__MAIN_TEXT__

Page 1

S M A RT R E PA I R S YS T E M S

Ergonomisk arbetsstation för effektiv renovering av lättmetallfälgar Enkelt att slipa och maskera.

Diamantslipade lättmetallfälgar

renoveras på 45 minuter inklusive lackering*

*i kombination med WheelDoctor, WheelBlower, WheelWorker, WheelPainter och WheelWasher.


WheelWorker gör det möjligt att sköta alla arbet-

ALLT ARBETE GÖRS VID EN ENDA ARBETSSTATION

sprocesser som behövs vid renovering av fälgar vid en enda arbetsstation. Dessutom är stationen perfekt anpassad till mekanikerns ergonomi, krav och arbetsuppgifter. Ett exempel är ryggvänlig stående arbetsställning eller individuella inställningar av arbetsområde för vänster- och högerhänta.

Ansträngande fälglyft elimineras eftersom fälgen endast flyttas med ett lutningsbart metallkors och rullar. Dessutom har du alla arbetsverktyg och all utrustning, även den unika minislipmaskinen, på armlängds avstånd. I den detaljerade beskrivningen som följer kan du läsa om vilka stationer WheelWorker är indelad i och vilka fördelar varje station kan erbjuda.

// SLIPARBETSOMRÅDE

MODUL 1 WHEELWORKER SLIPSTATION Hjulet som ska slipas läggs på ett metallkors Alla som arbetar med att förbereda lättmetallfälgar för lackering vet att det är ett tungt arbete bara att rotera de tunga fälgarna med däck på arbetsbänken för att täcka över alla delar. Däckens tyngd och den konstanta rotationen känns inte bara i armarna, utan än värre i ryggen. Ryggont och ryggskott kommer som ett brev på posten.

med fyra rullar monterade på kullager. Båda stödrullarna kan ställas in på sju olika höjder beroende på hjulstorleken och mekanikerns längd. Metallkorset kan också lutas i fem steg. Det är mycket enklare att hantera i diagonalt läge. Fälgen placeras i bästa tänkbara arbetsposition med minimal arbetsinsats. Klart!

Det här jobbet blir lättare med nya WheelWorker från CARTEC Autotechnik Fuchs GmbH. Den ergonomiska arbetsstationen är det perfekta komplementet inom systemet Wheel Master för WheelDoctor-processen (besiktigad enligt tysk kvalitetsstandard) för professionell renovering av lättmetallfälgar. Allt arbete görs vid en enda arbetsstation. Det kan vara tidsbesparande slipning av pulverlackskikt för att högglanspolera fälgarna, eller bara maskering och övertäckning av lättmetallfälgar inför lackering. Detta ger inte bara snabbare och effektivare arbetsprocesser, utan den här ergonomiska och flexibla arbetsstationen bevarar också mekanikerns hälsa och arbetsförmåga.

// MASKERING AV ARBETSOMRÅDE

MODUL 2 WHEELWORKER DÄCKMASKERINGSSTATION Häpnadsväckande tidsbesparing:

Däcken kan bara täckas över och maskeras snabbt och enkelt med maskeringsstationen WheelWorker. Fälgen roteras fram med bara en lätt knapptryckning. Allt är underbart ergonomiskt och tidsbesparande och nås lätt med dina händer.

på mindre än 60 sekunder

maskeras både framsidan och baksidan av fälgen perfekt med WheelWorker. Det är helt enkelt oslagbart snabbt.


UPPSÄTTNING WHEELWORKER

Lådor Alla sandpapper och rengöringsmaterial finns i lådor på armlängds avstånd, klara att användas.

// MODUL 1.2 WHEELWORKER EXTRACTION MG 75 MINIEXCENTERSLIPMASKIN Att slipa pulverlackerade skikt från diamantslipade fälgar med en vanlig slipmaskin är mycket svårt och tidsödande. Om rotationshastigheten är för hög blir pulvret för varmt och smetas ut. Om trycket är för högt rör sig inte skivan.

Däckmaskering på enkelt sätt

Mekanikern placerar hjulet på kullagerrullarna. Maskeringspapper och tejp finns lättåtkomligt direkt under rullarna. Med inbyggd pappersavrivare. Fälgarna maskeras inuti både snabbt och enkelt på max. 40 sekunder tack vare pappersutdragning och enkel rotation av hjulet. Skyddas av en bruksmodell

MODUL 1.1

Utmatarlåda för skyddsmatta och lackfolie

WHEELWORKER EXTRACTION WW 650 ATEX-CERTIFIERAD

skyddas mot damm i utmatarlådan och är lätt

WheelWorker Extraction WW650 är ett ATEX-certifierat dammutsug-

att använda med enkel utdragning från springan.

system i aluminium som säkerställer att luften vid arbetsstationen är

Skyddsfolien dras enkelt mellan däck och fälg.

ren. Kombinerad – plug&play. Slipdamm från fälgslipningen tas bort

Hela hjulets framsida täcks över perfekt på bara

omedelbart. Detta säkerställer inte bara att luften är ren, utan också

20 sekunder.

att hälso- och säkerhetsskyddet är tillräckligt.

WheelWorker skyddsmatta och lackfolie ML 80


1

2

// SLIPARBETSOMRÅDE

Med den nya miniexcenterslipmaskinen MG 75 går allt snabbare och effektivare. Tack vare inbyggd planetväxel ger maskinen ett imponerande vridmoment och kan därför köras med låg rotationshastighet. Det höga vridmomentet förhindrar att skivan stannar och att pulverlacken smetas ut. Den tysta gången och låga vikten gör den mycket bekväm att använda. Det har aldrig varit enklare att snabbt och effektivt slipa bort pulverlack från lättmetallfälgar.

Dessutom uppfyller WheelWorker Extraction WW 650 ATEX och WheelWorker miniexcenterslipmaskin MG 75 alla ATEX-krav för aluminiumslipning som ställs på grund av möjlig explosionsrisk.

// MASKERING AV ARBETSOMRÅDE


Tekniska data: WheelWorker Mått: Storlek (h x b x d): 1,475 mm/2 200mm/750 mm Hjulaxelfäste: 14 till 24 tum Vikt: 190 kg Miniexcenterslipmaskin MG 75 Varvtal: justerbart 0–1800 rpm. Skivdiameter: 72 mm Vikt: 700 gram WheelWorker Extraction WW 650 ATEX-EX II2/DC III 100 Antistatisk filterpatron plus 2:a F7-filtersteg Fritt blåsande luftflöde: 500 m3 Spänning: 230 V Frekvens: 50/60 Hz Bullernivå: 63 dB(A) Mått: (h x b x d): 730 mm/750 mm/350 mm

WheelWorker utgör en tidsbesparande

Lifter och WheelMover. Arbetssta-

och ergonomisk modul som komplet-

tionen kan integreras i alla bilverk-

terar Wheel Master-systemet som

städer.

består av WheelDoctor, WheelBlower,

CARTEC – helt geniala reparationer.

WheelPainter, WheelWasher, Wheel-

3 min 15 min

01

04

wash

paint

03

SNABBARE OCH BÄTTRE RESULTAT: PROFESSIONELLA HJULLÖSNINGAR MED WHEEL MASTER-SYSTEMET

doc

10 min

2 min

Version 01 | 2016

Bolest AB Kardanvägen 5 SE-432 32 Varberg Sweden

02

blow

+46 (0) 340 20 11 00 order@bolest.se www.bolest.se

Profile for bolest i Varberg

Wheelworker  

Ergonomisk arbetsstation för effektiv renovering av lättmetallfälgar

Wheelworker  

Ergonomisk arbetsstation för effektiv renovering av lättmetallfälgar

Advertisement