Page 1

april 2011  

WV Ouderkerkerplas Nieuwsbrief

In deze nieuwsbrief: Voor jullie  ligt  de  eerste  nieuwsbrief  van  Watersport-­‐ vereniging  Ouderkerkerplas.  Het  is  tevens  de  eerste  nieuws-­‐ brief  van  een  nieuw  zeil-­‐  en  surfseizoen.  Het  seizoen  2011   belooft  een  heel  bijzonder  seizoen  voor  ons  te  worden.  In   deze  nieuwsbrief  kun  je  zien  waarom  2011  zo  speciaal  zal                               zijn.  Veel  lees  plezier!  

Een nieuw seizoen …

Informatieavond

Na een aantal mooie dagen begint het weer te kriebelen, het nieuwe seizoen komt eraan! We moeten nog een paar dagen wachten, maar vanaf 15 april kunnen we weer de plas op om te gaan zeilen en surfen. Dit zal het begin zijn van een seizoen, waarin heel veel te gebeuren staat.

In november 2010 hebben we voor het eerst een informatiemiddag georganiseerd, waarin we de eerste schetsen van de plannen konden laten zien.

Zo staan in mei alweer de eerste lessen in een Optimist op de agenda en gaan we ook meteen beginnen met surflessen. En na de zomervakantie zullen we zelfs lessen in de Laser Pico kunnen aanbieden. De Ouderkerkerplas zal dus druk gebruikt gaan worden.

Nu die plannen verder zijn uitgewerkt, willen we ze graag presenteren aan alle leden van de vereniging. We kunnen dan ook aangeven welke activiteiten nog nodig zijn om alles te realiseren. Daarnaast zullen we nader ingaan op de financiering van het plan.

Maar het belangrijkste is natuurlijk de realisatie van een heel mooi watersportcomplex aan de plas. In de afgelopen wintermaanden is er hard doorgewerkt aan de plannen. De komende weken zullen cruciaal zijn, omdat verschillende instanties hun definitieve akkoord moeten geven voor wat we willen realiseren aan de oevers van de Ouderkerkerplas.

Het is natuurlijk ook meteen een goede gelegenheid om ideeën uit te wisselen en je aan te melden als vrijwilliger. Naast onze leden, zijn natuurlijk alle watersportliefhebbers van Ouderkerk en omgeving welkom. Zij kunnen zich dan meteen inschrijven als lid van de vereniging.

Door de goede samenwerking met het Groengebied en de gemeente ligt het project nog steeds op schema. Dat betekent dat we rond de zomer hopen te starten met de bouw van het nieuwe clubhuis. En als we met z’n allen onze schouders eronder zetten, kunnen we nog voor het einde van dit seizoen heerlijk genieten van ons eigen balkon met uitzicht op de Ouderkerkerplas.

De informatieavond wordt gehouden op 19 april om 20.00 in de Amstelstroom aan ’t Kampje in Ouderkerk.

Meer informatie over de watersportvereniging, zeil- en surflessen, onze ambities etc. kun je vinden op onze website: www.wvop.nl of www.twitter.com/ouderkerkerplas


april 2011  


april 2011  

Vorderingen bouwplannen In de afgelopen weken zijn de contouren van het nieuwe clubhuis steeds helderder geworden. Het is de ambitie om al deze zomer te starten met de bouw. Het onder architectuur te bouwen pand past binnen het bestemmingsplan en de landschappelijke omgeving. Architect Hugo Caron, zelf fervent watersporter, heeft een uniek gebouw ontwikkeld. De welstandcommissie was dan ook snel overtuigd van de tekeningen en heeft deze eind februari goedgekeurd. Daarna was het zoeken naar de juiste aannemer om het gebouw te bouwen. Nadat het bestuur meerdere offertes had vergeleken, werd het duidelijk dat Gebroeders van der Linden BV uit Ouderkerk als beste uit de bus kwam. Dat betekende dat we op 31 maart jl, onder een waterig zonnetje, aan de Ouderkerkerplas een intentieovereenkomst kon worden ondertekend tussen de vereniging en Frank van der Linden. In de komende weken zullen zowel de gemeente als het Groengebied hun fiat moeten geven voor de plannen. Als dat allemaal achter de rug is, kunnen we beginnen met het geschikt maken van het circa 3.500m2 grote terrein dat de vereniging tot haar beschikking zal krijgen. Hier kunnen de leden dan hun zeilboot of surfplank stallen. Tot aan het moment dat de nieuwe accommodatie gereed is, wordt gebruik gemaakt van ons oude clubgebouw. Om de plannen betaalbaar te houden wordt zoveel mogelijk gerealiseerd door zelfwerkzaamheid. Alleen door met elkaar de handen uit de mouwen te steken, is het mogelijk om nog dit jaar een mooie accommodatie neer te zetten. We zullen dan ook in de komende periode een beroep op een ieder doen om op enigerlei wijze een bijdrage te leveren aan de bouw van het gebouw. Tot slot kan vermeld worden dat we druk aan het onderhandelen zijn met een aantal banken over de financiering van gehele project. Gezien de huidige economische situatie is dit natuurlijk geen gemakkelijk opgave, maar het zorgt er aan de andere kant voor, dat de plannen allemaal goed doorgerekend moeten zijn, om te kunnen voldoen aan de eisen van de banken. En dat geeft de vereniging ook de nodige zekerheid.

     

Vrijwilligers gezocht Op zaterdag 16 april en zondag 17 april worden de ANWB Kampeerdagen weer gehouden aan de Ouderkerkerplas. Dit jaarlijks terugkerend evenement trekt veel mensen uit de buurt van Ouderkerk en omgeving. Naast demonstraties van allerlei kampeerbenodigdheden, worden er activiteiten op het water georganiseerd. Zo was er vorig jaar de mogelijkheid om plaats te nemen in een dragonboot, maar ook om te zeilen in een optimist. Het is dan ook een mooie gelegenheid om onze vereniging onder de aandacht te brengen van een groot publiek en op die manier nieuwe leden te werven. Met dank aan de ANWB hebben we de beschikking gekregen over een kraampje op het evenementen terrein. Voor het bemannen van het kraampje zoeken we nog een aantal vrijwilligers die drie uurtjes achter de kraam willen staan. Wie o wie, heeft tijd om onze vereniging verder op de kaart te zetten? Meld je snel aan via info@wvop.nl


april 2011  

Sponsoren gezocht In het businessplan voor de watersportaccommodatie is een behoorlijk bedrag ingecalculeerd voor sponsoring. Het is namelijk niet mogelijk om de watersportaccommodatie te realiseren met alleen geld van de leden. We vinden het namelijk belangrijk dat de vereniging laagdrempelig is en open staat voor iedereen. Het sponsoren van de vereniging kan op vele manieren. Allereerst kun je denken aan product sponsoring, zoals bijvoorbeeld een partij terrastegels, of een vlaggenmast. Je kunt het zo gek niet bedenken, of we kunnen het wel gebruiken. Dus als je iemand weet die met een rest partij van een product zit, laat het dan snel weten, want de vereniging kan dit soort producten heel goed gebruiken. Daarnaast is het soms eenvoudiger voor een bedrijf om een product te sponsoren in plaats van een financiële bijdrage. Het maakt de sponsoring wat tastbaarder en het bedrijf ziet direct resultaat. Verder is het mogelijk om bijvoorbeeld de vereningsboten te sponsoren. Voor slechts € 500,- kun je al een optimist voor 2 jaar sponsoren. Wij zorgen er dan voor dat het logo van het bedrijf op de zijkant van de optimist te zien is. En voor de eerste 12 optimisten mag de sponsor ook nog de naam van de boot bedenken. Het is dus een leuke manier om je betrokkenheid bij de vereniging te tonen. Tot slot zijn we nog op zoek naar een 6 à 8 partners van de vereniging. Dit zullen sponsoren zijn die een groot geldbedrag aan de vereniging doneren en op gepaste wijze zullen worden gecompenseerd voor hun bijdrage, waarbij je bijvoorbeeld ook kunt denken aan een of meerdere zeilof surf clinics voor hun personeel. Mocht je nu geïnteresseerd zijn om ons te helpen met het vinden van sponsors of wil je zelf de vereniging ondersteunen door middel van sponsoring, neem dan even contact op met info@wvop.nl en dan brengen we je meteen in contact met Meindert Duker, die alle sponsoringactiviteiten coördineert.

De verenigingsvloot Met de donatie van een BM zeilboot heeft de vereniging haar 1e eigen zeilboot. Bart Voorvaart had deze boot voor de deur liggen in de Amstel maar maakte eigen weinig gebruik zijn boot. Toen hij hoorde over de ontwikkelingen rond de WV Ouderkerkerplas, dacht hij meteen dat onze leden veel meer plezier zouden beleven aan zijn boot en schonk deze aan de vereniging. Wij zijn natuurlijk heel erg blij met deze donatie. Zodra we een ligplaats in het water hebben gecreëerd, zullen we de boot over brengen naar de plas. Vanaf dat moment kan ieder lid de boot reserveren voor een rond Ouderkerkerplas. Daarnaast zijn we bezig met de laatste onderhandelingen over de aanschaf van de eerste 6 optimisten. Het is de bedoeling dat deze optimisten gebruikt gaan worden tijdens de lessen die in mei starten. Op het moment dat er geen lessen zijn, staan de boten ter beschikking aan de leden. Tot slot zijn we nog druk op zoek naar 2e hands surfplanken voor de surflessen. Het liefst hebben we 6 dezelfde planken, dus als iemand nog contact heeft met een surfshop of surfplank dealer, neem dan even contact op met info@wvop.nl

     

Contact gegevens WV Ouderkerkerplas Website: www.wvop.nl Email: info@wvop..nl Postadres: Ransuil 3,1191 SR Ouderkerk a/d Amstel

Nieuwsbrief WVOP - nr1 2011  

Informatie over WV Ouderkerkerplas

Advertisement