Page 1

mei 2011  

WV Ouderkerkerplas Nieuwsbrief

In deze nieuwsbrief: Dit is  alweer  de  2e  nieuwsbrief  van  seizoen  2011.  De   zeillessen  zijn  alweer  begonnen  en  in  deze  nieuwsbrief  krijg   je    hier  een  1e  impressie  van.  Verder  tref  je  informatie  aan   over  de  bouwplannen  en  beginnen  binnenkort  de  1e  surf-­‐ lessen.  Tot  slot  een  kort  bericht  van  de  penningmeester                                                                                                                                                      Veel  lees  plezier.    

1e zeilles begonnen

5 juni surfles

Vorige week stonden 24 kinderen weer klaar om aan hun eerste zeilles van het seizoen te beginnen. Voor vele was dit de eerste keer zeilen in een Optimist en dus een spannend gebeuren. Na het welkomswoord door Marc, konden de kinderen hun zwemvest pakken en naar het eiland gaan. Terwijl de ouders nerveus van een afstand toekeken (“waait het eigenlijk niet te hard?”, “ gaan ze echt alleen in zo’n bootje zitten?”), begonnen Sander, Marc en Christine rustig uit te leggen hoe een Optimist nu eigenlijk werkt. Na een half uurtje uitleg, konden de kinderen de boot gaan optuigen en niet veel later voeren er twaalf gekleurde zeiltjes op de plas.

Nu de zeilers en zeilsters iedere zondag de plas onveilig maken, staan er ook 12 surffanaten klaar om aan hun eerste lessen te gaan beginnen. Op zondagochtend 5 juni zal Willem de eerste groep van 6 kinderen onder zijn hoede nemen om ze de fijne kneepjes van het surfen bij te brengen. Dit is iets later dan gepland, omdat het organisatorisch niet eerder te regelen was. Echter de vereniging beschikt nu over 6 mooie planken en dus zijn we er 5 juni helemaal klaar voor.

Het was heerlijk lenteweer, met behoorlijk wat wind. Dus als snel vlogen de kinderen over het water en hadden we in de volgbootjes moeite om ze bij te houden. De middagploeg had iets minder geluk. De wind trok nog wat verder aan, waardoor Sander en Meindert besloten om de zeiltjes wat kleiner te maken, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat je meteen in je 1e les het water van de Ouderkerkerplas gaat proeven. Nadeel is wel dat de bootjes wat minder goed varen en na een uurtje zeilen lag een ieder dan ook letterlijk aan lager wal. Voordeel was natuurlijk wel dat we de kinderen niet meer hoefde uit te leggen wat aan lager wal betekent. Het was dus een zeer leuke en ook spannende middag, waar menigeen heeft geprobeerd om het record “giekje koppen” te verbreken. Hopelijk hebben we de volgende keren wat minder wind.

Voordeel van het iets later starten, is natuurlijk dat het water al wat warmer is. Zeker na de warme mei maand, is de Ouderkerkerplas toch wel minstens 1 graad warmer dan normaal. Dus kom gezellig de 5e juni naar de plas, dan kun je zowel de zeilers als surfers zien varen op de Ouderkerkerplas

Meer informatie over de zeilclub, zeillessen, onze ambities etc. kun je vinden op onze website: www.wvop.nl of www.twitter.com/ouderkerkerplas


mei 2011  


mei 2011  

Vorderingen bouwplannen Zoals gemeld in de vorige nieuwsbrief komt de realisatie van de bouwplannen steeds een stapje dichterbij. Het zijn spannende weken waarin de verschillende instanties hun fiat moeten geven aan al onze plannen. Tot op heden liggen we nog steeds goed op schema, al ziet het er naar uit dat we toch iets later kunnen beginnen met bouwen dan gepland. Het goede nieuws is dat we in ABN AMRO een bank hebben gevonden die bereid is om ons de benodigde financiering te verstrekken. Zoals eerder gemeld hebben we verschillende banken gevraagd om ons te helpen en ABN AMRO kwam als beste uit de bus. Maar daarnaast hebben we natuurlijk ook nog andere financieringsbronnen nodig, zoals bijvoorbeeld “De Frisse Wind” obligatie van de leden. Meer informatie over deze obligatie zullen we in juni verstrekken als we alle vergunningen binnen hebben. SPONSORING Ook is het heel belangrijk dat we voldoende sponsors aan de vereniging weten te binden. Hierbij is alle hulp welkom. We hebben al een paar bedrijven bereid gevonden om voor € 500,- een Optimist te sponsoren. Echter nog niet alle bootjes zijn vergeven, dus pak die kans en laat de naam van je bedrijf over de Ouderkerkerplas varen. Daarnaast kunnen we grotere sponsoren een interessant pakket aanbieden, waarbij men voor een aantal dagen per jaar gebruik kan maken van de watersportaccommodatie. Onze ruimte is ideaal voor vergaderingen of andere werkbijeenkomsten. Je kunt namelijk een tal van activiteiten rond de plas organiseren en natuurlijk een zeil- of surf clinic geven. En dat alles onder de rook van Amsterdam en goed bereikbaar met de auto. Dus mocht je geïnteresseerden kennen, neem dan contact op met Meindert Duker (sponsoring@wvop.nl )

RC Lasers Op zondag 1 mei waren er voor het eerst een paar Laser zeilboten op de Ouderkerkerplas gesignaleerd. De Laser is een populaire boot voor de wat gevorderde zeiler, waar heel veel wedstrijden mee worden gezeild. Echter de Lasers op de plas hadden dit keer hun stuurman op de wal staan. Het ging namelijk om radiografisch bestuurbare Lasers. Deze bootjes zijn een exacte kopie van de echte Laser, maar dan veel kleiner (1/4 van de gewone boot) Leden van de RC Laserclub hadden een paar boten meegenomen om eens te kijken of de Ouderkerkerplas ook geschikt is voor wedstrijdzeilen met deze radiografische boten. Er stond op 1 mei een mooie wind en al snel trok men de conclusie dat de plas een perfecte locatie is voor het zeilen. Het gevolg is dat afgelopen weekeinde meteen de eerste wedstrijd werd georganiseerd. Dus terwijl onze kinderen in de Optimist bezig waren, stonden even verderop een aantal kerels elkaar de loef af te steken op hun wedstrijdveld. En dat het er serieus aan toe gaat, bleek op 1 mei al. Het was bijna echt wedstrijdzeilen met het nodige geschreeuw om ruimte en elkaar de wind uit de zeilen nemen. Dit gaat zeker een vervolg krijgen.

   

Contact gegevens WV Ouderkerkerplas Website: www.wvop.nl Email: info@wvop..nl Postadres: Ransuil 3,1191 SR Ouderkerk a/d Amstel


mei 2011  

Impressie 1e zeillesdag      

Penningmeester Als het goed is heeft iedereen nu een factuur ontvangen voor het lidmaatschap 2011. Door de grote aanwas van nieuwe leden, de teller staat inmiddels op ruim 170 leden, heeft het allemaal wat langer geduurd dan gepland. Het verzoek is om zo spoedig mogelijk het lidmaatschapsgeld over te boeken op 35.18.23.778 ten name van Surfvereniging de Ouderkerkerplas te Amstelveen. Zeker met alle bouwplannen is het belangrijk om de verenigingskas op sterkte te houden. Mocht het nu zo zijn dat je nog geen factuur hebt ontvangen, dan vragen we je vriendelijk om even contact op te nemen met onze penningmeester Roel Schrama, penningmeester@wvop.nl. Dan kan hij nagaan wat er gebeurd is.

   

Nieuwsbrief 2- 2011  
Nieuwsbrief 2- 2011  

nieuwsbrief WVOP

Advertisement