Page 1


........4 . . . . . . . . ... ge.... ................5 a l l o C ... ite.... . . . . . . . . . . . . . . . . 6 s b e W ... a y. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7 l p s i D a f i e. . . . . . . . . . . . . . . . 8 r g o t Fo ........ .......10 . . . . r e Mark ............... ...12 t.. ... Etike ercial....... Comm

R E T A W l wel

duck RACE

2

....15 . . . . . . . . ... e....... . . . . . . . . . . . . 1 6 n i l o . Ec k i n g. ..........17 k a p r Ve ...... e i f a r ......18 Fo t o g e . . . . . . . . . . . . . . . . . 2 0 it ... W e b s F l y e r. . . . . . . r/ Po s t e 2 .......2 . . . . . . . . . We r k n e g i E


3


4 dr ac ht en di t Éé n va n de ee rs te op ee n co lla ge ja ar wa s ee n co lla ge , re se nt er en”. wa ar in je je ze lf gi ng “p om en va n Du s he t la te n te ru gk je jo uw zo u el em en te n wa ar aa n t re su lta at ku nn en he rk en ne n. He dr ac ht , ui tva n de ze le er za m e op zie je hi er ge we rk t in Ph ot os ho p, n vo or ve el na as t. Ik he b ge ko ze vo rm en , en kl eu r, af wi ss el in g in el em en te n ge br ui k va n gr af isc he be el di ng en . m aa r oo k fo to’s en af co lla ge di e He t re su lta at is ee n wi e ik be n. ee n in dr uk ge ef t va n


5 Het eerste project waar we deze periode mee gewerkt hebben is Well Water. De formule van Well Water is heel eenvoudig: drink Well en u werkt mee aan een betere wereld. Zo helpt u bijvoorbeeld mensen in Afrika en AziĂŤ aan schoon drinkwater. Van de opbrengst van elke fles Well gaat namelijk 25 procent naar het goede doel. Het goede doel is Simavi. Voor Well Water heb ik een website ontwikkeld die beschikt over een webshop, overzicht van projecten, en duidelijke uitleg van hun doel. Ik heb er voor gekozen om de website erg speels te houden omdat ik dat beter vond passen bij het doel van de organisatie dan een meer strakke vormgeving.


6

Voor Well Water heb ik ook een toonbank display ontworpen. Ik heb er voor gekozen om het heel simpel te houden, daardoor valt de fles nog meer op op een (volle) toonbank. uiteindeijk heb ik het display gemaakt van plexiglas. Dit materiaal is heel gemakelijk te buigen door verwarming en de fles treed nog meer naar voren omdat het materiaal doorzichtig is. De tekst en het logo heb ik op doorzichtig stickerfolie geprint.


7

Bij de lessen fotografie heb ik me bezig gehouden met product-fotografie. Hierbij heb ik geleerd hoe ik schaduwen kon aanzetten en hoe ik de foto een frisse en uitnodigende uitstraling kan geven. Op de resutaten is te zien dat dit aardig is gelukt. Het thema fruit heb ik gekozen om het frisse effect nog meer te versterken.


8 Om onze markertechnieken meer onder de knie te krijgen zijn we met OEF bezig geweest met een aantal oefeningen, allereerst hebben we een foto uitgekozen van een sporter in actie, hiermee kun je veel spanning oproepen in een beeld. Vervolgens hebben we deze afbeelding mer fineliners omgezet naar een contourtekening en hebben we er verschillende experimenten op losgelaten. allereerst het toepassen van verloopjes maar ook het uitsparen van witten om extra 3d effect te creÍren en kleurgroepen gebruiken maakten deel uit van het experiment. Op deze pagina´s vindt u een selectie van de fineliner tekening en 3 werkstukken die in het kader van dit project zijn samengesteld .


9


Bij dit project heb ik met het vak Grafisch Vormageven een etiket en een hanglabel ontworpen. Meestal word de tekst in een kader of blok geplatst, ik wilde mijn ontwerp niet te standaard houden en dus heb ik er voor gekozen om mijn tekst op te nemen in het ontwerp en onderaan te plaatsen. Bij het hanglabel wilde in de vorm van het blauwe vlak op het etiket laten terugkomen, vandaar de vorm van de onderkant. Het thema dat ik het bebruikt is sport, door hier een “franse” draai aan te geven heb ik er “le sport” van gemaakt. Ik heb er voor gekozen om mijn illustratie doormiddel van blow-ups terug te laten komen, hierdoor word het beer wat s p e e l s e r.

10


11


12

Klaas kijkt sip, waarom? Omdat hij moet kiezen! Hij heeft twee flesjes in z’n hand, één met cola en een flesje water, van WELL. Hij twijfelt... Toch gooit hij het flesje water maar op de grond en drikt de cola. Wat hij niet weet is dat het flesje door rolt, totdat.............


13

Het flesje rolt tegen de muur, de dop valt er af, en wat zien we op de muur verschijnen? Een waterput met bruine mensen en een olifant? Ja, WELL is niet zomaar een flesje water. Van elk flesje water dat word verkocht gaat 25% naar het goede doel, naar SIMAVI, deze organisatie slaat waterputten in afrika. Dan toch maar WELL denkt klaas, en hij drinkt het op.


14


15

Om onze technieken met ecoline verder te ontwikkelen hebben ik in het kader van de Duck Race een aantal werkstukken samengesteld. Deze werkstukken zullen later worden geveild op een fictieve website. In deze werkstukken is gebruik gemaakt van ecoline, krijt en behang.


16 Om de badeendjesrace te promoten heb ik een cadeauverpakking ontwikkeld. De verpakking zelf is in de vorm van een cubus, aan de voorkant zit een venster. Om er voor te zorgen dat het venster niet standaard vierkant is heb ik er voor gekozen om deze mee te laten doen in de print. Qua print het ik voor een natuurlijke sfeer gekozen. Voor het venster heb ik met de vorm van gras gewerkt. De verpakking is hersluitbaar. Als je de bovenkant opent kun je de achterkant openklappen als een schroevendoosje waardoor je de eend er gemakkelijk uit kunt schuiven. De binnenkant van de verpakking heb ik bedrukt met een blauwe textuur, dit roept toch weer een beetje de emotie van water op.


17

Hoe zet ik mijn reclameboodschap om in beeld? Dit hebben we bij dit project in de lessen fotografie geleerd. Na het opdoen van inspiratie mochten we zelf aan de slag voor de badeendjesrace. Hieronder mijn resultaat voordat ik hem heb bewerkt met photoshop.


18


19

In het kader van de badeendjesrace, is er een actie opgezet om ecolinekunst te veilen. De opbrengst zou dan voor het goede doel zijn, namelijk SIMAVI. Voor deze veiling heb ik een website ontwikkeld. Op deze site is meer informatie te vinden over het doel van de veiling, de race en meer info over het cibap en simavi. ook is er de kans om te bieden op de ecolinekunst. Hiervoor moet je je echter wel eerst registreren en daarna kun je inloggen. de website is fictief, alles ziet er dus echt uit maar het werkt nog niet (inloggen ect.)


FINISH

WHITH

A

DUCK

10 JULI 2012 Dinsdag 10 juli 2012 is het zo ver: het langverwachte evenement staat voor de deur. Eindelijk heeft Zwolle zijn eigen Badeendjesrace. Ervaar het zelf, doe mee en win! Het goede doel wint altijd, want met jouw bijdrage steun je Simavi. Schrijf je nu in, nu het kan. Maar een eendje kan de eerste zijn; jouw bedeend misschien, bestel ’m nu via www.bad1tjesrace.nl

IN THE

Om de badeenjesrace nog 20 meer bekendheid te geven heb ik een poster en een flyer gemaakt. Qua ontwerp zijn ze in dezelfde stijl opgebouwd. Ik heb ervoor gekozen om met zwart, wit en één kleur te gaan werken. Uiteindelijk heb ik gekozen voor oranje, deze kleur valt lekker op. Ik wilde vanaf het begin al niet een standaard badeend er in, daarom heb ik eerst een contourtekening gemaakt en deze er in geplaatst. Een badeend heeft och een wat bolle vorm, dat is de reden waarom ik heb gekozen voor het “opgeblazen” font. De slogan heb ik in een strak font over de hele breedte laten uitlijnen.


21

Voorzijde

FINISH WHITH A DUCK IN THE

DU CK

RACE

Achterzijde

10 JULI Dinsdag 10 juli 2012 is het zover: het langverwachte evenement staat voor de deur. Eindelijk heeft Zwolle zijn eigen Badeendjesrace.Ervaar het zelf, doe mee en win! Het goede doel wint altijd, want met jouw bijdrage steun je Simavi. Schrijf je nu in, nu het kan. Maar een eendje kan de eerste zijn; jouw bedeend misschien, bestel nu een eendje om mee te doen aan de race via

www.bad1tjesrace.nl

Meer info?

www.bad1tjesrace.nl

Postbus 868 | 8000 AW Zwolle 038 454 69 44 | info@cibap.nl


ar m

diploma-feest

uitnodiging

komt allen! mijn opleiding SAW gehandicaptenzorg heb ik ruim voldoende afgerond en dat wil ik Samen met jullie vieren!

H

Mijn allereerste diploma, dat moet gevierd worden!

22

A.s vrijdag 1 Juni 14:30 - 18:00 uur

Waar? Op mijn nieuwe werkplek! Kinderboerderij Emmelerbos

En voor de kinderen?

Suikerspin Speurtocht

Banterweg 2C 8302 AC Emmeloord 0527-685897 harmdevries@hotmail.nl

TOT DAN!

- Uitnodiging examenfeest van vader -

- Logo skate crew Urk -


23

- Bro

k ind chure

erboe

rd

mer erij Em

lerbo

s-

- 3D ontwerp voor kast, uitwerking in google sketchup -


jaarboek 2011/2012  

jaarboek met overzicht met werk gemaak op school in het afgelopen jaar

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you