Page 1

Uitgave / redactie Gemeente Haarlemmermeer www.haarlemmermeer.nl Volg ons op twitter: @bhzuid

Contact Liesbeth Beersma l.beersma@haarlemmermeer.nl Telefoon: 0900-1852

Nieuwsbrief

Beukenhorst

December 2012 - nr. 4

Ontmoeten & Verbinden: prachtige resultaten Met gepaste trots kijken we aan het eind van 2012 terug op de resultaten. Beuken­horst kreeg duurzame (nieuwe) kantoor­gebouwen. We verwelkomden vele mooie bedrijven en hun mede­werkers. Sinterklaas en zijn pieten brachten Beukenhorst-Zuid een warm bezoek.

INHOUD

2 450 medewerkers nu werkzaam bij Schneider Electric in Hoofddorp Ervaringen delen tijdens ‘Buren ontmoeten Buren’ 3 Sint bedankt bedrijven op Beukenhorst Ook Sonion betrekt nieuw pand in december 4 Op bezoek bij... Sanoma Media Nieuwsflitsen

Nieuwjaarsreceptie Gemeente Haarlemmermeer 2 januari 2013 Van 19:00 - 22:00 uur Raadhuis te Hoofddorp

gezelligheid zal ook Restaurant Den Burgh aan de Rijnlanderweg gaan zorgen. De restauratie vordert gestaag. We zien uit naar de dag dat Roos en Jurriaan Temme hun nieuwe etablissement gaan openen. ‘Een restaurant met cachet’ gaat het worden, zo hebben ze ons laten weten. En we zien uit naar de komst van een broed­­plaats voor startende bedrijven voor in­no­vatie en duurzaamheid in het gebied. Een plek waar mensen met nieuwe ideeën People, Planet en Profit elkaar inspireren, samen­werken en kennis Genoten hebben we van de vele evene­ delen. Kortom: Beukenhorst Bruist! menten, congressen en ont­moetingen. People, Planet en Profit gaan perfect samen We danken iedereen die hieraan een bijdrage levert. met Pleasure dankzij de inzet van velen. In het bijzonder noemen we Ondernemend Namens het college van B&W, Hoofddorp en de werkgroep De Beuk Erin. Samen bouwen zij aan duurzame wethouder Arthur van Dijk Beukenhorsten. Ontmoeten en Verbinden heeft resultaat. Ik denk aan Takeda Nederland, het Technisch Paviljoen waarin ook Delta Development is gehuisvest, Crocs, AlcatelLucent, Parkcafé Groen, FOX … En nu in december ook nog Schneider-Electric en Sonion. Daarbij hebben we ook twee nieuwe klanten verwelkomd die gaan bouwen: Bluewater en Fluor. Prachtige bedrijven met duurzame idealen.

Blijven investeren in 2013 In het nieuwe jaar zullen we als gemeente blijven bijdragen en investeren in het duurzame full service kantoren­park Beukenhorst-Zuid. Maar ook in het bevor­ deren van de volstand en trans­formatie van de andere Beukenhorsten. De aanleg van de Taurusavenue is naar verwachting eind 2013 voltooid. De directe verbinding met de A4 zal zorgen voor nog meer woon­ werkplezier. Dat geldt ook voor de nieuwe (P&R-)parkeergarage aan de Scorpius die we binnenkort kunnen openen. Deze vervangt het huidige (maaiveld) P&R terrein. Voor meer sfeer, bedrijvigheid en

1


Nieuwsbrief Beukenhorst december 2012

‘Energiemanagement is ons vak, we gaan voor ISO 50.001

450 medewerkers nu werkzaam bij Schneider Electric in Hoofddorp “Practice what you preach”, stelt Marcel Spijkers, country president van Schneider Electric. In de maand december vestigt het bedrijf zich met 450 medewerkers in het nieuwe duurzame kantoorgebouw aan de Taurusavenue 133. De internationale onderneming is gespecialiseerd in het helpen van mensen en bedrijven om hun energie optimaal te gebruiken.

Daarbij kijkt het bedrijf ook naar zichzelf. Bij de keuze voor locatie Beukenhorst in Hoofddorp speelden bereikbaarheid en duurzaamheid een grote rol. Spijker: “We zijn een Franse multinational en veel mensen werken ook buiten het gebouw. Belangrijk was de nabijheid van Schiphol, het station en de rijksweg voor onze klanten en medewerkers.” In het nieuwe kantoor komen alle bedrijfsonderdelen van vier voormalige vestigingen samen: verkoop, productmanagement en het customer care center. Duurzaamheidsambities opschroeven Gaandeweg het bouwtraject van het kantoor, ontworpen door BIAS Architecten en ontwikkeld door OVG Project­ontwikkeling, heeft Schneider Electric de duurzaamheidsambities aan­ge­scherpt. Projectleider Erik Zwaan: “Energiemanagement is ons vak. In plaats van het label ‘Very Good’ streven we nu het BREEAM-NL label ‘Excellent’ na. Dat gaan we naar verwachting halen. We willen het best presterende Excel­lent gebouw van Nederland zijn. Maar dit label zegt alleen iets over het duurzaamheidsniveau bij oplevering van het kantoorgebouw. We gaan ook voor het ISO-50.001 certificaat om te laten zien dat we ons continu willen verbeteren. Ons hoofdkantoor in Parijs was in 2011 wereldwijd het eerste pand waarvoor dit certificaat is uitgereikt. In april hopen we het certificaat te halen.” Een voorbeeld van duurzame investeringen zijn de 330 m2 zonnepanelen op het dak. “Meer konden we niet kwijt. We hebben ook daglichtafhankelijke regelingen voor de verlichting, ledverlichting op plaatsen waar dit

“Dit is voor ons een inspirerende nieuwe werkomgeving. Positief en zakelijk” aldus Martijn Stipriaan. José Schadé: Iedereen had op de eerste werkdag bij binnenkomst een big smile: “Werken wij hier? Zo mooi?” (Vlnr: Luc Nauta, Ferawaty Irwan, José Schadé, Marisa Baas en Martijn van Stipriaan.) efficiënt is, isolatie, oplaadpunten voor elektrische auto’s en we gebruiken de restwarmte van het naastgelegen pand van TNT.” Ten aanzien van ledverlichting is de projectleider kritisch. “Led is niet altijd een oplossing. Soms is TL qua energie-efficiency nog beter. Daarom hebben de kantoorruimtes TL, in gangen en het restaurant hebben we wel led-lampen.” Trots op prestaties Het kantoor met uitzicht op de Geniedijk heeft een industriële uitstraling. Zwaan: “Het lichte gebouw heeft een moderne look & feel.” In de nieuwe lobby is het energieverbruik ‘real time’ voor iedereen te zien op een monitor. “We nemen energiebesparing serieus en zijn er trots op”, voegt Spijkers toe.

Ervaringen delen tijdens ‘Buren ontmoeten Buren’ Op 29 oktober ontmoetten 70 mensen elkaar bij de vierde editie van ‘Buren ontmoeten Buren’. Het doel? Iedereen bijpraten en (nieuwe) buren leren kennen.

In het prachtige nieuwe FOX-Reis­ theater op Park 20|20 waren presen­ taties. Na afloop werden twee

2

bedrijven bezocht: Schneider Electric in aanbouw aan de Taurusavenue en het verduurzaamde bestaande gebouw waarin Alcatel Lucent sinds april 2012 is gevestigd. De dag werd afgesloten met een borrel en diner in Parkcafé Groen.


Nieuwsbrief Beukenhorst december 2012

Sint dankt bedrijven op Beukenhorst voor business en werkgelegenheid “We waren helemaal verrast! En zeer vereerd natuurlijk dat Sinterklaas ons duurzame pand kwam bekijken. Hij had er zelfs een gedicht over gemaakt”, aldus de heer Age Vermeer, van Dura Vermeer. Sinterklaas bezocht 4 december ook andere bedrijven op Beukenhorst Oost, West en Zuid. Hij had voor de bedrijven een gedicht met een boodschap. Sint bedankte ze voor de business en werkgelegenheid die zij bieden. Groene pieten gaven de bedrijven potten met pepernoten. Vermeer na afloop: “Iedereen dacht, wat is dit nu? Een hele leuke geste dat de echte Sint naar ons is gebracht.” Sinterklaas heeft ook genoten van zijn tocht langs de bedrijven. “De reacties van verschillende bedrijven waren geweldig. In de Zuidtoren bijvoorbeeld.

Mijn komst en het gedicht dat Sint de business apprecieert werden gewaardeerd. En bij FOX, daar hebben ze een prachtig atrium. Iedereen kwam naar het midden en zong ‘Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht…’ Prachtig!” Officemanager Corry Erkemeij van FOX: “Het was erg leuk. De potjes pepernoten staan bij de receptie, iedereen kan er van genieten.”

Foto links: ‘Zeer vereerd’ was de heer A. Vermeer. Fotografie: Jur Engelchor

Ook Sonion betrekt nieuw pand in december Een ideale plek.” Sonion had boven­dien de uitdrukkelijke wens om een modern gebouw neer te kunnen zetten met drie bouwlagen. Dat bleek mogelijk. “We kunnen dan makkelijker met vriendelijke materialen zonder elkaar communiceren dan in ons concessies te doen aan kwaliteit en prijs. Waarom koos Sonion voor huidige gebouw met vier lagen. Alle functies en technische ruimtes Beukenhorst? Steentjes: “Omdat combineren we er op één vloer.” onze klanten over de hele wereld Er was nog een reden waarom verspreid zitten. De nabijheid van Sonion koos voor Hoofddorp. Schiphol is heel belangrijk. We wilden ook graag zo dicht mogelijk Steentjes: “We hebben ervaren dat het gemeentebestuur van Haarlem­ bij Amsterdam blijven, omdat we een Amsterdams bedrijf zijn en ons mermeer heel toegankelijk is voor personeel niet willen verliezen. De het bedrijfsleven. Daar hadden we locatie is mooi aan de buitenrand, een beter gevoel bij dan elders. We met groen en rust en perfect bij het hebben al leuke contacten, heel effec­tief.” openbaar vervoer.

“Op 17 december zijn we met 125 mensen ingehuisd in het nieuwe gebouw”, aldus Peter Steentjes, director Support en Sourcing van Sonion. “En we groeien naar 150 mensen. We blijven innoveren. In het voorjaar willen we een open huis organiseren.”

Boele & Van Eesteren bouwde het nieuwe kantoor van 4.600 m2 aan de Taurusavenue voor Sonion, in opdracht van OVG Projectontwikkeling. Er werd gebruikgemaakt van milieu­

3


Nieuwsbrief Beukenhorst december 2012

Nieuwsflitsen

Op bezoek bij… Sanoma Media. In mei 2013 ook Amsterdamse redacties naar Hoofddorp De redacteur van deze nieuwsbrief is niet de enige op bezoek bij Sanoma Media. Studenten ‘Journalistiek voor Academici’ (foto) kregen eveneens een rondleiding. Het mediaconcern is ‘het mekka’ voor de studenten. Achter hen alle 70 tijdschriften die Sanoma uitgeeft. De meeste redacties vinden hun ‘thuis’ in Hoofd­dorp aan de Capellalaan 65, vlak achter het station.

De bouw van de nieuwe parkeer­ garage verloopt voorspoedig. De gemeente verwacht oplevering in maart/april en bereidt de exploitatie voor.

2e Cul de Sac nagenoeg klaar De lusvormige straat die zorgt voor de ontsluiting van Asics, Sonion en Schneider heeft de naam Capricornus gekregen. De eerste Cul de Sac (nr 4 op kaartje) die zorgt voor ontsluiting van Irdeto en TNT heet Hercules.

Het atrium van het gebouw is on­ langs vernieuwd en geschikt ge­maakt voor ‘het nieuwe werken’. De uit­ gever ontwikkelde zich de afgelopen jaren van print naar cross­­media. Naast tijdschriften als Margriet, Libelle, Helden, woon­bladen en auto­ bladen, geeft Sano­ma bekende apps en websites uit: NU.nl, Start­pagina, vrouwonline, School­bank… Mede­ werkers hebben geen vaste werkplek meer. Iedere redactie of afdeling heeft wel ‘een vlek’. Momenteel werken er in Hoofddorp 1200 mensen, met een meerderheid aan vrouwen. In mei 2013 zijn ook de Amsterdamse afdelingen over­geheveld naar Hoofd­dorp.

2 januari: Nieuwjaars­receptie in raadhuis Belangstellenden zijn van harte welkom bij de nieuwjaarsreceptie van gemeente Haarlemmermeer op woensdag 2 januari vanaf 19.00 uur tot 22.00 uur. De nieuw­ jaarstoespraak van burge­meester Theo Wetering is om 19.30 uur.

Dan komen er vier­hon­derd medewerkers bij. “Lekker druk!”, zegt een medewerker spon­taan. “Het is beter iedereen bij elkaar te hebben. Redacties werken niet meer geschei­den van elkaar.” Waarom keuze voor Hoofddorp? “In Amsterdam liep het huurcontract af en veel mensen reisden regelmatig heen en weer. Hier in Hoofddorp hebben we ruimte voor het nieuwe kantoorconcept. De reacties in de organisatie zijn positief. Vanuit de trein ben je zo op je werkplek. ’s Zomers kun je werken op het terras, aan het water, in het groen… Binnenkort komt ieder­een naar de kerstborrel. Het thema: ‘Sparkling white.’ Een warm bad voor iedereen.

Update overzicht Beukenhorst-Zuid

Beukenhorst-Zuid op Twitter Twitteraars kunnen volgen wat er gebeurt in Beukenhorst-Zuid via het twitter account @bhzuid.

Park 20I20 Park 20I20 / FIFPRO Park 20I20 / BSH

AM RED Hotelontwikkeling

Volg vorderingen aanleg Taurusavenue

Park 20I20 / Bluewater

Biologisch paviljoen

Dura / Dura divisie Infra / Advin

Technisch paviljoen

P+R

De eerste contouren van de avenue zijn zichtbaar en de riolerings­werkzaamheden vorderen gestaag. Projectleider Vincent Krocké van KWS infor­ meert belangstellenden via twitter: @taurusavenue.

8

Park20I20 FOX Vakanties

7 2

1

3

4

vrij uitgeefbaar

6

Vestigingsvragen Geïnteresseerd in het vestigen van uw onderneming op kantorenpark Beukenhorst-Zuid? Neem hierover contact op met projectmanagers Martine van Bergen of Marianne Filius Tel. 0900-1852 (lokaal tarief) of kijk op www.beukenhorstzuid.nl

OVG BV

Fortress / Irdeto

OVG / TNT

OVG / Sonion

OVG / Schneider Electric

Dura Vermeer / Fluor

OVG / Asics

1 WATERGANG 2 GROENE KADE 3 BRUGGEN 4 CUL-DE-SAC 5 OVOTONDE 6 GENIEDIJK 7 taurusavenue 8 water

4

Aan deze kaart kunnen geen rechten worden ontleend. December 2012. Vrij uitgeefbaar.

Boerderij Den Burgh

5

De gemeente Haarlemmermeer denkt aan het milieu, daarom is FSC papier gebruikt voor deze nieuwsbrief.

Parkeergarage: oplevering verwacht in maart/april 2013

Nieuwsbrief Beukenhorst december 2012  

Arthur van Dijk: "Ontmoeten & Verbinden, prachtige resultaten"; Schneider Electric nu gevestigd in Hoofddorp; Ook Sonion betrekt nieuw pand;...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you