåparkens sydside ligger Alléen. Her bydes I velkommen af bøgetræer på begge sider af det flotte gadeforløb. Træerne vil med tiden samle og balancere de lidt større huse, der opføres i denne del af Parken. Husene kan bygges i to plan og få et flot kig mod syd til Egholm Mølle Sø.

Her har I mulighed for at skabe jeres helt egen ramme om tilværelsen med et designhus, hvor der er plads til alle drømmene. Husene designes ud fra jeres ønsker, så alle behov opfyldes. Store værelser, wellness-SPA atelier eller hjemmebiograf, slip fantasien løs og skab jeres drømmehus. Det bliver helt unikt med parkens fællesskab samt udsigt til skov, sø og selve Gudenåen.

8 byggegrunde

Byg op til 260 m2 i to etager

De fleste af grundene har lækker udsigt til Gudenåen

Kommende udstykning med 40 DOMEA udlejnings boliger, forventes færdigt 2023

1 36 | Gudenåparken HUSE OG BYGGEGRUNDE

Byggegrundene på ”Åhusene” giver mulighed for at drømme stort. Se mere på side 14-17

Gudenåparken | 37 HUSE OG BYGGEGRUNDE

SØ VILLA

VEST

Ved beliggende op til Parken og Badesøen finder i Søbrinken. De fleste af grundene har en lille privat strandbred ned til søen mod øst. Her er mulighed for at indrette en terrasse ned mod søen, så I kan nyde sollysets reflekser på vandet mens I nyder et glas vin. Husene kan udføres i ét og to plan, så de tilpasses præcist til jeres behov.

Søbrinken ligger perfekt placeret tæt på alle parkens fællesfunktioner; Fælleshuset, Parken, Skoven og Badestranden.

Kommende udstykning med 40 DOMEA udlejnings boliger, forventes færdigt 2023

7 byggegrunde

Byg op til 270 m2

Direkte adgang til søen

2 38 | Gudenåparken HUSE OG BYGGEGRUNDE

Byggegrundene på

”Søvilla vest” giver mulighed for at drømme stort. Se mere på side 14-17

Gudenåparken | 39 HUSE OG BYGGEGRUNDE

RÆKKEHUSENE

Langs Gudenåparkens vestside ligger Plantagen med dens grupper af frugttræer strøet ud på de grønne enge. Her bliver der bygget ca. 26 rækkehuse i et spændende design med materialer i bedste kvalitet. Plantagens beboere får nem adgang til Skoven, Søen og Fælleshuset med Parken. Samtidig er området placeret lidt væk fra aktiviteterne, så I på en gang har glæde af alle Gudenåparkens tilbud samtidig med at I kan få ro til at nyde naturen.

Kommende udstykning med 40 DOMEA udlejnings boliger, forventes færdigt 2023

28 nøgleklar rækkehuse

101 m2 bolig med 37 m2 carport og redskabsrum

3 40 | Gudenåparken HUSE OG BYGGEGRUNDE
Gudenåparken | 41 HUSE OG BYGGEGRUNDE

SØHUSENE

Længst mod nord ligger Skråningen med den flotte udsigt mod Badesøen, Parken og Fælleshuset. Her bygger vi 10 gårdhavehuse i et moderne nordisk design. Husene indrettes så de er perfekte til dem, der søger en nem ramme for livet nu og i fremtiden. I får en bolig med optimale pladsforhold til et par eller en lille familie. Køkken/alrum med spiseplads og opholdszone er designet med et skrånende loft, der skaber et flot rum med optimale lysforhold. Boligen samler sig om den praktiske gårdhave, der giver jer et solfyldt uderum beskyttet mod vind og indkig.

Skråningen og Æblehaven bygges og sælges som en andelsboligforening. Dermed får I den tryghed der ligger i en overskuelig økonomi og fælles aftaler for servicering og vedligehold.

9 nøglefærdige Søhuse med carport

120 m2 bolig med terrasse direkte ud til søen

Kommende udstykning med 40 DOMEA udlejnings boliger, forventes færdigt 2023

4 42 | Gudenåparken HUSE OG BYGGEGRUNDE
Nord facade Syd facade Vest facade Nordfacade 9293 6414 5586 6414 5586 6414 5586 6414 8793 4870 5130 3000 13000 3500 6000 5793 6414 5586 6414 5586 6414 5793 6000 3000 60500 60500 3000 5953 4047 13000 14.14 m² Soveværelse 15.79 m² Terrasse 10.16 m² Værelse 15.82 m² Soveværelse 16.40 m² Terrasse 16.46 m² Terrasse 15.79 m² Terrasse 15.52 m² Terrasse 15.78 m² Terrasse 10.06 m² Værelse 10.06 m² Værelse 8.60 m² Hal / trappe 16.72 m² Terrasse 10.31 m² Hal / trappe 8.54 m² Værelse 17.42 m² Soveværelse 4.69 m² Badeværelse 6.13 m² Badeværelse 2.96 m² Toilet 8.67 m² Hal / trappe 9.65 m² Værelse 9.13 m² Værelse 15.04 m² Soveværelse 4.82 m² Badeværelse 6.83 m² Værelse 12.88 m² Soveværelse 6.98 m² Hal / trappe 7.75 m² Værelse 5.27 m² Badeværelse 22.15 m² Terrasse 6.50 m² Værelse 6.98 m² Værelse 8.39 m² Hal / trappe 4.15 m² Badeværelse 2.96 m² Toilet 8.67 m² Hal trappe 9.65 m² Værelse 9.13 m² Værelse 15.46 m² Soveværelse 4.82 m² Badeværelse 2.96 m² Toilet 8.67 m² Hal trappe 9.65 m² Værelse 9.13 m² Værelse 15.04 m² Soveværelse 4.82 m² Badeværelse 2.96 m² Toilet 8.67 m² Hal / trappe 9.65 m² Værelse 9.13 m² Værelse 15.04 m² Soveværelse 4.82 m² Badeværelse 10.06 m² Værelse 10.06 m² Værelse 8.60 m² Hal trappe 17.42 m² Soveværelse 4.69 m² Badeværelse 18.14 m² Terrasse BP Nord Facade BP Syd facade BP Vest facade F F F Syd facade Vest facade Nordfacade 9707 5586 6414 5586 6414 5586 6414 5586 9207 5793 6414 5586 6414 5586 6414 5586 6414 5793 3000 551928057202805720280572028057202805720280572028057202805513 4047 5953 3000 4870 5130 3000 13000 13000 6207 3000 6.11 m² Bryggers 53.65 m² køkken alrum 40.61 m² køkken alrum 4.72 m² Badeværelse 6.69 m² Bryggers 4.98 m² Badeværelse 6.69 m² Bryggers 40.58 m² køkken alrum 42.80 m² køkken alrum 3.80 m² Bryggers 3.53 m² Toilet 42.93 m² køkken alrum 5.50 m² Bryggers 4.75 m² Badeværelse 5.50 m² Bryggers 40.27 m² køkken alrum 9.66 m² kontor 4.41 m² Badeværelse 6.69 m² Bryggers 40.58 m² køkken alrum 4.75 m² Badeværelse 6.69 m² Bryggers 40.58 m² køkken alrum 4.75 m² Badeværelse 3.53 m² Toilet 42.93 m² køkken alrum 5.50 m² Bryggers 5.23 m² Badeværelse BP Nord Facade BP Syd facade BP Vest facade Navn: Mål: Dato: Bautavej 1A 8210 Aarhus V +45 29 93 58 02 frank@bozel.dk Tegning: Tegn Nr: © copyright må kun kopires efter aftale med Bozel CVR: 36730536 bozelhouses.com bozelhouses Tegnet af: Adresse: KS: Papirstørrelse: A3 1 : 175 A.115 BP Ground floor xx.xx.xxxx Author Checker Underetage Overetage Gudenåparken | 43 HUSE OG BYGGEGRUNDE

TINYHOUSES

Længst mod nord ligger Skråningen med den flotte udsigt mod Badesøen, Parken og Fælleshuset. Her bygger vi 10 gårdhavehuse i et moderne nordisk design. Husene indrettes så de er perfekte til dem, der søger en nem ramme for livet nu og i fremtiden. I får en bolig med optimale pladsforhold til et par eller en lille familie. Køkken/alrum med spiseplads og opholdszone er designet med et skrånende loft, der skaber et flot rum med optimale lysforhold. Boligen samler sig om den praktiske gårdhave, der giver jer et solfyldt uderum beskyttet mod vind og indkig. Skråningen og Æblehaven bygges og sælges som en andelsboligforening. Dermed får I den tryghed der ligger i en overskuelig økonomi og fælles aftaler for servicering og vedligehold.

5 færdigbyggede 2-værelses tinyhouses - 74 eller 87 m2

Grunde fra 193 m2

Kommende udstykning med 40 DOMEA udlejnings boliger, forventes færdigt 2023

5 44 | Gudenåparken HUSE OG BYGGEGRUNDE
Gudenåparken | 45 HUSE OG BYGGEGRUNDE

SØ VILLA ØST

På østsiden af Badesøen ligger Søbredden, hvor der bliver plads til at bygge jeres drømmehus. I første parket ned til søen har vi syv parceller, hvor I kan bygge jeres perfekte sommerterrasse med kig til søen og sol fra morgen til aften. Husene kan udføres i ét eller to plan, så der er plads til alle jeres drømme. Søbredden ligger optimalt i Gudenåparken; tæt på Fælleshuset, Parken, Badesøen og den tilhørende strand.

8 byggegrunde, heraf 5 direkte ned til søen

Byg op til 270 m2 drømmehus

Hvordan skal din Sø Villa se ud? Måske et Bozel Living Split House beklædt med træ? Vend magasinet for at læse mere om vores Designhuse på side 48-49

Kommende udstykning med 40 DOMEA udlejnings boliger, forventes færdigt 2023

6 46 | Gudenåparken HUSE OG BYGGEGRUNDE

Skal der være Sø Villa, så lad der være Sø Villa! Gå hele vejen med et drømmehus designet efter dine ønsker. Vend magasinet for at læse mere om Bozel Living Signaturhuse på side 54-55

Bozel Living Flexhouse er modulopbyggede typehuse med karakter. Vend magasinet for at læse mere om vores Designhuse på side 48-49

Gudenåparken | 47 HUSE OG BYGGEGRUNDE

GÅRDHAVEHUSE

I gåafstand til Fælleshuset, Parken og Badesøen har vi placeret Æblehaven. Her bygger vi 10 gårdhavehuse i et moderne nordisk design. Husene indrettes så de er perfekte til dem, der søger en nem ramme for livet nu og i fremtiden. I får en bolig med optimale pladsfor hold til et par eller en lille familie. Køkken/alrum med spiseplads og opholdszone er designet med et skrående loft, der skaber et flot rum med optimale lysforhold. Boligen samler sig om den praktiske hårdhave, der giver jer et solfyldt uderum beskyttet mod vind og indkig.

Skråningen og Æblehaven bygges og sælges som en andelsboligforening. Dermed får I den tryghed der ligger i en overskuelig økonomi og fælles aftaler for servicering og vedligehold.

12 nøglefærdige Gårdhavehuse

110 m2 bolig med 2 terrasser og carport

Gårdhavehusene er i skrivende stund under opførsel. Derfor ser du på disse sider 3D-renderinger –visualiseringer af arkitektens vision. Billedet til venster viser et af de første færdigt byggede Gårdhavehuse i Gudenåparken. Se flere fotos på Bozelliving. com efterhånden som de kommer.

Kommende udstykning med 40 DOMEA udlejnings boliger, forventes færdigt 2023

7
48 | Gudenåparken HUSE OG BYGGEGRUNDE
Gudenåparken | 49 HUSE OG BYGGEGRUNDE

ENERGI OG DESIGN

Bozel Living har udviklet en række boliger, der passer til Gudenåparkens idegrundlag. Designet er moderne og spændende baseret på den nordiske tradition, hvor dagslyset og kontakten til naturen er i centrum. Vi har valgt byggesystemer, der sikrer et lavt energiforbrug, høj holdbarhed og optimal udnyttelse af arealerne. Det giver jer en fremtidssikret bolig med et godt indeklima og lavt energiforbrug. Boligernes materialer er alle valgt ud fra ønsket om at anvende bæredygtige materialer.

Blandt de valgte materialer er ydervægssystemet Rockzero fra Rockwool. Den facadeopbygning giver det mindste varmetab med

minimumtykkelse. Rockzero er udført af materialer, der kan genbruges i stort omfang. Til tagene har vi valgt at anbefale Palsgaards spær og tagkas sette løsninger Palsgaards produkter er af høj kvalitet både teknisk og miljømæssigt. Ved brug af tagkassetter sikrer vi en hurtig lukning af byggeriet, så konstruktionerne skærmes mod vind og vejr, samtidig giver det en kortere byggeperiode. Det giver en bedre økonomi for alle parter.

Til boligens opvarmning har vi valgt et innovativt system fra Horn Group med ventilationsvinduet og IKMs revolutionerende varmepumpe. Alt i alt giver det et optimalt indeklima og minimale udgifter til opvarmning.

50 | Gudenåparken UDTRYK OG DESIGN

Ventilationsvinduet bygger på gammelkendt viden fra det såkaldte ”Russervindue”, der blev brugt til Vinterpaladset i Skt. Petersborg. En teknik hvor man ved hjælp af en forsats ramme forvarmer den friske luft, der ledes ind i boligen.

Til Gudenåparken har Brian Christiansen og Bozel Living samlet en række materialer, der sikrer smukke og robuste overflader, der patinerer på en flot måde. Materialernes farver er holdt i en jordskala, der sikrer ro og harmoni, men samtidig giver jer plads til at finde det udtryk, I holder af. Facadematerialerne kan oftest blandes, så der opstår et spil imellem lyst/mørkt, tungt/let og koldt/varmt. Det giver mulighed for at skabe afveksling og spændende overgange.

Gudenåparken | 51 UDTRYK OG DESIGN

FACADEBEKLÆDNING

Tegl og skifer Puds Mursten og teglskaller

Facadetegl kan opsættes på en let ydervægskonstruktion som Rockzero. Det giver en tynd ydervæg med optimal isoleringsevne. Det giver god varmeøkonomi og lidt ekstra plads i boligen. Facadetegl løsningen er god for miljøet, da vi sparer på ressour cerne til produktion og brænding. Slidstærk og vedligeholdelsesfri.

Pudsede flader giver mulighed for at skabe et let moderne udtryk med skarpe præcise former. Pudsfladerne kan kombineres med andre materialer som tegl, træ og metal, så der opstår et spil mellem fladerne

Mursten patinerer smukt og er nærmest vedligeholdelsesfri. Teglskaller giver samme udtryk som mursten, og materi aleforbruget og energien til fremstilling reduceres. Fugen udgør ca. 20% af en muret flade, og kan ændre hele udtrykket. Fugen kan give muren en fladevirkning eller den kan understrege et forbandt /mønster i murværket.

EKSEMPLER NATURSKIFER FARVE EKSEMPLER

Barcelona silver white Sort/grå Barcelona plain Hvid Pantheon Earth Black Grøn Silver Phantom Pantheon Earth Nordic Red Monaco Pantheon nordic Beach Yellow Goodwood Vivid Black Beige Silver Ghost Sandstone Sort
52 | Gudenåparken UDTRYK OG DESIGN
Silver Shadow

TAG

Træ Metal

Træprofiler kan give mange spæn dende udtryk. Varmebehandlede træprofiler sikrer overflader, der patinerer på en flot måde. De kræver minimalt vedligehold og er skånsom over for miljøet. Metoden bygger på den brænding af træoverfladen som kendes fra nordisk og japansk håndværk helt tilbage til vikingetiden.

EKSEMPLER

Metalbeklædning af facader er et moderne alternativ til træ eller f.eks. fibercement.

Metalbeklædte flader kan ligesom træ indgå i et samspil med andre facadematerialer, det gælder tegl, puds og træ. Her giver metalover fladen en spændende kontrast til de øvrige materialer.

EKSEMPLER

Tagbeklædning

Til tagene i Gudenåparken har vi valgt materialer, der understreger det moderne lette udtryk, der er parkens designprofil.

Tage kan udføres med tagpap, med græsdækning eller med metalbaner. Tagpapbeklædte tage der udføres med ensidig taghældning eller som saddeltage udføres med listedækning, så de synlige tagflader får en markant struktur.

TAGPAP

GRÆS

METAL

Mahogni bejdset Kobber Termo ask (natur) Termo fyr (natur) Brændt Lyst (grå) Sortmalet Mørkt (sort) Lyst (grå) Mørkt (sort) Kobber
Gudenåparken | 53 UDTRYK OG DESIGN

VINDUER OG DØRE

Vinduer og døre

For at få et harmonisk udtryk i Gudenåparkens designprofil kan du vælge mellem to vinduesprofiler, Velfac og Kronevinduet i farveto nerne RAL 9018 papyrushvid, RAL 7011 jerngrå, RAL 7016 antrasitgrå, RAL 7021 sortgrå.

Indgangsdøre kan udføres i de samme farvetoner eller terrakottarød. Desuden kan man vælge at udføre indgangsdøre i træ som eg eller mahogni.

VINDUER OG DØRE

Dette Tinyhouse med facade og tag af termofyr samt sortgrå vinduer og døre, får et minimali stisk, indbydende og naturligt look.

DØRE

Facaden af naturskifer suppleret med detlaje i lyse trælameller giver sammen med de sorte vinduer og det flade tag med tagpap dette gårdhavehus et nutidigt og stilrent udseende

RAL 9018 papyrushvid RAL 7011 jerngrå Eg Mahogni RAL 7016 antracitgrå
54 | Gudenåparken UDTRYK OG DESIGN
RAL 7021 sortgrå

UDTRYK OG DESIGN

De udvalgte materialer og farver skal sikre en god sammenhæng mellem indviduelle ønsker og et smukt bybillede

Også der hvor der står ens huse op og ned af hinanden, vil der være rig mulighed for at give sin egen bolig et udtryk efter eget valg.

Gudenåparken | 55 UDTRYK OG DESIGN

BOZEL LIVING

Frank Petersen

Direktør

Bautavej 1A 8210 Aarhus V

T: +45 29 93 58 02

M: frank@bozel.dk

Hos Bozel Living tænker vi landsdæk kende og bygger lokalt – vi skaber altså boliger med lokale entreprenører i hele landet.

Vi har faste samarbejdspartnere i alle afkroge af landet, og skaber gennem topprofessionelle leverandører et sikkert byggeri fra første streg på papiret til nøgleoverdragelsen.

Vores ønske er, at alle vores kunder får et specialdesignet hus med detaljer som bygger på ejerens personlighed, hvor design og kvalitet går op i en højere enhed og bliver noget helt særligt.

Vi er funderet i den jyske muld hvor en aftale er en aftale og prisen er prisen.

Derfor kommer der heller ingen uven tede fakturaer eller tidsfristforlængelser. Vi holder budgettet og er færdige til aftalt tid – altid!

VI UDFORDRER DEN

TRADITIONELLE BYGGEMETODE

Hos Bozel Living udfordrer vi den tra ditionelle byggemetode, som er brugt af næsten alle typehusfirmaerne, hvor man bygger med letbeton og beklæder konstruktionen med mursten. Vi mener nemlig ikke, at den byggemetode er hverken stærk nok eller isolerende nok til fremtidens klimakrav. Derfor har vi valgt at gå hele vejen, og designer udelukkende huse der bygges med materialer og metoder der resulterer i de stærkeste og mest isolerede huse på markedet

3 BYGGEMETODER

Vi bygger på 3 forskellige metoder, alt afhængig af hvilket type hus I ønsker jer.

Vi skaber super stærke betonhuse med ISOBYG konceptet. Og med RockZero har vi mulighed for at skabe en ny type koncepthuse, hvor vi kan bygge nemt, hurtigt, solidt, energivenligt og ikke mindst prisrigtigt. Begge systemer har gode isoleringsevner, og bidrager derfor til gode fugt og varme - egenskaber, som giver dit hus godt indeklima.

RockZero systemet er oven i købet grundstenen i vores spændende modulhuse, som bliver samlet på fabrik til kørt direkte til byggegrunden, næsten klar til indflytning.

ROCKBOX Hos Bozel Living vægtes den ideelle varmeisolering og energieffektivitet højt ud fra vores fokus på klima og bæredygtighed, og det var derfor et oplagt valg at inddrage Rockzero® som et bærende element i vores koncepthuse. Som navnet antyder, er det udledt af byggesystemet Rockzero fra Rockwool®, som er et modulært alt-i-ét-byggesystem, der muliggør nem og hurtig on-site montering. Fleksibiliteten med Bozels RockBox gør det nemt for vores kunder at tilpasse deres kommende hjem alt efter deres behov, ligesom de også ved at det med Rockzero lever op til de højeste standarder inden for byggebranchen. Det bedste er kun godt nok, når I skal lægge grundstenene til jeres fremtidige hjem, og med en RockBox fra Bozel Living får I derfor det ypperste inden for byggeteknisk kunnen, ligesom det samtidig lever op til Bozels ideer om bæredygtighed.

56 | Gudenåparken
Bautavej 1A · 8210 Aarhus V 29 93 58 02 Frank@bozelliving.com www.bozelliving.com