Page 1

1 st

pocketzine

2

Adore Vintage


Inhoud One day in the life of Het leven van een 1ste jaars student Interview Een interview met de “First generation” Tassencheck Weet voortaan wat je bij je moet dragen Do’s & Don’ts Handige tips om het schooljaar mee te overleven Centerfold Onze docent van het jaar Plattegrond Hoe bereik je de school per OV?

C o l o f o n 2

Art director Traffiker Copywriter Journalist/ interviewer Illustrator Fotograaf Cameraman Editor DTP-er Web-designer Display In samenwerking met:

Eline de Boer & Nicole Dekker Eline de Boer & Nicole Dekker Deirdre Jantzen Nicole Dekker & Julia Timmerman Laura Gouma & Josan van der Wal Eline de Boer & Julia Timmerman Huub Dekker Nicole Dekker & Luna Schuman Luna Schuman & Julia Timmerman Wouter de Vries & Deirdre Jantzen Josan van der Wal, Wouter de Vries, Nicole Dekker & Julia Timmerman Rie Stokreef, Lotte van der Veen & Kyra Mijnheer


“One day in the life of� De dag begint met de reis naar school. Eline stapt uit haar trein uit met haar Cibap koffer in de hand. 3


Zoals afgesproken ontmoet Eline Huub op het station.

Eline pakt haar fiets en samen gaan ze door Zwolle richting het Cibap.

10 minuutjes later lopen ze lachend, gierend en brullend de school binnen.

Dan gaan ze naar buiten om te filmen voor een opdracht.

4


Dan is het tijd voor de pauze. Huub hapt lekker in een pizzabroodje.

Vervolgens is het tijd voor de tekenles. Eline werkt aan een portret van Huub.

The end Dan is het einde van de dag aangebroken. Ze reizen samen terug.

5


6


Catering en meer. Markies Catering Advies 013-5219297 info@markiescatering.nl

7


Cibbaper Leer de first generation kennen

Laure Beldman, een eerstejaars student op het Cibap.

Waarom heb je voor het Cibap gekozen? Mijn moeder had gehoord over het Cibap en het leek haar een mooie school. Toen ik eenmaal bij de open dag was vond ik de sfeer echt super. Mooie lokalen, en de opleiding leek me heel leuk. Daarom koos ik voor het Cibap.

8


Waarom zou je mensen aanraden om naar het Cibap te gaan? Het is veel persoonlijker, je wordt goed geholpen in jouw keuzes en iedereen is respectvol tegenover elkaar. Er zijn redenen genoeg! Wat vind je van de sfeer op het Cibap? Zoals ik al zei, ik vind de sfeer heel fijn. Het is een kleine school, dus het is allemaal veel persoonlijker. Als je de toekomstige eerstejaars iets zou willen adviseren, wat zou dat dan zijn? Jezelf blijven, plezier hebben en je huiswerk maken! Het is veel, maar om alles op het eind te doen is niet leuk!

Als je terug kijkt op het afgelopen jaar, wat waren de dingen die er uitsprongen? Vooral de vakken waarvan ik dacht dat ik dat minder leuk zou vinden, zoals filmen. Ik vind het echt leuk, en ik ga er ook mee verder. Ook het schoolfeest was echt leuk! Iedereen doet enthousiast mee aan verkleden volgens de thema’s. Ik kan niet wachten tot het volgende schoolfeest. Wat voor cijfer zou je het Cibap geven? Het Cibap verdient een dikke 9! Het is echt een geweldige school en ik zou niet naar een andere school willen.

9


Tassen check Vergeet voortaan nooit je spullen

Het Cibap is een school waarvoor je veel verschillende materialen nodig hebt. Om het jou gemakkelijk te maken, hebben we een tassencheck opgesteld. Zo weet je wat belangrijk is om bij je te hebben, om problemen te voorkomen. Zorg dat je dit altijd bij je hebt: Etui met: r Pennen r Potloden r Schaar r Gum r Puntenslijper r Lijm r Liniaal r Stanleymes r Scotchtape r Fineliners

10

Voor de verschillende projecten: r Markerblok r Markers r Snijmat r Boeken voor de vakken van die dag r Cibap mapje r Kwasten r Palet r Eventueel je laptop En verder.. r Agenda r Kluissleutel r USB Stick r Pinpas r Schoolpas

Ben jij klaar voor het cibap?

r Ja

r Nee


11


Do’s & Dont’s Wat je wel en niet moet doen

Te laat komen.

Do

Sta open voor nieuwe mensen.

Te laat je werk inleveren.

Do

12

Don’t

Overleg veel met docenten.

Don’t


Je spullen vergeten.

Do

Sla al je bestanden goed op.

Niet weten welk vak je hebt.

Do

Don’t

Doe zo veel mogelijk in de les.

Achterlopen op schema.

Do

Don’t

Don’t

Meld het als je er niet bent.

13


Top docent! Ken onze Johannes Hoefnagel Johannes Hoefnagel werkt op het Cibap als docent media en interactieve vormgeving.

Hij heeft niet aan het Cibap gestudeerd en ook heeft hij geen grafische achtergrond. Na zijn studie werd hij uitgenodigd om een klein grafisch werk te maken, en langzamerhand werd zijn werk in de grafische sector steeds uitgebreider. Hij vind grafisch werk ook “veel sexier en spannender”.

Voordat Johannes als docent op het Cibap werkte was hij te vinden bij vele reclamestudio’s. Hij ontwierp daar allerlei dingen zoals campagnes en websiteconcepten. Johannes heeft bij het Cibap gesolliciteerd omdat hij de school van het verleden kende.

14

Hij wist dat het een goed aangeschreven school was. Omdat hij geen grafische achtergrond had was het wel even spannend met het solliciteren, maar uiteindelijk heeft hij de baan gekregen. Naast zijn werk op het Cibap maakt hij websites en grafisch werk. Ook helpt hij vaak startende bedrijven een start te maken.

Hij vind de leerlingen op het Cibap erg lief en leuk, maar ze mogen ook wel wat minder braaf zijn. De leerlingen zijn volgens Johannes creatievelingen en doeners. Maar ze moeten ook gemotiveerd zijn om de opleiding af te ronden. Over de motivatie van de leerlingen zit hij echter helemaal niet in.


15


>

cibap

rbaan

u ceintu

remb

randtl

afslag 19 zwolle centrum rie

e

we ste rl

OO

RN

e ve

aa

n

IJSELALLEE

DE

AM E

RS F

HA TT

EM

LD PE /A RT

EDE

CH

le

l ra

afslag 18 zwolle zuid >

OO

aan

ZWOLLE CENTRUM ENS

te we g

N

NINGE

L/GRO

MEPPE

AFSLAG 20 ZWOLLE NOORD AT RA ST E LE DS I L E A H ER ER T AT JV AA NI EW TR 2 T NS R AR O 1 ZW DO ES

ER

NT

VE

1 HOOFDGEBOUW 2 LOCATIE ESDOORNSTRAAT

vanaf station Zwolle kunt u gebruik maken van lijn 2, richting Holtenbroek, Halte Esdoornstraat. Onder het viaduct door en de weg oversteken naar de Nijverheidstraat= 16 ingang Cibap vakschool voor verbeelding.

"FIRST" CIBAP Pocketzine  

pocketzine

Advertisement