Page 1

M a g a z i n e

Det du ønsker

Gavehits til skønne kvinder

Mød fotograf Signe Vilstrup

D e c e m b e r

2 0 1 1

1O

tips til lingeri, der sidder perfekt

Hvad er din undskyldning VIND gavekort til lækkert lingeri

Instruktøren bag Wunderwears reklamefilm

Hvilken bh skal du vælge? Guide til bh typer

Feminine tendenser


www.triumph.com/dk

this christmas

379 kr. strinG 36-44 169 kr. strØMPEHOLDEr 199 kr. BH a-E

Findes i farven sort m/guld. Fås også som tai.


en snak om bryster hvilken bh skal du vælge long leg sally vis benene frem hvad er din undskyldning Shapewear støt og stram op 10 tips til perfekt lingeri hvilken trusse skal du vælge signe vilstrup interview konkurrence vind gavekort på 5.000,-

06 12 20 22 24 26 29 33 34 38

Der tages forbehold for trykfejl og prisændringer. Layout: Livingbrands A/S

Indhold efterårs tendenser

20

34 06

08 12 31

26 23

Forside: Missya Body 399,95 wunderwear 2011 | 3


Simone Pérèle

Efterårs

tendenser FEMININT, FORFØRENDE OG LIDT FRÆKT. UANSET OM DU ER TIL DET ­BEHAGELIGE, DET FLOTTE ELLER DET VIRKELIG HOTTE, KAN DU GLÆDE DIG TIL EN SÆSON MED ULTRA FEMININE UNDERTONER. HER FÅR DU ET INDBLIK I DE VIGTIGSTE TRENDS LIGE NU.

6 | wunderwear 2011


EKSTRAVAGANTE DETALJER og blonder – masser af blonder – er det, der kende­ tegner efterårsmoden inderst inde. Og mens temperaturen falder udenfor, ser vi lige nu en klar tendens hen imod det mere frække og vovede. De kvindelige former skal ikke kun ses, de skal fremhæves.

Så der er mange muligheder. Men glem ikke den sorte! Den er stadig en klar klassiker og en vigtig del af efterårets farver. 50’ER LOOKET gør nu for alvor sit indtog også på lingerifronten. Og inspirationen fra den populære tv-serie Mad Men er klar. Silhu­etten skal være elegant og looket ­ekstra feminint. De kvindelige former skal virkelig fremhæves, og Shapewear er sæsonens klare must. Vigtigt er også, at både trusser og bh helst skal være usynlige. Så seamless trenden, vi allerede kender, fortsætter.

EFTERÅRETS FARVESKALA omfatter som altid i efteråret de klassiske mørke og sorte nuancer. Men i denne sæson suppleres de med et strejf af stærke farver til at pifte op. Også den røde farveskala er repræsenteret, lige fra pink over vinrød til de stærkt røde nuancer. Nyt i sæsonen er også de mange blå farver, som spænder fra de friske til de dybe midnatsblå, der klæder mange skandinaviske kvinder rigtig godt. Mere feminine farver som nude, natur og pudder er fortsat en vigtig del af farvespektret.

Triumph

HALTERNECK, STRAPLESS, SEAM­ LESS OG SHAPE er nogle af sæsonens vigtige kodeord. At løfte og støtte er vigtigt, men langtfra alt. Lingeri skal give et forførende og feminint look, og det skal føles behageligt på kroppen.

wunderwear 2011 | 7


Her er fem l kre s t til dig, hvis chef aldrig lytter! RØDE NUANCER ER ET HIT PÅ LINGERIFRONTEN LIGE NU, OG DEN HELT RIGTIGE VEJ AT GÅ, NÅR HUMØRET TRÆNGER TIL ET BOOST. DER ER FRIT VALG PÅ FARVESKALAEN, BARE GÅ EFTER DEN DU BEDST KAN LI’, FX VINRØD, CERISE ELLER STÆRK RØD. BRUG FARVEN SOM DET LILLE , EKSTRA FEMININE TOUCH, DER GØR HELE FORSKELLEN.

calvin klein

calvin klein

329,-

219,-

calvin klein

calvin klein

389,-

329,-

primadonna

calvin klein

590,-

fra 699,-

349,-

CHANTELLE

primadonna

calvin klein

350,-

319,-

199,Triumph

CHANTELLE

8 | wunderwear 2011


R

Baby Doll i blød microfiber XS-XXL 299,-


P

REPARE

TO FEEL

LOVED ...PREPARE YOURSELF

BH | 199,95 Hipster | 99,95

BH | 169,95 String | 99,95


Hanne, Lotte og Michelle diskuterer bryster.

Boob

talk...

Halvdelen af klodens befolkning har dem. Vi bærer dem med os lige fra teenageårene og til vi dør. Men hvordan har vi det med dem? Og hvad tænker vi om dem? Tre kvinder i forskellige aldre taler ud om de to feminine fortrin - brysterne. Mød Hanne (E-skål), Lotte (A-skål) og Michelle (B-skål).

12 | wunderwear 2011

Hvad er jeres forhold til bryster generelt? Hanne E-skål: De er irriterende. Tøjet sidder grimmere og fylder for meget, nærmest som en brynje. Michelle B-skål: Jeg har det lige modsat. Bryster er til at fylde en kjole ud med.

Michelle B-skål: Nu er det faktisk fashion ikke at have store bryster. Og en pige uden bryster er også sikker på, at kæresten ikke har valgt hende på grund af dem. Lotte A-skål: Når man har små bryster, kommer bagdelen i fokus. Min mand siger i hvert fald, at han elsker små bryster og numser.

Er brysterne vigtige for en kvindes udseende? Hanne E-skål: Ja. Kæmpe store bryster er gyselige. Man føler sig stor med kæmpebryster. Lotte A-skål: Jeg er lidt misundelig på dem der har store bryster. Men alligevel... Det kan godt se billigt ud, hvis kvinder med store bryster går i meget nedringet tøj.

Tænker I tit over jeres to vedhæng i hverdagen? Hanne E-skål: Ja. De fylder meget. Når jeg køber tøj, skal min overdel altid være meget større end underdelen. Lotte A-skål: Nej, jeg synes ikke de fylder så meget. Efterhånden har jeg fået tilpasset min tøjstil til min krop. Michelle B-skål: Tidligere tænkte jeg mere


over dem, end jeg gør i dag. Førhen gik det mig på, at jeg ikke havde større bryster. Da kunne jeg godt finde på, at tage to pushup bh’er på samtidig. Nu ser jeg mere for­ delen i ikke at have kæmpe kasser. Meget tøj gør sig bedre på små gajoler. Men jeg har hørt, at nogle unge piger spiser sig til større ­bryster... Er bryster bedre end numse? A-, B- og E-skål i kor: Nej – numse er bedst! Numser er smukkere end bryster. Michelle B-skål: Numsen er mere diskret og fræk. Numsen er mere en overraskelse. Lotte A-skål: Når man ikke har noget foroven, så er numsen det, man fokuserer på. Man gør, hvad man kan, for at træne den, så den bliver ved med at være så god som mulig. Er bryster til for mænds skyld? Hanne E-skål: Nej det er mere pige til pige. Hvis man kommer ud et sted, er det pigerne indbyrdes, man tænker over. Piger går op i, hvordan andre piger ser ud. Vi skal ud og måle bryster på toilettet. Det har jeg i hvert fald prøvet med mine veninder. Lotte A-skål: Ja. Kvinder sammenligner, men jeg oplever ikke misundelse. Vil I ændre størrelsen på jeres bryster for en mand? A-, B- og E-skål i kor: Aldrig!

Hvornår har I været mest tilfreds med jeres bryster? Hanne E-skål: Mine bryster blev mærkeligt nok større, efter jeg havde født. Jeg er glad for dem, men lige nu synes jeg, de er for ­store. Jeg ville gerne have, at de var lidt ­mindre. Lotte A-skål: Da jeg ammede, var de fantastiske. Hvad tænker I over, når I skal vælge bh? A-, B- og E-skål i kor: At man ikke deller i siden. Hanne E-skål: Jeg skal bare ikke have Barba­papa-bryster. Michelle B-skål: Hvad er det????? Hanne E-skål: Det er, når det øverste stykke af brystet falder ud over bh’en. Lotte A-skål: Ja, det er grimt! Har I et snedigt bryst-trick? Michelle B-skål: En stropløs bh er rar at ha’ på og kan gøre små bryster større. Lotte A-skål: Hmm. Kan den holde brysterne på plads? Michelle B-skål: Ja, sagtens! Hanne E-skål: Jeg synes, Balconette-bh’en er et hit. Hvordan ser perfekte bryster ud? Lotte A-skål: De smukkeste er dem, som er

en håndfuld, og hvor der stadig er lidt kød uden om. De skal have et lille naturligt fald. De må ikke stritte plasticagtigt. Hanne E-skål: Nej. Siliconebryster er ­næsten altid vildt unaturlige og ikke smukke. Er der for meget fokus på bryster i medierne? Michelle B-skål: Ja. Især unge mennesker kan få en forskruet opfattelse af tingene. Det hele er blevet meget overfladisk og kunstigt. Man bliver konstant målt og vejet på sit udseende. Og det gælder efterhånden både piger og drenge. Ville det være bedre, hvis alle kvinder havde samme størrelse bryster? Lotte A-skål: Nej, det ville være for kedeligt. Bryster er med til at give kvinder personlighed. Hvem går mest op i bryster: kvinder eller mænd? Lotte A-skål: Jeg tror, vi går lige meget op i dem. Vi ser bare forskelligt på dem. Vi kvinder betragter ikke vores bryster som sex­ objekter. Vi ser dem som noget, der kan være med til at gøre os mere eller mindre smukke i forhold til idealerne. Hanne E-skål: Mænd synes, store bryster er sexede. Kvinder synes, store bryster godt kan blive for vulgære.

Hanne: Siliconebryster er næsten altid vildt unaturlige og ikke smukke.

Lotte: Når man ikke har noget foroven, så er numsen det, man fokuserer på. Michelle: Jeg har hørt, at nogle unge piger spiser sig til større bryster.

wunderwear 2011 | 13


.

Si

French o S . mone


Missya 249,95

Missya 99,95

missya 129,95

Missya 169,95

simone pérèle 729,-

SIMONE PÉRÈLE hofteholder 499,-

Det du ønsker... Lækkert lingeri er en oplagt gave til enhver skøn ­k vinde – inklusive dig selv. Og det er længe siden, der har været så meget flot og feminint at vælge imellem. Køber du til andre, så vær ikke bange for at ramme lidt ved siden af med størrelsen. Det er jo tanken, der tæller. Husk bare, at du helst ikke må købe trusserne for store eller bh’en for lille... SIMONE PÉRÈLE string 429,-

wunderwear 2011 | 15


Calvin KLein

319,-

Calvin KLein

169,-

Missya

Missya

99,95

Chantelle

650,-

16 | wunderwear 2011

169,95

Chantelle

420,-

Missya

99,95


.

Si

French o S . mone


Her er syv l kre forslag til dig, hvis bil strejkede i morges SORT HITTER SOM EN AF DE VIGTIGE SÆSONFARVER. DET GÆLDER BÅDE SOM SÆT OG I ANDET LINGERI SOM UNDERKJOLEN OG BODY’EN. LÆG MÆRKE TIL, HVORDAN BLONDERNE, SÆSONENS ABSOLUTTE MUST, LØFTER alle modeller OP I EN SKØN OG ULTRA FEMININ KLASSE.

triumph

simone pérÈle

749,-

369,-

689,-

marlies dekkers

triumph

simone pérÈle

349,-

169,-

419,-

Triumph

marlies dekkers

18 | wunderwear 2011

missya

lady avenue

MISSYA

399,95

599,-

299,95


P

REPARE

TO FEEL

ADMIRED ...PREPARE YOURSELF

BH | 299,95 String | 149,95 Strømpeholder | 199,95 Kimono | 349,95


�o

PUSH UP’EN fremhæver det, du har, og giver din barm mere volumen. Denne type bh er som regel smal i bærestykket fortil mellem brysterne og giver dig en perfekt kavalergang, når du bærer bluser og kjoler med dyb udskæring. Nogle push up-bh’er har aftageligt fyld, du kan bruge alt efter humør og tøjvalg.

2

FULDSKÅLEN dækker din barm og støtter de rigtige steder. Den er især god, hvis du har en tung eller lidt stor barm, som kræver et godt hold. Fuldskålen løfter, former og holder på plads. Stropperne sidder godt oppe på skuldrene, og den er som regel forstærket godt i siderne og bagpå. Den har ofte et bredere rygstykke med flere hægter i lukningen, afhængigt af størrelsen.

1

¾-SKÅLEN har mange af de samme funktioner som fuldskålen, men dækker ikke hele brystet. Så med denne kan du bære en lidt mere nedringet overdel. �o

3

�o

hvilken bh skal du

vælge? KØBER DU DEN SAMME BH-MODEL IGEN OG IGEN? SÅ SE MED HER OG FÅ ET OVERBLIK OVER DE MULIGHEDER, DU MÅSKE IKKE VIDSTE, DU HAVDE. OG HUSK FREM FOR ALT: BED ALTID, ALTID, ALTID OM HJÆLP I BUTIKKEN. DET ER DER, DU FINDER DE VIRKELIGE EKSPERTER.

20 | wunderwear 2011

½-SKÅLEN/BALCONETTEN har et snit, der går vandret og dækker kun halvdelen af barmen. Stropperne sidder ofte langt ude. Den er perfekt til mere nedringede overdele. ½-skålen er ofte helt eller delvist i blonder og har et meget feminint look. I modsætning til, hvad mange tror, kan den sagtens bære en større barm.

4 �o


DEN STROPLØSE er, som navnet antyder, en bh uden stropper og et godt valg til fx festkjolen. Som regel følger der stropper med, så du også kan bruge den som almindelig bh. De fleste stropløse bh’er er formstøbte og vatterede og former din barm meget flot. �o

Husk at det er ikke kun en type bh der passer til dig.

5

7 �o

�o

6

T-SHIRT BH’EN er en glat, formstøbt bh til brug under tætsiddende tøj. Den giver en meget flot, rund barm helt uden synlige sømme og syninger. Du kan få den med eller uden vattering, alt efter behov og barmstørrelse. Et absolut must, der gør underværker, når du bærer kropsnært tøj.

MINIMIZEREN gør ikke din barm mindre. Den fremhæver den bare ikke på samme måde som de fleste andre bh’er er konstrueret til at gøre. Minimizeren er konstrueret, så den ”flader” brystpartiet lidt ud. Helt perfekt til dig, som har en stor barm, du gerne vil nedtone.

wunderwear 2011 | 21


long leg sally

Glæd dig til at vise ben på aller­ smukkeste vis. Denne s ­ æson er det rene s ­laraffenland i frække og femi­nine strømper med flotte mønstre. Er du mere til de klassi­ ske ens­farvede, har vi selvfølge­ lig også dem...

wolford 269,-

wolford 279,-

falke 199,-

falke 199,-

falke 219,-

22 | wunderwear 2011


Her er fem l kre s t til dig, der fik den kedelige bordherre SO HAPPY WITH THE BLUES. SKANDINAVISKE KVINDER KAN I SÆRSKILT GRAD GLÆDE SIG OVER DEN BLÅ TREND, SOM ER EN AF SÆSONENS FREMHERSKENDE. SAGEN ER NEMLIG, AT NETOP DENNE FARVE FÅR DET ABSOLUT BEDSTE FREM I VORES LYSE, SKANDINAVISKE HUD. PRØV SELV! DU BLIVER MULIGVIS MEGET POSITIVT OVERRASKET.

primadonna

marie jo

fra 799,-

659,-

primadonna

marie jo

639,-

519,-

femilet

triumph

400,-

369,-

femilet

triumph

missya

200,-

179,-

129,95

missya

Missya

249,95

wunderwear 2011 | 23


Jeg skal lige købe en Valentines gave... til mig selv. Det må man gerne. Hvis man er single altså. Louise, 30, 75B

At det regner! Det er nærmest undskyldning nok for mig.

I går fik jeg faktisk lidt skældud af min bankrådgiver, fordi jeg igen igen havde overtræk. Og det synes jeg egentlig var en helt plausibel grund. Vibeke, 29, 70DD

Marie, 51, 80C

Hvad er din undskyldning?

Fordi mit tog var 8 minutter forsinket. Camilla, 48, 80D

Er det ikke rigtigt, at vi kvinder har det med at finde undskyld­ ninger for at shoppe? Også selv om vi ikke liiige mangler noget. Vi har spurgt nogle piger om deres undskyldninger for at shoppe lingeri. Her ser du nogle af dem – måske kan de bruges næste gang, du forelsker dig i en virkelig skøn bh... og trusse.

Min yndlingsundskyldning er at finde noget på udsalg. Det, jeg har sparet, har jeg jo så tjent – og må bruge på noget andet.

Belønninger for at spise salat i stedet for cheeseburger. Det skal jo ikke være en straf at blive pæn – yderst til inderst... Michelle, 19, 70B

Jamen, det er fordi jeg skal på date på fredag. Eller… jeg tror i hvert fald jeg har en date på fredag. Hvis han nu kan. Nadja, 34, 80C

24 | wunderwear 2011

Anita, 25, 70DD

Fordi det blev helt vildt dyrt hos tandlægen – 2.000 mere en jeg troede! 4.000 totalt. Linn, 30, 75B

Jeg synes tit, at mine undskyldninger for at købe noget, handler om, at det lige passer perfekt til en bestemt anledning...Og her kan sagtens være tale om, at jeg køber tøj i september måned, fordi det er uundværligt på næste års Roskilde festival. Stine, 27, 75B


shape wear SLANKERE, RANKERE, PÆNERE OG FASTERE. SHAPEWEAR TRENDEN ER HELDIGVIS KOMMET FOR AT BLIVE. FOR HVILKEN KVINDE VIL IKKE GERNE STØTTES OG STRAMMES OP DE HELT RIGTIGE STEDER OG HOLDE PÅ FORMERNE? GOD SHAPEWEAR fremhæver dine fortrin OG FJERNER VISUELT DET, DU GERNE VIL SKJULE.

triumph

triumph

329,-

249,-

279,-

triumph

maidenform

maidenform

249,-

239,-

219,-

Triumph

maidenform

triumph

maidenform

699,-

449,-

26 | wunderwear 2011


www.triumph.com/dk

THE ULTIMATE CURVE CREATOR

BH C-G

399 kr.

HiGHwaist Panty 36-48

BH B-E

299 kr.

Findes i sort, samt i modellerne WHP, Tai og Hipsterstring.

379 kr.

HiGHwaist strinG 36-44 Findes i farven smooth skin.

199 kr.


© 2011 ‘PrimaDonna’ is a registered trademark of Van de Velde NV

www.primadonna.eu

BH 1/1 skål C 75-100 DE 70-105 FGH 70-105

Kr. 669,Kr. 719,-

BH 3/4 skål C D EF G

75-95 70-95 65-90 70-80

Kr. 679,Kr. 699,-

4 slags trusser fra

Kr. 319,-

LUXURY LINGERIE UP TO AN I-CUP


vigtige 10 tips til lingeri, der sidder perfekt

O2

Bøjlerne skal være så brede, at de omslutter hele brystet. OBS: dit bryst begynder helt ude under armen.

o3

o4

Bøjlerne skal slutte tæt ind til kroppen mellem brysterne fortil. Sidder de ud fra kroppen, er bh-skålen for lille.

Trusser

O7

o5

Bed om hjælp, når du er i butikken. Personalet er eksperter – og din sikkerhed for, at du altid kommer hjem med det helt rigtige.

Skålen må ikke skære ind i brystet foroven. Gør den det, skal den være større.

o6 Tænk på, hvilken form, du ønsker, og i hvilken funktion bh’en skal indgå. Det er ikke kun én type bh, der passer dig.

Tænk også her over funktionen. Du skal ikke nødvendigvis bruge samme type trusser til kjole og jeans.

o8

Køb trusserne, så de passer i størrelsen. Ikke for små, så de laver unødige striber og kanter på din krop. Og ikke for store, så de laver folder, når tøjet kommer udenpå.

1o

Bh-stykket fortil og bagtil skal flugte, når bh’en er på. Sidder bagstykket højere oppe end forstykket, er om­ kredsen for stor.

o9

De fleste er bange for at købe strømperne for små. Men det er ligeså vigtigt, at de ikke er for store. For så risikerer du at ødelægge looket. Det gælder især for strømper med mønster eller andre særlige features. Føler du, at dine strømper er ved at falde ned, er det ikke nødvendigvis fordi de er for små. Det kan ligeså godt være, at de er for store, så de ikke sidder ordentlig fast i taljen.

Triumph

O1

Bh

Omkredsen skal være forholdsvis tæt – den har afgørende betydning for, at bh’en støtter og holder din barm oppe.

Strømper

wunderwear 2011 | 29


P

REPARE

TO FEEL

WONDERFUL

Sweatshirt | 299,95 Bluse | 199,95 Leggins | 179,95

...AND

BEAUTIFUL ...PREPARE YOURSELF

Pyjamas | 299,95


cosy wear LUNT OG BEHAGELIGT ELLER FEMININT OG LÆKKERT? DERHJEMME ER DU DIREKTØREN OG STILEN HELT DIN EGEN. DET HANDLER OM AT SLAPPE AF OG FØLE DIG RIGTIG GODT TILPAS. HER ER NOGLE FORSLAG TIL HYGGE-OUTFITS, SOM NEMT KAN GÅ HEN OG BLIVE DINE SUVERÆNE VINTERFAVORITTER.

missya pyjamassæt

missya

399,95

249,95

lady avenue

missya

199,95

599,-

249,95

Missya

missya

wunderwear 2011 | 31


www.mariejo.com

BH A 70-85 B 70-90 CD 65-90 E 65-80 Kr. 589,-

© 2011 ‘Marie Jo’ is a registered trademark of Van de Velde NV

6 slags trusser, f.eks.: Hipster Kr. 299,String Kr. 270,-


hvilken trusse skal du

1

vælge?

�o

DER ER 4 TRUSSETYPER AT VÆLGE IMELLEM, OG DU HAR BRUG FOR MERE END ÉN TYPE. DINE TRUSSER SKAL PASSE TIL DIT TØJ, SÅ TÆNK ALTID I FUNKTIONEN. SKAL DE SIDDE UNDER JEANS OG DERFOR VÆRE USYNLIGE? ELLER LØFTE OG STRAMME OP UNDER EN SNÆVER KJOLE? ELLER…?

TAI-TRUSSEN har højt bensnit, hvilket fremhæver og forlænger dine ben. Den har et forholdsvis smalt sidestykke og går lidt op i taljen, men ikke helt op.

String findes som almindelig eller mini. Den er perfekt under tætsiddende tøj, fordi den giver dig det ønskede invisible look, hvor trussekanter er absolut No Go. Fås i blonder eller seamless.

2 �o

�o

3

Hipster er en mellemting mellem shorts og string. Den går lidt op på balden, men har ingen skarpe elastikkanter, der skærer ind i huden. Fås i blonder eller sømløs microfiber. En meget populær trusse, fordi den (især i blondeudgaven) er en smuk trusse med en super funktion.

4

�o

MAXI-TRUSSEN går helt op i taljen og har bredt sidestykke og lavt bensnit. Den er særdeles velegnet til tøj, der går op i taljen og til dig, der gerne vil have det hele på plads både for og bag. Findes også med særlig ”holdind” effekt til maven.

wunderwear 2011 | 33


Signe Vilstrups fotos emmer af romantik, følelser og atmosfære.

Mød fotograf signe vilstrup INSTRUKTØREN BAG WUNDERWEARS REKLAMEFILM ER RET SEJ. MED SINE KUN 34 ÅR HAR SIGNE VILSTRUP FORLÆNGST PLACERET SIG BLANDT MODEFOTOGRAFERNES VERDENSELITE. HENDES KUNDER TÆLLER INTERNATIONALT FØRENDE MODEMAGASINER, OG HERHJEMME BLEV HUN I ÅR NOMINERET TIL DEN ÆREFULDE TITEL ”ÅRETS DANSKE MODEFOTOGRAF”. VI HAR INVITERET DEN SUCCESRIGE FOTOGRAF TIL EN SNAK OM FAG, FOTOS OG FEMININE UNIVERSER. Hvorfor blev du fotograf? Fordi jeg ikke kunne lade være…Det er den bedste måde, du kan lege med barbiedukker i et stort univers – og jeg elsker at skabe universer – at tage tingene i kreative retninger. Jeg har altid tegnet meget. Som fotograf får jeg lov til at skabe og fastholde mine visioner og ideer. Hvordan kom du i gang? Som 18-årig begyndte jeg at opsøge forskellige fotografer og assistere dem. Nogen egentlig uddannelse i faget har jeg ikke. Jeg er selvlært – autodidakt – og det er nok min fordel. Jeg ser tingene umiddelbart, ikke så regelret. Hvilken uddannelse har du? Jeg gik i gymnasiet til og med 2.g. Og så tog jeg på en jordomrejse...

34 | wunderwear 2011

Hvilke kunder har du arbejdet for? Jeg har arbejdet med både udenlandske og danske kunder inden for mode og beauty, for eksempel Elle, Vanity Fair og Vogue. Men jeg har også kunder som L’Oreal, Triumph, Harrods og Le Printemps. Mit næste job er en worldwide hårkampagne for L’Oreal i ­Paris. Er det et liv i sus og dus at være mo­ defotograf? Det virker nok glamourøst og er det også nogen gange. Spændende oplevelser og rejser. Men for det meste er det benhårdt arbejde. De lange arbejdsdage er den fysiske del, men det psykologiske pres er det, som er hårdest. Der hviler et stort ansvar på dig, når der er mange penge og mennesker involveret. Du har 8 eller 16 timer


til at få alt til at klappe, og du kan ikke lave det om. Modellen koster en milliard og skal nå et fly sidst på dagen. Så det skal lykkes, mens hun er der. Som fotograf er du også holdkaptajnen, som skal få alle til at føle sig godt tilpas og samtidig have overskud til at være kreativ. Du skal navigere rundt ­mellem mange mennesker og kulturer med forskellige krav, ønsker og opfattelser. Så ud over teknikken og det kreative er der meget psykolog­arbejde. Hvem er din drømmemodel? Jeg har arbejdet med de største modeller og kan ikke udpege en enkelt. Ud over at være smukke, skal modellerne helst have nogle personlige kvaliteter. De må gerne være ”seje chicks” – ligesom Karin fra Wunderwear-filmen. Hun er én af mine yndlingsmodeller. En god model er én, som forstår min brief og lever sig ind i drømmen. Hun tager skuespillervinklen og tolker på ideen. Det vigtigste for mig er samarbejdsvillighed. Vi skal have en god kommunikation og kemi, også når vi ikke fotograferer. Vi er jo i perioder mere sammen, end vi er med vores familie og venner. Vi løser en opgave i fællesskab, ligesom når man er på højskole og skal opføre et skuespil. Det er ren eufori, når det går godt. Er der forskel på at arbejde i Danmark og i udlandet? Kæmpe, kæmpe forskel! I London er alle høflige og korrekte. I ­Italien er folk dramatiske og følelsesladede. I Paris skal man være trænet i at navigere rundt i den til tider karakteristiske franske ­arrogance. Hver gang jeg skal til et nyt land, prøver jeg at lære folk at kende og deres måde at arbejde på. Jeg tager ikke tingene personligt. For jeg ved, at måden man udtrykker sig på, tit bare bunder i kulturen. I Danmark er vi mere nede på jorden, mere rolige – og vi er dus. Derfor elsker jeg at arbejde i Danmark. I udlandet er der flere muligheder, flottere modeller og locations. Der gælder det tit liv eller død, fordi der er tale om meget store investeringer. Et helt års fotobudget i Danmark kan svare til to dages optagelser i Frankrig.

Hvad adskiller dig fra andre fotogra­ fer? Forskellen handler mest om personlig stil, ikke teknikker. Specielt i modebranchen, som er baseret på følelser og atmosfære. Jeg er feminin, romantisk og gør tingene på en uortodoks måde. Jeg arbejder ud fra følelser og udtryk i billedet. Som person er jeg ligesom alle andre et mix og kan få forskellige sider frem. Men jeg har altid fokus på æstetikken. Der må ikke være en grim stikkontakt, som kradser i øjet. Det er min stil. Og jeg gør meget ud af at vælge jobs, som passer til mig. Jeg skal brænde for en opgave og føle, at jeg kan tilføre den noget, ingen andre kan.

Hvor tit køber du nyt undertøj? Meget sjældent. En gang hvert halve år. Og så køber jeg 10 ens sæt. Hver gang jeg kigger i undertøjsskuffen tænker jeg: Ej, nu må jeg altså gøre noget ved det…

Hvis du ikke var fotograf, hvad ville du så være? Det har jeg tit tænkt på. Jeg kan godt li’ at være kaptajn. Og at skabe. Måske var jeg blevet teaterinstruktør… eller scenograf. Så kunne jeg stadig opbygge verdener i miniformat.

Bomuld eller blonder? Bomuld.

Hvorfor sagde du ja til at lave Wunder­ wear-filmen? Tankerne bag filmen tiltalte mig. Det univers, jeg fik beskrevet, passede til mig. Lingeri og lifestyle er lige mig. Jeg tændte på filmideens sødme og charme. Og så syntes jeg, at det kunne være rigtig sjovt at lave flere film. Hvordan skabte du det feminine uni­ vers, der er i Wunderwear-filmen? Det vigtigste er castingen og den, der filmer. Jeg tænkte straks, at modellen Karin med sin charme og naturlige skønhed var den helt rigtige til den her film. Manuelle, som filmede, har en fed stil, der er vigtig for filmens udtryk. Og så har jeg selvfølgelig tilført min egen personlige smag. Hvad er din bedste undskyldning (for at købe nyt til dig selv)? Jeg har ikke noget shoppegen og kan ikke huske, hvornår jeg sidst købte noget til mig selv. Jeg er ikke vild med at gå i butikker. Når jeg vil bruge penge på mig selv er det mere massage eller god mad. Jeg ejer stort set kun to par jeans… og nogle T-shirts fra H&M.

Hvad er vigtigt for dig når du køber undertøj? Det skal være behageligt og må ikke stramme. Elastikken på trusserne skal være så løs, så man ikke kan se mærkerne gennem bukserne. Har du et favorit-undertøjsmærke? Måske Calvin Klein. Det er ikke så fimset og blondet.

Har du en sjov/pinlig historie der in­ volverer undertøj? Hmm…sikkert. Men den beholder jeg for mig selv. Hvad gør en pige lækker? Humor, situationsfornemmelse og et sundt og velplejet look. Jeg er ikke til den traditionelle, klassiske skønhed. En lækker pige må gerne have en skævhed eller et knæk på næsen. Hvordan tager man bedre fotos? Har du nogle gode tips? Prøv at være ligeglad med alt det tekniske. Fokusér på motivet og stemningen. Lad dig ikke skræmme af, at du ikke har fancy udstyr. En iPhone kan gøre det rigtig flot. Hvad er dine råd til én, der drømmer om at blive fotograf? Bliv ved at tage mange billeder. Vær ikke genert. Spørg nogle veninder eller venner, om du må tage billeder af dem. Find billeder, du kan lide, og prøv så selv. Øv dig og øv dig og øv dig. Du kan prøve at blive assistent for at lære teknikkerne. Men det, der tæller, er det, der kommer inde fra dig selv.

Modellen i Wunderwears reklamefilm, svenske Karin A, er en af Signes personlige favoritter.

wunderwear 2011 | 35


P

REPARE

TO FEEL

AMAZING ...PREPARE YOURSELF

BH | 169,95 Hipster | 99,95 K책be | 299,95

BH | 199,95 Hipster | 99,95


R

Blød bomuldspyjamas XS-XXL 349,-

Flonel pyjamas XS-XXL 349,-


Konkurrence

Hvad er din undskyldning? Skriv til os, hvorfor du absolut må shoppe lingeri. Så er du med i konkurrencen om et gavekort til en af Wunderwears butikker. Værdi 5.000 kr. Meld dig ind i Club W på wunderwear.dk eller udfyld kuponen og aflever den i din lokale Wunderwear butik inden d. 31.12.11. Vinderen bliver offentliggjort på wunderwear.dk i uge 2 i 2012. Min bedste undskyldning for at købe lingeri er:

Navn: Adresse:

e-mail: Tlf.:

38 | wunderwear 2011

Triumph

VIND gavekort på 5.000,til lækkert lingeri


stork øbenhavn Wunder wear by Aage Müller City 2, Plan 1, butik 185 2630 Taastrup Tlf. 43 52 42 58

Wunder wear Østergade 52 1001 K øbenhavn K Tlf. 38 41 21 19

Wunder wear Ndr. Frihavnsgade 30 2100 København Ø Tlf. 38 41 21 13

Wunder wear Herlev Bymidte Butikscenter 2730 Herlev Tlf. 44 91 92 27

Wunder wear Vimmelskaf tet 49 1161 K øbenhavn K Tlf. 38 41 21 15

Wunder wear K øbenhavns Luf thavn, T2 2770 Kastrup Tlf. 38 41 21 18

Wunder wear Ballerup Centret 2750 BalleruP Tlf. 38 41 21 14

Wunder wear Frederiksberg Centret 2000 Frederiksberg Tlf. 38 41 21 12

Wunder wear K øbenhavns Luf thavn, T3 2770 Kastrup Tlf. 38 41 21 11

Wunder wear Hørsholm Midtpunk t 2970 Hørsholm Tlf. 38 41 21 10

Wunder wear Jernbanegade 10 4200 Slagelse Tlf. 58 50 40 48

Wunder wear Næstved Storcenter 4700 Næstved Tlf. 55 77 70 68

Wunder wear Slotsgade 28-30 3400 Hillerød Tlf. 56 91 20 90

Wunder wear Ahlgade 43 4300 Holbæk Tlf. 59 44 60 82

Wunder wear by Trico Østergågade 27 4800 Nyk øbing Falster Tlf. 54 85 15 57

Wunder wear Snellemark Centret 17 3700 Rønne Tlf. 48 26 23 47

Wunder wear by Lisbeth Hansen Jernbanegade 2 4600 K øge Tlf. 56 65 64 14

Wunder wear by Lohse Nygade 3 4900 Nakskov Tlf. 54 92 09 03

Wunder wear by Aage Müller Skomagergade 16 4000 Roskilde Tlf. 46 35 80 28

Wunder wear by Nadia Sass Ringstedgade 8 4700 Næstved Tlf. 55 72 05 20

Wunder wear Lyngby Storcenter 2800 Kgs. Lyngby Tlf. 38 41 21 21

sjæll and & øerne

jyll and & f yn Wunder wear Asnæs Centret 6-8 4550 Asnæs Tlf. 59 65 13 23

Wunder wear by Butik Sanne Herning Centret 7400 Herning Tlf. 97 22 41 81

Wunder wear by Sofie Lingeri Algade 21 7900 Nyk øbing Mors Tlf. 97 93 08 22

Wunder wear by Tr yde Andrés Kongensgade 20 5000 Odense C Tlf. 66 12 53 40

Wunder wear by Damernes Magasin Søndergade 3 7400 Herning Tlf. 97 16 20 38

Wunder wear Adelgade 11G 8400 Ebeltof t Tlf. 86 34 44 34

Wunder wear by Tr yde Andrés Rosengårdscentret 5220 Odense SØ Tlf. 66 15 96 30

Wunder wear by Camilla Nørregade 28 7500 Holstebro Tlf. 96 16 09 06

Wunder wear Sct. Mathiasgade 58 8800 Viborg Tlf. 38 41 21 20

Wunder wear by Tr yde Andrés Gerritsgade 42 5700 Svendborg Tlf. 62 21 60 66

Wunder wear by Sofie Lingeri Vestergade 12 7700 Thisted Tlf. 97 72 08 22

Wunder wear Aalborg Storcenter 9200 Aalborg SV Tlf. 38 41 21 22

Wunder wear Br yggen, Sønder tor v 2, 231 7100 Vejle Tlf. 88 19 95 90

Wunder wear by Istrup Adelgade 14C 7800 Skive Tlf. 96 16 09 90

Udvalgte varer findes ikke i alle butikker. Der tages forbehold for tr yk fejl.

wunderwear 2011 | 39


Feminine tendenser  

Wunderwear december udgave

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you