Page 1

www.t-zicht.nl

‘t Zicht... eindeloos wonen! 20 comfortabele koopappartementen

Larikslaan 2 Postbus 350, 3830 AK Leusden T 033 - 494 42 62 E info@woningstichtingleusden.nl W www.woningstichtingleusden.nl


‘t Zicht... eindeloos uitzicht! Inhoud l l l l l l l l l l l l l l l l

‘t Zicht... eindeloos wonen Leusden, locatie en situatie Interieur voorbeelden Geveltekeningen Appartementen type A Appartementen type B Appartementen type F Appartementen type G Appartementen type H Appartementen type J Appartementen type K Appartementen type L Afwerkstaat Bruynzeel Keukencheque Verkoopinformatie Makelaars

4 6 8 10 12 14 16 18 20 22 24 26 28 32 34 38

Ondanks alle zorgvuldigheid die we hebben nagestreefd kunnen aan de afgebeelde tekeningen en artist impressies geen rechten worden ontleend. Alle wijzigingen in tekst en illustraties zijn voorbehouden aan Woningstichting Leusden.

© 2010 Woningstichting Leusden

Uitzicht richting Grebbelinie op 21 m hoogte.


‘t Zicht... eindeloos wonen! Het project ’t Zicht bestaat uit twee markante woongebouwen aan de rand van Leusden. Het project - een ontwerp van op ten noord blijdenstein - biedt een prachtig uitzicht over de weilanden tussen Leusden en Hoevelaken. Eindeloos wonen! De overgang van dorp naar weiland wordt gemarkeerd door het dak, dat aan oude schaapskooien doet denken, die veelvuldig te vinden zijn in het boerenland rondom Leusden. Onder deze kap bevinden zich maisonettes, er zijn twee extra grote appartementen, twee Koopgarantappartementen en diverse prachtige appartementen met ruim uitzicht. Om het binnenvallende licht te filteren hebben veel appartementen verschuifbare zonwering van gekleurde metalen panelen. Een speels element, want de zonwering kan naar eigen inzicht worden verplaatst. Eén van de twee torens is bestemd voor particuliere verkoop. In deze brochure tonen wij u alle types koopappartementen die ’t Zicht onder de kap huisvest. Door middel van ingekleurde plattegronden krijgt u een beeld van de indelingsmogelijkheden van de appartementen. Uiteraard zijn er ook diverse opties mogelijk. De makelaar kan u daarover informeren. Bijna alle appartementen hebben een eigen overdekte parkeerplaats op de begane grond van het gebouw. Twee appartementen beschikken zelfs over een eigen afgesloten garage, met aansluitend een berging. Buiten het gebouw is parkeerruimte beschikbaar voor een tweede auto of uw bezoek. Alle appartementen beschikken over een fietsenberging.


‘t Zicht... eindeloos wonen!

’t Zicht ligt aan de rand van het Valleikanaal. Het kanaal maakt deel uit van de Grebbelinie. De Grebbelinie was

een voorverdediging van de Hollandse Waterlinie, een Nederlandse verdedigingslinie. De Grebbelinie liep door de Gelderse Vallei vanaf de Nederrijn bij de Grebbeberg te Rhenen langs het Valleikanaal en de Eem tot aan de

Zuiderzee, later het IJsselmeer. De linie stamt uit de 18e eeuw en bood ten tijde van de Republiek der Zeven

Verenigde Nederlanden al bescherming tegen vijanden. Fort Daatselaar bij Renswoude is hier een overblijfsel van. In de Tweede Wereldoorlog is de Grebbelinie, na een eeuw ongebruikt te zijn, toch weer hersteld. De Duitse invasie werd hier enkele dagen stand gehouden door het Nederlandse leger. Ook ten tijde van de Duitse bezetting werd de Grebbelinie ingezet als verdedigingslijn. Ditmaal niet tegen, maar door het Duitse leger. Wanneer u langs het Valleikanaal loopt, herinneren diverse bunkers nog aan deze tijd. Een wandeling of fietstocht langs de Grebbelinie biedt u een schat aan cultuurhistorische en natuurwaarde.

Leusden, centraal in Nederland Leusden ligt in het hart van Nederland, net even buiten de drukte van de Randstad en dicht bij de rust van de Veluwe, op de grens van de provincies Utrecht en Gelderland. Door de ligging nabij de A1 (Amsterdam - Amersfoort) en de A28 (Utrecht - Zwolle) is Leusden goed bereikbaar. ’t Zicht ligt in het verlengde van de A28 afrit “Leusden”. Hierdoor bent u binnen een paar minuten op de snel-

Valleikanaal

weg, vanuit het midden van het land naar elke locatie in de omgeving. Amersfoort ligt op een paar kilometer afstand, met een bruisend centrum, vele evenementen en voorzieningen.

Randweg

Maar waarom Leusden verlaten? Met twee winkelcentra biedt Leusden een grote diversiteit aan winkels. Niet alleen voor de dagelijkse boodschappen, ook voor mode, vrije tijd en hobbies kunt u in Leusden terecht! De koopavond is op vrijdag, waardoor u donderdagavond in Amersfoort kunt winkelen en vrijdag in Leusden. In 2010 was Leusden genomineerd voor Sportgemeente van het Jaar: hockey, voetbal, fitness, tennis, een zwembad voor sport en recreatie en nog veel meer. De groene omgeving van Leusden biedt lange fietstochten, prachtige wandelingen door De Treek of kanotochten over het Valleikanaal. Er is horeca in overvloed! Restaurants om de hele avond te tafelen, eetcafés om snel een hapje te eten, cafés om het weekend in te luiden, keuze genoeg.

Middenweg


Type L

In deze brochure wordt onderscheid gemaakt tussen de bruto vloeroppervlakte (hierna te noemen BVO) en gebruikersoppervlakte (hierna te noemen GBO) De BVO is de oppervlakte van een ruimte, gemeten vanaf de buitenomtrek van het appartement of het hart van de scheiding met de buren of aangrenzende ruimtes. Binnenwanden, buitenwanden, niettoegankelijke leidingschachten en dergelijke worden wel meegerekend. De GBO is de oppervlakte van een ruimte, gemeten vanaf de binnenzijde van de buitenwanden. In tegenstelling tot de BVO worden de niettoegankelijke leidingschachten en buitenwanden niet meegerekend. Ook vloeroppervlaktes waar de hoogte lager is dan 1,5 meter worden niet meegerekend. Een en ander heeft bij een groot aantal appartementen, met name op de bovenste verdiepingen, invloed op uw beleving van de ruimte. Wat een en ander betekent voor de ruimtebeleving kunt u zelf redelijk beoordelen aan de hand van de bijgesloten interieur impressies. De daadwerkelijke vloeroppervlakte bij deze appartementen is daarom veelal groter dan de GBO. De in deze brochure genoemde BVO en GBO oppervlaktes betreffen het totaal van het appartementen, de loggia’s en de bijbehorende bergingen of garages. Algemene ruimtes zoals de entree, het trappenhuis en de lift zijn niet meegerekend. De makelaar kan u 8

informeren over de oppervlakte per onderdeel en per bouwnummer.

Type B


Oostgevel

Noordgevel

Zuidgevel

Westgevel


Type A Bouwnummers: 4-8-12-15-18 GBO ca. 85-99 m2 BVO ca. 100-116 m2 Highlights: l l l

l

l l l l

18 15 12 8 4

l

Ruime woonkamer van 48 m2 met als eyecatcher de grote raampartij. Door de ligging van de open keuken is makkelijk een leefkeuken te creĂŤren. Aan de keuken grenst een ruime berging, die naast de wasaansluiting ook ruimte biedt als voorraadkast. Een inpandige loggia van 9 m2, gelegen op het zuidwesten, voorzien van beweegbare panelen als zonwering. Badkamer met douche en mogelijkheid voor een apart bad. Een verzorgde hal, door de garderobenis. Drie appartementen hebben een overdekte parkeerplaats op de begane grond. Twee van deze appartementen worden aangeboden als Koopgarantappartement (zonder parkeerplaats), meer informatie kunt u opvragen bij de makelaar. Alle appartementen beschikken over een berging op de begane grond.


Type B Bouwnummers: 1-5-9-13-16 16 13 9 5 1

GBO ca. 103-125 m2 BVO ca. 120-140 m2 Highlights: l l l

l l l l l

Ruime woonkamer van 57 m2 met als eyecatcher de grote raampartij. In de hal is een ruime berging, voorzien van wasen droogaansluitingen. Een inpandige loggia van 9 m2, gelegen op het zuidwesten, voorzien van beweegbare panelen als zonwering. Badkamer met douche en mogelijkheid tot het plaatsen van een ligbad. Kiest u voor een bad, dan kunt u vanuit bad heerlijk uitkijken over uw loggia en verder uitzicht. Een verzorgde hal, door de garderobenis. De appartementen beschikken over een overdekte parkeerplaats op de begane grond. Alle appartementen beschikken over een berging op de begane grond.

Bijzonderheden: EĂŠn van dit type appartementen beschikt over een 2e slaapkamer, te bereiken via openslaande deuren vanuit de woonkamer, waardoor deze ook geschikt is als werkkamer of eetkamer.

15


Type F Bouwnummer: 20 GBO ca. 117 m2 BVO ca. 149 m2 Highlights: l

l

l l l

l

l 20

Prachtige maisonnette op de bovenste twee verdiepingen van het gebouw met een fantastisch uitzicht over Leusden. Ruime woonkamer (43 m2) die speels oogt door de gekleurde screens aan de woonkamerzijde en het schuine dak aan de keukenzijde. Een loggia (6 m2) grenzend aan de woonkamer, gelegen op het zuidwesten. Open trap in de woonkamer geeft toegang tot de 1e verdieping. Twee slaapkamers (11 en 15 m2), beide voorzien van hoge ramen met wederom de gekleurde screens als zonwering. De grootste slaapkamer biedt toegang aan een dubbele inloopkast, waardoor de ruimte onder de schuine wand optimaal wordt benut. Eigen overdekte parkeerplaats en berging op de begane grond.

17


Type G Bouwnummer: 19 GBO ca. 130 m2 BVO ca. 169 m2 Highlights: l

l l

l l

l l

19

l 10 6 2

Riante maisonnette op de bovenste twee verdiepingen van het gebouw met een fantastisch overzicht over Leusden. Ruime woonkamer (58 m2) met inpandige loggia (6 m2) gelegen op het zuidwesten. Fantastische ruimte voor de keuken (22 m2) waardoor een prachtige woonkeuken tot de mogelijkheden behoort. Open trap in de woonkamer geeft toegang tot de 1e verdieping. Twee slaapkamers (10 en 15 m2), beide voorzien van hoge ramen met wederom de gekleurde screens als zonwering. Badkamer met ruimte voor inloopdouche en apart ligbad. De grootste slaapkamer is voorzien van een dubbele inloopkast, waardoor de ruimte onder de schuine wand optimaal wordt benut. Eigen overdekte parkeerplaats en berging op de begane grond.

19


Type H Bouwnummers: 3-7-11 GBO ca. 105 m2 BVO ca. 125-132 m2 Highlights: l l

l l l l l

Door de ligging van de appartementen kijken de loggia’s uit op de weilanden achter Leusden. Woonkamer 38 m2, halfopen keuken met aangrenzend een ruime berging voor zowel voorraadkast als wasruimte. Twee slaapkamers (13 en 17 m2), waarvan de grootste slaapkamer beschikt over een inloopkast. Een verzorgde hal door een garderobenis naast de voordeur. Badkamer voorzien van douche en de mogelijkheid voor een apart ligbad. De vorm van het gebouw geeft een speels uiterlijk aan alle leefruimtes. Eigen parkeerplaats en berging op de begane grond.

11 7 3

21


Type J Bouwnummers: 2-6-10 GBO ca. 103-110 m2 BVO ca. 123-132 m2 Highlights: l l

l l l l l

Door de ligging van de appartementen kijken de loggia’s uit op de weilanden achter Leusden. Woonkamer 38 m2, halfopen keuken met aangrenzend een ruime berging voor zowel voorraadkast als wasruimte. Twee slaapkamers (13 en 17 m2), waarvan de grootste slaapkamer beschikt over een inloopkast. Garderobenis naast de voordeur. Badkamer biedt ruimte voor douche en apart ligbad. De vorm van het gebouw geeft een speels uiterlijk aan alle leefruimtes. Eigen parkeerplaats en berging op de begane grond.

10 6 2

23


Type K Bouwnummer: 14 GBO ca. 221 m2 BVO ca. 266 m2 Highlights: l

l

l l l

l

l 14

l

Zeer ruim appartement, gelegen over de hele achterzijde van het gebouw, uitkijkend over de weilanden en Grebbelinie van Leusden. Riante woonkamer (73 m2) biedt ruimte aan meerdere zithoeken of een ruime eetkameropstelling. De halfopen keuken grenst aan een bijkeuken/ berging voorzien van was- en droogaansluitingen. De loggia (15m2) is via een schuifpui in de woonkamer te bereiken en ligt op het zuidoosten Geen aparte kledingkasten nodig, de twee royale slaapkamers (23 en 27 m2) zijn beide voorzien van een inloopkast. Als optie is de kleine kamer te scheiden in twee afzonderlijke kleinere kamers, die nog steeds als volwaardige slaapkamers kunnen worden gerekend. De badkamer heeft een inloopdouche en biedt de mogelijkheid tot apart ligbad en tweede toilet. Inclusief privĂŠ parkeergarage met aangrenzende berging op de begane grond.


Type L Bouwnummer: 17 GBO ca. 217 m2 BVO ca. 338 m2

17

Highlights: l Dit appartement biedt ruimte aan een creatieve inrichting! Door de schuine wanden ontstaat een speelse indeling van het appartement, voorzien van vide op de 1e verdieping. l De woonkamer (60 m2) en eetkamer (22 m2) worden gescheiden door de keuken onder de schuine kap van het appartement. Achterin het appartement is een bijkeuken/bergruimte waar ook de wasaansluiting is. l Op dezelfde verdieping zijn twee ruime slaapkamers te vinden (20 en 21 m2). EĂŠn van de slaapkamers heeft een grote inloopkast. l De badkamer is vanuit beide slaapkamers via schuifdeuren te bereiken. Er is plaats voor een douche, tweede toilet en een ligbad. l Het ligbad vindt zijn plek onder het schuine dak en biedt dankzij een dakraam zicht op de sterrenhemel. l Vanuit de woonkamer is een overloop/vide bereikbaar, die prima kan worden ingericht als werkruimte. l De vide biedt toegang tot een unieke loggia van 21 m2, gesitueerd in de nok van het gebouw. l Inclusief privĂŠ parkeergarage, met aangrenzende berging op de begane grond. 27


Afwerkstaat Bouwdeel

Onderdeel

Bouwdeel Materiaal

Kleur

Opmerking

GEVEL

Kleur

wanden

rockpanel colours

kiezelgrijs

plafond

prefab beton, strak gerold

kiezelgrijs

Opmerking

gekeimd

muur

metselwerk

zwart-zand donkerbruin

vloer

prefab beton

grijs

voegen

gekleurde mortel

antraciet

klepraam

buva

kiezelgrijs

geveldrager/latei

staal

blauwgrijs

waterslag

aluminium

blauwgrijs

dakbedekking

kunstriet

belegen riet, grijsbruin

in overleg met leverancier

kozijnen

hout

blauwgrijs

schoorsteen

kunstriet

belegen riet, grijsbruin

in overleg met leverancier

deuren

hout, glas

blauwgrijs

dakranden

kunstriet

belegen riet, grijsbruin

in overleg met leverancier

onderdorpel

kunststeen

antraciet grijs

buiten plafond kap

rockpanel colours

kiezelgrijs

prive garagedeuren

staal

blauwgrijs

gemoffeld, voorzien van

bovenrand goten

zink

mat grijs

schoepenroosters

nokafdekking

zink

mat grijs

deuren parkeerschuur

staal

blauwgrijs

gemoffeld, voorzien van

dakrail; waterkering

zink

mat grijs

schoepenroosters

dakvensters

kunstof aluminium

bruin, wit binnen

roosterwand parkeerschuur

staal

blauwgrijs

gemoffeld, schoepen,

beglazing in dakvensters

HR ++

zelfde verdeling als deuren

metalen schoorsteen

zetwerk

blauwgrijs

gevelbedekking

kunstriet

belegen riet, grijsbruin

kozijnen

hout

bruin

DAK

GEVEL plint

Materiaal

GEVEL loggia's in front

plint

Onderdeel

dakgevel kozijnen

hout

kiezelgrijs

ramen

hout

kiezelgrijs

beglazing zonwerend

clima plus 4S

licht getint

beglazing niet zonwerend

clima plus ultra N

neutraal

ventilatieroosters in glas

aluminium

kiezelgrijs

zelfregelend

beglazingsprofiel

aluminium

kiezelgrijs

bevestiging met rvs bolkop

beglazing met doorvalmogelijkheid

clima plus 4S/ultra N

doorvalbeveliging

stalen strip

kiezelgrijs

waterslagen

aluminium

kiezelgrijs

louvres

aluminium

zonwerend en vuilafstotend

ramen

hout

bruin

beglazing zonwerend

clima plus 4S

licht getint

beglazing niet zonwerend

clima plus ultra N

neutraal

ventilatieroosters in glas

aluminium

kiezelgrijs

gemoffeld

waterslagen

aluminium

bruin

veiligheidsglas

overstekken

kunstriet

belegen riet, grijsbruin

rockpanel colours

kiezelgrijs

prefab beton, strak gerold

kiezelgrijs

prefab beton/

grijs

zonwerend

loggia's in dak(gevel) wanden

parelmoergoud plafond

verkeersgroen

vloer

verkeerszwart ventilatieroosters in glas

verkeersrood blauwgrijs

vensterbank

kunststeen

grijs

gevelbeplating

rockpanel colours

kiezelgrijs

zelfregelend, geluidwerend

geschroefd, in kleur keimwerk

betontegel

metalic zilver staal

zonwerend

naden min. breedte

verkeersblauw

console en strip t.b.v. louvres

in overleg met leverancier

aluminium

kiezelgrijs

zelfregelend, geluidwerend waar aangegeven

gemoffeld speciaal gezaagd in kartelvorm, in wild verband

28

29


Bouwdeel

Onderdeel

Materiaal

Kleur

Opmerking

PARKEERSCHUUR zie ook plint

Bouwdeel

Materiaal

Kleur

muur

steens metselwerk

zwart-zand, donkerbruin

wanden traphal

filmwerk/sausen

lichtgrijs

voegen

gekleurde mortel

antraciet

traphal

plafond traphal

gipsplaat/sausen

lichtgrijs

plinten

watervast mdf

lichtgrijs

vloer

zandcement

verticaal riet

kunstriet

belegen riet, grijsbruin

muurafdekker

aluminium

blauwgrijs

dakbedekking

Sedum

dakkoepels

kunststof

helder

plafond

houtwolplaat

bruin

TID metaalplug

dakplaat

metaal

onbehandeld

brandwerende puien

hout

blauwgrijs

dranger aan sponningzijde

staalkonstruktie

metaal

signaalgrijs

bergingdeuren

hout

blauwgrijs

bestrating

betonklinkers

grijs vloer

prefabbeton

grijs

leuningen

hout

transparante beits

glazen bouwsteen

glas

helder

wanden

spuitwerk op vlakke

lichtgrijs

fijne korrel

lichtgrijs

fijne korrel

signaalgrijs

blind bevestigd

lichtgrijs

fijne korrel

bergingen

INTERIEUR vloer

kunststof gietvloer

kiezelgrijs

kozijnen

hout

kiezelgrijs

muurafdekker

metaal

bruin

schoonloopmat

storax

antraciet

deuren

hout/glas

kiezelgrijs

entreepui

hardglas schuifdeur

helder

antislip

lifthal

stofwerende coating

met schrobrand

spuitwerk op vlakke ondergrond

hallen verdieping

heraklith

brievenbussen/intercom

metaal, vlakke plaat

kiezelgrijs

als vrijstaande kast in glaspui

buiten plafond

Fermacell HD

kiezelgrijs

gestuukt/sausen

vloer

kunststof gietvloer

kiezelgrijs

antislip

vloerbedekking

storax

antraciet

ingelaten in betonvloer

plinten

mdf

lichtgrijs

12 x 100 mm

plinten

watervast mdf

kiezelgrijs

12 x 100 mm

plafond

gipsplaat rigitone

lichtgrijs

naadloos, dichte kantstrook 100 mm

wanden

filmwerk/sausen

kiezelgrijs

vloer

marmoleum

wanden

spuitwerk op vlakke ondergrond

geperforeerd

info-kolom

rvs/ingelaten bullitin board

plafond

gipsplaat geperforeerd

kiezelgrijs

geborsteld, grijs board

kozijnen

hout

signaalgrijs

geschilderd

naadloos, dichte kantstrook 100 mm

voordeuren

hout

signaalgrijs

dichte deur/zijlicht

deuren trappenhuis

hout/glas brandwerend

signaalgrijs

geschilderd

wanden lifthal

filmwerk/sausen

lichtgrijs

deuren/ muurkoppen lift

staal

signaalgrijs

geschilderd

vloer

bolidt gietvloer

kiezelgrijs

deuren meterkast

hout/laminaat

signaalgrijs

geschilderd

liftdeuren en muurkoppen

metaal

signaalgrijs

plafond lifthal

verdekt uitneembaar

lichtgrijs

geschilderd KEUKEN

rockfon plinten

30

12 x 100 mm

ondergrond plafonds akoestisch vlak

entreehal

Opmerking

INTERIEUR

trappenhuizen portaal

Onderdeel

watervast mdf

De keuken is niet bij de koopprijs inbegrepen. Het is in sommige gevallen wel mogelijk om voorzieningen voor een keuken mee te nemen. De makelaar kan u hierover informeren.

lichtgrijs

12 x 100 mm

31


Alstublieft! 32


Verkoopinformatie

‘t Zicht... verkoopinformatie Wat betekent V.O. V.O.N.?

De verkoop van de woningen wordt begeleid door de makelaars

De koop-/aanneemsom van uw appartement is Vrij Op Naam.

Herbrink uit Leusden en Woonvast uit Amersfoort. Belang-

Vrij Op Naam betekent, dat de hieronder genoemde kosten in

meer kan of wil herstellen, dan draagt Woningborg hier zorg voor.

l

colofon genoemde contactinformatie. De makelaars kunnen u

l

koopsom grond

Wat houdt de Woningborg Garantie- en waarborgregeling in?

nader informeren over alle zaken die van belang zijn, zoals

l

bouwkosten

Het certificaat wordt uitgegeven door Woningborg N.V. onder

overeenkomst met bijbehorende algemene voorwaarden

detailinformatie over de woningen, opties en de op te maken

l

architecten-, constructeurs- en overige adviseurhonoraria

de naam Woningborgcertificaat. De Woningborg Garantie- en

en toelichting te gebruiken. Het modelcontract vormt de

koop- en aannemingsovereenkomsten.

l

notariskosten

waarborgregeling beschermt kopers van nieuwbouwwoningen

contractuele basis voor de rechtsverhouding tussen u als

l

verkoop- en overdrachtskosten

tegen de risico’s van eventueel faillissement van de bouw-

koper en de bouwonderneming. In dit modelcontract zijn de

l

BTW (thans 19%, eventuele wijzigingen worden conform

onderneming tijdens de bouw en bouwkundige gebreken na

rechten en plichten van de koper en de bouwonderneming

de wettelijke voorschriften doorberekend)

oplevering.

evenwichtig vastgelegd.

stellenden kunnen contact met hen opnemen via de in de

Koop-/aannemingsovereenkomst

de koop-/aanneemovereenkomst zijn opgenomen:

Indien u besluit een appartement te kopen, dan wordt dit vast-

bouwondernemingen, die bij Woningborg staan inge-

schreven, zijn verplicht om een model (koop-/)aannemings-

gelegd in een zogenaamde koop-/aannemingsovereenkomst.

l

kadastrale uitmeting

Woningstichting Leusden verplicht zich tot de bouw (levering)

l

leges bouwvergunning

Woningborg: geeft u meer zekerheid

koper en de bouwonderneming ontstaan over de kwaliteit

van het appartement, terwijl de koper zich onder meer

l

verzekering tijdens de bouw

Voordat een bouwonderneming zich kan inschrijven bij Woning-

van de woning, dan kan Woningborg hierin bemiddelen.

verplicht tot betaling van de koopsom. Na ondertekening van

l

eenmalige aansluitkosten van het appartement op het

borg, toetst Woningborg de bouwonderneming op financieel

deze overeenkomst wordt de originele akte naar de notaris

water-, het riool-, het telefoon-, het kabel- en het

gebied, technische vakbekwaamheid en deskundigheid. Bij

verzonden, die dan een notariële akte van eigendomsover-

elektriciteitsnet

ieder bouwplan worden de tekeningen en technische om-

l

de Woningborg Garantie- en waarborgregeling

schrijving getoetst aan het Bouwbesluit. Ook wordt de concept

l

eventuele stijging van prijzen, loon- en materiaalkosten

koop-/aannemingsovereenkomst beoordeeld op een goede

dracht opmaakt.

Notariële overdracht De overdracht van het eigendom van het appartement door

De navolgende kosten zijn niet inbegrepen in de koopsom:

de notaris aan de koper vindt plaats bij De Vries Vellenga

l

l

wanneer er na oplevering van de woning geschillen tussen

Let op: het Woningborg-certificaat moet u in uw bezit hebben voordat u naar de notaris gaat voor de eigendomsoverdracht!

balans in de rechtsverhouding tussen koper en bouwonder-

Wat valt niet onder de Woningborg Garantie?

neming.

Onderdelen die niet door of via de bouwonderneming worden

eventuele financieringskosten, zoals afsluitprovisie en

uitgevoerd (zoals bijvoorbeeld minderwerk), vallen niet onder de

akte van transport. Enige tijd van tevoren ontvangt u van de

l

rente over de koop- en aanneemsom

Wat betekent de Woningborg Garantie- en waarborgregeling voor u?

notaris bericht over de datum van transport. Daarbij krijgt u

l

administratie- en abonnementskosten nutsbedrijven

Als u een huis met Woningborg Garantie koopt, betekent dit

Garantie- en waarborgregeling een aantal aspecten genoemd

tevens een overzicht van het in totaal verschuldigde bedrag

l

meer- en minderwerk

voor u o.a. het volgende:

die van de garantie zijn uitgesloten.

en eventueel ook het bedrag, dat door uw geldgever aan de

l

bouwrente

l

Leenknegt notarissen te Amersfoort door middel van een

kosten hypotheekakte

Woningborg Garantie- en waarborgregeling. Daarnaast worden uw (koop-/)aannemings-overeenkomst en de Woningborg

gaat uw bouwonderneming tijdens de bouw failliet, dan

notaris wordt overgemaakt. De notaris bepaalt de exacte

zorgt Woningborg voor afbouw van uw woning. Is afbouw om

Voorrang Woningborg-bepalingen

datum van eigendomsoverdracht.

wat voor reden dan ook onmogelijk, dan verstrekt Woning-

Ongeacht wat in de technische omschrijving is bepaald, gelden

borg u een financiële schadeloosstelling.

onverkort de door Woningborg gehanteerde en voorgeschreven

de bouwonderneming garandeert de kwaliteit van de

regelingen, reglementen en standaardvoorwaarden. In het geval

De transportakte van de grond (notariskosten zijn voor

woning tot 6 jaar en 3 maanden na oplevering. Bij bepaalde

enige bepaling in de technische omschrijving daarmee

de verkoper)

ernstige gebreken zelfs tot 10 jaar en 3 maanden. Woning-

onverenigbaar mocht zijn c.q. nadeliger mocht zijn voor de

De hypotheekakte (notariskosten hiervan zijn voor de

borg waarborgt de garantieverplichting van de bouw-

verkrijgers, prevaleren steeds de bovengenoemde bepalingen

koper)

onderneming, anders gezegd als de bouwonderneming niet

van Woningborg.

Bij het transport tekent u dus in principe twee aktes; l l 34

Woningborg Garantieen waarborgregeling

l

35


Vereniging van Eigenaren (VVE)

‘t Zicht... verkoopinformatie l

De maten zijn uitgevoerd in millimeters. Deze maten zijn

ervan onmogelijk maken. De aannemer is gerechtigd tijdens

schoon aan. Het sanitair, de tegelwerken en beglazing worden

slechts indicatief en de tekeningen zijn niet op schaal.

de (af)bouw wijzigingen in het plan aan te brengen, indien dit

gereinigd. Het kan zijn dat het jaargetijde of de weersomstan-

huis. Koopt u daarentegen een appartement(srecht), dan wordt

We hebben geprobeerd de maten zo goed mogelijk aan te

tijdens de uitvoering noodzakelijk blijkt, mits deze veranderin-

digheden niet de meest gunstige zijn om het buitenschilder-

u geen eigenaar van een afzonderlijk huis, maar mede-eigenaar

geven. Het kan voorkomen dat de maten op de tekening

gen geen afbreuk doen aan de waarde, de kwaliteit en de

werk uit te voeren. Dit wordt dan later gedaan.

van het appartementengebouw. De koper krijgt het recht om

afwijken van de werkelijke maten.

bruikbaarheid van de appartementen. Deze wijzigingen geven

Bij de makelaar zijn detailtekeningen beschikbaar om alle

geen van de partijen enig recht op verrekening van mindere

De algemene ruimten worden opgeleverd aan een vertegen-

gebruiken. Dit privé-gedeelte bestaat uit het appartement,

afmetingen in de woningen te bekijken, zoals binnen-

of meerdere kosten.

woordiging van de VVE. Voor deze oplevering ontvangt de

berging en parkeerplaats of -garage. Eigen huizenbezit betekent

wanden, badkamer en berging.

Wie een eengezinswoning koopt, wordt eigenaar van het hele

een bepaald gedeelte van dat gebouw als privé-gedeelte te

l

l

Op sommige plaatsen wordt de maatvoering tussen de

De indeling op de situatietekening van het openbare gebied

Bij appartementeneigenaren is voor een groot deel sprake

wanden aangegeven. Daarbij is nog geen rekening

(straten, paden, groen, parkeerplaatsen en dergelijke) is

Overeenkomsten

van gezamenlijk onderhoud. Om het gezamenlijk onderhoud

gehouden met enige wandafwerking, zoals wandtegels,

indicatief aangegeven aan de hand van de laatst bekende

De koop- en aannemingsovereenkomsten, evenals de daarin

en beheer goed te regelen, ook in de toekomst, is er een

spuitwerk, enzovoort.

gegevens. Wijzigingen hierop vallen buiten de invloedsfeer van

van toepassing verklaarde algemene bepalingen worden

Bij het vervaardigen van de bouwtekeningen (verkrijgbaar

de ontwikkelaar. Relevante wijzigingen zullen wij vermelden

separaat aan u overhandigd. In geval van verschil in tekst

van rechtswege lid van wordt. In deze vereniging is, op basis

bij de makelaar) en de technische omschrijving is rekening

door middel van een informatiebulletin aan de kopers.

tussen deze bescheiden en de onderhavige brochure, zullen

van de splitsingsakte, het aandeel van alle eigenaren in de

gehouden met de eisen waaraan deze bescheiden dienen

onderhoud- en beheerkosten vastgelegd. De bijdrage van de

te voldoen zoals is aangegeven in de Woningborg Garantie-

Meer- en minderwerk

VVE, de zgn. servicekosten, wordt maandelijks geïncasseerd.

en waarborgregeling. Ongeacht hetgeen in de technische

Wij willen dat u prettig woont in een appartement dat voldoet

Voorbehoud

Het doel van de vereniging van eigenaren is de behartiging

omschrijving is bepaald, geldt onverkort de Woningborg

aan uw eisen en verwachtingen. Daarom kunt u via een keuze-

Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen die voort-

van de gemeenschappelijke belangen van de eigenaren. Dit

Garantie- en waarborgregeling. Mocht het voorkomen dat

lijst voor meer- en minderwerk kiezen uit een aantal meer- en

vloeien uit eisen van de overheid en/of nutsbedrijven of wegens

betreft in eerste plaats de instandhouding en het onderhoud

in deze technische omschrijving een bepaling staat die

minderwerkopties. Nadat u de koop-/aannemingsovereenkomst

technische of esthetische noodzaak door te voeren, mits dit

van het gebouw en de daarbij behorende technische installa-

niet verenigbaar is met de bepalingen van Woningborg, dan

heeft ondertekend, zult u worden benaderd om een afspraak

geen inbreuk doet aan de kwaliteit, waarde of bruikbaarheid

ties. Dus het bijhouden van buitenschilderwerk, het dak, de

heeft de bepaling van Woningborg altijd voorrang.

te maken. De keuzelijst voor meer- en minderwerk is verkrijg-

van de woningen. Deze wijzigingen kunnen niet leiden tot aan-

baar bij de makelaar.

passingen van de overeenkomst tussen koper en aannemer.

dat u als eigenaar verantwoordelijk bent voor het onderhoud.

vereniging van eigenaren (VVE), waar de appartementeigenaar

l

cv-installatie, de trappen, gangen, liften, galerijen en hal,

36

contactpersoon van de VVE een uitnodiging.

eerstgenoemde teksten prevaleren.

enzovoorts. Kortom, al het onderhoud dat buiten de eigen

Alle tekeningen, maten en materialen in deze brochure zijn

woning valt, wordt gezamenlijk betaald. Om de vereniging te

gebaseerd op informatie welke wij mochten ontvangen van de

Het is van groot belang dat u uw wensen tot wijzigingen vóór

Algemeen

voorzien van startkapitaal, wordt een nader te bepalen

architect, gemeente en adviseurs van dit project. Alle gegevens

de sluitingsdatum (als genoemd in de keuzelijst) kenbaar maakt.

Alle afspraken gemaakt met de aannemer betreffende

depotstorting per appartement vastgesteld, te voldoen bij

zijn met de grootste zorg behandeld. Toch kan het voorkomen,

Na deze datum kunnen wij om organisatorische en technische

wijziging, verrekeningen, datum van oplevering en overige

het notarieel transport.

dat als gevolg van overheidseisen of voorschriften van nuts-

redenen geen wijzigingen meer aanbrengen of verzoeken daar-

aangelegenheden betreffende de bouw, zijn slechts geldig

bedrijven, veranderingen moeten worden aangebracht. Deze

toe in behandeling nemen.

nadat daarvan een schriftelijke bevestiging is ontvangen.

Tekeningen

veranderingen kunnen zowel van architectonische als van

In de verkoopbrochure zijn tekeningen opgenomen. Graag

technische aard zijn. Ook is het mogelijk dat de aannemer

Schoonmaken en oplevering

maken wij een paar opmerkingen bij de tekeningen:,

gedwongen is andere dan de opgegeven materialen te

Ongeveer twee weken voor de oplevering krijgt u een brief

l

De perspectieftekeningen zijn een impressie van hoe de

verwerken, bijvoorbeeld doordat de oorspronkelijke materialen

waarin de definitieve datum van oplevering staat en het tijdstip

appartementen er straks uit gaan zien.

niet meer leverbaar zijn of doordat stakingen tijdige levering

waarop dat gaat gebeuren. U treft uw appartement bezem37


Hamersveldseweg 56

3833 GS Leusden

Telefoon: 033-49 50 950 E-mail: info@herbrink.nl

Grote Haag 1

Internet: www.herbrink.nl

3811 HH Amersfoort

Telefoon: 033-42 21 010 E-mail: info@woonvast.nl

Fax: 033-42 21 029 Internet: www.woonvast.nl

Uitzicht richting Leusden op 21 m hoogte.

Brochure 't Zicht Leusden  

Brochure 't Zicht Leusden