Page 1

MEMÃ’RIA 2017


Afegir 1â‚Ź solidari a la meva compra Powered by


MISSATGE DEL DIRECTOR Aquest 2017 ens hem focalitzat en el desenvolupament de nous canals de captació de fons, per tal de seguir essent l’empresa líder en el finançament de projectes socials a través de solucions tecnològiques. Hem consolidat el portal solidari com una gran eina per a donar suport als projectes socials, ja que el 52% del total recaptat ha estat a través d’aquest canal. A més a més, ja no només permetem fer donacions on-line en el moment de la compra i al fer transaccions bancàries, sinó que també permetem ara fer-ho al pagar amb targeta, a través dels terminals de pagament dels establiments. Al desembre de 2017 vàrem realitzar una prova pilot que ens permetrà establir les bases per introduir aquest sistema a multitud de comerços durant el 2018. Al llarg de l’any hem incorporat 25 empreses i ja són 45 les empreses amb causa que han integrat alguna de les nostres solucions, el que ens ha permès recaptar un 13% més que l’any passat, 359.690€ destinats a ajudar a més de 48.000 persones. En total ja hem recaptat pràcticament un milió d’euros des de finals de 2013, moment en el que es va activar el primer widget. Amb l’objectiu d’internacionalitzar la solució, créixer globalment i sumar noves empreses a la xarxa de Worldcoo, hem incorporat a finals d’any 10 Country Managers a Itàlia, França, Portugal, Europa de l’Est, Polònia, Països Nòrdics, Brasil, Xile, Estats Units i Canadà, i seguirem aquest model per tal d’introduir Worldcoo arreu del món.

Tot el nostre treball el fem alineat amb uns principis clars de sostenibilitat i respecte a la societat, que ens ha permès revalidar el reconeixement de la B-Corporation com una de les “Millors Empreses per al Món”, obtenint un dels millors resultats entre les empreses del país. Aquest 2017 hem sembrat unes bases sòlides perquè el 2018 sigui un any de rècord i treballarem fort per a fer-ho possible. Sergi Figueres CEO


CANALS DE CAPTACIÓ LES NOSTRES SOLUCIONS Aquest any s’han incorporat 25 noves empreses, entre elles importants companyies de supermercats, de venta d’entrades i de serveis com també petits comerços electrònics de diferents sectors. Aquests últims els hem agrupat per finançar campanyes d’emergència, d’aquesta manera donem l’opció de col·laborar a tothom que ho vulgui.

45 empreses amb causa

En total, ja són 45 les empreses amb causa que formen part de Worldcoo i que han integrat algun dels nostres cinc canals: pagaments online, banca online, portal solidari, arrodoniment solidari i facturació; els dos darrers s’han llençat per primer cop a finals d’any. • L’arrodoniment solidari permet fer una donació al pagar amb targeta en establiments.

2

• La facturació permet fer donacions periòdiques per un projecte social en el pagament de serveis recurrents.

NOUS CANALS

Així doncs, amb la incorporació d’aquests canals permetem implicar a tota la comunitat d’una empresa: treballadors, clients i proveïdors, en causes socials i posicionar-nos com una empresa capdavantera en el sector del fundraising a Espanya.

DONACIONS rebudes des de més de 40 països

A dia d’avui ja són més de 300.000 les persones que han donat a través dels nostres canals des de 40 països. De les 122.780 persones que han donat aquest any, la majoria provenen d’Espanya; tanmateix, també n’hem rebut d’Estats Units, Mèxic, França, Regne Unit, Alemanya, Rússia, Itàlia, Colòmbia i Perú entre d’altres.

4


Els prop de 360.000 € recaptats durant el 2017 provenen principalment de les donacions rebudes a través dels portals solidaris de grans corporacions (52,6%) i dels pagaments online de les nostres empreses amb causa (45,0%). Els 8.518 € restants s’han recaptat a través del canal banca online i de dos canals nous que hem llençat a finals d’any (arrodoniment solidari i facturació).

359.690 € recaptats

Distribució de la recaptació per canal 200 € FACTURACIÓ

PORTAL SOLIDARI

PAGAMENTS ONLINE

189.159 €

162.013 €

2.904 € ARRODONOMENT SOLIDARI

5.414 € BANCA ONLINE Font: Elaboració pròpia

La consolidació del portal solidari i la incorporació del widget multi-import a nous comerços electrònics fa que l’import mig de la donació se situï al voltant dels 3 euros, una dècima més respecte l’any passat.

122.780 donants

El 98% de la recaptació prové del portal solidari i pagaments on-line

5


IMPACTE SOCIAL EN NÚMEROS

65 projectes finançats

Durant el 2017 hem recaptat fons per 89 campanyes, de les quals 65 ja s’han finançat mentre que la resta encara segueixen actives. D’aquestes, més del 90% dels fons s’han destinat a projectes d’emergència, salut, alimentació i educació. Aquest any cal destacar una major sensibilització per als projectes de salut, que han augmentat tant en percentantge com en donacions. Mentre que l’any passat es van recaptar 59.516 €, aquest any s’han recaptat 83.682 €, un augment del 40% a través de 24 campanyes.

Distribució de la recaptació per àmbit

40% DONACIONS EMERGÈNCIA

1%

AIGUA I ENERGIA

15%

23%

EDUCACIÓ

SALUT

19% POBRESA I ALIMENTACIÓ

48.064 beneficiaris directes

6

40% 2%

EMERGÈNCIA

MEDI AMBIENT Font: Elaboració pròpia

Pel que fa als projectes d’emergència, aquest any s’han destinat majoritàriament a fer front als desastres naturals succeïts a Xile, Perú, Colòmbia i Mèxic (75%) i així com a la crisi alimentaria a l’Àfrica (16%) i en menor mesura, a la crisi dels refugiats (13%).


Hem col·laborat amb 55 ONG diferents, 14 més que l’any passat, això implica una major diversificació de l’ajuda en diferents entitats que ens ha permès ajudar a 48.064 persones d’arreu del món. Tot i que Espanya segueix sent el país que rep major nombre de fons (33%), degut a que la majoria d’empreses col·laboradores aposten per l’ajuda local, el percentatge de donacions al país s’ha reduït en un 10% i l’ajuda s’ha repartit entre més països, en total 32, molts d’ells africans. Els 71.940 € distribuïts al continent africà s’han repartit en 18 països. Per contra, l’ajuda destinada a Amèrica s’ha concentrat en 7 països, principalment en les zones damnificades per catàstrofes naturals.

55 ONG Diversificació de l’ajuda entre

32 països

Recaptació segons territori de destí de l’ajuda

El 33% de les donacions s’han concentrat a Espanya.

AMÈRICA

EUROPA

34%

37%

359.690 €

9%

ÀSIA

20% ÀFRICA Font: Elaboració pròpia

Finalment, l’ajuda destinada al continent asiàtic s’ha majoritàriament a projectes desenvolupats a la Índia i al Nepal.

destinat

7


DISTRIBUCIÓ DE L’AJUDA AL MÓN Tot i que la majoria de projectes s’han executat a Espanya, també s’han destinat força recursos a tots els països de la conca del llac Txad que estan patint una situació de sequera extrema acompanyada de conflictes bèl·lics. També als països d'Amèrica Llatina que han patit desastres naturals com inundacions, incendis o terratrèmols, com és el cas de Perú, Colòmbia, Xile i Mèxic.

5*

1 1

3 6* 3*

2* 1* 3*

* Nota: El projecte “Aquest Nadal cap nen sense menjar” s’ha executat a varis països: Mèxic, Xile, Argentina, Brasil, Colòmbia i Portugal.

Projectes visitats pels ambaixadors

8

2

1* 33

1*

1 2

1

1

1


Els països que han rebut més donacions han estat els que estan en situació d’emergència (40%) i Espanya (33%)

2 1

2

4

1 1

1

1 1

1

1 1

1 1 1

9

País Angola Argentina* Brasil* Camerun Colòmbia* EEUU* Espanya* Etiòpia Ghana Guinea Bissau Hondures Iemen Índia Iraq Itàlia Kenia Madagascar Mali Mèxic Moçambic Nepal Nigèria Perú * Portugal* RCA RDC Senegal Sierra Leone Tanzània Txad Xile* Uganda

% 4,17% 0,51% 0,51% 0,83% 4,09% 0,47% 33,40% 0,53% 0,33% 0,26% 1,14% 2,22% 6,18% 1,67% 3,15% 0,25% 0,82% 0,56% 12,61% 0,02% 1,04% 1,67% 13,33% 0,05% 0,95% 1,67% 0,14% 1,55% 0,01% 3,82% 1,84% 0,22%

9


NOSALTRES ALS MITJANS Aquest any hem participat a diversos esdeveniments que ens han reconegut com a empresa líder en el desenvolupament i implementació de nous mecanismes de recaptació de fons per a les ONG i per generar un impacte positiu al món. 2 Març - Vam participar en una nova edició del 4YFN, un esdeveniment organitzat per la Mobile World Capital en el marc de la cita que se celebra cada any a Barcelona, i el diari El País, líder a Espanya, ens va reconèixer com una de les 5 companyies més destacades d'aquella edició.

30 Juny - Vam guanyar la I Marató d’ Emprenedors de Catalunya Ràdio, un acte que es va celebrar al tancament de temporada del programa de ràdio "Revolució 4.0", un espai dedicat a la transformació emprenedora i digital del panorama actual. En concret, Worldcoo fou seleccionat per la nostra idea de projecte, el negoci i la projecció de futur, en el qual destaca el llançament de l'arrodoniment solidari.

10


15 Setembre - Per segon any consecutiu, vam rebre el títol "Best for the World", un guardó que reconeix anualment les millors empreses per al món. Hem incrementat la puntuació i som la tercera empresa amb millor puntuació del país., 14 Octubre - Vam participar a l’Observatori Genarció & Talent, una trobada organitzada per la publicació Equipos & Talento.

23 Novembre - Vam participar a l'Observatori sobre Banca Mòbil, una trobada organitzada pel Diari Expansión en col·laboració amb Evo Banco. Sota el títol "Banca Mòbil: com aconseguir la diferenciació a través de l'experiència del client i l'aposta per la innovació", vam parlar de la nostra experiència en banca mòbil i el valor afegit que Worldcoo aporta als clients d'entitats bancàries.

11


WORLDCOO EMPRESA SOCIAL Som una empresa compromesa amb la societat i el nostre entorn i aquests valors fonamenten la nostra activitat: • Ètica: Ens regim per un estricte codi ètic, alineat amb els principis en què es basen les ONG amb les quals col·laborem. • Innovació i solidaritat: Reinvertim el 70% dels nostres beneficis a desenvolupar el negoci. • Compromís social: Creiem que l’equip és el nostre millor actiu, per aquest motiu vetllem pel seu benestar i tenim polítiques de retribució justes (el rang d’escala salarial per sota d’1:8) i de conciliació familar. A més a més, aquest any en motiu del GivingTuesday hem celebrat la 2a jornada de Voluntariat Social de Worldcoo

Vam col·laborar en la rehabilitació d’un pis d’acollida de joves tutelat per l’Obra Social de l’ Hospital Sant Joan de Déu. En la imatge, d’esquerra a dreta: Míriam, Sergi, Joel, Eva, Aureli, Anna, Albert, Clàudia i Cesc.

• Respecte pel medi ambient: Apliquem mesures per tal de protegir l’entorn a través de diferents sistemes de reciclatge i reutilització. Disposem de proveïdors d’energia renovable i sistemes d’eficiència energètica.

12


L’equip que forma Worldcoo és el nostre principal actiu. La seva tasca és bàsica per aconseguir un món més just. Amb l’objectiu d’ampliar la presència de Worldcoo al món hem incorporat 10 Country Managers, els quals treballaran per incorporar noves empreses a: Itàlia, França, Portugal, Europa de l’Est, Polònia, Països Nòrdics, Brasil, Xile, Estats Units i Canadà. En total ja som 22 persones, 6 dones i 16 homes. La mitjana d’edat és de 37 anys. A més a més, comptem amb el suport dels nostres ambaixadors que ens ajuden a tenir una visió més propera dels projectes executats. Aquest any, 3 ambaixadors han conegut projectes de l’Índia i el Nepal. Foto de Miquel i Mireia, una parella de joves que van visitar el projecte d’educació informàtica a Battambang. “Sembla una proporció matemàtica: Quant menys té la població d’un país, més simpàtica i generosa es la gent que hi viu”. – Miquel “L’educació a Battambang és una font de motivació i reconeixement per aquells amb més dificultats”. Mireia

13


PETITES DONACIONS PER A GRANS CAUSES!

worldcoo.com

Via Augusta 13-15, Planta 6, oficina 603 08006 Barcelona - Espanya

contact@worldcoo.com +34 936110104

Memòria Anual Corporativa Worldcoo 2017  

Us presentem la nostra Memòria Anual Corporativa del 2017. Aquí trobareu els nostres principals resultats i novetats d'un any en què hem sen...

Memòria Anual Corporativa Worldcoo 2017  

Us presentem la nostra Memòria Anual Corporativa del 2017. Aquí trobareu els nostres principals resultats i novetats d'un any en què hem sen...

Advertisement